Berghuis ziet stadionbestorming als steun: ‘Zo kennen we ze eigenlijk wel’

Zondag, 16 mei 2021 om 17:36Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 17:41

Het duel tussen Feyenoord en RKC Waalwijk (3-0) werd zondagmiddag korte tijd stilgelegd toen supporters van Feyenoord de tribunes van De Kuip betraden. Enkele tientallen fans verschaften zich toegang tot het stadion om vervolgens vanaf de tribunes vuurwerk af te steken en op het veld te gooien. Spelers en leden van de technische staf vluchtten uit de dug-outs en scheidsrechter Bas Nijhuis laste een korte afkoelingsperiode in. Steven Berghuis was amper onder de indruk van de taferelen en gaat uit van een positieve insteek van de fans.

Komende woensdag treft Feyenoord stadsgenoot Sparta Rotterdam in de play-offs om Europees voetbal, daar Sparta met 1-2 wist te winnen bij sc Heerenveen en dit seizoen als nummer acht is geëindigd. Berghuis denkt dan ook dat de bestorming van de tribunes een steun in de rug is geweest van de fans. "Het is vanuit iets heel positiefs bedoeld, denk ik", vertelt Berghuis na afloop van het duel met RKC voor de camera's van ESPN. "Om ons te steunen richting de play-offs. Zo hebben we het opgevat als team. Ik zit hier nu vijf jaar en ben eigenlijk wel wat gewend. Zo kennen we ze eigenlijk wel. Het stadion is dicht dus ze kunnen eigenlijk niet naar binnen. Dit had ik niet verwacht."

Zowel de wisselspelers van Feyenoord als die van RKC sprintten het veld op om zichzelf in veiligheid te brengen. Enkele fakkels belandden op het veld en er werden vuurpijlen afgestoken. "We zijn er even naartoe gegaan en hebben geklapt", gaat Berghuis verder. "Dan is het ook wel snel weer voorbij. We klapten om de rust te bewaren. Ik denk dat als je wegloopt dat het minder zin heeft. Dat had ik niet gewild en wij als spelersgroep ook niet. Ik denk dat we het uiteindelijk goed hebben opgelost." Na een onderbreking van amper vijf minuten besloot Nijhuis het duel te vervolgen. Feyenoord stond op dat moment met 3-0 voor en aan die stand veranderde in de slotfase niks meer.

"In de tweede helft was het vrij snel gespeeld", aldus Berghuis. "Ik denk dat we goede dingen hebben gezien. Vooral Achraf El Bouchataoui speelde goed. Hij voegde echt iets toe aan het spel op het middenveld. Hij bracht meer voetbal, zocht vaker de pass vooruit en zag de opties sneller. Dat deed hij goed. Dat zagen we al op de training en vandaag kreeg hij zijn kans. Ik ben blij voor hem." Het was voor El Bouchataoui zijn eerste basisplaats in het shirt van Feyenoord, nadat hij dit seizoen alleen als invaller binnen de lijnen kwam tegen Heracles Almelo (1-1) en Fortuna Sittard (2-0 winst).Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door jjr12)

Zelf aangeven dat je klapt om de rust te bewaren en dit dan een mooie actie vinden, klinkt tegenstrijdig. Niets met steun te maken willen gewoon even een pyro showtje opvoeren, zonde van het mooie veld.

16 mei 2021 om 18:31

Zonde van het veld, zeker! Echter als je iets van Feyenoord zou moeten weten is dat steun (voor, tijdens en na wedstrijden) regelmatig wordt verzorgd met pyro. Daarom krijgt Feyenoord ook zo vaak een boete voor vuurwerk. Het is ieder ze goedrecht deze actie te beoordelen, maar verkoop daarbij geen onzin over wat steun is binnen Feyenoord.

16 mei 2021 om 18:33

Het is ook gewoon één grote show die die tokkies daar willen opvoeren. Zag zojuist beelden van dezelfde meute die buiten het stadion leuzen richting Aboutaleb liepen te zingen en “Hamas, Hamas, joden aan het g*s” liepen te scanderen. Allemaal heel stoer in zwarte kleding / trainingspakken. Schandalig volk loopt daar rond, vind dit daarom ook geen mooie actie maar vooral gewoon tokkiegedrag. Scheer overigens niet alle Feyenoord supporters over één kam, dit gaat om een bepaalde groep.

Stuitend hoe het binnendringen van een stadion wordt vergoeilijkt, dat vindt meneer Berghuis schijnbaar doodnormaal. Ook de grasmat beschadigen met fakkels vindt meneer Berghuis prima. Dan gaat hij lopen klappen en waardering uitspreken. Hij geniet er van. Journalisten die zich hierdoor bedreigt voelen (je weet immers nooit wat de daadwerkelijke plannen zijn van deze malloten) moeten niet zeuren, want ‘part of the job’. Een stuitende reactie van de aanvoerder van Feyenoord op Radio 1.

16 mei 2021 om 18:00

Master vind wel mooi dat je elke keer vooraan wil staan om een negatieve reactie richting alles wat met Feyenoord te maken heeft te geven. Maar als er een kampioensfeest word gevierd met 20000 man is alles ok en is er naar behoren gehandeld. Berghuis gaf bij ESPN aan dat hij de supporters inmiddels wel kennen waartoe ze in staat zijn. Hij verwachte niet dat ze het stadion in zouden komen. Het klappen was opmaat moment de juiste reactie. Daarnaast is het niet aan berghuis om Die gasten af te zeiken. Dat mag het bestuur de politie en de overheid doen. Door te klappen met zijn alleen was dit met 10 minuten klaar. Je weet niet waartoe die gasten in staat zijn dat klopt. Alleen om nu te gaan zeggen dat dat journalisten zich bedreigd voelden die er mijlenver vanaf waren is ook een beetje overdreven toch?

16 mei 2021 om 18:03

Nu maakt Feyenoord en zijn supporters het Master ook wel erg makkelijk

16 mei 2021 om 18:04

Dat is toch altijd zo? Bij zulke zaken zijn het zowat altijd de eigen fans die het proberen goed te praten of het allemaal wel vinden meevallen. Echt verwonderlijk is het niet meer te noemen.

16 mei 2021 om 18:07

Lierse het is absoluut niet goed en hoort niet. Dat zelfde zei ik een paar weken geleden ook bij het kampioensfeest. Echter vond Master dat eigenlijk wel Prima. Hoe het nu opgelost is is op dit moment het beste geweest. Geen verdere escalatie en geen gevaar geweest. Dat je dit in de toekomst op een andere manier moet Voorkomen lijkt me duidelijk

16 mei 2021 om 18:07

Nou ben ik het vaker oneens met MasterD dan dat ik zijn mening deel, maar volgens mij was hij 2 weken geleden een van de weinige Ajaxfans die kritiek uitte op de handelswijze van de club omtrent de huldiging.

16 mei 2021 om 18:11

@bliek Bedankt voor de waardering, dat kan ik waarderen. Of er bij dat kampioensfeest naar behoren gehandeld is weet ik niet. In elk geval niet door lokale autoriteiten door 20.000 man op de openbare weg bij het stadion te laten staan. Of je ze dan als Ajax moet belonen met vuurwerk op het dak en een feestje? Dat denk ik ook niet. Dus er zijn voldoende steken laten vallen door de gemeente Amsterdam en door Ajax. Maar goed ik zie nog wel een verschil tussen supporters die op een openbare weg staan en ‘supporters’ die een afgesloten stadion binnendringen om fakkels op het veld te gooien. Jammer dat anderen dit precies hetzelfde vinden. Berghuis spreekt waardering uit voor het betreden van van het stadion en fakkels gooien op het veld hij geeft er zelfs een staande ovatie voor. Een soort van erehaag vindt hij dit waard. Dat vindt jij en andere Feyenoorders een hele mooie en juiste reactie schijnbaar. Crimineel gedrag belonen is schijnbaar de norm en doodnormaal. Dan weten we waar Feyenoord en hun fans voor staan. Ik kan niet oordelen of het overdreven is dat journalisten zich bedreigt voelen door zoiets. Ik weet wel dat de sfeer richting journalisten niet optimaal is. Voorbeeld was die mishandelde journalist woensdag bij de Graafschap. Dus ik gat niet op voorhand zeggen dat dergelijke gevoelens overdreven zijn. Jij schijnbaar wel. Maar jij had al aangegeven dit gedrag en de reactie van Feyenoord volledig te begrijpen.

16 mei 2021 om 18:30

@Bliek, vieren van de titel verdiende geen schoonheidsprijs nee, maar supporters braken niet in het stadion in en vernielde niks....

16 mei 2021 om 19:23

Master wat is jou definitie van crimineel gedrag. Berghuis keurde het nergens goed. Berghuis gaf aan de supporters zo te kennen en gaf daarmee aan dat dit idd kan gebeuren dus stond hij er niet van te kijken. Het verschil op een openbare weg met 20000 man staan waar je niet mag staan met 20000 man omdat nu tegen de regels is. En waarom liep dit niet fout?? Juist omdat niemand ze weg durfde te sturen. Nogmaals voor jou keur ik dit niet goed

16 mei 2021 om 21:22

We hebben 2 opties. Of men heeft zich middels vernieling toegang verschaft tot het stadion, hetgeen crimineel gedrag is. Of Feyenoord heeft bewust gefaciliteerd dat de mensen naar binnen kwamen. Ik ga maar even uit van het eerste omdat dit voor de club Feyenoord het minst schadelijk is en inbreken in een stadion is crimineel gedrag. Dat Berghuis het schijnbaar dood normaal vindt dat supporters een stadion binnendringen zou ik niet echt als een pre zien. ‘kan gebeuren dat mensen een stadion binnendringen om fakkels op het veld te gooien’. Dat vindt men schijnbaar normaal daar. Berghuis keurt het gedrag wel goed. Hij zegt bij de NoS niet voor niets ‘ We kennen allemaal de betrokkenheid van de fans. Ik waardeer heel erg de support. Vandaar dat ik samen met nog een paar jongens besloot erheen te gaan en te gaan klappen. En daar sta ik nog steeds achter.’ Als dat geen goedkeuring is weet ik het ook niet meer.

16 mei 2021 om 21:57

Ik vroeg eigenlijk naar wat jou definitie van crimineel gedrag was in het algemeen. Daarnaast is er nog een optie 3. Ze zijn binnengekomen door een sleutel die door een interne is verstrekt en niet is gefaciliteerd door Feyenoord. Tis 1 grote aanname. Berghuis keurt nergens de actie goed op welke manier ze zijn binnengekomen. Maar als ze dan toch binnen zijn kan je er misschien beter heen gaan dan weglopen. Alles wat je zegt zijn aannames en dingen die je zelf graag wil geloven. Er zijn door verschillende supporters en door mezelf Ook al aangegeven dat het niet wordt goed gekeurd maar daar lees je graag overheen ofzo.

16 mei 2021 om 19:00

Stuitend, schokkend en schunnig! Zeker als fervent Ajacied moet dit hard binnen komen, kan ik me voorstellen. Misschien even met iemand praten erover, ptss moet je serieus nemen.

16 mei 2021 om 21:42

Je zou je verbazen hoeveel vrijheid de harde kern in de Kuip geniet. Ze mogen gaan en staan waar ze willen en er word nauwelijks tot niet naar hen omgekeken. Ik vind deze actie van de supporters, de reactie van de selectie en het uitblijven van een reactie door de directie ook niet zo vreemd. Misschien zal er wel een reactie vanuit de directie komen, maar meer dan een 'slap on the wrist' zal het niet worden. Als er publieke druk komt, of druk vanuit Zeist, zal Feyenoord gedwongen overgaan tot het geven van stadionverboden.

16 mei 2021 om 21:59

Het bestuur en de harde kern hebben geloof ik nog nooit zover uit elkaar gestaan als nu. Dat is ook 1 van de redenen dat ze een nieuw stadion willen. Ze willen de hele harde kern uitbannen op die manier.

17 mei 2021 om 10:05

[email protected]

Ik vrees dat je verkeerd geïnformeerd bent: zoals @bliek hieronder ook al benoemd, staan de supporters (en de harde kern) en de directie op dit moment verder dan ooit uit elkaar. De directie wilt al jaren lang 'het ruwe randje' uitbannen uit het stadion en ze willen 'structureel ander publiek aantrekken'. Daarnaast strooit Feyenoord met stadionverboden voor fanatieke supporters (zelfs als die niet terecht zijn), dus om te zeggen dat het "niet meer dan een slap on the wrist" gaat worden klopt ook niet. Ik ga er daarom ook vanuit dat degene die geïdentificeerd kunnen worden, minimaal een stadionverbod gaan krijgen.

Ik ben heel benieuwd naar de informatie waaruit blijkt dat de harde kern veel vrijheid geniet in de Kuip, want zover ik weet is het eerder het tegenovergestelde.

16 mei 2021 om 22:13

Vermoeiend, Master D. Als je niet begrijpt dat Berghuis hier direct na de wedstrijd veroordelend over praat. En weer dat pedante toontje in je bericht...maar zoals Bliek al aangaf had je dat toontje niet toen de discussie over de huldiging bij Ajax plaatsvond. Stuitend...toen vond meneer Master D dat schijnbaar ook doodnormaal.

Helaas weten we dat we van de voetballerij zelf niet hoeven te verwachten dat ze hun afkeur uitspreken over zulk wangedrag. Of het nu gaat om Berghuis, eerder Advocaat of twee weken geleden Ten Hag: vrijwel iedereen in de voetballerij is geneigd om wangedrag van de eigen achterban met de mantel der liefde te bedekken. De trieste waarheid is dat dit soort mafklappers veel machtiger is dan de redelijken onder ons zouden willen.

Hadden ze bij de graafschap ook ff moeten doen, lekker de vijverberg in de hens steken. Misschien waren ze dan wel gepromoveerd.. On: Ik snap best dat je je team wilt aanmoedigen, maar moedwillig het stadion betreden en dan ook nog de grasmat beschadigen van je eigen club vind ik dan ook wel heel erg ver gaan. Hoe zijn die gasten überhaupt binnen gekomen?

Zonde van de grasmat. Die is eerder al beschadigd tijdens een zekere bekerfinale en toen werd er (terecht overigens) schande van gesproken.

16 mei 2021 om 18:16

Precies wat ik ook dacht. Een week lang huilverhalen over het veld moeten aanhoren. Grasmeester was niet van tv te slaan. Nu gaan we hem weinig zien hoor. Ach ja.. niets is zo hypocriet als dat ééne woord..

16 mei 2021 om 18:52

Dan ben je kampioen en moet je hier nog zielig gaan lopen provoceren. Dan ben je best een klein persoon.

Waarom praat je dit nog goed? Als ik bij een bank inbreek om de planten water te geven, is het dan ook goedbedoeld? De supporters hoorden daar niet te zijn, waren bovendien in het bezit van vuurwerk en hebben ook nog het grasveld schade toegebracht. Vorige week ook al gedoe. Maar ja, Feyenoord is te bang om een statement te maken.

16 mei 2021 om 21:16

Nou dat ligt er aan... Zijn het hangende plantjes.. Dan kun je 't rechtvaardigen.. Maar er blijkt geen inbraak te zijn geweest.. Maar een duplicaat sleutel te zijn... Dat je een statement wilt maken tegen Feyenoord city prima... Maar blijf verdomme van 't grasveld af

Bizar....feyenoord krijgt het waarschijnlijk als een van de eerste clubs in de wereld voor elkaar, dat een wedstrijd zonder publiek, vanwege het publiek gestaakt wordt. Ook bizar dat de club (de spelers in dit geval) het schijnbaar nog goedkeuren ook. Klappen om de rust te bewaren? Ze hadden hun "supporters" moeten aanspreken dat zij illegaal het stadion zijn binnen gedrongen, en vuurwerk hebben afgestoken. Het lijk mij passend als de Knvb maatregelen neemt, en Feyenoord on de play-offs niet thuis laat spelen

16 mei 2021 om 18:06

Als we dan toch de regels gaan veranderen, wellicht ook een leuke straf om Sparta met een 1-0 voorsprong te laten beginnen?

16 mei 2021 om 18:13

Helemaal voor! Of bedoelde je dit sarcastisch? 😏

16 mei 2021 om 18:28

@goalski het is niet de regels veranderen, het is een club straffen die de huidige regels niet kan handhaven.

16 mei 2021 om 20:02

Wat bizar veel likes voor een nietszeggende reactie. Wedstrijd laten staken door publiek, terwijl er geen publiek is. Man Utd soms vergeten?Hij zegt het nergens goed te keuren. Sinds wanneer moeten voetballer overigens aanspreken in illegaal binnendringen van een stadion? Lijkt me iets voor de politie of niet?KNVB maatregelen nemen? Thuisvoordeel afpakken? Heb je ook nog argumenten hiervoor?

16 mei 2021 om 20:10

De veiligheid van de spelers moet gewaarborgd zijn. Als hooligans een stadion binnen kunnen dringen om vuurwerk op het veld te gooien tijdens een wedstrijd, dan mag je jezelf afvragen of de club haar beveiliging wel in orde heeft. Lijkt me een zaak voor de Knvb.

16 mei 2021 om 21:15

Wel of geen toegang tot het stadion is geen taak van de politie. Weleens kaartcontrole door politie gedaan zien worden? Mijn argument om het thuisvoordeel af te pakken (zoals jij het noemt) is dat Feyenoord de huidige Corona maatregelen niet kan handhaven. Bedrijven als winkels etc worden ook gesloten wanneer zij dit niet kunnen

16 mei 2021 om 21:18

Goh Speedy.. Je regel over veiligheid van spelers benoemen als Ajacied vind ik enorm hypocriet.. Vooral gezien een wedstrijd tussen jong Ajax vs jong Feyenoord... Wat daar toch allemaal wel niet echt mis ging

Wat denken die zogenaamde supporters hiermee te bereiken? Of zijn ze zo trots dat 5e plek is gehaald? In Rotterdam vieren ze wel vaker plekken die onder de nummer 1 plaats vielen. Ook nog vuurwerk op het gras, hoe snugger kun je zijn. En spelers van Feyenoord die er nog voor gaan klappen ook. Totaal geen topsportklimaat meer te bekennen op Zuid. Zonde!

Berghuis zal niet effe zeggen dat dat niet juist is. Dat deze verdwaalde tuig stiekem naar binnen zijn geslopen. Applausje waard hoor! Waarschijnlijk herkent hij zichzelf in die asociale nepfans. Dat je dan nog durft te zeggen dat ze hun club hiermee steunen.....

Normaal praten wat niet normaal is. Berghuis doet dat in ieder geval wel en probeert daar de mensen mee voor zich te winnen. Want inbreken in een stadion en vernielingen veroorzaken wordt dan gezien als iets positiefs...

Man wat een geleuter, ben gewoon in godsnaam eerlijk i.p.v. zo’n dom doorzichtig antwoord te geven. De fans gaan je echt niet opeens haten als je je afkeur tegen dit soort praktijken uitspreekt. Wat die fans deden kan gewoon niet, zowel deuren forceren en het veld kapotmaken was totaal onnodig.

Wat een schande om dit soort domme acties te verheerlijken! Dan heb je zelf ook weinig niveau. Die mensen moeten kei hard gestraft worden.

Berghuis en de supporters passen goed bij elkaar. Lekker elkaars wangedrag bagatelliseren. Berghuis neemt het nu op voor deze hooligan-actie, terwijl de supporters lekker hun ogen sluiten voor de nare karaktertrekjes van Berghuis wanneer het hem niet zint. Ze zijn voor elkaar gemaakt zo. Lekker in dezelfde bubbel blijven zitten, komt de club vast ver mee.... Ik hoop dat de supporters keihard worden gestraft. Ongeoorloofde actie/wangedrag moet niet worden geaccepteerd.

16 mei 2021 om 19:07

Wanneer wat Ajax dan gestraft voor dat georganiseerde kampioensfeest. Ja maar bij ons werd er niet gesloopt dus dan is het goed......... Je lult maar een eind poep ook. Bijna iedere feyenoordsupporter heeft de acties van Berghuis veroordeeld en gaven aan dat hij maar beter kon vertrokken. Je probeert een partij simpel te scoren met een partij onzin. Alles veroordelen wat bij een ander gebeurd en wat bij Ajax gebeurd maar verzachten maar er werd niet gesloopt... Triest in en in triest. Daarnaast scheer je de supporters ook nog een keer over 1 kam ook terwijl er genoeg zijn geweest die dit niet Goed keurde.

16 mei 2021 om 20:10

Georganiseerd kampioensfeest? 😂😂😂 Gewoon zaken verzinnen om de shit bij jouw club goed te kunnen praten... Als je er niet uitkomt met feiten uit de werkelijkheid, verzin er dan inderdaad maar een paar bij joh Maakt de discussies hier ook een stuk minder voorspelbaar en leuker, want je weet nooit welke verzinsels iemand ineens erbij haalt... 😂😂😂

16 mei 2021 om 20:13

Kampioens feest was met toestemming van de burgemeesten, de politie en het OM. Hoe kan je Ajax dan straffen? Het mocht gewoon. Sterker nog, het lokale gezag vroeg er zelfs om. Ze wilde de binnenstad ontzien.
De actie bij Feyenoord vandaag mocht niet. Er was geen toestemming voor het slopen van de hekken, forceren van de deuren en het gooien van vuurwerk op het veld. De wedstijd moest zelfs gestaakt worden.
Na afloop ging het buiten nog even door waardoor de spelers en pers tot zes uur binnen moesten blijven.

16 mei 2021 om 20:30

Je lach smiles maen je eigenlijk nog dommer. Lees even de reactie van Speedy en daar zie je georganiseerd ja. En met welke reden? Om te zorgen dat er geen rellen uit zouden breken. @toekost geef even aan wat ik erbij heb gehaald om die simpele smiles te rechtvaardigen. Of reageer je niet meer als je even niet weet. @speedy we leven nog steeds in een 1.5 samenleving. DIe is er niet als je met 20000 man kont aan kont gaat staan. Sinds wanneer staan kampioensvieringen boven de wet. Voordat Ajax kampioen werd was er ook al een keer hetzelfde ritueel bij het parkeerdek. Die was niet toegestaan dus ach als je wilt straffen kan je daarvoor straffen. Daarnaast je hoeft mij niet te overtuigen wat er in de kuip is gebeurd dat dat niet goed is dat heb ik namelijk al meerdere keren aangegeven. daarnaast hekken slopen? Dat staat nergens dat neem je over uit aannames in andere reacties. @toekomst zaken verzinnen laten we aan jou over toch: , terwijl de supporters lekker hun ogen sluiten voor de nare karaktertrekjes van Berghuis wanneer het hem niet zint. Waar bijna iedereen riep dat ze hem weg wilde. En Berghuis neemt het helemaal nergens voor hun op. Kan je me even laten zie waar hij dat doet. Wat ik al zei je praat alleen maar poep...

16 mei 2021 om 20:50

@speedy ik lees net het AD staat niks geschreven over dat spelers en pers moesten blijven. Politie geeft zelfs aan dat de sfeer goed is..

Berghuis is duidelijk bang dat deze " fans ". Als ze kwamen om aan te moedigen, staan ze een uur na de wedstrijd niet nog steeds met twee honderd man hekken te slopen en kunnen medewerkers gewoon veilig naar huis i.p.v. om veiligheidsredenen in het stadion te moeten blijven.

Toch nog Feyenoord supporters die Dick een waardig afscheid wilde geven.... Best wel vreemd dat je het stadion zo binnen kan wandelen. En dan Berghuis (met kortsluiting) die de boel goed praat. Vreemde bedoening. Ook meneer Berghuis heeft een voorbeeldfunctie en zou dit niet moeten toejuichen, want hoeveel zijn het de volgende keer? Echt Belachelijk.

Zo gaat dat bij Feyenoord hè. Doodsbang voor de eigen supporters dus alles is goed en leuk. Veel te bang dat hun eigen huis straks is beklad of ze na een wedstrijd het stadion niet kunnen verlaten. Fijne fans...

Haha, treurig, al die Ajacieden die vooraan staan om hun afkeur te tonen, ga lekker genieten van je kampioenschap, waar maak je je druk om.

Dit is het rauwe randje van Feyenoord. Supporters steken wat vuurwerk af, dringen een paar minuutjes dat stadion binnen, zoveel is er nou ook weer niet aan de hand.

Je hebt er helaas altijd een paar leeghoofden bij zitten die fakkels op het veld gooien, deze gasten graag voor het leven een stadionverbod geven...

Ongeacht club voorkeur of door welke bril je ook kijkt.... Dit kan gewoon niet, net zoals de feesten in Amsterdam bij Ajax of de feesten in Leeuwarden bij Cambuur... Dat je het rustig oplost begrijp ik ten zeerste, maar supporters die een stadion betreden zonder toegang bedanken met een applause van de selectie is tenenkrommend en best wel triest

Aangezien ze dit in Rotterdam nu een prachtige actie vinden, zullen ze dat vast ook hebben gevonden toen Ajax tegen Zwolle de bekerfinale speelde in de kuip toch?? Of waren er toen wat andere reacties vanuit Rotterdam..

17 mei 2021 om 10:10

@sb2809

Ze vinden dit in Rotterdam een prachtige actie, maar het vuurwerk op het veld wordt door iedereen streng veroordeeld: door de mensen die keurig thuis zaten, maar óók de mensen die in het stadion aanwezig waren. Er is veel discussie over of het 'inbreken' in de Kuip en vuurwerk afsteken voor de spelers een goed idee was of niet, maar over het vuurwerk gooien op het veld is iedereen eensgezind: dat doe je gewoon niet.

" zo kennen we ze eigenlijk wel" ?, Fijn als je als zogenaamde "supporters" ook al bij de club bekend staat als een stelletje doorgesnoven gekken die alles slopen, stadion binnendringen en vuurwerk afsteken.

Beetje zwakke reactie dit. Leuk dat je het ergens snapt, maar het steunen? Dat vind ik vrij apart. Het is uiteindelijk gewoon vandalisme. Zal waarschijnlijk ook deels uit amgst zijn, want harde kernsupporters voor je deur is geen feestje.

Echt een stel randdebielen deze zogenaamde supporters en dan een selectie die staat te applaudisseren. Er zitten aardig wat draadjes los in Rotterdam zuid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

59 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Bayern München wil niet voldoen aan de salariseisen van Leon Goretzka, waardoor een vertrek niet uitgesloten is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren