Chelsea licht optie in contract Van Ginkel niet; weg naar PSV ligt open

Zondag, 16 mei 2021 om 16:35Rian Rosendaal • Laatste update: 20:32

Marco van Ginkel heeft na 30 juni een transfervrije status, zo geeft de middenvelder zondagmiddag te kennen na afloop van de afsluitende uitwedstrijd van PSV tegen FC Utrecht (1-1). Chelsea heeft besloten om de optie in het aflopende contract van de Nederlander niet te lichten. PSV heeft hierdoor de gelegenheid om Van Ginkel een passende aanbieding te doen.

Chelsea had de gelegenheid om de aflopende verbintenis van de verhuurde Van Ginkel te verlengen, maar de Londense club maakt daar dus geen gebruik van. Een aanbieding van PSV is echter nog niet op tafel gelegd, zo benadrukt de middenvelder die zondag voor het eerst in 1135 dagen wist te scoren: "Ik heb niets gehoord, dus volgens mij ben ik dan transfervrij. Ik heb van PSV nog niets gehoord, maar het zou kunnen. Ik heb het altijd naar m'n zin gehad bij PSV en werd hier altijd gewaardeerd", zo klinkt het vanuit De Galgenwaard in gesprek met ESPN.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Van Ginkel is momenteel bezig aan zijn vierde verhuurperiode bij PSV, dat zondag definitief een ticket voor de voorronde van de Champions League in de wacht sleepte. In oktober vorig jaar keerde de middenvelder voor de zoveelste keer terug in Eindhoven, al kon hij door blessureleed nog niet heel belangrijk zijn voor de ploeg van trainer Roger Schmidt. Van Ginkel sluit het seizoen af met elf wedstrijden achter zijn naam. Afgelopen donderdag tegen Willem II (0-2 overwinning) had hij voor het eerst in drie jaar en drie dagen weer een basisplaats bij PSV.

Na afloop was hij al realistisch over zijn slagingskansen bij Chelsea. "De kans dat ik daar ga spelen is niet heel groot", beaamt de voormalig sterspeler van Vitesse tegenover ESPN. "Maar als ik wedstrijden ga spelen, ben ik van waarde. Als zij nog een paar miljoen kunnen verdienen... Ik weet niet hoe ze daarin staan. Het zou kunnen, misschien laten ze me gaan. Ik weet ook nog niets. Ik wil gewoon voetballen. Het belangrijkste voor mij is om wedstrijden te spelen. We gaan het wel zien. Ik heb het hier goed naar m'n zin, dan hoop je op meer."

In de studio van Dit was het Weekend op ESPN reageerde analist Mario Been bevestigend op de vraag van presentator Milan van Dongen of Van Ginkel 'in potentie de beste speler van PSV' is, als hij het niveau haalt dat hij in het verleden haalde bij PSV. "Zeker op het middenveld. Sangaré en Rosario zijn twee identieke spelers; Van Ginkel zou daar goed tussen passen", aldus Been. Volgens tafelgenoot Kenneth Perez is de Eredivisie de ideale plek voor Van Ginkel om weer wedstrijdritme te krijgen. "Je moet op een gegeven moment ook wel goed naar je lichaam luisteren. De Premier League is fysiek misschien wel de zwaarste competitie die er is. Dat lijkt mij een brug te ver."



Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door hangover96)

Lijkt me dat ie bij ook volgend seizoen bij psv zit. Middenveld met Sangare, Götze en van Ginkel kan volgens mij wel goed lopen. Daar voor Gakpo, Zahavi en Madeuke. Hoop dat Schmidt gewoon weer naar 433 gaat, daar heb je prima spelers voor.

16 mei 2021 om 16:42

Dan heb je wel een heel lekker elftal. Blijf er bij dat PSV zich in de breedte nog wel echt moet versterken. Denk overigens ook dat PSV volgend jaar ‘gewoon’ 4-2-2-2 gaat spelen..

16 mei 2021 om 16:49

Ben ik ook bang voor Messibazoer .. zou wel jammer zijn. Overigens zie ik naast verdedigers toch ook wel graag een extra spits komen achter Zahavi, als Malen weggaat heb je helemaal niks meer. Of er moet veel vertrouwen in Romero zijn, dat hij nu wel een keer fit blijft.

16 mei 2021 om 16:50

Misschien vertelt de 433 van vandaag ons dat hij andere plannen heeft..

16 mei 2021 om 16:56

@est-1913, Dat zou inderdaad zomaar kunnen. Wel vreemd om dan de rest van het seizoen aan die 4-2-2-2 vast te houden. We gaan het zien. Als ze de selectie maar op tijd rond hebben, dán hebben ze imo kans om de CL te halen.

16 mei 2021 om 16:59

Een middenveld met gotze en van ginkel wordt overlopen in de grote wedstrijden, die lopen te weinig. Leuk tegen het rechterrijtje maar verder gaat dat natuurlijk nooit gebeuren. Een propper erbij zou top zijn, want met van ginkel is het maar afwachten hoelang hij het volhoudt en nog wat kan brengen. Afgelopen wedstrijden was het nog niet indrukwekkend.

16 mei 2021 om 17:00

Dat denk ik dus ook, zou Schmidt alvast aan het voorsorteren zijn op een driemans middenveld dat ingevuld kan worden door van Ginkel, Propper, Sangare en Gotze? Dat zou namelijk enorm goed zijn voor volgend seizoen. Lijkt me een meer dan prima middenveld waarbij je sangare als cvm kan gebruiken twee van de voetballende mannen (propper, gotze of van Ginkel) ervoor. Madueke en Gakpo op de flanken zijn al om je vingers bij af te likken en dan Zahavi/aankoop in de spits. Indien je van Ginkel (transfervrij) en Propper voor een laag bedrag kan overnemen dan heb je meer dan genoeg geld om flink te investeren in Moreno 2.0 en een rechtsback want vandaag was weer eens te zien dat Teze veel te houterig is voor die positie.

16 mei 2021 om 18:54

@rombomcu Precies wat je zegt. Echter vind ik wel dat er flink geinvesteerd mag worden in die CV, moet echt een ervaren iemand zijn wie koppend sterk is en een leider achterin is, ben benieuwd wie dit gaat worden. Overigens heb ik ook vaker mijn oog laten vallen op Frimpong van Leverkusen, staat sinds Peter Bosz weg is niet meer in de basis maar man, ik vind dat een geweldige RB wie best naar PSV zou willen komen!

16 mei 2021 om 20:04

Frimpong zal nu vast te duur zijn. Bij Celtic deed hij het best goed volgens mij. Tóen had je hem moeten proberen te halen. Nu zal hij te duur zijn. Tenzij je wilt huren, maar daar ben ik niet voor. Misschien is Vagnoman van Hamburg geschikt? Zit toch bij jong Duitsland. Die zal toch ook wel eens hogerop willen.

16 mei 2021 om 16:48

Je kan helaas geen vol seizoen bouwen op gotze en van ginkel. Die liggen straks weer in de lappemand. Een extra middenvelder is een must voor psv. Anders kun je straks weer van thomas en rosario genieten.

16 mei 2021 om 17:08

Van Ginkel doet mee, maar heeft het niet meer. Alle snelheid is weg en je hebt geen enkele garantie op het aantal wedstrijden dat hij kan spelen. Waarschijnlijk heel erg weinig. Aan alles zie je dat hij speelt met de handrem erop. Logisch ook met zijn fysieke geschiedenis. Dat vind ik erg sneu voor hem, begrijp me niet verkeerd, maar PSV moet mikken op iets beters. Ik zou honderd keer eerder voor Pröpper gaan. Ook als dat je meer geld kost.

16 mei 2021 om 17:16

Eindelijk iemand die het benoemt. Ik vind hem echt heel wat niveaus minder dan voorheen. PSV moet Propper halen en van Ginkel lekker laten gaan

16 mei 2021 om 17:42

Niet gek toch dat hij heel wat niveaus minder is dan voorheen. Heeft net voor het eerst 3x basis gespeeld na 3 jaar. Die heeft nog wel tijd nodig om naar wedstrijdritme en hoger niveau toe te werken. Beetje kort door de bocht conclusie. Overigens moet PSV Propper er sws bij gehaald worden vind ik.

16 mei 2021 om 17:57

Vind dat Malen ook nog wel een jaar moet blijven. Zijn ster staat nog niet zo hoog als die van zijn voorgangers. Van Ginkel heeft toch een aparte loopbaan.. Zou mooi zijn als PSV zich defensief verder versterkt. Iemand aan wie Drommel blindelings kan vertrouwen, ik acht hem nog niet klaar voor het grote werk maar de potentie zit er zeker

Gelijk laten tekenen. Zou perfect zijn naast Sangare nu hij fit is en kost niets. Kun je de inkomende transfersommen gebruiken voor de achterhoede. Voorin staan de vervangers al klaar en hopelijk komt er achterin wat extra bij.

Zoooo nu kan PSV beter wel gelijk aanbieding doen. Met Propper erbij goed ervaring. Gratis optie altijd doen. Ook goed dat Chelsea niet licht. Anders zat hij weer vast

16 mei 2021 om 16:45

Dan moet er wel wat verkocht gaan worden, want als je Pröper, Van Ginkel, Rosario, Sangaré, Sadilek, Mauro, Thomas, Vertesse en Götze hebt, is dat wel lichtelijk veel...

16 mei 2021 om 16:48

Norm anders meteen de hele selectie op. Wat heeft maakt het nou uit dat ze zowel Sangare als Vertesse hebben.

16 mei 2021 om 16:49

Sowieso rosario, sadilek en mauro weg doen. En een ervaren CV erbij dan kan je gaan bouwen. Wellicht bruma?

16 mei 2021 om 16:47

Hoe speelt hij nu dan?

Eigenlijk gek dat PSV hem +1 miljoen euro netto (?) moet gaan betalen terwijl hij jarenlang op en af geblesseerd is geweest en eigenlijk buiten 1-2 seizoenen in al die jaren niet veel heeft kunnen laten zien.

Dan betaal je weer voor potentieel en 'hopen op'.

Zou voor Feyenoord ideaal wezen maar kan niet anders dan dat PSV hiermee aan de haal gaat.

Middelmaat maar transfervrij een goede aanwinst voor PSV en de Eredivisie

Geen verassing Marco Van Vinkel komt duidelijk kwaliteiten te kort om bij een van de beste clubs van Europa te spelen. Wellicht had van Ginkel zonder al zijn blessures wel bij Chelsea Football Club kunnen spelen hoewel ik dat betwijfel. Voor nu hopen dat het voor Marco nu wat mee zit met blessures. Dan denk ik dat hij wel een aanwinst voor PSV kan zijn.

16 mei 2021 om 16:59

Zo zonde dat hij ook in een vrij uitzichtloze situatie zijn contract nog verlengde bij Chelsea. Sportief dan, financieel waarschijnlijk de beste keus. Van Ginkel lijkt me een prima jongen om bij de groep te hebben, ook als e.v.t. 12/13/14 man. Al speelt die altijd als die fit is.

16 mei 2021 om 17:04

Philips Sport Vereniging*. 🤦‍♂️verder hopen dat van ginkel zijn oude niveau kan halen want tot nu toe was het niet indrukwekkend voor een basisplaats.

16 mei 2021 om 17:04

Nou inderdaad, als hij niet zo veel blessures had gehad speelde hij nu wellicht bij Rasenballsport Leipzig. Misschien dat hij komend seizoen dan met Philips Sport Vereniging in de Eredivisie tegen Nooit opgeven altijd doorzetten - Aangenaam door vermaak en nuttig door ontspanning - Combinatie Breda kan spelen! 😉

16 mei 2021 om 21:22

Van Ginkel speelde in zijn eerste twee maanden bij Chelsea beter dan Ziyech nu, dus op zich was er niet echt twijfel of hij het niveau aan kon - maar ja na die twee maanden scheurde de kruisbanden af en begon het zes jaar lang pendelen tussen de ziekenboeg en korte verhuurbeurten. Zonde, hij zag er destijds beter uit dan Wijnaldum en Strootman, maar ja…alsnog heeft hij goed verdiend, stel je voor dat hij die blessure drie maanden eerder had opgelopen.

16 mei 2021 om 21:56

Dat is best knap als je bedenk dat Van Ginkel toen 2 competitie wedstrijden had gespeeld als invaller, 1x 5 minuten en 1x 6 minuten. Daarnaast nog 1 wedstrijd in de Cl 76 min gespeeld. Dus van beter gespeeld de eerste maanden is er niet echt sprake van.

Die gozer moet aan salaris ook wel de duurste voetballer ooit voor Chelsea per wedstrijd/minuut zijn. 8 jaar onder contract gestaan en slechts 2 keer meegedaan. Nooit gesnapt waarom ze hem steeds bleven verlengen.

16 mei 2021 om 16:47

Omdat het gewoon een hele goede voetballer is, en de hurende clubs grotendeels zijn salaris betaald hebben.

16 mei 2021 om 16:50

Voor de Eredivisie of een Watford een prima voetballer, maar voor Chelsea toch 3 keer niks.

16 mei 2021 om 16:52

Wel wat hoger dan Watford hoor. Zo'n middenvelder heeft best wat transferwaarde. En hij deed het in de voorbereidingen bij Chelsea erg goed, helaas blesseerde hij zich daarna steeds.

16 mei 2021 om 16:52

Hij begon anders gewoon heel aardig bij Chelsea hoor. Chelsea was ook best wel tevreden over hem. Raakte toen flink geblesseerd en was het voor hem daar klaar. Wil overigens niet zeggen dat hij het dan wel het gered hoor, maar hij liet toen in de voorbereiding bij Chelsea zien dat er potentie in zat. Het was bijvoorbeeld geen Davy Klaassen die meteen liet zien dat Everton voor hem te hoog gegrepen was.

16 mei 2021 om 16:54

Een jaar verlengen kost natuurlijk niet zoveel. 2.5 miljoen extra salaris, waarvan PSV 1 miljoen oid betaald. Als hij in de zomer van 2018 niet weer geblesseerd was, had Chelsea dat er zeker uitgehaald met een transfersom.

16 mei 2021 om 17:03

@ducktaildo, van Ginkel was vanaf begin af aan al een speler die incidenteel meedeed en speelde in een Chelsea dat top van de BPL was. Ik denk dat Chelsea hem vooral aangetrokken heeft in de verwachting dat een Bundesliga club / Ajax/psv hem voor veel geld nog een keer gingen aantrekken

16 mei 2021 om 18:03

Das toch nog steeds Winston denk ik. Zeker als je inflatie berekent.

Misschien iets voor Ajax, wanneer bijvoorbeeld Gravenbergh vertrekt. Deze jongen zou absoluut CL niveau aankunnen, wat in Amsterdam een garantie is.

16 mei 2021 om 16:46

CL niveau aankunnen? Serieus meen je dat? Waar is dat op gebaseerd? Vraag me eerder af of het wel een versterking is voor de ED.

16 mei 2021 om 16:52

Als hij fit is, is daar toch geen discussie over mogelijk? Dus ja, dat meen ik. Lachwekkend dat jij denkt dat hij wellicht geen versterking is voor de ED, net nadat hij bij een topclub weer minuten maakt en scoort. Psv gaat hem zowiezo een aanbieding doen....

16 mei 2021 om 16:55

Het is de vraag of van Ginkel ooit weer op 100% kan komen na al die blessures. Als hij dat kan is hij ongetwijfeld een van de beste spelers van de Eredivisie.

16 mei 2021 om 16:57

Nou nou hij speelt een keer een wedstrijdje. Laat hem nou eerst maar een stuk of 10 spelen.

16 mei 2021 om 17:04

Garanties zijn er natuurlijk nooit, maar Gravenberch zie ik niet zo snel vertrekken deze zomer. Zowel voor club als speler lijken me daar geen enkel belang bij te hebben.

Is Chelsea nu eigenlijk afgestapt van het massaal verhuren van spelers? Vroeger hadden ze in elke competitie wel huurlingen rondlopen waarvan sommigen wel indruk maakten zoals Christensen, de Bruyne, Lukaku of Courtois. Nu hoor je niet meer zoveel van huurlingen die ergens indruk maken. Maar voor PSV is het ideaal dat ze eindelijk eens van Ginkel definitief kunnen contracteren. Het zou toch wat zijn mocht hij ineens de komende jaren fit blijven. Ook leuk voor die jongen zelf dat hij nu eindelijk eens weet waar hij aan toe is. Hij zal ongetwijfeld al deze jaren flink hebben gecasht.

16 mei 2021 om 16:54

Ze hebben er 20 verhuurd! Bron: Transfermarkt

Wat een geldverspilling van Chelsea dan om dit contract gewoon nog 2 of 3x te verlengen en van Ginkel miljoenensalaris te blijven betalen. Jarenlang was nog het excuus om er nog een transfersom uit te slepen. Ja, mooi niet dus. Je had je 10 miljoen kunnen besparen door in 2018 al afscheid van hem te nemen.

16 mei 2021 om 17:18

Haha ja Chelsea en goed transferbeleid gaan helaas niet samen. Als je kijkt hoeveel speler er nog rond lopen die Chelsea nooit gebruikt. Als ze allemaal verkocht worden kan Chelsea een mooi bedrag bij elkaar krijgen.

Moet psv niet doen heeft niet meer het niveau dat psv wil nastreven na zulke zware blessures en hij gaat psv volgens seizoen echt niet beter maken , hebben betere spelers lopen op zijn plek ,

Was te verwachten. Is mede door blessures nooit uit de verf gekomen. Zou mooi zijn als hij via PSV zijn carriere nieuw leven in kan blazen. Als PSV dan ook Pröpper kan halen hebben ze een middenveld van Sangare, van Ginkel en Pröpper. Dat is niet mis voor de Eredivisie.

Enig lichtpunt is dat het seizoen klaar is. Voor mij als supporter echt een verschrikkelijk seizoen om heel gauw te vergeten. Geen enkele topper gewonnen, een lekke verdediging en niets te zien van het vollgass voetbal dat in het vooruitzicht gesteld werd. Er zal een hele grote schoonmaak moeten plaatsvinden de komende maanden. Met dit team durf je nog niet eens op de CL te hopen

Ik zou hem zeker transfervrij aantrekken, is nog lang niet terug maar het wordt steeds beter, daarnaast denk ik dat hij net als de Jog destijds spelend of niet PSV winnaarsmentaliteit toevoegt, nog een van de weinig die weet hoe het voelt om de eredivisie te domineren met PSV.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

191 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren