Feyenoord wint en treft stadsgenoot Sparta in eerste ronde play-offs

Zondag, 16 mei 2021 om 16:28Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 17:26

Feyenoord heeft op de laatste speeldag in de Eredivisie een simpele overwinning geboekt op RKC Waalwijk: 3-0. Het duel werd door scheidsrechter Bas Nijhuis na een uur spelen korte tijd stilgelegd nadat supporters zich toegang tot De Kuip hadden verschaft. Er werd vuurwerk afgestoken en fakkels belandden op het veld. Na een korte onderbreking werd het duel hervat. Feyenoord eindigt het seizoen als nummer vijf en neemt het in de eerste ronde van de play-offs om Europees voetbal op tegen stadsgenoot Sparta Rotterdam. RKC eindigt als nummer vijftien en mag zich opmaken voor een nieuw seizoen in de Eredivisie.

Advocaat koos voor een centraal verdedigingsduo met Eric Botteghin en Uros Spajic en gunde Marcos Senesi rust in aanloop naar de play-offs. Daarnaast had de oefenmeester op het middenveld een basisplek ingeruimd voor Achraf El Bouchataoui. Het duel begon met kansen over en weer, daar Richard van der Venne met een schot van afstand het doel van Nick Marsman onder vuur nam en een voorzet van Steven Berghuis onschadelijk kon worden gemaakt door de defensie van de Waalwijkers. Flinke tegenvaller in de eerste helft bij Feyenoord was het uitvallen van Lutsharel Geertruida, die na een kwartier spelen een tik kreeg en halverwege het eerste bedrijf het veld noodgedwongen moest verlaten.

Tien minuten voor de pauze nam de ploeg van Advocaat de leiding, toen Nicolai Jörgensen werd bereikt door Berghuis en oog in oog met doelman Kostas Lamprou de linkerhoek vond: 1-0. Amper vijf minuten later zorgde Jens Toornstra voor de tweede Rotterdamse treffer. De middenvelder kreeg de bal enigszins gelukkig voor de voeten en haalde doeltreffend uit. Berghuis had een minuut later ook nog een derde treffer op de schoen, maar moest toezien hoe Lamprou handelend optrad. Fred Grim voerde vervolgens drie wissels door in de rust, maar moest toezien hoe Feyenoord al vroeg in de tweede helft de score verder uitbreidde.

Na goed voorbereidend werk van Orkun Kökçü op het middenveld belandde de bal aan de linkerkant bij Luis Sinisterra, die zijn voorzet bij de tweede paal binnengeschoten zag worden door Berghuis. Supporters van Feyenoord verschaften zich niet veel later toegang tot het stadion om vanaf de tribune de ploeg een hart onder de riem te steken. Nijhuis besloot het duel korte tijd stil te leggen, waarna Feyenoord in de slotfase nog eenmaal aanzette. Mark Diemers trof met een puntertje de linkerpaal, waarna de rebound niet was besteed aan João Carlos Texeira, die met een geplaatst schot de lat trof. Komende woensdag neemt Feyenoord het in eigen huis op tegen Sparta in de eerste ronde van de play-offs om Europees voetbal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door hellevoet51)

De eerste 60 min een van de beste wedstrijden die ik de laatste tijd heb gezien van Feyenoord. De man die daar voor het grootste verantwoordelijk was is AEB in mijn optiek. Hij is altijd aanspeelbaar, kiest telkens de juiste optie en is ook nog redelijk fel in duels. Hij liet onder andere Kokcu (die ook echt een goede wedstrijd speelde) veel beter renderen nu hij eindelijk een goeie voetballer naast zich had. Wat een wereld van verschil als je constant dat gepruts van Fer bent gewend. Lekker laten staan voor de play-offs!

16 mei 2021 om 16:52

@FR Sparta is in vorm! Wordt na playoffs veel bouwen voor Feyenoord. Zowat heel selectie kan op schop.

16 mei 2021 om 18:12

Mooi toch. Kunnen we lekker allemaal FM spelen. En eindelijk krijgen we weer een frisse jonge selectie.Bijlow / Aankoop / TroostAankoop / HallGeertruida / AankoopSenesi / HendriksMalacia / SmeulersKokcu / El Bouchataoui / AankoopAntonucci / Burger / WehrmanAankoop / AzarkanAankoop / Bozenik / BannisSinisterra / LinssenEventueel aanvullen met wat spelers uit de U21 / U18 / U17. Komen meer dan genoeg grote talenten aan.De rest kan vertrekken en gigantisch veel ruimte maken in het salarishuis.

16 mei 2021 om 18:58

Dan heeft de jeugd wel een impuls nodig, U21 moet zsm promoveren en doorstomen richting KeukenKampioen Divisie

16 mei 2021 om 17:51

Ja, het koningskoppel AEB en Kokcu namen hun connectie uit de o19 lekker mee vandaag op het veld. Was heerlijk om 'm te zien spelen en het geeft de burger alleen maar meer moed voor komend seizoen.

17 mei 2021 om 10:00

Met andere woorden: hij liet direct het ongelijk van Advocaat zien.

Jammer dat de enige speler die verdediging en aanval kan verbinden nu pas zijn basisdebuut mocht maken. Achraf El Bouchattoui had het voetballen tegen de mindere ploegen in ieder geval een stuk makkelijker gemaakt.

16 mei 2021 om 19:00

En dan te bedenken dat Fer geblesseetd is geweest en deze jongen het trio Toornstra-Doemrrs-Kokcu heeft moeten aanzien, een middenveld zonder enige balans

Allereerst wil ik zeggen dat ik genoten heb van El Bouchataoui. Die uitspraak van Dick dat de jeugd niet goed genoeg is kan nu definitief de prullenbak in, want Fer heeft al maanden niet zo goed gespeeld. Altijd aanspeelbaar en heeft een prima pass in de benen, en maakt geen domme fouten zoals Fer elke wedstrijd wel een paar keer heeft. Waar ik wel behoorlijk pissig om kan worden is dat geklap van de spelers naar de fans toe. Ongelooflijk hoe je jezelf zo onwijs voor lul kan zetten. Geef die fans maar allemaal een levenslang stadionverbod. Zal wel weer een boete en een wedstrijdje zonder supporters worden, laten we hopen in play-offs haha. Overigens goed dat RKC in de Eredivisie blijft. Leuke club die goed voetbal speelt.

16 mei 2021 om 16:44

dit was gewoon inbraak. hier kan je Feyenoord zelf de schuld niet van geven. die hebben echt niet de deur open gezet voor die mafkezen. Eens wat betreft Bouchataoui. kwam niet echt onder druk te staan maar voetbalde makkelijk en rustig. bijna geen balverlies en veel vooruit. prima debuut.

16 mei 2021 om 16:49

@ODESZA - Feyenoord zelf kan je inderdaad de schuld niet geven dat de supporters binnen zijn gekomen. Ik doelde meer op de spelers. Je zet jezelf toch gewoon voor lul als je ervoor gaat klappen?

16 mei 2021 om 16:53

nee ik doelde op ''zal wel weer een boete en een wedstrijdje zonder supporters worden''. dat zou een straf voor Feyenoord zijn, terwijl die er idd geen schuld aan hebben. die nepsupporters met hun fakkels wat mij betreft nooit meer binnen laten.

16 mei 2021 om 16:59

@ODESZA - Oh zo, sorry ik begreep je verkeerd. Ja, ik ben het wel met je eens maar ik denk dat de kans vrij groot is dat er een boete komt. Laten we hopen van niet in ieder geval.

Achraf zichzelf goed laten zien , mag van mij volgend seizoen de plek van Fer overnemen. Verder weinig te zeggen over deze wedstrijd , beide teams speelden nergens meer voor en lieten dit ook zien.

Hoe speelde Achraf El Bouchataoui? Ik kon helaas niet kijken i.v.m. werk maar zeer benieuwd hoe hij speelde. Is hij een basiskandidaat onder Slot?

16 mei 2021 om 16:36

Bracht ontzettend veel voetbal en zorgde ervoor dat de bal snel van achteren naar voren kwam. Constant aanspeelbaar en de meeste succesvolle passes van alle spelers.

18 mei 2021 om 21:40

Koekoek jonguh

AEB heerlijke spelertje. Eindelijk kreeg hij de kans. Ben sws een voorstander om jeugd te laten spelen die geld kunnen opleveren. Diemers en Fer zijn het niet meer dus die lekker laten banken. Tegen Sparta AEB laten staan aub

Wat een ongelovelijk stomme fans van Feyenoord, zo benadeel je eigen ploeg maar weer eens met dit soort acties. Je zou bijna hopen dat ze europa niet in gaan want dan krijgen ze weer een aantal boetes door dit soort acties

16 mei 2021 om 16:34

Verkeerde topic gozer. Ik kan ook niet reageren omdat ik te weinig punten heb. Plan was om de spelers te steunen maar had niet verwacht dat ze stadion in zouden komen.

16 mei 2021 om 16:43

Hoezo verkeerde topic, dit gaat toch gewoon over de wedstrijd van Feyenoord en wat daarinn gebeurt. nou dit dus. Supporteurs die het stadion in komen mag gewoon niet en dan die spelers nog klappen ook,, echt ongelovelijk dom. Ze hadden dit af moeten keuren

16 mei 2021 om 16:50

Of niet klappen en nog meer chaos? Nu paar fakkels en klaar. Niks geks.

Mooi voor RKC waalwijk dat ze nog verzekerd zijn van een jaartje Eredivisie, ze hebben het gehele seizoen goed gepresteerd en verdiend zijn ze 15e geworden. Ook mooi om te zien dat deze ploeg wil voetballen, en geen beton voetbal speelt. Toch een aanwist voor de eredivisie . Gefeliciteerde RKC supporters en zie jullie volgend jaar!

16 mei 2021 om 16:57

Zo kan het dus ook dank je mister Groninger. Succes met de play offs. Maar met dat goede voetbal van jullie appeltje eitje neem ik aan.

El Bouchataoui, zeker niet foutloos, maar wat en verademing tov Fer. Eist ballen op, beweegt, speelt naar voren, inzicht. Waarom deze jongen niet vaker gebruikt?, een jongen van de club.
Ik zie liever hem dan types als Diemers, Teixeira, Fer ...

16 mei 2021 om 16:48

Als die foutloos was speelde die natuurlijk bij een city, psg of bayern maar wat een verademing is hij. Zo wil je een 6 zien spelen. Hopelijk houd hij dit consistent vol want hij helpt ook dat andere om hem heen zoals kokcu beter kunnen spelen.

@VP speelde Marsman niet ? Justin zat op de bank vandaag anders wel erg knap de 0 gehouden vanaf de bank

'fer heeft meer body, dus is gewoon de speler voor die selectie. AEB heeft zich laten zien voor volgend seizoen.' aldus dick advocaat. bij dit elftal hoort inderdaad een houthakker met de draaicirkel van betonwagen ipv een sierlijke spelverdeler. stel je voor dat we zoals vandaag een behoorlijk bewegelijk en voetballend middenveld hebben straks in de playoffs. moeten we niet hebben natuurlijk

16 mei 2021 om 17:48

Haha, klopt maar het is natuurlijk best wel een risico om zo'n jongen in de playoffs te laten spelen terwijl hij dus net heeft gedebuteerd. Hoop wel dat het het laatste seizoen van Fer is geweest, wat een drama is dat zeg. Kan echt niet meer, anders banken maar die gaat onder Slot echt geen basisplek krijgen. Wens Feyenoord vast veel succes vanaf deze plek.

16 mei 2021 om 18:01

Krankzinnig dat jongens als Fer, Diemers of Teixeira zoveel meer minuten hebben gehad ten opzichte van el Bouchataoui of Wehrmann.

Zou Manschot trots zijn, dat hij besloten heeft dat Feyenoord geen 4e is geworden? Ik heb niemand gehoord die het een penalty vond. De VAR riep hem niet eens naar het scherm.
Trainer Heracles :"absoluut geen penalty". Peres: "om kotsmisselijk van te worden".
Jammer dat zo'n grote dwaling met zoveel consequenties niet uitgezocht wordt.

16 mei 2021 om 18:52

Na het verlies bij Ado nog durven om een moment uit een ander duel als oorzaak te benoemen om de 4e plek mis te zijn gelopen. Mooi man.

16 mei 2021 om 22:08

Dus als je een slechte wedstrijd speelt, mag de scheidsrechter onterecht penalty's geven?
Natuurlijk heeft Feyenoord zeer slechte wedstrijden gespeeld, maar zonder die onterechte penalty was Feyenoord 4e geworden. Een wereldprestatie als je hier leest wat de kwaliteit van Feyenoord is.
De penalty valt zo op omdat het vorige week in de cruciale fase is gebeurd. Gebeurt het in de derde wedstrijd, dan kraait niemand er meer naar.

Even terug denken aan donderdag en die belachelijke penalty voor heracles....was die niet gegeven was je vandaag gewoon 4e geworden 😑

Achraf El Bouchataoui was wat mij betreft de beste man op het veld vandaag. Advocaat kennende zal hij in de playoffs wel weer op de bank zitten. Ik hoop dat Slot vandaag heeft gekeken. En dat we El Bouchataoui volgend seizoen heel vaak gaan zien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

122 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 33 8 5 1
2019/2020 Feyenoord 21 5 4 0
2018/2019 Feyenoord 32 8 3 0
2017/2018 Feyenoord 32 8 3 0
2016/2017 Feyenoord 34 14 3 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord met vier spelers hofleverancier in Elftal van het Jaar van ESPN

ESPN heeft het Elftal van het Jaar bekendgemaakt over het afgelopen seizoen. De betaalzender bood supporters van alle clubs de gelegenheid om te stemmen op hun favoriet op de verschillende posities....Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 14 juni
José Mourinho wil bij AS Roma een spits die dertig goals kan maken en heeft daarvoor vier opties. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren