Ralf Seuntjens: ‘Misschien zeg ik weer te veel, het is één grote teringzooi’

Zaterdag, 15 mei 2021 om 22:29Jeroen van Poppel

Het seizoen van De Graafschap is zaterdag als een nachtkaars uitgegaan. Ralf Seuntjens steekt de hand na de nederlaag in de play-offs om promotie/degradatie tegen Roda JC Kerkrade (2-3) in eigen boezem. "Ikzelf heb gefaald. En dan spreek ik puur voor mezelf, voordat iedereen het verkeerd gaat quoten", zegt Seuntjens na afloop voor de camera bij ESPN.

"Dramatisch", aldus Seuntjens, die deze zomer overstapt naar NAC Breda. "Ik heb hier een geweldige tijd gehad de afgelopen twee jaar. We hebben goed gepresteerd, vanaf de winterstop helaas minder. Waar dat mee te maken heeft, weet ik niet. Misschien was het het systeem, misschien de vorm. Ik sluit af in mineur. Vandaag knokken we ons terug tot 2-1 en daarna kregen we twee goals tegen die we niet tegen horen te krijgen. Misschien zeg ik weer te veel. Het is één grote teringzooi."

Seuntjens, die woensdag nog fel afgaf op tegenstander Helmond Sport, wil de nadruk vooral op zijn eigen falen leggen. "Twee jaar hier bij een schitterende club gezeten, fantastisch. Maar we hebben de doelstelling niet gehaald. Vorig seizoen weet iedereen hoe dat kwam, maar dit seizoen hebben we het aan onszelf te wijten. We moeten hand in eigen boezem steken. Dit is puur voor mezelf, dat ik gefaald heb, omdat ik niet gepromoveerd ben met De Graafschap. Ik heb slecht gespeeld. Ik heb verschillende dingen niet goed gedaan. Ik heb geen goals gemaakt. Ik heb gewoon gefaald. Of ik in de kleedkamer ben geweest? Ja, daar kon je een speld horen vallen."

Ted van de Pavert
Ook aanvoerder Ted van de Pavert reageert na afloop van de uitschakeling in de play-offs hevig teleurgesteld. "In acht dagen geven we hele seizoen weg, daar komt het op neer", concludeert de verdediger van De Graafschap. "Het waren afgelopen week allemaal klappen, maar we hebben het niet alleen in de laatste week laten afweten. Over het hele seizoen gezien hebben we qua veldspel te weinig progressie geboekt."

Mike Snoei
Trainer Mike Snoei zegt dat de nederlaag tegen Roda JC als een knock-out aankomt. "Vooral omdat we ons aardig hersteld hadden", aldus de coach. "In de 72ste minuut stonden we met 2-1 voor nadat we met 0-1 waren achter gekomen. We knokten ons prima terug in de wedstrijd. We voetbalden ook wat beter dan de laatste tijd. We kregen zelfs nog een aardige kans met de 3-1, maar dan glijd het toch uit je handen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door janssen)

Wat moet nac hiermee? Gehaald als ballenjongen ofzo. Kan dr geen ene klote van. De Graafschap niet gepromoveerd mede door zulke spelers, net als Opoku.

15 mei 2021 om 22:41

Nah sorry hoor maar he. Je de wedstrijd gezien ?? Dit is by far de beste speler van de Graafschap.. Ik vind het qua interviews een kwal van een vent, maar dit was vandaag echt de beste speler..

15 mei 2021 om 22:46

Probleem is wel dat die vent niet meer vooruit te branden is. Als NAC promoveert naar de eredivisie, heb je er echt geen fluit meer aan. Zag hem een jaartje of 3 geleden in het stadion tijdens Utrecht - VVV en toen kon het al niet meer.

15 mei 2021 om 22:46

Heb jij de wedstrijd wel gezien? Vandaag beste speler? Alsjeblieft zeg. Houd je ogen open de volgende keer. Leemans en vd Pavert waren beide de beste bij De Graafschap.

15 mei 2021 om 23:02

Leuke speler misschien voor de KKD, maar voor de eredivisie komt de beste man echt zwaar te kort. Niet voor niets dat hij op het middenveld speelde bij VVV paar jaar geleden.

16 mei 2021 om 10:34

Vd Pavert speelt achterin is een wereld van verschil. Seuntjes speelt als aanspeelpunt, en elke bal die op hem gaat heeft die bijna, plus daarbij speelt hij alles na dezelfde kleur en op zo'n manier dat er tempo in t spel komt. Speelde echt gewoon een goede wedstrijd..

Sneu is het wel. Het tweede jaar op rij zo dichtbij. Je haalt 20(!) punten meer dan je tegenstander maar door 1 lullig wedstrijdje zit het seizoen er gewoon op. Het is wel vrij oneerlijk die playoffs.

15 mei 2021 om 22:41

Oke is oneerlijk in jou ogen . Maar kom met iets anders inplaats van alleen het afkraken want je kan iets wel niet goed vinden maar dan moet je ook met iets komen voor in de plaats

15 mei 2021 om 22:44

Nou, ik vind het Duitse systeem wel mooi. Daar speelt de nummer 16 van de Bundesliga tegen de Nummer 3 van de 2. Liga.

15 mei 2021 om 22:44

Nummer 3 tegen nummer 16 van de ED, twee wedstrijden, winnaar promoveert.

15 mei 2021 om 22:51

Zure matten gegeten vriend?

15 mei 2021 om 22:58

Voetbal draait ook om entertainment, daar wordt namelijk de salaris van deze heren van betaald. De KKD is niet populair genoeg voor zo'n systeem, waarbij 10 ploegen na 3 maanden al een verloren seizoen spelen.

16 mei 2021 om 00:07

Eerlijk is eerlijk, ik snal heel het play-off systeem nooit zo. Niet in degradatie, niet in promotie en niet voor het Europees voetbal. Dit, en andere systemen, zullen vast voor meer spanning zorgen, maar als je naar 'eerlijkheid' kijkt, kan je enkel spreken van een vast systeem van punten-doelsaldo-onderling resultaat. Over die laatste twee valt te twisten, maar zeker in een competitie is er weinig zo belangrijk als consistentie. Als jij een heel jaar lang laat zien de beste te zijn (of 2e, 3e, 4e etc) zal je dat verdiend hebben. Een kwart van dat jaar de beste zijn, of in twee potten beter zijn dan je directe opponent zegt mij persoonlijk niet veel en xou, op zichzelf, nooit ook maar enige kans op promotie (/Europees voetbal/degradatie) mogen waarborgen.

15 mei 2021 om 22:56

Heeft inderdaad iets oneerlijks, zeker over 1 wedstrijd. Helaas kan de graafschap het zichzelf wel verwijten als je 3 van de laatste 11 wedstrijden wint. Heel zuur voor de graafschap supporters. Kan het me niet voorstellen

Tja ik vind beetje dubbel.. Graafschap wou er alles aan doen zodat Twente zou degraderen..dus Vind opzich wel lekker voor hun dat het weer niet naar Twemte word! Maar het blijft gewoon wel een echte volksclub met fanatieke supporters met mooie sfeeracties. Volgend jaar beter jongens. Hoop dat Nac promoveert ook een mooie fanatieke volksclub

15 mei 2021 om 23:41

Hou op met deze narratieve die leeft onder de Twente supporters. De KNVB faalde met haar beleid rondom het wanbeleid bij Twente en daar ageerde de club tegen. De Graafschap wilde er niet alles aan doen dat Twente zou degraderen maar er alles aan doen om zelf in de Eredivisie te blijven. Dat je dat als Twente supporters niet sympathie vindt, begrijp ik. De rest van Nederland vond hetgeen Twente een aantal jaren geflikt heeft niet zo sympathiek. Een vliegtuigje met "nooit meer naar Twente" is niet meer dan 'banter'. Daar zijn Twentesupporters ook niet vies van.

16 mei 2021 om 13:16

Hou toch op manDe graafschap is 1 en al provocatie .In 2016 1 groot volksfeest omdat Ajax geen kampioen werd (waar hadden ze zelf voor te spelen toen?) En maar lachen en zingen op de tribunes.2 jaar later dat gedoe tegen fc twenteNu weer dat gedoe met de tractoren (doe toch normaal man dat is gewoon het verkeer verstoren)Ik vind het oprecht de minst sypmathieke club van Nederland.

16 mei 2021 om 23:00

Dat mag je vinden. De provocatie bij het verloren kampioenschap van Ajax kwam overigens in eerste aanleg van de Ajaxsupporters. Die kwamen De Vijverberg overnemen en waren zeer vervelend en aggressief aanwezig. Weigerden (na rust) op hun plek te blijven en gingen massaal bij elkaar staan tegen de boarding aan om samen het kampioenschap te vieren. Hun vervelende gedrag zorgde in het publiek voor een tegenreactie, waardoor iedereen massaal achter de thuisploeg ging staan. Dat sloeg over op het veld. Na overigens een zwaar seizoen, waar op het laatst toch nog de nacompetitie werd gehaald. Daar was het thuispubliek trots op. Ajax bleek niet in staat om het "nietige" De Graafshap te verslaan, ondanks dat we het kampioenschap even kwamen ophalen. Ik moet echt kostelijk lachen om Ajaxsupporters doe serieus dit De Graafschap nadragen. Het was vooral de eigen ploeg en De Boer die deze wedstrijd faalde. Wat wel heel triest was, is dat een aantal beleidsbepalers echt de meest belachelijke dingen op sociale media zette. Als ware de supporters zijn. Nee als voorzitter De Mos de laatste tijd ook geregeld doet. Om je kapot voor te schamen, zoals menig supporter ook doet. Dat gedoe kwam voort uit gedoe dat Twente veroorzaakte en waar de KNVB clubs lang in twijfel achter liet, waardoor beleid maken voor het nieuwe seizoen onmogelijk was. Daarvoor heeft de club een rechtzaak aangespannen. Tegen de KNVB, niet tegen Twente. Dat met die tractoren mag jij vervelend vinden, moet je zelf weten. De Graafschap echter een en al provocatie noemen is echt onzin. Doorgaans juist bekend om het eren van lokale helden, op een hele respectvolle manier afscheid nemen van clubiconen, het hele stadion opknappen door vrijwilligerswerk en de tegenstander steunen bij trieste gebeurtenissen (vraag maar aan NAC en Telstar). Vandaar dat menig supporter ook totaal niet blij is met Snoei, die uitspraken doet die totaal niet bij deze club passen.

Ja Ralf, mede dankzij jou is het de tweede seizoenshelft compleet uit de handen geglipt, jij vond transfergesprekken belangrijker dan je kop bij De Graafschap te houden om die 2e plek te pakken. Waar je vorig seizoen en het eerste seizoenshelft nog de beste speler was, hoor je nu bij de slechtste en kotst iedereen je uit in Doetinchem. Snel naar Breda, de kans dat je daar speelt in deze vorm is heel klein.

16 mei 2021 om 07:40

Ondanks dat ik Ralf ook minder vond spelen, vond ik ook dat hij ineens minder in scoringspositie kwam. Het werd steeds minder voetbal waar hij een eindstation werd naar een systeem waarbij maar door moest koppen, en waar de rest goals moest maken. Het nadeel daarbij is dat andere spelers als Platje, Konings en Opoku veel te weinig scoren.

Ach ach ach, wat een mannetje. Mede door al zijn gemiste kansen speelt De Graafschap volgend jaar nog in de Kkd. En dan nog even een sneer naar de trainer dat het misschien aan het systeem lag.

16 mei 2021 om 07:45

Het klopt dat wij het zelf af hebben laten weten, maar zoals vd Pavert ook zei is er bar weinig vooruitgang geboekt. Daarbij kun je je afvragen waarom sommige spelers opgesteld bleven worden. Een Konings, Platje, Opoku en Verbeek hebben veel te weinig scorend vermogen laten zien. Waarom anderen dan geen kans geven. Ralf werd steeds meer een tussenstation ipv het eindstation. Ik denk dat 5-3-2 geen verkeerd systeem hoeft te zijn, maar je moet wel blijven voetballen en spelers op de juiste manier gebruiken. Dat werd te weinig gedaan, en hier is de trainer verantwoordelijk voor.

16 mei 2021 om 08:59

Als je die laatste wedstrijd tegen Helmond Sport ziet, daar speelt De Graafschap 60 minuten lang als of de blessuretijd al aangebroken is. Natuurlijk moet een trainer dat kunnen corrigeren, maar ik denk dat dat spel meer uit de spelers komt die niet deden wat de trainer van ze vroeg. Want als je ziet hoe ze tegen Roda, zeker de eerste helft, gewoon goed voetballen, dan kan het niet zo zijn dat de trainer er tactisch niets van snapt.

16 mei 2021 om 09:09

Maar als je met een middenveld van Schuurman, Lieftink en Opoku speelt, dan heb je daar heel weinig voetbal. Als daarnaast Lelieveld ook nog niet mee doet, heb je heel weinig voetbal in het elftal. Daarnaast brengt een Opoku zo weinig, dat je je af kunt vragen waarom hij ooit opgesteld wordt. Waarom geen Mo ? Hij brengt voetbal en pakt ook nog geregeld een doelpunt mee. Ik ben geen tegenstander van 5-3-2, maar het nadeel is dat je voor beide vleugels maar 1 optie hebt, vallen deze weg, dan valt er heel veel weg. Zoals vd Pavert ook terecht zei, heeft dit team te weinig vooruitgang geboekt.

DGS is een prachtige club met hele mooie en warme supporters.
De supporters van DSG en NAC hebben warme banden met elkaar, door gebeurtenissen uit het verleden, en we gunnen elkaar het beste.
Maar met een trainer en en een voorzitter met een attitude die helemaal niet bij deze mooie volksclub past, bekoelen dit soort vriendschappen. En als er dan ook nog Doetinchemers zijn die op onze open fansite dag in dag uit menen te moeten vuilspuien, dan vervalt alle sympathie heel snel.
En dan komt er maar een gedachte bij mij op: karma is a bitch.
DGS en alle Superboeren: alle goeds komend seizoen, en wij moeten het ook maar zien te redden, de komende wedstrijden, anders worden jullie weer onze gevreesde tegenstander.
Maar zorg aub dat al die negatieve energie rondom jullie club verdwijnt, want het vernietigt het positieve imago van jullie mooie club.
Jullie verdienen zo veel beter!

16 mei 2021 om 04:56

@nac Bal! Die negatieve energie kan maar op 1 manier verdwijnen en dat is door de rotte appels op straat te zetten. De supporters zelf kunnen niet veel he, die beslissen niet wie er trainer gaat worden of wie de voorzitter is. Overigens zal ik uiteraard keihard juichen voor NAC in de nacompetitie. Julie gaan een lastige week tegemoet maar houdt die vertrouwen erin! Het voetbal ziet er goed uit en jullie scoren vrij gemakkelijk, iets wat ontzettend belangrijk is in de nacompetitie. Succes verder en in Doetinchem zal er zeker voor jullie gejuicht worden, na De Graafschap in mijn ogen toch wel de mooiste club in de KKD wie ook gewoon in de Eredivisie hoort.

16 mei 2021 om 09:09

Hele warme supporters? Je bedoelt dezelfde supporters die na het gelijkspel tegen Jong Ajax het nodig vonden om journalisten te mishandelen? En je bedoelt die supporters die na het gelijkspel tegen Helmond Sport er voor zorgde dat medewerkers van De Graafschap en de spelers en staf van Helmond Sport heel lang in het stadion moesten blijven? Je bedoelt de supporters die na die wedstrijd met de ME in gevecht zijn geraakt?

De Graafschap heeft hele mooie sfeeracties, ik zal de laatste zijn die dat ontkent, maar alle glans verdwijnt van die acties als je na een teleurstellend resultaat je zo laat gaan.

16 mei 2021 om 11:03

Dat geldt in jouw beleving dus ook voor Ajax, Feyenoord, PSV, Twente, ADO en alle andere clubs waar een deel van de supporters zich misdragen? Bij bijvoorbeeld Ajax is het ook nog eens een aardig georganiseerde en grote groep die zich misdraagt. Na het weggooien van het kampioenschap na een teleurstellende zondag in Doetinchem, sloeg de F-side ook alles in de omgeving van het stadion kort en klein. Ik heb kleine kinderen over hekjes moeten tillen bij mensen in de tuin, om ze in veiligheid te brengen. Dat is echt schande maar dat maakt m.i. niet dat ineens alle glans van wat Ajax is en doet verdwijnt.

16 mei 2021 om 13:49

Dat klopt. En het is wel logisch dat die groep bij Ajax en Feyenoord groter is dan bij De Graafschap toch?

De juiste straf na de waanzinnige ongeregeldheden van afgelopen week. Jullie verdienen het niet om in eredivisie te komen.

16 mei 2021 om 07:50

Ik ken mensen die nauw betrokken zijn bij de diverse supporters groepen en die hebben aangegeven dat dit geen “echte” graafschap supporters zijn.

16 mei 2021 om 09:12

@janssen: Dat verhaal kennen we wel, maar toch liepen die mensen daar in naam van De Graafschap. Toch haalt dit soort acties alle glans weg van de mooie sfeeracties die De Graafschap regelmatig heeft.

16 mei 2021 om 20:41

Mee eens. Daarbij besef ik dat er genoeg verhalen zijn van graafschap supporters die zich wel misdragen hebben, maar in dit geval zou dit niet het geval zijn. Zowel succes als narigheid trekt verkeerde mensen aan.

Ach, zat in uitvak op Vijverberg paar jaar terug en konden promotiefeestje aldaar niet vieren omdat opgefokte kwajongens veld opkwamen en spelers begonnen aan te vallen. Maar weet dat dit niet de echte Graafschap fans zijn. Alhoewel de security en politie die dag faalden..
Maar dit neemt mijn gevoel niet weg dat De Graafschap een prima clubje is, en er niets mis is met de gewone Achterhoeker.

16 mei 2021 om 11:13

Echt schandalig wat daar gebeurde. Het was niet alleen gevolg van falende beveiliging, maar ook van provocaties over en weer in eerdere wedstrijden. Daar gaan de GAE supporters ook niet vrijuit en er zitten een flink aantal rotte appels tussen. Dat is helaas iets waar alle clubs mee worden geconfronteerd, een aantal volslagen doorgeslagen idioten die dit soort dingen doen. Waar zij juist door gevoed worden is dat deze situaties (veroorzaakt door een heel klein gedeelte van een club) als maatgevend worden voor de relatie tussen supporters van clubs. Het legitimeert hun acties aan beide kanten. Het enige wat we moeten doen is buitenproportioneel gedrag veroordelen. Aan beide kanten. Gezonde rivaliteit is prima, maar daar waar het doorslaat naar rellen en slopen ligt de grens. Ik vind GAE een prachtige club. Gun ze van harte de stap naar de Eredivisie. Heel knap de punten bij elkaar gespeeld en een fijne trainer aan het roer. Jammer dat het ten koste gaat van mijn eigen clubbie, maar dat is voetbal.

En nu met NAC de eredivisie in Ralf, laat het avondje NAC maar weer terugkomen in de Eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. Mos Unknown
M. SnoeiUnknown
G. VaagsKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

4 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Atalanta is nog steeds bezig om Sven Botman los te weken bij Lille OSC. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren