Micky van de Ven kondigt na mislukte play-offs vertrek bij FC Volendam aan

Zaterdag, 15 mei 2021 om 19:15Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:37

Micky van de Ven verwacht volgend seizoen niet meer voor FC Volendam te spelen. De twintigjarige centrumverdediger ging zaterdag met zijn club onderuit in de Keuken Kampioen Play-offs om promotie/degradatie tegen NAC Breda (4-1). Na afloop kondigt Van de Ven min of meer zijn vertrek aan bij FC Volendam. "Of ik volgend seizoen nog bij Volendam ben? Nee, dat denk ik niet", aldus de aanvoerder tegenover ESPN.

Van de Ven laat even een stilte vallen en komt dan met nadere uitleg. "De kans dat ik een transfer maak is wel aanwezig, dat weet ik. Je weet natuurlijk nooit hoe het gaat lopen, maar de kans is wel groot. Of het al rond is? Nee, dat niet. In Nederland? Dat weet ik ook nog niet." Eerder werd Van de Ven gelinkt aan de voltallige Nederlandse top, al is het de laatste maanden stil rond zijn persoon.

FC Volendam speelde tegen NAC een vrijwel kansloze wedstrijd. "Ik weet niet wat het is", zegt Van de Ven. "We kwamen er niet onderuit en konden niet ons eigen voetbal spelen. We speelden heel vaak naar de as en dat is echt de bal waar NAC op loert. Als ze die bal pakken weet je dat ze kunnen counteren en dat heb je vier, vijf keer. Dat killt je wel. In de tweede helft konden we meer ons eigen spel spelen, maar toen viel al snel 2- en 3-0. Toen de 3-1 viel kregen we weer wat hoop, maar bij de 4-1 was het klaar."

En dus is de teleurstelling bij Van de Ven groot. "Als je er de eerste ronde uitvliegt, is dat gewoon niet top. Grof gezegd is het eigenlijk wel kut. Nu moet de focus naar volgend seizoen, maar dit weekend ben ik niet aanspreekbaar denk ik."Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door funkyg)

Benieuwd waar deze jongen heen gaat dan en wat hij zal opleveren. Speelt het afgelopen half jaar echt heel erg slecht.

15 mei 2021 om 22:23

@MJJajacx Gok zelf op AZ. BMI is gehuurd en gaat weg. Vlaar was al gestopt. Die Griekse speler met moeilijke naam wil weg. Blijft weinig over.

16 mei 2021 om 01:10

Hatzidiakos? Wat is daar moeilijk aan dan?

16 mei 2021 om 08:47

Die hebben Beukema al gecontracteerd. Daarnaast Letschert nog in dienst en er wordt geprobeerd om BMI aan te trekken of de huur te verlengen (hoewel ik niet verwacht dat dat gaat gebeuren).

En Hatzidiakos inderdaad.

Maar op zich zou ik het wel een aardige mogelijkheid vinden, het is een talentvolle speler, kan een gokje waard zijn.

16 mei 2021 om 09:22

Beukema is rechtsbenig en Vd Ven is een linksbenige verdediger. Maar AZ is in serieuze onderhandeling met Bruno Martins Indie en dat lijkt rond te komen. Dat wil zeggen dat BMI bereidt is om flink salaris in te leveren in ruil voor 50 wedstrijden per seizoen aan speeltijd,

Van de Ven staat slecht te spelen op dit moment. Hij heeft de draaicirkel van een vrachtwagen en maakt de verkeerde keuzes. Zowel hij als Van Hecke leken vorig jaar toppers te worden. Beide zijn dit jaar door het ijs gezakt, hebben het niveau niet meer kunnen aantikken.

15 mei 2021 om 22:24

Een paar ton en dan mag Volendam zijn handen dichtknijpen.

16 mei 2021 om 10:22

Ik denk dat je gelijk hebt. Vorig seizoen had deze jongen misschien 2 miljoen opgeleverd, een mega klapper voor Volendam.

16 mei 2021 om 12:38

2 miljoen? Totaal geen realistisch bedrag voor een speler uit de Kkd.

Kijkt naar Beukema, die heeft 7 ton opgeleverd en die is toch echt een klasse beter dan van Ven.

Ik heb niet veel van zijn wedstrijden gezien, maar als ik op deze af moet gaan oogt het een beetje als een houtige verdediger. Een type botman. Maar weet niet of een insider hem een beetje kan omschrijven? Want voor hetzelfde geldt zit ik er helemaal naast

Misschien iets voor Heerenveen? Want Van Hecke gaat weer terug naar Brighton, en kan hij een beetje carpoolen met de Veermannetjes, in hoeverre Joey nog blijft natuurlijk bij Heerenveen.

15 mei 2021 om 20:16

Verdiende die jongen na dat goede seizoen een transfer van Nac naar Brighton? Goeiedag zeg dat noem ik nou eens een stap hogerop

15 mei 2021 om 21:27

Yep, na een halfjaar KKD met Nac heeft Nac gelijk 2 miljoen ontvangen. Goed geboerd naar mijn mening.

15 mei 2021 om 21:44

Iedereen is beter dan Van Hecke wat een kneus is dat. Misschien is deze speler van Volendam iets van Sparta.

15 mei 2021 om 21:55

Hoezo is het gelijk een kneus dan? Heeft geen onaardige seizoen gehad. Sparta kan hem niet betalen lijkt mij. Hij heeft nog een tweejarig contract namelijk bij Volendam, en zoveel geld heeft Sparta ook weer niet. Mits ze Harroui verkopen, maar dan gaat het geld volgens naar een vervanger voor Harroui, en Duarte (vertrekt transfervrij). Daarnaast voor Auassar ook weer 35 dit jaar. Dus ik denk dat Van Stee daar iets meer aandacht op leg.

15 mei 2021 om 22:10

FcGrun050. Kijk eens neutraal na zijn wedstrijden. En dan zie je duidelijk zijn beperkingen. Hij heeft die stap gemaakt naar Engeland maar hij mag nog een paar stapprn maken.

16 mei 2021 om 01:54

Ik weet niet wat jij op hem tegen hebt maar ik vind dat mee vallen. Hij doet het niet onaardig bij ons, ik heb wel mindere gezien!

Ik ken hem eerlijk gezegd niet, maar als de Nederlandse top achter je aan zit kan er wellicht wat in zitten. Is deze jongen rechts cv of links? Met het (waarschijnlijke) vertrekt van Doekhi hebben wij rechtscentraal nog wat nodig. ALs deze jongen de potentie heeft, hoezo niet? Kunnen fervent KKD volgers mij meer over hem vertellen?

15 mei 2021 om 19:53

Linksbenig. We hebben waarschijnlijk Rasmussen voor die positie en als hij vertrekt vind ik dat Hajek moet spelen, meer dan prima verdediger met veel ervaring. Kunnen beter een rechtsbenige Cv halen want die Oroz vind ik maar niets. Nog een nieuwe cm voor Bero, goede keeper, 2 nieuwe spitsen en een 10 nodig. + extra spelers om te rouleren

15 mei 2021 om 20:55

Ja het lijstje is erg lang helaas. Oroz durf ik nog niet echt over te oordelen, de enige keren dat hij gespeeld heeft stond hij rechtsback. Voor een rcv die nog nooit gespeeld heeft voor het team is dat natuurlijk dramatisch.

Goede middenvelder is inderdaad erg belangrijk. Een echte creatieveling die het niet erg vindt om te passen itt Tannane. Hopelijk kunnen we Broja weer huren een jaar en een ervaren doelpuntenmaker voor ernaast. Een echt aanspeelpunt a la Bony. Broja is snel, kan prima ballen en zit echt nog wel rek in. Alleen hij en Openda naast elkaar is gewoon veel van hetzelfde helaas en dan kan Openda ook nog eens niet afmaken. Buitink en Darfalou er nog achter de hand en dan heb je prima voorin.
Een reserve rechtsback zou niet al te gek zijn en inderdaad een goede keeper. Geruchten gaan dat Gorter naar ons zou komen van Gae. Zou ik niet onwelwillend tegenover staan.

Gelukkig is gezegd door de TD dat er voor volgend seizoen meer mogelijk is, dus wellicht kunnen we de knip trekken, maar kijken naar transfervrije buitenkansjes is nog steeds prima natuurlijk. Zeker als het op opvulling aan komt. Vond Bruns als roulatiespeler op het middenveld ook helemaal niet zo erg persoonlijk, maar die vertrekt wel.

15 mei 2021 om 22:18

Nee joh, Darfalou kan weg. Broja en Opened beiden wegsturen. Broja is zo laks en geen vechter, als subtopper heb je juist spitsen nodig die oorlog willen voeren en geen jongens die laks zijn als Openda en Broja. Gorter zou een fantastische aankoop zijn. Vind het ook jammer dat Bruns vertrekt, deed het prima op het middenveld. Wat vind jij trouwens van de 352 waar we mee spelen, moeten we daarmee verder gaan? Als we dat wel doen, dan is er echt een creatieve middenvelder extra nodig naast een creatieve 10 om meer te creëren. Ben benieuwd wie Spors zal halen

15 mei 2021 om 22:27

Heb niet per se iets tegen de 352 die we spelen, maar er zit gewoon heel weinig voetbal in op de manier hoe we het nu spelen. Als we ruimte krijgen kunnen we de snelheid van de spitsen benutten dankzij een goede trap van Pasveer en Bazoer vanuit achteren, maar wanneer wij het spel moeten maken is het drie keer niks. Je hebt dan inderdaad een middenveld nodig met zeker twee spelers die iets kunnen creëren en in ieder geval 1 middenvelder die ook diep gaat. Een plan B ontwikkelen is geen overbodige luxe in ieder geval, want het is nu een 352 en als dat mislukt dan hebben we niks. Het enige wat dan gebeurt is wat body erbij voorin en extra ballen erin proberen te pompen. Daar hebben we niks aan. In de voorbereiding speelden we best vaak een 442 en je merkte dat daar echt meer voetbal in zat. Zou dat systeem graag zien tegen de mindere goden, met Rasmussen en daarnaast nog een degelijke cv hebben we echt wel kwaliteit genoeg om daarvoor met vier middenvelders te spelen.

AZ wilde hem vorig seizoen al, kan me voorstellen dat ze zich weer voor hem melden. Vorig jaar wilde Volendam niet meewerken.

Coach en assistent trainer vn Heracles zaten op de tribune om te scouten, maar er liepen er nog 21

Kom maar naar AZ toe. Je had dit seizoen hier al basis gestaan 😀

Mits wij erin blijven, Araujo zal vertrekken...
Hij erin zal toptransfer zijn....
Anders Marani van Almere

Misschien iets voor Vitesse als Doekhi vertrekt? Op zich wel leuke speler met potentie maar moet nog wel hard aan de slag om iets dodelijker te worden in zijn duels.

Zag trainer en TD Heracles op de tribune zitten..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Volendam

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.NAC Breda7334
7.NEC6623
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
N. BakkerKeeper
D. VlakKeeper
D. BälyVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Volendam.

Nederland
0 fans
20 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren