Matthijs de Ligt: ‘Soms word ik wel eens uitgelachen bij Juventus’

Zondag, 16 mei 2021 om 11:08 • Laatste update: 11:08

Matthijs de Ligt voelt zich gewaardeerd bij Juventus, de club waar de supporters hem het liefst zien uitgroeien tot een clubicoon. Zijn populariteit kreeg een boost toen hij na een jaar al zijn interviews in het Italiaans deed. Bijna twee jaar na zijn transfer van 75 miljoen euro van Ajax naar Turijn stelt de verdediger dat hij mentaal enorm is gegroeid. “Bij Ajax werd gezegd dat ik heel volwassen was. Maar als ik mezelf vergelijk met toen ben ik veel volwassener in mijn opinie, en ook in die van de mensen om mij heen”, vertelt De Ligt in een uitgebreid interview in de Volkskrant.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door primetime)

Vind hem oprecht zo'n toffe gast. Lijkt me ook het type speler en persoon die je zelfs als rivaal kan waarderen, maar goed die stelling laat ik even voor de Feyenoord, PSV en Inter fans open . Denk nog altijd het grootste gemis van het succesteam van Ajax zowel qua spel als mentaliteit achterin

15 mei 2021 om 14:10

Ik ben Feyenoord fan en vind dit soort jongens geweldig. Verdiend genoeg geld maar blijft toch lekker zichzelf, net zoals Frenkie. Dat zijn toch spelers die je niet kan haten, maakt niet uit voor welke club ze spelen. Kan Tadic nog wat van leren 😂😂

15 mei 2021 om 15:02

Eens, al kan ik me voorstellen dat mensen bij Frenkie wel eens moe werden van het feit dat hij soms een beetje veel mekkert bij de scheids. Verder eigenlijk ook niks op aan te merken inderdaad. Maar bij Matthijs kan ik werkelijk geen enkel ding bedenken. Over Tadic geef ik je groot gelijk, al kan ik hem uiteraard enorm waarderen

15 mei 2021 om 17:02

Dat valt reuze mee vwb Frenkie. Als je ziet hoeveel posts (bron: VZ) hij en z'n vriendin wel niet produceren om aan de buitenwereld te laten zien wat voor 'n geweldig leven ze daar in Barcelona hebben dan valt de bescheidenheid van deze jongen dus wel mee. Matthijs daarentegen niets op tegen, Frenkie kan veel van hem leren.

15 mei 2021 om 16:09

Ik vind hem als Feyenoorder ook geweldig hoor In zijn tijd bij Ajax ook al een genot om te zien, balen dat hij het goed doet tegen je cluppie, maarja, had ik maar geen Feyenoord fan moeten zijn haha.
Grote speler al en ik hoop voor hem dat hij zo door blijft groeien en eventuele Championsleague titels pakt.

15 mei 2021 om 17:15

Ik denk dat Bulgarije en Feyenoord juist de enige ploegen waren waartegen De Ligt een keer gigantisch door de mand is gevallen

15 mei 2021 om 17:28

Bedoel je met de 6-2? Toen was heel Ajax wel een beetje door de mand gevallen, waarom doen ze dat niet elke keer?

15 mei 2021 om 21:37

Volledig gelijk hoor! De Ligt een speler die ik altijd enorm heb kunnen waarderen. Voor sommige spelers gaat mijn petje nou eenmaal altijd af. Wat de persoonlijkheid er achter ook is. Dat Matthijs beide heeft kan ik niets anders dan respect voor hebben!

16 mei 2021 om 07:49

Ik waardeer hem als natuurlijk, maar ik denk dat dat meer komt als Nederlander Dan puur Feyenoorder, sowieso is hij een toffe gast.

Echt een goeie gozer. Het is ook gewoon bizar hoe volwassenen en goed deze man is op zijn leeftijd. Leuk om te zien aankomende jaren hoe zijn carrière gaat verlopen en waar zijn plafond ligt.

Wat een geweldig slimme vent is het ook, lekker normaal blijven Matthijs. Geweldige speler ook. Mooi om van spelers als Cristiano, Chiellini en Buffon de fijne kneepjes te leren van wat het is om een top top speler te zijn. Is maar weinig spelers gegund.

16 mei 2021 om 11:11

Het is eigenlijk zo zonde inderdaad dat Juve zon ongelofelijke hoop middelmaat in de selectie heeft. Stel je hebt de ervaring van de jongens die je opnoemt en verder een selectie a la Dortmund met meerdere wereldtalenten. Dan kun je echt iets heel bijzonders krijgen. Nu moeten Cristiano, Chiellini en Buffon hun wijze lessen tegen een stel matige spelers die tegen hun plafond zitten uitspuwen. Zonde.

Er zijn veel mensen die Juventus geen goede stap voor de Ligt vonden, toch ben ik van mening dat hij daar de juiste kneepjes leert om uit te groeien tot een nog betere verdediger. Over 2/3 jaar zou ik zeker naar de Premier League gaan om daar aan te sluiten bij bijv. Chelsea, waar die het stokje mooi kan overnemen van Thiago Silva.

16 mei 2021 om 07:27

Dat lijkt me een onverstandige keuze. Hij kan beter nog een paar jaar blijven en dan kijken bij welke club hij de kans op grote prijzen het hoogst inschat. In Engeland is het waarschijnlijker dat dit Liverpool, United of City zal zijn dan Chelsea. Maar Real, Barcelona en Bayern zijn natuurlijk ook geweldige clubs om te spelen.

Goeie gozer,blijft tenminste zichzelf en dat siert hem,echt top....👍👍

16 mei 2021 om 12:19

Elk mens is uiteindelijk zichzelf toch? Als je iemand bent die zijn best doet om niet zichzelf te zijn ben je nog steeds jezelf want dat zit dan blijkbaar in je karakter

Ik vind hem echt zo'n geweldige speler. Sterk, snel, slim, kan goed koppen.. hij heeft eigenlijk alles. Ik hoop ook echt dat 'ie zo snel blijft als 'ie nu is. Hij hoeft niet nog breder te worden eigenlijk.
Als De Jong en hij top zijn op het komende EK en als de rest zich aan hun op kunnen trekken, dan kunnen we een mooie zomer tegemoet gaan.
Wat vinden jullie, is De Ligt/de Vrij een goed centraal duo? Of is De Ligt/blind misschien beter, omdat ze al vaak samen gespeeld hebben en ze redelijk complementair aan elkaar zijn?
Zelf zie ik een driemansverdediging ook wel zitten. De Vrij mooi in het midden, zoals 'ie dat bij Inter gewend is, De Ligt rechts en Blind een beetje links, omdat hij linksbenig is. Dan heeft Wijndal wat meer vrijheid om mee op te komen. En dan kan Frenkie misschien wat blijven hangen als Wijndal echt heel ver mee naar voren gaat.

15 mei 2021 om 16:53

Vlak voor een toernooi je systeem omgooien lijkt me geen goed idee, ondanks dat een 3mans verdediging geen gek idee is. Ik vind de Vrij ook echt fantastisch. Ook een van de dragende spelers, die helaas een nog dragendere speler voor zich moet dulden, namelijk de captain. Maar Blind is ook prima, maar toch minder dan de Vrij. En de Vrij is fitter. En dat we perse een linksbenige als linker centrale verdediger nodig hebben vind ik ook onzin, het is wel beter, maar soms is een rechtsbenige beter dan een linksbenige en kan dat dus ook linkscentraal. Zou voor nu zeggen de Vrij en de Ligt een zeer goed centraal duo, daar zou het voor Oranje niet aan moeten liggen!

15 mei 2021 om 17:19

Ja, in principe hoef je niet met een links- en rechtsbenige speler te spelen. Al moet het niet zo zijn dat iemand zich heel ongemakkelijk voelt links in het centrum als hij altijd rechts in het centrum heeft gespeeld. Voor Van Dijk maakt het niet uit en voor De Ligt waarschijnlijk ook niet. Ik volg de Serie A totaal niet, maar volgens mij speelt hij links in het centrum daar en Bonucci rechts?
Op zich moet het dus wel kunnen. Maar met Blind heb je wat meer voetbal vanuit de achterhoede, denk ik. En als De Vrij en De Ligt het centrum wordt, dan wordt Blind misschien de linksback. Dat zou ik wel jammer vinden, omdat hij niet iemand als Wijndal is die echt over de linksbuiten heen dendert om net als Alba een gevaarlijke voorzet te geven.

Ook wel slim, die stapel sportauto’s staan hele jaar stil. Als je een keer gek wil doen kun je beter paar dagen huren en los gaan op een circuit. Waste of money.

Ik vraag me altijd af types als de ligt die veel verdienen maar relatief weinig uitgegeven aan dure dingen,waar geven zij hun geld aan uit,iemand als ziyech zag ik deze week 20k aan een goede doel geven en zoiets deed hij paar weken geleden ook al,hij vroeg er niet om het te delen,dat deed de gene die het ontving,dat vind ik mooi...in die zelfde video zag ik ook labyad en nourdin Amrabat een ziek meisje steunen

15 mei 2021 om 15:34

Misschien compenseert zijn vriendin zijn geringe uitgaves wel Ik lees ook nergens dat hij weinig uitgeeft, alleen dat hij aan kleding weinig uitgeeft en auto's.

Je kan natuurlijk veel uitgeven aan personeel. Hij heeft meerdere personal trainers. Hij lijkt me wel iemand die alles eruit wil halen dus zou me niet verbazen als hij ook dingen als persoonlijke masseur heeft etc. Misschien geeft hij gigantisch veel uit aan vliegtickets voor familie/vrienden. Dat zou ik iig doen. Je kan zoveel geld uitgeven zonder dat het spullen moeten zijn

15 mei 2021 om 15:35

Misschien heeft ie wel een andere dure hobby. Lijkt me in ieder geval niet dat het geld weg zit te rotten op zijn rekening.

15 mei 2021 om 15:48

Daarom snap ik ook niet dat je blijkbaar sympathiek wordt gevonden als je het niet uitgeeft aan dure kleding,maar wel aan een andere hobby bijvoorbeeld..

15 mei 2021 om 20:50

Je suggereert iets hè, dat besef je? Je hebt geen idee waar hij zijn geld wel of niet aan uitgeeft. Op basis van precies niks. Waar maak je je druk om? Hij wordt een sympathieke gozer gevonden omdat hij zichzelf is. En wie weet geeft ie 100k per week aan goede doelen en is er niemand die dit deelt omdat hij dat per se niet wilt en dit ooo opgedragen heeft. Weet jij veel. Waarom moeten zoveel mensen wat (negatiefs) van anderen vinden? Echt vermoeiend.

16 mei 2021 om 11:04

Omdat merkkleding in principe bijzaken zijn. Je hoeft niet in dure kleding rond te lopen, want je kunt ook met H&M kleding door het leven. Een hobby is iets wat wel belangrijk is om te hebben, want anders is het leven ook maar saai. En het andere voorbeeld: uitgeven aan personal trainers etc. is juist om het maximale uit zijn leven/baan te halen. Dat is ook een prioriteit.

16 mei 2021 om 12:50

@vites Ernm, fashion kan natuurlijk ook een hobby zijn. Hobby's maak je vaak zo duur je wil.

Dure kleding kan ook comfort bieden. Jassen die bedoelt zijn voor temperaturen tot -15/-20 vind je niet bij H&m. Ik zeg eerlijk ik hou gewoon van merkkleding en mijn kast ligt er ook vol mee en fashion in het algemeen maar bv mijn Canada Goose jas, die had ik ook zeker gekocht als ik niks om fashion gaf. Hij is namelijk heerlijk warm, ik wil echt niet terug naar de tijd dat ik zat te koukleumen in de goedkope jassen. Oke, er zijn nog wel wat goedkopere jassen met die kwaliteiten dan Canada Goose maar dan kom je zeker nog niet uit in prijsklasse H&M maar ook nog 300 euro ofzo

Goeie verdediger. Een droom voor mij dat hij ooit naar Barca gaat. Die hebben wel een goeie Cv nodig. Daarnaast ook een hele goeie jongen. Enige minpunt wat ik kan verzinnen is dat politiek correcte, ideale schoonzoon gelul van hem altijd in interviews. Echt niet normaal hoeveel clichés en open deuren hij intrapt na een wedstrijd bij Oranje. Haal dat mediagetrainde gelul eruit en je bent gwn een topgozer.

Klasse instelling. Mooi dat hij erboven staat als mensen lachen om kleding of iets dergelijks. De kinderen van De Ligt kunnen straks lachen, omdat zijn vader niet te dure horloges of shirts heeft gekocht.

Wat is deze jonge toch een groot voorbeeld

Een verademing in de voetbalwereld. Volwassen, bezig met zichzelf en gewoon zo intens nuchter. Groeit uit tot één van de beste verdedigers ter wereld, als hij dat niet al is.

100% de toekomstige aanvoerder voor Oranje, al vraag je het mij. Doet alleen hetgeen wat goed is voor zichzelf, het team en alle mensen om hem heen. Komt in interviews over alsof het al een vedette is, terwijl hij nog begin 20 is. Als het zo doorgaat, de beste verdediger van de wereld na een jaartje of 3. Let maar op!

Sorry maar Italiaans niveau is laag de afgelopen 10 jaar, Spanje en Frankrijk hebben betere verdedigers🤷🏽‍♂️ Ik vind Matthijs als voetballer minder aantrekkelijk geworden, leuk hoor maar Matthijs hoort bij een aanvallend team zodat hij inderdaad de man kan dekken en opeten en dan eroverheen ook nog.. maar goed hij spreekt wel mooi Italiaans

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
2.AC Milan7933
3.Atalanta7843
4.Juventus7839
5.Napoli7745
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder344
Cristiano RonaldoAanvaller3329
MorataAanvaller3211
F. ChiesaAanvaller308
F. BernardeschiAanvaller270
W. SzczęsnyKeeper300
L. BonucciVerdediger262
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

158 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 27 1 4 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Oranje wint en draait warm voor achtste finales van zondag

Het Nederlands elftal heeft de groepsfase van het EK met drie overwinningen afgesloten. Het team van bondscoach Frank de Boer was maandagavond in het derde en laatste groepsduel met 0-3 te...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren