Wim Kieft: ‘Hij meldt zich met het mes tussen de tanden bij Frank de Boer’

Zaterdag, 15 mei 2021 om 09:40 • Laatste update: 09:48

Wim Kieft is ervan overtuigd dat bondscoach Frank de Boer er goed aan zou doen om Wout Weghorst op te nemen in zijn definitieve EK-selectie. De keuzeheer gaf de afgelopen interlandperiodes steevast de voorkeur aan Luuk de Jong, maar in de ogen van Kieft heeft Weghorst me zijn kwaliteiten meer waarde voor Oranje. De spits van VfL Wolfsburg was dit Bundesliga-seizoen al goed voor twintig doelpunten en acht assists.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door migi)

Dacht eerst even dat het over Promes ging..

Van mij hoeft Weghorst niet mee. Als je hem niet opstelt gaat hij moeilijk doen omdat hij denkt dat hij hoort te spelen. Hij doet het geweldig bij Wolfsburg daar kunnen we niet omheen. Maar hij is een speler die veel moet spelen. Op een Ek of Wk heb je geen tijd om veel te spelen, daar moet het elke wedstrijd gebeuren. De Jong kan beter koppen en beter meevoetballen plus doet verdedigend ook meer dan Weghorst. De Jong stelt zich ook ondergeschikt aan het teambelang, oftewel door hem gaat een depay eerder excelleren dan met Weghorst.

15 mei 2021 om 09:55

Dat hij moeilijk gaat doen als wisselspeler is echt nergens op gebaseerd. Weghorst is in de vorm van zijn leven en verdient het om mee te gaan.

15 mei 2021 om 10:10

Zelden een post gezien die op zoveel niet te onderbouwen aannames gebaseerd is. “Ik denk dat Luuk de jong niet mee moet want die heeft een slechte invloed op de jonge spelers omdat hij teveel van gamen houdt. En daarnaast is hij een lek naar de pers.”, zou je even goed hebben kunnen schrijven.

15 mei 2021 om 11:21

Plus is er een risico dat hij zijn eigen wedstrijd gaat spelen.

15 mei 2021 om 11:41

Luuk de Jong speelt toch elke keer zijn eigen wedstrijd? Voetballen kan ik het tenminste niet noemen wat die doet....

15 mei 2021 om 13:12

Luuk weet door al zijn ervaringen precies wat zijn rol is binnen het Nederlands elftal en dat doet hij met verve.

15 mei 2021 om 13:47

Wat is zijn rol dan precies? Ik hoor stormram, maar uiteindelijk staat die gewoon basis? En voor de hoeveelheid goals hoeft die het ook niet te doen, want dat houdt ook niet over.

15 mei 2021 om 11:57

Voor een groot toernooi gaat iemand die net wordt opgeroepen zich echt niet moeilijk gedragen. Enkel Huntelaar heeft zich destijds in 2012 vervelend gedragen. Verder kan De Jong voor geen meter meevoetballen, wat is dat een houten hark aan de bal. Niet dat Weghorst dat wel erg goed kan, maar De Jong zeker niet. Weghorst heeft een veel betere positionering voor de goal, veel betere loopacties, veel betere afronding. Dat is juist voor een buitenspeler of middenvelder beter dan een statische speler die weinig met een bal kan. Ze kunnen veel beter de bal kwijt aan Weghorst.

15 mei 2021 om 14:34

Volgens mij kan je dat niet alleen enkel aan Huntelaar toeschrijven. Van Persie en Affelay gedroegen zich ook als prima-donna’s volgens insiders.

20 goals en 8 assists, toch bizar dat ie dan nu pas mee mag. Heeft De Jong in zn carriere buiten Nederland uberhaupt al 20 competitiegoals gemaakt?

15 mei 2021 om 10:01

Ik denk eerlijk gezegd niet eens de helft daarvan

15 mei 2021 om 10:02

Dr zijn zowieso niet veel Nederlandse spitsen op dit moment die dat hebben klaar gespeeld. Wel? Van iedereen die opgeroepen is komt memphis alleen in de buurt.

15 mei 2021 om 10:14

16 goals in 5 seizoenen in topcompetities zijn het voor De Jong.

15 mei 2021 om 10:43

Dat klopt niet Lierse. Of zijn de Champions League en Europa league geen topcompetities volgens jou?

15 mei 2021 om 10:45

Dat is geen competitievoetbal nee.

15 mei 2021 om 10:47

Geen nationale competities maar wel degelijk topcompetities. Cherry picking om die stats niet mee te nemen

15 mei 2021 om 10:53

Wat zit je nu weer te lullen? Migi heeft het duidelijk over COMPETITIEgoals, dus ik geef even mee hoeveel competitiegoals hij gemaakt heeft.

15 mei 2021 om 10:56

En om nog even aan te vullen. Zelfs in die topcompetities (wist trouwens niet dat de EL voorronde en groepsfase dat ook al waren, maar toch) heeft hij nooit meer dan 5 goals gemaakt in 1 seizoen (en dat is dan altijd inclusief voorrondes, en zelfs 5 heeft hij maar 1 keer gehaald).

15 mei 2021 om 10:58

En jij wil zeggen dat de Champions League geen competitie is? Google de definitie van het woord competitie anders even. De UEFA kondigt de Champions League op haar eigen website zelfs aan met 'The official site of the world's greatest club competition'. Duidelijker wordt het niet

15 mei 2021 om 11:00

Je bent een lachwekkend individu als je dit echt meent.

15 mei 2021 om 11:10

Lijkt wel alsof onder elk artikel alleen ongestelde leden mogen reageren, Jezus wat een niveau vandaag.

15 mei 2021 om 11:18

Een lachwekkend individu omdat ik over een verkeerde formulering heen val? Punt is dat het aantal goals in topcompetities (en ja daar vallen de EL en CL ook gewoon onder) tussen De Jong en Weghorst helemaal niet zoveel verschilt, dus of je het nu leuk vindt of niet; het is wel degelijk relevant om dit verschil te benoemen.

15 mei 2021 om 11:22

En waarom zeg je dat dan alleen als het over de jong gaat? Want Migi noemt dan ook niet alle competitiedoelpunten van Weghorst dit jaar. Hij had dan namelijk moeten zeggen “25 goals en 8 assists”. Over cherry picking gesproken....

15 mei 2021 om 11:37

Waarom moet ik me verantwoorden op wie ik wel of niet reageer? De reactie van Migi triggerde mij niet om te reageren, en met zijn kernboodschap (bizar dat Weghorst nu pas geselecteerd is) ben ik het ook gewoon 100% eens. Alleen jij komt vervolgens met enkel en alleen een statistiek aanzetten, die ook nog eens onjuist of in ieder geval uiterst discutabel is. Vandaar dat ik op jou reageer en dat heeft niet zoveel met cherry picking te maken

15 mei 2021 om 12:03

Er stelt iemand een vraag en in die vraag benoemt hij naar jouw maatstaven foute cijfers. Ik reageer op die vraag met de cijfers uit nationaal competitieverband waar Migi duidelijk naar refereert (want anders geeft hij foute cijfers) en dan kom jij aanzetten met dat ik aan het cherry picken ben? Nu ja oftewel heb je een probleem met zowel mijn cijfers als met die van Migi want beide zijn naar jouw (discutabele) maatstaven fout of je wilt gewoon Luuk de Jong in een wat beter daglicht stellen door alleen mij te verbeteren want anders moet je de cijfers van Weghorst ook opwaarderen. En aangezien je alleen met je vreemde opvatting over “competitiedoelpunten” komt, een term die ik trouwens altijd gebruik en waar nog nooit iets van gezegd is, op mijn reactie gok ik persoonlijk op de tweede mogelijkheid. En ook je bewering dat Weghorst zijn cijfers overeen komen met die van de Jong als je EL en CL erbij telt, is incorrect aangezien de Jong dan op 44 goals in 11 seizoenen komt en Weghorst de laatste 3 seizoenen in de Bundesliga alleen gewoon al op 53 goals komt. En als je het over wedstrijden wilt hebben. Weghorst had daar 98 wedstrijden voor nodig en Luuk de jong 197.

15 mei 2021 om 12:27

Luuk scoorde nog geen jaar geleden de winnende goal in de Europa League finale, dat had hij ws niet willen missen hoor

15 mei 2021 om 15:08

hehe, jongens, ik bedoelde inderdaad specifiek competitiegoals. Ik wist namelijk stiekem al dat Luuk er dan geen 20 had en anders wel

Heb de Boer flink bekritiseerd, maar ben op het niet selecteren van Lang na, eigenlijk wel eens. Als de voetbalharten nu ook nog sneller doet gaan kloppen wordt ik Frank-fan. Nu is het aan Weghorst om het gras op te vreten inderdaad!

De grote vraag is hoe hij wil gaan spelen op het EK. In de laatste interlands koos hij voor de jong in de spits en depay aan de buitenkant. De Boer is een trainer die van een statische spits houdt, daarom speelde hij graag met Siem de Jong en Sightorsson in de punt. De Jong is als aanspreekpunt ook beter dan Weghorst, Weghorst is daarentegen een slimmere speler die ook gaten in kan duiken. Ik zou ook kiezen voor Weghorst, simpelweg omdat ik het een heerlijke klootzak vind. Echt een crime om tegen te spelen met zijn gezuig. Vreselijk om tegen te hebben, heerlijk om in je team te hebben.

15 mei 2021 om 11:00

Ik vind Weghorst juist een uitstekend aanspeelpunt. Dat heeft 'ie bij Heracles en AZ ook vaak laten zien. Niet van de bal te krijgen als 'ie in de bal komt en aangespeeld wordt.

Er moeten er nog 8 afvallen, waarvan 1 keeper (Bizot). Daarnaast zijn er 7 spelers opgeroepen die rechtsback spelen, waarvan drie 4 pure rechtsbacks (Dumfries, Hateboer, Tete en Karsdorp). Daar vallen er sowieso twee van af (ik gok Tete en Karsdorp, zodat je nog een back hebt die in een evt 532 variant kan spelen), en uit de groep St. Juste, Veltman en Timber blijft er ook wel minimaal 1 thuis. Veltman lijkt me dat ie meegaat, want ervaring, goed seizoen en op beide plekken inzetbaar. Middenveld zie ik Koopmeiners thuisblijven. De concurrentie is simpelweg beter op zijn positie, al kan je twijfelen of Vilhena zoveel beter is. Van De Beek zie ik gewoon meegaan, als je straks toch optimistischer moet spelen is een diepgaande 10 zoals hij wel fijn achter de hand te hebben (zeker als Klaassen geblesseerd raakt).Voorin blijven Bergwijn en Promes thuis. Mensen zeuren over Donny die nooit speelt, maar die krijgt op zn minst nog invalbeurten en wedstrijden tegen de kleintjes. Bergwijn zit voor zover ik weet al een paar maanden niet eens meer bij de selectie. Promes lijkt me niet dat hij nu de sterren vd hemel speelt, dan liever Gakpo in een Elia of Memphis rol (WK 2010 en 2014) die je nog zou kunnen verrassen. Weghorst en Luuk beiden mee, gewoon omdat het kan en Memphis beter rendeert in een vrije rol vanaf links. Berghuis en El Ghazi op rechts.

15 mei 2021 om 10:52

Bergwijn heeft 2x zo veel minuten gemaakt dan van de Beek in de PL...

15 mei 2021 om 11:34

En hij heeft maar 46 minuten gemaakt in de laatste 3 maanden.

15 mei 2021 om 12:07

@benzema En het is Bergwijn ondanks die extra minuten zowaar nog gelukt om minder doelpunten dan van de Beek te produceren in de Pl...

15 mei 2021 om 12:50

En Donny heeft 3x zoveel gescoord voor Oranje dan Bergwijn in ongeveer evenveel minuten terwijl hij geen eens een aanvaller is.

15 mei 2021 om 12:23

Vier rechtsbacks plus nog Veltman als combi-cv-rb lijkt me inderdaad totaal overbodig, ik zou gewoon Karsdorp houden (beste aanvallende back) en Veltman als beste verdedigende back. Wie dan als derde keus mee is maakt dan helemaal niet uit. Met 26 selectiespelers gaan we wel een hoop teleurgestelde spelers krijgen, grote kans dat er een hele sloot spelers geen minuut op het veld staat.

Ga nou gewoon met beiden in de spits spelen. Oranje heeft veel meer spelers voor een 2 spitsen systeem dan een klassieke 3 mans voorhoede met 1 spits

15 mei 2021 om 10:45

Gaat never nooit werken. Twee statische spitsen die bovendien geen geweldige baltechniek hebben zorgt ervoor dat je in een trechter loopt in het midden. Tel daarbij ook nog de diepgang van Gini en Klaassen op en we worden helemaal weggecountert op de flanken.

15 mei 2021 om 12:33

Ik denk dat-ie Memphis en Weghorst bedoelt, niet De Jong en Weghorst.

Als Weghorst niet bij de definitieve selectie zit moet je de Boer per direct ontslaan. Sowieso opvallend dat de Jong bij deze voorselectie zit. Denk niet dat er veel spitsen zijn met een slechter ratio dan hem in topcompetities. En met het pinchhitter argument mogen we ook wel eens stoppen. De Jong wordt heel vaak als pinchitter gebracht maar scoort ook dan zelden.

Ik verwacht niet heel veel Wout bij Oranje. Dit soort spitsen passen eigenlijk niet bij Oranje. Bij het Nederlandse elftal moet je als eerste spits gewoon heel goed kunnen voetballen. Dat is vrij cruciaal voor het aanvallende spel. Maar het is meer dan terecht dat hij straks (hopelijk) word opgeroepen.

15 mei 2021 om 11:20

Luuk de Jong kan toch veel minder goed voetballen? Bij hem schieten de ballen vaak van z'n voet af.

15 mei 2021 om 11:31

Van Luuk verwacht ik ook niets.

15 mei 2021 om 12:01

Dat ben ik niet met je eens want volgens jouw beredenering zou KJH (dit soort spits) ook niet bij Oranje passen terwijl hij als 2e op de topscorer lijst staat met minder wedstrijden dan RvP.

15 mei 2021 om 12:46

Huntelaar is een wereldspits. Niet te vergelijken met deze jongen. Natuurlijk was hij aan de bal geen Van Persie, maar desondanks kon hij gewoon heel goed voetballen.

De eerste spits van het Nederlands elftal moet gewoon goed kunnen voetballen. een bal kunnen aannemen met twee man de rug, blijven bewegen met de bal of doorspelen. Dat kunnen deze jongens niet op een EK of een WK. Dan moet je gewoon jongens opstellen die dat wel kunnen.

15 mei 2021 om 16:42

Naar mijn mening doe je Weghorst te kort.

Ik heb het idee dat weghorst helemaal niet zo traag is als dat mensen denken. Hij heeft natuurlijk niet zo’n sierlijke loop, denk dat het daar vooral aan ligt.

15 mei 2021 om 11:23

Hij is echt een stuk sneller dan Luuk de Jong. Die is pas echt traag.

15 mei 2021 om 11:58

Klopt, hij heeft bij Wolfsburg erg veel doelpunten gemaakt dat die vanaf de middenlijn werd diep gestoken en dat die dan één op één met de keeper afrondde. Door zijn motoriek lijkt die wellicht ietwat traag, maar dat is hij totaal niet.

Waar komt uberhaubt het fabeltje vandaan dat Luuk zo'n goede pinchhitter is? Dit seizoen als invaller in Laliga 1x een doelpunt gemaakt. Zijn andere 3 doelpunten kwamen toen hij basisspeler was. In de Copa del Rey ook 0 doelpunten als invaller. In de CL nog wel 1 doelpunt en 1 assist als invaller. In ongeveer 30 invalbeurten houdt het niet over zullen we maar zeggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger30
D. DumfriesVerdediger32
P. van AanholtVerdediger30
F. de JongMiddenvelder30
D. BlindVerdediger30
G. WijnaldumMiddenvelder33
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1237 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax
Laatste voetbalnieuws

Marieke Derksen haalt hard uit naar De Boer: ‘Kampioen lulkoekstatements’

Oranje speelt zondag de achtste finale van het EK in Boedapest. COC Nederland, een lhbti-belangenorganisatie, roept de KNVB op om een statement te maken in Hongarije naar aanleiding van de antihomowetgeving...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren