Antony gaat naar Olympische Spelen en mist mogelijk opening met Ajax

Vrijdag, 14 mei 2021 om 18:57Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:10

Antony gaat zeer waarschijnlijk met Brazilië naar de Olympische Spelen. De 21-jarige vleugelspits van Ajax zit bij de voorlopige selectie van bondscoach André Jardine, zo maakt de Braziliaanse bond vrijdag bekend. Dat Antony met Brazilië gaat spelen in Japan betekent dat hij de start van het nieuwe seizoen met Ajax mogelijk aan zich voorbij laat gaan.

De voetbaltoernooi op de Olympische Spelen vindt plaats van 21 juli tot en met 7 augustus. Het seizoen in Nederland begint officieel op zondag 8 augustus met de Johan Cruijff Schaal, waarin landskampioen Ajax het opneemt tegen nummer twee PSV. Hoewel onzeker is of Brazilië het tot de finale zal schoppen, zou Antony na de Olympische Spelen enkele weken extra rust kunnen krijgen van Ajax. De Eredivisie begint in het weekeinde van zaterdag 14 augustus.

Een verrassing is het niet dat Antony mee mag met Brazilië, want de buitenspeler zat de afgelopen tijd telkens bij het olympisch elftal van het land. Ajax-ploeggenoot David Neres zat er in november ook bij, maar mag niet mee naar Japan. Ook Danilo, die door Ajax wordt verhuurd aan FC Twente, en de nog geblesseerde PSV-middenvelder Mauro Júnior werden in november opgeroepen en vielen nu af.

Brazilië gaat met de nodige bekende namen naar de Spelen. Centraal achterin beschikt André Jardine bijvoorbeeld over Gabriel van Arsenal en Luiz Felipe van Lazio. Op het middenveld selecteert hij onder meer Bruno Guimarães van Olympique Lyon en Reinier (door Real Madrid verhuurd aan Borussia Dortmund), terwijl Martinelli van Arsenal en Rodrygo van Real Madrid voorin uit de voeten kunnen. Waarschijnlijk komen bij de huidige selectie van 23 spelers nog drie dispensatiespelers. De afgelopen weken werd gespeculeerd over deelname van Neymar aan de Spelen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Het Nederlands elftal bij blind toonde maar weer eens een aan dat we die overkill aan wedstrijden met de nationale ploeg heeel snel moeten inperken.

14 mei 2021 om 19:09

Ja want zo'n kunstgrasveld heeft te maken met een overdaad aan wedstrijden?

14 mei 2021 om 19:21

Zeg ik dat? Elke wedstrijd is een risico. En circa de helft van de internationale wedstrijden zouden we kunnen schrappen, en vormen dus een onnodig risico voor spelers in een toch al overvol programma bij de club. Ze mogen er verder ook wel wat meer rekening mee houden dat de spelers die uitkomen voor nationale ploegen vaak ook de spelers zijn die spelen bij clubs die op meer fronten spelen. Een speler van Sparta speelt gemiddeld misschien 36 officiële wedstrijden per jaar. Bij ajax makkelijk 50.

14 mei 2021 om 19:39

'elke wedstrijd is een risico', ja dat is nog eens een open deur.. En volgens mij roept Ten Hag toch telkens dat die 16 basisspelers heeft? Nou dan moet je toch wel kans zien om spelers rust te geven? En je vergelijking met een speler van Sparta is een beetje scheef. De bank van Ajax heeft spelers die ook met gemak van de kleinere clubs kan winnen, Sparta zijn bank kan zich niet handhaven in de eredivisie.

14 mei 2021 om 20:47

Zeker een open deur, maar ik kreeg het gevoel dat ik het niveau voor jou wat simpel moest houden. Dat Ten Hag dat roept is voornamelijk om speler 12 tm 16 een gevoel van waardering te geven. Ajax heeft net als elke club gewoon 11 spelers die je het liefste opstelt. Het wegvallen van bijvoorbeeld blind is gewoon een achteruitgang.

14 mei 2021 om 20:51

Ajax speelt ook CL en kan daar niet aankomen met spelers als Labyad, Schuurs, Traore of Ekkelenkamp. Bovendien gaat het niet om Ajax maar over spelers in het algemeen. Pure roofbouw word er gepleegd op de spelers en wanneer ze er bij hun land geblesseerd vanaf gaan mogen de clubs er voor opdraaien.

14 mei 2021 om 20:58

Vincfred. Volwassen manier van discussie voeren.... Verder laat ik het hier maar bij.... Fijn weekend.

14 mei 2021 om 21:01

Zeker kinderachtig, geef ik meteen toe. Maar lees je eigen reacties even terug. Iets met een pot en een ketel.

14 mei 2021 om 21:09

Ja jij maakt een vergelijking met de blessure van Blind en een overvolle kalender/overbelasting (zo lees ik je eerste reactie), later verduidelijk jij dat je bedoelt dat elke wedstrijd een extra risico is en dat is natuurlijk gewoon een open deur. Daarnaast snap ik niet waarom je de blessure van Blind erbij betrekt, want dit was een kwalificatie wedstrijd, en geen onnodig oefenduel? Dus alle nationale oefenwedstrijden afschaffen had met de blessure van Blind geen verschil gemaakt, want dan had de wedstrijd op dat kunstgrasveld ook gewoon plaats gevonden? En was die ook gewoon geblesseerd geraakt. Daarom kon ik in eerste instantie ook niet de link leggen. Want je pakt er een kwalificatie wedstrijd bij en een blessure die niks te maken had met overbelasting. Had je nou een blessure geval gepakt van een speler die iets afscheurt in een oefenwedstrijd had ik het nog kunnen snappen.

14 mei 2021 om 19:57

Kinderen dromen over nationale elftallen, de meest historische wedstrijden ooit zijn wedstrijden op Eks en Wks. We kunnen ook het aantal clubwedstrijden per speler gewoon beperken, clubs dwingen wat meer te wisselen. Minder nutteloze oefentoernooien voor de clubs.

14 mei 2021 om 20:50

Zeker, maar kinderen dromen van Nederland tegen Duitsland en niet tegen Gibraltar of Litouwen. En eens hoor wat betreft clubwedstrijden.

14 mei 2021 om 20:55

Ik neem aan dat in dat plan de bonden ook salaris gaan betalen aan de clubs dan. Lekker boeiend waar ze als kind van droomden, clubs betalen ze belachelijk veel geld om voor de clubs optimaal te presteren. Dankzij de FIFA en Uefa zit het speelschema zo vol dat ze dat al tijden niet meer kunnen.

14 mei 2021 om 20:58

Die clubs kopen spelers met de wetenschap dat ze interlands kunnen spelen, dat salaris is dus helemaal geen enkel argument.

15 mei 2021 om 15:49

Dus? Als clubs hun betalen mogen ze dus niet uitkomen voor hun land?

Hoe kun je nou Vinicius niet oproepen en Rodrigo wel? Daar snap ik persoonlijk helemaal niks van. Verder mooi om te zien dat Antony geselecteerd is, maar wel jammer dat hij zonder zijn maatje zal moeten gaan.

14 mei 2021 om 19:24

Vinicius zit normaal gesproken al bij de A selectie, Rodrygo niet.

14 mei 2021 om 19:28

Ik weet niet of Brazilië de selectie voor de Copa America al bekend heeft gemaakt, maar wellicht zit Vinicius daar bij. Ben benieuwd wat Antony op de spelen kan laten zien.

14 mei 2021 om 19:55

Als ze voor de Copa spelen klinkt dat logisch, maar ik dacht dat de Olympische Spelen pas daarna plaatsvinden. Het gerucht ging namelijk ook dat ze Neymar als een van de dispensatie spelers wilden meenemen.

14 mei 2021 om 20:12

Zie persoonlijk veel meer in Rodrygo dan in Vinicius. Rodrygo heeft tenminste een pass en een schot in de benen, Vinicius alleen een dribbel.

Hopelijk zit hij erbij. Ajax redt het ook wel zonder hem en voor hem is het een geweldige ervaring.

14 mei 2021 om 20:50

@De Toekomst zou natuurlijk wel fijner zijn als hij hele voorbereiding meemaakt met Ajax. Inhoud kweken voor weer lang seizoen. Mogelijk wordt Neres verkocht wie speelt dan? Sulemana gelijk opstellen?

JC schaal is toch de landskampioen tegen de beker winnaar dus in dit geval verliezende finalist

14 mei 2021 om 19:17

Nee, als een ploeg de dubbel wint speel je tegen de nr. 2, niet tegen de verliezend finalist. Twee jaar geleden speelde Ajax om die reden ook tegen PSV.

14 mei 2021 om 19:18

Oke wist ik niet thanks

dat wordt lekker de bank warmhouden hij zal geen basisspeler zijn, Gerson zal een van de sterren zijn

14 mei 2021 om 19:20

Als ik de 6 aanvallers zie dan denk ik dat Antony zeer zeker de nodige minuten zal gaan maken hoor. Wellicht niet altijd in de basis maar zal zeker spelen, waarom "lekker de bank warmhouden"?

14 mei 2021 om 19:29

omdat ik Malcom Martinelli en Rodrygo als basis spelers zie en hij zal met Evanilson moeten strijden om plek 4, en hij zal inderdaad wat speeltijd krijgen als ze al geplaatst zijn in de groep, of de laatste 20 minuten van een wedstrijd. maar Anthony en Neres zijn beiden geen toppers. en zullen dat ook nooit worden ze zijn geen Rodrygo vini die wel de potentie hebben om topspelers te worden.

14 mei 2021 om 19:38

Mwa, Malcom is echt niet aantoonbaar beter dan Antony vind ik hoor, heeft nog nooit spectaculaire statistieken kunnen overleggen bij zijn clubs (edit: buiten zijn 2e seizoen in Bordeaux inderdaad, toen maakte hij best veel indruk als jonkie), dit jaar ook slechts een handjevol goals/assists in de Premjer Liga. Ik denk juist dat hij en Antony om de 3e basisplek voorin zullen concurreren. Martinelli zal wel in de punt staan en Rodrygo lijkt me ook wel vrij zeker inderdaad. Denk dat het ook af hangt van de vraag wie er het best is op linksbuiten want zowel Antony, Malcom en Rodrygo zijn eigenlijk rechtsbuitens natuurlijk. Evanilson is sowieso echt duidelijk nog een stuk minder ver dan Antony, dat is ook een centrumspits dus zal niet in aanmerking komen voor de vleugels.

14 mei 2021 om 19:42

De Malcom die je kent van Bordeaux is lang niet meer hetzelfde als de Malcom van Zenit. Zo goed is hij lang niet meer. Daarnaast heeft Antony best een high profile in Brazilie, dus die minuten gaat hij zeker maken. Denk eerder dat het Martinelli, Pedro, en Rodrygo wordt, want Pedro heeft met Flamengo een best goed seizoen gehaald. En alle posities zijn dubbelbezet, Evanilson is een spits namelijk, en Malcom en Antony zijn de backup vleugelsspelers. Maar jouw mening is volgens mij aardig gekleurd met je "antony en Neres zijn beiden geen toppers, en zullen dat ook nooit worden" en daarna "ze zijn geen Rodrygo Vini die wel de potentie hebben om topspelers te worden". Waarschijnlijk ben je fan van Madrid? Vinicius: 47 wedstrijden (2597 min), 6 goals en 7 assists. Damn, wild stats boy.

14 mei 2021 om 20:58

het gaat niet alleen om de statistieken vini is razend snel en heeft een goede dribbel, als hij iets meer overzicht krijgt en meer scorend vermogen dan is het gewoon een wereldtopper. Antony en neres zijn duidelijk minder en zullen uiteindelijk voor een Everton Sevilla Roma spelen dat is denk ik hun plafond

14 mei 2021 om 21:26

"if my grandmother had wheels, she would have been a bike". Als als als, gozert heeft echt geen meter progressie gemaakt ten opzichte van vorig jaar. Als Hazard fit was geweest, dan had hij de dubbele cijfers in assists en goals. Als Asensio geen blessure heeft gehad, dan was het een top topspeler geweest. Ik vind Rodrygo meer een killer ten opzichte van Vinicius, en niks ten nadele van Vinicius, want lijkt me wel een prima jongen die altijd zijn best doet, maar hij komt nu tekort. En werk je bij Astro tv mbt je uitspraak "antony en Neres zijn duidelijk minder en zullen uiteindelijk voor een Everton, Sevilla (niet eens een verkeerde club), en Roma spelen dat is denk ik hun plafond". Antony is net pas een jaar in Nederland en is net 21 geworden. Effe geduld graag.

14 mei 2021 om 23:14

Als ik Vinicius zo eens aan het werk zie denk ik vaak ook: "een club als Everton of Roma is wel zijn top", maar toch speelt hij bij Real Madrid Nee even alle gekheid om een stokkie, objectiviteit is niet echt je sterkste punt of wel, Ronaldogoat7? Vinicius is sowieso irrelevant in dit topic over de selectie van Brazilie U23 voor de OS maar ik vind het wel grappig om de stelligheid te zien waarmee jij exact beweert te weten waar de top ligt van een aantal jochies die net in de 20 jaar oud zijn. Je zou scout moeten worden man!

Maar snel met vakantie sturen dan.. kan ie nu z'n rust pakken, tijdens de olympische spelen weer ritme op doen en bij terugkomst in Amsterdam direct vlammen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
195 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië1814
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
DaniloVerdediger20
Éder MilitãoVerdediger20
Alex SandroVerdediger21
Renan LodiVerdediger20
Éverton RibeiroMiddenvelder21
FredMiddenvelder20
FabinhoMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.

4 fans
21 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Manchester City wil een bod uitbrengen op João Félix. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren