KKD-topscorer Robert Mühren kan stap hogerop maken in Eredivisie

Vrijdag, 14 mei 2021 om 17:52Jeroen van Poppel • Laatste update: 09:20

FC Twente heeft Robert Mühren op de korrel, zo meldt journalist Eddy van der Ley in het online praatprogramma VoetbalTijd. De 31-jarige Mühren kwam dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie tot een duizelingwekkend aantal van 38 goals en 14 assists en beschikt bij Zulte Waregem, van wie SC Cambuur hem de afgelopen twee seizoen huurde, over een aflopend contract.

Mühren heeft de optie om met het gepromoveerde Cambuur naar de Eredivisie te gaan, maar kan dus ook een aanbieding verwachten van FC Twente. De Tukkers zijn op zoek naar een vervanger van de gehuurde Danilo, die normaal gesproken terugkeert bij Ajax. "Ik vind hem een goede spits", reageert oud-aanvaller Youri Mulder in VoetbalTijd op de belangstelling van Twente voor Mühren. "Hij is echt wel een spits die makkelijk scoort en hij is fysiek wel vrij goed. Maar hij is ook wel een speler waar je 'vanaf' kunt spelen, als je daar een paar goede spelers omheen hebt."

Johan Derksen liet overigens in Veronica Inside al meermaals weten Mühren niet goed genoeg te vinden voor de Eredivisie. "Als Cambuur slim is, dan gaan ze niet met die Mühren de Eredivisie in", zo zei Derksen onlangs. "Hij is topscorer in de Keuken Kampioen Divisie, maar in de Eredivisie heb je niks aan hem. Daar moeten ze mee kappen. Maar het is typisch: ze zijn in een euforie en vinden dat die Mühren een vijfjarig contract moet hebben, want dat is onze spits. Vergeet het maar", aldus Derksen.

Mühren speelt sinds twee seizoenen voor Cambuur, dat hem in eerste instantie huurde van Zulte Waregem. De komst van Mühren naar Leeuwarden bleek een schot in de roos, want in het afgebroken vorige seizoen kwam hij ook al tot 26 goals en 7 assists in 29 competitieduels. Mühren speelde eerder met AZ en Sparta Rotterdam in de Eredivisie en begon zijn carrière in de Eerste Divisie bij FC Volendam.


Poll

Is Robert Mühren goed genoeg voor FC Twente?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door excellent)

Als je degradatievoetballers haalt, ga je degradatievoetbal spelen.

14 mei 2021 om 18:55

Helemaal mee eens. Muhren is overduidelijk een geweldige spits voor de KKD en overduidelijk een te zwakke spits voor de Eredivisie. Als ik Twente was, zou ik verder zoeken...

Ben bang dat dit geen succes gaat worden. Prima voetballer maar denk niet dat ie bij twente zal gaan slagen... maar dit is puur een gevoel.

Ben benieuwd. In een aanvallende ploeg zie ik hem wel slagen, scoort toch makkelijk.

14 mei 2021 om 18:06

In het verleden bij AZ kon hij ook nauwelijks potten breken. Zeker als je er een transfersom voor moet neertellen is het een grote gok als je in de situatie van FC Twente zit. Anderzijds scoort hij wel heel erg gemakkelijk en consistent in de Kkd.

14 mei 2021 om 18:34

En meer recent bij Zulte Waregem was het ook geen succes.

15 mei 2021 om 13:35

Het grote probleem is ook het totaal-plaatje. Cambuur scoort sowieso al erg veel (ruim 109 doelpunten dit seizoen). Er zijn gewoon te veel twijfels bij Muhren. Hij is 31 jaar en heeft 't nog nooit op een relevant niveau laten zien. Anderzijds is hij deze zomer wel transfervrij. Voor FC Twente is dat wel het proberen waard mits hij niet te veel kost. Hij zal er vast geen 20 in leggen in de Eredivisie, maar zo slecht als Boere is hij ook niet. Edit: Ik zie dat hij uit z'n contract loopt. Dat maakt 'm dan natuurlijk interessant.

Muhren is een echte KKD spits, komt denk ik gewoon tekort voor het niveau in de eredivisie.

Ben bang dat dit een gevalletje Boere gaat worden. Hier gaat Twente er niet mee op vooruit. Hopelijk blijft hij lekker in Friesland.

Is denk ik een prima versterking. Vond hem bij AZ destijds als 2e spits best goed op ED niveau en je bent ook weer geen volstrekte koekenbakker als je er 30+ in knalt in de KKD. Zie dit best slagen

Ik vind dat hier te negatief gedaan wordt over Muhren. In het verleden was het inderdaad niet best in de Eredivisie (al deed hij het bij AZ zo slecht nog niet), hij heeft zich toch echt wel ontwikkeld. 82 goals en assists in 66 wedstrijden in de laatste 2 seizoenen, dat zijn echt grandioze cijfers. Bovendien ook transfervrij, prima optie voor Twente denk ik dus.

14 mei 2021 om 20:44

Ja is een beetje nagepraat van Derksen, die elke keer loop te verkondigen dat Muhren het in de Eredivisie het niet kan. Dit seizoen heeft hij absoluut laten zien dat hij te groot is voor de Kkd, en het is geen Seuntjens of (sjoerd) Ars, want hij kan best aardig ballen. Ook in de "mindere jaren" bij Sparta, en AZ. Zulte heeft hij het idd niet goed gedaan.

15 mei 2021 om 13:51

Het is wel afwachten of FC Twente uberhaupt een optie is voor Muhren.

15 mei 2021 om 16:14

Klopt ik was altijd wel blij als Mühren erin werd gewisseld als het niet liep, vergrootte de kans op een doelpunt automatisch met 80%.

Met zijn aflopende contract is hij een prima optie. Al is het als tweede spits. De selectie is erg jong dus een beetje ervaring erbij kan geen kwaad.

Niet geleerd van het verleden of zo in Enschede. Een paar jaar terug haalden ze ook Tom Boere die dik over de 30 doelpunten had gemaakt in de KkD het jaar er voor. Bleek in de Eredivisie er niks van te bakken. Van Muhren weten we op basis van het verleden al dat hij eigenlijk net niet goed genoeg voor de Eredivisie is. Ik zou nog even verder kijken.

15 mei 2021 om 13:37

Tom Boere was dan ook een veel slechtere voetballer. Muhren zal vast geen hoogvlieger zijn, maar hij is wel transfervrij. Dat maakt 'm natuurlijk wel interessant voor FC Twente. Als hij een doorlopend contract had, hadden ze 'm waarschijnlijk helemaal niet overwogen.

Is Twente een stap hogerop???? Dat zal moeten blijken het volgend seizoen. Persoonlijk vind ik dit namelijk helemaal niet. Een stap hogerop is AZ, Utrecht, Vitesse, maar geen Twente

14 mei 2021 om 19:35

Je bent aan het trollen hoop ik? We hebben het hier over Cambuur... ON: Moeten ze natuurlijk nooit aan beginnen, heeft het verder nergens laten zien en geen restwaarde. Typische KKD spits. Niks mis mee, maar niet wat Twente komend seizoen nodig heeft.

14 mei 2021 om 19:48

Twente is altijd een stap hoger!!!
Ik hoop dat wij hem als vervanger voor De Leeuw kunnen halen.....
Wij hebben meer geld, maar Twente is de grotere club

14 mei 2021 om 21:13

Hahah als jij serieus bent, moet je jezelf echt even laten kijken. Twente is in alles groter dan Cambuur. Ik weet dat het voetbal van afgelopen seizoen niet fantastisch was, maar ik weet bijna zeker dat ze in Enschede ervoor gaan zorgen dat ze weer mee gaan doen voor het linkerrijtje aankomend seizoen.

15 mei 2021 om 13:40

Je maakt een grapje hoop ik. Sportief staat FC Twente nog altijd boven een promovendus. Dat wil niet zeggen dat FC Twente automatisch een beter seizoen zal draaien of iets dergelijks, maar kom op. Buiten het veld is FC Twente sowieso in alles een stuk groter dan Cambuur (met alle respect voor Cambuur uiteraard). Hou het wel even realistisch.

misschien moet Feyenoord hem binnen halen zijn cijfers zijn goed ze kunnen een scorende spits gebruiken, en hij is gratis en zal niet veel tekengeld vragen. Pratto gaat weg Bozenik heeft niks laten zien en Jorgenson kun je niet vertrouwen.

14 mei 2021 om 19:24

Net als John Beukering. Ook een geweldig talent die veel scoorde en bij Feyenoord potten zal gaan breken (letterlijk potten breken)

14 mei 2021 om 19:34

maar niemand verwachte iets van hem toen ze hem als oude man met zijn Rollator binnenkwam, met Muhren heb je niks te verliezen hij maakte 38 goals in de kkd en gaf 14 assist, kost geen transfersom weinig tekengeld weinig salaris, en als je hem een 1 jarig contract geeft dan is hij weer weg en heb je niks verloren. maar maakt hij 15 goals dan heb je voor weinig een topaankoop binnen.

Zou voor ons de perfecte vervanger zijn van De Leeuw.
Beide zelfde type speler.
Kunnen in de spits, kunnen er achter spelen.
Neusje voor de goal, niet de snelste, maar geslepen, gelouterd en fanatiek.

Twente de grotere club, Emmen meer centen....
Wie weet kan Jari Vlak hem lokken

14 mei 2021 om 19:56

Het maakt niet uit of je voor Emmen of Cambuur speelt. Beide clubs zijn gelijkwaardig en dan zou ik als Robert lekker in Leeuwarden blijven spelen. veel waardering van de club, de supporters en een veel fanatieker publiek dan in Emmen. Nee een stap opzij is geen stap vooruit in dit geval. Op de lange termijn verwacht ik ook meer van Cambuur gezien de mogelijkheden die zich eraan lijken te komen met het nieuwe stadion.

14 mei 2021 om 20:29

Waarom ging Jafar Arias van Emmen naar VVV dan?
En zo zijn er nog 100 voorbeelden, maar het zijn vaak wat onbekende namen die allemaal tapjes zijwaarts maken.

Ik geloof ook niet dat hij Cambuur inruilt voor Emmen.
Zullen inderdaad gelijkwaardig zijn.
En qua centen zal hij misschien iets meer kunnen verdienen, maar zal niet veelzeggend zijn als je de ambities legt tussen Cambuur en Emmen

14 mei 2021 om 20:04

Hoe kan het eigenlijk dat Emmen meer centen heeft dan andere clubs en daardoor ook hogere salarissen kan betalen? Ik had het van de omweekend nog daarover met een vriend. Kijk bijv. naar Pena. Goede voetballer en hij scoorde afgelopen weekend nog een hattrick. Maar hij verdiend ook goed geld daar. Ik denk zelfs meer dan een gemiddelde speler bij mijn club Utrecht.

14 mei 2021 om 20:46

Lubbers, de voorzitter is multinational met scheeps en transport verkeer. Heeft bedrijven over de hele wereld die 1 netwerk vormen en daarin de transport/logistiek besturen.
Daarnaast heeft hij dus ook echt een netwerk van dit soort mensen met liefde voor Emmen.

Plus dat Easytoys een bedrijf is die puur alleen qua eenmalige overboeking al jaarlijks tonnen overmaakt als hoofdsponsor.

Dat maakt dat Emmen zich qua budget meer kan meten met clubs als Heracles, Willem ll PEC Zwolle... zeg maar die middenmoot wat onder groten als Groningen, Utrecht vallen.

Samenvattend is er dus voldoende budget, maar is de visie om Heracles te kopieren onder Jan Smit destijds.
Als je 50 cent hebt, geef dan nooit meer dan 25 cent uit, want dan hou je altijd wat over.

Pena en Araujo zijn inderdaad dure jongens, maar zijn middels constructies van de voorzitter gehaald, waarbij Pena ook een Spaanse iets heeft en dus onder de 5 ton mag verdienen.

Ik denk dat na dit seizoen ook jongens als Araujo en Pena weggaan.
Beide zouden perfect bij Utrecht passen.
Ik denk dat Glenn Bijl ook gaat...

Dan pakken wij gratis Giovanni Troupée wel en die Velanas mag ook wel komen

15 mei 2021 om 13:44

Ik weet niet of Emmen meer centen heeft. Het is sowieso een beetje lastig in te schatten hoe de situatie van FC Twente is. Ik denk dat Streuer zo rond de zomer wel een update gaat geven voor het uit te geven budget. Van Der Kraan zal na het seizoen ook wel ene update geven over de staat van FC Twente. Het is zuur dat corona er tussendoor kwam. De planning was namelijk een hoger spelersbudget (ik meende 2 miljoen euro meer), maar ik vraag me af of dat nog enigszins haalbaar is vanwege corona.

15 mei 2021 om 17:45

Komen straks ook een hele rits spelers transfervrij die je dan inderdaad tekensom en salaris kwijt bent. Dat is voor zowel Emmen als Twente gunstig:

El Khayati .... kan vervanger van Pena zijn
Joost van Aken (schat ik niet haalbaar voor ons, maar voor jullie voor Pierie)
Deroy Duarte (mits er geen grotere club komt dan Twente of Emmen
Joey Pelupessy
Mirani van Almere

Zo zijn er nog wel een rits....
Wie weet zit er nog een jaar Cerny voor jullie in

16 mei 2021 om 19:23

We gaan het wel zien. Enerzijds onverwachts, anderzijds leuk dat Emmen ijzersterk uit de winterstop is gekomen. Verder is het afwachten wat er bij beide ploegen op het veld staat volgend seizoen. Ik heb werkelijk geen idee wat FC Twente te besteden heeft. Dat zal over een maand of twee wel duidelijk worden.

38 doelpunten, 14 assists, belachelijk dat hij niet in de voorselectie voor het EK zit 😇

Wat is Twente ver afgezakt als ze dit soort spelers gaan halen. Een topspits in de KKD maar heeft totaal het niveau niet om serieus mee te komen in de eredivisie. En dan is hij ook nog eens 31. Heeft Twente geen scouts meer?

15 mei 2021 om 13:48

FC Twente zit in een sanering en heeft een spelersbudget van 5 miljoen euro momenteel. Dan is dat nou eenmaal de vijver waaruit je moet vissen. Een transfervrije spits die er dit seizoen in 37 wedstrijden 38 maakt en 14 assists geeft en vorig seizoen in 29 wedstrijden 26 keer scoort en 7 assists geeft, is dan gewoon een interessante speler.

Ik snap niet echt waarom er vrij veel negatieve reacties zijn op Muhren. Persoonlijk vind ik het wel een spits waar FCT wat aan kan hebben.
Wellicht niet de jongste, maar hij presteert in de KKD toch wel degelijk en als ik het goed herinner was hij eerder ook al topscorer.
Ook wel iemand die de broekies op sleeptouw kan nemen, zeker nu het eind v/h seizoen wat leegloopt.
Hij is tevens ook een betaalbare optie voor de club qua salaris, plus zijn aflopende contract.

15 mei 2021 om 13:46

Hij is natuurlijk wel al 31 jaar en heeft het bij AZ en bij Zulte niet laten zien. Ik snap dus wel dat men twijfelt over z'n kwaliteiten. Anderzijds is hij wel duidelijk een betere en slimmere voetballer dan een Boere. Ik denk ook dat FC Twente supporters daarom wat huiverig zijn. Boere kon er namelijk helemaal niets van. Maar goed, zijn aflopende contract met 'm inderdaad een interessante speler. Hij zal vast niet de enigste spits zijn die ze aan zullen trekken, dus dan moet 'ie het maar uitvechten met de concurrent, mocht hij naar FC Twente verkassen.

16 mei 2021 om 23:07

Die 31 jaar is geen ramp, zeker niet bij een ploeg als FCT waar genoeg broekies zitten. Enja, het niet laten zien bij Az/zw, hoe erg is dat? Het niveau van de subtop is te hoog gegrepen, maar bij FCT (middenmoot) zou hij zeker een sterke schakel kunnen zijn.
Boere was gewoon een onzinnige aankoop destijds. 1 goed seizoen, veel goals en gelijk werd hij aangetrokken. Bleek tijdens de 2 jaar bij FCT vooral erg langzaam en pikte zo nu en dan een goaltje mee, verder niet echt interessant.

Maargoed, met Danilo die vertrekt is Muhren wellicht een degelijke (tussen)oplossing.

Wat een gelul allemaal. Denk je niet dat als Muhren er 40 in knalt op KKD niveau hij er geen 20 in krijgt in de eredivisie ? Ik denk gewoon dat hem dat lukt. En ga dan lekker janken over zijn leeftijd, maar als hij er drie maal 20 in knalt voor een club als Cambuur of Twente dan speel je drie jaar lang eredivisie.

15 mei 2021 om 13:50

Als dat zo was, speelde hij wel in de Eredivisie of had Zulte 'm niet uitgeleend aan Cambuur. Zeg nooit nooit, maar de kans dat hij er 20 in schiet in de Eredivisie, is wel vrij klein gezien z'n carriere.

Zo.. hij heeft zich erin verdiept zeg. Aflopend contact bij Cambuur.. zijn contract loopt af in België!Cambuur huurt hem voor het 2e jaar nu.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. DumićVerdediger
M. HilgersVerdediger
J. OosterwoldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

12 fans
Aanvaller, 32 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren