Calvin Stengs grijpt naast EK met Oranje: ‘Hij heeft te weinig afgedwongen’

Vrijdag, 14 mei 2021 om 16:17Dominic Mostert • Laatste update: 16:31

Calvin Stengs viel vrijdag buiten de boot bij de bekendmaking van de voorselectie van Oranje voor het EK. De aanvaller van AZ, nota bene de schoonzoon van Frank de Boer, maakt de afgelopen maanden in de ogen van de bondscoach niet genoeg indruk om verkozen te worden. Trainer Pascal Jansen van AZ noemt het slechte nieuws 'teleurstellend', maar snapt waarom De Boer zijn pupil niet heeft geselecteerd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Had jij Calvin Stengs opgenomen in de voorselectie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Mijn 26 man zou zijn
Keepers: Cillessen, Krul, Pasveer ( Personality en goede kleedkamers gozert!)
RB: Dumfries, Karsdorp
LB : Blind, Van Aanholt
CV: De Vrij, De Ligt, Timber, Botman
CM: F. De Jong , Wijndaldum , Riedewald (type de roon), Gravenberch
AM: Klaassen, Noa Lang, Koopmeiners
CA: Memphis, Malen,
SP: Babel, Weghorst
LW: El Ghazi, Bergwijn,
RW: Gakpo, Robben (eventueel anders in de stafmeenemen ander kerk meenemen) , Gyrano Kerk,

Keuze: Ik laat Berghuis thuis. Is erg goede speler maar op een toernooi kan ik geen heethoofden of ongeleide projectielen kwijt dat we met 10 man komen te staan.

14 mei 2021 om 16:24

Liever Berghuis dan Bergwijn. Die laat echt helemaal niks meer zien bij Spurs. Dan kan je beter iemand met betere cijfers in de eredivisie oproepen. Daarnaast heeft Berghuis bij oranje tot nu toe een veel betere indruk achtergelaten dan Bergwijn.

14 mei 2021 om 16:34

Volgens mij heeft hij zowel bij Feyenoord als Oranje weinig laten zien behalve penalty's en asociaal gedraag die het niveau Neymar benaderd. Bergwijn heeft te maken met concurrentie van wereldformaat.

14 mei 2021 om 16:38

Over Berghuis stats valt niks om aan te merken. Ik zou berghuis best meenemen als hij mij de garantie geeft om niet zo heethoofdig te doen.

Berghuis heeft het armoedig feyenoord vaak gered. Is echt een goeie speler alleen net als bij Vidal, Casemiro zijn vervelende gasten als ze achter staan en pakken rood. Die draadjes knappen.

14 mei 2021 om 17:23

Wat een onnodige en rare reactie Ramesh...
Berghuis is bij Feyenoord de laatste maanden niet echt goed bezig, inclusief zijn gedrag. Maar bij de laatste wedstrijden van Oranje was hij één van de betere, zo niet de beste van het veld!

14 mei 2021 om 17:40

Waarom? Laatste maanden valt ie toch alleen maar op maar dan niet positief? En betreft laatste maanden: Gakpo en Lang lijken mij een veel betere opties. Qua leeftijd, vorm en potentie.

15 mei 2021 om 01:28

heel de Europese top zit idd te springen om Lucas Moura binnen te halen

14 mei 2021 om 16:26

Dat is zo n domme reden. Ik geef je op n briefje dat Berghuis bij Oranje een een tam beestje is. Bij een Diemers en Bozenik grote jongen spelen, is a different koekie dan zo doen bij jongens als Depay, Wijnaldum en de Jong.

14 mei 2021 om 16:26

Er zitten veel namen bij die geneens in de voorselectie zitten. Babel en kerk? laat me niet lachen.

14 mei 2021 om 16:29

Ff robben meenemen zodat hij, water kan bijvullenn?? Wordt een warme EK. Snap echt niet hoezo je Robben zou meenemen. Je hebt genoeg andere volwassenen in het team, die het team kunnen aansturen.

14 mei 2021 om 16:36

Robben op 80 % is beter dan de huidige generatie aan creatief armoede wat we hebben

14 mei 2021 om 16:53

Probleem is dat robben niet op 80% is. Anders zou ik ook voor zijn natuurlijk

14 mei 2021 om 17:04

We gaan het zien in de aankomende play-offs vind minimaaal dat hij dan in staf moet worden opgenomen als Social Motivational Coach. Ik zou het tof vinden als mijn jongens vlak voor de wedstrijd even preek van Robben aanhoort

14 mei 2021 om 16:30

Op basis van wat zou je Gyrano Kerk meenemen?

14 mei 2021 om 16:35

Intensiteit
Personality
Redelijke Vorm
Goed omgang invaller
Potentie

14 mei 2021 om 16:57

Potentie heeft Kerk niet. Goede omgang als invaller weten we niet, want hij is altijd basisspeler bij Utrecht en we kennen hem persoonlijk niet. Ik zou het feit dat hij een blind renpaard is niet verwarren met intensiteit. Hij heeft recent gescoord tegen de nummer 15, 18 van de Eredivisie en tegen een ineengestort FC Twente. Dat noemen we vorm schijnbaar. Kun je Danjuma Groeneveld ook oproepen. Die is ook in vorm.

14 mei 2021 om 17:03

Dat is opzich niet eens een slecht idee. Volgens mijn data is Danjuma Groeneveld inderdaad beter bedankt assistent. Gyrano Kerk kan wel degelijk man uitspelen en voorzetten geven. Hij is klassieke buitenspeler niet naar binnen gaan maar voorzetten op onze weghorst.

14 mei 2021 om 17:33

Kerk en voorzetten haha, Kerk kan letterlijk alleen maar hard rennen en redelijk hard schieten, zit geen enkel idee of vernuft in.

14 mei 2021 om 16:38

Wat een belachelijke selectie. Babel? Bergwijn? Kerk? Koopmeiners als AM? Alsjeblieft zeg. Berghuis is de beste RW die Nederland nu heeft. Bij Oranje is de hiërarchie ook heel anders als bij Feyenoord dus ik snap jouw beredenering ook niet echt. Berghuis is bij oranje nooit een heethoofd geweest.

14 mei 2021 om 16:46

Berghuis heeft in 2 jaar pas 8 keer voor Oranje gespeeld tegen wat mindere tegenstanders. Zijn personality is gewoon zo. Ik hou me hart bij hem vast als het niet goed draait. In een toernooi zijn er echt wedstrijden die niet om aan te gluren maar toch moet je het winnen omdat het niet loopt etc. Berghuis kan zich snel laten opnaaien.

14 mei 2021 om 17:15

Je wilt berghuis niet meenemen omdat hij te weinige heeft gespeeld in jouw ogen maar noemt vervolgens Kerk, Robben en El ghazi... je gooit hier al je eigen ruiten in maat. Daarnaast heeft Berghuis de meeste g/a na Tadic dit seizoen.

14 mei 2021 om 16:44

Berghuis voelt zich bij Feyenoord de grote man waardoor hij zich zo kan misdragen bij oranje lopen veel grotere spelers dan Berghuis en zal die zich echt wel inhouden. Ik zou Berghuis Bergwijn Gakpo en el Ghazi meenemen voor de vleugels en Depay Malen en Weghorst (of Luuk) als spits. Kerk heeft veel snelheid maar veder houd het wel op als je ziet hoe Kerk vaak een bal aanneemt is het echt geen materiaal voor oranje.

14 mei 2021 om 16:56

Ineens toch best blij met FdB als bondscoach 😱

14 mei 2021 om 17:01

Ik zou net als LVG een GOD Koning zijn. Je moet niet vergeten ik oordeel nu op snelle data en personality. Ik zou meer factoren en beelden moeten zien van mijn jongens! Let's go

14 mei 2021 om 18:00

Dit is toch echt bij uitstek de slechtste selectie die ik de afgelopen maanden voorbij heb zien komen. Maar... bedankt voor het lachen!

14 mei 2021 om 18:08

Neem aan dat Kerk thuis blijft aangezien dit 27 man zijn?

Juist vanwege de wisselvalligheid die Stengs toont, denk ik dat AZ zijn plafond is, met misschien nog een kleine kans op een niveau hoger. Een wedstrijd goed spelen is leuk, maar als dit maar 2 of 3 keer per seizoen is, ga je het in de top niet redden. En hij komt fysiek ook te kort en compenseert dit niet met bijvoorbeeld vechtlust.

14 mei 2021 om 16:59

@andres13 zo AZ zal balen. Die hadden natuurlijk gehoopt op EK en dan hoog bedrag ontvangen voor deze speler

14 mei 2021 om 17:06

Ik heb vorige zomer wel eens over Stengs geroepen dat spelers te vroeg een stap kunnen maken maar dat je ook te laat pas een stap kan maken, en dat laatste heb ik steeds meer met Stengs.
En dan hoeft een stap niet direct een internationale top club te zijn maar Ajax/psv of iets vergelijkbaars was ook al mooi geweest. Een club waar hij meer uitgedaagd wordt om het elke week te moeten laten zien. Als hij door wilt groeien heeft het in mijn ogen geen zin om bij AZ te blijven, dan blijft hij steken op dit niveau en mocht het niet lukken dan kan een stap terug later altijd nog.

Niet in EK vorm? Hij is al het hele jaar niet eens in competitie vorm. Lekker met Jong mee en daar laten zien wat je wél kan.

Toch ongelofelijk wat deze Stengs voor mekaar krijgt om niet te worden geslecteerd. Allereerst heeft hij het voordeel dat hij de bondscoach persoonlijk goed kent. We hebben allemaal gezien hoe graag de Boer hem wilde nemen. Ook heeft hij bij Az een gegarandeerde basisplaats en wordt hij daar als golden boy gezien. Hoe is het dan mogelijk dat hij echt zo slap presteert dat het zelfs voor de Boer onmogelijk is om hem nog op te roepen.

14 mei 2021 om 16:35

Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten. Hou toch eens alsjeblieft op met dat suggestieve gedoe over het 'voordeel' van Stengs dat hij de schoonzoon van De Boer is. Frank bewijst nu gewoon naar de recente vorm, prestaties en ontwikkelingen van de spelers te kijken. Het wordt echt een beetje zielig om nu nog te zeggen dat "het zelfs voor De Boer onmogelijk is om hem nog op te roepen."

14 mei 2021 om 17:08

@myvsion, schei toch aub eens uit man. Wat waren uberhaupt de redenen om Stengs in de eerste plaats op te roepen? Frank kijkt niet naar recente vorm, Frank kijkt naar de massale kritiek die is ontstaan na het oproepen van spelers als Stengs en Babel. Je mag als Ajaxcied best kritisch zijn op Frank de Boer he.

14 mei 2021 om 16:37

Grootste pijnpunt bij AZ is dat de concurrentie voorin moet komen van Aboukhal. Dan zou ik me als Stengs zijnde ook geen zorgen maken om mijn basisplaats, maar het speelt hem zeker wel parten om scherp te blijven. Dit gaat ook op voor Boadu.

14 mei 2021 om 17:12

Ajax/Barca, is het echt een voordeel? Als hij Stengs meeneemt, roept iedereen dat het is omdat het zijn schoonzoon is. Buiten dat Stengs het nu gewoon niet heeft afgedwongen, lijkt het me eerder een nadeel. Bij Van Marwijk was het geen issue, want Van Bommel was onbetwist. Bij Stengs zal je altijd verwijten krijgen

14 mei 2021 om 17:22

Wat is het nadeel dan? Hij zat gewoon onterecht bij de selectie. Iedereen is het hier op voetbalzone mee eens dat Calvin Stengs (momenteel) helemaal niks te zoeken heeft in oranje. Dit is iets wat al twee jaar speelt. Waarom prefereerde de Boer hem dan boven wel presterende spelers als Gakpo en Noa Lang? Ik vind van mijzelf dat ik best objectief naar de cijfers kijk. Is het dan zo vreemd om te beweren dat Stengs enorm veel voordeel haalde uit het feit dat de Boer zijn schoonvader is?

14 mei 2021 om 17:36

Vorig seizoen was stengs echt geweldig om naar te kijken en zou ik berghuis en toen ook zelf neres voor hem.op de bank houden. Vanaf de laatste wedstrijd van vorig seizoen is het huilen met dr pet op geweest en zijn heel veel azers er ook klaar mee.

14 mei 2021 om 20:46

Ik vind ook dat hij nog niet in Oranje hoort, maar het nadeel kan zijn dat bij gelijke kwaliteiten, de bondscoach eerder geneigd is om degene te kiezen waarover hij niet het verwijt krijgt 'ja, dat is zijn schoonzoon'

14 mei 2021 om 17:54

Heel simpel. Deze jongen wordt niet voldoende op de training uitgedaagd en verkeert in een gespreid bedje. Dan verslap je. Stengs moet een stap maken naar een grotere club, waar hij wel wordt uitgedaagd en waar hij moet vechten voor zijn plekje.

14 mei 2021 om 18:24

Maar hoe zit het met de drang naar goals en assists? Hij heeft alles om een geweldige 10 te zijn. Het enige dat ontbreekt is zijn honger naar goals en assists. Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat hij blij is om bij AZ te spelen, en dus geen enkele ambitie heeft om hogerop te gaan.

14 mei 2021 om 20:22

Die prikkel is er niet, omdat men te vriendelijk is voor hem bij AZ. Hij moet een stap maken. Hij moet gehard worden. Beste is wellicht een vertrek naar het buitenland.

Ik vind Stengs vaak zo'n oud wijf eerlijk gezegd. Hij kijkt nooit om zich heen als 'ie naar binnen kapt. Hij denkt dan dat 'ie alle tijd heeft en raakt dan zo de bal weer kwijt. Hij moet eens wat vaker naar Frenkie de Jong kijken, die altijd weet wat er om hem heen gebeurt.
En hou het simpel als er geen ruimte is voor een steekpass.

Tjah ik snap het wel, was natuurlijk al heel bijzonder dat hij er elke keer nog wel bijzat. Als hij zich niet snel gaat verbeteren, komt er ook een moment dat hij bij AZ er naast gaat staan. Ik kan me voorstellen dat AZ heel erg hoopt dat er een club met een leuke zak geld langskomt deze zomer.

14 mei 2021 om 16:43

Ik wel in ieder geval. Nu is er nog een kans dat er kopers zijn die denken dat ze zijn talenten eruit kunnen krijgen, maar dat houdt een keer op. En de tijd dat hij een "groot talent" mocht zijn, zijn wel een beetje voorbij. Op zijn leeftijd moet hij constant presteren en op een hoog niveau, als hij de illusie heeft om door te stromen.

Heeft frank de boer niet aangeven dat sommige spelers van jong oranje ook nog kans maken of is het definitief voorbij voor stengs?

14 mei 2021 om 16:51

Is defenitief voorbij(paar blessure gevallen daar gelaten). Afvallers van voorselectie Oranje, zoals Koopmeiners bv kunnen nog wel naar Jong.

Stengs heeft toch verkering met FdB z' n dochter? Dat gaat m dus ook niet meer worden. On: werkelijk 0 reden on hem te selecteren. De wedstrijden die ik van AZ heb gezien had ik niet eens in de gaten dat hij meedeed. Zowel technisch, passing en snelheid middelmatig.

Gewoon niet goed genoeg en zich niet weten te ontwikkelen in de afgelopen jaren. Af en toe een leuke steekbal die het goed doet in een samenvatting. Echter over een gehele wedstrijd bekeken valt het vaak toch tegen. Ook qua houding en wilskracht om duels te winnen in het veld houdt het niet over. Dan is het logisch dat je er buiten valt. Zo'n wedstrijd als gisteren tegen FC Groningen is geen incident. Het is structureel en daarom is iedereen in Nederland het er wel over eens dat hij niks bij Oranje te zoeken heeft. Sterker nog iedereen twijfelt nu aan zijn kunnen en wat zijn plafond is. We zien immers geen progressie en juist in de Eredivisie zou je veel meer rendement verwachten.

Terecht natuurlijk. Zowel Lang als Gakpo hebben het meer verdiend het afgelopen seizoen. Stengs staat toch wat stil in ontwikkeling als je het mij vraagt en zal komend seizoen alle zijlen moeten bijzetten om er in de toekomst nog bij te komen!

"Nee, het is iets waar Calvin al langer mee worstelt. Hij heeft moeite om echt iedere keer zijn eigen topniveau aan te tikken". Citeer ik uit de tekst. Ik heb Stengs sporadisch een echt goede wedstrijd zien spelen. Maar als hij zo vaak moeite er mee heeft daar niveau te halen, betekent het dan niet gewoon dat zijn huidige niveau of het niveau dat hij vaker haalt of laat zien, dat zijn niveau is? En moeten we dan niet concluderen dat Stengs toch niet zo goed is of gaat worden als er eerder werd gezegd?.

Deze flapdrol verdient niet eens een basisplaats bij AZ, laat staan een oproep voor oranje. Wordt tijd dat bij stengs het belletje gaat rinkelen dat de knop nu echt om moet en laten we beginnen met het tonen van de volle 100% inzet. De beste man loopt met een air rond alsof het hem allemaal niks kan schelen. Pijnlijk om te zien is dat hij zelfs voetballend onder de middelmaat zit. Dat gaf hem voorheen nog het voordeel van de twijfel.

Stengs vindt ik momenteel niet goed genoeg voor het grote Oranje. Keeper Bizot, verdedigers St. Juste en Tete, middenvelders Vilhena, v/d Beek en Koopmeiners en aanvallers Promes en Bergwijn zouden voor mij de 8 afvallers voor het EK worden. Koopmeiners zou ik wederom naar Jong Oranje sturen samen met Stengs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. de LigtVerdediger00
M. BizotKeeper00
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger00
D. BlindVerdediger00
S. de VrijVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

8 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren