Schmidt: ‘Volgend jaar kan hij nog beter een leidende rol invullen, verwacht ik’

Vrijdag, 14 mei 2021 om 15:37Dominic Mostert

Roger Schmidt hoopt op een langer verblijf van Mario Götze bij PSV. De aanvallende middenvelder tekende vorig jaar een contract voor twee seizoenen en zorgde met zijn komst voor hooggespannen verwachtingen. Mede door blessureleed heeft Götze dit seizoen slechts in 17 van de 33 competitiewedstrijden minuten gemaakt en Schmidt hoopt dat zijn landgenoot volgend seizoen fit blijft, en zodoende een leidende rol kan vertolken bij PSV.

De 63-voudig international van Duitsland ontbrak in de afgelopen twee competitiewedstrijden van PSV, maar trainde vrijdag weer mee met de groep en lijkt in actie te kunnen komen in het afsluitende duel met FC Utrecht. Als het aan Schmidt ligt, wordt dat niet het laatste optreden van Götze voor PSV. "Ik heb het idee dat Mario zich hier goed voelt. Zijn seizoen is door een paar blessures niet helemaal verlopen zoals we misschien hadden gewild. Volgend jaar kan hij nog beter een leidende rol invullen, verwacht ik, als dat uitblijft", vertelt hij op de wekelijkse persconferentie.

PSV kan de tweede plek in de Eredivisie eigenlijk alleen nog in theorie mislopen. De Eindhovenaren stromen in in principe in de tweede voorronde van de Champions League in, waardoor het seizoen al op 20 of 21 juli zou beginnen. Als Manchester United de Europa League-finale wint, mag PSV de tweede ronde echter overslaan en begint de club op 3 of 4 augustus. Schmidt beseft dat de zomervakantie hoe dan ook kort zal zijn en hoopt zo snel mogelijk een goede selectie samen te stellen voor het nieuwe seizoen, al beseft hij dat het moeilijk kan worden.

"De opbouw gaat van de ploeg gaat al snel weer van start om in de voorbereiding op het volgende seizoen goed van start te kunnen gaan. De praktijk wijst altijd uit dat het nooit helemaal lukt om dan alle beslissingen genomen te hebben", geeft Schmidt aan. "In Leverkusen heb ik meegemaakt dat we ons kwalificeerden voor de groepsfase van de Champions League en dat daarna nog nieuwe spelers kwamen. Als we zondag de tweede plek pakken, hebben we spelers wel een mooie Europese route te bieden."


Poll

Verwacht je dat Mario Götze deze zomer bij PSV blijft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door amazingninja)

Gezien alle bombarie waarmee de wereldkampioen (wist je dat?) is binnengehaald vind ik dat hij lang niet heeft geleverd wat je zou mogen verwachten. Veel geblesseerd geweest en ook gedeeld in de malaise. Zou goed zijn als hij blijft want veel hogerop kan hij niet meer en hij mag nog wel wat terug doen voor de club.

14 mei 2021 om 15:55

Voor iemand die pas vanaf oktober bij de club is gekomen en een jaar lang niet heeft gevoetbald, vind ik 17 wedstrijden gewoon netjes. Ik ben zelf wel blij met Götze, want hij brengt tenminste creativiteit wat bij de rest van het elftal ontbreekt. En hij is ook gewoon belangrijk geweest voor het elftal, zoals met zijn prachtige assist tegen Feyenoord. Hopelijk zien we Mario ook volgend seizoen nog in Eindhoven.

14 mei 2021 om 17:13

Ihattaren is toch ook een creatieve speler? Jullie hadden in principe de beste nummer 10 én het grootste talent op die positie. Dat was in ieder geval de algemene opvatting begin van dit seizoen... Als je ziet hoe zij dit jaar hebben gepresteerd, valt dat flink tegen. Zelfde vind ik trouwens Malen ook tegenvallen dit seizoen. Die heeft zo ontzettend veel kansen nodig... Ik ben heel benieuwd naar PSV volgend seizoen. Ik zie weer veel mogelijkheden om een grote stap te zetten qua niveau, maar het moet er wel ook een keertje echt uit gaan komen. Wat dat betreft vallen de uiteindelijke resultaten/prestaties van PSV wel vaak tegen ten opzichte van de verwachtingen begin van het seizoen...

14 mei 2021 om 19:12

@De Toekomst ik weet niet wat je wilt bereiken met je reacties, maar het slaat toch helemaal nergens op wat je zegt. Ihatarran met Götze vergelijken. Götze is elke 132 minuten bij een goal betrokken, als middenvelder. Daar kan Ihatarran toch nooit aan tippen? En dan brengt Götze nog zoveel meer wat niet in cijfers is uit te drukken. Slimme loopacties, altijd vrij staan tussen de linies. Heerlijke voetballer en hopelijk volgend jaar wat langer fit.

14 mei 2021 om 19:24

@AmazingNinja, haha uitlokken? Iemand zegt dat Gotze de enige speler is die creativiteit brengt bij PSV en ik zeg dat Ihattaren dat ook kan brengen. Dat heeft hij vorig seizoen wel bewezen. Dat Gotze qua statistieken beter is klopt, maar maakt niet ineens van Ihattaren een speler die niet creatief is....

14 mei 2021 om 20:52

Hopelijk verkoopt Psv ihatarran en Malen. Psv heeft een prima seizoen gedraaid, veel positieve ontwikkelingen. Iedereen zou vooraf tekenen voor een 2e plaats en overwinteren Europa. Ja natuurlijk hoop ke altijd op beter, op naar het EK en dan volgend seizoen. Hopelijk wordt de selectie in basis en breedte een stuk sterker

15 mei 2021 om 07:48

Wereldprestatie idd dat je AZ achter je houdt. Sangare en Max kosste bij elkaar al meer als het hele elftal van AZ bij elkaar opgeteld en je hebt alsnog tot het einde moeten strijden om de tweede plek

14 mei 2021 om 16:11

Ach. 17 wedstrijden eredivisie. 5 doelpunten en 5 assists. Speelde overigens 1321 minuten dit seizoen. Wat uitkomt op een kleine 15 volle wedstrijden. 5 doelpunten en 5 assists per 15 wedstrijden betekend 1op3 voor zowel assists als doelpunten.

Vind ik toch best netjes. Het is niet uitstekend, maar voor iemand die, zoals genoemd, de afgelopen anderhalf jaar nauwelijks gespeelt heeft is dat een leuk eerste seizoen

14 mei 2021 om 16:28

Zeker niet slecht, maar ik denk dat mensen wel wat meer impact verwacht hadden van zo'n naam/speler. Is toch redelijk anoniem door het seizoen gegaan in mijn ogen op de eerste paar weken na.

14 mei 2021 om 19:13

wat had je nog meer verwacht van een speler die nu pas, na jaren een stofwisselingsziekte te hebben gehad, weer voor het eerst fit is?

14 mei 2021 om 22:09

Dat hij het team bij de hand zou nemen zoals Tadic en Blind bij Ajax doen. Ik vind hem weinig uitstralen. Hij lijkt vaak op een vedette die in zijn nadagen nog wat geld wil verdienen. De spelvreugde en winnaarsmentaliteit mis ik bij hem. Dat mag jij zeker anders vinden, maar ik vind hem zeer weinig uitstralen. Als juist 1 iemand die instelling van zo'n elftal kan veranderen is hij het wel zoals Tadic bij Ajax doet. Ja tuurlijk scoort hij er wel een paar tegen een pec en fortuna, maar dat was het ook. Voor dat geld (salaris) verwacht je toch wel een speler die opstaat in topwedstrijden en je langs Olympiakos schiet in de EL.

14 mei 2021 om 23:41

Voor een ploeg in opbouw vind ik malaise helemaal niet passen. Natuurlijk heb je verwachtingen, maar dat was echt niet alleen maar louter positief. Gotze was vooraf al een risico, dus ik snap niet dat mensen nu opeens zo negatief over hem zijn. Wat moesten we dan verwachten? Dat hij PSV wel even bij de hand neemt? Draai het eens om, wie had daar gestaan als hij er niet was? Geldt voor van Ginkel ook. We klagen continu over dat middenveld, maar schijnbaar was van Finkel nog niet speelklaar voor basis al die tijd, anders kan je niet verklaren dat het nu wel zo is. Een gebrek aan kwaliteit breekt dit seizoen op en hopelijk vullen ze dat voor komend seizoen beter in zodat de ploeg in opbouw kan oogsten en Schmidt zijn project kan afronden. Heel graag met Gotze, met betere spelers gaat hij ook alleen maar beter presteren.

Gelukkig blijft naar alle waarschijnlijkheid Götze nog een jaartje bij PSV. Wordt een leuk seizoen volgend jaar, mits iedereen heel blijft. Met Götze, Zahavi, van Ginkel (hopelijk), Max (misschien met een EK in de benen) en Propper (hopelijk) heb je volgend jaar een paar hele mooie ervaren jongens in de ploeg. Dit wordt dan aangevuld met leuke talenten zoals Gakpo, Madueke, Teze, boscagli en vertessen. Ik hoop nog op een ervaren goalgetter als vervanger van Malen en een Moreno achtige aankoop voor de centrale verdediger positie en je kan volgend jaar een heel mooi team op de been brengen. Drommel-Teze -aankoop- boscagli- max- propper- sangare/van Ginkel-gotze- gakpo- Zahavi- aankoop.

14 mei 2021 om 16:00

Teze vind ik eerlijk gezegd heel zwak als back, imo centraal vele malen beter. Overigens denk ik dat Madueke wel toe is aan een basisplaats, daar is geen aankoop voor nodig.

14 mei 2021 om 16:06

Ja Madueke is misschien wel toe aan een basisplaats maar ik zie alsnog een ervaren goalgetter van zo rond de 26/27 komen. Malen en piroe zullen naar alle waarschijnlijkheid vertrekken waardoor je alleen maar zahavi, Madueke en brokkenpiloot Romero overhoudt voor 2 spitsen posities. Nu is het heel lastig in te schatten hoe Romero terugkomt van zijn zoveelste zware blessure en weet je ook niet of je een volledig jaar kan bouwen op Madueke (een talent heeft altijd wel een terugval). Vandaar dat ik graag nog een extra spits zie komen, dan heb je zahavi, een ervaren aankoop in zijn prime, Madueke en Romero die veel kunnen rouleren. Misschien dat PSV ook nog een rechtsback zou kunnen aantrekken want zoals je zegt is teze echt een stukje beter centraal. Gaat in ieder geval een leuke transferperiode worden.

14 mei 2021 om 16:13

Ben het eens met je stellingen over Teze en Madueke. Echter lijken de clubwatchers en PSV zelf te suggereren dat men op zoek is naar een centrale leider en dat Teze toch echt naar rechts gaat schuiven. Ik hoop ook van niet. Ik hoop dat Boscagli naar het middenveld doorschuift en PSV Propper lekker laat hangen. Liever een centrale verdediger en een stabiele back halen dan een propper voor 10 miljoen...

14 mei 2021 om 16:24

Die ervaren spits zie ik ook graag komen Rombomcu. En ik weet zijn naam al: Luuk de Jong. Sinds zijn vertrek missen we hem nog iedere dag. Waar we vroeger aan de lopende band scoorden uit corners en in de slotfase van wedstrijden, is dat na het vertrek van De Jong helemaal verdwenen. Zeker in zijn laatste seizoen bij PSV was De Jong een gigant waar geen enkele verdediger in de Eredivisie een antwoord op had. En met hem erbij was ons spel zoveel veelzijdiger en konden we gewoon de lange bal hanteren als het even niet liep. Nu is kansen creeren vaak een groot probleem omdat de tactiek van Schmidt te eenzijdig en voorspelbaar is. Denk dat De Jong een mooi koppeltje kan vormen met Zahavi. De Jong als kopterke spits en Zahavi die er een beetje omheen zwerft om de doorgekopte ballen op te vangen. Uiteraard afwachten of De Jong haalbaar is, maar zit laatste tijd wel erg vaak op de bank bij Sevilla.

14 mei 2021 om 16:31

Kansen creëren een probleem? Malen had in zijn eentje al 35 goals kunnen maken.. het benutten er van, dát is het probleem.

14 mei 2021 om 16:38

Er zijn ook genoeg wedstrijden waarin PSV werkelijk niets gecreeerd heeft. Qua expected goals zit PSV in de range van Feyenoord, Utrecht en AZ en lopen ze er maar liefst 27 achter op Ajax (bron tussendelinies). Dat is gewoon niet goed.

Eerste seizoenshelft vond ik Gotze bij vlagen weergaloos met als hoogtepunt de uitwedstrijd tegen Granada. Tweede seizoenshelft begon helaas erg vervelend voor hem met een langdurige blessure waardoor hij veel toppers miste. Daarna heeft hij helaas niet meer zijn oude niveau gehaald. Maar als hij volgend seizoen lang fit kan blijven hebben we een fantastische speler in huis. Dat is de gok wel waard imo. Hopelijk switcht Schmidt dan naar 4-3-3 (wishful thinking) met Gotze op 10 en Van Ginkel en Propper erachter. En in de wat zwaardere wedstrijden kan hij dan Sangare gebruiken als pure stofzuiger.

14 mei 2021 om 16:47

Heel wishful inderdaad. Schmidt gaat niet van zijn 4222 afstappen ahahahah. Zou die eigenlijk wel moeten doen, PSV heeft het perfecte elftal om 433 te spelen. Maar wat heeft PSV eigenlijk toch een brede selectie als er geen blessure's waren. Mvogo, Unnerstall zijn 2 topkeepers. Dumfries, Teze, Boscagli, Viergever, Max achterin was wel heel matig. van Ginkel, Rosario, Sangaré, Fein, Guti, Gotze, Gakpo, Madueke, Vertessen, Ihattaren, Mauro Jr allemaal voor de middelste posities. Zahavi, Malen, Romero voorin en Madueke, Gakpo en Vertessen kunnen daar ook prima spelen. Stond gewoon een prima gebalanceerde ploeg, alleen super veel pech gehad met blessure's. Zou deze zomer Rosario, Malen, Dumfries, Ihattaren, Fein, Guti, Mauro Jr, Viergever allemaal laten gaan. Ontstaat ook veel ruimte qua salaris dan. Zahavi kunnen ze ook laten gaan vind ik, degelijke spits maar vind hem zo matig 9/10x. Dan staat er nog steeds een goede kern als er 2 goede verdedigers bij komen, een goede C(v)m (mits van Ginkel blijft) en een goede spits. PSV kan volgend seizoen weleens verrassen

Het probleem met Götze is gewoon dat je er donder op kunt zeggen dat hij nooit een volledig seizoen meer zal gaan meedraaien. Hij raakt altijd wel weer ergens aan geblesseerd. Met die reden zal hij ook nooit meer echt in de buurt kunnen komen van zijn topniveau. Nog altijd goed genoeg voor top eredivisie, maar dan moet je dus wel accepteren dat je hem, pak hem beet, de helft van de wedstrijden niet erbij hebt.

14 mei 2021 om 18:52

Mooi aanvullen met Van Ginkel, Thomas en Ihattaren en dan hopen dat ze om en om elke keer één keer 90 minuten kunnen spelen... Gotze is zeker goed genoeg en laten we hopen dat dit seizoen qua fitheid uiteindelijk een opstapje blijkt te zijn voor komend seizoen.

14 mei 2021 om 20:09

Götze is absoluut een genot om naar te kijken, maar het is wel van belang dat hij een poosje fit blijft. Kwakkelende lichamelijke gesteldheid is voor geen enkele speler goed. Verder wordt ik wel moe van die v Ginkel de hele tijd. Nu las ik dat ze ook Pröpper weer uit de kast willen trekken.. tjongjonge, kom eens met wat nieuws. Iemand met potentieel en met restwaarde.

Zo zo Schmidt heeft Psv aardig in zijn greep zeg. Net aan 2e worden, Europees zwak na zoveel investeringen en allerlei chaos momenten in het seizoen en hij mag rustig aanblijven. Ah bracht allerlei spelers naar Psv toe zeker. Maar van Bommel mocht snel vertrekken.

14 mei 2021 om 17:33

Teveel na Johan Derksen gekeken? Hij heeft psv helemaal net in zijn greep. 2de achter Ajax is geen schande. Tuurlijk hadden het wat meer punten moeten wezen maar ze hebben ongekend veel blessures en Corona gevallen gehad. Europees hadden we al lang niet meer overwintert dat is gewoon knap. Van Bommel verloor 12 van de 14 laatste wedstrijden dat heeft schmidt beter gedaan.

14 mei 2021 om 18:54

Van Bommel mocht snel vertrekken? Haha, onder Van Bommel ging het vanaf het begin af aan steeds slechter. Uiteindelijk weet ik het hoeveel duels verloren op het eind... Die is echt niet snel ontslagen......

14 mei 2021 om 19:16

@sociafan ik kan je niet helemaal volgen. Kun je uitleggen wat je bedoelt met dat Schmidt PSV in zijn greep heeft?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

445 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren