Kluivert neemt roer over van Hiddink in cruciale fase voor Curaçao

Vrijdag, 14 mei 2021 om 15:02Dominic Mostert • Laatste update: 15:06

Patrick Kluivert vervangt Guus Hiddink tijdelijk als bondscoach van Curaçao, zo meldt De Telegraaf vrijdag. De 74-jarige Hiddink herstelt momenteel van het coronavrius en heeft Kluivert gevraagd om in te stappen als interim-bondscoach voor de komende periode. Kluivert staat weliswaar onder contract bij Barcelona als hoofd jeugdopleiding, maar voorzitter Joan Laporta heeft mede vanwege zijn persoonlijke band met de twee Nederlanders toestemming gegeven aan de voormalig aanvaller.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door borbla)

Ik snap niet wat die man nog in de voetbalwereld doet. Was een goede voetballer maar niet meer dan dat. Overal gefaald. En voordat die baskische “supporter”hier weer op gaat reageren: Klop je eiwit op in een schone schaal anders kan je blijven opkloppen.

14 mei 2021 om 15:21

Zijn beleid bij PSG was ook tranentrekkend. Totaal niet kijken naar type spelers, maar gewoon 'oh, we zoeken een rechtsback. Even het EK bekijken. België heeft een goed team, laat ik daar de rechtsback van kopen.' In the blind geld uitgeven, ongelooflijk. En dan nog Jese.. en Krychowiak voor 35 miljoen. Ik denk dat de helft van de leden hier er in dat opzicht meer kijk op heeft dan Kluivert, maar door zijn naam komt hij altijd weer aan een mooie functie

14 mei 2021 om 15:28

Kluivert heeft er idd een potje van gemaakt. Verbazingwekkend hoe hij ineens die rol cadeau kreeg van Psg. Hij was net als jeugdcoach bij Ajax begonnen. Echter krijgt Emery van mij ook wel de nodige verwijten. Onder zijn voorspraak werden Krychowiak en Jese Rodrigues gehaald. 70 miljoen dat vervolgens is verbrand aangezien beide aankopen echt helemaal niks hebben toegevoegd. Natuurlijk kan Kluivert ook een ruggengraat tonen door nee te zeggen, maar Emery had met de Poolse middenvelder wel net de EL gewonnen. Je zou dan wel toch mogen verwachten dat hij hem goed weet te gebruiken.

14 mei 2021 om 15:22

Ik snap juist perfect wat die in de voetbalwereld doet. Is voor hem toch het wereldje waar hij toch weer telkens aan de bak komt. Hij zou wel gek zijn om eruit te stappen en een andere wereld op te zoeken. Als hij in die wereld net zo 'goed' presteert als hij tegenwoordig doet in de voetbalwereld; dan eindigt hij met een appartementje ergens op 8 hoog.

14 mei 2021 om 15:26

@Tjakaaa een Emil Ratelband fan kan ik moeilijk serieus nemen. Maar goed zal toch een poging doen: Kluivert heeft wel degelijk wat goeds gedaan. Bij Twente destijds en bij Barca omtrent talentontwikkeling, bij PSG ging het minder maar goed je hebt niet alles in de hand waar je werkt of het nou goed gaat of niet. Maar om te stellen 'wat doet hij nog in de voetbalwereld?' gaat iets te ver als we zo gaan redeneren, hebben we nog een waslijst af te gaan met mensen die nog eerder exit moeten uit het wereldje voordat we bij Kluivert aan komen. Beetje selectief zeiken naar mijn mening ... En ik maar denken dat Tjakaa voor positiviteit en zelfvertrouwen stond.

14 mei 2021 om 15:34

Wie is in hemelsnaam Emile Ratelband? Mijn naam is een personage uit een Will Ferrel film. Dus omdat ik zeg dat Kluivert niks te zoeken heeft in de voetbalwereld kom jij met een tegenargument dat er meerdere zijn die niks te zoeken hebben in de voetbalwereld.. zucht. Ga nou niet zeggen dat Kluivert een topgozer is die een voorbeeld voor de jeugd is. Gokschulden, 6 kinderen bij 12 vrouwen, slechte chauffeur. Lees de tekst nog eens die ik net getypt heb: dit zijn feiten.

14 mei 2021 om 15:50

Zes kinderen bij twaalf vrouwen. Dat vind ik toch wel een mooie. Wel extreem triest, je chauffeur-opmerking. Wat betreft de gokschulden is het afhankelijk van de insteek, maar kan ie gewoon een goed voorbeeld zijn.

Volgens mij heeft Kluivert het prima gedaan op bepaalde plekken en slecht op andere plekken. Best gemiddeld.

14 mei 2021 om 15:50

@Tjakaa ga mij nou niet de onwetende kaart willen toe spelen. Om vervolgens met randzaken van Kluivert te komen, je maakt het wel heel persoonlijk tegen hem. Wat heeft ie je aangedaan? En als je niet weet wie de heer Ratelband is zou ik je willen aanraden om Google te raadplegen. Omdat Kluivert geen topgozer is volgens jou, moet hij uit de voetbalwereld begrijp ik je zo goed? Tjakaa! Tjakaa! :P

14 mei 2021 om 16:03

Savano, ik speel geen kaartspelletjes. Kluivert blijkbaar wel. Ik zeg: Kluivert heeft er niks te zoeken omdat hij er niet geschikt voor is. En dat is mijn mening. Dat die niet strookt met die van jou is jou probleem, niet de mijne.

14 mei 2021 om 16:21

@Almogaver. Was inderdaad een triestige opmerking. Mijn excuses daarvoor. Het gaat mij er vooral om dat hij geen voorbeeld is voor de jeugd en zeker niet geschikt is als TD. Dat hij nu bondscoach is bij een land waar je eigenlijk niet kan failen veranderd niks aan mijn mening

14 mei 2021 om 16:58

'gokschulden, 6 kinderen bij 12 vrouwen, slechte chauffeur. Lees de tekst nog eens die ik net getypt heb: dit zijn feiten.' Haha, zit je nou als een ezeltje te balken over het 'feit' dat Patrick 6 kinderen bij 12 vrouwen heeft, terwijl Emile Ratelband als een wildplassende halshandloze hond zijn overal en nergens achterlaat? Ratelband is degene die inmiddels 8 bastaardpuppy's bij weet ik veel hoeveel vrouwen heeft. Slechte chauffeur? Het is niet zo dat hij a la Danny Blind in beschonken toestand achter het stuur stapte en daardoor een vrouw en haar toentertijd tweejarige kind als een bowlingbal omver heeft gekegeld he. Patrick reed te hard en de vrouw in kwestie keerde op een punt waar dit niet was toegestaan. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Wat betreft z'n gokschulden; je bent op de hoogte van de feiten. Vertel eens wat meer hierover.

14 mei 2021 om 17:09

Wat heeft Emile Ratelband hier mee te maken? Wat heeft Blind hiermee te maken. Het punt was dat ik die man ongeschikt vind. En daar blijf ik bij. Kluivert heeft gokproblemen maar dat is bijzaak.

14 mei 2021 om 17:19

En sinds wanneer is het normaal dat je 90km per uur gaat rijden in een zone 50? Ongelukkig, dat wel. Maar doe niet alsof die man zelf niks fout deed

14 mei 2021 om 18:27

@Tjakaaa Danny Blind deed dat ook hard rijden met ernstig ongeval als gevolg, dat toont maar hoe selectief verontwaardigd je bent. Wat heeft Blind of Ratelband ermee te maken vraag je ... Google het, onnozel! Google 'tjakaaa Ratelband' en Google 'Danny Blind auto's. Dat van Kluivert wist je wel haarfijn te achterhalen dus zet diezelfde energie ook in tjakaa Ratelband en Blind en kom dan weer terug. Tjaaaakaaaaa tjaaaakaaa tjaaakaaa je kan het!

14 mei 2021 om 18:40

Laten we nog verder afwijken. Google jij even het recept op van spongecake of tirollerworst. Dit heeft toch geen worst(onnozel) te maken met Blind? Het gaat hier over Kluivert. Maar goed. Beetje zinloos om verder te discussiëren. Vergeet ook geen recept voor bruin brood met pitjes op te zoeken.

14 mei 2021 om 19:01

'wat heeft Emile Ratelband hier mee te maken?'

Wat hebben Patrick z'n gokschulden of ongeluk van 45.000 voor Christus met zijn tijdelijke aanstelling te maken?

14 mei 2021 om 19:30

Ingrediënten: 8 eieren, gescheiden 2 theeglazen suiker (1 glas voor de eiwitten) 100 ml olie 100 ml melk 150 gr meel Snufje zout 1 zakje baksoda (Dr. Oetker) Scheutje vanille aroma 2 el cacaopoeder (optioneel, je kan het ook wit laten)

15 mei 2021 om 09:38

een cake erbij halen geeft ook gelijk weer zo'n grafstemming.

15 mei 2021 om 10:13

Iets in mij zegt dat de meeste hier wel weten hoe je pannenkoeken moet maken lol

Het is me vaker opgevallen dat de gunfactor voor Kluivert erg laag is. Hij is gelukkig een van de weinige zwarte ex-profvoetballers die zoals vele andere ex-profvoetballers diverse functies in voetballerij krijgen. Soms verloopt de samenwerking goed en soms niet goed zoals gebruikelijk. De reactie van bepaalde mensen in de media toen hij die functie als TD kreeg bij PSG was veelzeggend, men sprak er haast schande van. Het gekke was dat zijn aanstelling als assistent/hulp van Van Gaal bij Oranje destijds geen enkel probleem was voor velen(in diezelfde) media.

14 mei 2021 om 19:58

Je doet bijna alsof hij de gunfactor niet heeft, omdat hij een donkere huidskleur heeft... Als iemand als Danny Blind, Ruud van Nistelrooij, Ronald de Boer, Andre Ooijer of weet ik het wie helemaal uit het niets ineens een hele hoge functie krijgt bij een Europese topclub waar hij niet heeft gespeeld, reageert iedereen hetzelfde. Kluivert heeft juist altijd een gunfactor gehad, want nergens presteert hij en telkens krijgt hij leuke aanbiedingen... Een Wim Jonk is inhoudelijk veel beter, maar krijgt minder kansen bijvoorbeeld. Kluivert heeft echt niks te klagen. Verder hebben mensen als Seedorf, Davids en Haisselbank ook meerdere functies gehad, maar nog geen onuitwisbare indruk kunnen achterlaten... Ik ben trouwens bang dat er in de toekomst, van de huidige generatie spelers met een donkere huidskleur, ook weinig zullen doorbreken als trainer of directeur. Ze lijken daarvoor teveel bezig met randzaken als rappen en mode. En dat is ook niet erg, want iedereen moet kunnen doen waar ze zelf het beste gevoel bij hebben.

Kluivert heeft de basis gelegd van het nationale voetbalteam van Curaçao zoals het nu staat. Kluivert heeft als trainer ervoor gezorgd dat een groep voetballers (voornamelijk in NL voetballend) enthousiast werden om Curaçao op de kaart te zetten op voetbal gebeid. Hij heeft dat heel goed gedaan en de basis gelegd voor de succes van nu (deelname Gold Cup, nations league in poule a fifa ranking van plaats 160 tot 76 nu).

Dus een logische keus als vervanger en hier op het eiland wordt hij op handen gedragen

Welkom terug Patrick!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Curaçao

FIFA ranking: 76
16 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
E. RoomKeeper
S. AlbertoVerdediger
J. GaariVerdediger
D. LachmanVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Curaçao.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Curaçao.

Nederland
155 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2021- Curaçao
2016-2016 Curaçao
2015-2015 Curaçao
2007-2008 Lille OSC
2006-2007 PSV
Laatste voetbalnieuws

‘Overval’ van Kluivert en Hiddink valt volledig verkeerd bij Riechedly Bazoer

Riechedly Bazoer was een van de verrassende namen in de voorselectie van Curaçao voor de Gold Cup, die komende maand van start gaat. De centrumverdediger annex middenvelder van Vitesse peinst er...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Genoa heeft met Olympique Marseille gesproken over een langer verblijf van huurling Kevin Strootman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren