Martin Garrix deelt officiële EK-track: ‘Ik deed cool, maar ik riep: ‘Aaaaaah!’’

Vrijdag, 14 mei 2021 om 13:39Dominic Mostert • Laatste update: 13:39

De officiële hymne voor het EK is gepresenteerd. Het nummer heet We Are The People en is geproduceerd door de Nederlandse dj Martin Garrix, in samenwerking met Bono en The Edge, respectievelijk de zanger en gitarist van de Ierse rockband U2. Een bijbehorende videoclip is op YouTube gepresenteerd. Het nummer wordt in een officieel persbericht beschreven als een nummer dat stilstaat bij 'de uitdagingen waar de wereld mee te maken heeft' en tegelijkertijd 'samen een antwoord probeert te vinden op die uitdagingen'.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben je positief over het nummer We Are The People?


32 reacties (laatste reactie door sirius)

Prima nummer om alvast in de stemming te komen. Wel leuk dat Bono er in zit. Nog maar 28 dagen, kijk er enorm naar uit!

14 mei 2021 om 12:56

Nu de voorselectie bekend is en het seizoen bijna afgelopen begint het wel echt te kriebelen hoor. Ik heb er zin in!

14 mei 2021 om 13:33

Ik ook! Ik hoop zó dat de Oranjekoorts uitbreekt. Het kan haast niet anders. We hebben een mooi team waar we echt wel ver mee kunnen komen als de spirit er in komt, daarnaast hebben we de Tour de France met een Nederlands team dat om de winst gaat mee doen (Jumbo Visma) en ten slotte de Olympische Spelen waarbij we op verschillende onderdelen hoge ogen kunnen gooien. Ik hoop op oranje straten!

14 mei 2021 om 15:20

Bono zingt nogsteeds als toen in ze voor het eerst hoorde...mooi nummer!

14 mei 2021 om 16:09

Als ik het zo hoor een vrij zielloos nummer, sfeerloos, voorspelbare rommel die door de gehaktmolen van internationaal herkenbare muziek is gehaald. Carnival de Paris, van het wk 1998 in Frankrijk, roept bij mij het ultieme Wk/ek gevoel op. Ook Waka Waka had een sterke eigen identiteit. Zo'n samenwerking tussen Bono en Martin Garrix is daar mijlenver van verwijderd.

14 mei 2021 om 16:50

Commerciele zooi, zoals bijna de hele top 40 tegenwoordig. Maar goed, snap het in deze wel.

Mooie nummer!
Ik heb echt veel zin het ek, oranje straten, mooie goals, gezeligheid enz. Wat mis ik die tijden maar eindelijk is het zover maar waarschijnlijk zou het anders zijn door corona.

Voor zo’n nummer met statement is Bono natuurlijk wel de uitgelezen artiest!

Leuke samenwerking en wekt daardoor de interesse bij jong en oud en mensen met interesse in verschillende muziek stijlen. Goed aangepakt!

Ze hebben ook echt beelden van Ierland - Nederland uit 2001 gebruikt voor de clip. Aan die wedstrijd zullen de heren van U2 graag herinnerd worden, ik wat minder

14 mei 2021 om 20:43

Zeker weten. Je ziet ook dat bono de Ierse vlag omslaat. Dit is tijdens het concert op slane castle wat ze op dat moment hebben. Hij zegt op dat moment ook dat Jason mcateer heeft gescoord

Niks mis mee hoor. Lekker nummer!

14 mei 2021 om 13:33

Zo zie je maar dat smaken verschillen. De betere nummers vond ik toch wel van het Wk 98, ek 2000 en ek 2004. Dit zou ook gewoon een 'normaal' nummer kunnen zijn en vind dat zo'n toernooinummer toch iets aparts moet hebben.

14 mei 2021 om 13:38

Het nummer is pure middelmaat net als zoveel van die Autotunes rommel op de radio.

14 mei 2021 om 13:44

Autotune? Je weet dat dit Bono van U2 is? Die worden gezien als een van de beste live bands aller tijden..

14 mei 2021 om 14:03

Bono heeft allang geen stem meer live (wat geen schande is op zijn leeftijd en na zoveel tours) maar Garrix heeft er allemaal effectjes ondergezet. Dat is goed hoorbaar.

14 mei 2021 om 14:35

Vind het wel meevallen qua effecten, maar ben dan ook geen muziekexpert. Bono heeft een heerlijke stem om naar te luisteren. Goede keuze voor het officiã«le toernooi nummer.

Een prima nummer. Die EK stemming komt nu toch wel langzaam opzetten. Ik was even bang dat het een beetje dood zou bloeden en je uiteindelijk gewoon naar een paar wedstrijdjes stond te kijken. Hopelijk wordt medialand binnenkort ook een keer wakker met de EK-stemming. Al die negativiteit is ook wel een keer 'leuk' geweest.

14 mei 2021 om 15:34

Nou, inderdaad. Ik hoop ook dat er flink wat sfeer is in de stadions. Het zou ook mooi zijn als er tijdens de halve finales en finale nog wat meer mensen in de stadions mogen komen. Ik zou het echt jammer vinden als we dezelfde sfeer krijgen als tijdens de CL-wedstrijden. Het is eigenlijk een heel groot toernooi en als je dan door de sfeer het gevoel hebt dat het vriendschappelijke wedstrijden zijn, dat zou toch jammer zijn.
Nederland zou nog wel eens goed voor de dag kunnen komen nu De Boer de juiste keuzes heeft gemaakt.

14 mei 2021 om 17:10

Als er geen publiek is, kunnen we wel wat stunten verwachten op het EK. De druk rond die wedstrijden is toch waar de grote landen zich vaak onderscheiden en als de beleving en dat soort zaken wegvallen, heb je altijd landen die tot op het bot gemotiveerd zijn en weinig zenuwen hebben.

Prima nummer maar iets te rustig in mijn mening voor een EK. Nummers zoals Waka Waka, We are one of Wavin’ flag brengen meer hype en enthousiasme voor een eindtoernooi zoals het ook hoort.

14 mei 2021 om 14:38

Vond Forca van Nelly Furtado persoonlijk een nummer wat mij helemaal hypte voor een voetbaltoernooi. Was toen 12 jaar en voelde me helemaal opgepept voor een wedstrijd als dat nummer werd afgespeeld op de radio, voor de wedstrijd of op Mtv/tmf. Alweer 17 jaar geleden. Wat gaat de tijd snel zeg. :'

14 mei 2021 om 14:50

Ik heb dat nog steeds met Waka Waka of Wavin’ flag. Wat een tijd was dat zeg. Ik hield daarvoor al van voetbal maar het wk 2010 had echt iets magisch. Ook alweer bijna 11 jaar geleden poeh..

14 mei 2021 om 15:18

Die waren ook wel leuk inderdaad. WK2010 heb ik de wedstrijden allemaal bij cafés gekeken. De pleinen vol met mensen, alles in Oranje versierd, de spanning en adrenaline die je kon voelen richting en tijdens de wedstrijd. En dan met random mensen samen juichen bij elk doelpunt van Oranje. Wat mis ik die tijden man.

U2 is toch wel legendarisch.

Als er dingen zijn waar ik echt een hekel aan heb dan zijn het wel edm en u2. Als ze nog Coldplay als guest appearance erbij doen, dan weet ik zeker dat ik zonder kotsen het ek niet doorkom.

14 mei 2021 om 15:48

Misschien je bekertje azijn tijdens het eten vervangen voor een beker water. Wordt het leven een stuk leuker van.

14 mei 2021 om 16:03

Ach muziek blijft een kwestie van smaak. Ik heb ook helemaal niets met U2 en Martin Garrix, niets mis mee toch?

14 mei 2021 om 17:08

Die eerste albums van Coldplay waren nog wel aardig. Maar daarna is het goed mis gegaan inderdaad.

Beetje zo’n doorsnee EDM nummer.. moet je smaak zijn

Typisch eindtoernooi nummer. Klinkt prima, maar ook niet baanbrekend.

Beetje standaard nummer en eentje die niet echt blijft hangen. Wat ik wel echt heel bijzonder vind, is de rol van 'the edge' in deze clip. Ik zie hem wel gitaar spelen, maar hoor toch echt geen gitaar... Beste hymn was denk ik wel Carnaval de Paris. Ik vond die van 2002 van Vangelis trouwens heel mooi, maar is jammer dat die link naar niet kwalificeren voor dat toernooi zo sterk is. Ik vind hem dan toch wat minder leuk...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Aston Villa heeft de definitieve vraagprijs voor Anwar El Ghazi bepaald. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren