Afellay doet suggestie voor Oranje: ‘Hij speelt in een serieuze topcompetitie’

Vrijdag, 14 mei 2021 om 08:43Chris Meijer • Laatste update: 09:31

Als het aan Ibrahim Afellay ligt, maakt Anwar El Ghazi deel uit van de (voor)selectie van Oranje voor het komende EK. Bondscoach Frank de Boer maakt vrijdagmiddag zijn voorlopige keurkorps bekend en als het aan de analisten van Studio Voetbal ligt, maakt Ryan Babel daar geen deel van uit. Waar Pierre van Hooijdonk en Afellay pleiten voor El Ghazi, verwacht Theo Janssen dat Calvin Stengs bij de selectie zal zitten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet Anwar El Ghazi worden opgenomen in de EK-selectie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door ajax/barca2014)

Vind ik wel een goede shout, verdient het zeker meer als vriendjes man babel ofso. Zeker als je 26 man mag meenemen, horen el ghazi en weghorst sowieso er ook bij.

14 mei 2021 om 09:14

Blijft een gok,dat hapsnap beleid van spelers toevoegen die geen enkele affiniteit met de huidige groep hebben.Babel past gewoon uitstekend bij deze groep. Weghorst totaal niet,al scoort ie lekker op clubnivo.

14 mei 2021 om 09:27

Ik heb liever een speler in het veld die doelpunten kan maken, dan een speler die het o zo gezellig heeft met de boys. Gaat die na het EK toch gezellig met zijn maten op vakantie?

14 mei 2021 om 09:29

Daar heb je zeker een punt. Je moet niet alleen naar de individuele kwaliteiten kijken ook naar wat de groep nodig heeft. Stel je zou robben meenemen blijft dat niet alleen qua fitheid een gok. Hoe voegt hij zich in de groep!? Hij is gewend een echte leider te zijn zie wk 2014. Maar hij heeft 0 wedstrijden gespeeld met het huidige oranje. Stel hij zou weer deze rol op zich nemen, wordt dat geaccepteerd door spelers als memphis wijnaldum en c.s. De laatste interlands met robben, klikte het in het veld niet zo tussen memphis en robben

14 mei 2021 om 09:58

Teamgevoel is zeker wel iets dat een toevoeging is op het EK natuurlijk. Dat zo wegzetten als zijnde een onbelangrijke factor is niet helemaal juist.

14 mei 2021 om 10:10

Totaal niet mee eens. Nieuw elan kan juist zorgen voor nieuwe inspiratie. En wat deze groep juist nodig heeft is een stukje gif (Weghorst). Ik vind het vaak nogal slappe hap. Ik volg de Premier League niet zoveel, maar als ik hoor dat El ghazi zo veel speelt en zijn goals meepikt zou ik hem graag in de voorbereidingswedstrijden een kans geven. Speelt hij meer in de spits of rechtsbuiten?

14 mei 2021 om 11:08

Waarom zou een Weghorst niet bij dit Oranje passen? Volgens mij gewoon een gezellige kerel die tenminste wat pit erin brengt. Heeft dit Oranje wel nodig. El Ghazi ipv Babel of Stengs zou ik ook prima vinden ... Maar, dat gezegd hebbende, je zit nu wel vlak voor een toernooi, om nu ineens allemaal andere spelers te kiezen kan verkeerd uitpakken inderdaad. Op zo'n toernooi speelt de teamsfeer altijd een erg belangrijke rol, anders kun je individueel nog zo goed zijn, het komt er dan niet uit. Maar of Frank de juiste man is om die balans te kunnen opmaken ... ik betwijfel het.

14 mei 2021 om 11:36

@JK-Ajax het zal best maar het is het Nederlands elftal. Als je spelers gaat selecteren op basis van gezelligheid IPV op sportieve prestaties dan schiet je als bondscoach je doel voorbij

14 mei 2021 om 12:14

Ik geef je gelijk dat een groepsgevoel belangrijk is maar dat kan ook met verschillende type spelers/mensen.

Dat je bij het clubje van Babel moet horen om mee te mogen doen zou echt de grootste onzin ooit zijn.

Hier ben ik het dus helemaal met Afellay eens. El Ghazi brengt gewoon scorend vermogen met zich mee. Uiteraard moet hij niet in de basis staan, maar als invaller kan hij gewoon belangrijk zijn. Dat bewijst hij immers ook bij Villa. Waarom zou je dan zo'n vleugelaanvaller passeren ten faveure van Babel, Bergwijn of Stengs. Allemaal waardeloze spelers met een slappe mentaliteit. Geef mij maar El Ghazi die zich gewoon heeft teruggevochten ondanks het feit dat hij oorspronkelijk weg moest van Aston Villa.

14 mei 2021 om 09:19

Ten eerste wil ik niet zeggen dat Babel perse mee moet maar om hem te scharen onder slechte mentaliteit dan roep je maar wat. Babel is huis de comeback kid. Vecht zich altijd weer in de basis en heeft telkens iedereen versteld doen staan. Ook nu in Turkije heeft ie zich weer hersteld. Maar een El Ghazi meenemen ipv is mij ook prima want beide spelers zouden geen basis materiaal moeten zijn. Maar als je gisteren las en ook het stukje goed leest is het voor iedereen moeilijk. Theo gaat van denk geen Babel maar toch wel als hij de Bier zo hoort. Wel Stengs maar als Affeley zegt El Ghazi boven Stengs zegt Theo ja vind ik ook. Lekker aan de bondscoach laten.

14 mei 2021 om 10:55

@thamike "babel is huis de comeback kid. Vecht zich altijd weer in de basis en heeft telkens iedereen versteld doen staan. Ook nu in Turkije heeft ie zich weer hersteld. "

Hoe heeft Babal de comeback kid zch terug gevochten in Turkije? Door weer bankzitter te zijn?

Die man voegt echt niets toe. Huur periode bij Ajax was gewoon genant. Zo slecht bijna nooit gezien.

Stengs hoort er ook niet bij, die zou bij een Aston Villa niet eens bij de selectie zitten. Zo een slapjanus haalt nooit de cijfers van El Ghazi.

14 mei 2021 om 11:29

@thamike, Babel speelde al voor zijn dertigste in de woestijn. Ook de stap naar Kasimpasa getuigde van weinig ambitie. Het feit dat hij na een heel goed jaar daar de stap naar de woestijn maakte in plaats van de eveneens geinteresseerde Turkse top zegt mij al genoeg. Babel is gewoon een broodvoetballer. Elk jaar wisselt hij van ploeg. El Ghazi daarentegen maakte gewoon de stap naar de championship om zich opnieuw her uit te vinden. Spelers met zo'n mentaliteit verdienen het om in oranje te spelen.

14 mei 2021 om 12:32

@Mr. Krillin volgens mij heeft Babel alweer in 32 wedstrijden meegedaan in Turkije en dat na een slechte huur periode bij Ajax. Op zijn leeftijd lijkt mij dat terugkomen ja. Net zoals terug komen bij Oranje en 2x Ajax. Dat jij hem zo niet kent zegt niet dat hij zo niet bekend staat. Beetje geïnformeerde volger weet dat hij zich altijd geef terug geknokt. Dit was dus een reactie op zijn zogenaamde slechte mentaliteit waarbij Ajax/barca de plank volledig misslaat wat dat betreft. Verder is het Mij om het even of hij wel of niet mee gaat als bankzitten bij Oranje.

14 mei 2021 om 11:38

Wie wil je vervangen dan, want Weghorst, De Jong, Memphis, Malen, Berghuis en Gakpo lijken mij wel zeker. El Ghazi vind ik een beetje teveel van hetzelfde wat al rondloopt in de selectie, maar wel leuk om te zien dat hij op de weg terug is. Deze hele discussie is sowieso zinloos want er gaat hooguit 1 aanvaller extra mee en de plek van Babel is wel zeker bij de Boer. Stengs zit in de wachtkamer en daarna zal er worden gekeken naar spelers als El Ghazi, Lang, Bergwijn en Promes verwacht ik.

14 mei 2021 om 12:11

Maar voor wie moet Babel dan invallen? Hij wordt altijd als spits opgesteld. Het is dan toch absurd dat hij dan als een vleugelaanvaller meegaat???? Dat is namelijk wat De Boer beweert. Op rechts vind ik Berghuis en el Ghazi gewoon voldoende. Jammer van Gakpo, maar zijn tijd komt nog wel.

14 mei 2021 om 13:08

Ik nemen mijn woorden terug, want je hebt het blijkbaar goed gezien met El Ghazi en misschien heeft de Bondscoach je bericht ook wel gelezen De voorlopige selectie is inmiddels bekend.

14 mei 2021 om 18:38

Frank zag het aantal likes en hij vreesde anders voor een volksopstand haha. Ik ben blij dat de Boer besloten heeft om rationeel naar spelers te kijken. Ik gun hem natuurlijk ook zoveel mogelijk succes, maar Babel en Stengs ten faveure van Weghorst en Gakpo was gewoon niet meer te verdedigen.

El Ghazi zou dit zeker verdienen, maar we kennen De Boer, dus Stengs zit bij de voorlopige selectie en zal daar vandaan ook de 'beste' 26 wel halen... Same old story !

14 mei 2021 om 09:17

Ik vrees het ook, maar ik blijf op basis van De Boers woorden bij Espn afgelopen zondag toch nog een beetje hoop houden. Daar was hij behoorlijk kritisch op Stengs. Die jongen heeft natuurlijk dit seizoen zijn verwachtingen totaal niet kunnen waarmaken en in wedstrijden als gisteren, waarin juist híj moet opstaan, geeft hij niet thuis. De Boer liet zijn licht ook een beetje schijnen op hoe de interlands tot nu toe verliepen en daaruit bleek dat hij eigenlijk niet of nauwelijks tijd had om écht goed te trainen. Zijn selectiebeleid is tot nu toe ook deels op basis van de lijn Koeman gebaseerd en namen die elkaar relatief gezien al kennen. Hoewel er nu natuurlijk niet superveel tijd is heeft hij wel íets meer tijd om ook zijn eigen afwegingen te maken. Voor mij persoonlijk gaat het er dan om dat de spelers die in de komende weken in de beste vorm blijken te verkeren worden meegenomen. Dus als een El Ghazi in de voorselectie zit en in die weken gewoon meer laat zien dan een Stengs dan verdient hij een plek.

Liever Ghazi dan Stengs of Babel. Ghazi heeft in PL laten zien van waarde te kunnen zijn en een power aanvaller kunnen we best gebruiken.

Het is wel bizar dat wanneer Robben twee assists geeft tegen Emmen in zijn allereerste wedstrijd sinds zijn blessure hij al weer mee moet met Oranje, maar een El Ghazi die in Engeland veel en goed speelt volledig wordt genegeerd.
Het voorval met De Boer in zijn tijd bij Ajax helpt dan natuurlijk ook niet mee.

Maar gezien de spoeling van buitenspelers nogal dun is lijkt het me niet meer dan logisch om El Ghazi op te roepen. Hij heeft niet voor niets destijds bewust voor Oranje gekozen.

14 mei 2021 om 09:18

Toch niet heel bizar. Mensen willen gewoon heel graag Robben, omdat ze de toernooien uit 2004, 2006, 2008, 2010 en 2014 herinneren. Die Robben is het natuurlijk niet meer, maar dat wil iedereen graag. Weinig bizars aan. Dat spreekt meer tot de verbeelding dan iemand die het wel aardig doet bij Aston Villa.

14 mei 2021 om 12:17

Migi

Ik ga er van uit dat de meeste mensen Robben mee willen omwille van zijn leiderschapskwaliteiten en de groep kan ondersteunen in moeilijke momenten, omdat hij het al heeft gezien en gedaan. Hij moet niet spelen. Mag, maar ik verwacht er ook niet alles van.

Of hij zou eventjes alles er uit duwen in de mogelijke laatste 3-8 wedstrijden van zijn carriere.

14 mei 2021 om 10:26

Welk voorval met de Boer in zijn tijd bij Ajax? Ik weet dat El Ghazi is weggestuurd en teruggezet naar jong Ajax door Peter Bosz en op die manier min of meer door de achterdeur vertrok. Echter is er nooit echt iets heel bijzonders voorgevallen tussen de Boer en El Ghazi. Sterker nog in het laatste seizoen van de Boer en zelfs in die mislukte kampioenswedstrijd was het Milik die telkens gewisseld werd, waardoor El Ghazi in de spits kwam te staan (al dan niet met stormram Mike van der Hoorn). Zie PSV - Ajax dat seizoen, maar ook de Graafschap - Ajax waar Milik op een 1-1 stand na 64 minuten of zo gewisseld werd. El Ghazi heeft ook altijd ontkent dat er iets speelde.

Wat Janssen zegt is terecht: moet je wel 443 spelen als he geen goede links/rechtsbuiten hebt? Maar weinig wingers hebben een goed seizoen gedraaid. Alleen El Ghazi, Lang en Gakpo, maar twee daarvan hebben nog niet eens voor Oranje gespeeld. Twee spitsen pas5 veel beter bij Oranje. Je hebt daarvoor Depay, Weghorst, Luuk en Malen. Daar zit veel meer potentie in voor een Oranje selectie.

Babel, Stengs, Bergwijn, Promes, L. De Jong mogen van mij thuis blijven. In hun plaats zijn al de andere opties beter, die hebben dit seizoen beter gespeeld en zijn veel meer in vorm. Ik denk dan aan Gakpo, Lang, El Ghazi, Weghorst. Nu is dat 5 thuis en 4 mee, dus van die 5 kan er dan nog een mee. En dan toch Stengs dan, bij gebrek aan beter. Maar de Boer kennende gaan al die andere 5 mee, misschien als enige niet. Maar voorin wordt het redelijk armoede.

14 mei 2021 om 09:36

Met je eens, hoewel ik persoonlijk ook denk aan Arnaut Danjuma-Groeneveld. Speelt bij Bournemouth in de Championship, maar is daar wel de uitblinker. Poosje geblesseerd geweest maar mits fit een echte vaste waarde en statistieken van 33 wedstrijden, 15 goals en 7 assists is natuurlijk niet mis. Ik zou niet weten waarom zo iemand het minder zou verdienen dan een Bergwijn, die niet eens speelt. Of in plaats van Stengs, want zo fantastisch is die ook niet.

14 mei 2021 om 11:50

Bergwijn heeft toch gewoon meer kwaliteiten dan hem? Dus zo raar vind ik het niet hoor!
Danjuma speelde vorig seizoen ook in de pl en heeft daar niet eens een keer kunnen scoren of een assist kunnen geven.

14 mei 2021 om 13:10

Nou, Bergwijn speelt praktisch niks en wat hij bij Oranje gespeeld heeft, vond ik hem nou niet zo best. En het klopt, Danjuma heeft vorig jaar niet gescoord in de PL, maar heeft ook maar 14 wedstrijden gespeeld (waarvan het grootste gedeelte korte invalbeurten) doordat hij een hamstringblessure en een gebroken voet gehad heeft. Dus daar kun je hem denk ik niet echt op afrekenen. Bergwijn is de afgelopen 3 maanden 3 keer kort ingevallen dus echt iets presteren doet hij sowieso niet (zelfde vind ik van Van de Beek). In ieder geval blij dat El Ghazi bij de voorselectie zit!

Tsja, je hebt een hele sloot spelers die allemaal in de voorhoede aan de zijkant kunnen spelen die niet erg veel van niveau verschillen.

Berghuis, Depay en Malen lijken zekerheden.
Om Weghorst kun je nu ook niet echt meer en die zal ook meegaan.

Ik verwacht dat Babel en L. de Jong gezien hun verleden bij Oranje ook wel mee gaan. Daarnaast heeft Babel onlangs weer 2x gescoord wat hem ook zal helpen.

Dan heb je nog Gakpo, Danjuma, Bergwijn, Promes, Lang, Stengs, El Ghazi, Kluivert en heel misschien wel Robben ook nog. Ik verwacht dat er uit dit rijtje max 2 geselecteerd gaan worden. Ik zou dan gaan voor Danjuma en Lang/gakpo. Die zijn denk ik op dit moment het best in vorm.

14 mei 2021 om 09:49

Babel scoort en doet het redelijk bij zijn club, dus dan is het lastiger om kritiek te hebben op zijn selectie. Hoewel hij er in mijn ogen al lang niet meer bij hoort. Luuk kan niet eens doelpunten maken bij Sevilla wat mee deed om de titel. Lekker spits ben je dan. Van Stengs is het lachwekkend dat hij bij de selectie zit. Gakpo moet zeker mee. Daarna inderdaad kiezen uit het rijtje wat je noemt. Hoewel Bergwijn wel direct af valt. Speelt gewoon niet.

14 mei 2021 om 10:15

Babel heeft 6 goals en de Jong 4. Dus om nu door 2 goals verschil zo een andere kijk te hebben op de jong en op Babel is ook nogal overdreven niet?

14 mei 2021 om 11:53

Beide zijn totaal verschillende spelers. Verder is de Jong een pure spits. Daar verwacht je gewoon een veel grotere bijdrage van in goals en assists. Babel speelt vaak op de vleugel. Beide zijn overigens niet goed genoeg voor Oranje.

Liever Anwar mee dan Calvin. Dat lijkt mij toch wel duidelijk? Maar ja, ik kan moeilijk gaan zeuren tussen schoonvadertje en schoonzoontje.

14 mei 2021 om 11:55

Stel, El Ghazi zou bij AZ zitten en Stengs bij Aston Villa.. de eerste zou dan vermoedelijk een smaakmaker zijn, terwijl Stengs bij Aston Villa geen kans op een basisplek zou maken. Dat zegt genoeg

El Ghazi is een prima speler voor Villa maar een verschil zie ik hem ook niet maken. Dat doet er verder ook niet toe, want ondanks dat hij beter is dan assistent trainer Babel en schoonzoon Stengs gaat hij natuurlijk niet mee naar het EK.

Hou op over Stengs man. Hij valt niet eens op bij AZ. Echt onbegrijpelijk. El Ghazi mag minimaal bij de voorselectie zitten. Doet het gewoon goed. FdB kennende zal hij Stengs en Babel uiteindelijk gewoon mee nemen. Ik voorspel dat het EK een drama wordt.

Stengs gaat alleen mee omdat hij de schoonzoon van is. Dol op Bergwijn, maar die jongen heeft amper gespeeld. Babel is gewoon klaar en vast lache in de groep. Ik ben klaar met het selecteren van spelers die zogenaamd krediet hebben, maar al tijden niet spelen of presteren. Maarja, wat verwacht ik nou van Frank de Boer....

'als Robben wil en kan, hij is fit en je kan een extra speler meenemen voor een deel van de wedstrijd, zou dat zeker kunnen. Hij heeft heel veel kwaliteiten. Alleen je kunt niet op hem rekenen voor vier of vijf wedstrijden.'

Die gasten aan tafel weten toch wel dat die drie extra spelers op de tribune moeten zitten?

Hoe dan ook.. Afellay heeft wel een goed punt wat betreft El Ghazi. Daarbij komt nog dat hij één van de weinige buitenspelers is die echt goed is op beide flanken. In z'n begintijd bij Ajax speelde hij ook regelmatig als rechtsbuiten en ik kan me nog wel een aantal goede wedstrijden van hem herinneren. (o.a. tegen Barcelona). Hij heeft echt een goeie, lage voorzet.
Maar hij is sowieso ook beter dan Babel.

Wel vreemd eigenlijk want de Boer is immers zo Ajax minded volgens iedereen dat het gek is dat El Ghazi nog nooit is opgeroepen en spelers die er niets van bakken of nooit spelen a la Stengs en Bergwijn wel.

14 mei 2021 om 11:38

Bergwijn heeft ook ooit in de jeugd van Ajax gespeeld

14 mei 2021 om 11:48

Ja maar een echte Ajacied moet natuurlijk wel voorrang krijgen bij Frank, dus dit is wel opzienbarend.

14 mei 2021 om 12:48

Bergwijn speelt niet meer inderdaad, em dat is jammer, maar je ziet het bij alle spelers die vandaag de dag naar Engeland gaan vanuit de eredivisie. Niemand staat er gelijk en dat is logisch omdat het klasseerschil in de competities gewoon enorm is geworden. Bergwijn heeft in NL natuurlijk veel meer laten zien dan Stengs maar ook dan El Ghazi, het is voor Frank wel heel moeilijk in te schatten hoe Bergwijn ervoor staat nu. Maar daarom is Affelays suggestie natuurlijk wel heel logisch. El Ghazi speelt veel, scoort, kan vanaf links en rechts spelen en is nu een echte kerel. De fylosofische gedachte van we moeten jonge jongens meenemen om aan het grote werk te ruiken, daar win je geen titels mee. De meeste kampioenen hebben heel veel ervaring aan boord en wat talent, niet andersom. Ik snap dat schoonpappa hem graag mee wilt nemen om het beter te laten worden dan hij is, maar die positie mag de Boer natuurlijk niet misbruiken, dat is machtsmisbruik eerste klas en daar zou ontslag op moeten staan. Stengs heeft nooit bewezen beter te zijn dan Berghuis, Memphis, El Ghazi, Bergwijn of zelfs dan Babel, Promes, Dilrosun, Kluivert etc.

El Ghazi moet vooral Overmars achter aan. Had al een neusje voor de goal in zijn eerste Ajax periode en lijkt mentaal ook een enorme ontwikkeling te hebben doorgemaakt. Kan op de vleugels en in de spits en zie ik meer heil in dan Brobbey terug kopen van Leipzig. Dus liever niet dat de Boer hem meeneemt als 26e man. Drijft de prijs alleen maar op en het afbreuk risico is enorm. Wordt alleen gebruikt bij absolute nood en dan gaat het sneller mis.

Ik zou het een logische naam vinden om erbij te nemen. Draait prima het laatste half jaar en heeft meer laten zien dan een Bergwijn, Stengs en Babel die de laatste maanden telkens wel bij de selectie zaten en die naar alle waarschijnlijkheid wel naar het EK mogen. Vrees dat Frank de Boer hem niet eens in overweging neemt. Zwaar onterecht natuurlijk als je kijkt wie er wel mee gaan. Maar goed dat heb ik ook met Luuk de Jong. Waarom moet die mee? Die zit alleen maar op de bank bij Sevilla en tijdens zijn invalbeurten laat hij zelden wat zien. In 2021 2 doelpunten in Laliga gemaakt. Kom op zeg. Frank kennende zal het allemaal niet uit maken. Gakpo, Lang en El Ghazi mogen lekker thuisblijven ten faveure van Babel, Bergwijn en Stengs. Zonder die 3 extra spelers hadden we Weghorst ook thuisgelaten.

Roep het al 2 jaar dat hij het verdiend om opgeroepen te worden. Ik zou hem zelfs basis zetten.

Krul
Tete
De Ligt
De Vrij
Pieters
Wijnaldum
Gravenberch
De Jong
Bergwijn
Depay / Wegh
El Ghazi

Hij eerder dan Stengs of Bergwijn lijkt me. Die soelen of slecht op een lager niveau of gewoon nooit.

Ongebrijpelijk dat hij zijn (her)kans(ing) niet krijgt met het huidige gebrek aan aanvallende kwaliteit. Stengs is het niet, zal het ook niet worden. Leuk talent maar inmiddels ook niet echt meer een talent. Een EK is ook de plek waar je het moet laten zien en dus de mensen mee moet nemen die op dit moment het meeste kunnen brengen. Zie nog liever Robben mee als talisman (en leider!) dan Stengs.

Hoop dat struik (leeds united) ook eens wordt opgeroepen. Staat daar ook weekelijks op top niveau te ballen. En laat ook zien het niveau aan te kunnen

Ik hoop dat na het EK de boer in ieder geval gaat doorselecteren. Babel kan echt niet meer. El Ghazi lijkt mij een prima vleugelspeler. Ook het principe van van Gaal moet toegepast worden. Speel je niet bij je club? Dan kom je hoogstwaarschijnlijk niet in aanmerking. Ik snap niet wat van de Beek nou komt doen. Die speelt vrijwel nooit bij United, mist echt ritme. Laat ze maar weer knokken voor Oranje. Verder kijken of we niet in 5-3-2 moeten spelen. Vrijwel alle grote steunpilaren spelen in die opstelling. Hateboer is het gewend die misschien dan ook beter uit de verf gaat komen. Frenkie, de Vrij, Willems etc. Wijnaldum heeft het onder van Gaal gespeeld. Ik zie genoeg mogelijkheden. Maarja, de Boer met zijn 433. Lijkt me veel te koppig als bondscoach. Lijkt me toch onmogelijk dat we het EK gaan winnen onder zijn hoede. En als we dan de groepsfase doorkomen dan zeggen dat we het goed gedaan hebben.

El Gazi is in mijn ogen gewoon een basis speler. Prima in vorm en doelgericht

Zie al tegen de bekendmaking van de (voor)selectie op, want er Zullen een aantal in mijn ogen onterechte/onlogische keuzes bij gaan zitten ben ik bang.

ik zou zo gaan spelen (zie opstelling)

Twijfel alleen tussen De Roon/gravenberg

Cillessen
De Ligt
De Vrij
Ake
Dumfries
De Roon
F. De Jong
Wijndal
Wijnaldum
Weghorst
Depay
14 mei 2021 om 12:55

Misschien dat je zo een 1-0 tegen een Frankrijk of Spanje in de wacht sleept door voor de goal te gaan hangen met je 5 verdedigers, 3 verdedigend ingestelde middenvelder en 2 spitsen maar hier ga je Oekraine, Noord Macedonie en Oostenrijk niet mee van de mat tikken. Zonder van Dijk en Blind is er geen reden 532 te spelen en 3 plekken op te offeren aan subtop verdedigers als Dumfries, Ake en Wijndal. Ook zijn de Vrij en cake beide vrije verdedigers normaal gesproken, dus allebei opstellen is zinloos. Met de buitenspelers die niet alleen kunnen rennen maar ook een goede voortzetting hebben kun je meer bereiken aanvallend en kun je een 10 opstellen die ook kan scoren ipv Wijnaldum die drie keer scoort per decennium (klein beetje overdreven). Weghorst heeft ook voorzetten nodig, zou altijd voor Berghuis kiezen in die groepsduels.

Anwar El Ghazi zou ik bij de definitieve selectie behouden. Bij mij zou hij niet starten in de basis, maar speelminuten maken als invaller op het komende EK. Keeper Bizot, verdedigers St. Juste en Tete, middenvelders Vilhena, v/d Beek en Koopmeiners en aanvallers Promes en Bergwijn zijn de 8 afvallers voor de definitieve EK selectie. Koopmeiners gaat wederom naar Jong Oranje. Bergwijn zou qua leeftijd ook nog voor jong Oranje uit kunnen komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger30
D. DumfriesVerdediger32
P. van AanholtVerdediger30
F. de JongMiddenvelder30
D. BlindVerdediger30
G. WijnaldumMiddenvelder33
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

261 fans
Middenvelder, 35 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 3 0 1 1
2017/2018 Stoke City 6 0 1 0
2016/2017 Stoke City U23 1 0 0 0
2016/2017 Stoke City 12 0 0 0
2015/2016 Stoke City 31 2 3 1
Laatste voetbalnieuws

Janssen ziet zwakke schakel van Oranje: ‘Hij gaat het never nooit belopen'

Theo Janssen velt na het duel tussen Noord-Macedonië en Nederland (0-3) een hard oordeel over Daley Blind. De oud-middenvelder zag dat de verdediger annex middenvelder van Ajax zich kwetsbaar toonde met...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren