Robben: ‘Typerend dat er andere belangen groter zijn dan die van de spelers’

Vrijdag, 14 mei 2021 om 07:17

Arjen Robben kwam donderdag tijdens de wedstrijd tussen FC Groningen en AZ (0-0) als invaller binnen de lijnen, nadat hij vier dagen eerder met twee assists als basisspeler nog van grote waarde was geweest tegen FC Emmen. De 37-jarige vleugelaanvaller uit voor de camera van ESPN zijn ongenoegen over het speelschema, waarbij volgens hem niet wordt gedacht aan de belangen van de spelers.

"We spelen nu aan het eind van de competitie een midweekse wedstrijd. Zondag moeten we weer en woensdag spelen we in de play-offs. Mochten we die winnen, dan moeten we zaterdag weer”, geeft Robben te kennen. FC Groningen besluit de reguliere competitie komende zondag met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Zoals het er nu naar uitziet, gaat de ploeg van trainer Danny Buijs drie dagen later op bezoek bij FC Utrecht in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal.

“Het is een beetje typerend dat er andere belangen groter zijn dan de belangen van de spelers. Ik vind het jammer dat er weinig rust tussen de wedstrijden zit. Volgens mij had er hier en daar wel dagje bij gekund. Nu gaat het allemaal wel heel snel achter elkaar. Misschien moeten wij zondag jongens gaan sparen voor die woensdag. Dat komt voor mij ook niet goed uit”, concludeert de vleugelaanvaller. Robben noemt het ‘positief’ dat hij er tegen AZ bij was, nadat hij totaal zeven minuten meespeelde als invaller.

“Maar normaal gesproken doe je dat niet. Na FC Emmen moest ik twee dagen echt herstellen en ik was dit keer niet zo fris als afgelopen zondag. Ik ben aan het opbouwen en hoop meer minuten te maken. Het is voor ons nu zaak om weer fris aan de play-offs te beginnen”, besluit Robben. Voorlopig heeft hij dit seizoen zes wedstrijden achter zijn naam staan, waarin hij twee assists verzorgde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Tja ik ben echt fan van Robben maar het is toch ook wel continu kielekiele of hij fit blijft en dat lijkt me als coach best lastig, je wilt natuurlijk het liefst om zo'n routinier heen bouwen maar dat kan helaas niet met Arjen, ik hoop dat hij deze zomer een lekker herstel pakt en er nog een jaartje bovenop doet waar hij hopelijk wat meer minuten kan maken en niet steeds teleurstelling op teleurstelling ervaart.

14 mei 2021 om 09:13

Bij Real, Bayern en zeker Chelsea was dit ook altijd al zo dat je een druk schema had. Eigenlijk moet je niet zeuren want in die competities had je nog veel drukker schema met veel meer wedstrijden. Alleen kun jij het niet meer aan dat is natuurlijk wat anders. Tijd om te stoppen al is het moeilijk te accepteren. Natuurlijk ook belachelijk dat je zelf denkt van waarde op een EK denkt te kunnen zijn. Die wedstrijden zitten helemaal dicht op elkaar daar hoor ik je dan niet over. Arjan je bent een topspeler geweest maar aan alles komt een eind.

14 mei 2021 om 10:01

Man United heeft letterlijk 3 wedstrijden achter elkaar gespeeld met 1 dag rust ertussen. Dat is pas heftig. Robben moet dit toch gewend zijn met Bayern en heeft het hier gewoon niet bij het juiste eind..

Ik vind het ook erg krom. Feyenoord zal zondag zoveel mogelijk spelers rust geven, wat ons goed recht is, maar dan heb je nog geluk dat RKC eigenlijk ook nergens meer voor speelt vanwege het ruime doelsaldo. Anders krijg je nog een soort competitievervalsing. En we zullen woensdag een stuk frisser aan de aftrap verschijnen tegen Sparta of Heracles die nog vol zullen strijden zondag.

14 mei 2021 om 08:50

Hoezo competitievervalsing? Feyenoord heeft beter gepresteerd zodat ze nu wat rust kunnen inbouwen. En niemand die zegt dat je een heel seizoen met precies 11 spelers moet spelen. Een brede selectie hoort bij goed beleid. Uiteraard is dat makkelijker voor rijke clubs, maar that's life.

14 mei 2021 om 09:17

Schaar je Feyenoord dan onder de rijke clubs? daar zit je toch fout denk ik. Al gaat Feyenoord die nacompetitie voor europees voetbal niet winnen ben ik bang en dan loopt het tekort daar nog verder op. Selectie zal dan nog verder opgeschoond moeten worden. zie Utrecht als favoriet voor de nacompetitie, tweede seizoenshelft echt goed gepresteerd

14 mei 2021 om 09:24

Een soort competitievervalsing, wellicht had ik sportieve plicht beter kunnen gebruiken. Als RKC nog wel punten nodig had gehad, sta je als concurrent van RKC toch raar te kijken als hun aantreden tegen een reserve elftal van Feyenoord. Het mag, maar echt eerlijk komt het niet over en het kan grote gevolgen hebben. Maar goed RKC is eigenlijk wel veilig dus dat scheelt weer. Dat Feyenoord een voordeel heeft omdat ze het zelf hebben afgedwongen is wel waar. Maar alsnog vind ik dat niet passen als de belangrijkste wedstrijden er nog aan komen.

14 mei 2021 om 09:33

Als Feyenoord het niet haalt verwacht ik nog wel een tikkie van de club. Maar het is wel treurig dat ik ook gewoon denk aan geld en niet aan het sportieve. Sportief gezien kan ik er prima mee leven als we volgend jaar geen Conference league spelen, echt te springen om die competitie sta ik niet. Maar wat je zegt, het geld is zo hard nodig.

14 mei 2021 om 09:35

Zeker, wij zijn rijk aan historie 😂😂

14 mei 2021 om 11:21

@Makallelele In deze situatie is dat niet zo oneerlijk, maar stel dat Feyenoord nog 4e had kunnen worden. Dan zouden zij volle bak moeten gaan, terwijl utrecht en groningen het rustig aan kunnen doen. Dan heeft Feyenoord beter gepresteerd, maar beginnen ze toch minder uitgerust aan de playoffs. Daar hebben de Graafschap en NAC nu eigenlijk wel mee te maken.

14 mei 2021 om 11:39

@Pablonino, wat versta je onder "een tikkie van de club"?

14 mei 2021 om 13:42

Kyle met een Tikkie van de club bedoelt hij een betaalverzoek (feyenoord zal geld nodig hebben als ze geen Europees spelen, en de supporters moeten daar voor betalen).

14 mei 2021 om 15:01

Ja inderdaad, die betaalverzoek bedoelde ik met een knipoog. Ze zijn nog druk bezig met verzoeken om geen geld terug te vragen voor de compensatie van seizoenskaarten. Dan zal het nog een karwei worden om zoveel mogelijk seizoenskaarten voor volgend seizoen aan de man te brengen. Dus de financien voor europees voetbal zal erg gemist worden.

Je speelt voor Europees voetbal. Die worden ook gewoon doordeweeks gespeeld dus kun je er al vast aan wennen. United speelde afgelopen week 4 wedstrijden binnen 10 dagen dat is erger dan 2 wedstrijden in een week hoor. Overigens moet Robben het toch gewend zijn van zijn tijd in het buitenland daar zijn de schema’s voller dan hier in Nederland.

14 mei 2021 om 08:11

Dat van United had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Verder, zolang de goede zorg er is, proteïne drankjes, fysio’s van de club etc. kan je de fysieke belasting prima dragen. Vaak wanneer deze spelers stoppen met voetbal is hun hele lichaam kapot (zie het veel om me heen), terwijl het overbodig is en te voorkomen. In de bouw ontkom je er niet aan, maar bij voetballers kunnen ze zeker meer rekening houden.

14 mei 2021 om 09:39

Bij United was dat het gevolg van een protest waardoor de wedstrijd niet door ging. Eigen schuld dus.

In andere woorden: er wordt niet de belangen van Arjen Robben gedacht. Ze kunnen moeilijk het hele speelschema gaan aanpassen omdat Robben het niet meer aankan om 2 wedstrijden per week te spelen.

14 mei 2021 om 08:00

Onzin, dit is een wereldwijde klacht die al jaren klinkt, maar dit jaar meer dan ooit door het in elkaar gedrukte speelschema.

14 mei 2021 om 08:23

We moeten gewoon van die play offs af en de ranglijst hanteren. Het is zo simpel..

14 mei 2021 om 09:09

Ik weet niet hoor, maar volgende week zijn de belangen maximaal voor Feyenoord, Groningen en Utrecht. Waarom wordt dan nu die midweekse ronde gedaan, waarom niet in het begin van het seizoen wanneer iedereen nog scherp is of waarom mag het seizoen niet een week later eindigen of eerder starten? En we kunnen nu hilarisch doen als stel kleuters, maar het zijn juist de grote clubs die hier over janken omdat ze anders misschien wel in Europa moe kunnen zijn

14 mei 2021 om 10:51

Misschien een hele gekke gedachte, maar zou het aanstaande EK er iets mee te maken kunnen hebben?

Het is gewoon een normaal "europees" schema. Dat heeft Robben jarenlang gespeeld, bij Psv, Chelsea, Real en Bayern.

Dat is voor spelers ook niet abnormaal. Er zitten drie dagen tussen de wedstrijden. Dat het voor Robben nu, op zijn 37e, teveel is, dat is zijn eigen keuze. Als dat teveel is, dan kan hij ervoor kiezen om wedstrijden te missen, zoals gisteren.

"na FC Emmen moest ik twee dagen echt herstellen en ik was dit keer niet zo fris als afgelopen zondag. Ik ben aan het opbouwen en hoop meer minuten te maken."

En dat geldt dan misschien voor Robben, maar voor het overgrote deel van de voetballers is het prima te doen om wedstrijden te spelen met twee volle dagen rust daartussen. Als je Europees wilt spelen (en daar zijn die play offs voor), dan speel je ook zo veel wedstrijden.

Sorry Arjen, maar als je nu al gaat lopen zeuren om een midweeksprogramma 2 weken achter elkaar waarom dan uberhaubt de ambitie hebben om Europees voetbal te willen spelen? Stel het gaat goed komende weken en je haalt de poulefase Conference League, dan krijg je er nog 6 extra midweekse speelrondes bij volgend seizoen voor de winterstop. Dus zeur alsjeblieft niet over het programma, of doe dan niet mee aan de play-offs om Europees voetbal als je het programma nu al te zwaar vindt.

14 mei 2021 om 09:13

Aldus iemand die fan is van een club die op zondag 20:00 te spelen omdat ze anders niet fit genoeg zouden zijn voor eredivisieduels... Even tussen aanhalingstekens. Clubs met ongeveer 2x zo grote selectie en ongeveer 1923x groter budget. Maar goed, dan zal je het vast wel weer recht lullen wat krom is.

14 mei 2021 om 09:43

Fijn dat je zo met andere clubs begaan bent, maar het gaat niet over andere clubs. Het gaat over Arjen Robben van de club FC Groningen. Je weet wel de club die de ambitie heeft om Europees voetbal te halen. Europees voetbal waar je dus in de groepsfase 6x extra midweeks moet spelen, los van die 6 wedstrijden in de voorrondes die ook midweeks plaatsvinden. Dat is de ambitie waar FC Groningen zich aan wil meten en dan nu als sterspeler zeuren dat je club in de afgelopen 3 maanden 1x een midweekse wedstrijd hebt moet spelen. Lachwekkend. Ook als FC Groningen Europees voetbal haalt blijft de selectie van Ajax groter en hebben ze meer budget, dus daar veranderd niet veel aan. Inderdaad recht lullen wat krom is. Een jij-bak alleen maar omdat je zelf geen enkel inhoudelijk argument hebt en kunt aandragen over waarom de sterspeler van jouw club met de ambitie voor Europees voetbal al bij 1 midweekse speelronde gaat lopen zeuren, terwijl ze met Europees voetbal meer dan 6x zo vaak een midweekse speelronde moeten verteren. Reflecteer daar eens op, in plaats van gefrusteerd 'ja maar Ajax' te bleren.

14 mei 2021 om 10:26

Nee precies. Dus als Ajax het zegt is het oh zielig die jongentjes. Als Robben het zegt is het ssst jij bent geen Ajax stil blijven. Ik snap die logica niet. Of je vind t altijd kut of altijd bullshit, niet het ene moment het een en het ander moment het ander.

En ik kan je wel degelijk een argument geven. Volgende week zijn de playoffs, in een unieke situatie waarbij er maar 1 duel gespeeld wordt. Kans is dus redelijk aanwezig dat Groningen n 6 dagen tijd 330 minuten gevoetbald heeft, ik zou graag van jou horen wanneer Ajax dit gedaan heeft. Daarnaast gaat het hier om het inplannen van een doordeweekse speelronde op een belangrijk moment, dat snap jij niet, omdat Ajax door Roma uitgeschakeld werd in de Europa League, maar had Ajax woensdag de finale gespeeld, dan had je het vermoedelijk wel begrepen. Pure willekeur hoe jouw mening zich uitstippelt.

Je snapt toch zelf wel dat Knvb deze doordeweekse ronde veel eerder kon inplannen, of de competitie een week later, of de competitie een week eerder. Genoeg opties gehad om dit logisch te doen. Ik ben nergens gefrustreerd. Maar het is lachwekkend dat Ajacieden tijdens de halve finale CL roept dat de wereld om hen draait, maar nu anderen om het zelfde klagen is het ah stel je niet zo aan blablabla.

Overigens als je Europees speelt in de groepfase speel je niet 3 duels in 6 dagen of in dit geval in 10 dagen 4 duels. Maar speel je die duels in circa 13 duels. Andere belasting dus. Ronde van donderdag had ook woensdag gespeeld kunnen worden. Finale van playoff had ook zondag gespeeld kunnen worden. Daar gaat het om.

1 simpele vraag aan jou. Jouw clubje zeurt om die 20:00 duels dat t perfecte oplossing is. Waarom zou het in jouw ogen dan wel logisch zijn als je 5 uur meer tijd hebt te revalideren, maar 24 uur niet?

14 mei 2021 om 11:43

Je weet dat er een EK aan komt? Dus hoe zou de KNVB de wedstrijden later moeten beginnen? Bovendien blijft het een feit dat als Groningen graag Europees voetbal wil spelen, ze eraan zullen moeten wennen dat ze om de drie dagen speelt. Op jouw gejammer over Ajax ga ik niet eens in. Edit: ik zou het een oplossing vinden als de play-offs gewoon worden afgeschaft en de ranglijst wordt aangehouden. Iedereen blij, toch?

14 mei 2021 om 12:21

Dus omdat het EK er aan komt kan je niet een week eerder beginnen zoals andere landen doen? Je kan niet een week later eindigen zoals andere landen doen? We maken problemen dat er niet zijn en weigeren oplossingen.

Nogmaals vergelijking met Europees gaat gewoon niet op, zit meer dagen speling tussen. Daarnaast is de gehele groepfase periode niet het geval dat je continu speelt, alleen met de Knvb beker, maar je raadt het al, daar zijn de Europese ploegen voor vrijgeloot. Daarnaast zit je in begin van seizoen in een betere fitheid dan eind van seizoen, zie je ook terug in spierblessures overigens. Pas na de winter heb je een drukkere schema, overigens is dat in de CL pas in de kwartfinale. Voor de Europa League is er trouwens al een oplossing gekomen dat groepswinnaars een ronde overslaan.

Maar ik heb een deal voor je, voor de clubs in Europa geen uitzonderingen maken in speelschema, geen rare 8 uur of weekendje vrij of hele schemas uitstellen wat we allemaal voor de top doen. Want blijkbaar is dat allemaal niet nodig, ondanks het wel gebeurt en gevraagd wordt door clubs.

Ja Robben, speciaal voor jou en gezien je leeftijd zullen we vanaf nu wat extra dagen vrij plannen tussen de wedstrijden zodat je goed kan uitrusten en bijkomen van een wedstrijd zoals tegen Emmen.

Wat een onzin. Alsof professioneel voetbal draait om de spelers. Als je zo graag vrij wil zijn moet je maar bij een amateur vereniging gaan spelen. Al dat geld voor die idiote salarissen moeten toch ergens vandaan komen? Wat hebben die gasten een bord voor hun kop zeg. Ze hebben de mooiste baan van de wereld en nog klagen over hoe zielig ze wel niet zijn. Ziet hij werkelijk niet in dat die 'andere belangen' zijn salaris betalen? Ik had Robben wel iets intelligenter verwacht.

14 mei 2021 om 07:45

Dat voetballers veel geld verdienen wil toch niet zeggen dat ze fysiek overal maar tegenkunnen. Mensen kunnen ook maar een bepaalde belasting aan en afgelopen speelronde zagen we een aantal spelers daatr al overheen gaan en geblesseerd uitvallen. Uiteindelijk hebben die "andere belangen" er ook baat bij dat het voetbal zo goed en zo leuk mogelijk is. Dat kan alleen door de voetballers soms een beetje rust te geven. Natuurlijk is het niet gek dat ze moeten werken voor hun geld maar om na een zwaar corona seizoen 3 weken op rij een dubbel schema te plannen is gewoon niet helemaal handig. Het is toch niet zo gek dat Robben als profvoetballer maximaal wil presteren en dat gaat gewoon een stuk moeilijker als je minder kans krijgt om te herstellen.

14 mei 2021 om 08:17

Maar dat is de verantwoordelijkheid van clubs. Dan moet je maar rouleren. Die spelers verdienen genoeg. Jan Modaal moet ook gewoon doorwerken als z'n lichaam het woensdag al zwaar heeft. Clubs zijn daarin leidend. Bovendien helpt het ook niet dat de competitie later begonnen is. Dat maakt het allemaal toch wat krapper.

14 mei 2021 om 09:30

Wat boeit het wat Jan Modaal doet en wat boeit het dat voetballers veel meer verdienen? Jan Modaal is geen topsporter die elke wedstrijd het maximale van zichzelf vraagt. Rouleren is voor clubs inderdaad de oplossing maar over het algemeen maakt dat het voetbal ook niet leuker. Voor het voetbal is het goed als de beste 11 tegen de beste 11 spelen en dat kan alleen door in cruciale periodes voldoende rust te geven. Dat die pauzes door corona wat moeilijker zijn begrijp ik maar dat wil niet zeggen dat Robben ook wel een punt heeft.

Je hebt net maanden rust gehad Arjen. Europees voetbal is nu eenmaal een drukker schema en daar moet je mee leren omgaan. We gaan niet alles aanpassen op blessure gevoelige spelers, ongeacht hoe groot ze zijn. En dit wil men mee naar het EK..

14 mei 2021 om 09:14

En bij de Europese clubs is het gejank harder, wat is je punt? Ken je de zondag 20:00 wedstrijden, of het verplaatsen van volledige speelrondes? Je kan niet wanneer het je uitkomt A roepen en wanneer t je niet boeit B roepen.

14 mei 2021 om 09:54

Geen idee waarom je dat tegen mij roept? Ik vind het allemaal namelijk onzin, dat kon je ook lezen met de zinsnede "daar moet je mee leren omgaan". Ongeacht welke club hier tegen aan loopt.

14 mei 2021 om 10:29

Pak Manchester United erbij, vind je dat normaal? 5 duels ofzo in 11 dagen? Het zijn mensen en juist in deze fase waar je al een heel jaar erop hebt zitten en de energielevel sowieso lager ligt. Dit kan in september prima, maar in mei niet. En dat je het EK erbij haalt vind ik kul, op het EK krijg je meer rust dan in Robben zijn voorbeeld. Daarnaast spreek Robben niet voor zichzelf maar in het algemeen

14 mei 2021 om 11:45

Bij MU is dat omdat er een wedstrijd is afgelast vanwege de protesten.

Robben heeft hier best wel een punt. Afgelopen speelronde waren er al best veel blessures die te linken zijn aan vermoeidheid. We kunnen nu allemaal zeggen dat dit bij een Europees schema ook zo werkt maar dat wil niet meteen zeggen dat het ook een goed idee is. Uiteindelijk willen we toch allemaal fitte selecties zien die op de toppen van hun kunnen uitmaken wie er Europees gaat spelen en wie er degradeert. Nu weet je (nog meer dan normaal) zeker dat de laatste speelronde in het teken staat van spelers sparen en kijken naar groeiend gras.

14 mei 2021 om 07:42

Tja en hoe werd het miljoenen salaris van de heer Robben bij Bayern, Real en Chelsea betaald? Exact, door de vele wedstrijden halen clubs extra exposure en dus extra middelen waardoor ze die waanzinnige vergoeding voor de heren voetballers kunnen betalen. Maar o wee als ze eens 3 wedstrijden op een week moeten spelen... dan worden ze ‘uitgeperst’. Zucht. En dat is de exact de reden waarom ik steeds minder en minder interesse in het voetbal heb en ik steeds liever naar sporten als wielrennen / triatlon kijk.

14 mei 2021 om 07:49

Dat ben ik 100% met je eens. Die gasten staan inmiddels zo ver van de maatschappij dat het onsympathiek begint te worden. Ze waren binnen de lijnen al de grootste huilebalken van de wereld maar tegenwoordig ook buiten de lijnen.

14 mei 2021 om 07:51

Wielrennen is een leuk voorbeeld. Daar gaan de wielrenners soms maanden op een berg zitten om op het beslissende moment in het jaar goed te zijn. Roglic wil de tour winnen en dus laat hij Romandie, De Giro en de Ronde van Zwitserland schieten. Voetballers moeten een jaar lang alles maar spelen en dan wordt ook nogeens verwacht dat ze in de beslissende periode van het jaar goed zijn. Ik zeg ook niet dat we nooit meer een midweekse speelronde moeten doen maar de door de weekse ronde van afgelopen week had best wel een paar weken eerder gepland kunnen worden. Nu heb je 3 weken op rij een door de weekse ronde op het moment dat je hoopt dat alle teams op hun best zijn.

14 mei 2021 om 08:11

Wat wil je liever Arnout. Één wedstrijd per jaar waarin ze top zijn? Of elke week een wedstrijd waarin ze net wat minder top zijn? Ik snap dat de balans inmiddels is doorgeslagen maar dat komt omdat er geld gegenereerd moet worden om te voldoen aan de salariseisen. Het is een vicieuze cirkel van meer, meer, meer.

14 mei 2021 om 08:13

Op zich kan Robben er toch niet zoveel aan doen dat er belachelijke salarissen worden betaald? Als clubs maximaal één miljoen per jaar aan salaris mag geven per speler, was Robben vast alsnog wel profvoetballer geworden. En zelfs voor dat geld mag je best verwachten dat ze 7 dagen per week een wedstrijd spelen alleen komt dat de kwaliteit van het spel niet ten goede.

14 mei 2021 om 08:20

Arnout108 - Voetballers kunnen bij hun clubs ook aangeven bepaalde wedstrijden te willen laten schieten. Dat clubs te bang zijn dat ze iets tekort komen en liever veel geld spenderen aan een eventuele aanwinst dan aan het breder maken van de selectie, dat kun je de UEFA ook niet direct verwijten. Wel de baten, niet de lasten; zo werkt 't niet.

14 mei 2021 om 08:20

Dat ze 1 keer per jaar goed zijn is natuurlijk een ander uiterste. Een goed voorbeeld voor het voetbal zou ajax van het topseizoen in de CL zijn. Die waren een heel seizoen gewoon op niveau maar konden in de CL steeds pieken mede omdat de KNVB ze voldoende rust gaf. Om fit aan een voetbalwedstrijd te beginnen hoef je niet een maand op een berg te gaan zitten gelukkig, minimaal 5 dagen rust voor een belangrijke wedstrijd is prima. Dat moet toch wel te regelen zijn?

14 mei 2021 om 08:29

Dat zal uiteindelijk wel te regelen zijn maar dan moeten voetballers ook water bij de wijn doen. Even kort door de bocht: de helft van de wedstrijden, de helft van het salaris. Kijken hoeveel voetballers daarmee akkoord gaan (het zijn net mensen . Bovendien heeft Roglic in één tour nog steeds 3x zoveel wedstrijddagen dan Robben in de laatste drie seizoenen bij elkaar. Laat staan de trainingsuren die hij draait. Hij zit echt niet te chillen op die berg.

14 mei 2021 om 07:50

Hij heeft helemaal geen punt. Bijna al deze ploegen spelen vanaf februari al geen dubbelprogramma meer. Nu moeten ze ook 1x een programma weekend-donderdag-zondag afwerken in 3 maanden en meteen kan men niet meer lopen omdat ze vemoeid zijn. Waar komt die vermoeidheid vandaan dan? Niet van het programma in de laatste 3 maanden. Robben zelf moet helemaal niet zeuren want die heeft meer dan 90 procent van de wedstrijden en speelminuten niet meegedaan. Kijk naar Ajax. Die hebben van oktober t/m half april een dubbelprogramma gedraaid en die zijn geen enkele vanwege vermoeidheid gesloopt geweest. Sterker nog dat is de meest fitte ploeg van de Eredivisie. Zie de bekerfinale, zie de wedstrijd tegen AZ, zie de wedstrijd tegen FC Utrecht in april.

14 mei 2021 om 08:12

Voor Robben is ieder programma nu waarschijnlijk te zwaar dus daar gaat het niet over. Het punt is meer dat je in nogal kort corona seizoen wel alle wedstrijden moet spelen zonder echte winterstop. Waarom zou je dan op het aller belangrijkste moment meer wedstrijden gaan spelen? Dan motiveer je ploegen niet echt om de laatste wedstrijden steeds maar weer de sterkste 11 op te stellen. Ajax houdt dit ook alleen maar vol omdat ze een niet normaal brede selectie hebben.

14 mei 2021 om 08:23

Daar zit naar mijn mening ook het probleem. Ik heb sowieso niet het idee dat veel profvoetballers in de Eredivisie topfit zijn. Als je 't vergelijkt met andere landen, lijkt 't wel alsof de meesten het als hobby zien. Zelfs PSV had duidelijk moeite met de fitheid dit seizoen.

14 mei 2021 om 08:28

Ploegen zijn sowieso niet gemotiveerd om de laatste wedstrijden de beste spelers op te stellen als men nergens meer om speelt. Dat is van alle tijden en heeft helemaal niks te maken met een lang coronaseizoen. Laatste speelrondes zitten altijd dicht op elkaar dus aan het programma in de laatste fase is niet eens zo heel veel anders dan normaal. Dan horen we ook niemand. Het is gewoon aanstellerij. 1x per week moeten voetballen en dat wordt dan verlengd naar 2x per week voor 2 weken. Wat verschrikkelijk. Overigens valt het wel mee met die breedte van de selectie van Ajax, want op Haller en af en toe Antony of Neres na hebben die telkens met dezelfde namen gespeeld. Het is niet dat die wedstrijden met 5 of 6 andere basisspelers hebben gespeeld om zo wat rust te creeren. Ajax heeft het volgehouden omdat ze fit waren. Die stonden in de eerder door mij genoemde wedstrijd met een elftal aan de aftrap die veel meer speelminuten in de benen hadden dan de tegenstander. Toch was de tegenstander op het eind compleet gesloopt tot kramp aan toe, terwijl men bij Ajax gewoon door kon.

Robben vergeet dat er een ek voor de deur staat, en dat alles daarom eind mei Wel een beetje klaar moet zijn.

14 mei 2021 om 11:15

Wac79 dat is precies een punt waarom ik geen voorstander ben van het hele playoffs systeem. Dit krijg je iedere 2 jaar. Je hebt dan meer aan spelers die voldoende rust hebben gehad. Een beetje krom maar niet ondenkbaar voorbeeld. Stel je doet het Europees lekker, maar in de competitie lukt het net niet en je beland in playoffs, daar moet je alle zeilen bijzetten en vervolgens een EK of WK spelen. En dan kunnen we wel wijzen naar een riant salaris, maar dat maakt van een mens nog geen machine.

Wat Robben probeert duidelijk te maken is dat er vanaf het begin van de competitie al op geanticipeerd moet worden om aan het eind geen opgepropt programma te krijgen gevolgd door een EK. Hoor al die mensen die nu zeuren over Robben zijn betoog straks wel weer als ze hun top spelers van hun favoriete club geblesseerd terug krijgen van het EK.

14 mei 2021 om 09:54

Daar is op geanticipeerd. Daarom hadden we zo'n belachelijk volle januarimaand waarin elke week midweeks ook moest worden gespeeld met competitierondes en bekerwedstrijden. Meer was niet mogelijk, behalve eerder beginnen, maar dat mocht weer niet van de regering. In het najaar zit je met Europees voetbal waardoor de topclubs sowieso niet midweeks competitie kunnen spelen. Natuurlijk is het dan een optie om een onevenwichtige ranglijst te creeren door de 14 clubs die geen Europees voetbal spelen lekker midweeks om half 5 hun wedstrijdjes te laten afwerken (van de Uefa mag je immers niet spelen tijdens Cl/el wedstrijden die dan al om 18.55 uur beginnen). Is dat de gewenste oplossing? Ik hoor het graag van professor Robben hoe hij had gewild dat er geanticipeerd was. Geen KNVB-beker had wedstrijden gescheeld en ruimte geboden. Geen interlands? Veel succes met regelen bij de nationale ploegen. De toplanden hebben nog meer wedstrijden moeten inplannen in minder tijd.

Als Robben echt een punt wil maken moet hij samen met andere prominente voetballers uit Europa een serieuze campagne gaan opzetten die er voor gaat zorgen dat men overal minder gaat spelen. Mijn zegen heeft Arjen, maar op deze manier lijkt het er op dat hij vooral alleen aan zichzelf denkt. Dat hij niet om de drie dagen kan spelen betekent niet dat andere dat wel kunnen. Echt, de voetbal kalender moet kleiner worden, dus Robben je bent aan zet.

Je hebt gelijk Robben, want die play offs zijn geheel onnodig. Europese plekken moet je vergeven op basis van de ranglijst en niet nog eens een additioneel toernooi na een lang seizoen met nog een EK voor de boeg. Mensen vallen hier Robben aan, maar hij staat iig op voor zijn ploeggenoten en andere clubs. Weg met die playoffs!

14 mei 2021 om 10:45

Mensen kunnen zich niet zo goed indenken dat Robben op meer doelt dan zijn persoonlijke situatie. Zat clubs en fans klagen hierover. En playoffs slaan idd nergens op.

Haha , en deze Robben wil (en volgens vele mensen moet) mee naar het EK , heeft nu al 2 dagen nodig om bij te komen van een wedstrijd tegen Emmen.
Wat een grap

Robben moet zich wel realiseren dat hij een voetballer op leeftijd is en dat het dit jaar wat krapper is ivm het EK, dat begint namelijk al op 11 juni. Geen idee hoe hij denkt dat het mogelijk is om dan eind mei/begin juni nog play-offs te gaan spelen, maar dat zal aan mij liggen.

Dat valt toch allemaal wel mee. Jammer voor Robben dat hij dat nog niet of niet meer aan kan, maar zoveel wedstrijden speelt Groningen echt niet hoor. Geen Europees voetbal, al lang geen bekerwedstrijden meer, en dan zeuren over een keer een doordeweeks programma? Kom op zeg.

Die playoffs moet je gewoon de prullenbak in mieteren, ben je van die ophoping van wedstrijden af. Je speelt een seizoen en als je aan het eind 6e staat is dat gewoon waar je hoort, klaar. Dit is natuurlijk ook het punt waar hij op doelt. Playoffs zijn er voor de extra centjes, verder niets. Overigens wel geinig hoeveel boter er op het hoofd zit van fans van bepaalde clybs waar vanuit er vrijwel constant wordt gezeurd over een te druk schema terwijl ze 20x het budget van een club van Groningen hebben om het op te vangen. Clubs waarvoor speelrondes geschrapt worden en tijden veranderd. Lijkt me erg plakkerig, zo'n lading boter op je kop.

14 mei 2021 om 10:01

Ah je hebt het over jezelf en je eigen clubs waar trainer Dick Advocaat precies hetzelfde riedeltje had over hoe zwaar en druk de arme stakker het had met zijn speelprogramma. Mijn club heeft geroepen dat het programma 'crazy' is. Maar ze hebben er gewoon het beste van gemaakt en alle prijzen in Nederland gepakt en ook de meeste wedstrijden van alle Nederlandse clubs gespeeld. Inderdaad veel meer geld dan FC Groningen. Daarom speelt mijn club ook 15 wedstrijden meer dan FC Groningen dit seizoen en daarom heeft de aanvoerder van mijn club ook 23x zo veel minuten gemaakt als de aanvoerder van FC Groningen.

14 mei 2021 om 10:17

Ja over Feyenoord, das ook een grote club en idd over Ajax waar speeltijden voor veranderd worden of zelfs verplaatst naar andere data. Of United en Liverpool die vrijwel onaflatend zeuren over het speelschema. Wel fijn dat jij je iig op je pik getrapt voelt trouwens heeft de aanvoerder van Groningen tijdens zijn carriere meer titels gepakt dan jouw club in die tijd. Dus hij heeft best recht van spreken. En wie weet als we wat meer rust inbouwen worden jullie niet uitgeschakeld door een middenmoter als Roma of Getafe.

Hier moet je toch gewoon keihard om lachen. Een goedbetaalde prof die klaagt dat hij 2 keer per week een wedstrijd mag spelen.

Robben heeft gewoon gelijk
Je zag in het tweede kwartaal van de competitie al meerdere spelers uitvallen met hamstringblessure en andere blessures die door overbelasting komen
Met het EK in vooruitzicht waar coaches waarschijnlijk niet veel gaan rouleren om een sterke basis te houden, wordt de start van de competitie volgend jaar alvast verneukt
Omdat de coaches bezorgt waren voor overbelasting werd de selectie voor het EK uitgebreid naar 26 spelers
Het enige wat er gebeurt is maar doorduwen zodat de coaches niet moeilijk doen
Degene die de sjaak zijn zijn de spelers want die komen oververmoeid terug bij hun eigen club en zijn na een paar weken geblesseerd

Altijd zo bijzonder dit. Twee wedstrijden in de week spelen is heus niet zo zwaar. Je mag van een aantal zeer royaal betaalde profvoetballers toch wel verwachten dat ze twee x 90 minuten in een week kunnen voetballen? Per slot van rekening kan menig amateurvoetballer dat ook. Het is niet alsof je 90 minuten lang aan het sprinten bent oid...

En dan wil meneer mee naar het EK. Elke speler zou 2 wedstrijden per week moeten kunnen spelen, en dat heeft Robben ook heel lang, mits fit wel gedaan. Maar nu hij ouder is en niet fit is het niet in het belang van de spelers om zo'n druk speelschema te hebben. Het is allemaal leuk en aardig, maar als je dit niet meer aan kunt, kun je beter stoppen of op een niveau gaan spelen waar je nog wel mee kunt komen qua fitheid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. El HankouriAanvaller343
J. LarsenAanvaller319
P. JoostenAanvaller263
G. GudmundssonAanvaller230
A. RobbenAanvaller70
W. DammersVerdediger271
D. DankerluiVerdediger290
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

1497 fans
Middenvelder, 37 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Groningen 7 0 0 0
2018/2019 Bayern München 12 4 1 1
2017/2018 Bayern München 21 5 0 0
2016/2017 Bayern München 26 13 0 0
2015/2016 Bayern München 15 4 1 0
Laatste voetbalnieuws

Arjen Robben twijfelt: ‘Dat is de worsteling die er is, denk ik’

Het is nog onduidelijk of Arjen Robben doorgaat met voetballen. Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van FC Groningen, bevestigt dat er gesprekken lopen met de 37-jarige aanvoerder. Hij leeft echter in onzekerheid,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Manchester City wil een bod uitbrengen op João Félix. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren