‘PSV heeft ‘niet realistische’ concurrentie uit Eredivisie voor Pröpper’

Vrijdag, 14 mei 2021 om 07:01 • Laatste update: 07:16

Davy Pröpper staat open voor een terugkeer bij PSV, zo weet het Eindhovens Dagblad te melden. De krant noemt PSV ‘de meest logische werkgever’ voor de 29-jarige middenvelder in het volgende seizoen, ondanks dat Feyenoord interesse ‘heeft of heeft gehad’. De Eindhovenaren zullen echter wel tot een overeenstemming moeten komen met Brighton & Hove Albion, dat in een eerder stadium tien miljoen euro verlangde.

Het Eindhovens Dagblad bestempelt deze vraagprijs van tien miljoen euro als een ‘kansloze vraagprijs’. PSV wil ‘best betalen’ voor Pröpper, maar is niet van plan om aan dergelijke eisen te voldoen. Het contract van Pröpper bij Brighton loopt voorlopig nog door tot medio 2023, maar het is aannemelijk dat the Seagulls niet onwelwillend tegenover het vertrek van de middenvelder staan. Pröpper speelde dit seizoen mede door blessureleed pas elf wedstrijden en zat de laatste zes Premier League-duels zonder speelminuten op de reservebank.

Mede daardoor staat Pröpper open voor een terugkeer bij PSV en in de Eredivisie. PSV is al ‘geruime tijd’ bezig met de komst van de zeventienvoudig international van Oranje, al bestaat er ook sluimerende concurrentie van Feyenoord. De interesse vanuit Rotterdam voor Pröpper wordt door het Eindhovens Dagblad ‘gezien de mogelijkheden van PSV en ook het verwachte Europese ticket in de zomer’ niet erg realistisch geacht. PSV verzekerde zich donderdag officieus van de tweede plaats en daarmee een ticket voor de voorronde van de Champions League.

Pröpper speelt sinds de zomer van 2017 in Engeland, nadat Brighton dertien miljoen euro neertelde om hem over te nemen van PSV. De middenvelder was in zijn eerste drie seizoenen basisspeler bij Brighton, maar deze jaargang moet hij het fors minder speeltijd stellen. Voorlopig heeft Pröpper, jeugdproduct van Vitesse, 121 wedstrijden voor the Seagulls achter zijn naam staan, waarin hij 2 doelpunten en 9 assists verzorgde.


Poll

Zie jij Davy Pröpper terugkeren bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door yelle)

Slechts 2 doelpunten en 9 assists? Ben ik de enige die dacht dat er wel meer zouden zijn? Voor mijn gevoel was hij altijd een speler die geregeld een goaltje mee pikt.

14 mei 2021 om 07:25

Brighton speelt natuurlijk wel een stuk minder diep en aanvallend tov bijv. PSV of Vitesse. Maar het is inderdaad wel wat karig ja.

14 mei 2021 om 07:34

Hij was een van de twee controlerende centrale middenvelders volgens mij. Maar het is inderdaad wat mager. Bij psv was hij erg belangrijk met goals en assists

14 mei 2021 om 09:27

Zelfs in het Nederlands elftal was er een periode van een wedstrijd of 5 waarin hij veel scoorde.

14 mei 2021 om 11:37

Totaal 3 goals in het grote oranje, waarvan 2 tegen Bulgarije in 1 wedstrijd, en een maand later nog 1 goal tegen wit Rusland. Totaal 17 interlands.

Het zou een mooie aanwinst zijn voor psv. Als hij zijn oude niveau haalt tenminste, want dan is het een mooie voetballer die naast van ginkel de lijnen op het middenveld kan uitzetten. Ik begrijp alleen niet waarom hij zo weinig speelde bij Brighton. Na zijn blessure bijna geen minuten gemaakt terwijl hij daarvoor een vaste waarde was. Maar goed, ben benieuwd of dit rond gaat komen. Hij zal een aardig bedrag kosten en een flink salaris eisen denk ik. Ook wel weer typisch dat psv de transfersom niet realistisch vindt. Een beetje een grijsgedraaide plaat als het gaat om psv en spelers willen aantrekken.

14 mei 2021 om 08:30

Kan me voorstellen dat Brighton een wedstrijd of 6 voor het einde een basiselftal had staan en de trainer niet meer wilde schuiven. Maar vind het ook vreemd dat je iemand die van een blessure terugkomt helemaal geen minuten meer geeft, zelfs niet als invaller. Lijkt me een goede voor PSV!

14 mei 2021 om 09:04

Vast zo’n trainer die vast houdt aan een elftal en niet teveel wil switchen. Kan ook zijn dat Propper simpelweg niet fit genoeg is. Maar dat hij al zes duels helemaal niet speelt is dan gek, helemaal omdat hij altijd vaste basisspeler was onder deze trainer. Dan zou je zeggen dat je wat krediet hebt opgebouwd.

14 mei 2021 om 09:28

Gross en Bissouma zijn z’n concurrenten en dat zijn allebei gewoon hele goede spelers. Niet gek dat hij niet speelt..

Hmmm niet erg toekomst gerichte aankoop. Wil psv ooit aansluiten bij ajax dan zal het toch toekomst gericht moeten investeren. Als psv bijv van Kaam van fc groningen haalt dan sta je er over 2 jaar beter voor dan dat je op dat moment een propper hebt waar je niks meer voor vangt...

14 mei 2021 om 07:19

Tadic en Blind zijn in principe ook geen toekomstgerichte aankopen geweest maar die zijn afgelopen jaren wel de belangrijkste spelers geweest bij Ajax en hebben Ajax geholpen een stap naar boven te zetten. In t verleden deed PSV vaak hetzelfde, bijvoorbeeld met Guardado. Het is niet verstandig om.alleen maar jongelingen aan te trekken, tuurlijk genereren die het meeste inkomen op den duur, maar ervaring is minstens zo belangrijk. Ik denk dat Propper een uitstekende aankoop zou zijn, past perfect in t plaatje voor t middenveld.

14 mei 2021 om 13:08

Ik ben het met martijnovic eens. Iedereen begint altijd over Blind en Tadic en Guardado, maar volgens mij klopt het niet dat PSV geen ervaring heeft. PSV heeft meer dan genoeg ervaren spelers, je kunt ze zelfs oude spelers noemen. Aan de start van volgend seizoen zijn Viergever(32), Max(28), Thomas(26), Gotze(29) en Zahavi(34). PSV heeft, met de zeer waarschijnlijke aankoop van Ginkel(28) meer dan genoeg ervaring. Ik weet daarom niet of het zo verstandig is om ook Propper vast te leggen, want de basiself wordt dan wel erg oud met een restwaarde van 0. Volgens mij moet een Eredivisieclub vooral goede jonge spelers opstellen die met enorme winsten verkocht worden. Propper en van Ginkel gaan jonge spelers in de weg lopen. Ga maar na, Propper, van Ginkel, Gotze, Zahavi en Max gaan sowieso spelen en dan vul je je halve elftal al met "ouwe lullen". Het zit er dik in dat er nog een paar spelers dik in de 20 bijkomen, waar is dan de ruimte voor de groeibriljanten die het geld op moeten gaan leveren?

14 mei 2021 om 07:20

Toekomst gericht..? Want Tadic, Blind en Klaassen zijn toekomst gericht. Je kan niet alleen jochies in je elftal hebben. Je hebt al spelers als Teze, Madueke en Gakpo.

14 mei 2021 om 07:22

Je hebt toch ook ervarinh nodig. Niet iedere speler hoeft gehaald te worden met het idee om die voor een veelvoudig te verkopen na een paar jaar. Propper zou een veel betere aankoop zijn dan van Kaam.

14 mei 2021 om 07:27

Aankopen als Pröpper zijn juist nodig om aan te haken. Van Kaam heeft niks bijzonders behalve zijn leeftijd. Pröpper is een bewezen eredivisie topper die het op dit seizoen na dan gewoon heel goed heeft gedaan in de premier league. Ik snap je gedachte over jonge spelers de kans geven maar dat moeten dan wel grote talenten als Madueke zijn en niet huis tuin en keuken vietballers die je haalt omdat ze jong zijn. Als je redelijk jonge spelers de kans wilt geven kun je dan net zo goed Sangare en Rosario laten staan.

14 mei 2021 om 12:14

@martijnovic "als psv bijv van Kaam van fc groningen haalt dan sta je er over 2 jaar beter voor''

Mooi man zo een glazen bol, maar ehhh deze jongen komt toch te kort. Zal niet eens de weg bewandelen van Mahar of Ramselaar.

Een type Propper heb je nodig. In iedere linie is ervaring belangrijk.

Veel geblesseerd geweest en al een tijdje in een neerwaartse lijn. Zou een echte Feyenoord aankoop zijn. Gelukkig lijkt die kans nul.

14 mei 2021 om 09:12

Totaal ongeïnspireerde aankoop, zowel vanuit PSV als Feyenoord oogpunt. Mocht je daadwerkelijk een zak geld van 10 mln hebben en willen uitgeven, dan kom je toch niet als eerste bij Propper uit? De enige reden om bij hem uit te komen is "omdat het een bekende naam is". Als je fatsoenlijk scout kun je voor 10 mln een verdediger, een middenvelder en een aanvaller kopen die je later voor 10 mln de neus weer verkoopt.

14 mei 2021 om 09:14

Daarom gaat psv ook geen 10 miljoen betalen. Een prima aankoop voor 5 miljoen. Je hebt ook ervaring nodig

14 mei 2021 om 10:15

Je chargeert misschien een beetje maar ik verbaas me ook elke keer weer over de scouting van de zogenaamde topclubs. Waarom ga je in godsnaam een verloren zoon terughalen. Er moet toch ergens een idee of visie zitten? Als je je zaken voor elkaar hebt ontwikkel je spelers en haal je spelers die andere talentjes verder ontwikkelen. Zo zie ik Propper echt niet en van Ginkel ook niet, die zijn gewoon gefaald in het buitenland en dan haal je dus 'faalhazen' binnen om je talenten te ontwikkelen.
Waarom het werkte met Tadic, Klaassen en Blind? Omdat die gewoon gewaardeerd werden in het buitenland en daar een belangrijke speler waren.
Zou het echt zonde vinden als PSV hem haalt en hoop dat ze een Taglaficio achtige speler uit de hoed toveren, voor 4 miljoen een jonge twintiger met gif die de selectie verder helpt of een Tadic, wel wat duurder maar wel 1tje die PSV echt verder gaat helpen en een uniek verschil maakt voor die club.

14 mei 2021 om 10:43

Pröpper heeft meer dan 100 wedstrijden in de PL gespeeld voor Brighton waarvan het meerendeel in de basis. Gewoon een gewaardeerde kracht daar, hoe kom je erbij dat 'ie gefaald heeft? Dit zie ik ook regelmatig voorbij komen over Blind en Tadic, die ook beide prima hebben gepresteerd in Engeland, en kijk hoe waardevol die zijn geworden voor Ajax.

Pröpper zou een prima aankoop zijn voor Psv, een speler die ze nog niet hebben in de selectie en met zijn ervaring en spelinzicht echt wel wat toevoegt. 10 miljoen is wel te veel, maar voor 6-7 miljoen doe je goede zaken.

14 mei 2021 om 10:45

@luuktuinbeek Zelfs voor 5 miljoenen kun je betere spelers vinden. Met zodanige kwaliteiten dat ervaring niet nodig is.

14 mei 2021 om 10:51

@linkbuiteadem even opgezocht, ene Leroy Fer heeft 123 PL wedstrijden op zijn naam, zo'n enorme meerwaarde blijkt hij toch niet te zijn dat je daar 5+ miljoen voor neer telt. Enkel het aantal wedstrijden bij een degradatie kandidaat is te makkelijk gedacht, ik verwacht dat propper in de salarishuishouding al duur genoeg is, een transfersom zou bij mij niet boven de 4miljoen uit komen.

14 mei 2021 om 12:08

Heeft om precies te zijn voor Brighton 121 wedstrijden gespeeld en 2x gescoord voor deze club.

Als ik PSV was, zou ik ook voor iemand als Propper gaan. Echter vind ik 10 miljoen voor een speler van zijn leeftijd na zo'n mager persoonlijk seizoen wel erg veel. Daar moet nog wel wat vanaf. Voor 6,5 miljoen zou ik het echter gelijk doen. Hij brengt denk precies wat PSV op het middenveld mist. Als je een blok met Sangare en Propper hebt, heb je een uitstekend duo. Daarvoor een creatieve speler als Gotze of Ihattaren. Dat is een erg goed middenveld voor een Eredivisie topclub. Kan Boscagli definitief in de verdediging blijven. Teze is weer een jaar verder. Max zal wel blijven. Voorin verwacht ik dat Zahavi, Madueke en Gakpo ook blijven. Dan heb je al een uitstekende basis in mijn ogen.

14 mei 2021 om 07:39

Dan nog een rechtsback en een paar back ups, en er staat een prima selectie. Hoop dat ze de selectie op tijd rond hebben ivm voorronde CL.

14 mei 2021 om 08:16

Op tijd rond én een duidelijke tactiek/ingespeeld team. Op papier had PSV een selectie die Ajax kon bedreigen dit jaar, maar in de praktijk viel het weer vies tegen. Alleen omdat er geen duidelijk/functionerend tactisch plan lijkt te zijn. Wat dat betreft hebben wij met Ten Hag een goede.

14 mei 2021 om 08:25

@De Toekomst, natte droom is toch wel om zowel Pröpper als van Ginkel te contracteren. Dan voeg je ontzettend veel kwaliteit én ervaring toe aan je ploeg. Mijns inziens is ervaring ook het grootste verschil geweest met Ajax. Mannen als Tadic, Klaassen, Blind met zowel kwaliteit als ruime ervaring. Zet Sangaré daar nog bij en je hebt (op papier) een fantastisch complementair middenveld bij PSV. Daarnaast ben ik heel benieuwd waar Schmidt en PSV toe in staat zijn als ze doorselecteren. Schmidt moest het toch ook maar doen met deze selectie, waar hij zelf maar beperkt invloed op had. Volgend jaar wordt dan ook het seizoen van de waarheid wat mij betreft.

14 mei 2021 om 08:27

Schmidt, beperkt invloed op de selectie? De keeper, linksback, verdedigende middenvelder, creatieve middenvelder en spits kwamen uit zijn koker...

14 mei 2021 om 08:34

@De Toekomst, ik hoop dat je prima begrijpt wat ik bedoel en daar wil ik het graag bij laten...

14 mei 2021 om 08:58

@de toekomst maar hij heeft ook spelers als Viergever, Obisipo, Thomas, Vertessen, Mauro en Piroe moeten overnemen. In breedte heel erg beperkt

14 mei 2021 om 10:21

@De Toekomst je zegt "in de praktijk viel het weer vies tegen'. Klinkt een beetje alsof PSV al jaren geen weerstand meer kan bieden aan ajax. Dat is toch helemaal niet zo? Eerste jaar onder Van Bommel was het gat 3 punten. In het coronajaar was het wel dramatisch en dit jaar mag het gat tussen PSV en ajax wel een beetje in perspectief geplaatst worden. PSV heeft het vooral in de toppers laten liggen. Die werden allemaal in een relatief korte tijd achter elkaar gespeeld, waardoor het er al snel kansloos uitzag.

Waarom PSV zoveel punten heeft laten liggen in deze wedstrijden? Gigantisch veel blessures net in die korte periode dat al deze wedstrijden waren is een reden. Tegen ajax heeft PSV het niet eens heel slecht gedaan qua resultaten: 2 keer gelijk. Tegen Feyenoord en AZ schiet PSV zichzelf in de voet door zo gigantisch veel kansen te missen (reden nummer 2), maar dat is ook wel een beetje het verhaal van dit seizoen bij Psv: gigantisch veel kansen missen of de verkeerde keuzes maken in rondom de 16.

Vooral Malen mag zich echt wel een spiegel voorhouden. Die heeft 19 competitiegoals gemaakt en 8 assists gegeven, maar die had makkelijk 25+ goals en 10+ assists kunnen/moeten hebben dit seizoen. Veel grote kansen gemist zoals tegen Feyenoord waar hij 3 keer 1 op 1 komt met Marsman en er maar één van maakt (en de andere 2 recht op Marsman schiet) en vaak ontzettend egoïstisch. Ipv een kans te geven aan een medespeler zelf schieten.

Dus als je die wedstrijden tegen Feyenoord en AZ wat efficienter was geweest dan was dat gat al een stuk kleiner geweest. Natuurlijk is efficientie een kwaliteit, maar wat ik nu zeg is niet heel onrealistisch. Tegen Feyenoord en AZ heeft PSV in 4 wedstrijden 58 doelpogingen gehad, en scoort maar 3 keer. Ze kregen van deze twee teams in 4 wedstrijden 33 doelpogingen tegen. Dat leverde deze teams maar liefst 10 tegendoelpunten op. Het is dus duidelijk waar het probleem lag. Zelf niet efficient genoeg zijn en heel erg efficiente tegenstanders. Groot verbeterpunt voor volgend seizoen, zeker in de voorronde CL waar efficiente Nederlandse ploegen in het verleden wel vaker de das om heeft gedaan.

14 mei 2021 om 10:26

@AmazingNinja, terechte constatering. Als PSV had gewonnen van ADO en Ajax, beide resulterend in een gelijkspel in de laatste minuut, dan was het verschil tussen PSV en Ajax na de topper in Eindhoven welgeteld één punt geweest. Als telt niet uiteraard

14 mei 2021 om 10:34

@gelbereds natuurlijk telt 'als' niet en is het een feit dat het gat tussen ajax en PSV 14 punten is. Toch kun je die 14 punten wel in perspectief plaatsen, als in: op het moment suprãªme (januari/februari) heeft het PSV zeker niet meegezeten. Dat kan. Maar het is toch absurd als je ziet wat de kansverhoudingen tegen Feyenoord en AZ waren en dat je dan 1 punt overhoudt aan die wedstrijden? Die wedstrijd tegen ADO was ik alweer vergeten, dat was ook zo eentje waar je in de eerste heflt al 5 keer had moeten scoren. Ook typisch voor dit PSV seizoen. Maar ik had het hier vooral over de toppers, want in die periode liep het gat tussen PSV en ajax snel op.

14 mei 2021 om 17:25

@AmazingNinja, ik heb het niet over het krachtsverschil in punten. Dat geeft een beeld, maar zoals je zegt kan je je daar niet blind op staren. Een paar keer meer geluk bij PSV en een paar keer wat meer pech bij Ajax en het had er heel anders voor kunnen staan. Daar kijk ik dus niet echt naar. Ik vind het gat tussen Ajax en PSV vooral groot op voetballend gebied. Qua tactiek/herkenbaarheid van het spel. Ajax lijkt veel meer op elkaar ingespeeld/in balans dan PSV. Volwassener en stabieler daardoor. Als ik PSV zie spelen, komt het over alsof er 11 man het veld in gestuurd worden, ze hun positie weten en het daarna maar moeten uitzoeken. Weinig ingeslepen automatismen. Weinig vastigheden om op terug te vallen als het minder loopt. Daarin vind ik Ajax verder. Een stuk verder. En of het verschil qua punten dan uiteindelijk 2 of 20 punten is, ja, dat hangt voor een deel ook af van toevalligheden. Ajax is als ploeg echter verder in mijn ogen.

14 mei 2021 om 09:35

Ajax heeft €14 miljoen betaald voor Klaassen die niet bijzonder was bij een van de slechtste ploegen uit de Bundesliga. Ze hebben ook €20 miljoen betaald voor Blind die op de tribune in Manchester zat. Allebei bleken fantastische aankopen te zijn, Propper is voor Psv ook een meer dan fantastische aanwinst

14 mei 2021 om 10:54

Ajax heeft 11 mln betaald voor Klaassen. Die ze zelf eerder voor 27 mln vetkocht hadden. Dus heeft hij 3 jaar ervaring op kunnen doen in het buitenland en sta je je nog 16 mln in de plus. Blind is voor hetzelfde bedrag gekomen als waar ze hen voor verkocht hebben. Dus 2 spelers met extra ervaring gehaald en nog 16 mln aan over gehouden. Dus dat is niet slecht. Wat heeft PSV de eerste keer voor Pröpper betaald en wat hebben ze gevangen van Brighton toen hij daar heen ging? Pröpper was een goede speler, maar ik zou er nu gewoon geen 10 mln voor betalen. Te veel onzekerheden, een jaar niks tot heel weinig gespeeld door zijn blessure. En blijkbaar nog niet op niveau nu, anders zou hij wel spelen bij Brighton. Want PSV is in mijn ogen toch wel een stukje hoger niveau als de bank van Brighton. Tenminste, daar moet je wel naar streven.

14 mei 2021 om 11:34

Propper is voor €13 miljoen verkocht aan Brighton 4 jaar terug. Als PSV hem binnen haalt voor €7/8 miljoen dan is toch prima? Je krijgt een speler terug die veel verder is en zich in de Premier League heeft bewezen. Was 3 seizoenen lang basisspeler en i.t.t. Klaassen wel geslaagd in de Premier League. En je zegt blijkbaar nog niet op niveau, anders speel je wel bij Brighton. Jij als Ajacied moet weten dat zelfs de grootste flops in de Premier League voor de eredivisie een geweldig niveau zijn. Haller was vaak zelfs tribuneklant bij West Ham wat lager stond dan Brighton vorig jaar en schiet ze er in de eredivisie zonder moeite in. Klaassen speelde geen minuut bij Everton en Blind was tribuneklant bij Manchester. Tadic was degelijk en niet meer dan dat bij degradatiekandidaat Southampton. Ik denk dat Propper een fantastische aankoop is voor PSV

14 mei 2021 om 12:56

Nah ik vind de vergelijking behoorlijk mank gaan. Klaassen was 27 toen hij terug naar Ajax kwam en fysiek misschien nog wel beter dan hij al was. Pröpper is 30 als het seizoen begint en ook net terug van een lange blessure. Dus ik vind het logischer om voor Klaassen miljoenen neer te tellen dan voor Pröpper.

Als ie komt voor een goede prijs is het normaal gesproken een goede transfer. Goede voetballer, die in de Eredivisie bij de beste spelers zou horen en hij kan nog jaren mee. Ook een type speler die men nodig heeft in Eindhoven. Ik vind het ook een logische naam dat ze bij hem uitkomen. Ik denk dat ze er wel uit gaan komen. Interesse van Feyenoord neem ik niet heel serieus. Die hebben niet de financien voor Propper en als hij ook naar PSV kan denk ik dat hij liever naar Eindhoven gaat.

14 mei 2021 om 08:59

@master D ik verwacht ook PSV, maar bij Feyenoord komt er wel veel ruimtr vrij. Dure jongens als Narsing, Berghuis, Bogehtin en Senesi gaan weg. Denk Haps ook. Veel salarisruimte

14 mei 2021 om 09:10

Pröpper kiest denk ik sowieso voor PSV. Heeft hij al gespeeld in het verleden en hij speelt met PSV champions league. Bovendien heeft PSV ook de betere positie in financieel opzicht.

14 mei 2021 om 09:47

@mrkrillin Het probleem zit hem denk ik in de transfersom. Dat Feyenoord qua salaris iets kan, geloof ik best. Echter als Brighton tussen de 6 en 10 miljoen wil ontvangen, zie ik Feyenoord dat niet zo snel betalen. Zelfs niet wanneer Senesi op tijd verkocht wordt en er dus wel budget is. Feyenoord kan zo'n bedrag niet betalen voor een speler die je als het ware moet afschrijven omdat je er in de toekomst weinig voor vangt. Dat bedoel ik met dat ze niet de financien voor Propper hebben.

zou een goede aankoop zijn! 10 mil is erg veel, daar mag best nog wat van af. Denk dat dat wel goed moet komen. Propper kan voor meer rust op het middenveld zorgen en propper is een speler die de bal ook altijd aan de zelfde kleur afgeeft. In het verleden bij PSV scoorde hij ook nog regelmatig.

Benieuwd hoeveel Vitesse ontvangt voor deze transfer. Een paar % over 10mil is mooi meegenomen. Hoofdprijs vragen dus :-)

In mijn ogen een goede aanwinst voor PSV. Een voetballende middenvelder naast Sangare is essentieel voor ons. Rosario-Sangare kan gewoon echt niet. 10 miljoen vind ik overigens te fors in onze huidige financiële situatie. 5-6 miljoen is in mijn ogen de max. We moeten de selectie voor de vCL op orde hebben maar niet kosten wat kost in mijn ogen. We kunnen zulke risico’s niet permitteren. 2-3 voorrondes met Shakhtar, Monaco, Spartak en ook Benfica is gewoon erg zwaar. De kans dat we de EL ingaan is aannemelijk dus alsjeblieft let op de centen. Gevaarlijk om je als club zijnde nu te laten opnaaien door maar je selectie vroeg op orde te willen hebben.

14 mei 2021 om 08:48

Selectie vroeg op orde hebben voor vCL? Laat dat maar aan John de Jong over. In 2019 had hij zijn selectie niet op orde voor de voorrondes en moest van Bommel aantreden met Luckassen in de basis. Guess what? Die ging in Eindhoven tegen Basel gruwelijk in de fout en PSV werd later uitgeschakeld. Weetje wie de droom verdedigers werden die later als nog werden aangetrokken? Baumgartl en Daniel Schwaab. 😁 Laat dit klusje maar aan John de Jong over hoor!

14 mei 2021 om 08:59

@El_Guaje, je reactie is wel typerend voor het sentiment rondom John de Jong. Je hebt gelijk met wat je zegt hoor, maar ik denk dat de Jong nooit meer de credits gaat krijgen, ook niet als hij die wel verdient. Een mogelijk kampioenschap volgend seizoen (dromen mag..) wordt dan bereikt ondanks de aanwezigheid van de Jong. Die man kan volgens mij in de ogen van velen niets goeds meer doen, zelfs niet als PSV nu drie keer op rij kampioen zou worden.

14 mei 2021 om 09:07

Mocht PSV volgend seizoen kampioen worden dan zal dat volledig op conto van John de Jong zijn omdat hij de selectie samenstelt. Veel PSV’ers waaronder ik zijn sceptisch over John de Jong. Sinds hij technisch manager is geworden is PSV niet een keer kampioen geworden en in drie jaar tijd misschien 2 goede aankopen gedaan. Philippe Max waar ik wel volledig van overtuigt ben ondanks zijn zwakke tweede seizoenshelft en Boscagli. Verder is het niet veel aangezien Zahavi en Götze uit de koker van Schmidt kwamen. Best logisch dat ik sceptisch ben en niet helemaal begrijp op basis waarvan zijn contract is verlengd.

14 mei 2021 om 09:22

Sinds hij technisch manager werd, pakte Ajax ook flink uit en bereikte ze de halve finale van de cl. Toch had PSV in dat seizoen kampioen moeten worden.

De afgelopen 2 seizoenen waren niet heel erg goed. Dit seizoen vond ik de transfers die hij heeft gedaan gewoon goed. Geen een speler stelt echt teleur. Vorig seizoen is het geld gewoon waardeloos geïnvesteerd en dat is eigenlijk het enige wat je hem kwalijk kan nemen. Doan, Bruma en Baumgartl waren gewoon waardeloze aankopen, als PSV de helft terug kan verdienen dan zou dat meer dan uitstekend zijn.

14 mei 2021 om 09:01

@PSVrein voor jouw club zou ideaal zijn als Raiola een Rosario voor 8 miljoen kan slijten aan een club als Atalanta of Leipzig. Met dat geld Propper halen.

Vind PSV eigenlijk maar wat fantasieloos met het aantrekken van spelers. Oké Gotze was een aardige stunt, maar vaak worden die oud spelers weer teruggehaald. En hoevaak is die van Ginkel al nou niet gehuurd? Wel een hele goede speler die Propper. Absoluut een versterking als je het mij vraagt.

14 mei 2021 om 09:12

Soms hoef je niet veel fantasie te hebben en zijn er spelers die ‘logisch’ zijn. Denk dat Propper er een van is. Slimme goede speler met ervaring op hoog niveau. Als de prijs dan meezit door zijn weinige bijdrage afgelopen seizoen dan is dat een goede keuze denk ik.

14 mei 2021 om 09:14

Als het goeie spelers zijn, waarom dan niet? En het valt echt wel mee hoe vaak ze oude spelers terughalen. Ajax heeft dat meer gedaan afgelopen tijd met Klaassen, Babel, Blind en Stekelenburg in mijn ogen.

14 mei 2021 om 12:20

@el_capitano "vind PSV eigenlijk maar wat fantasieloos met het aantrekken van spelers."

Hoezo? Gotze was meer dan een aardige stunt he. Dat was onmogelijk normaal gesproken.

Een Sangare die de PL heeft afgewezen voor de ED is ook sensatie. Behoorde tot de betere middenvelders.

Max tegen Duitse elftal en was ook in belangstelling van andere clubs is ook een sensatie. Qua leeftijd, ervaring en kwaliteit.

Boscali is ook gewoon goed en alles behalve fantasieloos.

Propper is ook alles behalve fantasieloos. Zij zien juist dat wat extra ervaring nodig is zoals wij ook gedaan hebben met Blind, Klaassen, Steek en Klaassen.
Was gewoon jaren stabiele basisspeler.

Ik verwacht dat PSV weer met paar aankopen gaat verrassen vanuit Duitsland of Frankrijk

14 mei 2021 om 19:29

Sangare, Max, Gotze, Zahavi, Boscagli, Madueke zijn toch geen fantasieloze aankopen? Prima aankopen als je het aan mij vraagt...

Alles op alles zetten om hem terug te halen. 10 mil. is idd veel maar 6/7 zou ik het zeker doen. Zo’n type voetballer hebben we nodig op het middenveld. Hoop dat hij wel wat assertiever is geworden en het team kan dragen, want bij PSV vond ik hem veel te lief. PSV heeft een leider (met een klootzak trekjes) nodig, zoals Tadic dat is bij Ajax.

Nou Davy, je mag ook altijd terug komen in Arnhem. Nu 2 jaar PSV en dan voor een appel en een ei naar ons toe. Zou geweldig zijn en hij kan daarna altijd nog naar Amerika. Het is alleen meer hopen dan dat het echt realistisch is.

Dit soort jongens zijn net als Klaassen perfect voor de eredivisie

Ik zou hem ook nog wel bij Ajax willen zien, want daar is het aantal controlerende middenvelders ook wel beperkt. Ajax ging beter draaien met Alvarez op die positie, maar als die wegvalt, is het matig en moet je eigenlijk al met Martinez gaan schuiven. Tegen een VVV kom je weg met Kudus op die positie, maar tegen betere clubs wordt dat lastig.

14 mei 2021 om 12:22

@dnsdkr dubbel

Hij is een goede speler maar we slaan straks door als wij naast v Aanholt ook Propper aantrekken. Verwacht dat Alavrez blijft dus is niet echt nodig. Achter Alvarez hoop ik dat Kudus (die gaat wel goed leren op 6 te spelen) en Taylor juist de kansen krijgen. Anders blokkeren we ook de ontwikkeling van Taylor.

14 mei 2021 om 19:31

Ik denk dat Timber die rol van Alvarez ook wel prima over zou kunnen nemen. Ook een strijder. Natuurlijk verschuiven we dan wel weer het probleem, want dan krijg je met Rensch of Schuurs weer een lieve speler achterin.

Zou mooi zijn als hij en van Ginkel komen. Dan Rosario Mauro en Thomas verkopen en nog een creatieve middenvelder kopen. Mo zal wel weg gaan en gotze heeft nog maar een jaar contract. Hopen dat ledezma ook een kans krijgt volgend seizoen.

PSV heeft het in zich om het Ajax moeilijk te maken volgend seizoen. Aankoop van Proper zou daarbij een goede zet zijn. En ik denk dat je weer gewoon naar 433 moet. Van Ginkel is volgens mij transfer vrij? Die zou ik ook een contract geven. En hoe zit het met het contract van Gotze? De geruchten gaan dat Malen en Dumfries verkocht gaan worden. Dat is wel lastig op te vangen. Ik zou sowieso Berghuis oppikken voor 4 miljoen bij Feyenoord. En ik zou kijken naar een rechtsback en centrale verdediger.

14 mei 2021 om 10:21

Berghuis? Alsjeblieft niet. Wat een dwaas is dat. En Europees heeft hij het niveau ook niet.

14 mei 2021 om 11:48

Nou dat is (te) kort door de bocht. Mocht Berghuis het willen, genoegen nemen met “ slechts” 2 miljoen salaris, dan maakt PSV 2 stappen vooruit en is het een kampioenskandidaat. Zoals hierboven te lezen valt is PSV niet efficiënt. Dat verbeter je fors met Berghuis die zijn medespelers de bal panklaar neerlegt of zelf scoort.

Ik zeg, pols Berghuis of hij interesse heeft. Ik weet zeker dat het binnenhalen van Berghuis zo’n sterk signaal naar de groep is dat spelers zich voor nog 1 jaar binden aan PSV .

14 mei 2021 om 12:25

@coc010 ja natuurlijk valt Begrhuis Europees tegen als hij met zulke matige spelers om zich heen speelt. Bij Feyenoord moet hij alles doen, de acties maken, beslissende pass en de goals maken.

Bij PSV is hij niet de leider of de beste speler. Zou gewoon erg goed zijn op rechts en dan kan Madueke op plek van Malen. Denk zelfs dat PSV er op vooruit gaat tov dit seizoen. Koppel Malen en Zahavi werkt niet.

Voor PSV zou het een geschenk zijn zo een speler. Ook iemand die dan komende jaren blijft waardoor je niet steeds opnieuw hoeft te beginnen. Heb je ervaring komende jaren met Berghuis, Propper, Zahavi en v Ginkel.

14 mei 2021 om 12:44

Ken je het concept, betere spelers doet beter spelen?. Als Berghuis beter spelers om zich heen heeft, dan komt er van hem ook meer kwaliteit uit. Hij houdt in zijn eentje min of meer een club in de top van de Eredivisie. Berghuis met beter spelers om hem heen is echt een toevoeging hoor. Maar dan moet er inderdaad wel 433 gespeeld worden, ik zie berghuis niet renderen in een 4222.

PSV is wel echt gek op Vitesse producten he. Van Ginkel, Propper, Schaars, Cocu, vd Schaaf, zou een goede aankoop kunnen zijn, maar denk niet meer de Propper van 3 jaar geleden. Vraag me af waar hij zou moeten spelen.

14 mei 2021 om 13:13

Topclubs halen bij de middenmoot he. Er wordt ook goed geshopt bij Heereveen, Utrecht en AZ. Of ze slagen is meestal nog maar de vraag.

Waarom zou Brighton openstaan voor een vertrek en de vraagprijs laten zakken? De eerste twee seizoenen heeft hij het prima gedaan en was basisspeler. Nu heeft hij een blessure gehad en heeft zijn vervanger het goed gedaan waardoor hij minder speelt. Een betere backup gaan ze niet snel krijgen en voor PL begrippen is hij niet duur.

14 mei 2021 om 11:51

Kritikaster, 1 blessure? Dat waren er meer hoor. Zijn laatste was een lieblessure en daarna belandde hij op de bank. Ik snap de interesse, maar 10 miljoen is in mijn ogen wel de hoofdprijs die men vraagt.

Goed onderhandelen dan haal je zo'n gozer voor 5 a 6 binnen... Haal Touba van RKC, zoek naar een jongen als Schouten, Midsjo a de Roon en het staat al stabieler ...

10 miljoen is vrij veel, maar als daar wat vanaf kan een hele goede aankoop. Ik hoop zelf ook nog heel erg op Harroui, voor de toekomst, Van Ginkel is nog een optie. Spannendste vind ik de rechtsback positie, ik kan daar niet zo een twee drie de juiste opvolger van Dumfries voor bedenken. Zou Zeefuik van Hertha terug naar Nederland willen komen?

14 mei 2021 om 20:03

Anders misschien Klaiber nemen? Qua type speler ongeveer hetzelfde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

78 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Brighton & Hove Albion 7 0 0 0
2019/2020 Brighton & Hove Albion 35 1 4 0
2018/2019 Brighton & Hove Albion 30 1 2 0
2017/2018 Brighton & Hove Albion 35 0 2 1
2016/2017 PSV 34 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

PSV wil komende week voor de vijfde keer toeslaan

PSV wil Marco van Ginkel het liefst nog voor de start van de eerste training (25 juni) vastleggen, zo schrijft het Eindhovens Dagblad dinsdag. De middenvelder heeft een aflopend contract met...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 17 juni
De club uit de Ligue 1 die belangstelling heeft voor André Onana is bekend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren