Zahavi heeft boodschap aan ‘achterlijke mensen’ die in zijn leven kwamen

Donderdag, 13 mei 2021 om 17:48Jeroen van Poppel • Laatste update: 17:47

Eran Zahavi is absoluut niet van plan om te vertrekken bij PSV. De 33-jarige spits laat na afloop van de overwinning tegen PEC Zwolle (4-2 winst) weten dat de gewelddadige overval op zijn gezin geen invloed zal hebben op zijn toekomst in Nederland. Zahavi droeg zijn doelpunt tegen PEC op aan zijn vrouw Shay, die op de tribune zat in het Philips Stadion.

"Het was een heel zwaar moment voor ons, in het bijzonder voor mijn familie", reageert Zahavi tegenover ESPN op de gebeurtenissen van afgelopen week. "Het was moeilijk, maar ik denk dat het leven verder moet gaan. Mijn vrouw en ik hebben besloten om de draad weer op te pakken. Ze heeft me volledige steun gegeven. Zij is degene die besloten heeft wat ik zou doen. En ik kan alleen maar zeggen: dank God dat ik zo'n vrouw in mijn leven heb. Ik waardeer dat heel erg, net als de steun vanuit de club en de andere spelers. Dat was heel belangrijk. Ik kan niet meer dan iedereen bedanken. Er kwamen zelfs buren langs met bloemen voor mijn vrouw en de kinderen."

Zahavi was blij dat zijn vrouw en drie kinderen donderdag in het stadion konden zijn. "We krijgen heel veel steun van iedereen, maar mijn vrouw en kinderen hebben wel een trauma opgelopen. Zij zullen daarmee om moeten gaan. Ze waren vandaag in het stadion en ik was zo blij om voor hen te scoren. Het was een speciaal moment", aldus de spits, die raak kopte uit een schitterende voorzet van Donyell Malen. "Op welk moment ik aan ze dacht? Om eerlijk te zijn dacht ik al aan mijn familie toen de bal nog in de lucht was. Ik heb geprobeerd het beste van mezelf te geven voor mijn vrouw en kinderen. Het is erg zwaar voor ze. We zijn natuurlijk ver weg van huis, het is niet ons land. We hebben hier wel vrienden, maar geen familie om ze te steunen. Mijn familie hoorde het nieuws van heel ver weg en dat is heel moeilijk."

Het contract van Zahavi bij PSV loopt nog een seizoen door en de Israëliër wil in principe in Eindhoven blijven. "Ik heb een contract en beide partijen zijn tevreden, dus bij PSV blijven is ons plan. Maar natuurlijk weet je in voetbal nooit. Nee, we gaan hierom niet vertrekken. Ik laat me door niemand wegjagen uit mijn huis of bij mijn club. Ik laat andere mensen niet mijn leven en keuzes bepalen. En zeker niet de achterlijke mensen die zondag in ons leven kwamen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door mattiaspsv)

Ik zat echt te wachten totdat zahavi zou scoren. Vond het bijv jammer toen Malen zelf de goal maakte ipv tikkie breed. Maar alsnog heeft ie z’n goal. Ik gun het hem om te blijven en volgend jaar topscorer van de competitie te worden. Als Giakoumakis dat kan worden, kan Zahavi het zeker.

13 mei 2021 om 18:15

Zahavi had een moeizame eerste seizoenshelft, maar ik vond hem de tweede echt een van de beste PSV’ers. Ik was op recht blij dat we eindelijk een spits hebben die in toppers kan scoren en vrije trappen kan nemen. Ik hoop dat Malen vertrekt in de zomer en volgend jaar Gakpo-Zahavi-Madueke voorin staan. Ik denk dat hij dan nog beter tot zijn recht komt, want ook vond ik Malen dit jaar regelmatig egoïstisch waardoor PSV/Zahavi nog minder heeft gescoord. Of hij topscoorder wordt weet ik nog niet aangezien Ajax, Haller heeft. Maar heb er zeker vertrouwen in dat hij volgend jaar er meer maakt dan dit jaar.

Wat een baas net als haar man. Goed om te zien dat ze er zo sterk mee omgaan!

13 mei 2021 om 21:08

En ik heb geen respect voor mensen die complete landen/volken haten omdat ze toevallig in een andere boekje geloven. Er vallen al 70 jaar lang heel veel doden door de kinderachtige gedoe. Zit je dan met je principes, maar ondertussen wordt je familie vermoord.

14 mei 2021 om 03:49

Heeft niks met geloof te maken. Ze hebben de grond daar afgepakt. Mensen worden hun huis uit gegooid.

Nou nou allebei fout; je moet de feiten eens 's checken, palestijnen hadden(hebben) een eigen land en sinds de staat israel is gesticht worden er steeds delen geannexeerd en de palestijnen verdedigen hun recht/land; ben benieuwd wat er gezegd zou worden als het om pakweg duitsland en nederland zou gaan; maar goed dat krijg je als je niet de correcte geschiedenis krijgt en dat is dat israel palestijnen letterlijk hun huizen uitgooit

14 mei 2021 om 03:50

Men gooid het altijd op geloof maar daar heeft het niks mee te maken. De Palestijnen verdedigen hun land gewoon zoals het hoort.

14 mei 2021 om 08:17

@Ajacied34: misschien moet jij ook de correcte geschiedenis er maar eens op na slaan. Dat conflict in dat gebied is eeuwenoud. Als je dan toch vind dat iemand een land kan claimen, dan maken joden de grootste aanspraak want die leefden daar al in 700 voor Christus. Er is daar zoveel gevochten dat er joden hebben gewoond, Romeinen, Arabieren, Ottomanen etc. De huidige situatie komt vooral doordat na zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog er afspraken zijn gemaakt om joden naar hun ‘(t)huis’ te laten terugkeren, omdat die groep een hoop te verduren heeft gehad. De rotzooi die er nu is kan niemand goedkeuren en het is lastig op te lossen; de hele wereld probeert dat al decennialang.

14 mei 2021 om 08:34

De kanieten (Libanezen en Palestijnen) zijn daar eerder dan de joden! Althans volgens de bijbel, in de bijbel staat ook om hun uit te roeien en hun grond te pakken dus we weten waar de joden het vandaan hebben.

14 mei 2021 om 09:11

Interessant, waar precies in de bijbel staat dit?

14 mei 2021 om 16:30

Ik zit al meer dan 15 jaar op voetbalzone maar heb nooit een account aangemaakt omdat ik nooit een reactie plaats. Maar voor jou verontwaardigde reactie heb ik er een aangemaakt. Dus waar het precies staat in bijbel. 33:51 Spreek tot de kinderen Israëls, en zeg tot hen: Wanneer gijlieden over de Jordaan zult gegaan zijn in het land Kanaän; Nu 33:52 Zo zult gij alle inwoners des lands voor uw aangezicht uit de bezitting verdrijven, en al hun beeltenissen verderven; ook zult gij al hun gegotene beelden verderven, en al hun hoogten verdelgen. Nu 33:53 En gij zult het land in erfelijke bezitting nemen, en daarin wonen; want Ik heb u dat land gegeven, om hetzelve erfelijk te bezitten.

.De 7:1 Wanneer u de HEERE, uw God, zal gebracht hebben in het land, waar gij naar toe gaat, om dat te erven; en Hij vele volken voor uw aangezicht zal hebben uitgeworpen, de Hethieten, en de Girgasieten, en de Amorieten, en de Kanaänieten, en de Ferezieten, en de Hevieten, en de Jebusieten, zeven volken, die meerder en machtiger zijn dan gij; De 7:2 En de HEERE, uw God, hen zal gegeven hebben voor uw aangezicht, dat gij ze slaat; zo zult gij hen ganselijk verbannen; gij zult geen verbond met hen maken, noch hun genadig zijn.

.De 20:16 Maar van de steden dezer volken, die u de HEERE, uw God, ten erve geeft, zult gij niets laten leven, dat adem heeft. De 20:17 Maar gij zult ze ganselijk verbannen: de Hethieten, en de Amorieten, en de Kanaänieten, en de Ferezieten, de Hevieten, en de Jebusieten, gelijk als u de HEERE, uw God, geboden heeft; De 20:18 Opdat zij ulieden niet leren te doen naar al hun gruwelen, die zij hun goden gedaan hebben, en gij zondigt tegen den HEERE, uw God.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

4 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 0 0
2020/2021 PSV 25 11 3 0
2020 Guangzhou City 7 4 1 0
2019 Guangzhou City 28 29 2 1
2018 Guangzhou City 26 20 3 0
Laatste voetbalnieuws

Kranten loven ‘opgepimpt PSV’: ‘Eén man past hier voorlopig niet in’

PSV staat met één been in de volgende voorronde van de Champions League. Mede dankzij een hattrick van Eran Zahavi won het team van trainer Roger Schmidt woensdagavond onder toeziend oog...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Juventus wil niet meer dan twee miljoen euro neertellen voor Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren