Kenneth Perez en Dick Advocaat zijn verbijsterd: ‘Om te kotsen, af en toe’

Donderdag, 13 mei 2021 om 17:22Dominic Mostert

Dick Advocaat kan zich niet vinden in het besluit van de arbitrage om Heracles Almelo een penalty toe te kennen in de tweede helft van het duel met Feyenoord (1-1). Scheidsrechter Jeroen Manschot nam contact tussen Ismail Azzaoui en Eric Botteghin waar en wees naar de stip. VAR Luca Cantineau steunde het besluit, maar Advocaat heeft er geen enkel begrip voor. Ook analist Kenneth Perez van ESPN is verbijsterd.

Uit de strafschop maakte Sinan Bakis de 1-1. Door het puntenverlies heeft Feyenoord geen uitzicht meer op directe plaatsing voor Europees voetbal. "Als je daar een penalty voor geeft is de VAR blind en maakt de scheidsrechter ook een fout", oordeelt Advocaat. "Dat is echt helemaal geen penalty. Ze hebben niet in de gaten wat ze hiermee aanrichten door daar een penalty voor te geven. Of hij heeft nooit gevoetbald, en de VAR ook niet... Maar nu beschermen ze gewoon de scheidsrechter. Die jongen (Botteghin, red.) loopt gewoon mee. Hij (Azzaoui) verliest de bal en struikelt over zijn eigen voeten! Ik vond de scheidsrechter goed fluiten, maar dit was wel een foutje van hem."

De conclusie van Advocaat is 'dat beide ploegen eigenlijk niets opschieten met een gelijkspel'. Heracles heeft nog wel uitzicht op deelname aan de play-offs, maar moet daarvoor op de slotdag minstens een punt pakken op bezoek bij AZ en hopen op puntenverlies van Sparta Rotterdam bij sc Heerenveen. "Ik vind dat we in de eerste helft een goede wedstrijd spelen met veel beweging en veel passing", analyseert Advocaat. "We hadden niet veel kansen, maar waren wel de betere partij. In de tweede helft probeerden we dat door te zetten, maar werd het conditioneel wat moeizamer. Ik had niet verwacht dat we een goal weg zouden geven, want dat was totaal onnodig."

"Ik kan me hier zo over opwinden", reageert Perez in de studio. "Wat Advocaat ook zegt: ze hebben geen idee wat ze aan het doen zijn en wat ze aanrichten. Je kan de VAR verzinnen en een VAR 2.0 erbij zetten, maar het gaat om de kwaliteit van de mensen die deze wedstrijd leiden. Manschot in dit geval. Kun je iets sneller fluiten? Hij fluit gelijk en je hebt een VAR die denkt: oh, ik zie iets van contact. Die jongen van Heracles struikelt gewoon over Botteghin terwijl hij in de lucht is. Om te kotsen af en toe, de kwaliteit van de scheidsrechters."

Perez noemt het besluit 'krankzinnig'. "Als je een klein beetje scheidsrechter of VAR bent, zeg je dat hij over Botteghin struikelt. Gezien, scheidsrechtersbal of wat de regel ook is. Je wordt er kotsmisselijk van. Al dat geld dat je aan de VAR geeft, de kwaliteit is beneden alle peil. Het maakt niet uit wat je er tegenaan gooit. Dan komen ze bij elkaar en zeggen ze: ‘Ja, weet je. Volgende week iets beter’. En weet je wat de UEFA doet? Al onze topscheidsrechters zijn er dit weekend niet. Hoe verzin je dat als overkoepelende organisatie? Je gaat in iedere competitie de eindfase in, ook in Nederland. Nee, dan moeten ze Makkelie en Kuipers hebben voor een week. Want dat is super belangrijk..."


Poll

Vond jij de strafschop van Heracles Almelo terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door sieb nr. 15)

Moet als Feyenoord fan toch wel lekker zijn dat Advocaat zometeen weg is. De resultaten zijn matig tot slecht, maar daarnaast vind ik het ook alles behalve een uithangbord voor je club.

13 mei 2021 om 17:29

Advocaat lijkt wel een klein kind de laatste tijd. Slaat naar alles en iedereen om zich heen die kritische vragen stelt over het functioneren van zijn ploeg. Terwijl het met dit spelersmateriaal echt beter moet kunnen.

13 mei 2021 om 17:31

Is ergens een beetje dubbel. Ik ben Advocaat dankbaar voor vorig seizoen en ik ben er van overtuigd dat Feyenoord minimaal 1 prijs zou hebben gewonnen zonder her stopzetten door Corona. Dit seizoen echter is het allemaal super slecht en eigenlijk Feyenoord onwaardig. Ik hoop dat Slot er wat meer lijn in weet te krijgen en we volgend seizoen een mooier seizoen hebben.

13 mei 2021 om 17:33

Seizoen was al weken voorbij wat mij betreft. Het is al een hele tijd wachten tot deze lijdensweg tot een einde komt en Advocaat lekker van z'n pensioen gaat genieten. Of een andere club, mij een zorg. Als ie bij ons maar vertrekt.

14 mei 2021 om 03:42

Ik ben ook blij dat Dicky weg gaat. Deze club is Advocaat gewoon onwaardig. Hij hoort goede spelers te moeten trainen, niet amateurs. Had hij net zo goed de spelers VVV kunnen gaan trainen.

13 mei 2021 om 17:45

De resultaten reken ik hem niet eens zo zeer aan met dit materiaal. ik verwacht dat dat de komende seizoenen niet beter zal worden net zoals het spel, maar dat gezeik over de scheids daar moet hij echt mee stoppen. je had vandaag gewoon niet recht op meer

13 mei 2021 om 17:51

@Japie. Vandaag is het gezeur op de scheids toch gewoon terecht? Het was een absurde penalty en die heeft de wedstrijd negatief beïnvloed, vanuit Feyenoord perspectief.

13 mei 2021 om 17:51

Japie, je bent het toch wel met mij eens dat je met o.a. Bijlow, Senesi, Berghuis, Sinnistera en Toornstra in je selectie minimaal vierde moet kunnen worden in de ED? Er zit wel kwaliteit, maar ik mis een idee bij de speelwijze van Feyenoord.

13 mei 2021 om 17:56

ik denk zelf van niet. je kan nog zoveel leuke spelers hebben maar als de samenstelling van je selectie niet klopt en je hebt zo extreem weinig creativiteit in je elftal ga je de kleintjes gewoon niet uit elkaar spelen. daarnaast missen we ook gewoon een goede spits. Linssen is geen spits uiteindelijk, Bozenik kan er niks van en Jorgensen is ook passe. de selectie van Vitesse zit gewoon veel beter in elkaar. wat Feyenoord als eerst moet doen is die Itakura of Hoedt binnen halen imo om Botteghin te vervangen of eventueel die Svensson van AZ transfervrij proberen binnen te hengelen en Geertruida naar het centrum schuiven. daarnaast zijn een nieuwe spits en creatieve middenvelder hoofdprioriteiten. zonder creativiteit op het middenveld gaan we nooit leuk kunnen voetballen en krijgen we volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk weer dit zaadvoetbal te zien

13 mei 2021 om 18:43

Japie, hou toch op. Iedereen wint van ADO ( of pakt tenminste een punt) en wij verliezen. Dat ligt natuurlijk aan de bulk aan creativiteit van ADO. Of anders RKC, Emmen of welke andere laagvlieger ook. Nee, al zou Feyenoord in de Champions League verdienstelijk spelen staat de trainer bij jou buitenspel, want 'materiaal'.

13 mei 2021 om 19:15

je dekte je alvast in tegen het puntverlies wat PSV tegen ADO leed ik klaag idd al jaren over het materiaal. ik vind het echt om te huilen wat er in het veld staat. doet Advocaat alles goed en is hij goed bezig dit seizoen? nee, absoluut niet. gaat Slot met dit materiaal vervolgens wel derde worden en leuk voetbal laten zien? nee, dat zie ik ook niet gebeuren. mits er geen creatieve spelers gehaald gaan worden aankomende zomer voorspel ik weer een belabberd seizoen. wie weet wordt Vitesse leeg gekocht en kunnen we iig weer vierde eindigen en ons rechtstreeks plaatsen voor de EL

13 mei 2021 om 22:10

Het middenveld houdt idd niet over, maar met Teixera heb je wel gewoon een creatieve speler. Voor de rest mag je qua materiaal ook wel deels naar Advocaat kijken. Hij wilde per se Linssen halen en die rendeert nu niet. Diemers weet ik niet zeker, maar volgens mij zat Advocaat er toen ook al? Of heeft de TD die gehaald zonder fiat van Dickie? Maar met Kokcu, Teixeira en Toornstra heb je toch een aardig middenveld waar je iig 1 seizoen beter mee moet kunnen presteren? Ik vind het vooral slecht staan qua tactiek. Ze staan vaak ver teruggetrokken op eigen helft en de ruimtes tussen de linies lijken vrij groot. Tegen Ajax speelde Feyenoord 15 minuten met een man meer, maar er waren steeds enorme gaten waardoor Ajax kon counteren. Dat mag je een coach toch kwalijk nemen?

13 mei 2021 om 22:22

Als hij die een heel seizoen tot zijn beschikking had gehad misschien wel. Maar check anders even welke spelers hij door het seizoen heen allemaal voor langere tijd heeft moeten missen. Bijlow halve seizoen eruit, Sinisterra halve seizoen gemist, geen volwaardige spits in zn selectie (Jorgensen kon echt niet meer)…

13 mei 2021 om 23:00

@mitea_007 ik wil ook niet beweren dat Advocaat het goed doet hoor. ik vind alleen dat er erg weinig voetbal en creativiteit in dit middenveld zit. dat kan voor Slot ook wel een probleem gaan worden en zoals @suc6magnet terecht aangeeft, je moet ook gewoon een spits hebben die scoort en het liefst ook een bal kan vast houden. daar moet Feyenoord echt naar op zoek want Jorgensen en Bozenik dat kan echt niet

13 mei 2021 om 23:48

Het probleem bij feyenoord is dat ze creatieve jeugdspelers altijd omgetoverd krijgen tot harde werker want dat is het belsngrijkste

13 mei 2021 om 17:45

Het is tekenend voor Feyenoord dat ze Dick het seizoen hebben laten afmaken! Nu ook weer, Sini wisselen voor een Diemers? Los van de stand op de ranglijst al absurd, maar met zicht op 4e plek toch koekoek. Met dit materiaal word Feyenoord geen kampioen nee, dat klopt. Maar wanneer we kijken wat Vitesse heeft laten liggen en AZ in het begin van het seizoen hoor je toch voor plek 3 te spelen, en geen 29 punten minder dacht ik dan Ajax? Het hele seizoen is er onvrede, ook hier bij Feyenoord supporters.. Elke week verbijstering over de speelwijze en spelo pvatting zoals thuis tegen het gehele linker rijtje op eigen helft staan. Het is Feyenoord onwaardig.

13 mei 2021 om 18:10

Zou fijn zijn als hij de halve selectie ook meeneemt.

Vreemd zeg, Advocaat is het niet eens met een beslissing ten nadele van zijn ploeg. Het was erg ongelukkig, maar als je iemand ten val brengt die anders kan scoren, is dat naar mijn mening een penalty.

13 mei 2021 om 17:34

Maar hij kon niet meer scoren. Daarbij was de bal weggetikt door de verdediger, dus eigenlijk gewoon een goede verdedigende actie.

13 mei 2021 om 17:34

Goed gezegd, die anders kan scoren. Kijk de beelden nog eens na. Als ie van daaruit had kunnen scoren dan had Barcelona hem gelijk gehaald.

13 mei 2021 om 17:40

Dit is mijn club heel goed uitgekomen dus je hoort me niet klagen, maar kom op.. dit is toch geen penalty? een duel om de bal en daarna is het been tegen been en de een valt. Ik vind het een belachelijk besluit.

13 mei 2021 om 17:45

Het eerste gedeelte daar ben ik het zeker mee eens. Advocaat moet stoppen met mekkeren. Het is net een klein kind. Waar Schmidt werd verweten dat ie Calimero gedrag vertoonde, vind ik dat Advocaat z'n krediet inmiddels wel verspeeld heeft. Het ligt overal aan behalve aan hem/zijn team. Uiteindelijk was dit geen penal, maar als Feyenoord zijnde kun je je natuurlijk niet echt verschuilen achter zo'n moment. Het is vervelend, dat zeker, maar je moet gewoon kunnen winnen van Heracles normaal gesproken. Dat ligt niet enkel aan 1 penaltymoment want een wedstrijd duurt toch echt 90+ minuten.

13 mei 2021 om 18:44

Haha, die vergelijking met Schmidt is ergens wel treffend. De hoeveelheid kritiek die hij te verduren krijgt is absurd t.o.v. Advocaat.

14 mei 2021 om 09:51

Inderdaad. Ik heb het gevoel dat Nederlandse media en fans Advocaat als een soort van 'schattig' zien, wanneer hij chagrijnig wordt, waardoor hij eigenlijk alles kan zeggen. Die factor heeft Schmidt niet, die wordt gewoon direct als irritant en zeurend gezien. Dat terwijl Advocaat misschien wel erger is dan Schmidt op dat gebied.

Je kunt hier als scheidsrechter een strafschop voor geven, probleem is alleen dat als dit een strafschop is je er makkelijk 10 per wedstrijd kunt gaan geven want dit soort situaties komen zo vaak voor in een wedstrijd.

Tja, ik vond dit niet eens zo’n duidelijke fout als ik eerlijk ben. Heb weleens ergere penalties gegeven zien worden dit seizoen. Beetje overdreven dat hier dan opeens zo veel ophef over komt.

13 mei 2021 om 17:32

Ik heb het ook wel eens erger gezien inderdaad. Neemt niet weg dat het ridicuul is en dat het gewoon een kostbare fout van de scheidsrechter is, waardoor terechte kritiek komt

13 mei 2021 om 17:34

En zo zijn ze andersom ook weleens in jullie voordeel gevallen. Soms zit het mee en soms zit het tegen, bij elke ploeg trouwens. Uiteindelijk moet je gewoon de wedstrijd op eigen kracht winnen en 1-1 is qua wedstrijdbeeld hier volgens mij best een terechte uitslag.

13 mei 2021 om 17:39

Daar heb je ook zeker gelijk in, Feyenoord verdiende de winst niet en Europees voetbal eigenlijk ook niet..

Advocaat heeft hier gewoon gelijk. Schandalige beslissing is dit. Voetbal is notabene een contactsport. Maar scheidsrechters zien contact en menen te moeten fluiten. Ik zie dat er contact is zeggen ze dan na de wedstrijd. Ja dat heb je bij een contactsport als voetbal, handbal of rugby. Deze gasten kunnen beter volleybal scheidsrechter worden, zit veilig een netje tussen en komen spelers niet met elkaar in aanraking. Belachelijk is het. Week in, week uit.

Het is geen overduidelijke fout, dus ik snap dat een VAR denkt ik blijf ervan af en steun de scheidsrechter.

Dit noemen ze tegenwoordig eerlijkheid in het spel brengen. De VAR is praktisch feilloos volgens de Knvb die scharen dit vast niet onder een fout. Die geven maximaal 3 fouten per seizoen toe om dan te roepen dat de VAR zo geweldig is. De VAR is pure competitievervalsing en pure willekeur. Gewoon afschaffen. Men kan zelfs met de beelden in de hand geen correcte beslissing nemen. Handsballen, het zal wel, geen buitenspel gewoon afkeuren, 9 onterechte rode kaarten geseponeerd. Penalty’s geen idee wat ze er mee moeten. Weg met de Var.

Lachwekkende penalty. Azzaoui kan zo het nationaal zwemteam in met z’n duikbewegingen. We moeten eens stoppen met dat betuttelende gedrag omtrent overtredingen. Elke licht contact is tegenwoordig goed genoeg voor een penalty. Gaat nergens over dit.

Dat het geen pingel is lijkt me duidelijk. Maar wat veel erger is, is dat feyenoord niet alles eraan doet om een goal te maken, terwijl je weet dat vitesse achter staat! Nu mort je play offs in waar niemand zin in heeft. Was veel beter geweest om zonder advocaat dit te proberen....

Belachelijke pingel waar is de scheids en var mee bezig,het niveau van het voetbal is zo achteruit gegaan en die fluiters gaan er in mee,nog een paar jaar dan is het voetbal niet meer om aan te gluren...⚽⚽

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

48 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren