Ajax speelt met enkele nieuwe namen; Brobbey en Mazraoui niet in selectie

Donderdag, 13 mei 2021 om 13:18Dominic Mostert • Laatste update: 14:15

Erik ten Hag heeft de nodige wijzigingen doorgevoerd in de basisopstelling van Ajax voor het competitieduel met VVV-Venlo. De trainer kent basisplaatsen toe aan onder meer Oussama Idrissi en Jurgen Ekkelenkamp. Ajax is al zeker van de landstitel, terwijl VVV in de laatste twee wedstrijden nog punten moet pakken om directe degradatie te voorkomen. Het duel tussen Ajax en VVV begint om 14.30 uur in de Johan Cruijff ArenA.

Ten opzichte van het duel met Feyenoord betreedt Perr Schuurs de basiself, waardoor Jurriën Timber doorschuift naar de rechtsbackpositie. Noussair Mazraoui, die in De Kuip een basisplek had, behoort niet tot de wedstrijdselectie. Nicolás Tagliafico en Edson Álvarez zijn vervroegd met vakantie gegaan. Op het middenveld staan Jurgen Ekkelenkamp en Mohammed Kudus, waardoor Ryan Gravenberch naar de bank verhuist. Davy Klaassen behoudt zijn basisplek wel. In de voorhoede maken David Neres en Idrissi hun entree. Daardoor zitten Antony en Dusan Tadic op de bank. Brian Brobbey en Zakaria Labyad zitten niet in de selectie.

"Blessures, ziek", reageert Ten Hag bij ESPN als hij wordt gevraagd naar de absentie van Mazraoui, Labyad, Brobbey en doelman Kjell Scherpen. Idrissi heeft voor het eerst dit seizoen een basisplaats bij Ajax. Ekkelenkamp stond op 31 oktober voor het laatst in de basis, toen hij in de eerste helft meedeed tegen Fortuna Sittard (5-2). Een week daarvoor speelde hij nog negentig minuten tegen VVV en was hij tweemaal trefzeker bij de 0-13 zege. De Limburgers willen die schande donderdag uiteraard wegpoetsen. VVV heeft momenteel één punt minder dan nummer zestien FC Emmen.

Opstelling Ajax: Stekelenburg; J. Timber, Schuurs, Martínez, Rensch; Ekkelenkamp, Klaassen, Kudus, Neres, Haller en Idrissi.

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum; Pachonik, Swinkels, Da Graça, Schmitz, Guwara; Post, Janssen, Machach; Van Crooij en Giakoumakis.
Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door primetime)

Gewoon logisch, alsnog een hele sterke opstelling. Volgend seizoen iedereen topfit, daar kunnen we gelukkig nu al wat aan doen door iedereen de nodige rust te geven.

Waarom eigenlijk Klaassen en Timber enzo? Ik snap dat echt niet, stuur die jongens gewoon op vakantie we spelen helemaal nergens meer voor en geef jongens als Taylor enzo nu minuten

13 mei 2021 om 13:23

Alleen Klaassen snap ik niet. Martinez, Timber, Haller, Stekelenburg, etc. zijn pas na de winter er in gekomen en hebben niet extreem veel gespeeld zoals Tadic, Gravenberch, Blind, Antony, etc.

13 mei 2021 om 13:26

Klaassen wil altijd alles spelen en Timber hoopt zich nog in oranje te spelen. Plus, hij is pas halverwege in de basis terechtgekomen en daardoor nog niet zo vermoeid

13 mei 2021 om 13:28

Ik zou Taylor ook graag willen zien. Vond hem in de oefen wedstrijden een prima indruk maken. Heb hem hoger zitten als Ekkelenkamp. Klaassen begrijp ik ook niet helemaal gezien hij zeer waarschijnlijk komende zomer naar het EK gaat. Aan de andere kant, mocht dit een herhaling worden van de uitwedstrijd eerder dit seizoen dan gaat dit een trainingspartijtje worden. Maar gezien VVV nog altijd niet zeker is van lijfsbehoud zullen die beter voor de dag komen als toen.

13 mei 2021 om 13:39

Ik denk Klaassen omdat het toch een aanjager is en de boel kan oppeppen en dan zeer bruikbaar is

13 mei 2021 om 14:12

Waarschijnlijk wil of kan niemand anders zo goed "muurligger" zijn. Kom je toch uit bij Klaassen. Terwijl hij zeker een vakantie kan gebruiken!

Alleen jammer van Idrissi, had ik toch een eigen speler of jeugdspeler de kans gegeven..Verder had ik Klaassen ook al op vakantie gestuurd voor wat rust.

13 mei 2021 om 13:32

Klaassen ben ik met je eens. Idrissi kun je dit toch best een keer gunnen, heeft nauwelijks speeltijd gekregen dit seizoen.

13 mei 2021 om 14:59

Misschien dat Idrissi nog kan laten zien waarom we hem wel definitief zouden moeten halen. Lijkt mij niet dat hij er helemaal niks meer van kan.

Geen tadic vind ik nu wel jammer eigenlijk. Ik hoop al het hele jaar dat hij een keer rust krijgt, maar hij staat nu op het punt om het record voor meeste assists te verbreken. Ik denk dat hij dit ook wel heel graag op zijn naam heeft staan.

13 mei 2021 om 13:55

Hij zit op de bank en zal wel invallen. Dan is hij fris en fit en de spelers van VVV vermoeid. Heeft ook zo z'n voordelen. Al heeft ie dan wel minder tijd.

Logisch om andere spelers de kans te geven en dingen uit te proberen. Maar waarom Iddrissi , dat is geen speler waar Ajax mee doorgaat??

Logisch dat er nu roulatie plaats vindt. Had toch echt meer van Idrissi verwacht de laatste paar maanden. Tevens hoop ik echt dat Schuurs een soort Matthijs 2.0 zal worden. Ergens zie ik de potentie wel.

Mazraoui en Labyad, de enige 2 spelers die zich uit hebben gesproken voor Palestina, zitten er niet bij vandaag. Vraag me af hoe dat zou komen..

13 mei 2021 om 13:26

Viel me ook op, maar die 2 zijn het hele seizoen al aan het kwakkelen met kleine pijntjes, dus zou me ook niet verbazen als ze weer wat hebben.

13 mei 2021 om 13:29

Jaa viel me ook op, zag er ook een artikel over op een andere website over.

13 mei 2021 om 13:32

Jongens geen stress. Het is Suikerfeest.

13 mei 2021 om 13:39

Jaa dat ook inderdaad, maar Idrissi speelt wel gewoon nog? Vandaar dat t op viel aangezien zij de enige qaren die zich erover hadden uitgesproken.

13 mei 2021 om 13:50

Idrissi en Kudus zijn ook moslim btw.

13 mei 2021 om 13:55

@nessrine, Maz kan sws geen 3 wedstrijden in 8 dagen spelen. Labyad zat er bij Fey ook al niet bij

13 mei 2021 om 13:34

Misschien einde ramadan?

13 mei 2021 om 13:49

@adje, je zoekt er teveel achter. Bij Feyenoord zat Labyad er ook niet bij en Maz zit de helft van het seizoen er al niet bij. Als Rosario straks niet bij PSV in de selectie zit, dan moeten we er pas iets achter zoeken

Waarom geen Scherpen en Traore? Had beide graag zien spelen.

13 mei 2021 om 13:28

Idd, Scherpen, Labyad, Traore voor Steek, Klaassen en Haller.

13 mei 2021 om 13:28

Haller gaat nog voor de topscorerstitel als het vandaag mee zit .

13 mei 2021 om 13:32

Stekelenburg wilt.minuten maken om het EK te keepen en daarom hij blijven keepen

13 mei 2021 om 14:07

Omdat Traore en Scherpen alles behalve Ajax niveau hebben.. Traore is toch duidelijk te zien dat hij flink tekort komt, die moeten ze lekker 1 of 2 jaar verhuren, heeft op mij nog geen enkele keer indruk gemaakt, ook niet na die 13-0.. Scherpen zelfde verhaal, vlieguren maken bij een andere club, op dit moment verre van Ajax niveau

Toptalent Ekkelenkamp krijgt weer de kans, echt zo'n speler waar je voor thuis blijft en voor gaat zitten.

13 mei 2021 om 13:30

Balen dat hij speelt hè. Geef Taylor dan zijn minuten

13 mei 2021 om 13:52

Ik ga het nooit begrijpen, waarom hij zo de voorkeur krijgt van Ten Hag.

Jammer aangezien ik Antony en Tadic op Scorito heb haha, maar wel een begrijpelijke keuze van Ten Hag natuurlijk. Misschien dat hij ze nog wel even laat invallen. Antony heeft trouwens verder echt een belabberde tweede seizoenshelft achter de rug.

13 mei 2021 om 13:44

Dat valt echt reuze mee, z'n rendement is wat minder, maar heeft toch gewoon vaak genoeg goed spel laten zien imo.

13 mei 2021 om 14:12

Ja misschien dat ik het wat overdreef en teveel naar zijn rendement keek, maar hij heeft sinds eind januari geen doelpunt of assist meer genoteerd in de Eredivisie. Voor een aanvaller van Ajax vind ik dat qua rendement wel echt heel matig (tot slecht). Maar misschien dat ik hem dan teveel afzet tegen zijn eerste seizoenshelft, die natuurlijk wel heel goed was, vooral qua rendement. Kan natuurlijk ook komen doordat hij voor het eerst echt 3 wedstrijden per week speelt, met CL en EL erbij. Overall draait hij een prima seizoen, aangezien het ook zijn eerste seizoen in het buitenland is.

Niemand hier die het jammer vindt dat Traore geen basisplaats tegen VVV heeft gekregen? Die had zomaar na deze dag op 12 competitiegoals kunnen staan haha.

Logisch dat anderen nu wat minuten mogen maken. Alleen idrissi begrijp ik niet, laat dan eigen spelers (talenten) spelen. Hopelijk een dikke winst, want van mij mogen VVV en ADO wel naar een niveau lager toe !

13 mei 2021 om 13:52

Eens, al helemaal VVV heeft niks te zoeken in de ed. Hoewel ado nog wel wat leuke jonge spelers heeft dit seizoen, ik vind de buitenlandersdrang daar minder erg en storend dan vorig seizoen eigenlijk. Ik erger me meer aan FC Emmen, spelers overal vandaan trekken die lijkt mij giga salarissen kosten, hoewel ze wel aardig spelen af en toe. Ado of Emmen zal mij om het even zijn.

13 mei 2021 om 14:11

Klopt over Emmen, maar van hun spelopvatting kan ik dan nog wel genieten. Met ADO en hun Chinezen heb ik helemaal niets. Die rechtsback is al weg en Pinas zal ook wel opgepikt worden door een betere club en dan heb je alleen Adekanye nog als leuke speler. Verder is ADO ook vergane glorie...

Waarom Idrissi, die gaat toch weg, geef dan een jeugdspeler een kans

13 mei 2021 om 13:54

Op de vleugels ontbreekt er helaas nog wel wat aansluiting vanuit de jeugd. Welke jeugdspeler zou jij graag zien op de flank bij 1 nu?

13 mei 2021 om 13:58

Ik zou Taylor erbij zetten tis een middenvelder maar dan nog

13 mei 2021 om 14:01

@bbl98, zou gewoon Quinten Timber opstellen voor een keertje. Leuk voor die broers

13 mei 2021 om 14:26

@mitchajax020, ik zou in ieder geval ook meer minuten willen zien voor Taylor, eens. Maar die had ik opgesteld ipv Ekkelenkamp, want daar zie ik de potentie niet in. @Primetime, opzich wel mee eens, maar dat zou natuurlijk niet echt een optie zijn kijkend naar mitch zijn argument over vertrekkende spelers . Persoonlijk ben ik fan van Fitz-Jim en Van Axel-Dongen, maar die zijn nog wel erg jong natuurlijk en er nog niet klaar voor. Sontje zou de potentie hebben maar is dit seizoen wel heel erg matig, evenals Ünuvar, die wat beter in vorm raakte de tweede seizoenshelft maar nu geblesseerd is.

13 mei 2021 om 14:33

@bbl98, maar zijn broer blijft wel en goodwill kweken onder de familie is daarom zeker geen slecht idee. Dus dat argument kan je wel voor Timber gebruiken.

Laat Labyad voorlopig maar altijd uit de selectie, verkopen deze zomer. Idtissi ook terug sturen en geef tsylor eens een kans

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 14 juni
José Mourinho wil bij AS Roma een spits die dertig goals kan maken en heeft daarvoor vier opties. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren