‘Als Messi morgen vertelt dat hij homo is, zal niemand hem erop aanvallen’

Donderdag, 13 mei 2021 om 12:03Rian Rosendaal • Laatste update: 12:25

John de Bever baalt ervan dat er na hem nog geen profvoetballer in Nederland uit de kast is gekomen. De voormalig speler van onder meer FC Dordrecht, tegenwoordig vooral bekend als volkszanger, zou graag zien dat hij op korte termijn een opvolger krijgt, om zo het taboe rondom homoseksualiteit definitief te doorbreken in de Nederlandse voetbalwereld.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

102 reacties (laatste reactie door lierse1997)

Ja er is geen ruimte voor in de ontzettend mannelijke voetbalwereld. Nou ja, mannelijk... kijk een aantal wedstrijden in Spanje of de CL en dan valt dat ook wel weer mee. Zonde eigenlijk, het zou goed zijn als een aantal grote namen het zouden aandurven, en die zijn er zeker.

Dat zou nog wel eens kunnen tegenvallen denk ik. Meer dan genoeg landen in de wereld waar homoseksualiteit niet echt geapprecieerd wordt. En laat ons ook niet vergeten dat de katholieke kerk officieel nog steeds een negatief standpunt inneemt ten opzichte van homoseksualiteit (al hebben de Duitsers gelukkig er eens wat actie tegen ondernomen). Ik kan snappen dat je niet op al dat gezeik zit te wachten als absolute topvoetballer eerlijk gezegd.

13 mei 2021 om 14:04

Volgens mij brengt deze man ook niet echt veel tijd online door. Als je al ziet wat voor misbruik donkere spelers, van welk niveau dan ook, over zich geen krijgen. Dan vind ik het heel naïef om te denken dat dat niet zou gebeuren als men de kennis heeft dat Messi homo is. Juist een speler met zo'n bekendheid als Messi zou dan meer mensen over zich heen krijgen. En oké, die mensen zijn het probleem, maar ik kan me voorstellen dat je daar ook geen zin in hebt.

13 mei 2021 om 14:19

Als messi homo is heeft hij een hoop te verklaren aan mevrouw antonella. Dan heeft hij haar langer voor gek gehouden dan dat hij voetballers voor gek houdt.

13 mei 2021 om 22:09

Ik ga maar af op het voorbeeld dat hier genoemd wordt. Maar als jij denkt dat er geen homo's in hetero huwelijken zitten ben je ook naïef.

Ja en nee. Zou zeker normaal moeten zijn maar met sommige debielen op social media en in het stadion ben je natuurlijk al snel mikpunt (wat belachelijk is eigenlijk). De voetbalwereld is wat dat betreft een conservatieve ouwe lullen wereld.

Zolang mannen nog uit de kast moeten komen om te vertellen dat ze op mannen vallen blijft het een probleem. Het probleen is pas opgelost op het moment dat men niet die kast in moet en dat er oo een gegeven moment vanzelf blijkt of er een vriend of vriendin op de tribune zit.

13 mei 2021 om 13:23

Nou ik kan je vertellen over 1 van de 3 monotheïstische religies en dat is islam. In Islam geloven we dat iemand homoseksuele gedachtes kan hebben alleen geloven wij dat hij/zij hier niet op mag in spelen. Niet alles wat de mens wil is goed voor hem/haar.

13 mei 2021 om 13:34

En vind je dat een oké gedachtengoed? Want persoonlijk kan ik met mijn hoofd niet bij dat je daar achter staat. Waarom zouden mensen niet zelf mogen bepalen op wie ze verliefd zijn en dan ook praktiserend die liefde uitvoeren.

13 mei 2021 om 13:37

Nou als ik zin heb om iemand te verkrachten, waarom zou dit niet mogen? Als ik toch op mijn lusten zou in gaan dan zou dit er een van kunnen zijn. Zo sta ik er totaal niet in, maar je kunt dezelfde logica hiervoor gebruiken. Maar hier zit natuurlijk wel iemand anders bij die je pijn doet. Dus laten we een ander voorbeeld noemen: Stel een broer en zus willen seks hebben met elkaar en doen dit met bescherming, is hier iets mis mee?

13 mei 2021 om 13:49

Enorm slecht voorbeeld. Het is geen incest. Geef mij nu eens één goede reden waarom een godsdienst homoseksualiteit zou mogen verbieden. Gewoon één reden.

13 mei 2021 om 13:58

Maar wat is er dan verkeerd aan incest? Geef me een reden waarom het verkeerd is dat een broer en zus beschermd seks met elkaar hebben omdat ze dat willen? Stel heel deze maatschappij wordt plots homoseksueel. Allemaal. Dan is de mensheid binnen 1.5 eeuw gewoon uitgestorven. Homoseksualiteit gaat gewoon tegen alle natuurwetten in.

13 mei 2021 om 14:06

Geef mij eens één goede reden waarom een godsdienst niet eender welke gedraging, seksueel of anderzijds niet zou mogen verbieden? Je mag in een seculiere samenleving als deze doen wat je wilt, en als je je aan een bepaalde set geloofsregels wil houden, of deze nu populair zijn of niet, mag dat gewoon. 'gij zult de meerderheid niet in het kwade volgen', is niet bepaald een nieuw principe binnen religie.

13 mei 2021 om 14:08

Gaan we af op de natuurwetten? Dan is een onzichtbare man in de hemel ook nogal onnatuurlijk want voor zover ik weet zijn er geen andere diersoorten met religies. Dus dan zou je het ook oké vinden dat godsdiensten afgeschaft worden? Want ja onnatuurlijk he. En als heel de wereld plots een priester zou worden dan zou de mensheid binnen 1.5 eeuw ook gewoon uitgestorven zijn. En het celibaat is ook tegen alle natuurwetten in. Maar nee dan moeten we er maar respect voor hebben omdat dat een manier van leven is zeker?

Incest was trouwens in de middeleeuwen geen al te groot probleem (in Europa), maar homoseksualiteit wel. Hoe ga je dat dan verklaren? Je verhaal hangt met enorme haken en ogen aan elkaar vast.

13 mei 2021 om 14:10

Je hebt nogsteeds mijn vraag niet beantwoord Lierse.

13 mei 2021 om 14:10

@tactloos, omdat godsdiensten zelf volledig vrij staan van die wetten. We zouden maar eens moeten proberen het Christendom of de Islam te verbieden in Nederland. Ik wil niet weten wat er dan allemaal geroepen zal worden over vrijheden en dergelijke. Maar die godsdiensten mogen dan wel zelf mensen gaan uitsluiten en vrijheden afpakken? Hypocriete onzin noem ik dat.

13 mei 2021 om 14:11

Tactloos we leven inderdaad in een seculiere samenleving en houden ons gewoon aan de wetten en de regels van het land, dit betekent echter niet dat we het overal eens mee moeten zijn. Waarom is het verkeerd om een andere blik ergens op te hebben? Er zijn overigens genoeg niet-gelovige mensen die ook vinden dat homoseksualiteit eigenlijk niet hoort.

13 mei 2021 om 14:14

Jij die van mij ook niet. Het slechte aan incest is dat het de kans op een misvormingen en een zwakke gezondheid verslechterd, wat allemaal niet opgaat bij homoseksualiteit omdat ze geen kinderen kunnen krijgen. Daarnaast is je voorbeeld met veilige seks tussen broers en zussen volgens je eigen maatstaven een slecht voorbeeld omdat voorbehoedsmiddelen ook "onnatuurlijk" zijn. Maar nu even het hele punt van de kwestie. Godsdienstaanhangers zijn de meest hypocriete mensen ter wereld. Zelf alle vrijheden willen, maar zelf enorm veel vrijheden inperken.

13 mei 2021 om 14:15

@arnselafanehv, er zijn in Nederland ook genoeg mensen die vinden dat de Islam hier niet thuis hoort. Heb je daar dan ook respect voor of niet?

13 mei 2021 om 14:20

Ik heb je vraag wel beantwoord en je hebt het ook gelezen, dat je niet tevreden bent met mijn antwoord is iets anders. Maar Lierse, ga je mij nu echt vertellen dat (excuses alvast voor de woorden) een penis niet is gemaakt om in de vagina te gaan? Hoe kun je dit goed praten, ik snap er werkelijk waar niets van. De mens blijft maar ingeven op de lusten die hij heeft, als de trend zich door blijft zetten zullen incest en pedofilie binnen 10-15 jaar ook 'gewoon' legaal zijn. Het is al begonnen met een TV-lrogramma waarin mensen naakt voor kinderen gaan staan, ben benieuwd wat dan je standpunt over deze dingen is. Nu ben je er op tegen maar je gaat gewoon mee met wat hip is en wat de mens zelf wilt. Geen enkel plek om je aan vast te houden met deze moraliteit.

13 mei 2021 om 14:21

Lierse1997 dat is hun mening en van mij mogen zij dat standpunt zeker hebben. Of ik het met ze eens ben is een ander verhaal, maar van mij mag iemand dat standpunt zonder twijfel hebben.

13 mei 2021 om 14:25

@lierse en als er nou condooms gebruikt worden tijdens incenst? Dan kan je ook geen kind krijgen. Is er dan nog steeds iets mis met incest?

13 mei 2021 om 14:28

Volgens die simplistische redenering is masturbatie ook iets onnatuurlijks want het heeft geen functie. En toch blijkt uit recent onderzoek dat regelmatig masturberen voor vrijgezellen de kans op bepaalde soorten k***s verkleint. En volgens jouw redenering kunnen we elke vorm van seksualiteit gaan afschaffen. Ik vind het heel wat dat je echt schijnt te geloven dat homoseksualiteit een afwijking en iets onnatuurlijks is dat verboden moet worden omdat het onze moraliteit ondergraaft. Ik zou zelfs durven zeggen dat ik het een walgelijk standpunt van je vind dat je mensen afkeurt en wilt sanctioneren omdat ze van iemand houden binnen een relatie waar geen van de partners enig groot nadeel door ondervindt.

13 mei 2021 om 14:29

@salaaf, vind jij dat het moet kunnen in Nederland om de Islam te verbieden?

13 mei 2021 om 14:30

@beutiful 3/4 monotheïstische jodendom christendom en de islam keurt homoseksuele seks niet goed. Mag ik vragen wat de 4e monotheïstische geloof is? Die ken ik namelijk niet.

13 mei 2021 om 14:31

@lierse Als nederland de moslims dusdanig gaat beperken dan pak ik mijn biezen. Wat nederlanders vinden dat wel en niet kan wordt demkcratisch bepaald. Als dat ooit gebeurt hoop ik dat ik weg ben voordat ik hier opgesloten zit.

13 mei 2021 om 14:33

Lierse1997 om terug te komen op een ander punt dat je maakte dat er geen bewijs is voor God. Daar ben ik het helemaal niet mee eens. Er staan mirakels in de Koran, zowel wetenschappelijke als historische, die niet bekend waren in de tijd dat de Koran was neergedaald. Je kunt hier naar kijken op YouTube of internet mocht je er op recht interesse in hebben. Ook is het toch gewoon een wonder dat een analfabeet een boek als de Koran heeft gebracht? Hoe kan een analfabeet die niet kan lezen of schrijven een boek zo complex en prachtig als de Koran schrijven.

13 mei 2021 om 14:33

@lierse en nu mijn vraag beantwoorden aub. Vind jij dat incest moet kunnen? Een tweeling broer en zus gebruiken een condoom. Er is geen powerplay dynamiek zoals bij een vader of dochter. Is incest in die geval goed volgens jou?

13 mei 2021 om 14:36

@salaaf, an sich is er dan niets tegen in te brengen.

13 mei 2021 om 14:36

Lierse1997 Haha ik vind het mooi omdat we recht tegenover elkaar staan en dezelfde gedachtegang hebben over elkaar. Als een mens elke lust/ingeving die hij heeft zou beantwoorden door er op in te geven dan wordt de wereld een hele donkere plek waar niet veel mensen gelukkig zullen zijn.

13 mei 2021 om 14:38

Nederland heeft ook democratisch bepaald dat homoseksualiteit moet kunnen. Moet je dan het land niet uitvluchten? En vind jij het normaal dat iemand zijn land moet ontvluchten omdat hij van iemand houdt?

13 mei 2021 om 14:39

@arsenal, het enige verschil tussen ons is dat jij iemand verbiedt te zijn wie hij wilt zijn. Jij perkt iemand zijn absolute vrijheden in.

13 mei 2021 om 14:46

@lierse nee dat hoeft niet. Want ik mag nog steeds van mening zijn dat homoseksualiteit niet goed is. Net zoals er nu eigenlijk velen zijn die de islam willen verbieden in Nederland die mogen die mening ook uiten en dat doen ze ook.

13 mei 2021 om 14:47

@lierse er is geen verschil. Jij wilt ook verbieden dat mensen homoseksualiteit niet goed keuren. Vanuit dat opzicht ben jij precies hetzelfde hoor.

13 mei 2021 om 14:48

Maar dit is toch zo enorm krom. Hoe kun je ooit verkrachting dan afkeuren? Iemand houdt van iemand en wilt daar iets mee doen, je bent iemand zijn vrijheden aan het inperken. Enorm krom als je het aan mij vraagt. En overigens claim ik nergens dat ik iedereen aboslute vrijheid geef of wat dan ook. Overigens perk jij nu ook mijn vrijheid in om er een andere mening over te hebben, ironisch niet?

13 mei 2021 om 14:50

@salaaf, jij mag dat van mij vinden hoor. Ik zal je er een walgelijk persoon door vinden, maar jij mag dat. Ik perk jouw vrijheden dus totaal niet in.

13 mei 2021 om 14:53

Vrij simpel. Vrijheden gaan maar zover tot ze andere vrijheden inperken. Als jij iemand verkracht is dat tegen de wil in van iemand anders. Wederom een zeer slechte vergelijking. En waar perk ik jou vrijheden in? Ik heb geen enkele van je reacties gemeld en ga je niet aangeven bij de politie voor homofobie of iets dergelijks.

Jij mag vinden dat homoseksualiteit slecht is, alleen als het daar bij blijft. In veel echt godsdienstige landen blijft het echter niet bij iets vinden maar wordt het gewoon verboden. Als je dat verschil niet serieus inziet dan ben je niet serieus te nemen.

13 mei 2021 om 14:54

Gast dan verschillen we toch totaal niks? Ik vind jou walgelijk en jij mij.... jij bent voor X en ik tegen X. Jij hebt liever dat ik niet tegen X ben en ik heb liever dat jij niet voor X bent...

13 mei 2021 om 15:00

@lierse die landen mogen zelf bepalen wat zij goed en kwaad vinden toch? Of moet men geforceerd worden te geloven waar lierse in gelooft. Jij vind het namelijk niet kunnen dat ik mijn geloof op jou forceer maar blijkbaar wil je wel het jouwe op die van andere forceren. Dat is best wel hypocriet lierse

13 mei 2021 om 15:01

Jawel want jij staat achter een verbod op homoseksualiteit vanuit religieuze kant. Jij blijft dus niet bij “iets vinden over”, jij gaat over naar het verbieden van dingen wat dus wel wezenlijk vrijheden inperkt.

13 mei 2021 om 15:04

@salaaf zo kun je alles goed praten. “Nazi Duitsland mag toch zelf bepalen wat ze goed of kwaad vinden toch? Of moeten zij geforceerd worden te geloven waar de rest van de wereld in gelooft.

13 mei 2021 om 15:05

@lierse je vind het dus wel kunnen dat jou ideologie/morale standpunten en geloof op andere geforceerd worden? Interresant. Dus dan zou je het ook vanuit de moslims moeten begrijpen als zij het willen forceren op andere. Jij bent alleen niet eens met de inhoud maar wel met de methode van forceren. Terwijl je eerder zei dat je van mij zou walgen maar niet zou willen forceren.

13 mei 2021 om 15:06

Maar ik snap nog steeds niet hoe jouw mindset dan beter is dan de mijne. Waarom zou de wereld jouw mindset moeten hebben en niet die van mij? Ik claim nu niet dat ik de juiste mindset heb.

13 mei 2021 om 15:22

Jullie snappen het beiden duidelijk niet. Ik vind mijn eigen standpunt omtrent het onderwerp logischerwijs het juiste. Maar dat betekent niet dat ik vind dat ik de waarheid in pacht heb. Het is echter wel zo dat mijn standpunt niemand verbiedt iets te doen dat niet in strijd is met andere vrijheden. Iedereen mag achter zijn deurtje van homo’s vinden wat hij of zij wil, maar niemand kan het recht hebben te verbieden dat die mensen zichzelf mogen zijn. Want dat gaat in strijd met hun eigen grondrechten. En zoals we bij verkrachting gezien hebben, vervallen sommige eigen vrijheden als je daar anderen hun vrijheden mee beperkt. Onze mindset zou pas hetzelfde zijn als ik ervoor zou pleiten dat homofoob gedachtengoed verboden moet zijn en dat jullie gestraft zouden moeten kunnen worden door jullie teksten (wat ik dus niet vind). Dat is toch een zonneklaar verschil? Ik denk niet vanuit mijn eigen mening die ik juist acht, ik denk vanuit het universele gegeven dat mensen moeten kunnen doen en laten wat ze willen als ze daar geen andere mensen mee benadelen. En je kunt hier lopen beweren wat je wilt. Maar twee homo’s die benadelen @Salaaf en @ArsenalFanehv echt niet door hun homoseksualiteit.

13 mei 2021 om 15:31

Hoe dan ook lierse leuk gesprek. Wellicht heb ik mijn punten niet goed naar voren gebracht misschien ook wel. Excuus als ik onbeleefd overkwam.

13 mei 2021 om 15:36

De kans dat je voor homoseksualiteit gestraft wordt in islam is toch klein hoor. Er moeten 4 ooggetuigen zijn die werkelijk waar de penetratie gezien hebben, anders dan is er geen zaak van te maken. Dit gebeurt dan ook vrijwel niet. Maar zoals eerder gezegd verbiedt Islam niet de gedachte maar de daad.

Jawel.....zijn vrouw. Die voel zich knap bedonderd denk ik zo.

13 mei 2021 om 12:15

Misschien weet ze het wel.... kijk naar martien

Nou oke meneer de Bever, leuke toevoeging. Iedereen bepaalt dat toch lekker zelf. Wie kan het nou schelen dat een voetballer stiekem naar zijn teamgenoten staat te kijken tijdens het douchen? Ik hoef zelf niet te weten of een voetballer homo is of niet, totaal geen toegevoegde waarde dit voor mij

Denk dat er dan toch heel wat rituele shirtverbrandingen gaan volgen, vooral in de streng gelovige gebieden zoals Afrika.

Meent ie dit? Hij denkt dat verder geen supporter hier iets over zou zeggen? Wauw, mag ik ook zo'n grot waarin je niets meekrijgt van de wereld.

Wat een figuur. Praat lekker voor je zelf! En over je zelf. Meneertje (mevrouwtje?) wil dit wil dat..... Moet iedereen voor zichzelf weten als ze ervoor uit willen komen, en wanneer. Heb het gevoel dat dit figuur aandacht tekort heeft en zich geroepen voelt om te vertellen hoe anderen moeten denken en doen. Walgelijk.

Ik denk dat er simpelweg niet zoveel homoseksuele mannen zijn die professioneel voetballer zijn. Maar alsnog zullen er vast wel wat tussen zitten. Los daarvan is het natuurlijk wel zorgelijk dat er zo'n taboe op heerst en het woord 'homo' overal te pas en te onpas wordt gebruikt. Ik ben benieuwd hoe de voetbalwereld erop zou reageren wanneer een bekende profvoetballer uit de kast komt. Je zou denken dat het (nu er momenteel zonder publiek wordt gespeeld) misschien iets makkelijker is voor bijvoorbeeld een speler van 34 die in zijn laatste jaren zit.

Misschien zijn er gewoon bijna geen profvoetballers die homo zijn.

13 mei 2021 om 12:41

Dat is nogal een cirkelredenering. Alsof je in 1650 zou zeggen "misschien zijn er wel geen slimme vrouwen, want ja echt veel zie ik er niet zitten op de universiteiten".

13 mei 2021 om 13:08

Verkeerd gereageerd? Op de universiteit zitten juist veel vrouwen als je er een binne loopt zie je dat...

13 mei 2021 om 13:13

Daarom voegt lierse ook de woorden in 1650 toe aan zijn reactie

13 mei 2021 om 13:21

Overheen gelezen maar snap nog niet hoe dat met dit te maken heeft.Het kan toch dat er bijna geen homos zijn in het voetbal.

13 mei 2021 om 13:32

Dat ze er niet publiekelijk zijn, moet toch niet betekenen dat ze er niet zijn? Het is gewoon geweten dat er veel gezeik komt als je als voetballer je out.

13 mei 2021 om 14:08

Als homo's gigantisch oververtegenwoordigd kunnen zijn in bepaalde sectoren, zoals bijvoorbeeld entertainment of mode, dan zou het ook mogelijk moeten zijn dat ze in bepaalde sectoren ondervertegenwoordigd zijn. Hetzelfde kan gezegd worden van eigenlijk elke seksuele, religieuze of etnische groep.

13 mei 2021 om 14:10

Ik snap niet waarom je zo bekrampt bent? Ik zeg misschien zijn er bijna geen homovoetballers en dat kan jij ook niet weten. Maximale wat je kan doen is een simpel statistiek sommetje erop loslaten, maar die simpele sommetje zijn niet meteen de waarheid lol. Daarnaast is seksualiteit nou ook niet alles voor iedereen. Wellicht zijn ze homo maar vinden ze dat het de rest van de wereld geen ene moer aangaat wat ze zijn en zeggen ze het ook niet.

13 mei 2021 om 14:18

Dat laatste zal hoogstwaarschijnlijk zo zijn, maar dan zijn ze er toch nog?

13 mei 2021 om 14:24

Ik heb nu 2x tegen je herhaalt wat ik gezegd heb. Ik doe het geen 4e keer. Ik heb helemaal niet geclaimed dat er geen mensen zijn die zichzelf homo achten. Houd op man. Lees wat er staat en niet wat jij wilt dat er staat.

13 mei 2021 om 14:30

"misschien zijn er gewoon bijna geen profvoetballers die homo zijn"

13 mei 2021 om 14:34

Ja. Het is toch duidelijk man. Ik zeg toch niet dat er geen zijn!? Lees wat er staat.

‘als Messi morgen vertelt dat hij homo is, zal niemand hem erop aanvallen’ Droom lekker verder.

13 mei 2021 om 14:22

Denk dat zijn vrouw hem in elkaar slaat hahahha

Bij het vrouwenvoetbal is dit volgens mij niet aan de orde. Vreemd h� Daar zijn er toch heel veel dames die lesbiennes zijn en ze hoeven dat ook echt niet te verbergen. De 'kleedkamerproblematiek' waar men het zo vaak over heeft speelt in het vrouwenvoetbal ook geen rol. Hoe zou dat komen?

13 mei 2021 om 13:45

Veel minder fans in het vrouwen voetbal dan in het mannen voetbal dus minder interessant. Hoe groter het publiek hoe meer idioten je hebt.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger30
D. DumfriesVerdediger32
P. van AanholtVerdediger30
F. de JongMiddenvelder30
D. BlindVerdediger30
G. WijnaldumMiddenvelder33
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

3756 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Internazionale wil Barcelona verlossen van grootverdiener’

Internazionale heeft zijn zinnen gezet op de komst van Jordi Alba, zo weet Mundo Deportivo woensdag te melden. De Italiaanse club is een bod aan het voorbereiden op de linksback en...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Genoa heeft met Olympique Marseille gesproken over een langer verblijf van huurling Kevin Strootman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren