Ten Hag: ‘Zoals de situatie nu is, dan zie ik voor hem weinig perspectief’

Donderdag, 13 mei 2021 om 11:14Rian Rosendaal • Laatste update: 11:39

Erik ten Hag denkt dat Kik Pierie nog steeds alle kans heeft om te slagen als verdediger van Ajax. Vanwege de forse concurrentie achterin verwacht de trainer van de landskampioen echter niet dat hij op korte termijn in aanmerking komt voor een basisplaats in Amsterdam. Pierie zelf is het wel eens met de lezing van Ten Hag en de kans dat hij ook volgend seizoen ergens anders speelt is dan ook groot.

"Zoals de situatie nu is, met de samenstelling van de selectie bij Ajax, dan zie ik voor hem weinig perspectief dat hij veel gaat spelen. En dat heeft hij wél nodig", geeft Ten Hag toe in gesprek met verslaggever Hans Kraay junior van ESPN. Pierie is donderdagochtend te gast bij Goedemorgen Eredivisie en in dat programma bespreekt de aan FC Twente verhuurde verdediger de laatste stand van zaken. "We hebben de afgelopen weken natuurlijk wel via de zaakwaarnemer met Marc Overmars en Jan Streuer gesproken, over wat het plan voor volgend jaar is. Ik volg Ajax natuurlijk ook op de voet en daar heb je Daley Blind die terugkomt, Lisandro Martínez die het heel goed doet. Zoals het er nu naar uitziet word je daar een derde linker centrale verdediger. Ja, dan staan je ook niet veel speelminuten te wachten", verzucht de realistische Pierie.

"Dan is het voor mij heel goed om elders, zoals Ten Hag zei, ervaring op te doen", voegt Pierie daaraan toe. "Ik wil volgend jaar veel spelen. Het kan razendsnel gaan in je ontwikkeling. Ik vind dat ik op zoveel punten nog kan ontwikkelen, dat het totale plaatje er nog niet is." Presentator Milan van Dongen vraagt vervolgens hoe Pierie zijn beginperiode bij Ajax als leerschool heeft ervaren. "In het begin was het wel wennen. Ik kwam natuurlijk uit een gespreid bedje als jongen van de club, twee jaar gespeeld bij sc Heerenveen. Het was duidelijk dat ze wat aan mij gingen verdienen, dus je wordt naar voren geschoven en opgehemeld. Bij Ajax was het even de deksel op de neus, plat gezegd. 'Wie ben jij dan en wat kom je hier doen?' Daar had ik wel moeite mee en dat is denk ik ook de reden geweest dat ik te lang in Jong Ajax heb gespeeld. Ik ben daar te lang in blijven hangen. En in die sleur van teleurstelling ben ik meegegaan."

"Ik ben wel blij dat ik dat heb meegemaakt, want nu weet ik ook hoe dat is en daar kan ik weer wat mee", vervolgt Pierie zijn analyse over de eerste periode bij Ajax. "Maar dat was wel een leermoment, zeker. Ik had ook niet verwacht dat ik vanaf dag een er zou staan. Blind stond daar en dat is een ontzettend goede speler. Maar ik had wel ambitie om naar die rol toe te groeien. In het eerste jaar speel je dan een wedstrijd of tien en het jaar daarna nog meer om in die rol te groeien", aldus Pierie, die in het shirt van Twente tot dusver tot 24 wedstrijden kwam.


Poll

Zie jij Kik Pierie ooit doorbreken bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door master d)

Ik zie het niet en heb het nooit gezien. Zelfs voor Twente vind ik hem randje. Wie weet ontwikkeld hij zich stormachtig maar ik denk het niet.

13 mei 2021 om 11:52

Dat hadden we allemaal met Blind in zijn eerste periode. De talenten moeten gewoon veel vlieguren maken, dus verhuren. Voetballen kunnen ze allemaal, anders kom je niet bij Ajax terecht.

13 mei 2021 om 11:58

Verschil is dat deze Pierie al heel veel vlieguren gemaakt heeft en nog steeds niks laat zien dat lijkt op Ajaxniveau. Die zit al op bijna 100 wedstrijden op het hoogste niveau. Hoeveel vlieguren heb je nodig om te laten zien dat je echt talent hebt?

13 mei 2021 om 12:01

Bij aankoop van Pierie was hij op dat moment een van de minste in de basis bij Heerenveen. De jaren daarna heeft hij zich bij Ajax wel ontwikkeld (naar mijn idee speelt hij bij Twente redelijk, dat is hem nooit bij heerenveen gelukt). Maar Pierie blijft absoluut geen niveau Ajax (ook geen back-up). Gezien de naam Ajax er achter staan, moet het Overmars misschien nog lukken om een deel van de transfersom terug te krijgen, maar ik denk niet dat ze de volle 5 miljoen terug krijgen.

13 mei 2021 om 12:07

Dit is wel wat anders dan Blind. Die deed het gewoon uitstekend bij FC Groningen en brak vervolgens gelijk door bij Ajax. Pierie staat min of meer stil en komt al niet echt uit de verf bij FC Twente. Dat is toch wel een hele andere situatie. Ik geloof ook wel dat Pierie uiteindelijk een stabiele verdediger in de Eredivisie wordt, maar op korte termijn moet hij eerst maar eens zorgen dat hij aan kan haken bij FC Twente. Dat gaat namelijk ook nog niet van een leien dakje.

13 mei 2021 om 12:18

Ajacieden waren van mening dat Botman tekort kwam voor Ajax. Dat kan best zijn maar die was bij Heerenveen vele malen indrukwekkender dan Pirie. Bij Twente vind ik hem ook niet de grote uitblinker dus ik denk ook niet dat hij van meerwaarde gaat worden bij Ajax. Blind is net als Pierie ook geen killer in de lucht of persoonlijke duels maar die is opbouwend van meerwaarde omdat hij een geweldige inspeelpass heeft. Dat voordeel heeft Pierie niet. Die kan niet goed verdedigen en is opbouwend ook niet bijzonder

13 mei 2021 om 15:10

Kortom: onbegrijpelijke aankoop!

13 mei 2021 om 21:23

Tja je kunt niet alleen maar voltreffers kopen natuurlijk. Beetje kortzichtig altijd dit. Van de 10 spelers die Ajax aantrekt zijn er doorgaans 4 een groot succes, 4 zijn er ok-ish, en 2 een miskoop. Accepté en door!

Dat heb ik nu ook met Ekkelenkamp, die zal nooit aanklampen bij ajax, ja hooguit een paar invalbeurten. Waarom verkopen ze hem niet gewoon, dan heb je in ieder geval iets

13 mei 2021 om 12:03

Ekkelenkamp is denk ik ook niet goed genoeg voor Ajax. Wel heb ik bij hem het gevoel dat hij bij een Groningen of Heerenveen een van de betere zou zijn en daar zeker zou kunnen groeien. Misschien dat Ajax hem een jaartje kan verhuren aan zo'n club en daarna verkopen?

13 mei 2021 om 12:22

Dat zou voor hem de enige beste optie zijn

13 mei 2021 om 12:27

Leuk dat je dat zegt, maar voor spelers als Ekkelenkamp, Lang, De Wit, Traore, Danilo had het veel beter geweest om bij een club als AZ, Utrecht, Groningen, Vitesse, Heerenveen of zo door te breken. Dat zijn spelers die klaar zijn voor de Eredivisie, maar nu veel te weinig minuten maken. En bij Lang heeft Ajax ook wel een fout gemaakt, maar als hij bij een andere club had gezeten had hij zich makkelijker kunnen bewijzen in de Eredivisie. Je zag het trouwens ook aan Botman en in mindere mate bij Sierhuis. Spelers die de KKD zijn ontgroeid, maar bij Ajax 1 niet aan de bak komen moeten gewoon vaker worden verhuurd. Nu ook weer met die Timber die naar Utrecht gaat. Ik had hem nog niet afgeschreven. Voor Ajax had het beter geweest als ze hem daar op huurbasis konden stallen. Scherpen, Schuurs zitten ook in dezelfde situatie in mijn ogen.

13 mei 2021 om 12:35

Zowel Heerenveen als Twente wilden vorig jaar graag Ekkelenkamp huren volgens mij. Maar Ajax wilde hem niet laten gaan. Ik denk toch dat dat een gemiste kans was. Voor Ekkelenkamp zelf was het goed geweest om basis te spelen in de eredivisie en ervaring op te doen. Bij Ajax moet hij het van wat invalbeurten hebben, maar dat is wel wat anders dan 90 minuten.

Te vroeg vertrokken. Bij Heerenveen niet eens de grote man en dan wel de overstap maken naar Ajax. Erg jammer, maar zie hem niet in de basis bij Ajax verschijnen.

Pierie maakt nog steeds enorme fouten, fouten die zelfs bij Twente niet kunnen. Hij heeft voorlopig nog niets te zoeken bij Ajax 1 en ik twijfel of hij ooit het niveau gaat halen. Ik denk dat we over een paar seizoenen gewoon een stabiele verdediger voor de Eredivisie in hem zien, meer niet.

13 mei 2021 om 12:04

Dat denk ik inderdaad ook. Op dit moment is het voor hem aanhaken bij FC Twente terwijl die heel wat jasjes uit hebben moeten doen. Die speelt er alleen omdat de club nog midden in een sanering zit.

Dit is geen centrumverdediger voor een systeem met twee centrumverdedigers. Als hij wat wendbaarder was zou hij een goeie linksback zijn en als hij meer handelingssnelheid en medogenloosheid had zou het een goeie verdedigende middenvelder zijn. Als centrumverdediger mist hij de grinta, de felheid. Hij is onzeker, positioneert zich vaak verkeerd, laat zich makkelijk wegzetten, is niet bijzonder snel en is toch wel puur linksbenig.

13 mei 2021 om 12:02

Ik vind 'm aan de bal ook niet heel sterk. Dat hoort z'n specialiteit te zijn, maar daarin vind ik 'm vrij inconsistent. Op dit moment komt hij ook te vaak tekort voor dit FC Twente. Die speelt momenteel ook alleen omdat er geen geld is en omdat er gesaneerd word.

Begrijp niet dat ze het blijven gooien op speeltijd en dat een ontwikkeling dan snel kan gaan. Dit is iemand die juist voor zijn leeftijd al relatief veel speelminuten in de Eredivisie gehad heeft. 2 volle seizoenen bij Heerenveen en nu toen hij fit was bij FC Twente. Ondanks dat is hij qua niveau niet beter dan toen hij zijn debuut maakte. Kortom er is geen ontwikkeling. Waarom zou hij bij een 4e jaar Eredivisie plotseling wel gaan ontploffen en Ajaxwaardig worden? Gewoon een matige verdediger die in balbezit soms nog een aardige pass geeft. Voor de middenmoot nuttig, maar meer ook niet.

13 mei 2021 om 12:11

Virgil werd ook gezien als middelmatige verdediger in de eredivisie . Niet goed genoeg voor de Nederlandse top. Laat het duidelijk zijn dat pierie duidelijk geen nieuwe vvd of de ligt is . Maar de fout ligt toch bij Ajax zelf? Het gewoon kopen van een middelmatige verdediger die toevallig dat seizoen jong genoeg was en een redelijk seizoen speelde.

13 mei 2021 om 12:22

Sowieso ligt de fout bij Ajax zelf. Die horen zo iemand niet te kopen voor die prijs en voor het niveau dat hij liet zien. Overigens speelde hij helemaal geen redelijk seizoen toen Ajax hem haalde. Dat was nog het ergste. Hij speelde net als de complete Heerenveeenverdediging een waardeloos seizoen waarin ze meer dan 70 tegentreffers moesten incasseren. Hij onttrok zich niet aan de malaise achterin bij de Friezen dat seizoen en was net zo matig als collega verdedigers. Voor mij echt een onbegrijpelijke aankoop.

Tja, die jongen maakt niet eens indruk bij dit FC Twente. Ik zie het eigenlijk niet gebeuren, slagen bij Ajax. Hij is nog jong, maar ook al ervaren. Aan de bal is hij niet consistent en verdedigend zijn er te veel verbeterpunten. Ik kan best geloven dat hij ooit een stabiele kracht bij een Nederlandse subtopper wordt, maar op korte termijn is het gewoon niet heel veel.

Heeft niet de visie van Blind in z'n betere dagen om zich verdedigend slim op te stellen of op het juiste moment voor z'n man komen. Dan moet je snel en wendbaar zijn om met zoveel ruimte te spelen en dat is hij totaal niet, sterker nog ik denk dat Blind hem nog eruit sprint. Voetballend ook niet bijzonder en ik denk niet dat Twente hem nog een jaar wilt. Gegokt, verloren en weer door naar de volgende speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3 fans
Verdediger, 20 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Manchester City wil een bod uitbrengen op João Félix. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren