Go Ahead Eagles promoveert naar Eredivisie dankzij misstap De Graafschap

Woensdag, 12 mei 2021 om 23:04Dominic Mostert • Laatste update: 01:06

Go Ahead Eagles keert na een afwezigheid van vier jaar terug in de Eredivisie. De club uit Deventer won woensdagavond met 0-1 van Excelsior en keek daarna vanuit het stadion in Rotterdam naar het restant van het duel tussen De Graafschap en Helmond Sport, dat vanwege regenval was gestaakt in de eerste helft. De concurrent uit Doetinchem wist ondanks verwoede pogingen niet te scoren, waardoor Go Ahead als tweede eindigt en samen met SC Cambuur direct promoveert. Voor De Graafschap rest de nacompetitie.

Na een oponthoud van meer dan een uur werd de wedstrijd hervat om 22.00 uur, toen alle andere Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden net waren afgelopen. De opdracht voor De Graafschap was helder. De ploeg van trainer Mike Snoei maakte voor de onderbreking weinig indruk, maar opende direct na de hervatting de jacht op het zo gewenste doelpunt. De kansen volgden elkaar in rap tempo op in de slotfase van de eerste helft. Een inzet van Jordy Tutuarima leidde tot een corner, die weer resulteerde in een kopbal van Ted van de Pavert van dichtbij; keeper Rowen Koot bracht redding.

Vervolgens stuitte Ralf Seuntjens, met veertien doelpunten dit seizoen clubtopscorer, van dichtbij op de paal. Na een pauze van slechts vijf minuten duurde het even voordat De Graafschap weer grote kansen kreeg, maar die kwamen er na een uur. Koot voorkwam dat Seuntjens de score opende met een hard schot in de korte hoek, waarna een volledig vrijstaande Jasper van Heertum naliet om van dichtbij raak te koppen. Een geplaatst schot van Daryl van Mieghem zeilde vervolgens over.

De wedstrijd werd live uitgezonden in het Van Donge & De Roo Stadion van Excelsior, waar spelers en andere personeelsleden van Go Ahead toekeken. Ze zagen tot hun opluchting dat een vanaf het middenveld gelanceerde Joey Konings oog in oog met Koot faalde. Een nog grotere kans werd diep in de blessuretijd gemist. De Graafschap slaagt er dus nog niet in om na twee jaar terug te keren in de Eredivisie. De mogelijkheid is er nog wel via de play-offs; in de eerste ronde, die zaterdag al plaatsvindt, wacht een duel met Roda JC Kerkrade. Als De Graafschap die ronde overleeft, wachten nog twee hordes richting promotie.


Poll

Ben je blij met de promotie van Go Ahead Eagles?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

157 reacties (laatste reactie door azchelsea)

De KNVB heeft er wel alles aan gedaan om de Graafschap te laten promoveren. Geen rooie kaart gegeven en veel te lange blessure tijd. Gelukkig dat Go Ahead alsnog is gepromoveerd, want die trainer van de Graafschap gun je het totaal niet. 2 weken geleden voor de wedstrijd tegen Jong Ajax zei Snoei dat hij zin had in een feestje, wanneer wordt die gehouden Snoei?

12 mei 2021 om 23:09

Dacht precies het zelfde haha

12 mei 2021 om 23:09

Haha wat was die scheids inderdaad aan het doen. Die lb had al 1e helft eraf gemoeten en hij geeft opeens 7min😂

12 mei 2021 om 23:09

Mooi wel dat Helmond sport het tegenovergestelde doet, die gasten hebben werkelijk waar alles maar dan ook alles gegeven om hun niet te laten promoveren. Zoals het hoort.

12 mei 2021 om 23:09

Precies, en al helemaal voor die engnek van een voorzitter. Scheidsrechter was echt dramatisch vandaag, die linksback heeft 5 overtredingen mogen maken en een penalty tegen moeten krijgen.

12 mei 2021 om 23:11

Wat ik altijd zo vreemd vind is dat scheidsrechters in blessuretijd aangeven 'ik zet de stopwatch even stil'. Hoezo dan wel en tijdens de wedstrijd niet?

12 mei 2021 om 23:19

Ik hield het niet meer. En dan ook nog langer dan die 4 minuten spelen terwijl daar geen aanleiding voor was. Geweldig dit. Nooit verwacht maar oh zo lekker. Ben 10 jaar ouder geworden na die kansen van de graafschap

12 mei 2021 om 23:21

Gefeliciteerd man! Leuk voor de fans en ook een leuke club met een heerlijk stadion.

12 mei 2021 om 23:26

Haha, inderdaad. Geniet ervan! Volgend jaar Eredivisie in die mooie tenues, met Keesie Wonderboy aan het roer. Hij doet zijn oude bijnaam echt eer aan. Wat een ongelooflijke prestatie, heerlijk

12 mei 2021 om 23:36

Dankje! Even bijkomen dit. Wat een bizarre spanning. Zeker met rkc gae in het achterhoofd. Hopelijk laten we zien eredivisie waardig te zijn, maar qua beleid gaat het al veel beter dan vorige jaren. Enorm trots

12 mei 2021 om 23:41

Overigens respect voor helmond. Bleven strijden ondanks dat er niks op het spel stond. Makkelijk praten van mijn kant maar vind het oprecht mooi.

13 mei 2021 om 00:34

Welkom terug in de Eredivisie Ackaka! Kan al niet wachten op de rentree van onze derby haha

13 mei 2021 om 03:02

Gefeliciteerd man! Go Ahead hoort met haar prachtige oude stadion ook echt in de Eredivisie als je het mij vraagt. Kan nu al niet wachten op een uitwedstrijd in de Adelaarshorst! De Graafschap gun ik het in verband met vorig seizoen ook, maar hebben het wel maximaal verpest voor zichzelf.

12 mei 2021 om 23:28

Snoei mag van mij part direct de laan uit gestuurd te worden, compleet ongeloofwaardige trainer, totaal niet de Graafschap waardig die vent. En tja, rode kaart had gegeven kunnen worden, Helmond had ook een pingel kunnen krijgen vond ik zelf maar al geef je Snoei nog +10 minuten, met spelers als Platje, Opoku, Seuntjens, v Mieghem en Tutuarima win je geen oorlogen (meer) mee helaas.

12 mei 2021 om 23:38

Wat kan die trainer er aan doen dat zijn spelers al die kansen missen dan?

12 mei 2021 om 23:42

Aan kansen missen kan een trainer niks aan doen, maar het veldspel is niet om aan te zien en dat komt voornamelijk door de spelers wie erin staan. Dit is heel 2021 al het geval, er word steeds op de valreep gewonnen en dat bleef natuurlijk niet goed gaan. De Graafschap stond altijd bekend om aanvallend voetbal, helaas word dat volledig kapot gemaakt door meneer Snoei, wie allesbehalve populair is in Doetinchem. Iedereen walgt van die gozer

13 mei 2021 om 00:01

Ah, daarin geloof ik je meteen hoor maar gezien de wedstrijd van vandaag zou de Graafschap ook met deze basiself 9 van de 10 keer gewoon gewonnen hebben. Dat de trainer niet populair is heb ik hier inderdaad vaker gelezen.

13 mei 2021 om 00:07

Ik kijk nooit de graafschap maar als ze altijd zo spelen qua veldspel als vandaag dan zou ik hem direcht ontslaan. Lange bal op seuntjes en kijken waar hij valt. Geen normale aanval gezien bijna

13 mei 2021 om 00:11

Precies. Vanaf het begin werd er zo gespeeld. Wellicht door het natte veld. Alsnog mis je een nummer 10. Er is geen enkele vorm van creativiteit te bekennen in dit team

13 mei 2021 om 00:20

Snoei speelt 532 en vind het prettig om lange ballen op Opoku en Seuntjens te geven en vanuit daaruit te voetballen. Waarom terwijl Hamdoui en Leemans op de bank zitten? Hele goeie vraag, dat weet niemand. Hamdoui was vooral aan het begin van het seizoen met afstand de beste speler en Leemans weet je dat hij voetballend heel sterk is. Alsnog word er gekozen voor een onbegrijpelijke tactiek, terwijl je misschien wel een van de sterkste selecties hebt van de KKD maar omdat de beste spelers wekelijks op de bank moeten zitten, word er gewoon verschrikkelijk voetbal op de mat gelegd. Ik blijf wekelijks elke wedstrijd kijken maar het is echt niet om aan te zien. Leemans, Hamdoui en Konings zijn 3 spelers wie bij elke KKD club in de basis zouden staan, maar niet bij Snoei.

13 mei 2021 om 04:22

Ik vind leemans vind ik heel erg tegen vallen. Alles is een ben te laag tempo. Konings is leuk om te zien (werkt hard) maar mist scorend vermogen) dat is voor een spits wel belangrijk, maar dat Mo zo weinig speelt snap ik ook niet.

Super leuk voor de Eagles. Gefeliciteerd. Leuk stadion, echt in de stad. Hopelijk weer met publiek volgend jaar. Maar wat een spanning was dit zeg deze avond, ongelooflijk. En voor de Graafschap een beetje een omgekeerd Ajax moment van een aantal jaar geleden. Helmond streed nergens meer voor en snoept de punten af van de Doetinchemmers. Weten ze nu ook daar hoe pijnlijk zoiets is. Echter hoop ik toch op promotie voor ze, want is wel een leuke club.

12 mei 2021 om 23:10

Sjaak Zwart vind dit wel leuk.

12 mei 2021 om 23:11

Spelen op kunstgras toch? Leuk voor hun maar super kut voor de Eredivisie

12 mei 2021 om 23:13

Bedoel je nou dat eagles kunstgras speelt? Supporters hebben notabene voor veldverwarming gezorgd

12 mei 2021 om 23:18

Oh dat dacht ik, excuus

12 mei 2021 om 23:19

Nee hoor, natuurgras

12 mei 2021 om 23:34

"en voor de Graafschap een beetje een omgekeerd Ajax moment van een aantal jaar geleden." Ergens heel ver weg wel maar er is nog play-offs voetbal he, Ajax was toen per direct uitgeschakeld voor het kampioenschap, de Graafschap krijgt dan nog een kans maar de kans is klein dat die word uitgepakt met deze trainer.

13 mei 2021 om 07:31

De grote beloning voor de competitie is de CL, die voorronde haalde Ajax destijds wel. Dus toch vergelijkbaar

Snoei en Hofstede mogen door GoAhead beide bedankt worden door de waardeloze aankopen van Hofstede en de waardeloze opstellingen van Snoei. Wekelijks zitten de beste spelers op de bank, alsof er niet gewonnen wil worden. Lekker nog een jaartje KKD, met dit beleid verdien je het niet. Proficiat Go Ahead supporters, jullie laten tenminste wel voetbal zien.

12 mei 2021 om 23:07

Gefeliciteerd Go Ahead fans, wat een wanprestatie de afgelopen weken van De Graafschap, ongelooflijk. Edit: geen idee waarom dit hieronder komt, app liep vast.

12 mei 2021 om 23:10

Vooral Hofstede als je in de winterstop aankopen doet en er geen een staat in de basis. Vandaag mocht Leemans zelfs niet invallen. Aankopen allemaal op leefdtijd maar zonder kwaliteit.
Ga WC papier verkopen of zoiets Hofstede.

Pfffff die laatste kans man, belachelijk trouwens dat er überhaupt nog werd gespeeld want de tijd was allang voorbij, maar als je die kans dan krijgt moet je hem maken ook

12 mei 2021 om 23:14

Ze spelen nog playoffs, dus er komt nog een kans.

12 mei 2021 om 23:29

Ze zitten er mentaal doorheen. Denk dat ze zelfs van mijn clubje Roda JC gaan verliezen in de play-offs.

13 mei 2021 om 00:05

Als ze zo blijven spelen als de afgelopen 2 wedstrijden wel ja.

Van harte gefeliciteerd Eagles! Blij om jullie weer in de Eredivisie te zien, prachtige club!

Wat een slotfase en wat heeft de Graafschap het laten liggen... gefeliciteerd GAE Fans!

Jeetje die kansen in de slotfase, dit is topsport, omgaan met druk. Gefeliciteerd Eagles fans, volgend jaar genieten van de derby met PEC

Helmond heeft flink gestreden en verdiend wel een paar kratjes haha. Gefeliciteerd Eagles!

Ik twijfel nog of ik dit treurig of hilarisch vind.

12 mei 2021 om 23:11

Is toch geweldig dat hun geen 2de zijn haha! Karma

12 mei 2021 om 23:13

Haha heerlijk! Mijn avond kan niet meer stuk hehe

De Graafschap heeft het aan zichzelf te danken. Wat een kansen. Trouwens ook credits naar die keeper van Helmond!

Altijd lastig op de vijverberg in de laatste speelronde als de tegenstander nergens meer omspeelt .

12 mei 2021 om 23:12

Haha kunnen wij als Ajacieden over meepraten

12 mei 2021 om 23:14

Wat je zaait is wat je oogst zeggen ze wel eens. ;-)

Oef, erg sneu voor de graafschap. Dan maar via de na competitie.

12 mei 2021 om 23:16

Die gaan dat niet meer redden. Vermoed dat ze zo'n mentale tik hebben gehad dat ze er direct tegen Roda uitvliegen.

12 mei 2021 om 23:41

Jup, denk het ook. Flow is vaak wel belangrijk bij play-off wedstrijden en dat speelt niet echt in het voordeel van de graafschap. Moet ook zeggen dat ze vaak geleund hebben op hun fysiek en te weinig op voetballende kwaliteiten. Ik gun het ze van harte, maar vrees het ergste voor ze

12 mei 2021 om 23:49

@marnix88 Over die flow gesproken, ik denk oprecht dat Volendam wel eens voor een verassing kan gaan zorgen, spelen echt goed de laatste weken en zitten in een fantastische flow.

12 mei 2021 om 23:58

Ze zullen het ook in 1 wedstrijd moeten doen, aangezien er geen return-wedstrijden zijn.

Gefeliciteerd Snoei!

12 mei 2021 om 23:31

Heeft hij het toch geredt. Je kunt mij niet wijsmaken dat hij uberhaupt wou promoveren met de spelers wie hij opstelde, of zou hij er echt gewoon geen verstand van hebben? Gelijk oprotten met die vent

Gefeliciteerd Eagles fans, tot volgend seizoen, wat een spannend slot!

Blij mee met eem geweldige aanhang! En een overijsselse derby erbij top!

12 mei 2021 om 23:26

Mooi man. Hebben ze in Doetinchem toch een voorspellende gave. Nooit meer...

Wat een spanning. Gefeliciteerd Go Ahead!

Keuken kampioen divisie is de spannendste mooiste gekste onvoorspelbaarste leukste competitie ter wereld

Tjonge dit was me een partij spannend, eerste keer dit seizoen dat ik de KKD aanzet en heb er geen spijt van hahaha. Van harte Go Ahead!

Alles wat voetbal mooi maakt gebeurde vandaag🤩🤩🤩 gefeliciteerd Go Ahead fans!

Man man wat een kans nog op het laatst, bizar als die er in was gegaan. Waren de rapen ook gaar geweest gok ik

Haha yes wat lekker dit! Hopen dat Nac de na competitie wint. Wat heeft de graafschap het zelf verprutst zeg

Dan heb je uit de laatste 2 wedstrijden 3 punten nodig voor promotie maar je speelt 2x gelijk. Wat een afgang is dit voor De Graafschap. Hopen dat ze zich kunnen laden voor de play offs.

Mooi dat Eagles weer terug is in de eredivisie! Denk dat er aardig wat bedankjes en bloemen richting de keeper van Helmond mogen.

Ze gaan hier los op de Brink, gefeliciteerd :P

Gefeliciteerd GAE fans en de complimenten aan Helliemond

Bosje bloemen voor Helmond sport van de heer Zwart uit Amsterdam

Bizar!!!!! Ongelofelijk dat de Graafschap het niet gehaald heeft. Maar het is aan hun zelf te danken. Eagles gefeliciteerd

Wauw wat een ontknoping en wat een kans nog in de 96e minuut. Verdiend en wat een voetbalsprookje, ook gezien het begin van de competitie. Mooie awayday volgend jaar. En wat heeft De Graafschap het toch ook weggegeven, wat druk met je kan doen. Eagles-fans, gefeliciteerd en tot volgend jaar!

Heel slecht, maar zo'n beetje de spannendste wedstrijd van het seizoen. Genieten!

Ongelooflijk wat een ontknoping. Go ahead gefeliciteerd en welkom in de eredivisie. Hopelijk volgend seizoen weer met supporters en kunnen we weer naar dat leuke stadion

Proficiat Eagles en met beetje hoop en geluk tot volgend jaar.

Wat een kansen vandaag voor de Graafschap. Wonder dat hij uiteindelijk niet in ging. Wellicht dat dan toch de spanning te veel werd, anders zijn die missers niet te verklaren. De Knvb heeft zijn best gedaan door ze precies te laten weten welk resultaat ze nodig hadden, geen rode kaart te geven en door ze nog extra blessuretijd op de blessuretijd te geven, maar het mocht niet baten. Je had maar 3 puntjes nodig bij een uit vorm Jong Ajax en thuis tegen Helmond en dan niet die promotie pakken.

Snoei kan inpakken! Wat een fiasco haha

Wat een bizarre beelden en een ongelofelijke situatie! Genieten voor Go Ahead Eagles, maar wat een teleurstelling voor de Graafschap, ziek!

De wraak van Sjaak blijft lang aanwezig bij de Graafschap. Wat een slechte laatste weken zeg. De swung was er de laatste maanden al niet maar vanavond is exemplarisch voor de laatste wedstrijden. Exit Snoei lijkt mij. Die man moet je niet zijn gang laten gaan tijdens de play-offs.

Complimenten voor helmond sport, gestreden als een malle. Schandalige scheids in doetinchem. Die lb had 1e helft eraf gemoeten en blessuretijd was een lachertje. Gefeliciteerd Go ahead

Op de eerste plaats gunde ik het de Graafschap zeker om te promoveren. Maar dit voelt als ajacied ook wel lekker hoor.

12 mei 2021 om 23:13

Dit voelt als Ajacied wel lekker? Nondeju dat is wel heel erg treurig. Om 1, Ajax hierbij te betrekken en 2x nog steeds met de graafschap zo bezig te zijn..

12 mei 2021 om 23:22

Laat de Graafschap maar even het zelfde voelen

12 mei 2021 om 23:22

Ach enig leedvermaak is niet vreemd toch. Ik vind de Graafschap een mooie club en mogen van mij promoveren, maar kan niet ontkennen dat ik toch even 2 seconden een glimlach op mijn gezicht had. Als dat treurig is, nou ja so be it.

12 mei 2021 om 23:47

Zo is het maar net. Boontje komt om zijn loontje. Ik heb niks tegen De Graafschap. Ik heb zelfs nog 2 jaar in Doetinchem gewerkt en het zijn sympathieke mensen die ik alles gun, maar toch geeft dit me een bevredigend gevoel.

13 mei 2021 om 00:46

Ik snap best dat je er om moet glimlachen, maar 'boontje komt om zijn loontje' dekt de lading niet echt toch? Het is niet zo dat ze iets misdaan hebben in 2016, haha

13 mei 2021 om 07:14

De graafschap deed teveel zijn best in 2016 en dat mag natuurlijk niet tegen het almachtige ajax. Hoe durven ze? Doen waar je voor betaald wordt. Bah. Vind het echt niet kunnen hoor.

Ik hoop dat Helmond degradeerd

12 mei 2021 om 23:12

Is that you Sjaak?

Krijg je ervan als je heel de tweede helft weigert te voetballen en alleen maar lange ballen speelt. Er zit zo weinig technisch vernuft in de ploeg van de Graafschap. Blij dat ze niet direct promoveren.

12 mei 2021 om 23:33

Idd dat was het voetbal van de Graafschap vanavond..Nu opladen en promoveren via de PO

Wie had dat kunnen voorspellen? Denk niemand. Wat een spanning terwijl ik geen voorkeur had voor wie dan ook. De graafschap heeft het echt laten liggen zeg. Hopelijk voor hun kunnen ze zich nog wel opladen voor play-offs.

Jaaa wat geweldig dit. Wat een gigantische spanning met al die kansen voor de graafschap. Zo ontzettend trots op dit team. Met name de 2e seizoenshelft zo goed gedaan. Vandaag 10 jaar ouder geworden.

Prachtig voor Go Ahead Eagels, prachtige club uit 1 van de mooiste steden van het oosten. Fijn dat zij terugkeren in de Eredivisie, is ze echt van harte gegund!

Wat een kans nog voor Platje op het einde zeg. Zuur voor De Graafschap, maar ze hebben het echt aan zichzelf te wijten. Genoeg kansen gehad vandaag en vorige week. Ben benieuwd of ze zich nog kunnen opladen voor de nacompetitie nu. Netjes ook van Helmond dat ze het niet hebben laten lopen. Gefeliciteerd Go Ahead fans!

12 mei 2021 om 23:18

Binnenkantje links (i.p.v. buitenkantje rechts) en dan is het raak. Mag je toch wel meer verwachten van zo'n Melvin Platje

12 mei 2021 om 23:23

Inderdaad heel matig afgerond. Overigens waren de 5 minuten extra tijd al lang en breed verstreken (en ja ik weet dat het minimale extra speeltijd betreft, maar toch), dus mocht die bal erin zijn gegaan dan waren de rapen gaar geweest in Deventer. Op het Instagramaccount van De Graafschap kun je trouwens alle kansen van de thuisploeg vanachter de goal bekijken. Daar is goed te zien hoe matig Platje die bal raakt.

13 mei 2021 om 00:37

Heeft sinds zijn komst nog geen bal goed geraakt, dus verrassend is het niet. Dan zit Hamdoui hele wedstrijd op de bank.

Ik gun het vooral Mike Snoei zo ontzettend! Ken de beste man niet, maar komt op mij over als een enorm eigengereide kloothommel. Go Ahead en de Adelaarshorst, prachtige toevoeging voor de Eredivisie.

12 mei 2021 om 23:13

Eigengereide kloothommel, fantastisch haha. Die gast is zo misplaatst arrogant en die gaat nu af als een gieter, is toch mooi man!

12 mei 2021 om 23:14

Mee eens, vind die Snoei echt een rare kwiebus die vaak popie-jopie gedrag vertoont voor de camera. Heb het idee dat de fans van de Graafschap ook al een tijdje klaar met hem zijn. Ralf Seuntjens lijkt mij ook echt een onsympathieke gast als ik hem voor de camera zie.

Gefeliciteerd Go Ahead! Krankzinnige ontknoping en knap dat er dit seizoen slechts 25 tegendoelpunten geïncasseerd zijn. Wel enorm zuur voor de fans van de Graafschap, normaal gesproken zou ik jullie alle succes gunnen in de play-offs maar aangezien Roda de eerste tegenstander is laat ik dat even achterwege

12 mei 2021 om 23:32

Het is te hopen dat dit ze mentaal geknakt heeft, want onze vorm is echt dramatisch

Gefeliciteerd go ahead supporters. Jezus man.Het is momenteel niet leuk om graafschap supporter te zijn!

Jammer, heb veel meer sympathie voor de Graafschap dan voor GAE. Het was een wonder dat die bal er niet in ging voor de Graafschap. Hopelijk halen ze het nog via nacompetitie.

12 mei 2021 om 23:34

Bijzonder. Ben jij vergeten hoe kansloos de Graafschap ten koste van Twente in de eredivisie wilde blijven een paar seizoenen geleden terwijl ze zelf nog geen 10 punten hadden gehaald? Ik vind Eagles een veel mooiere club.

12 mei 2021 om 23:42

Het is meer dat ik GAE van dat "tokkievolk" vind qua supporters. Ik weet het, je mag niet iedereen over 1 kam scheren...Daarnaast ben ik dat incident allang weer vergeten, De Graafschap is normaal gesproken een veel gemoedelijkere club in mijn ogen.

13 mei 2021 om 00:07

Ik heb zelf in Deventer gewoond en kan je zeggen dat je grotendeels gelijk hebt haha. Het stadion ligt ook echt in een wat armere wijk van de stad. Ik vind dat zelf wel wat hebben. Gewoon een interessante club. Saaie gemoedelijke clubs hebben we er al genoeg van. Zo zou ik het ook doodzonde vinden als ADO degradeert.

13 mei 2021 om 01:03

In mijn ervaring valt Deventer in dat opzicht erg mee eigenlijk. Ik was met iemand die daar destijds woonde, op steenworp afstand van het stadion en je merkt wel dat het een wat armer deel is, maar niet echt tokkies. Go Ahead is een traditionele club en dat merk je ook op de tribunes. Tokkies heb je overal wel, maar Go Ahead is bij uitstek ook gewoon een club waar zoons aan de hand van hun vader naar de Adelaarshorst komen. Wat mij betreft een van de mooiste clubs van het land

Pfffffff, 10 jaar ouder geworden maar wat een ontlading!

Overijssel is compleet. Gefeliciteerd jongens!

Ik denk dat ze bij Almere City ook behoorlijk ziek zullen zijn van hun eigen resultaat. Bij winst waren zij direct gepromoveerd.

12 mei 2021 om 23:19

Noh man. Doelsaldo van GAE is beter, dus GAE had het sowieso gered. Ongeacht of Almere had gewonnen.

12 mei 2021 om 23:21

Dan hadden ze toch een minder doelsaldo dan Go Ahead?

12 mei 2021 om 23:59

Almere had met 18 treffers verschil moeten winnen of zo..

Als neutrale kijker was dit echt genieten. Kan ook niet wachten op die P/D play offs. Levert altijd de gekste wedstrijden op

12 mei 2021 om 23:55

Plus dat het nu in 1 wedstrijd moet gebeuren, met evt verlengingen en penalties.

Leuk man, zo'n ontknoping. Het was mij om het even. Ik vind De Graafschap en Go Ahead beide leuke clubs met een mooi stadion. Maar deze ontknoping maakt het wel compleet. Ben heel benieuwd hoe ze het in de eredivisie gaan doen.
Gefeliciteerd Go Ahead en supporters!

Jammer van al dat leedvermaak hier, maar van harte GAE. Dit gaat natuurlijk voor ons niet meer gebeuren via de play offs, I'm out.

12 mei 2021 om 23:40

Begrijpelijk wel, Ajacieden (vooral Sjaak zelf) slapen s'nachts nog steeds slecht na wat er gebeurde in 2016. De Graafschap heeft zich dus tegenover de Ajacieden helemaal niet populair gemaakt natuurlijk dus dat de meeste zo reageren is wel normaal. Het is en het blijft voetbal he!

13 mei 2021 om 08:35

Er zal vast een Ajacied her en der wat leedvermaak hebben maar ik denk dat men dit vooral mooi omdat een aantal van de club echt een beetje idioten zijn. Een trainer met een arrogantie die door het dak gaat, een idioot van een voorzitter en een Seuntjes die gaat janken over Helmond terwijl je zelf kansen mist en geholpen wordt door de scheids. Zelf maken die dingen voor mij dat dit fantastisch is om te zien, of de graafschap in het verleden een keer gewonnen heeft van Ajax boeit mij persoonlijk niets maar wordt er graag bijgehaald als doekje tegen het bloeden.

13 mei 2021 om 09:56

Tjah dat gun ik je hoor maar vind het altijd een beetje van intellectuele domheid getuigen als je hier je plezier uit haalt. Persoonlijk boeit het mij geen ster wat andere clubs doen.

Leuk!! Komend seizoen weer de IJsselderby. Gefeliciteerd vanuit Zwolle.

Fantastisch nieuws! Heb het helaas niet kunnen volgen vanavond en had deze uitkomst eigenlijk niet meer verwacht, maar vind het wel een prettige uitkomst eigenlijk! Heb al vaker gezegd dag ik niks heb met clubs die zich associëren met boeren en tractoren... Voel veel meer sympathie voor de Eagles. In mijn ogen een mooiere clubnaam, een mooier shirt, een leukere accomodatie en een veel beter uit vak (de Graafschap heeft echt het slechtste uitvak van Nederland). Of ze kunnen overleven in de eredivisie zullen we moeten zien. Benieuwd of ze in Doetinchem nog energie hebben voor de play-offs?

12 mei 2021 om 23:26

Nac heeft ook niet zo'n denderend uitvak

12 mei 2021 om 23:31

VVV en de Graafschap spannen de kroon. Eigenlijk schandalig om de bezoekers daar neer te pleuren.

12 mei 2021 om 23:35

Mee eens, ik ben in het afgelopen jaar echt boer- en tractormoe geworden. Niet dat ik er iets tegen heb maar dat constante geadoreer en gekwijl van mensen zodra er iets met boeren of tractoren is begint me een beetje de keel uit te hangen. Verder heb ik niet veel voorkeur tussen GAE en de Graafschap. Inderdaad zeer interessant om te zien hoe de Graafschap voor de dag gaat komen in de play-offs tegen Roda (als ik het goed heb).

12 mei 2021 om 23:50

Misschien liggen er wel mogelijkheden om een rondje te overleven voor Roda dan! De Graafschap zal hier echt even van moeten herstellen. Ook al zijn ze beter, de beste gaat niet altijd door dus wie weet?

12 mei 2021 om 23:55

Roda was sinds januari heel goed bezig maar die goede vorm is de laatste wedstrijden als sneeuw voor de zon verdwenen. Maargoed, de playoffs zijn inderdaad een loterij waarin de vorm van de dag de doorslag geeft. Helemaal nu het slechts 1 wedstrijd per ronde is.

Kowet gefeliciteerd vanuit Leeuwarden. Fantastische prestatie en zeer verdiend. Ik verheug me nu al op de onderlinge wedstrijden volgend seizoen. En dan wel met publiek uiteraard. De Graafschap kwam uiteindelijk simpelweg kwaliteit te kort. Ik vrees dat ze het ook in de nacompetitie niet gaan redden met dit kick en rush voetbal.

Leuk dat Sjakie dit ook nog mee mag maken , wat zal hij genoten hebben en lekker slapen vanavond

Hulde Go Ahead Eagles!!! Met de winter plek 12 en eindigen op plek 2. Fantastische bekroning op een uitstekende tweede seizoenshelft.

Tja, met dit voetbal heb je in de Eredivisie ook weinig te zoeken. Hoe graag ik het als supporter ook had gezien. Als de trainer niet durft te voetballen dan houdt het op. Zeer teleurgesteld, dus hopen dat de nacompetitie nog wat wordt. Enige wat ik kan doen is Go Ahead Eagles feliciteren met deze promotie!

12 mei 2021 om 23:33

Ach hou toch op man! Een trainer is afhankelijk van zijn spelers. En met de selectie die de graafschap heeft is het toch bijzonder knap om tot de laatste wedstrijd te strijden voor promotie!

12 mei 2021 om 23:35

Jao hej geliek in wa

12 mei 2021 om 23:37

Die trainer kan er toch weinig aan doen dat zijn spelers al die kansen misschien?Organisatorisch stond het echt prima, geen kans weggegeven en best veel gecreëerd.

12 mei 2021 om 23:44

Er werd tegen (met alle respect) Helmond Sport gespeeld .. komop zeg. Hetzelfde Helmond waar Go Ahead met 5-1 van won en Cambuur met 4-1.

Geweldige ontknoping zeg, heb serieus het hele jaar niet zo'n spanning gevoeld. The Eagles terug in de eredivisie! Mooi man, is echt een iconische club met dat stadion midden in die woonwijk. Vier clubs uit Overijssel nu in de eredivisie, niet gek.

Door die vreselijke Mike Snoei vind ik het helemaal niet erg dat De Graafschap (nog) niet is gepromoveerd. En ik merk aan de reacties hier dat ik niet de enige ben, haha. Gefeliciteerd Go Ahead!

Het mooiste van deze avond is dat Excelsior gewoon het stadionlicht aan laat en de wedstrijd op de schermen afspeelt. Klasse!

Echt gras is weer terug in de eredivisie. Kom het voelen, ruiken, ademen. Geniet van de sfeer en laat je verassen door de passie van de supporters en maak je klaar voor een dag in één van de mooiste stadions in de (ere) divisie.

12 mei 2021 om 23:52

De Graafschap heeft verloren hoor.

13 mei 2021 om 00:30

Go Ahead en de Graafschap zijn redelijk vergelijkbare clubs. Leuk stadion, fanatieke supporters en een echte grasmat. De Graafschap hoort te promoveren, zeker als ik kijk de afgelopen 2 jaar aan resultaten. succes

Daar sta je dan bovenop je tractor met kletsnatte vuurwerk in je zakken.😊😷

Hahaha wat mooi, wat mooi. Van harte gefeliciteerd Go Ahead. Volgend jaar alle clubs uit Overijssel in de eredivisie. Een paar jaar geleden liet de Graafschap een vliegtuig boven Enschede vliegen met de tekst : Nooit meer naar Enschede. Goed dat ze woord houden.

13 mei 2021 om 00:13

Heerlijk is dat soms he, leedvermaak. Ik heb ook genoten vandaag net als zij toen deden toen wij eruit vlogen.

13 mei 2021 om 00:16

Mischien morgen een vliegtuigje over Doetichem laten vliegen: Volgend jaar beter.

Die Seuntjens ook verwijten maken aan Helmond , sorry hoor maar dat slaat natuurlijk nergens op.

Jong Ajax deelde al n tik uit vorige week, dus dan hebben ze toch n beetje wraak genomen op de Graafschap die Ajax n paar jaar geleden t kampioenschap kostte!

Prachtig dit. Het is de Eagles van harte gegund. In Doetinchem waren ze al zo zeker van hun zaak. Dan blijkt toch weer dat je nooit te vroeg moet juichen. Veel succes in de Eredivisie Eagles.

Mooi man al vond ik beide leuke clubs en had ik je gegund. Heb met verbazing naar de Graafschap gekeken alleen maar vee lange ook nog is beroerde ballen..Zag totaal geen idee of geloof. Alleen die v Miechem ofzo lijkt me wel een leuke speler die beter verdiend.

Ik hoop natuurlijk dat Gorter aps 1e keeper aanblijft, maar Koot direct contracteren als 2e doelman. Trouwens alle credits aan Helmond die volle bak gaf in deze wedstrijd. Lekker man dit. Besef is er nog niet maar gewoon weer eredivisie in Deventer! Keesje en team wereld prestatie geleverd!!!! Wat een seizoen, corona, blessures en Michaelis (mooi gebaar om hem de schild te overhhandigen) de Graafschap succes in de play offs, Een team om de eredivisie in te gaan hebben jullie zeker! Maar dit is wel een behoorlijke klap om de play offs in te gaa.

13 mei 2021 om 04:24

Net zoals vorige week tegen Jong ajax lag het nu meer aan de graafschap dan aan de tegenstander dat je niet wint. Als je een aantal keren alleen voor de keeper staat een niet scoort, dan die je jezelf te kort.

13 mei 2021 om 13:05

Mee eens hoor dat het aan de Graafschap lag hoor. Ze hebben gewoon meer kwaliteit dan Helmond en Jong Ajax dus ze horen ook gewoon te winnen. Aan kansen heeft het ook niet gelegen want die hebben ze genoeg gehad. Maar ze hebben de wedstrijd niet laten lopen en met man en macht lopen verdedigen om resultaat te halen. Ze konden natuurlijk ook gewoon rustig aan doen, veel wisselspelers en alvast vizier op volgend seizoen aangezien ze nergens meer voor speelden, maar gelukkig voor Eagles deden ze dat niet.

Het is hier al veel gezegd maar met zo’n verschrikkelijk arrogante trainer als Snoei gun ik ze het ook echt niet. Ik vind de graafschap echt een pracht club maar die trainer vind zich zelf echt beter dan de club. Ik zeg Snoei OUT!! Voor GoA is dit prachtig. Dit is mooi voor de supporters en het dorp daar. Nu NAC nog!!

Ahhh leuk! Ik hou echt van de stad Deventer en go ahead is een leuke club met fanatieke supporters. Aanwinst voor de eredivisie.

Super voor de Eagles. Dat is ze enorm gegund. Gefeliciteerd! Wat De Graafschap betreft, die hun ik echt een andere trainer (net als onze club). Zo'n mooie club verdient een beter boegbeeld. Hopelijk op termijn samen terug naar de eredivisie.

Hoppaaa wat een ontknoping!! Wat ben ik blij. M'n telefoon naar de klote maar het was me het allemaal waard gister

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. SchuurmanMiddenvelder362
R. SeuntjensAanvaller3514
D. van MieghemAanvaller3510
M. SnoeiUnknown
E. DanquahKeeper00
R. de BoerKeeper360
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Het goede optreden van Denzel Dumfries op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren