KNVB spreekt vertrouwen in Erwin van de Looi uit met nieuw contract

Woensdag, 12 mei 2021 om 14:29Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:37

Erwin van de Looi heeft zijn contract bij de KNVB als bondscoach van Jong Oranje met twee jaar verlengd. De oefenmeester is daardoor in ieder geval hoofdverantwoordelijke tot en met de EK-kwalificatiereeks in aanloop naar het EK 2023. Mocht Jong Oranje erin slagen om zich te plaatsen voor het EK, dan wordt het contract automatisch verlengd. Ook Marcel Groninger, die fungeert als assistent-bondscoach, zag zijn contract met twee jaar verlengd worden.

Van de Looi is content met de contractverlenging. De bondscoach wist zich met het Nederlands beloftenteam te plaatsen voor de kwartfinale van het EK, waarin Jong Frankrijk op maandag 31 mei de tegenstander is in Boedapest. "Het trainen en coachen van Jong Oranje is mij de afgelopen twee jaar erg goed bevallen", laat Van de Looi in een reactie op de website van de KNVB weten. "Uiteraard ligt mijn focus op dit moment nog volledig op het EK 2021, maar het is voor iedereen prettig dat er nu al duidelijkheid is over de volgende periode van Jong Oranje. Ik kijk hier in ieder geval alweer erg naar uit."

Jong Oranje verzekerde zich onder Van de Looi, die sinds 2018 in dienst is bij de KNVB, van een nieuw record door twaalf overwinningen op rij te boeken. "Als KNVB zijn we erg tevreden over de recente prestaties van het team", ligt directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma de keuze toe om door te gaan met Van de Looi en Groninger. "Zo plaatste Jong Oranje zich, onder leiding van Van de Looi, voor het eerst sinds 2013 weer voor een EK en staat het team nu in de kwartfinale. Naast de goede prestaties van Jong Oranje zijn er ook al een groot aantal spelers doorgeschoven naar het Nederlands Elftal."

Jong Oranje neemt het in aanloop naar het EK van 2023 op tegen de leeftijdsgenoten van Zwitserland, Bulgarije, Wales, Moldavië en Gibraltar. De nummers één van alle negen groepen en de beste nummer twee plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi. De overige nummers twee vechten via play-offs uit wie de laatste vier plekken invullen. Het EK, dat plaatsvindt in Georgië en Roemenië, wordt in juni en juli 2023 afgewerkt en kent in totaal zestien deelnemers. Aan de kwalificatie doen in totaal 53 landen mee.


Poll

Vind jij dit een verstandig besluit van de KNVB?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door daavy)

Echt ongelofelijk. De beste man heeft keer op keer laten zien totaal ongeschikt te zijn voor deze functie. Wat dat betreft past het dan wel weer in het beleid van de knvb.

12 mei 2021 om 15:04

Keer op keer? Eerste geworden in de poule met een eigenlijk beter Portugal? Zich niet laten meewaaien in de media hype van Ihataren nadat hij zich als een slons in plaats van een atleet heeft gedragen? Letterlijk het enige wat je hem mag verwijten is dat hij afgelopen EK besloot om De Wit in de spits te positioneren en Boadu en Brobbey op de bank, maar alsnog heeft hij zich gekwalificeerd voor de volgende ronde.

12 mei 2021 om 15:26

Nounou, inderdaad is geen persoonlijkheid en zijn clubcarriere was niet groots. Heeft daarnaast met Jong Oranje gewoon goede Resultaten geboekt tot nu toe. Maar we hebben het over Jong Oranje he, daar krijg je geen grootheid voor de ploeg. Al zou ik wel hebben gewacht tot na het EK, stel hij gaat daar dramatisch af.. Zie sowieso veel negatieve geluiden, maar wie zou dan de perfecte bondscoach voor Jong Oranje zijn? Welke trainer zou hier perfect voor zijn en zou dit zelf ook wel willen denken jullie?

12 mei 2021 om 15:39

John Heitinga, Marcel Keizer, Adrie Koster, Alfons Groenendijk, Henk Fraser, Ruud van Nistelrooij, Van Bronckhorst, Cocu? Ik zou in ieder geval njet nu al doorgaan met Van de Looi... eerst maar eens EK uitspelen.

12 mei 2021 om 16:27

Johnny Heitinga?????? Hahahahaha kom op zeg. De andere namen zou ik wel graag voor de groep zien staan, maar ik vraag me af of deze trainers daarvoor niet te groot zijn. Meest waarschijnlijk vind ik Koster en dat vind ik ook een hele goede suggestie die je doet.

12 mei 2021 om 17:08

Inderdaad zie de meeste niet naar jong oranje gaan, op koster na. Koster zou inderdaad een goede vervanger zijn!

Ah, gelukkig maar. We maakten ons allen diepe zorgen dat hij geen nieuw contract zou krijgen. We kunnen vanavond met een gerust hart gaan slapen.

Meer dan terecht natuurlijk. Niemand was op het geniale idee gekomen om zoveel zand in ogen te strooien met frappante opstellingen , en moeizame gelijkspellen als vervolg, om vervolgens doodleuk met de poulewinst ervandoor te gaan in de openingsfase van het EK.

12 mei 2021 om 15:54

Tegelijkertijd is het wel de eerste coach sinds 2013 die zich met Jong Oranje voor een toernooi heeft geplaatst. Dan kun je zeggen dat je daar ook het materiaal voor hebt, maar dat hadden zijn voorgangers ook. Elke speler meldt zich met plezier bij Jong, ook als ze afgevallen zijn bij het 1e. Ja, op het EK ging het tot nu toe stroef maar ze zijn wel door. Ik vind dat hij meer krediet verdient dan dit.

Lekker bezig KNVb. Echt een vakman...

Verdient! Doet het tot nu toe erg goed met Jong Oranje, nu hopen dat ze nog verder komen op het EK

Heel bijzonder dat deze grijze muis onder de trainers de trainer moet zijn die met onze grootste talenten aan de slag mag. Maar ja na de soap met Blind en de Boer kun je dit van een instantie als de Knvb wel verwachten...

12 mei 2021 om 14:50

Ach, de Knvb is toch een soort UWV voor voetbaltrainers en voetbalbestuurders.

Hier zullen heel veel negatieve reacties op komen maar heeft bijna alles gewonnen met jong oranje, selecteert voornamelijk logisch spelers en moet het doen zonder veel talenten uit de jong oranje lichting. Oranje scoort veel, krijgt niet veel tegen.. Ik snap deze verlenging wel, maar voor veel mensen moest vd Looi al ontslagen worden voordat hij was begonnen. zou het fijn vinden als iemand inhoudelijk kan onderbouwen wat hier mis mee is.

Ik snap niks van deze contractverlenging. Deze man denkt alleen aan het resultaat omdat dat mooi op zijn CV staat terwijl Jong Oranje in het leven is geroepen voor de ontwikkeling van onze grootste talenten. En dan gaat zo een figuur de voorkeur geven aan een Ekkelenkamp en De Wit boven bv een Ihatarren

12 mei 2021 om 14:51

Want toernooien leren winnen hoort niet bij de ontwikkeling van een voetballer?

12 mei 2021 om 15:03

Hij leert nu voetballers wat die niet de potentie hebben ooit het grote Oranje te kunnen halen. Met Macro Richters en Nicky Hofs hebben we ook een jeugd EK gewonnen maar wat voor waarde hebben die uiteindelijk gehad voor het grote Oranje? Nu hetzelfde verhaal met zo een Ekkelenkamp

12 mei 2021 om 15:09

Volgens mij leert hij voetballers dat je er niet op hoeft te rekenen dat je je kan volvreten en moeilijk doen en toch puur op talent bij de vertegenwoordigende elftallen mee kan doen. Wat heeft Ihattaren laten zien de laatste tijd? Juist... helemaal niks en als hij zo doorgaat dan eindigt hij net zoals Maceo Rigters

12 mei 2021 om 16:32

volgens mij leert Vd Looij ze helemaal niks. je kan wel zeggen Ihatteren heeft niks laten zien maar wat heeft Vd Looij dan laten zien bij Jong Oranje om een contractverlenging te krijgen? op dat jeugd EK was Jong Oranje ook drie keer niks onder zijn leiding

12 mei 2021 om 15:02

Je mag een vraagteken zetten of de Wit en Ekkelenkamp ooit bij het echte Oranje gaan spelen, echter is die kans wel tien maal zo groot als Ihataren, want over twee drie seizoenen horen we niks meer van deze blaag.

12 mei 2021 om 15:28

Fuck off met Ihattarren, die is gewoon mentaal niet goed genoeg voor de topsport!
Groot gelijk dat die thuis is gebleven, ook hij denkt een aardige meneer te zijn. Maar dan moet je dat ook wekelijks laten zien in wedstrijden EN op de training. Dus ook voor Mo bek houden en voetballen!!

Ondanks dat de gehele wereld tegen hem lijkt gekeerd vind ikzelf van de Looi een prachtmens en tevens een uitstekend coach. Heel erg blij dat de KNVB niet ingaat op de populistische media en voetbalzone reageerders die zwakke argumentatie aanhouden als dat hij Ekkelenkamp en De Wit boven Ijataren heeft verkozen (waarvoor je de beste man zou moeten roemen) of dat hij enkel ervaring heeft bij kleinere clubs. Ik ben in mijn nopjes.

12 mei 2021 om 16:33

wat voor zwakke argumenten? Vd Looij heeft er helemaal niks van gebakken op dat jeugd EK

Ik erger me kapot aan de KNVB.. als een verwend nest gaan ze om met Corona, ze verlengen contracten van onbekwame hielenlikkers en zijn laf en afwachtend in het doorhakken van knopen met betrekking tot kunstgras of een statement maken ten opzichte van de situatie in Qatar of de Superleague. Begin steeds meer afkeer te krijgen van mijn eigen voetbalbond.

12 mei 2021 om 15:31

Wie moet dan coach van jong oranje worden?

12 mei 2021 om 16:33

Gio of Cocu

Domme keuze. Ik zou eerst eens kijken hoe het EK afloopt.

Belachelijke beslissing. Er zijn weinig coaches die nog incapabaler zijn dan deze man. Misschien is de KNVB te druk met het plaatsen van cynische tweets in plaats van de prestaties van hun coaches onder de loep te nemen.

Vriendjespolitiek, niets meer niets minder. Heeft werkelijk geen prestatie neergezet waar zijn tactiek ook meer enige effect op heeft gehad. Lekker zo door blijven gaan met dit soort onkunde KNVB, alleen maar positief voor het NL's voetbal!!

Ben ik de enige die vind dat dit soort contractverlengingen pas na een eindtoernooi ter spraken moeten komen? Stel ze vliegen de eerst volgende pot eruit en de spelers hebben geen vertrouwen meer in Edwin.. Zit je mooi nog 2 jaar aan hem vast.

Samen met de Boer helpt hij ons Nederlands voetbal om zeep en de knvb gaat gewoon door met deze man. Onbegrijpelijk!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U21

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: EK Onder-21
SpelersPositieW
P. SchuursVerdediger122
D. de WitMiddenvelder1211
M. BoaduAanvaller1211
F. KadıoğluMiddenvelder111
A. HarrouiMiddenvelder101
J. KluivertAanvaller101
M. BakkerVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland U21.

4 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren