Advocaat sneert naar Kuyt: ‘Ik ben blij dat hij hier maar kort heeft gezeten’

Woensdag, 12 mei 2021 om 13:41Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 17:56

Dick Advocaat is het niet eens met de kritiek die Dirk Kuyt deze week heeft geuit op het selectiebeleid van de trainer van Feyenoord. De oud-spits gaf bij RTV Rijnmond aan dat Advocaat meer gebruik zou moeten maken van de talenten, die in zijn ogen niet minder zouden zijn dan de spelers die momenteel op het veld staan bij Feyenoord. Daar is Advocaat, die in Rotterdam-Zuid korte tijd samenwerkte met Kuyt, het niet mee eens.

Advocaat werd woensdagochtend tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Heracles Almelo geconfronteerd met de uitspraken van Kuyt. In maart van dit jaar keerde Kuyt korte tijd terug bij Feyenoord om zijn trainersdiploma te halen. ''Ik ben blij dat Kuyt dat gezegd heeft", begint Advocaat. "En ik ben ook heel blij, als hij dit soort dingen zegt, dat hij maar heel kort bij ons heeft gezeten. Hoe kan hij daar nou over oordelen? Hij heeft hier een week stagegelopen. Toen waren die talenten er niet eens meer. Hoe kan hij nou oordelen of die dan beter zijn dan de spelers die er nu staan? Het is zijn mening en dat mag, maar ik begrijp de opmerking niet zo.''

Feyenoord en Advocaat lijken dit seizoen genoegen te moeten nemen met de vijfde plek en dus het spelen van play-offs om Europees voetbal, daar de achterstand op Vitesse vijf punten bedraagt met nog twee speelronden te gaan. Advocaat kan donderdag tegen Heracles wel weer beschikken over Steven Berghuis, die de afgelopen twee wedstrijden moest missen vanwege een schorsing. ''Ik heb al een aantal keer gezegd dat Berghuis gewoon een uitstekende voetballer is. Als dat soort spelers niet meedoen, dan is dat een gemis voor je elftal. Of hij morgen meedoet? Daar moet ik nog even over nadenken'', vertelt Advocaat.

Zonder Berghuis ging Feyenoord ten onder tegen ADO Den Haag (3-2) en Ajax (0-3). Het ontbreken van de aanvoerder bood de kans aan onder meer Lucas Pratto. De Argentijn werd zowel tegen ADO als tegen Ajax door Advocaat tien minuten voor het einde binnen de lijnen gebracht. Het resulteerde in de wedstrijd tegen de Amsterdammers in een horrorblessure, toen de voet van de Argentijn in een duel met Davy Klaassen onder zijn lichaam bleef steken en volledig dubbel klapte. Onderzoek wees uit dat de 32-jarige aanvalsleider zijn kuitbeen brak en zijn enkelband afscheurde.

''Marcos Senesi en Luis Sinisterra staan heel dicht bij hem", vertelde Advocaat woensdag. "Die hadden daar na afloop van de wedstrijd al veel problemen mee en zijn erg geschrokken. Pratto zelf is een hele positieve jongen. Hij moet hier nog een paar dagen blijven en dan zal hij eind mei ongeveer naar huis kunnen. De operatie is goed gegaan. Of het invloed heeft op het spel van Senesi of Sinisterra? Dat weet ik niet, daar kan ik niks over zeggen. Ik kan het me niet voorstellen. De belangen van Feyenoord zijn ontzettend groot.''Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door samhan)

Wat is dat toch een rare trend onder journalisten, om tijdens persconferenties als een stel kinderen trainers en spelers te confronteren met 'negatieve' uitspraken van andere (oud)spelers/trainers? Voegt dat ook maar iets toe? Kuyt heeft een mening, Advocaat is het er niet mee eens. Boeien? Stel een vraag over de tactiek of ga op een andere manier inhoudelijk een discussie aan. Wat een kinderachtig gedoe is dit zeg. Buiten dat valt het me van Advocaat ook wel tegen dat hij steeds maar weer reacties geeft op mensen die kritiek op hem hebben. Van Hooijdonk al, andere analisten, nu Kuyt weer... Met zijn ervaring moet je daar toch boven staan.

12 mei 2021 om 13:45

Misschien weet Dick stiekem dat de kritiek terecht is, maar blijft het stampvoetend ontkennen dat hem iets aan te rekenen valt.

12 mei 2021 om 13:46

Nouja, alsof Advocaat dan zou antwoorden: "verdorie, die Kuyt heeft helemaal gelijk, ik ga het direct aanpassen!'' Haha..

12 mei 2021 om 13:49

Nee maar dat is weer het andere uiterste van het roepen dat hij blij is dat Kuyt maar zo kort bij Feyenoord heeft gezeten of roepen dat je niet aanschuift bij een programma zolang daar iemand zit met een afwijkende mening, Dick maakt zich nog kleiner dan hij al is.

12 mei 2021 om 13:49

Die Advocaat denkt eerder "laat ik dit maar lachend afdoen, ik ben bijna met pensioen"

12 mei 2021 om 13:50

Dat ben ik met je eens. Dick laat zich de laatste weken voor zijn doen enorm kennen. Vorig jaar was hij een stuk meer ontspannen lijkt het.

12 mei 2021 om 14:18

Precies FeyenoordDelft, en alsof Kuijt perse stage hoeft te lopen om de talenten te zien voetballen. Hij is eerder ook al jeugdtrainer geweest, dus heeft ze vaak genoeg aan het werk gezien. Maar als er toch iemand kritiek heeft op de grote Dick Advocaat.....

12 mei 2021 om 14:59

Die Kuyt irriteert me ook al jaren mateloos met zijn tegeltjeswijsheden. De man hoest alleen maar clichés op en inhoudsloze uberpositivo teksten die mensen graag willen horen. Niet perse voor deze kritiek maar als analist vind ik hem echt super irritant overkomen. Die domme opmerking over die horloge van Tuanzebe ging ook helemaal nergens over. Moest dat humor voorstellen?

12 mei 2021 om 15:08

@fr1010frdam Ik ben geen fan van Advocaat maar welke talenten moet Dick opstellen dan? Een talent als Azarkan komt net mee in de Kkd. Terwijl dat één van de grotere talenten zou moeten zijn. De aanwas bij Feyenoord is op dit moment zo klein. Ik kan Dick dit echt kwalijk nemen.

12 mei 2021 om 15:55

@japie ik ben ook geen fan van Kuyt maar Advocaat zit op dit moment erg in mijn allergie. Hij doet net of er voor het eerst kritiek komt en dat je elke dat in Rotterdam moet zijn geweest om een mening te mogen hebben. Hij gaat al zo lang mee in dit vak dat hij weet dat iedereen een mening heeft zonder echte info maar meer op wat je ziet en onderbuik. Dat gebeurt al jaren. Dan laat je je wel kennen toch en kun je toch af doen met dat moet Dirk weten. ben je klaar.

12 mei 2021 om 16:07

@markbal, ik zeg het hier nergens. Ik vind de kritiek van Dick gewoon onzinnig. De kritiek van Dirk kan ik inkomen. We weten namelijk niet hoe goed een Azarkan, Burger, Wehrmann of EAB zijn omdat Advocaat ze ondanks de belabberd spelende concurrentie nooit heeft opgesteld. Enkel uit nood. Dat ze bij verhuur niet altijd goed uit de verf komen zegt me niet zoveel, ze hebben allemaal in vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje gespeeld. Ze kunnen echt wel wat en de rest liet het afweten, dan heeft Kuijt gewoon gelijk

12 mei 2021 om 16:12

@thamike Advocaat is idd ook niet goed bezig. hij heeft idd met een zaadselectie te maken en met onrealistische verwachtingen over aantrekkelijk spel en een derde plek maar je weet dat je als hoofdcoach hier mee te dealen hebt en dan hoef je niet pissig te worden op iedereen die kritiek levert. daar moet je boven staan

12 mei 2021 om 13:53

@skede, ik denk dat dit een gegeven is binnen de media om continu tegenstellingen uit te vergroten en iets te creeren vanuit niets. Stel je voor dat journalisten niets meer hebben om over te schrijven. Dan moeten ze echt gaan werken ipv een beetje olie op het vuur gooien.

12 mei 2021 om 13:55

De journalistiek is al tig jaren van een erbarmelijk niveau op alle gebieden in Nederland, dit zou je niet moeten verbazen .

12 mei 2021 om 14:07

Gaat me meer om dit specifieke aspect haha, dat lijkt echt sinds kort heel erg een hype te zijn in de voetbaljournalistiek. Meninkjes van buitenstaanders etc.

12 mei 2021 om 14:02

Dat Kuyt niet kan oordelen over de jeugd is flauwekul, Hij heeft jaren met ze gewerkt. Dick valt me de laatste tijd tegen. Alsof het hem helemaal niets interesseert. Geen enkel interesse naar volgend seizoen. Fer die zoveel fouten maakte, aanvoerder maken. En hem ook nog de strafschop laten nemen.
Ik las hier al bij de aanstelling van Advocaat dat hij de jeugd geen kans gaat geven. Dat heeft hij dubbel en dwars bevestigd.

12 mei 2021 om 15:36

Maar Kuyt vergeet we wel bij te vertellen dat de jeugdspelers die er bovenuit steken zijn verhuurt en dat jong Feyenoord evenals de overige jeugd teams als gevolg van Covid al.sinds september geen wedstrijden hebben gespeeld dus die jongens zijn geen van allen wedstrijd fit. Zels als Advocaat het zou willen, dan zijn die jeugdspelers er in dit geval echt niet.

12 mei 2021 om 17:18

Als Kuyt echt ballen had, dan had hij de jeugdspelers benoemd die hij sterker acht. Dan kunnen we over een paar jaar zeggen wie er gelijk heeft. Nu is het roepen zonder dat er iets geconcludeerd kan worden, want hoe wil je er nu achter komen wie er gelijk heeft?

12 mei 2021 om 14:02

Uitzonderingen daargelaten lijkt de journalistiek rond clubs heen sowieso echt dramatisch. Als je het al journalistiek kan noemen. Constant op zoek naar sensatie, tegenstellingen, uitspraken en negatief nieuws. Maar over iets voetbalinhoudelijks beginnen zie je inderdaad zó weinig. En als er ergens een 'vriendje' werkzaam is, is een negatieve insteek uit den boze.

Jammer dat jongens als Pieter Zwart niet een keer tegen het been van een trainer gaan schoppen omtrent hun tactische keuzes.

12 mei 2021 om 14:43

Haha precies. Hier belanden we in een discussie op een platform dat de vraag van een andere journalist gebruikt die gaat over een analist die iets zegt over de spelers van een trainer die daarop reageert. Veel nuttelozer wordt het niet eigenlijk. Treurig besef :P

Geen zorgen Dick. Je besnorde schoothondje bij VI zal vrijdag alle ordinaire opmerkingen over Kuyt uit de kast halen om je te wreken!

12 mei 2021 om 13:47

In alle eerlijkheid een leuke reactie

12 mei 2021 om 13:52

Kuyt vond ik in eerste instantie ook een apart mannetje, toen die bijvoorbeeld als analist begon had ik ook sterk mijn bedenkingen, maar ik moet toch zeggen dat ik hem toch steeds beter vind worden, hij heeft er toch wel een goede kijk op. Maar wie er in dit geval gelijk heeft, daar komen we over 1 a 2 jaar pas achter nadat Slot met dit elftal bezig is geweest.

12 mei 2021 om 15:20

Sorry, maar Dick heeft hier toch wel even gelijk. Kuyt is ook gewoon gepiekeerd dat de club voor Advocaat en daarna Slot kiest ipv de almachtige Dirk Kuyt. Die als hij gewoon had gedaan allang zijn trainerspapieren had, maar nee Jong Feyenoord was niet goed genoeg voor Dirk Kuyt. Hij heeft dus niet met die jongens gewerkt, hoe weet hij dan of die goed zijn?

Nee Dirkie, ga maar lekker je midlifecrisis leven en spuit je maar lekker vol met Botox. Kan vast nog wat bij.

12 mei 2021 om 16:48

Sorry maar wat een kinderachtige reactie is dit. Dirk heeft gewoon gelijk. Advocaat is de laatste weken de weg kwijt met zijn vreemde reacties. En talenten krijgen geen kans en spelers worden op verkeerde posities gezet.

Advocaat heeft een klap van de molen gehad, wat een onzin kraamt die uit. Kuyt heeft jeugdelftallen getraind, kwam dagelijks bij varkenoord. Naast dat Kuyt in alles groter is dan Advocaat, mag advocaat wel wat meer respect voor Kuyt hebben.

12 mei 2021 om 13:49

Dagelijks? Vergeten dat hij trainingen aan z’n assistenten bijv. overliet zodat hij zelf kon buurten in Liverpool?

12 mei 2021 om 13:58

Ging toch om een stage in Liverpool? Als het niet dagelijks was, prima, maar dan nog heeft Kuyt veel meer naar de jeugdelftallen gekeken dan Advocaat. Waar we het me niet eens zou verbazen als Advocaat geeneens een keer naar de jeugdelftallen heeft gekeken.

12 mei 2021 om 14:19

@jerooney heb je dat zelf gezien of praat je nu Derksen na?

12 mei 2021 om 14:23

Jeetje, wat een verhaal. Hij was er niet letterlijk elke dag, scherp hoor Jerooney.

12 mei 2021 om 14:51

Haha, er wordt vaak gesproken alsof Kuyt er minstens 50% van de tijd er niet was, wat echt totale onzin is. Ja, Dirk is er enkele keren niet geweest i.v.m. Liverpool, z'n foundation en liet de training dan over aan Cor Adriaanse, maar dat verhaal is echt totaal z'n eigen leven gaan leiden.

12 mei 2021 om 13:52

Kuyt in alles groter dan Advocaat? Kuyt heeft nog helemaal niets bewezen als trainer, Advocaat heeft een mooie trainerscarriere gehad. Jij kraamt nu behoorlijk wat onzin uit. Kuyt kan ik nog steeds niet serieus nemen als ik hem zie en hoor praten. Ik vind het echt totaal geen toevoeging bij Ziggo.

12 mei 2021 om 14:02

Kuyt heeft een mooie carriere gehad als voetballer, heeft veel voor Feyenoord betekent en was een zeer nuttige kracht in Liverpool, Fenerbace en Oranje. Dankzij Kuyt heeft Feyenoord nog een titel weten te behalen. Advocaat teert op oud succes met Zenit, en op zijn vriendjes bij VI, maar heeft de afgelopen jaren 0 gepresteerd. Z'n laatste prijs was de JC schaal met PSV in 2012, en daarvoor de Uefa cup (en supercup) met Zenit in 2008. Zwaar overschat die Advocaat.

12 mei 2021 om 14:05

Ik vind Advocaat als coach echt niet indrukwekkend hoor. Hij heeft nooit echt de absolute top gecoacht. Ook is hij nooit ergens lang gebleven. Hij is een redelijke coach, maar dan is ook alles gezegd.

12 mei 2021 om 13:58

De kritiek op jeugdtrainer Kuijt was juist dat hij niet dagelijks bij Varkenoord was en dat er regelmatig trainingen werden geannuleerd. We kunnen kijken naar hoe de talenten van Feyenoord het doen elders. Meneer Azarkan doet het met alle respect bij NAC niet heel bijzonder. Als je daar al niet opvalt, hoezo heeft Feyenoord dan nu al iets aan je? De keuze om Balde dan wat speelminuten te geven achter Sinisterra valt te rechtvaardigen. Wouter Burger zit al een jaar op de bank bij Sparta. Zou een bankzitter van Sparta het nou beter doen dan een Diemers of Fer? Ik betwijfel het. Naoufal Bannis doet het redelijk bij FC Dordrecht, zou dat dan in de spits bij Feyenoord zoveel meer zijn geweest dan Linssen, Bozenik, Jorgensen of Pratto. Ik waag het te betwijfelen.

12 mei 2021 om 14:17

Master D, of het zoveel meer zou zijn weten we nooit. Wat we wel weten is dat deze spelers ongeveer op het zelfde niveau zitten met wat meer ervaring en zonder waarde waar die andere jongens nog veel kunnen groeien en een bedrag kunnen opleveren. Ik wordt liever 5de/6de met bannis, burger, hendriks ect die ook frivoler zijn dan week in week uit een fer en diemers zien schutteren. Ook botteghin presteert niet. Linssen vind ik een OK speler die eigenlijk als invaller zou moeten spelen en jongens scherp moet zetten.

12 mei 2021 om 14:21

Iedereen doet het beter dan Diemers. En dat Burger op de bank zit zegt me niet zoveel, Sparta laat jn eerste instantie eigen kapitaal spelen. Zou Feyenoord wat van moeten leren

12 mei 2021 om 17:39

Master D ik snap je punt, maar de 3 jeugdspelers die je nu noemt (azarkan, burger en bannis) zijn wel onze zwakkere jeugdspelers, geen van die 3 worden echt verwacht bij Feyenoord 1 aankomend seizoen. als je kijkt naar bijvoorbeeld Hendriks, Wehrman of Johnston die zich allen vrij snel in de basis hebben geschoten en het naar behoren doen bij hun club. of ik noem een bouchataoui, t zand of baars die het echt niet minder zouden doen dan een diemers of fer.

12 mei 2021 om 17:56

Met alle respect natuurlijk, maar bij Johnston hebben we het over de nummer 20 van de League one in Engeland. Dat is een veel lager niveau waar een Kelly die er ook niet veel van kon vandaan kwam. Johnston was echt geen hoger aangeschreven jeugdspeler dan de door mij genoemde namen. Bouchataoui is ook geen hoger aangeschreven jeugdspeler. Die acteerde op hetzelfde niveau waar Bannis nu op acteert en het heeft geen vervolg gekregen op een hoger niveau. Dat zal niet zijn omdat Bouchataoui zo bijzonder bezig was. Die zit echt nog wel een niveautje lager hoor dan Diemers. Wehrmann had ik er wel bijgehouden overigens, dus daar heb je gelijk in. Hendriks had je gelet op zijn prestaties bij NAC ook meer mee kunnen doen, t.o.v. Spajic, al denk ik wel dat Spajic nog een klasse beter is. 't Zand en Baars zeggen mij qua naam weinig. Heb ze in elk geval niet gehoord als de grotere talenten i.r.t. de andere namen die jij en ik noemen.

12 mei 2021 om 14:24

Kuyt was op papier inderdaad de trainer. Echter was hij nauwelijks aanwezig, iig zeker niet dagelijks. Dirk heeft erg last van grootheidswaanzin

12 mei 2021 om 14:33

Nauwelijks aanwezig, het wordt steeds gekker hier. Al zou hij alleen samenvattingen van de wedstrijden hebben gezien, dan nog heeft hij recht van spreken.

12 mei 2021 om 14:27

Nou ja, die samenwerking met Kuyt bleek achteraf toch een lachertje. Ik denk niet dat Kuyt het overzicht van die opleiding heeft. Bovendien hebben we de talenten toch aan het werk gezien en zoveel loopt daar niet tussen. De jongens uit de opleiding die bij het eerste zitten, onderscheiden zich nou niet bepaald in de Eredivisie. Bij de subtop lopen echt geen mindere talenten rond. Het is vooral Bijlow die zich echt kan onderscheiden en Geertruida is leuk begonnen. Nu heeft Kuyt niet zozeer ongelijk, maar z'n argumenten voor die stelling zijn wat scheef. Hij kijkt Advocaat erop aan dat er weinig talent doorbreekt, maar het is Arnesen en Feyenoord die geld uitgeven wat er niet is ten koste van die talenten. Dat kun je echt niet in de schoenen van Advocaat schuiven. Feyenoord had zo'n 5 miljoen euro kunnen besparen en dan rekenen we de salariskosten van die spelers niet eens mee. In principe kunnen we wel stellen dat Feyenoord dit jaar dus zo'n 10 miljoen euro door het toilet heeft gespoeld.

12 mei 2021 om 14:45

''hij kijkt Advocaat erop aan dat er weinig talent doorbreekt, maar het is Arnesen en Feyenoord die geld uitgeven wat er niet is ten koste van die talenten. Dat kun je echt niet in de schoenen van Advocaat schuiven.''

Dat klopt toch gewoon niet? - Als Arnsesen slechte spelers haalt met het weinige budget dat er is, dan moet er toch meer ruimte komen voor jeugdspelers - want die kunnen moeilijk nog slechter zijn.

12 mei 2021 om 14:55

Dat is altijd makkelijk om te stellen, maar als we nu kijken naar Linssen: 8 goals en 4 assists. Zeker niet indrukwekkend, maar je hebt ook zeker niet de zekerheid dat een talent dat wel even beter gaat doen. Kijk bijvoorbeeld naar Kokcu. Die heeft 3 goals en 3 assists in 27 wedstrijden en kwam vorig seizoen niet verder dan 3 goals en 6 assists in 35 wedstrijden. Jeugdspelers kunnen wel degelijk slechter zijn. Bovendien maakt het in jouw context al niet meer uit, want het kwaad is al geschied. De spelers zijn al gekocht en het geld is dus al verdampt. Ik zou namelijk ook naar de jeugd kijken in die situatie. Dat gaf ik hier in de zomer al meerdere keren aan. Niet zozeer omdat ze al net zo goed zijn, maar omdat je zo'n 10 miljoen euro in 1 jaar tijd bespaart terwijl de ploeg er niet zoveel minder op wordt. Bovendien stijgt de waarde van zo'n talent alleen al als hij zich staande houdt bij een club als Feyenoord. Dat terwijl de waarde van spelers als Fer, Botteghin, Linssen, Narsingh, Toornstra, Jorgensen in een razend tempo dalen vanwege leeftijd en/of verval. Verder vond ik jouw sneer nogal slecht. Sneijder is ook in alles groter dan een Advocaat, maar dat maakt 'm geen expert op gebieden waar Advocaat momenteel mee te maken heeft. Waar waren de woorden van Kuyt over de jeugd toen hij zelf nog werkachtig was bij Feyenoord dan? Precies...

12 mei 2021 om 20:02

@sirius ik ben het met je eens. er mag zeker kritiek zijn op Advocaat maar die Arnesen heeft het hem ook niet makkelijk gemaakt door hem op te schepen met een hele rits aan zaadspelers afgelopen zomer

13 mei 2021 om 12:31

Klopt. Bovendien weet je wat je met Advocaat binnenhaalt. Die speelt geen sprankelend aanvallend voetbal met veel beweging, maar gewoon degelijk voetbal op het resultaat. Dat ging vorig jaar een paar maanden goed en dit seizoen een paar maanden. Echter is er gewoon veel te weinig balans in de selectie om een heel jaar stabiel te presteren. Feyenoord presteert al jaren niet goed genoeg om dit seizoen in de top drie te geraken. AZ gaat zeer waarschijnlijk de 70 punten aantikken. Dat is Feyenoord alleen gelukt in 2012 en in het kampioensjaar in dit decennium. Dat is gewoon niet goed genoeg.

12 mei 2021 om 14:51

In alles groter? Niet als trainer/coach em daar gaat het hier toch om...

Nou Advocaat ik als outsider en fan kan inderdaad ook niet oordelen. Maar ik vind dat als het niet loopt en je Diemers, Fer en Linssen op blijft stellen je daar makkelijk wat talenten had kunnen in passen. Azarkan viel heel fris een paar keer in bijv. Voor volgend jaar voor Slot zou ik een hele jeugdige opstelling maken. Berghuis en Senesi verkopen, Kocku, Antonucci, Balde en Bozenik zie ik volgend jaar shinen.

Bijlow
Svensson
Geertruida
Doekhi
Malacia
Wehrmann
Kocku
Antonucci
Velasco
Bozenik
Balde
12 mei 2021 om 13:53

Het zou een prachtprestatie zijn met dit materiaal in het linkerrijtje te eindigen!

12 mei 2021 om 13:53

Ik hoop inderdaad dat dat gaat gebeuren. Als er een jeugdig elftal staat, dat leuk voetbal speelt, groei toont maar soms helemaal door de mand valt en zesde wordt, ben ik helemaal tevreden. Meer tevreden dan wat er dit jaar is gebeurt. Maarja, ik denk niet dat iedereen daar in de club zo over denkt

12 mei 2021 om 14:00

Veel te jeugdig, kan niet goed gaan. Je hebt ook balans nodig in een team, spelers waar je van op aan kan die gewoon naar behoren presteren. Maar de insteek van je betoog en opstelling is duidelijk en kan ik me ook wel enigszins in vinden, er is frisheid nodig bij Feyenoord. Dat lukt niet met de spelers die Feyenoord op dit moment tot zijn beschikking heeft.

12 mei 2021 om 20:03

met welk geld wil je Doekhi gaan halen? Itakura of Hoedt lijken me realistischere opties. Bozenik zou ik zsm proberen te lozen. die komt echt zwaar tekort

Compleet de realiteit verloren. Dirk heeft ivm zijn stage lang genoeg trainingen en wedstrijden kunnen volgen van het eerste en ook nog eens de J019 getraind. Als er een buitenstaander dicht genoeg bij feyenoord staat is het dirk wel. Zijn mening is tenminste ergens gebaseerd. Verder kom op man je ziet toch veel liever een jongen als wehrmann en achraf bouchataoui op middenveld die niks minder zijn dan fer en diemers? Deze jongens kunnen flink stappen maken en geld opleveren. Idem voor Hendriks. Is hij nou zoveel minder dan spajic en botteghin? Absoluut niet. Azarkan en bannis kan je fysiek je twijfels hebben maar we weten allemaal bannis prima kan mee voetballen en azarkan heel veel diepte en techniek heeft. Maar bij azarkan en bannis heb ik wel het gevoel van, nou laat hun idd lekker rijpen op huurbasis die komen er wel.

12 mei 2021 om 13:58

Op basis van wat kun jij nou zeggen dat spelers als Wehrmann, Bannis, Azarkan, Bouchataoui, etc. mee kunnen bij het eerste elftal. Het is niet dat het uitblinkers zijn in de keuken kampioendivisie. Zo'n Burger is volgens mij een groter talent dan Wehrmann en Bouchataoui maar hij speelt nauwelijks bij Sparta.

Als die spelers zo goed waren had Advocaat ze heus wel opgesteld, maar ik ben er toch bang voor dat, dat niet het geval is en ik heb ook niet de indruk dat het linker rijtje van de eredivisie stormloopt voor de door jou genoemde namen.

12 mei 2021 om 14:07

Ten eerste bouchataoui heeft nooit voor sparta gespeeld (of ik begreep je verkeerd). Maar waar ik het op basser: bouchataoui had voor corona stop nog voor dordrecht gespeeld en is echt een voetballende 6 met een goed inzicht en trap techniek. Al bekend vanuit jeugd teams. Wehrmann hebben we dit seizoen zien invallen en doet het nu goed in zwitserland. Burger heeft het prima in 1 gedaan maar heeft nu ook concurrentie bij sparta van niet de minste spelers. Hendriks laat het week in week uit zien bij nac. Uiteindelijk moet er een kantelpunt komen waar talent kans moet krijgen en dit seizoen was dat perfect geweest. Advocaat relateerd ervaring aan kwaliteit wat gewoon absoluut onzin is. Diemers kan alleen draaien en heeft verder 0 kwaliteiten die met nederlandse top te maken heeft, fer is op en zou alleen als invaller waarde kunnen hebben. Botteghin had 2 jaar geleden al doorgeselecteerd moeten worden

12 mei 2021 om 14:22

Ik ben het met je eens dat je in plaats van Diemers beter een jeugdspeler kan gebruiken. Maar eigenlijk al die namen die jij noemt nog wat namen die nu gewoon basisspeler zijn konden niet winnen van Ajax in de jeugd terwijl de gemiddelde leeftijd van Ajax toch wel wat lager lag. Ik vind dat jij nogal makkelijk denkt en vind het raar dat jij denkt dat spelers die eigenlijk niks hebben bewezen de afgelopen jaren zo maar even ervaren eredivisie spelers uit de basis spelen. De spelers die jij noemt hebben gewoon erg weinig bewezen in de afgelopen jaren. Ik kan jou ook een lijstje geven van jeugdspelers die bij PSV in de onder 19 erg goed waren zoals Piroe, Rigo, Obispo, Lonwijk, Abouklahl etc. maar die zijn uiteindelijk ook (nog) niet doorgebroken.

13 mei 2021 om 13:24

talent moet wel een kans krijgen om zich te bewijzen als de basis faalt en dat is onder advocaat niet gebeurd. jongens als kokcu, malacia, geertruida waren er al en alleen geertruida heeft zich door kunnen ontwikkelen omdat er geen 28 jarige in de selectie was voor op RB.

verder zeg ik ook niet dat we 11 jeugd spelers moeten opstellen maar zeker een diemers is niet beter dan wehrmann, achraf zou op zn minst minuten moeten mogen maken als fer wordt gewisseld. idem voor Hendriks die had gewoon flink minuten kunnen maken. Dit zijn wel de grotere talenten van Feyenoord die nu gelukkig via een omweg minuten maken, maar het is niet veel minder dan wat er nu is.

12 mei 2021 om 15:34

Denk eerder dat de fans van Feyenoord de realiteit uit het oog hebben verloren. Nu is Advocaat weer de grote boosdoener en volgend jaar zal het Slot zijn. De talenten die niet spelen worden met de week beter, terwijl talent Kã¶kã§ã¼ iedere week faalt en Bozenik een goede dag heeft wanneer hij 1 goede actie heeft. Die goede periode onder Advocaat heeft gewoon een hoop verbloemd.

Denk dat Advocaat hier toch wel redelijk gelijk heeft. Welke talenten bedoelt Kuyt eigenlijk, want hier worden geen talenten genoemd. Met Sinisterra, Bijlow, Kokcu, Malacia, en Geertuida spelen er toch redelijk wat jonge spelers?

Ik heb daarnaast niet de indruk dat Feyenoord echt geweldige talenten heeft klaar staan. Spelers als Bannis, Burger, Werhmann, Azarkan etc. blinken volgens mij ook niet geweldig uit bij hun huidige clubs.

12 mei 2021 om 14:25

Exact, ik vind dat er al genoeg jonge spelers rondlopen, en zo beroerd doen die het niet. Waar het vooral mis gaat is de prestaties van de oudere spelers en de buitenlandse aankopen. Je kan toch moeilijk een compleet jeugdelftal neerzetten, en je weet dat er kwaliteit in die oudere spelers zit, die moet je eruit kunnen halen. Dat heeft Dick niet voor mekaar gekregen, en daarom krijgt hij terecht kritiek.

12 mei 2021 om 15:48

In 2020 heeft Advocaat fantastisch gepresteerd met Feyenoord. Bij het afbreken van de competitie hadden ze nog kans op de titel. Bekerfinale gehaald.

Dit seizoen bij de winterstop hadden ze gewoon aansluiting met de top.

Vanaf januari is het ineens ingestort.

Arme Dick Advocaat dat deze ondankbare klus zijn laatste klus is. Denkt de gemiddelde Feyenoorder nou echt dat er veel meer in deze selectie zit? Helemaal als je Berghuis moet missen? Zonder Berghuis is Feyenoord gewoon ongeveer van niveau Vitesse met Berghuis iets beter denk ik. Maar iedereen had jullie vorige zomer al kunnen vertellen dat aankopen als Diemers en Linssen je geen moer verder gaan helpen. Feyenoord moet de aankomende jaren gewoon de tijd nemen om het scoutings apparaat op orde te krijgen (want wie scout Pratto?) en de doorstroom van de jeugd te verbeteren. Jong Feyenoord in de KKD zou hier bij helpen. PSV en Ajax hebben daar echt van geprofiteerd.

12 mei 2021 om 14:03

Naja ik had wel verwacht dat we tegen clubs als Ado,emmen,sparta,rkc,heracles wel iets meer punten hadden gepakt, maar goed ik ben dan ook wel een erg kritische fan die de lat erg hoog legt.

12 mei 2021 om 14:03

Advocaat is zelf voor een groot deel verantwoordelijk voor de resultaten met zijn rampzalige tactische opvattingen en verschrikkelijk negatieve houding. Waarom kan Advocaat bij zoveel mensen niks verkeerd doen? De beste man heeft het de afgelopen 10 jaar ook maar bij weinig clubs goed gedaan.

12 mei 2021 om 14:57

Om de simpele reden dat de enige andere trainer die gewerkt heeft met dit materiaal, Stam, in 3 maanden heel hard op weg was naar het rechter rijtje....Advocaat heeft het vorig jaar prima gedaan en miss is strijden om plek 4 met het huidige materiaal gewoon bere realistisch...

12 mei 2021 om 14:04

Ja er zat meer in en dan doel ik niet eens op de klassering, maar wat een verschikkelijk lelijk, verdedigend anti-voetbal in een bejaardenwandel tempo met spelers op de verkeerde posities hebben we dit jaar moeten doorstaan zeg. Arme Dick...hou toch op...arme Feyenoordsupporters

12 mei 2021 om 14:13

Arme Dick? Ja, er is genoeg aan te merken op de selectie, maar anders ook genoeg op Dick. Tactische keuzes, geen patroon in het spel na anderhalf seizoen, rare wissels, vasthouden aan bepaalde spelers, spelers constant publiekelijk afvallen, zichzelf altijd indekken bij verlies en nog wel wat zaken.

''zonder Berghuis is Feyenoord gewoon ongeveer van niveau Vitesse met Berghuis iets beter denk ik.'' Ja, en zonder Tannane en/of Bazoer is Vitesse van het niveau Heracles. Zoiets? Dan bevestig je dus eigenlijk dat het inclusief het bovenstaande bijzonder matig is dat we zoveel punten achter staan op Vitesse dat uitstekend presteert in dat systeem (van de trainer).

Nee, véél meer zat er naar alle waarschijnlijkheid niet in. Maar minimaal 4e worden op een gepaste afstand van Vitesse; absoluut wel. Ik snap niet hoe Dick zo min of meer buiten schot blijft.

12 mei 2021 om 15:21

Minimaal 4de snap ik vanuit het supporters perspectief heel erg goed. Dat was ook best mogelijk geweest, 4de worden. Maar Vitesse op gepaste afstand zetten is dat Vitesse vind ik gezien de goede prestaties van Vitesse dan weer onwaarschijnlijk. Veel puntverlies van Feyenoord is helemaal niet zo gek. 0 punten tegen Ajax en AZ vind ik normaal, Vitesse heeft er daar toevallig 3 gepakt. Gelijkspelen tegen Twente, Groningen of Utrecht? Dat is toch niet uitzonderlijk? Ajax heeft tegen deze clubs evenveel verliespunten geleden als Feyenoord. Vitesse deed het met 3 verliespunten minder beter. Verliezen van Heerenveen? Vervelend, maar dat deed Vitesse ook (en die lieten thuis wel 2 punten) liggen. Het onderlinge duel? Redelijk aan elkaar gewaagd, het verschil is dat Vitesse thuis winnen en Feyenoord niet. Kun je in sommige seizoenen nog wel eens terugvallen op mislukte wedstrijden tegen het rechterrijtje, daar kun je nu niet op terugvallen. Vitesse heeft namelijk veel vaker onnodig puntverlies geleden dan Feyenoord. Dus eigenlijk had je veel meer punten dan de huidige 5 kunnen achterstaan, zonder dat je dat zelf in de hand gehad zou hebben. Het gevoel dat het toch mogelijk was geweest is correct, maar zo verrassend dat Vitesse voorstaat is het ook weer niet.

Ja inderdaad, hoe kan een man die met de helft van de spelers nog samen gespeeld heeft en die vrijwel alle talenten van Feyenoord onder zijn hoede heeft gehad. Hoe kan die nou in godsnaam een mening hebben over de kwaliteiten van de Feyenoord selectie en de jeugd van Feyenoord.

Als Dirk Kuyt al geen mening meer mag hebben hierover, dan blijven er heel weinig mensen over die kritiek mogen uiten op het selectiebeleid van Advocaat, aldus Advocaat.

Zit natuurlijk een redelijke recency bias in, maar als je nu een poll zou houden onder Feyenoorders welke coach zij het minst mogen zal Advocaat erg hoog eindigen.

Hoewel ik weinig weet van de spelers in de jeugd van Feyenoord, snap ik wel dat Kuyt op deze manier afgeeft op het beleid van Advocaat.
Er worden spelers aangetrokken als een Pratto, die werkelijk niet hebben toegevoegd. Is er nu niet één speler in de jeugd te vinden die beter is dan deze vent? Als dat zo is, is de jeugdopleiding van Feyenoord, die in het verleden vaak de beste van NL genoemd is, wel flink achteruit gegaan. Heel jammer voor Feyenoord en het Nederlandse voetbal!

Voor de toekomst denk ik wel dat Feyenoord meer moet proberen te doen met eigen opgeleide spelers. Jonge jongens veel minuten laten maken en proberen ze voor veel geld te verkopen ala Ajax. Natuurlijk heeft Feyenoord het nadeel dat ze niet in de Champions League spelen, maar op de huidige manier doorgaan zal ook in de toekomst niets opleveren.

12 mei 2021 om 14:34

Arnesen heeft Pratto toch gehaald? Dan kan je daar niet Advocaat de schuld van geven

12 mei 2021 om 14:41

Dat is waar, net als het feit dat Advocaat het niet erg had gevonden als hij eerder was teruggekeerd naar Argentinië.. Maar vervolgens is Advocaat wel de verantwoordelijke voor de spelers die in het veld worden gezet tijdens de wedstrijden, daar had hij wel een andere keuze kunnen maken.

Dickie kan een beetje slecht tegen kritiek. Niemand begrijpt zijn keuzes. Kuyt heeft gewoon gelijk want er zijn wel degelijk talenten die beter zijn dan enkele spelers van het eerste of veel meer brengen. Dick is gewoon te laf om ze op te stellen of een kans te geven. En nu is de algemene opinie ook dat de Feyenoord Academy waardeloos is, wat absoluut niet het geval is. Als een wedstrijd oersaai is (wat 99% van de wedstrijden waren dit seizoen) en het elftal nieuwe impulsen en creativiteit nodig heeft, gooit Dick liever een nietsnut als Pratto er in of zet een backie op links- of rechtsbuiten. Of hij haalt het in zijn hoofd om Diemers, Teixera of Toornstra op die plek te zetten. Hoe haal je het in je hoofd. Azarkan mocht af en toe, bij hoge uitzondering een minuut of 5 invallen. Maar wanneer hij op het veld stond gebeurde er wat. Hij is onvoorspelbaar en dat zorgde voor stres bij tegenstanders. Onvoorspelbaarheid is zo belangrijk voor een buitenspeler maar Dick is gecharmeerd van spelers die altijd hetzelfde doen. Best triest eigenlijk want zoveel spelers met een individuele actie hebben wij niet en als wij die hebben, worden ze keihard genegeerd. Hij weigert om spelers te vervangen die steevast falen en elke wedstrijd opnieuw weer cruciale fouten begaan of door het ijs zakken. Wij kijken elk weekend weer naar een Fer die de kar moet trekken maar die meer fout doet dan goed. Dat is dan een jongen met de oh zo overschatte ervaring. Ik heb liever een onervaren talent die de pannen van het dak speelt dan een ervaren kracht die kinderlijke fouten maakt. We kijken ook iedere keer weer naar Diemers. Die loopt rond op het veld alsof hij een vedette is maar draait zichzelf misselijk en met mij elke Feyenoord fan wanneer hij de bal krijgt, om vervolgens de bal weer knullig te verspelen. Dat moet toch ook pijn doen voor El Bouchataoui en Wehrmann. Hetzelfde met de spitsen uit de jeugdopleiding, Toshio Lake loopt gratis de deur uit. Een jongen met een geweldig fysiek en een individuele actie. Die krijgt geen eens de kans. Dick stelt liever Bryan Linssen op. Een speler die naast zijn geringe lengte ook nog eens geen spits is, die het elftal weinig brengt en te kort komt voor Feyenoord. Hij stelt liever Linssen op die verdwijnt in de anonimiteit, die het presteert 90 minuten lang onzichtbaar te zijn. Dat heeft hij liever dan een jeugdspeler die tot op het bot gemotiveerd is om te laten wat hij kan, die zichzelf helemaal kapot rent om indruk te maken. Dit seizoen had ik daarom al snel afgeschreven. Ik had Advocaat best hoog zitten want het is een toffe peer. Maar het is ook een man die te lang op deze plek zit en bij elke andere club met zulke belachelijke wanprestaties al een half jaar geleden de deur was gewezen. Jammer dat het bij Feyenoord altijd zo moet gaan....

12 mei 2021 om 15:11

Jij vindt Azarkan toch niet beter dan Berghuis, Linssen of Sinsisterra? Dat was nou typisch zo'n speler die je in de zomer moet verhuren in plaats van in de winter dan kun je echt meten hoe goed hij is. Dat is nu lastig te zeggen, omdat er wel meer spelers zijn die het op de jeugdveldjes leuk deden maar nu bij een club in het rechterrijtje zitten, daar kun je echt een gigantische lijst van maken.

Ook dat je zo'n Lake vergelijkt met Linssen zegt wel genoeg dat jij sommige jeugd spelers overschat, je kan lastig verwachten dat een jeugdspeler die de afgelopen 3 jaar nauwelijks heeft gespeeld beter is dan een voetballer als Linssen.

Het gaat bij Feyenoord gewoon compleet mis om die jongens naar het eerste elftal te brengen en dat is ook niet gek want je moet echt goed zijn wil je in de top van Nederland meekunnen voor je 20e. Misschien moet Feyenoord de talentvolle jeugdspelers wat eerder verhuren.

12 mei 2021 om 15:50

Azarkan zie ik nu regelmatig bij Nac, maar dat is een leuke speler voor de laatste 10 minuten als je een mooie voorsprong hebt.

Heeft vrijwel geen rendement die jongen.

Hendriks doet het wel aardig, maar is ook nog lang geen eredivisieniveau.

13 mei 2021 om 12:36

Met alle respect, maar welke talenten dan? Het grote talent van Feyenoord (kokcu) komt in twee seizoenen net aan het rendement van een tegenvallende Linssen. Voor de rest is het ook allemaal koffiedik kijken. Nu ben ik van mening dat Feyenoord die (minimaal) 10 miljoen euro aan transfersommen en salaris gewoon op de bank hadden moeten laten om de jeugd de kans te geven, maar in de zomer vonden veel Feyenoorders dat niet verstandig en waren nog opgelucht met Linssen en Diemers. Dit kon je in de zomer ook zien aankomen. Je had de waarde van talenten flink kunnen verhogen, maar in plaats daarvan hebben ze de selectie alleen maar meer gedevalueerd. Advocaat heeft verder fouten gemaakt, maar waarom wijst niemand naar Arnesen? Die heeft geld verdampt wat er niet eens was en scheept Advocaat wel op met een selectie zonder creativiteit en zonder balans. De trainer is een makkelijk doelwit en natuurlijk maakt Advocaat fouten, maar er gaat zoveel meer mis.

Dick is lekker met iedereen oorlog aan het maken...

Denk dat Kuyt in zijn tijd als jeugdtrainer meer bij de plastische chirurg zat dat op het trainingsveld dacht eerst dat het zijn broer was

Kuijt heeft gelijk, dat doet Dick ook zelden of nooit. Wat er nu staat kan toch niet slechter. Dus doorselecteren en jeugd de kans geven.

Wel bijzonder dat Dirk dit kan roepen inderdaad, ik meende juist dat de kritiek was dat hij zelden aanwezig was en liever andere dingen deed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

93 fans
Coach, 73 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

Advocaat tipt België als favoriet: ‘Je hebt hen nodig om het EK te winnen’

Dick Advocaat kijkt op het EK met bijzondere interesse naar België. De oefenmeester, die tussen oktober 2009 en april 2010 een halfjaar aan het roer stond bij de Belgen, voorziet zelfs...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren