Ajax smelt kampioensschaal om en deelt 42.390 sterren uit aan fans

Woensdag, 12 mei 2021 om 09:25Yanick Vos • Laatste update: 10:34

Ajax heeft de kampioensschaal van de 35ste landstitel om laten smelten. Van de schaal zijn 42.390 kampioenssterren gemaakt, die worden verstuurd naar de seizoenkaarthouders. “Iedere seizoenkaarthouder ontvangt vanaf woensdag zijn of haar deel van de kampioensschaal, of zoals Ajax het zelf noemt: ‘a piece of Ajax’. Op deze manier deelt de club het kampioenschap en de 35ste schaal letterlijk met de fans”, meldt de club.

“Wij hebben het dit seizoen grotendeels zonder onze fans moeten doen", reageert algemeen directeur Edwin van der Sar. "Althans, ze zaten niet op de tribune. Desondanks hebben onze spelers hun steun iedere wedstrijd gevoeld. Bijvoorbeeld via social media en op weg naar het stadion. Eerder lieten we met #XXXVoorjullie al weten dat we het kampioenschap aan de fans opdragen, het delen van de schaal met onze seizoenkaarthouders past daar mooi bij. Zij hebben hiermee een tastbare herinnering aan dit seizoen en zo zijn ze op een unieke manier betrokken bij het kampioenschap.”

Ajax deelt 42.000 kampioenssterren uit aan seizoenkaarthouders

Ajax heeft bij de actie samengewerkt met De Tingieterij, sinds 1985 de vervaardiger van de schaal voor de kampioen van de Eredivisie. Het is voor het eerst dat de kampioensschaal wordt omgesmolten en uitgedeeld aan de fans. “Een heel bijzondere actie van Ajax waar wij graag aan wilden meewerken”, reageert Martijn van Zon, eigenaar van De Tingieterij. “Het begon met het smelten van de schaal die is gemaakt van tin en 2.575 gram weegt. Het vloeisel is nauwkeurig aangevuld en vermengd met de juiste hoeveelheid zuiver tin, waarna de sterren zijn gegoten en gepolijst. Daarna zijn ze per post naar de seizoenkaarthouders van Ajax verstuurd. De kampioenssterren wegen 3,45 gram per stuk en bevatten elk 0,06 gram schaal.”

Ajax laat weten dat het vanwege het bijzondere voetbaljaar 'bij hoge uitzondering' een identieke tweede schaal gekregen van de KNVB. Deze schaal kan gebruikt worden op feestelijke momenten en worden toegevoegd in het museum.Gerelateerd

Meer sportnieuws

188 reacties (laatste reactie door houtapp)

De kast puilt natuurlijk uit met al die prijzen..geen plek meer

Maar geweldige actie!! Mooie club. En nog beweren mensen het is een kille club

12 mei 2021 om 09:31

Hele vette Actie. Ajax heeft vaker goede acties, waarbij zeker de fans niet worden vergeten.

12 mei 2021 om 11:03

De waarde gaat er wel een beetje vanaf nu ik lees dat ze gewoon een exact dezelfde replica schaal hebben. Wel leuk dingetje voor jonge supporters. Kunnen ze trots laten zien aan hun vriendjes.

12 mei 2021 om 11:07

Jezus gast. Memorabilia zijn, voor sommigen, van ongekende waarde. En anders een leuk cadeau. Probeer morgen met je goede been uit bed te stappen.

12 mei 2021 om 11:14

@messibarca. Ben jij in een bad met zuur geboren of wat? En ik geloof niet dat jij een van de seizoenkaarthouders bent, dus waar maak je je sowieso druk om. Dit is een hele vette actie van Ajax. Als de supporters gratis toegang hadden gewild, dan hadden ze wel massaal hun geld teruggevraagd voor hun seizoenskaart. Een groot deel van de supporters heeft dat niet gedaan.

12 mei 2021 om 11:25

Klopt. Voor kinderen zijn dit soort dingen ongekend waardevol. Ik koesterde toen ook alles als m'n allerwaardevolste bezit. Hoop dat iedereen zijn stukje schenkt aan jonge fans. Hun vreugde is goud waard.

12 mei 2021 om 15:55

Hij heeft gewoon gelijk. Zuur, verkeerde been uit bed of geen van beide. Toen ik las dat Ajax bij hoge uitzondering een replica krijgt, vraag ik mij af of Ajax dit gebaar ook had gemaakt als ze geen replica zouden hebben gekregen. En hoe gaaf zou het in het museum staan als daar 1 mini ster ligt ipv kampioenschaal met tekst ….. Dan praat je over een top unieke actie. Maar wel of geen replica, voor de seizoenkaarthouders wel ontzettend gaaf om te ontvangen.

12 mei 2021 om 09:31

Vroeger was Ajax toch ook een kille club, maar ze zijn wel de laatste jaren veel veranderd. Dus dat beeld over Ajax is voor mij ook veranderd. Een aantal jaar geleden hebben ze een hele andere boeg in geslagen en die is goed uitgepakt met goede spelers en een warme/gezellige club. Vindt het ook een heel mooi gebaar na alle “loyale” seizoenskaarthouders die ondanks de Corona hun seizoenskaart geld niet hebben terug gevraagd.

12 mei 2021 om 09:31

dit is echt publiekbinding wat gaaf.

12 mei 2021 om 09:33

Ajax ontvangt wel een tweede schaal wordt er vermeld op de website, om die toch in de prijzenkast te plaatsen.

Echt een heel vet gebaar, zou hier als fan ontzettend trots en blij mee zijn! Doet Ajax toch weer goed hoor!

Heel sick! Complimenten aan Ajax dat ze dit doen!

Dat is wel echt een cool idee! Heel mooi van Ajax!

Maar wat een kille club he...

12 mei 2021 om 10:03

Is het toch ook. Gewoon een heel goede marketingafdeling die weet hoe ze klanten kunnen strikken.

12 mei 2021 om 10:08

Dit soort dingen maakt van Ajax wel degelijk een warmere club. Of het nu door de marketingafdeling komt of de technisch directeur.

12 mei 2021 om 10:11

Dat is natuurlijk makkelijker zeggen als Ajacied. Als ajacied snap ik dat Ajax overkomt als een warme club. Voor mij, als Heerenveen supporter, komt Ajax over als een kille club die een heel goed bestuur en hele goede marketing heeft.

Zo maken ze bijvoorbeeld talentvolle jeugdspelers van andere clubs helemaal dol door ze te zeggen dat ze niet een contract moeten ondertekenen, waar na ze naar ajax kunnen gaan. Dat zie ik geen andere club in Nederland doen.

12 mei 2021 om 10:14

Niet teveel op reageren, stokers heb je altijd. Grappige is ook dat dit allemaal bij Friezen vandaag komt, terwijl heel Nederland weet hoe stug/kil Friezen zijn. Zal er vast een edit aan toevoegen: Ik doe nu eigenlijk hetzelfde, ik beweer iets zonder dat ik onderbouw.

12 mei 2021 om 11:12

Ik als in Friesland geboren Ajacied kan je zeggen dat ik zelf allesbehalve stug en kil ben en heel veel mensen uit mijn omgeving ook allesbehalve. Denk dat het in dit geval gewoon om een aantal jaloerse Heerenveen fans gaat. Ik ben wel eens bij SC Heerenveen geweest en heb zelfs 7 jaar in Heerenveen gewoond en vind het daar ook niet heel kil hoor. Hartstikke gezellig. En ook ben ik in Amsterdam geweest en bij Ajax en daar idem dito hoor. Laten we gewoon eens aardig zijn voor elkaar en niet altijd elkaar proberen te kleineren. Fijne dag allen!

12 mei 2021 om 11:52

@ajaxrosenberg: Ik ben voor Heerenveen. Dat is duidelijk. Maar er is echt helemaal niets Fries aan mij. Want ik snap wel dat jij dit provocerend richting mij bedoelt

12 mei 2021 om 11:57

@rgeertsma25: Ik snap niet wat zoiets met jaloezie te maken heeft. Ik denk puur de uitstraling. Dat is het enige wat ik enkele malen aankaartte. Ajax heeft een kil imago. Supporters zijn vaak erg arrogant (met alle respect, maar lees hier eens). Oud-spelers hoor je dit vaak ook benoemen, over dat het een harde en zakelijke club is. Dit past perfect van mijn beeld van Ajax. Eigen ervaringen? Ben er enkele malen geweest. Broer is die-hard Ajacied. Met hem kan ik er, in tegenstelling tot velen hier, wel normaal over praten.

12 mei 2021 om 13:17

Tegen welke jeugdspelers heeft Ajax gezegd dat ze geen contract bij hun club moeten ondertekenen?

12 mei 2021 om 13:45

@friestho ; dat zal allemaal waar zijn, maar het gaat ook 2 kanten op. Volgens mij heeft Ajax recent veel te veel betaald voor Pierie en eerder Sulejmani. Waarschijnlijk was je toen wel blij met Ajax...

12 mei 2021 om 13:50

Je maakt de denkfout door gedrag van bepaalde supporters af te schuiven op een club in zijn geheel. Verder blijf je in algemeenheden praten zonder het echt te onderbouwen. ''oud-spelers hoor je dit vaak benoemen'', wie dan? Vertel eens wat over je ervaringen toen je er ben geweest, was het koud in het stadion?

Ik proef vooral veel vooroordelen die gebaseerd zijn op een ver verleden met onder andere de stropdassen, de docu over de jeugdopleiding, het handelen in Afrika, een sfeerloos stadion etc. Die dingen vonden rond de eeuwwisseling plaats en Ajax kon je toen zeker omschrijven als een kille club, maar dat is toch helemaal omgedraaid.

Spelers worden met respect behandeld en mogen vaak tegen een schappelijke prijs vertrekken, er worden geen ordinaire ruzies uitgevochten binnen de club, fans worden op een leuke manier betrokken bij de club door dit soort acties en het sociale media team in het algemeen. Daarnaast zijn ze solidair met de rest van de Eredivisie door flink wat centen af te staan die Europees binnenkomen.

12 mei 2021 om 14:57

Normale discussies voer je door je standpunten te onderbouwen. Dat laatste heb je niet gedaan Lanjouwer, wat ook de reden is dat je zoveel weerstand opriep bij een aantal leden hier.

Wow, dit is echt een geweldige actie van Ajax.

Prachtig gebaar! Een echt collectors item wordt dit..

Vind dit echt briljant, in een jaar waarin niemand z'n stoel heeft kunnen claimen, om op deze manier je kampioenschap te delen met je fans.. Grande Ajax, echt heel groots imo

Geweldige actie natuurlijk, ben heel erg benieuwd. Trots op onze club. Schitterend gebaar naar de supporters toe.

42.000 sterren??? Uit 1 schaal hahah zijn dan miniscule?? Is toch onmogelijk?

12 mei 2021 om 09:35

Er zit 0.06gr schaal in een ster 😊

12 mei 2021 om 09:35

Lees je altijd alleen de kop?

12 mei 2021 om 09:36

Als je even leest......weet je hoe dat zit

12 mei 2021 om 09:57

In het oorspronkelijke bericht stond er nog niets over het toevoegen van extra tin. Dat stuk tekst is er later aan toegevoegd.

Wow wat ziek, alleen hier om had ik al een seizoenskaart willen hebben als Ajax fan zijnde. (die ik niet heb gezien ik veel te veel irritaties heb in stadions en altijd in mijn bunker wil kijken)

Heel cool. Ik neem aan dat de schaal nog wat is aangelengd met extra metaal, want ik zie geen tweeënveertigduizend sterren uit dat ding komen, maar dat maakt het niet minder badass.

Sterke actie. Wederom goed bedacht, net als het Marley-shirt bijvoorbeeld. Daar in Amsterdam komen de laatste tijd goede en mooie ideeën uit de koker, prachtig. Keep up the great work!!

12 mei 2021 om 09:56

Ja dat shirt zal erg gewild zijn schat ik in.

12 mei 2021 om 11:26

Dat shirt staat op nr 1 voor mij komend seizoen. Net als het zwarte tenue van dit seizoen nr 1 voor mij was

Wat een onzin. Als ik in het Ajax museum loopt wil ik die 35ste schaal zien.

12 mei 2021 om 09:36

Jij blij dat de KNVB Ajax als uitzondering een kopie gegeven heeft!

12 mei 2021 om 09:37

En dat kan ook gewoon, de Knvb heeft medewerking geleverd zodat er een extra kampioensschaal naar Amsterdam is gekomen. Dus in het museum kun je hem nog steeds bewonderen.

12 mei 2021 om 09:37

Die schaal kan je alsnog bekijken hoor, ook aan zuurpruimen als jij wordt gedacht. Iedereen blij

12 mei 2021 om 09:37

Neem aan dat ze daar een replica voor hebben gevraagd

12 mei 2021 om 10:46

Als je specifiek de 35e wil zien kan dat toch? Staan gewoon gegevens op 'kampioen van Nederland. Eredivisie 2020-2021' De meest recent gewonnen prijs krijgt dan ook een prominente plek in het museum. Verder heel mooi creatief en attent gebaar, goed uitgezocht ook (samenwerking met het bedrijf en Knvb).

Dit vind ik wel erg vet hoor, scheelt natuurlijk ook dat je al 34 van die dingen hebt rondslingeren. Ik kan me alleen moeilijk voorstellen dat ze van die ene schaal 42.000 van die sterren hebben kunnen maken. Ik neem aan dat die sterren ook grotendeels uit ander materiaal bestaan en dat ieder exemplaar wel een klein stukje schaal erbij heeft zitten. Edit; Zie nu dat VZ een alinea heeft toegevoegd waarin dat wordt uitgelegd. Die stond er eerst nog niet bij.

12 mei 2021 om 09:41

Persoonlijk zou ik inderdaad een kleine hoeveelheid van de originele schaal in de sterren verwerken en de rest aanvullen met zuiver tin. Iets van 0,06 gram van de schaal bijvoorbeeld. Ik noem maar iets hoor! Ben benieuwd hoe Ajax dat heeft opgelost! Edit: Ah, kijk ze hebben mijn idee overgenomen

12 mei 2021 om 09:46

Dat stukje was de stagiair nog aan het typen toen dit artikel geplaatst werd

Ik keek toch even verrast op toen ik de kop van het artikel op de website van Ajax las, is er ruimte gebrek in de prijzenkast of interesseert een gewonnen prijs dusdanig dat je zoiets gaat omsmelten? Maar dan komt de aap uit de mouw, de Knvb heeft gewoon een tweede schaal aangeleverd om dit mogelijk te maken. En dan vind ik toch ergens wel bijzonder dat ik een stukje kampioensschaal heb liggen. Hoe dit soort kleine dingen je toch heel blij kunnen maken.

Allemachtig wat een vet gebaar dit. Ik denk dat de laatste jaren de PR afdeling van Ajax nog het meeste gegroeid is en de grootste stappen gemaakt heeft. Prachtig gebaar en nog nooit vertoond bij mijn weten. Chapeau ❌❌❌

Dit is echt een geweldig gaaf idee van Ajax zeg! Neem aan dat er nog wel wat extra materiaal (buiten alleen de schaal) bij in de smeltkroes is gegaan, anders worden het wel kleine sterretjes als ie met 42.000 man gedeeld moet worden!

12 mei 2021 om 09:37

Ja is pure tin aan toegevoegd, staat in bericht van Ajax een uitgebreide beschrijving

12 mei 2021 om 09:56

Zie het nu ook in dit artikel ja, had de alinea onder het filmpje in eerste instantie over het hoofd gezien (of is later toegevoegd, kan ook). Leuk verzonnen en wederom een mooi filmpje - de media afdeling heeft weer haar best gedaan.

Hoe haal je 42000 sterren uit zo'n klein stuk zilver? Prachtige marketingstunt wel natuurlijk, schitterend gevonden.

12 mei 2021 om 09:36

Lees het artikel zou ik zeggen

Zeker 2% schaal en 98% metaal legering. Tegen het einde van dit jaar zijn er waarschijnlijk ook al 5000 zoek geraakt. Iedereen vind het gaaf maar ik vind het zonde. Zo iets behoort tot het clubmuseum, er zijn wel andere zelfs leukere manieren om seizoenskaarthouders te bedanken.

12 mei 2021 om 09:37

You must be fun at parties.. Leuk initiatief toch man?

12 mei 2021 om 09:49

Ik zou de prijzen van mijn club liever in het clubmuseum zien staan. Ik zie niet waarom ik dan opeens niet fun ben ; ). Als je het puur rationeel bekijkt, wanneer je de schaal omsmelt is het de schaal niet meer. Er zijn vast leukere initiatieven te bedenken.

12 mei 2021 om 09:58

Er is een replica van de schaal te zien in het museum van Ajax en dit verhaal erbij maakt het nog mooier dan de originele schaal mijns inziens.

Mooi Gebaar. De schaal omsmelten is natuurlijk super nep maar toch leuk gedaan.

Ongelofelijk mooi gebaar van Ajax. Leuk idee. Ook daarin is de mooiste- grootste en meest succesvolle club Ajax trendsetter in Nederland.

wow. wat een mooi gebaar .

Goede knetter, wat een top actie. Echt heel bizar goed. Het filmpje is gewoon Oscar waardig, het idee, het stukje dat elk seizoenkaarthouder krijgt. Een stukje van de schaal! Grandioos gedaan, werkelijk waar. En uiteindelijk, het gaat om het gebaar. Dit is heel vet! Netjes van Ajax.

Super goed gebaar!!

Verbaast me dat Overmars ze niet allemaal zelf is gaan brengen 😅.

12 mei 2021 om 10:00

Bij hoge uitzondering houd ik een foto sessie en mag de hele selectie bij mij thuis op de foto met de ster🤪

Wow wat een mooie actie. Jammer dat ik geen seizoenskaart meer heb. Trots om Ajacied te zijn bij dit soort berichten. ❤️❤️❤️

Toch wel een gruwelijke actie hoor! Chapeau! Super leuke actie.

Supertof ik kan niet wachten tot hij er is. Ik zit me ook net te bedenken dat dat mijn 2e ster is😉 Zo eens in de zoveel tijd een mooi gebaar naar ons seizoenskaarthouders. Een houder voor je seizoenkaart wat eerst een kartonnen ding was en waar ze op teruggekomen zijn. Dat werdt uiteindelijk een mooi leren mapje die nog steeds wordt gebruikt. Een persoonlijke sjaal en het retro jackje wat er nog aan komt top.

Mooie actie van Ajax hoe ze toch proberen onder deze omstandigheden de seizoenkaarthouders iets te geven. Deze bijzondere actie hadden maar weinigen zien aankomen.

Gave actie van Ajax om zo de supporters toch mee te delen in het kampioenschap. Een mooi aandenken aan een heel vervelend jaar als supporter.

Toffe actie zeg! Die PR afdeling van Ajax is zeker CL waardig!

Ah zo gaat Ajax dus om met prijzen die ze ontvangen van de KNVB. En 10.000 man die totaal ongecontroleerd een kampioensfeest viert en de coronaregels aan de laars lapt worden door Ajax beloond.

12 mei 2021 om 10:09

In de categorie leuk op feestjes.

12 mei 2021 om 10:48

Hahaha. En dat zegt een Liverpool fan. Vorig jaar stonden jullie supporters zelf met duizenden te feesten ondanks de strenge maatregelen aldaar.

12 mei 2021 om 11:22

Klopt, zo gaat Ajax daar mee om; volgende week is namelijk de beker aan de beurt om gesmolten te worden... Waar je je druk om kunt maken... :-)

12 mei 2021 om 11:50

Je bent gewoon jaloers dat Liverpool zelden een prijs van de FA mag ontvangen en dus niet in de positie zit om deze om te smelten en aan seizoenkaarthouders te geven. Waar was jij vorig seizoen eigenlijk tijdens dat volksfeest in Liverpool toen ze kampioen werden en toen men daar de coronaregels aan hun laars lapten? Wellicht kan Liverpool nog een Super league of zo oprichten, dan kunnen zij ook een trofee winnen om aan de fans te geven.

12 mei 2021 om 12:15

De prijzenkast is behoorlijk vol. Met een behoorlijk aantal europese prijzen. Iets on heel trots op te zijn.

12 mei 2021 om 11:50

Heb je voor mij data hoeveel van die 10.000 man seizoenskaarthouders waren en nu dus beloond worden? Ik ben daar wel nieuwsgierig naar en jij schijnt het te weten.

Wel grappig dat mensen denken dat ze ECHT de schaal krijgen. 42.000 sterren uit 1 schaal hahaha. Verder leuke actie.

12 mei 2021 om 11:51

De kampioenssterren wegen 3,45 gram per stuk en bevatten elk 0,06 gram schaal.”

Dus iedereen krijgt een heel, heel, heel klein stukje schaal.

En dan ,als een echt mokumse club ,doe je het in het Engels,wow lekker stoer Gewoon......een stukkie ajax

12 mei 2021 om 10:31

Ajax heeft niet alleen fans meer in Mokum. Overigens wordt het filmpje afgesloten met een echt Amsterdams liedje.

Goede PR afdeling daar. Gaaf idee.

Niet mijn club maar toegegeven, dit doen ze goed..

Vraag me dan af of het het van de schaal komt of dat ze ergens anders een stukje zilver hebben gekocht

12 mei 2021 om 10:52

Staat volledig uitgelegd hoor. De schaal (a plusminus 2.5kg) is aangevuld met puur tin om 42.390 sterren te maken voor de seizoenskaarthouders. Elke ster bestaat dus uit 3.45 gram zuiver tin en 0.06 gram daarvan komt daarwerkelijk uit de omgesmolten schaal. Zilver is er verder niet aan te pas gekomen

Gruwelijk mooie actie van de club. Zeer creatief om dit te bedenken. Och, wat een warme club is het toch!

Ben geen Ajax supporter, maar dit is wel een briljant idee!

Dat verdient ook een antwoord. Als ze zo gek zouden zijn bij de tingieterij om nog een x zoveel sterren te maken dan kunnen wij als supporters die weer om laten smelten voor de grootste schaal ooit😁

De video afdeling van Ajax is echt geweldig. Vrijwel elke video die ze uitbrengen is spot on.

Slimme zet van Ajax om alsnog de schaal van vorig seizoen bij de KNVB los te weken.

Wat zou de waarde op de markt zijn van zo'n ster? Heb helaas geen seizoenskaart, maar zou toch graag een ster willen bemachtigen.

12 mei 2021 om 11:45

Lastig te peilen denk ik. De ster weegt 3.45 gram en is dus slechts 7 cent waard (als we puur kijken naar de waarde van het tin an sich - het is niet van een kostbaar metaal gemaakt namelijk). De marktwaarde van een collecters-item als dit is echter echt wat de gek er voor geeft. Ik denk dat een heel groot deel van de seizoenskaarthouders deze ster nooit zal verkopen, dus wil je er toch een bemachtigen zal dat hoogstwaarschijnlijk een aardige duit moeten kosten.

12 mei 2021 om 17:21

Ja, precies. Ik zou er max 100 euro aan willen uitgeven maar als ik de biedingen op Marktplaats nu al beetje volg sta ik ver achteraan de rij.

Wat een ongelofelijk gave actie zeg! Chapeau voor Ajax, prachtige geste en inderdaad passend bij een seizoen als dit.

Eerlijk is eerlijk dit is wel een hele stoere en toffe actie van Ajax. Terechte kampioen en nog gefeliciteerd daarmee.

Leuke actie, slim bedacht

denk dat er wel weer een aantal op marktplaats gaan verschijnen

De Stad en Club Waar Alles Kan!
Heel Vet!

Ik ben sinds mid-jaren 90 fan en ik heb me echt jaaaaren geërgerd aan de kilheid en de arrogantie van Ajax (ik was altijd fan maar ik kon er niet goed tegen). Ik kon ook niet goed tegen die 1 op de stropdas en ik begreep best dat andere supporters ons meer en meer gingen haten. Maar de laatste 5/6 jaar gaat het echt langzaam de goeie kant op. Ajax is een voetbalclub. Dat moet gerund worden als een voetbalclub; met plezier, fans en respect. En dat doen ze echt steeds beter. Dit is gewoon een mooi gebaar en vooral; er is weer Positieve hype rondom Ajax. Geen gezeur met raden van commissarissen, businesscases enz enz. Die wil die weg. We zijn weer een voetbalclub.

Ik voel me echt speciaal met de ontvangst van deze ster. Wauw Ajax. Keep it up.

Marketing stunt is leuk en symbolisch maar die schaal is natuurlijk niet verbrand.

Kom je mooi bedrogen uit, ze kunnen natuurlijk nooit zeker zeggen dat jij een stukje van de schaal hebt:
"de kampioenssterren wegen 3,45 gram per stuk en bevatten elk 0,06 gram schaal.”

Het pakketje viel hier net op de mat, het is dus echt geen grapje.
Wat een geweldig gebaar! Heel creatief gevonden!
Wzawzdb!!!

Enkel een uiterst ongelukkige keuze dat ze er sterren van gemaakt hebben. Ik kan heel goed begrijpen dat dit niet goed zal vallen bij de Joodse gemeenschap.

12 mei 2021 om 13:53

Wat overtrokken. Denk je dat ze ook in de stress schieten omdat Ajax heel prominent een aantal sterren in het logo heeft staan? Ajax is ook geen Joodse club.

12 mei 2021 om 13:57

Klopt. Maar nu geef je iedere Ajacied één ster. Toegegeven, ik moest er wel om lachen.

Leuk idee en een manier om de fans bij de club te betrekken. Moet zeggen dat Ajax dat de laatste jaren sowieso veel beter is gaan doen dan in jaren daarvoor. Chapeau.

Wauw, wat een vet gebaar zeg. Ik had daar zelf nooit aan gedacht. Hulde voor degene binnen Ajax die dit bedacht heeft.

34 schalen + een ster, de Arena heeft nu een sterrenrestaurant 😊😷

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren