Owen Wijndal: ‘Ik ben de beste linksback van Nederland’

Woensdag, 12 mei 2021 om 07:14 • Laatste update: 07:37

Owen Wijndal is van mening dat hij de beste linksback van Nederland is. In een interview met Voetbal International steekt de reserve-aanvoerder van AZ die mening niet onder stoelen of banken. De Oranje-international denkt dat hij meer kwaliteit heeft dan Ajax-linksback Nicolás Tagliafico en Philipp Max van PSV.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie is volgens jou de beste linksback in Nederland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

104 reacties (laatste reactie door dolorasinum)

Dapper, want dit at hij roept, roept vaak reacties op. Ik ben het wel met hem eens. Natuurlijk zijn Haps, Tagliafico en Max goed, maar Wijndal heeft echt iets bijzonders. Compleet. Met een flinke dosis snelheid. Toppertje voor Oranje en voor mij ook zeker de beste linksback van Nederland

12 mei 2021 om 07:51

Zullen we haps er even erbuiten laten alstublieft...

12 mei 2021 om 08:32

Haps wordt misbruikt en heeft pech met blessureleed. Het was anders echt een topper. Eveneens een speler voor Oranje. Ik denk dat wanneer hij enkele maanden stabiel linksback speelt, pijnloos, achtereenvolgens, dat hij dan echt weer een topper op de linksback wordt. Niet niveau Wijndal meer, maar daar net iets onder.

12 mei 2021 om 09:27

Voorlopig heeft Haps een andere linksback voor zich te dulden bij Feyenoord, Malacia. En dat staat los van pech, blessures en wat al dan niet meer. Deze twee spelers staan ook op een behoorlijke afstand van Wijndal, Tagliafico en Max. Alle drie hele behoorlijke linksbacks en niet voor niets actief bij de top 3 van de Eredivisie.

12 mei 2021 om 09:45

Ik zie het niet in Malacia en ben enigszins verrast ook door de keuze van Dickie. Malacia vind ik geen goede verdediger. Gewoon modaal. Prima voor subtop en that's it. Haps heb ik echt goede dingen van gezien, maar krijgt de kans niet meer. Misschien inderdaad wel omdat hij veel minder is geworden hoor. In dat opzicht kan ik nog wel eens in het verleden leven. Echter denk ik nog steeds dat er het er wel in zit

12 mei 2021 om 11:08

Het verrast mij juist helemaal niet dat Dickie voor Malacia kiest. Gezien het feit dat Advocaat in al zijn keuzes liever voor degelijkheid en safe kiest. Malacia is een veel betere verdediger dan Haps. Malacia heeft alleen aanvallend 0,0 inbreng waar Haps echt enorm gevaarlijk is. Persoonlijk zie ik op dit moment ook liever Haps hoor.

12 mei 2021 om 12:22

Waarom? Hij is beter dan de rest!

12 mei 2021 om 12:23

Sorry, maar de gehypte - ik-speel-altijd-alles-terug, Malacia mag de veters van Haps nog niet strikken

12 mei 2021 om 08:01

Haps? Serieus? Wordt al het hele jaar uit de basis gehouden door Malacia. Ik snap niet waarom Wijndal denkt dit soort dingen te moeten roepen. Max, Tagliafigo en Wijndal zijn niet te vergelijken met elkaar. Max heeft een fantastische vrije trap, Tagliafigo is verdedigend het beste en komt het vaakst voor het doel (en pakt geregeld een goaltje mee) terwijl Wijndal aanvallend het beste is (en dan met name langs de lijn opstomen naar voren).

12 mei 2021 om 08:11

Denk eerlijk gezegd dat Max aanvallend juist het sterkste is van deze 3. Niet voor niets al 5 goals en 8 assists dit seizoen, tegenover 0 goals en 5 assists voor Wijndal en 1 goal en 3 assists voor Tagliafico. Max staat alleen verdedigend veel te vaak niet goed.

12 mei 2021 om 08:19

Ik denk dat de doelpunten en assists van Max veel te maken hebben met het door mij benoemde sterke punt van Max, zijn vrije trap. Daarnaast heeft hij ook (ik geloof) een aantal penalty's gescoord en neemt hij de corners bij Psv.

12 mei 2021 om 08:25

Zonder die penaltys en vrije trappen heeft hij er natuurlijk wel nog steeds meer dan die anderen 😉 Plus een goede vrije trap is ook een aanvallende kwaliteit.

12 mei 2021 om 08:46

@paulr_1982,

Dat denk jij eigenlijk helemaal verkeerd. Alleen Tadic, Maher, Tannane en Berghuis geven meer key passes per wedstrijd dan hem. Aanvallend is Max een klasse apart in de eredivisie er is geen back die ook maar in de buurt komt van zijn aanvallende statistieken. Verdedigend is hij helaas geen topper.

12 mei 2021 om 09:14

Inderdaad de statistieken spreken het tegen.

12 mei 2021 om 18:30

Je mag van een top3 club toch wel verwachten dat er één een aardige vrije trap kan trappen. Een vrije trap kunnen nemen is niet echt een toegevoegde waarde als linksback, net zoals een goed schot niets is waar je je als cv druk om moet maken.

12 mei 2021 om 19:47

Een goede vrije trap is inderdaad niet van toegevoegde waarde voor de linksback positie. Maar wel van toegevoegde voor het elftal, met doelpunten en assists.

12 mei 2021 om 09:13

Vindt dat meneer Wijndal toch aardig wat praatjes begint te krijgen. Ff je bekhouden en voetballen.
Tuurlijk is goede back, maar de rest heeft het aardig wat meer ervaring. Daarnaast waren er meer AZ spelers die als grote speler weg werden gezet en verder nergens meer iets gepresteerd hebben of totaal wegzakte.

Dat hele AZ denk de topclub van Nederland te zijn, zelfde dat ze zeggen dat ze topfavoriet zijn voor plek 2.. Nou volgens mij heb je toch niks zelf in de hand! Die moeten weer even met 2 benen op de grond komen te staan.

Zelfde z'n Koopmeiners, meneer voelde zich te groot voor Jong Oranje. Zou wel even het middenveld van het grote Oranje aansturen. Nou Koopie, zo goed ben je ook weer niet.
Dus kom ik weer even tot mijn conclusie, bek houden en voetballen. Bah die arrogantie, alleen bij Zlatan is dit toch iets van vermakelijk.

12 mei 2021 om 09:18

Van mij hoeven dit soort praatjes ook niet hoor. Ik hou er niet van. Het past ook niet bij een sympathieke club als AZ. Qua uitspraken past hij perfect bij een andere Noord-Hollandse club. Echter denk ik wel dat hij gelijk heeft. En passen deze uitspraken niet helemaal bij de persoon Wijndal. Komt altijd erg leuk en verstandig over. Ik heb dan ook niet gezien hoe hij dit heeft gedeeld.

12 mei 2021 om 09:33

Ik vind Wijndal ook niet echt bij Volendam passen. Verder qua mentaliteit past hij wel uitstekend bij AZ. Arrogant en zichzelf overschattend. Wel apart; je noemt AZ een ‘sympathieke’ club. Bij voetballiefhebbers heeft az die gunfactor juist verloren na hun gedrag. Een paar jaar geleden kwamen ze wel sympathiek over. Leef je nog een beetje in het verleden?

12 mei 2021 om 09:35

@lanjouwer

"qua uitspraken past hij perfect bij een andere Noord-Hollandse club. "

Hmmm ik denk niet dat Telstar in staat is om hem te halen. Zou wel de transfer van het jaar zijn

12 mei 2021 om 09:42

Bedoel je dat zij vonden dat zij kampioen waren omdat Overmars zo aan Corona dacht? Diezelfde Overmars die gewoon met vele fans hypocriet iets heeft gevierd even terug? Is het echt AZ dat hier met terugwerkende kracht raar gedrag vertoonde? Ajax minimaal net zo bizar. Ik vind AZ wel een sympathieke club. Net als Psv, Groningen, Heracles. Clubs waar ik wel wat sympathie voor heb.

12 mei 2021 om 11:34

Juist vindt normaal AZ ook echt een sympathieke club, die een goede stap naar de top van Nederland wil maken. Echter vindt ik dat ze nu en vorig jaar wel te veel praatjes gaan krijgen, echt prijzen hebben ze nog niet gepakt. Oké paar jaar terug met van Gaal. Maar verder hebben ze geen recht van spreken. Daarom zeg ik bekhouden en voetballen.

Geef dit ook altijd de jeugdspelers mee die ik train. Als je denkt dat je beter bent, laat dat zien en ga niet ruig spreken! Laat andere mensen bepalen dat je de beste bent!

12 mei 2021 om 12:36

@Lanjouwer, totale onzin. Wijndal is helemaal niet de beste back. Aanvallend is Max beter en verdedigend is Tagliafico gewoon beter. Je zag het ook gewoon in alle onderlinge wedstrijden met Ajax strijdplan was telkens behoorlijk gelijk met veel vrijheid en ruimte voor de linksback. Bij Ajax wisten zowel Tagliafico als blind dat zeer goed te bespelen. Wijndal wist het echt niet. Naar voren allemaal leuk en aardig maar haast nooit optijd terug, alleen maar gevaarlijk buiten om (binnendoor is echt flink minder) en ook alleen gevaarlijk als hij die zone induikt maar niet als hij er al staat. Dat is echt niet de beste back van de eredivisie. Max wil je gewoon nooit in de laatste zone hebben, Wijndal kan je er rustig laten staan, zolang hij er maar niet in een rush komt. Qua uitspraken past Wijndal ook perfect bij grote bek AZ en totaal niet bij Ajax. Heb je de talenten die doorbreken bij Ajax gehoord? Spontane jongens die vooral spreken over verbeterpunten en beter worden.

12 mei 2021 om 15:57

@ Janlouwer, je haalt nu een uitspraak van Overmars aan waar nota bene AZ zelf ook achter stond op dat moment. En dan achteraf zelf sneaky naar de Europese bond gaan om je gelijk te halen, niks met Ajax gedeeld omdat dat niet nodig was blijkbaar. En wat heeft Ajax toen gevierd dan vorig jaar, er werd toch geen landskampioen uitgeroepen? Als je doelt op dit jaar, dat zijn toch wel andere omstandigheden (meer kennis over oa virusverspreiding in de buitenlucht) en ja, alle betrokkenen hadden zich er meer rekenschap van mogen geven dat er iets zou gaan broeien onder de supporters. Neemt niet weg dat je echt kolder uitkraamt, dat je sympathie hebt voor AZ is niks mis mee maar je slaat hier de plank toch wel behoorlijk mis.

12 mei 2021 om 09:39

Ik vind hem bij lange na niet de beste linksback in NL. Ik vind hem zeker niet beter dan Tagliafico die het op het allerhoogste niveau heeft laten zien. Ik hem zelfs niet beduidend beter dan Rensch, zeker niet in potentie hij wint het hooguit omdat hij iets meer ervaring heeft. Ik hem ook niet beter dan Max, het zijn beiden backs die het vooral van hun aanvallende kwaliteiten moeten hebben. Ik vind Max daarin beduidend beter, verdedigend is Wijndal wellicht iets minder zwak dan Max. Wijndal wordt over een paar maanden 22 en heeft dus nog voldoende groeipotentie. Maar zo goed als hij zichzelf kennelijk nu al vindt, vind ik hem bij lange na niet. Hopelijk maakt hij een een goede keuze bij zijn volgende stap en gaat die zijn ontwikkeling niet in de weg staan. Het gaat in ieder geval geen Nederlandse club worden, Ajax is de enige Nederlandse club die hem zou kunnen betalen, maar die heeft niet de bereidheid om dat ook werkelijk te doen voor het bedrag dat hij moet opbrengen. En gelijk heeft men wat mij betreft, het gras is niet altijd groener aan de overkant en de spelers waar de club zelf al de beschikking heeft, zijn in niets minder dan Wijndal.

12 mei 2021 om 18:35

Rensch is toch ook een rechtsback? Daarbuiten is de vraag ook niet wie het beste kan worden maar wie het beste is, dus dat rensch meer potentieel heeft is leuk, maar niet de vraag.

15 mei 2021 om 11:05

Dat is een vraag, maar wat mij betreft niet DE vraag. Dat is of je 15 tot 20 miljoen op tafel zou moeten leggen voor een speler die je niet direct nodig hebt omdat je voor die positie al een speler hebt die daar prima uit de voeten kan en wat potentie betreft zelfs beter is dan je doelwit. En wat mij betreft is het antwoord dan nee. Rensch is overigens volledig tweebenig en kan op alle verdedigende posities uit de voeten, zowel links als rechts.

Kan ie nog best wel gelijk in hebben. Is echt een hele goede speler. Het lijkt me dat AZ hem niet voor minder dan 18 miljoen laat gaan dus ik kan me niet voorstellen dat Ajax dat neer gaat leggen eigenlijk. Mooie club in Spanje of Italië zie ik hem wel naartoe gaan.

12 mei 2021 om 07:44

Ik wel. Ajax wil graag Nederlandse spelers. Als Ajax Tagliafico verkoopt voor bijvoorbeeld 20, zie ik Ajax best 15 tot 18 voor Wijndal betalen. Heb het idee dat hij zelf ook graag wil, dat lijkt me ook in Ajax haar voordeel. Alles boven de 15 zou ik als Ajax zijnde wel twijfelen. Misschien kan je voor een lager bedrag in deze tijd beter in Zuid-Amerika kijken. Zie hem graag komen.

12 mei 2021 om 07:49

Ik denk eigenlijk dat AZ meer richting de 20 gaat vragen dan richting de 15. Zou een matige deal zijn voor AZ. Of Ajax dat in deze tijden neer gaat leggen weet ik niet. We zullen zien!

12 mei 2021 om 08:13

20 zou veel zijn voor Nico in deze crisis en overmars en sar hebben het meermaals gehad over een te dekken gat van 50 dus de aankoop van Wijndal zou ook vreemd zijn. Ajax wil tegelijkertijd een cl waardige selectie. Ik denk dat ze wel verder zullen kijken.

12 mei 2021 om 08:21

Denk ik ook, nico kostte 4 miljoen en ga je echt niet voor een binnenlandse transfer het 4 voudige betalen. Gewoon goed zoeken in Zuid-Amerika

12 mei 2021 om 08:22

Ik denk niet dat Ajax 20 miljoen vangt voor Nico. De markt is er alles behalve naar en bovendien hebben ze met zijn laatste verlenging afgesproken genoegen te nemen met een mindere som, als dat zijn gewenste transfer mogelijk maakt.

Wel denk ik dat Ajax diep in de buidel wil tasten als het daarmee Wijndal kan aantrekken. Goede speler met nog een hoop potentie en de opties op linksback zijn schaars. Of hij nu al beter is dan Nico weet ik niet. Tagliafico is niet meer in de vorm van twee jaar terug, maar is nog altijd heel solide. In de vorm van twee jaar geleden behoorde hij tot de beste ter wereld en daar schaar ik Wijndal nog niet onder.

12 mei 2021 om 08:30

Ja of Scandinavië of Oost Europa, of kleine clubs in grote landen. Genoeg clubs die geld nodig hebben en spelers die open staan voor een transfer naar Nederland.

12 mei 2021 om 08:32

Als Ajax Nico verkoopt, dan hebben we zijn opvolger al, Martinez. Na de zomer is Blind weer terug, dus die zal weer een basisplaats hebben. Martinez verdient een plaats in het veld en is eigenlijk gehaald als opvolger van Nico. Dus die kan linksback spelen, wat Rensch ook kan als Nous weer rechtsback zou staan. Overmars zal geen 15 tot 20 miljoen gaan betalen voor Wijndal. Die zal zoeken naar een talentvolle speler die ook links centraal en linksback kan spelen als back up voor Blind en Martinez, Neemt niet weg dat ik Wijndal een prima speler vindt,

12 mei 2021 om 08:49

Het zou absurd zijn als Wijndal goedkoper gaat zijn dan Tagliafico. Ik zou niet één goede reden op kunnen noemen waarom dat zo zou zijn zelfs. Ouder, minder, groter risico.

12 mei 2021 om 09:13

Beetje onzin vind je niet? Ouder ja, minder nee, heel veel CL ervaring, International van Argentinië, verdedigend sterk, aanvallend zijn doelpuntjes meegepakt. Allebei zeer goede backs, al vind ik Tagliafico op dit moment vooral verdedigend beter. Wijndal laat zich af en toe nog te makkelijk foppen. Kijk de wedstrijd tegen Anthony nog maar eens terug, of toen hij heel veel 1 op 1 met Tananne kwam. Werd hii te vaak uitgespeeld.

12 mei 2021 om 09:18

@glory, clubs die geld nodig hebben. Loopt er nog wat bij Barcelona?

12 mei 2021 om 09:49

@lanjouwer, dan kan ik je misschien helpen. Nico, Ervaren, beter en heeft zich al bewezen op CL niveau en bij Ajax een van de betere spelers dus veel minder risico.

12 mei 2021 om 07:52

Hij praat iig wel al als een echte Ajacied, wie weet is hij al aan het onderhandelen

12 mei 2021 om 12:25

Haps = beter ( Malacia is een gehypte speler die zwak is)

12 mei 2021 om 17:43

Wie hyped Malacia in hemelsnaam? 😄

Ik vind Wijndal een completere back dan Tagliafico. Ik vind Tagliafico een wildebras die net dat beetje controle mist in bepaalde situatie. Daarintegen zou ik op dit moment, als je zou moeten kiezen wie de betere is, toch voor Tagliafico kiezen. Heeft toch wel zijn mannetje gestaan bij Ajax in de topwedstrijden. Wijndal heeft meer potentie, maar vind Tagliafico toch een tikkeltje beter op het moment. Is natuurlijk ook geen schande als het het leeftijdsverschil ziet.

12 mei 2021 om 08:13

Is ook niet toevallig dat Ajax sinds zijn komst beter is gaan presteren. Onze beste linksback sinds Maxwell.

12 mei 2021 om 08:52

Wie niet ziet hoeveel tagliafico toevoegt aan het spel van Ajax kijkt echt verkeerd. Hoeveel ballen hij direct terug veroverd op tegenstander zijn helft direct na bal verlies. Hoevaak hij de voetallende oplossing in de 16 vindt en vaak zelfs in ene zonder eerst aan te nemen ipv een of voorzet waar maar 1 speler staat of de bal weer zonder creativiteit achteruit spelen zie ik bijna niet. Hij is als buitenspeler altijd aanspeelbaar en maakt altijd de juiste loopacties waardoor je als aanvaller meer ruimte krijgt. Als ik dan naar Wijndal bij Oranje etc zie spelen irriteer ik me mateloos als Nico gewend zijnde. Trage handeling snelheid en weinig creativiteit 9 van de 10 ballen speelt hij naar achter ipv iemand in de 16. En dan hebben we het ngg niet eens over de slimmigheidjes van nico en de strijd die hij levert, zijn kopduels wint hij altijd ook al is hij 1.10m . Zijn slechte wedstrijden zijn op 1 hand te tellen en hij heeft tegen niet de minste spelers gestaan. Geloof me mensen gaan het pas inzien zodra hij weg is en dan zal iedereen die hem altijd ondermaats inschat natuurlijk wel weer doen alsof ze dat ook dachten.

12 mei 2021 om 09:29

Precies. Ik vind het ook moeilijk om hier te oordelen wie de beste back is. Als je goed naar het spel van Ajax kijkt heeft de back meer een middenvelders functie. Ik ben benieuwd of Wijndal ook zo goed aan de binnenkant kan meevoetballen als middenvelder. Want ik vind Max en Wijndal meer wingbacks en dan vind ik Tagliafico veel allrounder en dus completer.

@rayvg
Ik denk inderdaad dat mensen echt onderschatten hoe Tagliafico zich heeft ontwikkeld onder Ten Hag als complete back.

12 mei 2021 om 10:15

Nou ben ik zelf ook groot fan van onze Nico, maar om hem te vergelijken met Wijndal en dan alleen de wedstrijden in Oranje te pakken vind ik niet eerlijk. Jij ziet veel wedstrijden van Ajax waar Nico speelt in een elftal dat altijd bij elkaar is en dus gewend zijn aan elkaar.

Het Nederlands elftal is altijd maar maximaal 2 a 3 weken bij elkaar en het is een bij elkaar geraapt zooitje. Om die reden heb ik dan ook vrij weinig goede internationale wedstrijden gezien (tenzij een groot deel van de spelers uit hetzelfde team komen zoals Spanje in het verleden met spelers van Barca).

Ik vind het dus niet gek dat Wijndal wat tegenvalt in Oranje, want dat doet bijna elke speler wel. Daarnaast vond ik hem ook een paar goede wedstrijden spelen en meer toevoegen dan bijvoorbeeld Blind of Van Aanholt.

12 mei 2021 om 14:15

Daarnaast was Tagliafico in het CL jaar veel(!) beter dan Wijndal. Ik vind het dus nog niet zo'n uitgemaakte zaak dat Wijndal meer potentie heeft. Op dat moment was Tagliafico 1 van de betere backs in de Champions League. Wijndal moet nog maar zien of hij relevant kan worden op zo'n niveau. Potentie heeft hij wel, maar ik zou nog niet zo hoog van de toren blazen als je het vooralsnog alleen bij AZ hebt laten zien. Dat kun je niet eens vergelijken met Ajax, PSV of Feyenoord, laat staan niveaus daarboven. Bij Oranje zakt hij vooralsnog niet door het ijs, maar meer kun je er nog niet over zeggen.

Nou ja, hij is in ieder geval niet te bescheiden . Ik heb volgens mij al zijn wedstrijden gezien dit jaar en ik ben zeker erg tevreden over het constante niveau wat hij haalt. Hij is verdedigend een zekerheidje en de samenwerking met (vorig jaar) Idrissi en (dit jaar) Karlsson zorgt voor zeer veel aanvallende dreiging.

Ik zou hem in ieder geval niet willen ruilen voor een andere linksback in Nl.

Maar goed, wie de beste is, is niet heel erg objectief vast te stellen, dus ik gok dat hier best een hoop discussie losbarst ".

12 mei 2021 om 07:50

Ik denk dat Tagliafico en Wijndal samen erg compleet zijn. Max is imo verdedigend té zwak om zich met die 2 te meten, al is hij aanvallend wel de betere van de 3. Denk jij dat AZ mee werkt aan een eventuele transfer naar Ajax als Wijndal zelf graag wil?

12 mei 2021 om 07:53

Tja, ik weet het niet, ik denk dat AZ dan wel een beetje extra gaat vragen en voor een international verwacht ik dat de prijs Ajax te gortig zou zijn.

Enige optie is als Wijndal naar AZ aangeeft dat hij alleen naar Ajax wil en dan nog.

Laat hem eerst maar een goed EK spelen, dat maakt de onderhandelingspositie van AZ nog een stukje sterker .

12 mei 2021 om 07:54

Als je ziet hoe Az reageerde op de overgang van Slot naar Feyenoord, kan je er wel van uitgaan dat Az alles behalve mee zal werken aan een transfer richting Ajax. Tenzij Ajax echt de hoofdprijs wilt betalen natuurlijk .

12 mei 2021 om 08:05

Ik vind Tagliafico juist een van de zwakkere bij Ajax, vooral Europees valt dit op, moet vaak corrigerende tackles maken omdat die overal te laat komt, ik denk ook dat dit de reden is dat de topclubs niet heel erg om hem staan te springen. Wijndal is daarin veel sterker.

12 mei 2021 om 08:19

Wordt wakker het is crisis. Het is niet de vraag of Az mee zal werken aan een transfer. Het is de vraag wie er mee gaan bieden en hoever die clubs willen gaan. Maar er zijn bijna geen clubs met een transferpot dus het zal niet meevallen.

12 mei 2021 om 09:04

Tagliafico pakt vaak geel met zo n tackel om de fouten van anderen te dekken. Een van zijn sterkste punten, imo, is de momenten kiezen dat je mee naar voor kan, of beter achter moet blijven

12 mei 2021 om 09:15

@glory,

Geloof je echt dat clubs geen transferpot hebben? Natuurlijk heeft Corona een effect maar afgelopen zomer werd er ook ongeveer 4 miljard uitgegeven, terwijl corona toen ook al een effect had. Als de vaccins werken komt er hopelijk licht aan het einde van de tunnel. Daarnaast zijn er nog steeds genoeg clubs die geld te besteden hebben. Het zal helaas wel degelijk een effect hebben op de prijzen, maar we moeten niet doen alsof elke speler zo even opgehaald kan worden.

12 mei 2021 om 09:29

Ik vind het ook wel eens grappig én verfrissend, zo'n zelfverzekerde mening. Hij brandt niemand af, maar is gewoon overtuigd van zijn niveau. Mag die zeggen.

Ik denk zelf dat hij qua potentieel talent idd net iets beter is dan Max en Tagliafico. Maar die 2 spelers zijn natuurlijk verder in ontwikkeling. Wijndal zal het dit EK en komend seizoen moeten waarmaken.

Je mag het zeker zeggen dat je de beste bent, maar dat soort arrogantie gaat je altijd tegenwerken.

Tja lastig. Heeft zich buiten de Eredivisie en een paar interlands natuurlijk nog niet echt bewezen, in tegenstelling tot Tagliafico. Die heeft op mij dus een streepje voor (al kijk ik natuurlijk door een bepaalde bril) Maar ik denk dat als hij Tagliafico zou opvolgen, hij dat geruisloos doet. Die stap ziet hij zelf ook wel zitten heb ik het idee.

12 mei 2021 om 09:16

Hebben meer AZ spelers last van! Begin een misselijkmakend clubje te worden, was zon leuk clubje! Die arrogantie hoort toch meer bij Ajax.

12 mei 2021 om 09:43

@messibazoer

"die stap ziet hij zelf ook wel zitten heb ik het idee."

Dat idee krijg ik ook van dit artikel. Feyenoord zegt hij resoluut nee tegen. Over Ajax zeer politiek correct geantwoord.

"“pffff, lekkere vraag dit. Wanneer iemand als Marc Overmars zegt dat je een goede speler bent, dan is dat bijzonder. Maar ik heb er verder niet over nagedacht”,"

Ja ja...alsof hij er niet over nagedacht heeft of met zijn familie/zaakwaarnemer besproken heeft. Al bijna 2 jaar en vooral dit seizoen wordt hij dagelijks in de media gekoppeld aan Ajax en hij heeft er niet over nagedacht..

Maar voor mij hoeft het niet. We hebben genoeg mogelijkheden met Martinez/blind en backup Rensch. Uit de jeugd nog 2 kanshebbers.

Wijndal halen zou zonde zijn. Te duur (duurder dan Martinez en Nico samen) en blokkeert doorstroom op lange termijn.
Liever dan v Aanholt om 1 of 2 seizoenen te overbruggen.

o ja, in zijn dromen is hij beter dan Nico..het is een belediging aan het adres van Nico de strijder.

Pff wat een arrogantie zeg!! Die past goed bij Ajax, als je naar de statistieken kijkt kan hij best wel eens gelijk hebben. Aanvallend sterk en staat verdedigend zijn mannetje, loopvermogen om er constant overheen te denderen en Nederlands. Al het geld van Nico zou ik hierin steken.

Ik geef hem niet eens ongelijk... Sowieso geniet ik dit seizoen enorm van die linkerkant daar bij AZ. Wijndal en Karlsson is een geweldig duo.

12 mei 2021 om 08:08

Fikse aderlating voor AZ als Wijndal vertrekt. Hoe repareer je zoiets ,zonder punten in te leveren? Denk dat de concurrentie van AZ een vreugdedansje maakt.

12 mei 2021 om 09:16

Ouwejan komt weer terug en heeft nog een contract voor een jaar. Misschien dat ze met hém doorgaan, tot een betere jeugdspeler zich aandient? Ik zie AZ niet zo snel investeren in een back, vanwege de matige financiele situatie na Covid en het dakdebacle.

12 mei 2021 om 09:39

Denk dat AZ sowieso voor een lastige opgave staat. Spelers als Stengs, Boadu, Wijndal en Koopmeiners zitten allemaal met een contract tot 2023, waardoor het nu eigenlijk wel verlengen of verkopen wordt als je niet teveel miljoenen in wil leveren. Corona komt wat dat betreft wel op een klote moment voor AZ, hoewel PSV en Feyenoord hier natuurlijk ook last van hebben. Toch verwacht ik dat al die spelers toch wel een bedrag tussen de 10-25 miljoen op zouden moeten leveren. Dus er zal wel degelijk wat te besteden zijn.

12 mei 2021 om 13:53

Udinese heeft wel een optie tot koop, dus is nog niet zeker dat hij terugkomt.

Ik denk dat het elkaar weinig ontloopt. Ze hebben allemaal wel een specifiek punt wat er bovenuit steekt. De traptechniek die een Max heeft, die hebben een Tagliafico en Wijndal weer niet. Echter is Max verdedigend weer minder. Ik vind Tagliafico toch meer gif en uitstraling hebben dan Max en Wijndal. Echter heeft Nico altijd standaard 1 of 2 wilde momenten qua tackles per wedstrijd waar het over de top gaat. Wijndal is constant, maar moet zeggen dat ik zijn klik met Karlsson minder vindt dan toen met Idrissi. Hij draagt minder bij aanvallend dan vorig seizoen. Al met al hebben Ajax, AZ en PSV gewoon een uitstekende linksback lopen voor Eredivisiebegrippen.

Misschien qua voetbal even goed maar mensen vergeten dat Tagliafico meer brengt dan alleen voetbal. Het is een enkelbijter en een vechter en neemt het team daarmee op sleeptouw. Alle lieve Nederlandse jongens gaan daardoor wat feller de duels in. Ik denk daarnaast dat Tagliafico veel fitter is dan Wijndal. Ik zie Wijndal geen 70 minuten gaan op top niveau. Dat kan nog komen als hij wat Europese ervaring op doet.

Sollicitatie naar Ajax dit. Hij oefent alvast

Ik vind hem iets te zeker van zijn zaak. In de jeugd zei hij dit ook al. Hij heeft ook nog eens Mino als agent, en hij ziet zich binnen een paar jaar bij Real spelen. Ik hoef hem niet bij Ajax te zien en heb liever dat Nico blijft. Al wilt die graag zijn vleugels uitslaan ondertussen.Ik heb het niet zo op AZ-spelers. Die floppen overal. Bovendien is hij verdedigend kwetsbaar. Nico brengt ook iets extra’s voor het team. Als het bij Wijndal niet loopt dan doet ie er geen schepje bovenop en Nico wel. Die wilt dan in de wedstrijd komen door te bikkelen, en dit is een hele grote kwaliteit voor een team. Dit is aanslepend!

Typisch Owen, die is niet op zijn mondje gevallen. Ben het overigens wel met hem eens. Vind het een fantastische back die alleen wel nog aan zijn voorzetten moet werken. Ben benieuwd naar welke club hij vertrekt van de zomer!

Hij solliciteert zo te zien naar een functie bij Ajax. Daar houden ze zeker van dit soort uitspraken, dus hiermee scoort hij puntjes!😜 Ben het overigens wel met hem eens, de linksback van het NL-elftal voor de komende jaren.

12 mei 2021 om 12:25

Haps is veel beter, maar die gehypte Malacia krijgt voorrang bij Dick helaas

Leuk zo'n discussie, maar wanneer ben je de beste linksback? Als je aanvallend belangrijk bent? Of is kunnen verdedigen ook belangrijk voor een back? Ik ben juist van Tagliafico gecharmeerd omdat hij zo gedreven is, een pitbull die door zijn gedrag andere spelers ook weer wakker schudt. Een verdedigende back is niet zo moeilijk te vinden, een aanvallende ook niet. Die het allebei goed bezitten en ook nog eens een echte motor voor het team is dat zijn volgens mij de pareltjes

12 mei 2021 om 09:23

Om die reden dus ook niet terug te vinden in de eredivisie. Het zijn of getalenteerde jonge spelera(jeugd) of oudere spelers met een vlekje of op hun retour. Wat jij omschrijft is de top, die gaan niet naar NL komen helaasch.

Wijndal komt net 1,5 misschien 2 jaar kijken, en heeft zich goed gehouden tegen VVV, Rkc, etc. Waar Tagliafico zich sterk heeft gehouden tegen Bayern, Real Madrid, Tottenham etc.

12 mei 2021 om 12:37

Blijkbaar heb jij az nooit gevolgd ofz? Az speelde vorig seizoen europa league tegen man u etc en dit seizoen tegen napoli en real socialdad. Voortaan iets zinnigs zeggen aub.

12 mei 2021 om 13:03

En heeft hij zich dan ook over een langere periode op dat niveau bewezen, zoals hierboven gesteld wordt? Voortaan even echt lezen aub.

12 mei 2021 om 13:07

Zegt ook wel weer genoeg dat je wedstrijden noemt van 2 jaar geleden. Want in die tijd was hij inderdaad goed. Als je kijkt naar zijn prestaties dit seizoen is hij nou niet bepaald beter dan Wijndal.

Geen bijster slimme opmerking. Je speelt bij AZ, een club zonder druk wat totaal niet vergelijkbaar is met een topclub als PSV en Ajax. Daar kan je niet spelen zoals bij AZ. 1 mindere wedstrijd en je bent de sjaak. Ik ben dan ook benieuwd hoe hij zich zal aanpassen als hij naar een topclub gaat. Vergelijkbaar met Haps denk ik. Bij AZ vogelvrij en ontzettend goed terwijl het bij Feyenoord een behoorlijke tijd heeft geduurd voor hij zover was.

12 mei 2021 om 12:36

Hahahaha jij vergelijkt wijndal met haps? Laat me niet lachen man, wijndal staat basis Nederlandselftal vergeet dat niet

12 mei 2021 om 15:03

Ik vergelijk de personen niet vanwege kwaliteit maar ik vergelijk de personen van afkomst van club naar vervolgclub. Daarin is er weinig tot geen verschil. Vergelijk anders Wijndal met de spelers dat naar het buitenland zijn gegaan. Welke topper van AZ maakt naam in het buitenland?

12 mei 2021 om 18:45

Daar mag je dan ook wel bij zetten dat haps weet ik veel hoeveel geblesseerd is geraakt nadat hij naar feyenoord is getransfereerd. Voor zijn blessure was ook haps een van de beste linksbacks van Nederland.

Qua uitspraken past ie wel prima bij Ajax! Qua spel ook, als vervanger van Nico, maar ik denk niet dat daar de prioriteit van Ajax ligt. Met Martinez en Rensch die op deze positie kunnen spelen heb je al spelers in je selectie. Dan hou je Blind, Timber en Schuurs over voor centraal en Mazraoui voor rechts.
Ajax zal meer prio in de voorhoede hebben, en wellicht een echte spelverdeler.

Misschien kan Wijndal het uiteindelijk verder schoppen, maar als ik voor Ajax de opstelling zou moeten maken voor een belangrijke wedstrijd tegen een Europese topploeg dan zou ik op dit moment altijd voor Tagliafico kiezen. Dat persé niet willen verliezen dat mis ik toch een beetje bij veel Nederlandse spelers.

Zo, dat zijn nog eens uitspraken. Beste Wijndal je hebt nog niet half bereikt wat Tagliafico en een Max hebben bereikt, laat eerst je voeten nog maar even spreken en laat jezelf eens zien op Europees niveau voordat je zulke uitspraken gaat doen. Wijndal doet het goed, maar deze uitspraak vind ik totaal ongepast, het is een talent laat je zien en je voeten spreken, maak een stap hogerop en laat het daar ook maar even zien. Straks niet zeuren als het even minder gaat als je kritiek krijgt, want dat hoort bij de beste zijn!

Wijndal is de beste Nederlandse linksback in Nederland maar hij is niet beter dan Max of Tagliafico. Wijndal heeft zijn kunsten alleen vertoont in de eredivisie. Van Aanholt laat het al seizoenen zien in de PL dat lijkt mij toch een betere keus maar de Boer kijkt voornamelijk in de eredivisie is wel gebleken dus sluit ik niet uit dat hij de onervaren Wijndal de voorkeur geeft.

12 mei 2021 om 12:54

Wat heeft Max bereikt dan? 😅

12 mei 2021 om 14:49

Wat heeft Wijndal bereikt om zich zelf zo op de borst te trommelen?

Wijndal is voetballend zeker de beste linksback en ook de snelste en meest technische. Maar Tagliafico brengt power en duelkracht met zich mee en is ook koppend erg sterk. Voor Ajax zijn dat belangrijke ingrediënten. Ajax heeft een paar spelers nodig met natuurlijke grinta. Dus daarom hoop ik dat de opvolger van Nico wederom uit Argentinië komt. En ook omdat Wijndal te duur is.

Wijndal en Tagliafico zijn gelijkwaardig. Niet meer, niets minder. Max zit er net onder.

Heeft Wijndal Michael van Gerwen in de arm genomen als mental coach? Toe maar, wat een vertrouwen en dat is geen slechte eigenschap al zal de klap hard zijn als je even niet kunt leveren in prestaties. Persoonlijk vind ik Max een veel betere speler en denk dat Tagliafico er ook nog boven zit, maar Wijndal is op de goede weg.

Prima back, vooral in balbezit en in aanvallend opzicht. Verdedigend kan het wel wat beter en dat is niet echt onbelangrijk voor een back. Beetje gewaagde uitspraak lijkt me.

Tagliafico wel wat meer gepresteerd op het hoogste niveau (cl). Lijkt me toch een aardige graadmeter. Bij Wijndal moeten we dat nog gaan zien. Zou niet de eerste zijn die het na AZ een stuk minder laat zien. Weet niet wat het is, misschien iets met druk te maken.

Vind Wijndal ook een goede speler, die wellicht een mooie transfer gaat maken. Te duur voor Ajax denk ik, de buitenlandse top zie ik ook nog niet voor hem klaarstaan. Dus een geschikte club weet ik zo direct niet. Misschien Leeds United, want die zoeken een linksback en en denken aan Tagliafico

Aanvallend vind ik Wijndal van het niveau Tagliafico, maar verdedigend vind ik Wijndal vooralsnog een niveautje lager. Desalniettemin kan ik zijn zelfvertrouwen waarderen; ik vind het geen arrogantie. Hoewel ik hem zie als ideale opvolger van Tagliafico - een linksback die er direct op hoog niveau staat, zie ik niet direct in de jeugd - denk ik niet dat Ajax meer dan 12 miljoen voor hem zou moeten betalen, dus of hij haalbaar is, is een 2e. Ik vermoed dat hij persoonlijk baat zal hebben met een samenwerking met Winston Bogarde en Eric Ten Hag; hij zou heel veel kunnen leren van die twee, wat zijn plafond hoger zal stellen.

Past qua karakter in ieder geval al goed bij ajax....

Eigenlijk zegt hij dat hij na Daley Blind de beste linksback is. Sowieso niets mis mee om te zeggen dat het een mening is dat je de beste bent. Dat nuanceert de quote namelijk wel iets en wordt het niet als voldongen feit geroepen. Wat mij betreft een prima opvolger voor Nico, mocht hij vertrekken. Maar dan hoop ik niet dat hij Salah-Edine in de weg staat, die volgens mij verdedigend meer potentie heeft.

Hij had beter kunnen zeggen één van de beste van NL. Nu moet hij transfer maken anders komt dit steeds weer terug als hij niet zo goed presteert

Ik vind hem echt overschat. Doet het leuk bij AZ maar voegt bij Oranje 0 toe en wil hem ook liever niet bij Ajax zien (helemaal niet voor de prijzen die worden genoemd). Hoewel ik fan ben van Tagliafico was dit niet zijn sterkste seizoen, maar schat hem nog steeds wel hoger in dan Wijndal. Wijndal ik natuurlijk nog jong en kan zich nog ontwikkelen. En ik hoop het want we kunnen wel een goede linksback bij Oranje gebruiken, maar ik ben nog niet echt van hem onder de indruk. Ik zie misschien wel meer potentie in Malacia. Ik hoop dat Wijndal in plaats zijn voeten laat spreken en mij ongelijk bewijst...

Tagliafico heeft in mijn ogen iets meer bewezen en staat dan ook op nummer 1. Ik denk dat Wijndal een goede nummer 2 is. Qua potentie heeft Wijndal het in zich om een van de betere backs te worden in een Europese topcompetitie, en daarmee ook beter dan Tagliafico.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. WijndalVerdediger341
J. KarlssonAanvaller3211
C. StengsAanvaller307
D. KunstAanvaller00
M. BizotKeeper330
Elber EvoraKeeper00
A. KrulKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

0 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 AZ 34 1 4 0
2019/2020 AZ 24 1 6 0
2018/2019 AZ 8 0 1 0
2017/2018 AZ 7 0 0 0
2016/2017 AZ 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Stengs heeft geen boodschap aan criticasters: ‘Dat ga ik niet veranderen’

Het afgelopen Eredivisie-seizoen was voor Calvin Stengs een seizoen met ups en downs. De aanvaller van AZ kreeg vaak het verwijt dat hij te wisselvallig speelde en meer rendement uit zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren