Struijk wacht voorselectie Oranje af: ‘Ik vind dat ik een complete speler ben’

Woensdag, 12 mei 2021 om 06:55Yanick Vos

Bondscoach Frank de Boer maakt aanstaande vrijdag de voorselectie van het Nederlands elftal bekend op weg naar het EK. Pascal Struijk is benieuwd of zijn naam op de lijst zal staan. De 21-jarige linksbenige centrumverdediger is dit seizoen een vaste waarde in de achterhoede bij Leeds United, maar wordt in de media niet of nauwelijks in verband gebracht met een oproep voor Oranje. Contact met De Boer heeft hij nog niet gehad, al weet Struijk wel dat hij serieus gevolgd wordt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Frank de Boer moet Pascal Struijk meenemen naar het EK


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door amazingninja)

Struijk heeft niet bij Ajax onder de bondscoach gespeeld dus lijkt me niet dat hij geselecteerd wordt. Als jongens als Timber niet eens opgeroepen worden ipv Tete of Veltman dan lijkt het mij sterk dat er voor Struijk wel een plek is.

12 mei 2021 om 07:19

Begint wel een beetje zielig te worden om dat constant te herhalen en inhoudelijk eigenlijk geen reet te melden. Als Blind niet fit genoeg is lijkt me dit een goede optie om achter de hand te houden. Stel dat je met drie centrale verdedigers speelt dan heb je Hem samen met Ake voor die positie.

12 mei 2021 om 07:29

De Boer is gewoon te laf om grote wijzigingen door te voeren voorafgaand aan zo'n toernooi. Hij is bang dat jongens als Tete en Babel boos worden als ze niet meer opgeroepen worden. Ze hebben er een groot deel van de kwalificatie bijgezeten, blijkbaar ben je dan zeker van je plekje. Recente prestaties lijken wel niet meer mee te tellen, Bergwijn, L. de Jong en van de Beek lijken zeker van hun plekje ondanks dat ze alle drie een vreselijk seizoen kennen. Hopelijk beginnen we na het EK met een andere bondscoach die niet bang is om vernieuwingen door te voeren.

12 mei 2021 om 07:55

@daviddein: Als hij die keuzes wel maakt en het gaat niet goed, dan ben jij de eerste om FdB hier af te maken. De enige die laf is, dat ben jij, door een beetje achter je computertje te zeiken op alles wat FdB doet, terwijl je geen enkele verantwoording draagt.

12 mei 2021 om 08:14

Denk dat weinig mensen gaan zeuren, wanneer het slecht gaat, dat spelers als Stengs, Babel en Tete er niet bij zijn hoor. Het kan aan mij liggen.

12 mei 2021 om 08:33

@paulr_1882 Zoals Ducktaildo al zegt, als we verliezen terwijl de beste spelers zijn opgeroepen, zal je mij niet horen. Daarbij zou ik waarschijnlijk zelf de eerder genoemede spelers (bergwijn, de Jong, Vdb) allen oproepen vanwege gebrek aan beter. Het gaat mij meer om spelers als Stengs, Babel, Tete, Strootman en Promes. Spelers die momenteel niets toevoegen aan Oranje en, los van Stengs, waarschijnlijk ook niet meer iets gaan toevoegen aan dit Oranje.

We hebben als Nederland een aantal topspelers: Van Dijk, de Jong, de Ligt, de Vrij. Deze horen er altijd bij te zitten. Dan heb je twee spitsen die hoog op de topscorerslijst staan in topcompetities: Depay en Weghorst, de twee beste aanvallers neem je altijd mee lijkt me, maar hier gaat het al mis bij de Boer. Ik vind dat je dan als bondscoach bewijst dat je laf bent en dat je geen veranderingen durft door te voeren. Zelfde geldt voor de kwestie Robben/babel. Je gaat er vanuit dat beide spelers 0 gaan toevoegen voetballend, hoewel je bij Robben nog iets speciaals verwacht, bij Babel alleen een speciaal kapsel. Van mij had de Boer echt wel de deur op een kier mogen laten voor der Arjen, zo'n legende

12 mei 2021 om 07:50

Je kan 3 elftallen vullen met goede verdedigers. En als verdediger moet je soms ook de mazzel hebben dat topclubs en bondscoaches een plan voor je hebben klaar liggen. Zonder hen kan je nooit die top bereiken.

12 mei 2021 om 08:27

Maar hij heeft toch echt een jaar in de Ajax jeugd gezeten voordat hij naar leeds ging

Elke basisspeler in de PL moet voorrang krijgen op een Eredivisie speler.

12 mei 2021 om 07:26

Je kan overdrijven, van Aanholt is iedere interland dramatisch, geef mij maar Wijndal of Blind

12 mei 2021 om 07:38

Idd van Aanholt is echt niet goed genoeg voor Oranje. Is echt te licht. Wijndal doet het dan beter. Is er nog niet, maar genoeg potentie om de positie jaren vast te houden.

12 mei 2021 om 10:10

Wijndal doet het beter? Tegen Vvv en Emmen. Wijndal heeft nog nooit 3x in de week zich 100% moeten geven. Wijndal is een prima linksback maar tot op heden heeft hij het alleen laten zien in de eredivisie.

12 mei 2021 om 10:17

Ik heb het niet over de Eredivisie, maar over Oranje. Daar valt van Aanholt me iedere keer vies tegen, terwijl Wijndal juist verfrissing en bravoure brengt.

12 mei 2021 om 10:48

Nee blind is lekker op linksback zeker? Dat is helemaal belachelijk om naar te kijken.

12 mei 2021 om 11:33

Blind heeft tenminste spelinzicht, van Aanholt is een blind paard. Eigenlijk heb je het lichaam van van Aanholt met het hoofd van Blind nodig.

12 mei 2021 om 08:12

Ik neem aan sarcastisch

Ik denk dat ik Struijk liever zie dan Ake, die ook erg weinig speelt. Als ik naar Leeds kijk vind ik het sowieso een fantastische ploeg, maar Struijk speelt vaak ook erg prima

Pascal Struijk is niet de enige linker centrale verdediger die het goed doet. Prima natuurlijk hoe hij zich manifesteert in de Premier League, echter kun je je ook afvragen of hij nu beter is dan bijvoorbeeld Botman die wekelijks bij Lille speelt en op het punt staat kampioen van Frankrijk te worden. Ake is natuurlijk een zekerheidje en Blind als hij het haalt zou ook een logische kandidaat zijn. Flinke concurrentie dus.

12 mei 2021 om 08:17

Botman speelt rcv en opzich vind ik Aké niet echt een zekerheid in oranje hoor. Als hij speelt is het meestal lb (niet zijn beste positie, weet ik) vind ik hem vaak maar weinig toevoegen hoor.

12 mei 2021 om 08:33

Dus jij wilt beweren dat Lille doorgaans speelt met rechtspoot Jose Fonte op lcv en linkspoot Botman op rcv?

12 mei 2021 om 09:16

Botman speelt helemaal niet rcv

12 mei 2021 om 08:42

Het voordeel van Struijk is dat hij multi inzetbaar is én dit seizoen veel heeft gespeeld. Mag van mij daarom zelfs de voorkeur krijgen boven Aké.

12 mei 2021 om 10:20

Ake vind ik persoonlijk zeker geen zekerheid. Speelt bij City amper en overtuigd nooit.

Ach het is wachten tot FdB weg is. Zo lang hij er nog zit moeten we het doen met het niveau Tete en Stengs.

12 mei 2021 om 09:07

@Redondo: met alle respect, maar wat een verschrikkelijk vooruitzicht. Dan kun je er ook nog op wachten dat hij mag aanblijven omdat hij toevalligerwijs de groepsfase doorkomt. Mijn voorspelling : de eerste tegenstander van formaat zal ons een koekie geven, puur omdat de Boer qua opstelling en tactiek gaat falen. Achteraf gaan we dan spreken over wat wat een pech we hadden, dat we meer balbezit en daarom alleen al hadden moeten winnen.

12 mei 2021 om 11:11

Oranje heeft een aantal periodes gehad waarin ze zo slecht speelden dat ik wedstrijden over ging slaan. Periode v. Basten, wat was het spel slecht. De EK wedstrijden waren uitzonderingen. De volgende was Hiddink/blind, om te huilen. En nu met FdB moet ik opnieuw concluderen dat het gewoon heel slecht is. Het is niet om aan te zien zo slecht en traag er gespeeld wordt onder hem. ik ben inderdaad bang dat het door komen van de groepfase op het EK voldoende is om hem aan te houden. Echt waardeloos.

Een gemiddelde Premier League speler. Tsja, zonder blessures komt hij er nooit bij. Dan zijn van Dijk, de Ligt, de Vrij, Veltman, Aké, Blind, Botman, St. Juste en Timber betere opties op het moment. Of deze spelers hebben veel meer ervaring, spelen bij een grotere club of hebben meer potentie. Daarbij is het ook 'maar' Leeds. Doet het nu wel aardig in de Premier League maar dat zal niet van lange duur zijn verwacht ik.

12 mei 2021 om 09:01

Nou sorry hoor maar Aké die erg veel op de bank zit, St. Juste die met zijn club 12de staat in de bundesliga of Timber die echt net pas komt kijken.

Ja echt 3 toppertjes die je erbij Moet hebben

12 mei 2021 om 09:32

'een gemiddelde Premier League speler'. Wat is Veltman dan? Een beneden gemiddelde Premier League speler? Immer staat zijn team 7 plaatsen beneden Leeds.

St Juste? Die bij matige ploeg Mainz speelt?

Timber? Die net een paar potjes in de zwakke Eredivisie heeft gespeeld?

Ik zie erg veel (ex) ajaxieden in je lijstje. Wellicht dat amsterdamse brilletje eens afzetten.

12 mei 2021 om 10:18

Wat maakt het nou weer uit bij wat voor ploeg je speelt. St Juste speelt het hele seizoen al goed voor Mainz, dus die zou ik er gewoon bij zetten.

Timber zou ik inderdaad ook niet oproepen, die heeft het nog niet over langere periode laten zien. Maar een veltman heeft het gewoon degelijk gedaan en kan prima mee als een van de reservespelers.

12 mei 2021 om 10:48

Maar je gaat dan toch ook kijken naar het niveau waarop een speler acteert? Als Veltman het degelijk heeft gedaan, dan heeft Struijk het toch gewoon veel beter gedaan dan Veltman? Speelt in een beter team en heeft een hogere classering in de competitie.

Zelfde voor St Juste: doet het leuk bij Mainz, maar sowieso is de Buli een zwakkere competitie dan de PL en Mainz gewoon een veel zwakkere ploeg dan Leeds. Dan acteert Struick toch op een hoger niveau?

12 mei 2021 om 11:02

In mijn beredenering heeft Veltman veel meer ervaring (Oranje, kampioenschappen, Europa League en Champions League) en Veltman heeft het pluspunt centraal en rechtsback te kunnen. Verder maakt het niet zo heel veel uit, maar dit zijn wel verschillen die echt het verschil maken. Aké op de bank komt door concurrentie en blessureleed, natuurlijk is (wedstrijd)ritme een belangrijk ding, maar los denk ik dat Aké de betere verdediger is. Ik moet bijvoorbeeld nog maar zien dat Struijk bij Chelsea of Manchester City komt te spelen. St. Juste of Struijk is dan nog echt om het even als ik er beter over nadenk. St. Juste speelde dit seizoen wat meer maar verder verwacht ik ook dat als je Leeds tegen Mainz laat spelen je een gelijke wedstrijd krijgt. En Timber 'die echt net pas komt kijken' is wel onzin, want dat is met Struijk ook en iedereen die ziet gewoon dat Timber suoerveel potentie heeft. Alleen echte Ajax haters roepen soms iets anders omdat Ajax anders te goed en groot is, terwijl het gewoon zo is dat Ajax de wereldtop is wat betreft jonge spelers opleiden (waarbij ik ook jong en risicovol kopen meeneem, omdat Ajax daar goed op scout en vaak succes mee heeft). Alhoewel ik alsnog wel denk dat het EK te vroeg is voor Timber, dat geldt zeker ook voor Struijk. Als hij er ooit bij komt wat ik gezien de genoemde spelers dus al betwijfel. Maar het is ook koffiedik kijken, wie noemde van Dijk een toekomstig dragende kracht van Oranje toen hij nog bij Gronignen zat?

12 mei 2021 om 12:08

Ik zou lekker aké en struijk mee nemen. Aké heeft pech gehad met blessures maar we weten allemaal hoe goed hij is maar ook multifunctioneel. Kan op linksback en 6 en dat geldt ook voor struijk. Zulke spelers hebben voor mij persoonlijk wel altijd een streepje voor als er weinig niveau verschil is met andere spelers. Idem voor st juste. Kunnen lekker st juste en dumfries mee nemen als rechtsback waarbij st juste ook nog op meerdere plekken kan. Is zeker niet minder dan hateboer en karsdorp.

12 mei 2021 om 15:52

"als je Leeds tegen Mainz laat spelen je een gelijke wedstrijd krijgt" Als je nooit wedstrijden ziet van Leeds en Mainz, misschien moet je dan ook niet je mening geven over deze twee teams. "terwijl het gewoon zo is dat Ajax de wereldtop is wat betreft jonge spelers opleiden" Welke van die zelfopgeleide spelers, spelen op dit moment in de wereldtop? Dest? De Ligt (Al is Juve op dit moment ver verwijderd van wereldtop). Van de Beek? (die mag alleen met het C-team spelen).

Hij is geboren en opgegroeid in Belgie. Heeft daar geprofiteerd van de kansen. Dus hij heeft morele verplichting om voor Belgie uit te komen.

12 mei 2021 om 11:05

Dit vind ik altijd zo'n onzin. Net zoals 'kiezen wat beter is voor je carrière'. Ik vind dat je trots moet zijn op je land als je ervoor uitkomt en dus moet je kiezen waar je hart ligt. Als Struijk zich meer Nederlander dan Belg voelt moet hij niet voor België kiezen. En andersom ook.

12 mei 2021 om 11:35

Ja hij is geboren in België en daar opgegroeid tot zijn 3e. Toen zijn zijn ouders weer naar Nederland verhuisd. Nou nou, wat heeft hij geprofiteerd van de kansen die België hem geboden heeft. Hij heeft zijn hele (voetbal) jeugd in Nederland door gebracht, dus volgens jou beredenering heeft hij de morele verplichting om voor Nederland te kiezen? Mij is het om het even hoewel ik gevoel heb dat hij alleen in de picture staat omdat België zo aan hem loopt te trekken.

Het is een interessante optie om op te nemen in een voorselectie. Maar geldt voor Struijk in mindere mate ook niet wat voor Bijlow geldt bijvoorbeeld? Als je kans op speeltijd bij het grote Oranje beperkt is dan kun je beter je minuten maken op een jeugd-EK. Maar ook dat wilt hij niet. De concurrentie in de verdediging is gewoon groot, zeker als van Dijk en Blind op tijd fit geraken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger30
D. DumfriesVerdediger32
P. van AanholtVerdediger30
F. de JongMiddenvelder30
D. BlindVerdediger30
G. WijnaldumMiddenvelder33
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

183 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2020- Nederland
2018-2020 Atlanta United
2017-2017 Crystal Palace
2016-2016 Internazionale
2010-2016 Ajax
Laatste voetbalnieuws

El Ghazi: ‘Mijn ouders willen ook heel graag dat ik voor Marokko ga spelen’

Anwar El Ghazi ziet een overstap naar de Marokkaanse voetbalbond niet zitten. De 26-jarige aanvaller van Aston Villa kwam tot dusver tot slechts twee interlands en was een van de afvallers...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren