Turkse investeerder wil met FC Dordrecht naar de Eredivisie

Dinsdag, 11 mei 2021 om 19:51Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 20:01

FC Dordrecht heeft dinsdag een nieuwe investeerder gepresenteerd: Baris Hocaoglu. De Turkse zakenman staat aan het hoofd van een investeringsmaatschappij genaamd Sporttz, die zich bezighoudt met vastgoed, media, entertainment, de financiële wereld en sport. Sporttz verwerft 24,9 procent van de aandelen in de club uit de Keuken Kampioen Divisie en dat zal op termijn oplopen naar 80 procent.

Hans de Zeeuw, algemeen directeur van FC Dordrecht, voerde maandenlang gesprekken met Hocaoglu en de Turk was uiteindelijk de uitverkorene tussen de dertien partijen met interesse om te investeren in de Zuid-Hollandse club. De KNVB hoeft niet zijn goedkeuring te geven voor een minderheidsaandeel van 24,9 procent. Dat is pas het geval bij een aandeel van 25 procent of hoger.

Volgens De Zeeuw wil Hocaoglu dat FC Dordrecht op de lange termijn een stabiele Eredivisie-club wordt. “Maar hij is geen man die zegt dat we bijvoorbeeld over twee jaar al in de eredivisie moeten zitten of over vijf jaar in de Champions League moeten spelen”, legde De Zeeuw uit aan RTV Rijnmond. “Hij is daar genuanceerd in. We moeten stap voor stap alles uitbouwen.”

Met de komst van Hocaoglu lijkt de continuïteit van de club voor de komende jaren gewaarborgd. Voor komend seizoen betekent dit dat het spelersbudget boven de een miljoen euro zal groeien. Dat is momenteel ongeveer de helft.

FC Dordrecht wil gaan investeren in de jeugdacademie, de kantoorafdeling en ook zal er geld beschikbaar zijn voor verbeteringen in en rondom het stadion. Hocaoglu wil zich op den duur inspannen voor de komst van een nieuw stadion. De hekkensluiter, die woensdag tegen NEC het laatste competitieduel van het seizoen afwerkt, is momenteel op zoek naar een nieuwe technisch manager en zal daarna een zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer starten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door ikbengoed83)

Toen wij in Dordrecht moesten spelen, zeiden we vaak dat we een 'interland' hadden. Omdat je daar vaak alleen maar spelers hadden die een andere taal spraken. Dus een Turkse eigenaar pas hier perfect bij. Even zonder dollen, al het ik liever gewoon Nederlanders aan de macht, zolang het geen Haagse taferelen worden met die Chinese eigenaar, vind ik het prima. FC Dordrecht is een mooie club

11 mei 2021 om 20:32

Boeit niet waar ie vandaan komt. Boeit uiteraard wel dat deze investeerder grootste plannen heeft. Ik lees: Eredivisie en CL. We mogen dankbaar zijn dat deze man dit tracht te gaan realiseren.

11 mei 2021 om 20:37

Mooi dat jullie dat vonden, maar je weet wel dat dat niet het juiste spreekwoord is, he? Hoe dichter bij dordt hoe rotter het wordt ...

11 mei 2021 om 20:45

Kan kloppen als je vanuit Amsterdam naar Dordrecht rijdt. Je komt dan voorbij rotter dam. Daar eenmaal voorbij wordt het steeds leuker.

11 mei 2021 om 21:25

De zin ' we moeten over 5 jaar CL spelen ' is gewoon een standaardzin van die inversteerders. Dat zei Merab Jordania ook toen hij Vitesse over had genomen 🤪🤣

12 mei 2021 om 10:07

Goed lezen is ook een kunst.

11 mei 2021 om 20:38

NR11 Fortuna draait goed sinds het in Turkse handen is.

11 mei 2021 om 22:09

Sinds Hofland weg is bedoel je?

12 mei 2021 om 12:12

Nee sinds er een Turkse investeerder zit. Fortuna was er in 2017 bijna niet meer en nu middenmoot Eredivisie; dat is een mooi voorbeeld om te volgen

FC Dordrecht staat al jaren financieel met de rug tegen de muur. Hopelijk pakt dit goed uit voor de Schapenkoppen. Ik heb daar een aantal wedstrijden mogen meemaken, maar echt veel draagkracht is er helaas niet voor deze club.

11 mei 2021 om 20:42

Imo te dicht bij Rotterdam terwijl Dordrecht een vele malen leukere stad is, mét een onwijze historie.

11 mei 2021 om 23:59

Grapjas

11 mei 2021 om 21:20

Dat de club er al jaren slecht voor staat ben ik met je eens, maar ik mis wel een Boogers, die haalde echt pareltjes weg uit tweede elftallen o.a.

Vroeger was het vaste prik voor veel Dordtenaren om eerst naar Dordt te gaan en later in het weekend naar Feyenoord.

De Dijk side was bijna een fenomeen!

Ik denk oprecht dat als het voetbal aantrekt, men mondjesmaat weer op de Krommedijk te vinden is.

Ik vraag me af welk doel zo iemand er mee heeft. Dordecht heeft nauwelijks voldoende draagvlak om serieus geld te verdienen noch de faciliteiten voor een renderende jeugdopleiding. Het doel van een investeringsmaatschappij is toch meestal snel en veel rendement. Hoe denkt zo een organisatie dat te realiseren?

Als ze met lira gaan investeren kunnen ze misschien net een nieuw ballennet halen

11 mei 2021 om 23:01

Ik snap best dat dit jouw idee van een “grap” is, maar sorry hoor dit slaat nergens op. Er zijn meer Turkse miljardairs dan Nederlandse en Belgische bij elkaar opgeteld (op basis van de DOLLAR). Turkije heeft een sterke binnenlandse markt, daar gaat alles nog niet naar China zoals het in Europa gebeurt. Ook was het volgens het IMF de enige economie samen met Ierland die geen krimp op de economie had in 2020 in Europa. De munt is slechts 1 van de talloze factoren die relevant zijn binnen het concept van de economie. Genoeg vermogende Turkse zakenmensen, of ze nu betalen in lira of euro.

11 mei 2021 om 23:36

Ja hehe, nogal wiedes met bijna 3 keer zoveel inwoners. Vergelijk het dan eerlijk en doe het aantal miljonairs per zoveel duizend inwoners.

12 mei 2021 om 00:09

Het gaat hier om absolute aantallen, aangezien dat meer relevant is in deze context. Het punt is dat er genoeg vermogende Turken zijn, dus zo’n lira “jab” is niet op z’n plaats. Overigens ligt het gemiddelde aantal miljardairs per 10M inwoners in Turkije ook hoger dan de Benelux.

Lekker hoor FC Dürümdrecht

11 mei 2021 om 21:23

Haha even serieus ik ben een Dordtenaar maar deze is mooi.
Maar ergens vind ik het wel goed weer een beetje leven in het voetbal bij FC Dordrecht.
Want ga het goed wordt het weer een beetje druk.dan is het wel gezellig altijd

12 mei 2021 om 00:01

Ik werk met ongeveer 60 turkse nederlanders en allemaal uit Dordt. Goede nieuwe naam dus haha

Je vraagt je af wat die club moest kosten en waarom niemand uit Dordrecht er is in gestapt. Ik had het mooi gevonden als Marco Boogers de club had gekocht. Blijkbaar zag hij er geen heil in. Ik geloof ook niet dat Dordrecht levensvatbaar is. De meeste bewoners zijn voor feyenoord en de amateurclubs in de stad zijn ook best groot daar.

12 mei 2021 om 12:14

Marco Boogers en een club kopen? Wat heeft hij buiten voetbal nog meer in zijn carriere gedaan dat hij dit zou kunnen betalen?

Dit verhaal doet mij een beetje denken aan de situatie van Roda JC een paar jaar terug. Die zouden volgend jaar in de Champions League zitten geloof ik. Ben benieuwd wat dit teweeg gaat brengen en of we Dordrecht echt in de Eredivisie gaan terug zien. Mag voor de club en supporters hipen dat het geen ADO scenario word.

Zelfs toen ze in de Eredivisie speelden waren de tribunes leeg, ik snap dus niet echt wat je met een club als Dordrecht moet. Leeft totaal niet die club.

12 mei 2021 om 06:22

Misschien even de feiten checken voor dat je dit soort onzin gaat roepen zat elke week vol

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Dordrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Jong PSV7-1
17.NAC Breda6-3
18.Telstar6-6
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. WielzenAanvaller40
M. SantoniUnknown
L. BossinKeeper70
M. SurayAanvaller30
J. KoorevaarKeeper00
M. van HerkKeeper10
J. HobbelVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Dordrecht.

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren