KNVB reageert met zeer cynische tweet op persconferentie van Rutte

Dinsdag, 11 mei 2021 om 19:36 • Laatste update: 19:48

De KNVB is niet onder de indruk door de boodschap van het kabinet over de mogelijkheid om te sporten in de buitenlucht in teamverband. Premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge maakten dinsdagavond bekend dat ook mensen van boven de 26 jaar vanaf volgende week woensdag mogen sporten in teamverband, als de cijfers bevestigen dat de piek van de derde coronagolf is gepasseerd. Zij moeten echter wel anderhalve meter afstand houden.

In een tweet reageert de KNVB tijdens de persconferentie cynisch op de versoepeling. De voetbalbond deelt een denkbeeldige opstelling van een trainingspartijtje met elf man, van wie vier ouder dan 27 jaar zijn en dus afstand zouden moeten houden. Het is een onwerkbare manier van trainen, is de boodschap van de KNVB.53 reacties (laatste reactie door silaz)

Wederom vreselijk misplaatst van een organisatie die sinds de pandemie gefaald heeft de belangen goed neer te leggen in Den Haag. Om te kotsen hoe ze daar als een klein kind keer op keer lopen te janken in de media zonder een goede lobby te hebben opgestart.

11 mei 2021 om 19:58

Misschien dat de stagiair vanavond het wachtwoord van het account weer had gepikt uit de kluis... Maar bij nader inzien denk ik helaas toch van niet...

Het is helaas de situatie in het land van dit moment. Iedereen vindt er iets van, maar ondertussen moet de regering nog steeds, met alle zaken rekeninghoudend, een probleem oplossen. En ze doen het nooit goed voor iedereen...

11 mei 2021 om 20:10

Pardon? Het was toch echt het voetbal dat het best georganiseerd was voordat 2e golf begon. En daarnaast zal jij altijd het beleid verdedigen, al zegt Rutte morgen dat we corona verslaan als we met krokodillen gaan vechten zal jij het nog begrijpen. De WHO heeft recentelijk bekend gemaakt dat op wetenschapelijk onderzoek blijkt dat grotendeels van virus transitie via aersolen gaat. Wat ook logisch is, want bijna alle maatregelen dwongen ons meer naar binnen en de virusverspreiding werd steeds groter en groter. Maar om terug te komen op mijn punt, waarom mogen wij niet voetballen met 22 man in het buitenlucht, maar mogen we wel naar de sportschool. Er is namelijk inhoudelijk 0 reden, waarom je deze keuze maakt. Buiten vs binnen.

Daarnaast vraag ik mij af of je afgelopen zomer in een dierentuin bent geweest, ik wel namelijk in Emmen, daar heb je een mooie tribune voor een show, die zat vlak voor de 2e golf gewoon voor 75% vol. Terwijl ze in het voetbal, zowel bij profs als bij amateurs alle regels juist keurig waarborgde. Men ging zelfs zo ver in de regels dat je thuis of buiten moest omkleden, kantines bleven in grote lijnen gesloten. Het is juist de Knvb dat het eerder goed op orde heeft gehad, dan alle sectoren die nu open zijn gegaan. En ja ik durf ook kritiek te uiten naar de Knvb, dat is namelijk dat ze er totaal niet hard tegenin zijn gegaan in tegenstelling tot horeca en sportscholen, of was je vergeten dat Arie Boorsma in regelmaat bij Op1 op tv was om te zeiken over sportscholen, of was je vergeten dat er continu horeca mensen op tv zijn?

11 mei 2021 om 20:30

Ik ben het eens met jou, Groninger. Maar ter verdediging van de sportscholen, daar zijn echt enorm weinig besmettingen geweest. Zeker in die kleinschalige en dure sportscholen. Omdat in de sportscholen een goeie ventilatie essentieel is. Bij bijvoorbeeld Anytime Fitness is er een vereiste om met een ventilatiesysteem te hebben met een zeer hoge klasse. Als je geen goeie ventilatie hebt in je sportschool, dan train je voor poep. Je conditie zal dan juist omlaag gaan. En wat Yelle hieronder al zegt, deze branche heeft best weinig geklaagd en gelobbyd. Ik weet dat via-via

11 mei 2021 om 20:36

Ik geloof zeker dat je met goede ventilatie te risico's kan minimaliseren, dus daar ben ik het mee eens, al moet ik wel zeggen de sporthallen die in mijn buurt zitten, voldoen absoluut niet aan de juiste ventilatie. Over lobbyen ben ik het niet mee eens, het is namelijk hoe je de lobby interpreteert. Arie Boorsma of hoe die ook heet, zat vorige maand bijv. nog bij Op1. Knvb klaagt vooral op social media en heeft natuurlijk zijn lijntjes omdat sport onder dezelfde ministerie valt. Maar ik heb de Knvb niet zo vaak op TV gezien, nu kijk ik ook niet elke dag dus kan het ook zeker gemist hebben

11 mei 2021 om 20:45

Dat is wel een goed punt over Boomsma. Hij is dan wel de enige die publiekelijk aan het lobbyen is. Mijn kennis in de fitnessbranche zegt overigens dat veel eigenaren hem nou niet echt 'leuk' vinden, om het zo vriendelijk te zeggen. Achter de schermen worden er verder niet zo veel gelobbyd hoor. Misschien kan je nog die versoepelingen in juni/juli herreringen? Toen gingen heel veel branches open, maar de fitnesscholen niet. 'want dat was te riskant'. Nee, er was nog te weinig gelobbyd. Tot slot, dan zou ik niet naar die sporthallen gaan

11 mei 2021 om 20:24

Wat is dat voor politiek geneuzel dan? Hoezo moesten ze een goede lobby hebben opgestart? Ze hebben al tijden vrij duidelijk ideeën over de open gang van het voetbal, zowel op professioneel als op amateur niveau. Daarbij is het standpunt van de knvb, zoals ook wetenschappers allang weten, dat verspreiding in de buitenlucht nihil is. Het is ergens wel echt van de zotte dat mensen een organisatie gaan verwijten dat ze niet genoeg lobbyen, en dan nog zelf blind zijn hoeveel politiek geneuzel er wel niet achter de huidige maatregelen en regeltjes zitten.

11 mei 2021 om 21:07

Klopt Inkemontana, maar ik denk dat consy bedoelt: als Knvb, klop dan publiekelijk aan op Haags hoog niveau om dit te bewerkstelligen in plaats van dit soort tweets de wereld in te helpen.
De Knvb is als overkoepelende en een van Nederlands belangrijkste sport organisaties de enige die hiertoe in staat is.

11 mei 2021 om 21:36

Daar ben ik het wel mee eens. Er is genoeg ruimte voor discussie betreft het coronabeleid, maar de Knvb gedraagt zich als een verwend kind in plaats van een volwassen organisatie die de belangen van voetballend Nederland vertegenwoordigt in al z'n aspecten. Het laat wederom zien hoe incapabel ze daar zijn.

Tjah dat is kwestie van ergens een grens trekken... of het moet gelijk voor iedereen toegankelijk zijn. Verder heeft het voetbal tot nu toe al veel uitzonderingsposities gehad. Tuurlijk zal het mooi zijn als iedereen gewoon weer kan voetballen, er is tenminste al weer een stap gezet.

Knvb doet niet anders dan cynisch reageren, eigenlijk niks nieuws. Als het aan de knvb had geleden hadden we afgelopen jaar volle stadions, mocht iedereen voetballen en zou alles hetzelfde blijven. Waarom doen alsof er iets aan de hand is, we willen toch allemaal hetzelfde... Namelijk voetballen?

11 mei 2021 om 20:29

Vanwaar deze opmerking? Waar spreekt de KNVB over volle stadions en zou alles hetzelfde zijn? De knvb begrijpt logischerwijs niet waarom zij zolang de dupe zijn van het wanbeleid. Sporten is een belangrijk onderdeel in een gezond leven. Bij voetbal is het contactmoment met dezelfde persoon nooit lang en dus is er ook geen sprake van overdracht. Voetbal is de grootste sport in Nederland en daar zou je rekening mee moeten houden maar dat zie je nergens terug.

11 mei 2021 om 22:17

In deze crisis heb je enkel verliezers, maar volgens mij is de KNVB nog het allerminst de dupe van dit (in jouw woorden) wanbeleid. Tig andere beroepstakken die echt de dupe zijn van het gevoerde beleid, in de voetbalwereld werden echter heel veel poorten geopend.

11 mei 2021 om 22:28

Vertel welke poorten? Amateurvoetbal is een andere tak dan betaaldvoetbal hé? Vorig seizoen bij lange niet afgemaakt en dit seizoen maar 3 competitie wedstrijden. Snap de link niet tussen werk en iets voor je gezondheid. Iets wat in deze Corona van belang is.

Ach daar hebben we weer dat gezeur van de Knvb die niet verder kan kijken dan hun eigen belangen. Ze zijn nota bene in een eerder stadium als buitensport al 'voorgetrokken', al zat er een leeftijdsbegrenzing op. Ik hoor bijvoorbeeld vrij weinig gezeur uit de hoek van grote binnensporten (volleybal oid). Er komt zelfs minder commentaar van sportscholen dan van de Knvb voor mijn gevoel, maar wellicht is mijn perceptie wat gekleurd door mijn constante aanwezigheid op VZ .

11 mei 2021 om 20:30

Dan kijk jij geen TV. Daarnaast is situatie totaal verschillend. Buiten sporten is veilig met een hele minimale risico tot virusverspreiding. Binnensporten is juist gevaarlijker. Knvb beroept zich op wetenschap.

11 mei 2021 om 20:44

Er zijn wel wat losse sportschooleigenaren die zich hier mee bemoeien, maar niets is zo standvastig negatief als de Knvb. Ik begrijp ook wel dat de risico's in de buitenlucht niet te vergelijken zijn met de risico's in de binnenlucht, maar buitensport is de enige sector waar volwassenen geen 1,5 meter afstand hoeven te houden. Dat moet verder overal, sport, winkels, terrassen, wel. Ongeacht of het binnen of buiten is. Teamsporten in de buitenlucht hebben dus wel degelijk een uitzonderingspositie die verder gaat dan letterlijk al het andere in de openbare ruimte.

11 mei 2021 om 22:27

World Health Organization , ken je die? De hoofd der medische wetenschappers. Zij zijn de gene die aerosolen erkend hebben als in grote lijnen het probleem rondom covid. Daar beroept de Knvb zich op. Is dat voldoende wetenschap voor je?

11 mei 2021 om 20:40

@yelle, ik denk dat de stilte van met name de grote sportscholen wel iets te maken heeft met al die subsidies die zij krijgen. Basic Fit en F4F zijn natuurlijk wel getroffen maar staan niet bepaald op omvallen, iets wat bij voetbalclubs maar ook een om hulp schreeuwende groep als horeca en kappers wel het geval was. Sterker nog, ik zie ze straks wel profiteren. Kleine sportscholen omgevallen en BF en F4F neemt hun plek in

11 mei 2021 om 20:49

Misschien grote concerns zoals Basic Fit en F4f, maar kleine sportscholen niet. Die moeten allemaal aan van die vreemde vereisten hebben, zoals vele andere bedrijven, om steun te krijgen

11 mei 2021 om 21:10

@nr,11, alleen die kleine sportscholen hebben net zo weinig in de brengen als fc bal op het dak tenzij er zo'n bn'er achter zit zoals de door jouw eerder genoemde Boomstra. Als de grote jongens die zich kunnen meten met de Knvb amper iets van zich laten horen wordt het een lastig verhaal

Fijn dat het virus zich zo goed aan leeftijden houdt en dat het precies weet dat hij niet besmettelijk kan zijn bij iemand van 26 jaar en 11 maanden en dat als iemand 27 jaar is hij kan toeslaan bij geen anderhalve meter. Daar zal wel exacte wetenschap achter zitten.

11 mei 2021 om 20:56

Wist je niet dat als je na 21.00 op straat bent, je meteen het virus binnenkrijgt? Of was het nou 22.00? Doe nou gewoon ff normaal wappie. We doen het samen!

11 mei 2021 om 21:00

Behalve de politici die nog wel iedere dag naar hun werk gaan en hun collega’s zien. Die wel mogen schaatsen in een ijshal, die wel met zijn allen op 1 dag bij een informateur op bezoek mogen en die wel massale trouwerijen mogen organiseren. We doen het samen, behalve met de politici. Die doen niet mee.

11 mei 2021 om 22:19

Maar wat doen we samen? Helemaal niets toch? De regering heeft deze samenleving in een jaar tijd verandert in een samenleving voor individuen. Alles wat enigszins ontspanning is, plezier geeft en samen moet, dat heeft men gewoon verboden. Er is meer dan dat virus, maar daar kijken ze in den Haag niet naar. Over 100 jaar staat dit in de geschiedenisboeken als mismanagement van de overheid.

11 mei 2021 om 21:02

Je moet ergens een grens trekken. 103 rijden is ook niet veel gevaarlijk dan 100 rijden, maar toch mag het niet. De maatregelen zelf zijn ook geen exacte wetenschap, dat zegt ook niemand. Het is gewoon behelpen. Dit is voor iedereen lastig, daarom zeuren ze ook in zoveel landen om de maatregelen. Wat daarentegen echt het tegenovergestelde is van wetenschap zijn de debielen die roepen dat Corona niets is en als excuus wordt gebruikt om iedereen te onderwerpen. Dat politici fouten maken en aso's zijn zal best. Er zitten nou eenmaal een hoop eikels tussen. Verandert niets aan de ernst.

Gelukkig is de knvb niet de braafste burger uit de klas en lopen ze met alle winden mee. Terecht als je het mij vraagt. Er vallen geen Corona besmettingen te herleiden naar voetbal en ondanks dat alles in goede banen werd geleid met alle regels buitenom de voetbal zelf werd het voetbal toch hard geraakt. Gezond leven valt blijkbaar niet in het straatje van dit kabinet. Waar fruit duurder en duurder wordt, vet eten goedkoper doet dit kabinet ook 0,0 moeite om mensen toch aan het sporten te houden. Sportscholen idem. Je sport alleen, op 1,5m met nette regels om het apparatuur schoon te maken en ook dat moest geschrapt worden. Ik begrijp de knvb. Zij willen meer dan 1 miljoen mensen sport aanbieden en dat kan verantwoord maar niet op de manier waarop dit treurige kabinet nu handelt.

Ja de overheid is compleet losgeslagen als het op het Corona beleid aankomt. Er is totaal geen logica meer het lijkt wel t rad van fortuin wanneer ze weer met hun verzonnen versoepelingen komen. Ik kijk al maanden niet meer naar deze staatspropaganda en poppenkast. Goed dat de KNVB nu heel voorzichtig tegen de schenen van het overheidsbeleid aan schopt.

11 mei 2021 om 20:53

Als je het al maanden niet meer volgt, hoe weet je dan wat het beleid is?

11 mei 2021 om 20:59

Daar ontkom je niet aan Lierse. Je weet wel een conversatie hebben met mensen in t echte leven ipv via zoom en weet ik t wat. Ik leef niet onder een steen...

11 mei 2021 om 21:03

Aanvullend hierop. Ik lees ook kranten, luister podcasts etc.

11 mei 2021 om 21:07

Zijn de kranten niet ook staatspropaganda? "msm" enzo.

11 mei 2021 om 21:25

Dan krijg je die staatspropaganda dus wel mee?

11 mei 2021 om 21:52

Ja? Ik heb toch ook niet gezegd van niet? Ik zei alleen dat ik er niet meer naar keek, wat is je punt?

11 mei 2021 om 21:20

Pas nou op. Als je het beleid drama vind, er kritiek op hebt dan ben je al snel een wappie hoor. Agh, het is een regelrechte schande wat er gaande is. Het heeft niet eens meer zin om te praten met diegene die blind de overheid volgen en alles geloven wat zij en de media roepen. Hopeloos. Maar blijf lekker de maatschappij enorm gijzelen joh, top!

11 mei 2021 om 21:50

Jij doet precies hetzelfde als degenen die jou een wappie noemen omdat je kritiek hebt. Namelijk, iedereen die vindt dat coronamaatregelen nodig zijn, volgt blind de overheid en hebben blijkbaar zelf geen kennis over de situatie. Beetje hypocriet, niet?

11 mei 2021 om 21:58

En als je vind dat het beleid wel aardig is en je neemt een vaccin ben je een schaap in de ogen van veel mensen. Polarisatie at it's finest...

Het is te gek voor woorden je kunt toch gewoon buiten sporten wij worden geregeerd door het Rivm want de overheid lees de regering die hebben totaal geen visie maar als het goed is dat is in july 70/80 % gevaccineerd en kunnen we weer langzaam terug naar het normale , of het omt moet weer een verrassing in petto hebben want ik krijg steeds meer de indruk dat die de dienst uitmaken .

Deze bond heft haar belangen boven dat van het maatschappelijk belang. Jammer, want als nationale voetbalbond zou je juist verwachten dat zij zich maatschappelijker op zouden stellen. Gemiste kans met deze misplaatste tweet.

De knvb is een goed voorbeeld van de noodzaak voor al die irritante maatregelen. We zijn als volk gewoon te achterlijk om ons gezond verstand te gebruiken zonder aansporing en uiteindelijk zijn regels en wetten er voor juist de groep die dat niet kan. Ik zou ook zonder dat het strafbaar was geen auto's jatten of door rood rijden, maar veelanderen doen dat wel, dus hebben we die wet. Dat gelul over het afnemen van vrijheden is ook klassieke populistische bangmakerij. Wetten en regels komen en gaan altijd. De wet is geen statisch iets dat nooit verandert, maar op de een of andere manier zijn alle huidige regels ok maar zodra er iets bijkomt gaan we richting een dictatuur? Ik kan er echt niet bij met m'n hoofd. Iedereen vindt Corona kudt en de maatregelen vervelend. Mark Rutte, Angela Merkel en Joe Biden zitten heus niet snachts te facetimen en zich te verkneukelen dat ze steeds dichterbij hun gewenste dictatuur komen. Doe niet zo debiel met zn allen, echt, aub.

11 mei 2021 om 22:31

Maar de griep is verdwenen omdat we ons zo goed aan de maatregelen houden volgens onze regering de zogenaamde kenners. Maar Corona slaat om zich heen omdat we ons niet goed aan de regels houden welke van de 2 is het nou?

11 mei 2021 om 22:42

De griep is niet verdwenen het is minder en dat komt natuurlijk door maatregelen, dat is toch logisch. Als ik een griepvirus draag en ik niet naar buiten ga is de kans kleiner dat ik iemand besmet. Minder onderling contact geeft een virus minder kans om anderen te besmetten. Tot zover is iedereen het toch wel eens?? Als we dat al in twijfel gaan trekken wordt het wel heel lastig allemaal. Ik heb de regering niet zien zeggen dat de griep weg is, maar wellicht heb ik dat gemist dan.

11 mei 2021 om 23:01

Aah die maatregelen werken zo goed. Daarom dat het covid virus - die niet eens een significante hogere r waarde heeft(aldus dhr van Dissel) - nog een zo groot probleem is.

11 mei 2021 om 23:16

Jij denkt dus dat het vermijden van menselijk contact niet bijdraagt aan het verminderen van de overdracht van een besmettelijke ziekte? Van Dissel heeft wel meer dingen gezegd die uiteindelijk onjuist bleken. En natuurlijk werken de maatregelen niet afdoende, niet iedereen houdt zich eraan. Iedereen opsluiten zoals in China werkt dan weer wel. Maar goed, moeten we dat hier ook doen dan?

11 mei 2021 om 23:20

Zeker wel, alleen het verschil in r-waardes van beide virussen verklaart in de verste verte niet het verschil in het aantal diagnoses. Moge duidelijk zijn dat wetenschap en politiek een beetje teveel door elkaar heen zijn gaan lopen. Of denk jij dat betaalde angst campagnes zoals in Duitsland, slechts een incident is? Dat zoiets natuuuuuurlijk niet in NL voorkomt? Overigens moeten we als landje even een pas op de plaats doen, na de piek agv koningsdag. Oh wacht...

11 mei 2021 om 23:24

Het laatste verschil dat ik las zat griep rond de 1 en covid rond de 3 toch, ervan uitgaande dat je er niks aan doet. Of is dit weer achterhaald? Een angstcampagne is niet bijster slim, zeker als je het ook echt zo inkleedt en mensen misleidt. De noodzaak van maatregelen duidelijk maken is dat naar mijn mening wel. Zo'n paardenlul als Baudet die expres iedereen gaat staan knuffelen vind ik kwalijker.

Ondertussen is het duidelijk dat bij buitensporten de kans op besmetting zeer beperkt is. Waarom dan zo'n halve versoepeling. Voetballen met 1,5 meter afstand.... hoe verzinnen ze het. Snap Knvb in deze wel. Nog sterker, laat mensen weer voetballen. Is gezond, dus beter voor de weerstand.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Atalanta heeft de optie in het contract van Robin Gosens gelicht, waardoor hij tot medio 2024 vastligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren