Vooroordeel over Noa Lang ontkracht: ‘Dat is gewoon niet waar gebleken’

Dinsdag, 11 mei 2021 om 16:08Rian Rosendaal • Laatste update: 16:13

Philippe Clement is in het afgelopen seizoen onder de indruk geraakt van de speler en de mens Noa Lang. De coach van Club Brugge wist dat de vleugelaanvaller met een bepaalde reputatie binnenkwam vorig jaar, maar in de optiek van de succestrainer kloppen de vooroordelen over de voormalig Ajacied niet. Clement hoopt vurig dat hij ook volgend seizoen nog kan samenwerken met Lang in Brugge.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Noa Lang volgend seizoen nog bij Club Brugge spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Moet eerlijk toegeven dat ik ook 1 van de mensen ben die hem al na paar interviews had afgeschreven. Ik kreeg een beeld van hem vanwege zijn accent en taalgebruik, dat totaal niet lijkt te kloppen. Vooroordelen laten we maar zeggen.. De wedstrijden die ik van hem heb gezien vond ik hem heel sterk en gretig. Dat ego/arrogant gedrag dat ik verwachtte, zie ik totaal niet terug in zijn spel. Ik heb mijn les heel goed geleerd en wens hem oprecht het beste toe. Sterker nog: ik hoop dat wij hem deze zomer in Oranje mogen aanschouwen.

11 mei 2021 om 16:28

ik zou maar oppassen @regulator. je mag je mening over een voetballer tegenwoordig niet meer bijstellen begreep ik net in een Barcelona topic over Garcia. als je eenmaal een idee of mening hebt over een speler mag je daar nooit meer van terug komen en moet je daar eeuwig aan vast houden. ontopic: ik heb het talent altijd wel gezien in Noa Lang en kon me niet echt storen echt storen aan zijn taalgebruik. mooi dat hij het nu zo goed doet bij Club Brugge en ik hoop dat hij snel wordt geselecteerd voor Oranje. dat verdiend hij imo gezien zijn prestaties

11 mei 2021 om 19:44

"Als je eenmaal een idee of mening hebt over een speler mag je daar nooit meer van terug komen en moet je daar eeuwig aan vast houden." Oke, eerlijk is eerlijk, ik moest wel even glimlachen toen ik zag dat deze passage geschreven was door Japie_Krekel!

11 mei 2021 om 16:32

Absurd dat je Noa zijn manier van praten onderuit haalt, als hij met een Drents accent begon te praten dan had je hem wel serieus genomen?

11 mei 2021 om 16:39

Warya laat gaan. Ieder mens maakt fouten maken. De beste zijn zij die daarna tot inkeer komen en hun fout erkennen en daarvan lering trekken.

11 mei 2021 om 16:42

Makkelijk scoren! Hij kwam niet heel erg slim in zijn interviews over, dat heeft verder niks met zijn accent te maken. Ik denk dat het niet gek is om te denken dat de jongens die het meest gewoon gebleven zijn meer kans hebben om de absolute top te halen, bij hem maar ook bij andere Nederlandse spelers leek het een beetje naar zijn hoofd te zijn gestegen.

11 mei 2021 om 16:46

We weten dat die kans een stuk kleiner is, maar vergis je niet; Erik ten Hag werd hier ook om belachelijk gemaakt...

Waarom bepaalde mensen zo kleingeestig denken en hier dan vervolgens ook naar handelen is mij een raadsel, maar wat ik dan wel weer sterk vind is dat Regulator toegeeft dat z'n beeld onjuist was (wellicht gevoed door bepaalde vooroordelen).

Er zijn exemplaren die liever een arm verliezen, dan dat ze toegeven dat ze ergens naast zaten.

11 mei 2021 om 16:55

'makkelijk scoren! Hij kwam niet heel erg slim in zijn interviews over, dat heeft verder niks met zijn accent te maken.' Het heeft juist wel met zijn accent te maken. Regulator gaf notabene zelf aan dat hij een beeld had gecreã«erd vanwege zijn accent en taalgebruik... Waarom zou je dit dan tegenspreken? Toen ik Noa Lang hier voor het eerst op de site voorbij zag komen, zei ik direct dat hij na Memphis het volgende pispaaltje ging worden en dat mensen over bepaalde zaken zouden struikelen. Een aantal leden vroeg waar ik het over had en begreep (zogenaamd) niet waar ik op doelde. Ik weet hoe snel bepaalde mensen je kunnen afschrijven als je je net iets anders kleedt, net iets anders klinkt, naar andere muziek luistert etc. Dit hebben we ook bij Noa Lang gezien. Het ging in eerste instantie zeker niet over zijn houding op de training of wedstrijden, het goede of slechte spel dat hij liet zien. Het ging over Noa Lang als persoon en in het bijzonder zijn accent (dat hij volgens sommigen expres forceerde, want het is cool om als een allochje te klinken) en taalgebruik in combinatie met zijn uiterlijk. Dus m.i. hoeven we niet omheen te draaien of dit te ontkennen.

11 mei 2021 om 16:56

Daar heb je wel gelijk in Warabe.

11 mei 2021 om 17:12

@apocalyps,

Het accent speelt wel een rol, maar het is echt niet alleen dat. Depay en Lang stonden destijds daar gewoon met een hele gesloten houding voor de camera's. Ik kan me bijvoorbeeld ook een keer een ruzie tussen Lang en ten Hag herinneren, dat helpt niet mee aan je imago.

Wat Depay bijvoorbeeld heeft is dat hij doet alsof het hem allemaal niks boeide maar dat was natuurlijk overduidelijk niet waar. Als je dan ook af wil wijken van de norm dan moet je daar gewoon schijt aan hebben.

Als Lang en Depay gewoon wat gezelliger bij die interviews zouden staan, dan hadden in ieder geval veel minder mensen zo'n mening over hun en dan maakte het echt niet uit wat ze aan hadden of naar welke muziek ze luisterde.
Je kan toch niet ontkennen dat ze heel gezellig of vrolijk overkwamen in die interviews destijds.

11 mei 2021 om 17:18

Nouja als buitenlander vind ik het best bedroevend als ik zie dat geboren Nederlanders hun eigen taal verkwanselen. Het accent is niet eens zo storend, maar wel als het in combinatie is met slechte zinsopbouw en taalgebruik. Natuurlijk moet je wel eens verder kijken dan dat, maar iemands taalgebruik schept behoorlijk wat aannames en vooroordelen.

11 mei 2021 om 17:31

Kane word ook belachelijk gemaakt, hij spreekt Engels maar is bijna niet te verstaan, ontelbare memes daardoor maar men doet het omdat het grappig is want hij word wel geprezen om zijn kwaliteiten. In Nederland krijg ik vaak het gevoel dat in dat soort gevallen voetbal op de tweede plaats komt en alles om de persoon draait, hoe hij zich kleed, zijn vriendin, muziek smaak etc etc

11 mei 2021 om 17:39

Best wel naïef gedacht, memphisdepay. Je onderschrijft wat Apocalypse zegt en dat is dat hij op een manier had moeten conformeren om een hogere gun-factor te krijgen. Hij had wat gezelliger of vrolijker moeten staan en dan zou niemand het meer hebben over de randzaken. Ja...Weet je, ik noem het beestje gewoon bij zijn naam aangezien iedereen erom heen draait: als je een 'veilige' allochtoon bent (geen accent, niet flink getatoeëerd, geen overduidelijke vertoon van liefde voor hiphop, niet flashy), dan zal men mild voor je zijn wat betreft randzaken. Voorbeelden hiervan zijn Wijnaldum, Van Dijk en Affelay. Durf als allochtoon daarvan af te wijken, dan krijg je de poppen aan het dansen wanneer je iets doet wat men niet bevalt (en dat gebeurt vrij snel). Lang heeft precies hieronder geleden en is daarom ze veroordeelt. Nu zal men wel termen spuwen zoals slachtofferrol, race baiter en/of racist, maar het boeit me niet. Ik benoem het gewoon zoals het is en vele mensen weten dat het zo is, maar we dansen te veel om de kwestie heen om maar niet gezien te worden als een zeur. Ik ben daar in ieder geval klaar mee.

11 mei 2021 om 17:47

'depay en Lang stonden destijds daar gewoon met een hele gesloten houding voor de camera's.' En hoe komt dit? Iedereen constateert dit, maar niemand wil naar de oorzaken kijken. Wat is hier mogelijk aan voorafgegaan? Je houding met de media wordt moeizaam wanneer, bijvoorbeeld, journalisten of platformen onwaarheden over je schrijven of jou stelselmatig belachelijk proberen te maken. Als hij inhoudelijke / constructieve kritieken had ontvangen n.a.v. zijn slechte spel en hij zou dan zo reageren, dan zou ik hebben gezegd 'man the f*ck up', maar hier was nauwelijks sprake van. Een persoon breekt als hij voor het minste geringste belachelijk wordt gemaakt. De gemiddelde persoon hier zou al als een bedorven Bastogne koekje breken, als een collega of klasgenoot hem/haar stelselmatig belachelijk probeert te maken. Laat staan wat er met die mensen zou gebeuren als de media jou - jaar in jaar uit - op een dergelijke manier zou bejegenen. Dat is makkelijk praten vanuit onze leunstoel he? 'wat Depay bijvoorbeeld heeft is dat hij doet alsof het hem allemaal niks boeide maar dat was natuurlijk overduidelijk niet waar. Als je dan ook af wil wijken van de norm dan moet je daar gewoon schijt aan hebben.' Ik denk niet dat hij wil afwijken van de 'norm' (en eigenlijk zou er geen norm moeten zijn). Hij is gewoon 'zo'. Hij is in meerdere opzichten anders dan een Piet, Jan of Klaas zoals onze Falcao zou zeggen . Dit is geen act o.i.d. Mensen kunnen zich niet met hem identificeren en tonen geen tot weinig bereidheid om hem te begrijpen. Bepaalde mensen zien hem als uitschot, maar het liefste wil hij door zo'n beetje iedereen geaccepteerd worden. Dat hij zegt schijt te hebben aan bepaalde meningen is puur een muur die hij heeft opgetrokken. Dat is m.i. wel een soort act wat hij opzet. 'Je kan toch niet ontkennen dat ze heel gezellig of vrolijk overkwamen in die interviews destijds.' Daar heb je gelijk in, maar nogmaals; hoe komt dat? Ik voorspelde bijv. dat men Noa Lang belachelijk zou gaan maken en op dat moment was het nog een frivool en vrolijk menneke. Dat sloeg na een tijdje om. Dat ligt voor een deel inderdaad aan hem, maar dat ligt ook aan het feit hoe 'wij' / de media die jongen heeft bejegend.

11 mei 2021 om 18:05

Ik ben het best met je eens dat sommige reacties een beetje overdreven zijn hoor en dat zeuren over een hoed of tattoo eigenlijk ook wel een beetje raar is. Toch ligt het ook voor een deel aan hun eigen gedrag. Deze jongens worden in hun jeugd gewoon alleen maar bewierookt en ik vind het op zich ook niet heel raar dat iemand iets van hun accent vindt. Een persoon zoals jij of ik kan ook onmogelijk verwachten met zo'n taalgebruik aangenomen te worden voor een hoge functie. Het is toch ook een beetje de manier waarop ze zelf met kritiek om gaan, met iets meer zelfspot en volwassenheid zouden ze denk ik een stuk beter overkomen. Maar ik begrijp dat, dat ook lastig is als iedereen je eerst geweldig vind. Iedereen kan wel doen alsof je altijd jezelf moet zijn, maar dat is natuurlijk gewoon onzin. Het is ook voor een voetballer gewoon belangrijk om een goede indruk achter te laten bij supporters maar vooral bij trainers en teamgenoten, zeker als je van jezelf weet dat je niet goed met negatieve reacties om kan gaan.

11 mei 2021 om 16:34

Het is al goed dat je tenminste van mening veranderd bent. Velen hier zijn nog altijd negatief ten opzichte van lang omwille van compleet onduidelijke redenen.

11 mei 2021 om 16:40

een beetje hetzelfde als met Depay. als je in Nederland ook maar een beetje afwijkt van de norm dan kan je weinig meer goed doen. je hobby's moeten bestaan uit postzegels verzamelen en flierjeppen en het liefst willen ze je rond zien rijden in een Lada

11 mei 2021 om 16:59

Dat is dan weer een ander uiterste. Mensen die zitten te klagen over een hoed zijn natuurlijk vrij triest bezig. Maar dat hij van die onzin over haters zat te verkondigen, bewees wel een beetje dat hij slecht met kritiek om kon gaan.

Ook zoals Rooney vertelde dat hij zijn advies niet aannam zegt toch wel iets, ik denk dat de Ligt, Wijnaldum of de Jong niet in zo'n situatie terecht gekomen zouden zijn.

11 mei 2021 om 17:27

'maar dat hij van die onzin over haters zat te verkondigen, bewees wel een beetje dat hij slecht met kritiek om kon gaan.'

Ik gebruik dit woord zelf nooit, maar ik kan me heel goed voorstellen dat wat Memphis over zich heen kreeg (en nog steeds krijgt) afkomstig is van 'haters'.
Het ging lange tijd niet inhoudelijk over zijn inzet op de trainingen, het spel wat hij tijdens wedstrijden liet zien etc. Het ging jaren lang over een hoed die hij droeg. Het ging jaren lang over het feit dat hij van mooie / dure auto's houdt. Men balkt nog steeds als een stel ezels over het feit dat hij rapmuziek maakt (in zijn f*cking vrije tijd). Iedereen valt over de onschuldige dingen die hij buiten het veld doet en het gaat nog steeds te weinig over zijn spel.

In zijn periode bij Man United was hij 21-22 jaar. Het is m.i. niet meer dan logisch dat je een muur optrekt en je geen houding weet aan te nemen, als je niet eens jezelf mag wezen... Want laten we wel wezen; een simpel hoedje zorgde al voor de nodige schuim en hartritmestoornissen...

Als heel het land jou belachelijk probeert te maken met als doel leedvermaak, want inhoudelijk / terechte kritiek was er nauwelijks, dan reageer je inderdaad niet 'goed' als iemand kritiek uit. Het is niet zo zwart wit zoals jij het neerzet. Hij accepteert kritiek, maar wat hij soms op z'n bord kreeg, en nog steeds krijgt, heeft niets met inhoudelijke / constructieve kritiek te maken.

11 mei 2021 om 16:39

Ik snap dat gezeur om zijn accent ook nooit zo. Je raakt besmet door met wie je omgaat zeggen ze toch? Waarschijnlijk hadden veel mensen in zijn omgeving ook zo'n accent en heeft hij dat overgenomen, ik heb namelijk niet het idee dat hij dat accentje forceert dus hij heeft het zich echt eigen gemaakt. Zoiets zegt helemaal niks over iemand zijn persoon. Ik heb inmiddels ook wat interviews van hem gezien en ik vind hem juist heel open en hij heeft nog humor ook. Los daarvan denk ik dat het echt een hele talentvolle speler is en ik hoop net zoals jij dat we hem nog bij Oranje gaan zien.

11 mei 2021 om 16:41

precies! dan kunnen we ook gaan zeggen dat die Friesen en Tukkers heel interresant willen doen omdat ze anders praten dan de gemiddelde Nederlander. laat Lang lekker in zijn waarde en beoordeel hem op wat hij in veld laten zien

11 mei 2021 om 16:57

Anders dan*. Maar je hebt helemaal gelijk, beetje hypocriet gelul allemaal en als het met zijn mentaliteit toch gewoon goed zit is er toch niks aan de hand? Kan erg genieten van hem, voelt het spel fantastisch aan, kan een goede pass geven maar kan ook goed scoren en daarbij is hij technisch ook nog zeer begaafd. Mag er graag naar kijken!

Vanmiddag zei ik in een andere topic dat ik hoop dat Lang een van de spelers die meegaat ipv. Babel, stengs of Bergwijn. Toen kreeg ik een reactie dat Lang zijn mentaliteit niet in orde zou zijn. Nou ik hoop dat diegene dit leest. Gewoon totaal niet waar. Ik wilde er niet op reageren omdat ik het anders zag, maar nu ik dit lees. Nogmaals, Lang moet in mijn ogen mee ipv Babel, stengs of bergwijn. Zelfde als bijv Gakpo. Toch leuk om te lezen dat Lang ook het tegendeel bewijst van al die oordelen die over hem zijn. Ongelofelijk dat mensen die een niet in het perfecte plaatje passen direct worden neer gezet in het rijtje, onhandelbaar of weinig mentaliteit hebben. De vooroordelen zijn echt nog lang de wereld niet uit. In tegenstelling tot andere die soort van wel het perfecte plaatje hebben, laat Lang het gewoon zien op het veld. En daarop moeten mensen hem beoordelen, niet op zijn wijze van spreken of iets.

11 mei 2021 om 16:51

ik snap dat ook niet. waarom zou zijn mentaliteit niet in orde zijn? ik kan me niet heugen dat Lang zich bij Ajax of Club Brugge heeft misdragen en sportief doet hij dit seizoen ook uitstekend bij Club Brugge

11 mei 2021 om 17:11

Nee dat niet maar ik zie nog steeds niet in waarom hij gelijk in oranje moet omdat hij nou toevallig een aardig seizoen doormaakt ? Hij had ook bij Ajax geen basisplaats gehad en ik ben blij voor hem dat hij het daar goed doet , ja kunt niet alle spelers houden ik heb wel aardig wat wedstrijden gezien en hij deed het best aardig maar je moet dat niet gaan overdrijven .

11 mei 2021 om 17:13

Maar Timber, Rensch en Gravenberch moet zeker allemaal wel mee?

11 mei 2021 om 17:16

Hij draait een beter seizoen dan Babel, Stengs of Bergwijn. Dus waarom zouden zij eerder mee mogen dan Lang?. Het gaat er toch om, om de beste mee te nemen en diegene die het meest in vorm zijn. Dus waarom Lang niet, terwijl hij al het hele seizoen beter draait dan deze 3?.

11 mei 2021 om 17:20

@sloep01 Lang is onze best presterende buitenspeler dus de vraag zou voor mij eerder zijn waarom zou hij niet voor Oranje geselecteerd moeten worden? ik mag toch hopen dat zo een selectie wordt gemaakt op basis van sportieve prestaties en wat betreft sportieve prestaties hoort Noa Lang gewoon bij de selectie momenteel. je kan je dan eerder afvragen waarom Babel erbij nu hij al 1,5 jaar weinig tot niks presteert. of Lang momenteel geen basisplaats had gehad bij Ajax daar heb ik ook mijn twijfels bij. zo geweldig vind ik Neres bv niet presteren dit seizoen

11 mei 2021 om 17:10

Natuurlijk moet Lang mee. Je bent als bondscoach totaal ongeloofwaardig om zo'n jongen thuis te laten en een Stengs mee te nemen. Ik zie het alleen zo gebeuren. Zo bekrompen lijkt Frank de Boer me wel.

Die verhalen zijn dan ook niet op iets gebaseerd. Die jongen werkt keihard en is een teamspeler. Zo zie je maar wat beeldvorming kan doen, zelfs als het niet waar is. Ik ben absoluut gecharmeerd van de speler Noa Lang. Het is alleen wel moeilijk inschatten hoe goed hij nou werkelijk is net zoals bij iedere aanvaller in competities zoals de Nederlandse en Belgische.

Op basis van zijn prestaties hoort hij gewoon bij de selectie voor het grote Oranje. Maar gaat niet gebeuren want ook Frank zit vol vooroordelen, die waarschijnlijk zijn ingefluisterd vanuit Ajax. Helemaal niemand vanuit de pers of analisten op tv hebben het over Lang, maar als Gakpo of Stengs een goal maken rollen ze allemaal over elkaar heen. En toch komt Lang er wel , uiteindelijk gaan zijn kwaliteiten de doorslag geven, duurt door alle vooroordelen en het ontbreken van den gunfactor alleen wat langer allemaal.

11 mei 2021 om 17:21

als De Boer zo blijft selecteren zoals hij nu doet op basis van vriendjespolitiek en niet op basis van sportieve prestaties is hij sowieso weer snel weg als bondscoach want dan gaat hij straks volledig af op dat EK

11 mei 2021 om 18:47

De wens is de vader der gedachte bin jou , wat simplistisch allemaal denk je nu echt dat hij alleen vriendjes selecteert te belachelijk voor woorden .

11 mei 2021 om 18:56

die vriendjespolitiek is toch evident? je neemt een bankzitter van Sevilla die dit seizoen 4 keer heeft gescoord wel mee en een spits die er 27 in heeft liggen in de Bundesliga niet. Babel zat heel lang op de bank bij Galatasaray en kreeg de voorkeur boven een Noa Lang die zowat wekelijks het verschil maakte bij Club Brugge. dat kan je niet verkopen als een objectief selectiebeleid wat is gebaseerd op de sportieve prestaties van spelers. dat is selecteren op basis van willekeur

Heel veel mensen hebben een mening over spelers zonder de persoon persoonlijk te kennen. Een voetballer beoordelen op zijn spel is 1 maar online zie je zoveel meningen over de persoon zepf. Stel je eens voor hoe dat is als het over jou gaat. Gelukkig is Noa een jongen met sterke persoonlijkheid maar verdient wat mij betreft meer krediet van het publiek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Clinton MataVerdediger391
C. De KetelaereMiddenvelder384
M. RitsMiddenvelder372
R. VormerMiddenvelder376
S. MignoletKeeper380
H. VanakenMiddenvelder3611
N. LangAanvaller2916
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

2 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Atalanta is nog steeds bezig om Sven Botman los te weken bij Lille OSC. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren