Depay strijdt met Neymar en Mbappé om prestigieuze Franse prijs

Dinsdag, 11 mei 2021 om 13:32Rian Rosendaal

Memphis Depay staat op de shortlist van de Speler van het Jaar-verkiezing in Ligue 1, zo is dinsdag wereldkundig gemaakt. De aanvaller van Olympique Lyon ondervindt zware concurrentie, want Kylian Mbappé en Neymar zijn namelijk ook geselecteerd. Naast de sterspelers van Paris Saint-Germain zijn ook Burak Yilmaz (Lille OSC) en Wissam Ben Yedder (AS Monaco) in de race voor de prestigieuze prijs.

Depay maakt een sterk seizoen door bij Lyon, dat zo goed als zeker is uitgeschakeld in de strijd om het kampioenschap in Frankrijk. De Oranje-international tekende in 35 competitiewedstrijden namens les Gones voor 19 doelpunten en 10 assists. Depay wordt mede door zijn goede prestaties al enige tijd in verband gebracht met een overstap richting Barcelona. Trainer Ronald Koeman lijkt zeer gecharmeerd te zijn van de Lyon-aanvaller, al is het afwachten of hij toestemming krijgt van de clubleiding om een bod neer te leggen in Zuid-Frankrijk.

Neymar en Mbappé gaan door een enigszins teleurstellende periode bij PSG, in de halve finale van de Champions League niet opgewassen tegen Manchester City. In Ligue 1 staat het elftal van trainer Mauricio Pochettino op de tweede plaats, drie punten achter koploper Lille. Met nog twee duels te gaan lijkt de kans dan ook niet groot dat PSG de landstitel zal prolongeren. Desondanks besloot Neymar onlangs om zijn contract te verlengen tot medio 2025. Over Mbappé, die tot 2022 vastligt in Parijs, bestaat nog wél twijfel. De geruchten over een vertrek naar Real Madrid zijn nog steeds niet naar de achtergrond verdwenen. Mbappé voert met 25 doelpunten de topscorerslijst aan in Ligue 1.

De 35-jarige Yilmaz is dit seizoen één van de revelaties in Frankrijk. De Turkse topschutter kwam tot dusver tot 15 doelpunten in 26 competitieduels. Mede hierdoor ligt Lille op koers om de titel te veroveren. Ben Yedder bezet momenteel de derde plaats op de topscorerslijst, met 19 treffers in 35 competitiewedstrijden. Zijn werkgever Monaco staat derde en maakt zich op voor de kwalificatieronde van de Champions League van volgend seizoen.


Poll

Wie moet de prijs krijgen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door yelle)

Als Lille kampioen wordt, laat ons hopen, moet Yilmaz deze prijs altijd winnen. Wat een legend!

11 mei 2021 om 14:31

M.i. dient een speler die in aanmerking komt voor welke prijs dan ook, tevens beoordeeld te worden op de impact die hij heeft op de prestaties van het elftal. Natuurlijk is Neymar een geweldige speler maar neemt niet weg dat hij absoluut geen teamspeler is en m.i. niet in aanmerking komt voor een dergelijke prijs. Het probleem van PSG zit 'm ook hierin, nl dat er geweldige spelers rondlopen maar dat het geen team is. Getuige ook het feit dat ze recentelijk op dit punt zijn afgedroogd door Chelsea.

Ik volg nu een aantal wedstrijden van Lille, als je ziet wat voor impact deze Yilmaz op het elftal heeft is dit ongekend. De wedstrijden waar het om ging, Lyon en Lens, heeft hij letterlijk in z'n eentje beslist.

11 mei 2021 om 17:39

Jammer dat een Nederlandse club Yilmaz niet heeft geprobeerd te halen. Het is achteraf kijken, maar wat Yilmaz met Galatasaray en Trabzon in de CL heeft laten zien is niet mis. Toonde aan makkelijk mee te kunnen. Tuurlijk een paar jaartjes China, maar goed. Je ziet het nu

Keuze uit een paar enorm goede spelers, Yilmaz zal dan ook waarschijnlijk niet winnen. Maar om op je 35e nog zo’n niveau te halen en kampioen te worden met Lille, is toch wel knap hoor.

11 mei 2021 om 18:50

Als Lille kampioen wordt is Burak Yilmaz de man van het seizoen. We hoeven niet te discussiëren over wie de beste speler is in deze lijst maar als je Lille bijna eigenhandig naar de titel schiet in een competitie met de PSG dan verdien je het. Het is dat hij een tijdje uitgeschakeld was anders had hij ook nog een handvol doelpunten meer. Je zag in de Europa League tegen Ajax hoe hard Lille hem miste, het team was een stuk minder.

Neymar is natuurlijk verre weg de beste van die lijst, maar eigenlijk zal het wel leuk om de prijs aan een speler van Lille te geven, mits ze de titel winnen is dat natuurlijk een waanzinnige prestatie.

11 mei 2021 om 13:52

Derkaiser123, even zonder dollen. Vind jij Neymar beter als Mbappe ? Zij moeten deze prijs overigens beide niet winnen. Deze moet naar Yilmaz.

11 mei 2021 om 14:03

Uiteraard. Mbappe scoort misschien meer en is sneller, maar voor de rest is Neymar op elk vlak beter.

11 mei 2021 om 14:07

Mmhm oke, oke, ik ben van mening dat Mbappe al lang en breed voorbij Neymar is gestreefd. Ook qua naam en aandeel in de selectie. Verder lijkt het erop alsof Mbappe de ster is van dit Psg, zonder alle gekheid van Neymar. Sportieve prestaties zijn de afgelopen 2 seizoenen ook stukken beter.

11 mei 2021 om 14:07

Behalve scoren en snelheid dus

11 mei 2021 om 14:20

Waarom moet deze naar Yilmaz dan? Omdat ie scoort? Niks bijzonders toch. Doet Depay ook. Zijn maar 2 kandidaten, Neymar en Mbappe.

11 mei 2021 om 14:54

Mbappe is al lang en breed Neymar voorbij inderdaad. Ook in de Cl een heel stuk belangrijker geweest. Op moment dat Mbappe onschadelijk werd gemaakt, werd Psg er direct uit geknikkerd.

11 mei 2021 om 16:28

Klopt, ik werd helemaal gek van de kansen die Neymar onbenut liet in de CL. Ik had namelijk belegd in de crypto munt van PSG, waarvan de waarde kort explodeert wanneer ze goed presteren in de CL haha. Ben al nooit een Neymar fan geweest maar door wat hij toen miste is hij voor mij wel op de blacklist geëindigd hoor.

11 mei 2021 om 17:22

Neymar vind ik echt niet de beste. Hij zou niet eens opvallen bij een Engelse topploeg bijv. Mbappe is sowieso verder als het gaat om hor belangrijk iemand is voor het team.

Vind dat Burak Yilmaz dit moet winnen. Zeker als Lille kamoioen wordt.

Burak Yilmaz! Speelde gisteren voor de lol op Fifa 21 met Lille, Burak Yilmaz.. man man man.. Wat een klasbak.

Als Burak die prijs niet krijgt is het een prijs van niks.

11 mei 2021 om 14:21

Dit is natuurlijk een discussie van aller tijden. Hij komt qua statistieken net niet in de buurt van Depay en nog op afstand van Mbappe. (mbappe volgens mij zelfs 88 min per doelpunt). Jij hebt waarschijnlijk zelf ook te weinig van Yilmaz gezien dit jaar, om te kunnen oordelen of hij daadwerkelijk dit hele seizoen de beste speler van Lille is geweest. Het is dus puur op basis van de prestaties van Lille als team, met in Yilmaz de laatste weken meest uitspringende speler. Het is daarom wellicht ook een stukje dat hij meer verbaast dan de andere, maar de ander genoemde spelers zijn uiteindelijk in harde cijfers gewoon beter.

Ik weet dat teamprestaties uiteindelijk het belangrijkste zijn, maar Bruno Fernandes en bijv Lewa zijn dit seizoen ook voorbeelden van spelers die de prestaties van hun team eigenlijk bijna structureel overstijgen.

11 mei 2021 om 14:43

Vergeet niet dat deze Yilmaz ook 2,5 maand uit de running is geweest vanwege een blessure. En iedereen op dit forum weet hoe moeilijk het is om op deze manier terug te komen na een zware blessure. En al helemaal op deze leeftijd. Zoals ik al hierboven schreef, de geselecteerden zijn allen geweldige spelers maar er zit er m.i. maar 1-tje tussen die met kop en schouders boven de rest uitsteekt qua impact op het elftal. Mocht Lille kampioen worden, en daar ziet het er naar uit, dan is deze prestatie van Yilmaz enigszins te vergelijken met wijlen Maradona in '86. Wat deze legende daar "geflikt" heeft, is iedereen wel bekend. Het enige verschil zit hem hierin dat Maradona het op het allerhoogste niveau deed en Yilmaz natuurlijk in een mindere competitie.

11 mei 2021 om 15:09

Mee eens, Lewa een geweldige spits natuurlijk maar zet hem in het elftal van bijv het Atelitco van Simeone dan wordt het een ander verhaal en haalt hij de helft van zijn statistieken bij Munchen niet eens. Heb hem nooit in topwedstrijden zien schitteren en al helemaal niet bij het nationale elftal van Polen. Een gevalletje Messi m.i.

11 mei 2021 om 15:34

Caykur Je hebt Messi en Lewa nooit in topwedstrijden zien schitteren?

11 mei 2021 om 15:50

@diego, niet echt nee. Welke topwedstrijd waar een prijs uit is voortgekomen heeft Lewa en/of Messi nou beslist op een manier zoals o.a. Van Basten, Ronaldo (7 en 9), Klinsmann, Del Piero of een Raul dat konden? Of heb ik iets gemist? En kom niet aanzetten met statistieken op nationaal niveau maar eerder internationaal zoals een Ek/wk of CL? Buiten kijf dat ik ze beiden geweldige spelers vind natuurlijk, Messi in het bijzonder.

Die statistieken vertekenen altijd wel heel erg moet ik zeggen. 19 doelpunten van Memphis klinkt erg knap, maar daar zitten gewoon 8 penaltys bij. Nog steeds prima, samen met zijn assists, natuurlijk maar geeft wel direct een ander beeld als het 11 velddoelpunten zijn in 36 wedstrijden. Zelfde geldt voor Ben Yedder, 10 penalty's zelfs. Zo heb je in de Eredivisie ook gewoon spelers die hoog op de topscorerslijst staan, maar bijvoorbeeld 8 (giakoumakis, Berghuis) of 7 (koopmeiners, Tadic) penalty's hebben gemaakt.

11 mei 2021 om 14:50

Ja precies. Tuurlijk tellen ze ook mee en je moet ze nog wel maken maar op zo'n topscorerslijst kan het nog wel eens een beetje een vertekend beeld geven.

11 mei 2021 om 15:05

Helemaal mee eens met beide posts, nl exact hoe ik er zelf ook over denk.

Ik gun het Yilmaz, maar individueel kunnen Ben Yedder/Depay/Mbappe toch betere seizoenen hebben gedraaid?

11 mei 2021 om 16:18

Klopt maar waar baseren we een “goed” seizoen op? Mbappe is individueel natuurlijk een topper en de toekomst van het moderne voetbal, maar heeft het ondanks zijn kwaliteiten niet meer in eigen hand. Lille aan de andere kant lijkt het tot mijn verbazing wel over de streep te trekken, en een aantal van Yilmaz zijn doelpunten hebben daar een belangrijk aandeel in. De comeback tegen Lyon (2 dp 1 ast), of het winnende doelpunt tegen Montpellier in de 86e minuut zijn een aantal momenten die lijken nu het verschil te maken. Neem er 1 weg en de aspiraties van Lille storten als kaartenhuis neer. Lille heeft bij lange na niet de kwaliteit van PSG, en ze hebben er harder voor moeten knokken. Als het ze lukt hebben die doelpunten een bepaalde sentimentele waarde waar je met cijfers en statistieken niet overheen kunt.

Op basis van wat verdient Neymar hem??? Is de grootste gedeelte van het seizoen geblesseerd en was in de meeste wedstrijden die hij speelt niet erg doorslaggevend. Is puur op naam gekozen. Mijn voorkeur gaat naar Burak Yilmaz die een goed seizoen speelt met Lille.

Burak Yilmaz moet je deze prijs geven. 35 jaar en wat die nog doet voor Lille 👌🏻👌🏻

Als je het mij vraagt gaat deze prijs gewoon naar Yilmaz. Ongelofelijk wat hij met Lille presteert dit seizoen! Echter individueel natuurlijk niet de beste, maar wat geeft het. Wie beslist hier eigenlijk over? Spelers, supporters, journalisten of nog iets anders?

Laten we eerlijk zijn, Mbappe steekt er natuurlijk met kop en schouders bovenuit en verdient het ook. Maar Yilmaz speelt bij de aanstaande kampioen en is zo belangrijk geweest voor Lille, dus denk ik dat hij hem zou moeten krijgen. Belachelijk dat Bakker niet is genomineerd! :-p

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Lille OSC8341
3.AS Monaco7834
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. Toko EkambiAanvaller3514
I. SlimaniAanvaller183
Anthony LopesKeeper380
Y. SoumaréAanvaller30
M. BardVerdediger140
D. BenlamriVerdediger60
M. BarcolaKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Lyon.

810 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Atalanta is nog steeds bezig om Sven Botman los te weken bij Lille OSC. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren