Cillessen in topvorm richting het EK; AS voorspelt zomertransfer

Dinsdag, 11 mei 2021 om 12:50Rian Rosendaal • Laatste update: 13:38

Jasper Cillessen steekt in topvorm als doelman van Valencia. De Oranje-international maakte onlangs al een sterke indruk tegen Barcelona, al ging dat duel nog met 2-3 verloren. Afgelopen weekeinde hield de Nederlandse sluitpost de 'nul' in de thuiswedstrijd tegen Real Valladolid (3-0). Cillessen kreeg in dat duel maar liefst negentien schoten te verwerken, een seizoensrecord voor een uitclub in LaLiga. Het lijkt allemaal goed nieuws te zijn voor bondscoach Frank de Boer, nu het EK met rasse schreden nadert.

AS is zeer onder de indruk van de prestaties van Cillessen in de afgelopen weken. "Cillessen is weer Cillessen", zo kopt de Spaanse krant na de overwinning op Valladolid die Valencia sowieso nog een jaar in LaLiga houdt. "Na de vijf blessures sinds zijn komst en enkele wedstrijden waarin hij voor twijfels zorgde, steekt de Nederlander op het meest ideale moment weer in zijn beste vorm." De belangrijke zege van Valencia kwam tot stand door treffers van Maxi Gómez (twee) en Thierry Correia. "Maar de zege zou niet mogelijk zijn geweest zonder het optreden van Cillessen", krijgt de uitblinkende doelman een groot compliment mee.

"Het lijkt erop dat de Cillessen die Valencia twee jaar geleden binnenhaalde eindelijk is gearriveerd. Niet alleen zijn reddingen vallen op, zijn hele aanwezigheid heeft de defensie van Valencia versterkt", vervolgt AS de lofzang op Cillessen. "Het is opvallend dat Valencia dit seizoen slechts negen keer wist te winnen en dat Cillessen bij vier van die overwinningen onder de lat stond. En dat terwijl hij in dit seizoen pas zeven wedstrijden heeft gespeeld."

AS verwacht dat de uitblinkende Cillessen deze zomer in de etalage wordt gezet door het bestuur van Valencia, ondanks een doorlopend contract tot medio 2023. "En niet vanwege zijn kwaliteiten, maar omdat hij een bepaalde financiële waarde vertegenwoordigt", zo verduidelijkt de Spaanse krant. "En als hij deze goede vorm weet door te trekken richting het EK, dan zal Valencia ongetwijfeld nog meer kansen krijgen op een lucratieve transfer." Cillessen werd medio 2019 voor 35 miljoen euro overgenomen van Barcelona. Voor hetzelfde bedrag bewandelde collega-doelman Neto twee jaar geleden de omgekeerde weg.


Poll

Zie jij Jasper Cillessen volgend seizoen nog bij Valencia spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door stefandefree)

~maar bij welke club zou Cillessen passen? Misschien een topper in Portugal?
Gewoon wat anders? Zie namelijk hem geen stap naar boven maken.

11 mei 2021 om 13:10

Hij zou nog prima naar sub-top Duitsland of middenmoot PL kunnen. Het is gewoon een prima keeper, maar geen wereldklasse.

11 mei 2021 om 13:32

Middenmoot PL is toch niet echt een stap omhoog dan? Misschien qua loon.

11 mei 2021 om 13:42

Dat klopt maar Schmeichel en Pickford zal hij er niet uitspelen. Inderdaad niet echt een stap omhoog, maar wel elke week spelen tegen toptegenstanders.

11 mei 2021 om 13:54

Hrt argument dat je als keeper beter wordt door tegen betere tegenstanders te spelen is natuurlijk totale onzin. Alsof een CR of Messi de bal anders trappen dan een Pavert of Linssen. Alles eromheen maakt dat een keeper groeit, de druk, meer toeschouwers, meer druk van tegenstanders, meevoetballen of niet. Maar het geloof mij nou maar, ook in de top van Duitsland en Spanje spelen ze met een bal waarmee de fc bal op dak in NL ook speelt. Ze schieten daarnaast ook niet met een hoekje of met een dimensie van een andere planeet.

11 mei 2021 om 14:11

Ik denk eerlijk gezegd wel dat Messi een bal anders trapt dan van de Pavert. Zo vaak kijk ik de KKD niet, maar Messi kan ook wel leuk spelen.

11 mei 2021 om 14:38

Messi, doet toch aan Hockey?
Grootste onzin, dat een topspeler de bal hetzelfde trapt als een amateurspeler. Zeker wordt je een betere keeper, als je op een hoger niveau keept tegen betere spelers. Denk echt wel dat Cillessen is gegroeit toen hij elke dag trainde bij Barcelona.

11 mei 2021 om 15:24

uhhh...natuurlijk schiet Messi anders dan Linssen! Harder, gerichter, beter. Daarnaast is hij koelbloediger en beter in 1:1 situaties.

11 mei 2021 om 13:20

Hij doet het prima bij Valencia en jij stuurt hem door naar 1 van de slechtste competities in Europa... Zat clubs in de middenmoot van top competities die de deur hebben openstaan gok ik zo. Geweldige carrière voor een middelmatige keeper.

11 mei 2021 om 13:33

Slovenië, Bulgarije, Roemenië, Denemarken, Zweden, Zwitserland, Nederland, België, Luxemburg, Litouwen, Oostenrijk, Polen, Finland, Kroatië, Tsjechië, Griekenland, Cyprus, Rusland, Turkije.. zomaar een paar competities die ik als slechtste van Europa schaar en jij zet Portugal daar gewoon tussen?

11 mei 2021 om 13:45

Jij schaart anders ook heel wat competities op niveau van andere competities die niet bij elkaar in de buurt komen. Nederland, Belgie, Rusland, Oostenrijk in een rijtje met Bulgarije, Noorwegen en Zweden gaat ook nergens over

11 mei 2021 om 13:53

Maar zijn allemaal minder dan Portugal en zijn qua competitie wel degelijk slechtste van Europa

11 mei 2021 om 14:02

80 procent van die Portugese competitie is pure middelmaat. Die competitie is echt niet zoveel beter dan de Nederlandse. Het grote verschil is dat Portugal 2 hele stabiele topclubs heeft die elkaar niet erg ontlopen en altijd in Europa presteren. Bovendien hebben ze met Sporting een ploeg die ze scherp houdt en zo nu en dan eens een top seizoen speelt. Het enigste wat Portugal enigszins onderscheidt, zijn die topclubs en dat heeft met de TV gelden te maken die ze ontvangen. Daar kunnen die competities niet aan tippen.

11 mei 2021 om 14:10

Maar Sirius hoeveel procent van de nederlandse competitie is middelmaat? Ajax en PSV kunnen europees wat, AZ en Feyenoord misschien sporadisch, dan houdt het wel op (enige wat ik nog weet van toen mijn cluppie Groningen in de EL zat was dat de Marseille fans de stoelen van de grote markt sloopten). Als ik me goed kan herrineren teren de portugese ploegen heel erg op hun banden met investeerdersgroepen die spelers van Zuid Amerika naar Europa brachten in de 3d party owners tijden.

11 mei 2021 om 14:35

Portugal is inmiddels de 6e competitie van Europa volgens de coëfficiëntie lijst, een plekje hoger dan Nederland. Ik geloof dat competities als San Marino, Georgië, Estland, Wales, etc de onderste regionen van het Europese voetbal invulling geven. Overigens stond FC Porto, een van de Portugese toppers, afgelopen jaar nog in de kwart finale CL ten koste van Juve. Dat zelfde Porto gaat dit jaar overigens geen kampioen worden in eigen competitie.

11 mei 2021 om 14:41

Uefa Coëfficiënten Ranglijst 2020/2021 Staat toch boven Nederland!
Daarnaast bedoel ik bij een ploeg die echt om de prijzen speelt, dan kun je best naar Portugal gaan. Doen Europees altijd leuk mee, goed klimaat.

11 mei 2021 om 14:42

Sirius, Dat heeft Nederland ook.

Fijn voor hem dat ie het zo goed doet. Hij moet echter een keertje weer blessurevrij blijven, speelt hem toch altijd parten.

Heel fijn voor hem en voor het Nederlands elftal dat hij weer z'n topvorm nadert. Ben benieuwd alleen of Valencia veel voor hem gaat vangen. Hij is net pas blessurevrij. Nu staat Valencia laag in de competitie nu, normaliter staan ze een stuk hoger. De financiele malaise bij Valencia duurt alleen wel even voort. Maar zou eigenlijk zeggen dat hij lekker moet blijven daar. Als Valencia weer mee kan doen in de subtop, schurkend tegen de top, dan zit hij daar gewoon fantastisch.

Of ie nou een wereldtopper of niet, Cillessen is een prima doelman en er is echt geen andere goalie die in mijn ogen aantoonbaar beter is in Oranje. Een Bijlow kan, mits de blessures eens ophouden, in potentie wel beter worden, maar Cillessen zal nog wel een aantal jaar eerste doelman blijven.

11 mei 2021 om 13:30

Waar het natuurlijk met name wringt voor de meeste mensen, is zijn gebrek aan speeltijd de afgelopen jaren. Als hij eerste doelman blijft en wekelijks zijn wedstrijd keept, dan is er geen reden om een andere doelman te kiezen voor Oranje.

11 mei 2021 om 13:40

Als we een andere fatsoenlijke keeper hadden had Cillessen nooit zo veel gespeeld. Krul is een aardige lijnkeeper maar daar is ook wel alles mee gezegd. Bizot zou in geen honderd jaar eerste keeper worden en het zegt genoeg dat een 38-jarige Stekelenburg (wat mij betref terecht) er nu bij is als derde keeper. Laten we inderdaad hopen dat Bijlow fit blijft en zich gaat ontwikkelen, die heeft wel heel veel pech tot nu toe.

11 mei 2021 om 14:04

Klopt, maar het zegt natuurlijk wel wat dat alle bondscoaches toch voor hem kiezen. Ik zie toch liever Cillessen dan een Bizot, Krul of Drommel. Bijlow zal op termijn wel de eerste doelman gaan worden, maar dan is het wel zaak dat hij fit blijft. Cillessen is nou eenmaal de beste die we hebben momenteel.

11 mei 2021 om 15:29

Jarenlang gebrek aan speeltijd? Cilessen speelde vorig jaar 30 wedstrijden voor Valencia.

11 mei 2021 om 16:19

Door de blessure van Domenech, die daarvoor gewoon vaste basisspeler en zelfs aanvoerder was, ja. Sinds zijn vertrek naar Spanje heeft Cilessen maar iets meer dan 30 wedstrijden in La Liga gespeeld. Daar kun heel veel bij halen, maar ik zou het toch weinig speeltijd blijven noemen.

Tis geen wereldkeeper zoals het nu beetje overkomt, maar in topvorm zoals nu een gewoon een goede keeper, helaas wel iemand zonder uitstraling en soms twijfelende indruk, maar het is niet anders. Wel de best mogelijke keeper die we hebben

Interessant dat hij nu juist het commentaar krijgt dat hij ook echt aanwezig is. Zou dat betekenen dat hij alsnog wat aan uitstraling aan het winnen is? Keepers worden beter op leeftijd.
Voor het EK terecht als eerste keeper. Krul deed het niet goed tegen Turkije, Cillessen is beter. Bijlow moet heel blijven, die komt eraan. En wie weet wat jongens als Drommel en Scherpen in de toekomst gaan doen.

Dat is niet niks, zeker als Shon Weissman op je af komt. Puike prestatie. Kan niet wachten op het ek!

Leuk hoor dat hij van de 9 overwinningen er 4 heeft gekeept, dit betekend dus dat hij er 5 niet gekeept heeft.

11 mei 2021 om 15:32

Je snapt het niet, hij keepte 7 wedstrijden en daarvan won Valancia er 4.
32 wedstrijden keepte Cillessen niet en daarvan won Valencia er 5.

Mooi, 35 miljoen voor een handjevol goede wedstrijden, maar dit is typerend voor Valencia, zeer slecht beleid in de afgelopen jaren. Nu maar hopen dat hij blessurevrij blijft en zijn vorm kan vasthouden, dan kan hij zeker een transfer maken naar een middenmoter in een mooie competitie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Valencia

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
11.Osasuna44-11
12.Cádiz44-22
13.Valencia43-3
14.Levante41-11
15.Getafe38-15
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. WassMiddenvelder354
M. GómezAanvaller317
Manu VallejoAanvaller305
K. GameiroAanvaller274
Lee Kang-InAanvaller240
Gabriel PaulistaVerdediger314
Voor de complete selectie: Clubpagina Valencia.

283 fans
Keeper, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Valencia 10 0 0 0
2019/2020 Valencia 24 0 1 0
2018/2019 Barcelona 3 0 0 0
2017/2018 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Barcelona 1 0 0 0

In de wandelgangen

Zaterdag 19 juni
OGC Nice wil Jean-Clair Todibo defintief overnemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren