Ajax stuurt na Tagliafico opnieuw speler vervroegd met vakantie

Dinsdag, 11 mei 2021 om 12:29Rian Rosendaal • Laatste update: 17:49

Edson Álvarez heeft zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld dit seizoen. Voetbal International brengt dinsdag naar buiten dat de Mexicaanse middenvelder toestemming heeft gekregen van de Ajax-leiding om vervroegd met vakantie te gaan. Na de break zal Álvarez zich melden bij de nationale ploeg van Mexico. Na Nicolás Tagliafico is hij de tweede speler van de landskampioen die deze jaargang eerder afbreekt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door [email protected])

Tagliafico mag deze zomer toch vertrekken bij Ajax? Was het voor Ajax niet handiger geweest om hem nog even een paar wedstrijden in de etalage te zetten of proberen ze hiermee een eventuele blessure bij hem te voorkomen?

11 mei 2021 om 12:48

Hij kan in die wedstrijden ook zijn waarde laten dalen. Met deze vakantie kan hij ook uitgeruster de transfer maken. Is ook winst. Ik begrijp niet waarom niet ook Klaassen, Tadic, Martinez en Gravenberch met vakantie worden gestuurd: hebben alles gespeeld en er staan vervangers klaar.

11 mei 2021 om 12:52

Volgens mij heeft Servië het EK net niet gehaald, dus in die zin hoeft Tadic niet per de al met vakantie. Verder kunnen naast Martinez alleen Blind en Rensch LCV spelen en aangezien Blind geblesseerd is en Rensch linksback speelt kunnen ze die misschien niet missen. Klaassen en Gravenbercb zouden ze in mijn ogen daarentegen prima al met vakantie kunnen sturen. Geef Kudus en Taylor maar de kans.

11 mei 2021 om 12:58

Vanuit de jeugd kunnen Kasanwirjo, Musampa, Douglas, Hillen, Baas, Salaheddine en Dirksen hun debuut maken. Genoeg mogelijkheden. En Tadoc met vakantie sturen is helemaal niet gek met het oog op het nieuwe seizoen.

11 mei 2021 om 13:20

Je hebt ook nog iets als een sportieve plicht naar de rest van de eredivisie. VVV en Vitesse en hun concurrenten hebben grote belangen. Dan kan je het niet maken om met jeugd te gaan spelen die er nog lang niet klaar voor is of gewoon niet goed genoeg is.

11 mei 2021 om 13:54

competitievervalsing? Ajax moet ook zijn sportieve plicht doen. Op zich natuurlijk mooi om talent volop de kans te geven maar is dubbel gevoel.

11 mei 2021 om 13:54

Ajax heeft er de eerste wedstrijd tegen VVV 13 ingeschoten waardoor ze veruit de meeste treffers in de Eredivisie hebben. Me dunkt dat Ajax wel voldoende gedaan heeft vwb de sportieve plicht. Zelfs al wordt het 1-0 donderdag. Als tweede moeten we nog maar zien dat de wedstrijd tegen Vitesse op zondag nog van belang is. Feyenoord moet donderdag ook nog maar zien de benodigde 2 punten daarvoor in te lopen.

11 mei 2021 om 14:35

Competitievervalsing? Ik kan me zomaar voorstellen dat een jong talent gretiger zal zijn dan een speler voor wie 'de buit al binnen is'. Je mag als club altijd spelers neerzetten die je zelf wil opstellen.

11 mei 2021 om 15:06

Ik geloof dat er ergens wel een regelement bestaat waarin is opgenomen dat je altijd moet aantreden met je sterkst mogelijke opstelling. Al is daar natuurlijk voor de Knvb niet/nauwelijks op toe te zien. Buiten dat kun je inderdaad ook als Ajax beargumenteren dat jonge jongens zich nog willen bewijzen tov de vermoeide spelers die het eigenlijk wel 'gezien hebben' voor dit seizoen.

11 mei 2021 om 15:10

Ik meen me die regel die Skede hier aan haalt ook te herinneren, al is die regel natuurlijk totaal niet handhaafbaar. Je zou er altijd tegen kunnen inbrengen dat de gevestigde spelers moe zijn en toe zijn aan vakantie, en dat je dus door het opstellen van gretige jonkies juist aan die regel voldoet omdat je meer van hen verwacht dan van een elftal vol spelers in de "ererondemodus" en je dus met die jonkies eigenlijk een sterker elftal hebt. Er valt wel een draai aan te geven, en ik kan me niet herinneren dat deze regel ooit gehandhaafd is.

11 mei 2021 om 15:17

@dennisjwt Dat geldt voor de wedstrijd van donderdag zeer zeker. Ajax zal die gewoon gaan winnen. De wedstrijd komende zondag tegen Vitesse doet er niet toe, geen enkele invloed op de competitie dus geen enkel probleem om die met de jeugd te spelen.

11 mei 2021 om 15:28

Wat? Is dit serieus?!

Rare regel vind ik.

Ja: het is wat oneerlijk om een B Ajax te laten voetballen terwijl dat er voor andere clubs nog veel op het spel staat.

Nee: Einde van de dag bepaalt Ajax toch zelf wie ze willen opstellen? En wie bepaalt trouwens dan wat de 'sterkste' opstelling is?

11 mei 2021 om 15:39

Yojimbo, dan pakken ze de ratings van Fifa erbij denk ik. Als Ajax een speler opstelt die EA onder de 85 heeft gewaardeerd krijgen ze twintig punten in mindering. Opgelost probleem! Nu lekker die regel handhaven! Hoe halen die arrogante Amsterdammers het in hun hoofd om een jeugdspeler de kans te geven?

11 mei 2021 om 15:47

Nou dan heeft schmidt dit seizoen al 32 keer de regelementen overtreden .

11 mei 2021 om 16:09

Bewijs het maar 😉

11 mei 2021 om 12:48

Zal ook met blessures te maken hebben, maar als ze hem in de etalage willen zetten kunnen ze beter zorgen dat hij zo fit mogelijk is voor de Copa America dan dat hij nog twee nietszeggende potjes tegen VVV en Vitesse speelt.

11 mei 2021 om 12:51

@ Minnie
Waarom zou Ajax hem nog laten spelen tegen VVV en Vitesse? Alsof die twee wedstrijden van invloed zijn voor zijn marktwaarde. Dan kiezen ze nu de beste optie door te zorgen dat hij niet geblesseerd kan raken op het trainingsveld.

11 mei 2021 om 13:05

Zou hij zich tegen VVV erg in de kijker spelen?

11 mei 2021 om 13:35

Etalage zetten? Die gozer heeft 3,5 jaar alles gespeeld. Van Real tot Juve tot Chelsea tot AS Roma tot Valencia tot interlands op het WK en Copa met Argentinie. Ik denk niet dat hij zich dan opeens in de kijker speelt in een nietszeggende thuiswedstrijd tegen een club waarvan we 0-13 wonnen dit seizoen.

11 mei 2021 om 13:35

Nico heeft zich al voldoende bewezen, daar zullen 2 wedstrijden in de eredivisie, terwijl er voor Ajax niks meer op het spel staat, geen invloed op hebben. Wel in de Copa America, dus zorgen dat hij dag topfit is.

11 mei 2021 om 13:55

Hij heeft al zo vaak in de etalage gestaan ik denk dat ze het nu wel weten en ik geloof dat er al een paar clubs zich gemeld hebben.

Precies de naam die ik verwachtte.. en waarom ook niet, laat ze aantreden met Jong Ajax en stuur ze allemaal met vakantie!

11 mei 2021 om 13:37

Dat riekt dan naar competitievervalsing. Dan heeft VVV opeens veel meer kans om te winnen.

11 mei 2021 om 13:41

Onze huidige 3de spits scoorde de vorige keer 5 maal en gaf ook nog 3 keer de assist tegen vvv. Zo'n groot probleem hoeft het normaal gesproken niet te worden.

11 mei 2021 om 13:57

Een Ajax heeft de breedste selectie van de hele eredivisie dus die kunnen wel een paar mensen eerder op vakantie sturen.

11 mei 2021 om 14:44

Mag Ajax niet zelf bepalen welke 11 ze het veld in sturen? Eerst kon Alvarez er maar weinig van volgens sommige mensen en nu is hij er samen met Tagliafico niet bij en is het opeens competitie vervalsing? Vreemde redenering.

11 mei 2021 om 15:18

Welnee, VVV heeft geen kans om te winnen. Die gaan gewoon verliezen. Ajax zal gewoon haar verplichting na komen. Alleen de zondag wedstrijd is een ander verhaal, die is om de keizers baard.

11 mei 2021 om 17:18

maar Ten Hag zou ook spelers als mazraoui kudus klaiber schuurs idrissi enz. gewoon op moeten stellen. ten eerste om kansen te geven zoals bij idrissi want die heeft geen wedstrijd langer dan 15 minuten in het veld gestaan. maar zeker een speler als martinez of klaassen kan rust gegeven worden

Wat mij betreft sturen ze ook alle potentiele oranjespelers vervroegd met vakantie. Even de batterij opladen en dan vlammen op het EK!

11 mei 2021 om 13:06

Zeker.. maar dat zijn er niet eens zo veel. Stekelenburg is 2e/3e keeper en heeft als keeper geen last van overbelasting. Blind ligt er al uit.. dan blijven alleen Klaassen en Gravenberch over en eventueel Timber als die in aanmerking komt wanneer de selectie uitgebreid mag worden. (al zou ik op dit moment sowieso Timber boven Tete en Veltman verkiezen)

11 mei 2021 om 15:38

klopt, maar Ajax is al kampioen. Geef de talenten nu maar wat speeltijd. Dit lijkt me ook een mooi moment om Scherpen te laten keepen. Stekelenburg doet het goed hoor, maar is al 39 en heeft niet de toekomst,. Zeker nu er niks meer op het spel staat lekker Scherpen laten keepen.

Wat mij betreft mag Klaassen ook al op vakantie. Die heeft enorm veel wedstrijden gespeeld en moet straks ook nog met het Nederlands elftal naar het EK.

11 mei 2021 om 13:09

@peerberwers Wie echt vakantie mag krijgen is Tadic. Wat een strijder is dat zeg.
Speelt zoveel... Die man moet gewoon verplicht rust krijgen.

Anthony ook. Was een zwaar jaar ook. Nieuw werelddeel en covid maakt intregreren moeizamer. In 1 keer veel wedstrijden en meer gespeeld dan verwacht (door blessures van Neres).

11 mei 2021 om 13:21

Klaassen, Gravenberch, Tadic en Anthony allemaal met vakantie sturen. Die hebben wel een extra maandje verdiend.

Zou Tadic ook niet eens rust mogen krijgen? Die speelt volgens mij al 2 jaar lang alles..

11 mei 2021 om 12:59

Laat je gewoon Unuvar beetje ruiken aan eerste. Geen enkel probleem lijkt me.

11 mei 2021 om 13:23

Unuvar is helaas al een tijdje geblesseerd

11 mei 2021 om 13:00

Hij heeft hele zomer vrij. Servië is namelijk niet geplaatst voor EK, Alvarez daarentegen moet nog Nations League en Gold Cup spelen.

Begrijpelijk verhaal vanuit Ajax perspectief en Ten Hag heeft gelijk.
Maar een vorm van competitievervalsing is het wel, als je komende tegenstanders nog ergens om spelen.

11 mei 2021 om 12:57

Daar is Ajax niet verantwoordelijk voor. Als bijvoorbeeld Ado hier nadeel aan heeft dan hadden ze eerder een potje minder moeten verliezen. Dit fenomeen gebeurt overal, ook in de CL als bijvoorbeeld Bayern na 4 wedstrijden op 12 punten staat.

11 mei 2021 om 13:00

Klopt, de degradatiestrijd van VVV of het Europese ticket van Vitesse is niet het probleem van Ajax en het gebeurt overal, maar dat maakt nog steeds dat ploeg A Ajax in een bewust betere samenstelling treft dan ploeg B.

11 mei 2021 om 13:27

Ik zou het met je eens zijn als Ajax ineens 10 spelers uit de basis op vakantie stuurt, maar in dit geval zijn het maar twee spelers. Dat is dus niet echt een probleem en ook geen "competitievervalsing". Vervangers zoals Rensch en Kudus zijn ook niet stukken minder dan de spelers die weggestuurd zijn en zouden ook gewoon bij 90% van de Eredivisie clubs in de basis staan.

11 mei 2021 om 13:46

en eigenlijk maar één omdat Alvarez geschorst is.

11 mei 2021 om 15:19

Alleen VVV speelt nog ergens om en Ajax gaat daar gewoon van winnen. Maak je maar geen zorgen, dat komt helemaal goed.

Competitievervalsing! .

Nou ja, laat ik het vooral als geintje bedoelen, maar in effect is het toch wel een klein beetje waar. Als ze straks tegen Vitesse aantreden in een veredeld B-elftal en Vitesse haalt daardoor punten waardoor ze plek 4 zeker stellen, dan kan het zijn dat Feyenoord daarmee wordt benadeeld.

Niet dat je er iets tegen kunt doen overigens, het is een gegeven van een competitie die wordt afgewerkt op poule-basis.

11 mei 2021 om 13:04

Je geintje bevat absoluut een harde waarheid hoor. Ergens zullen er altijd belangen botsen, hou je niet tegen helaas.

11 mei 2021 om 13:09

Eens, het is een gegeven en je doet er niets tegen. NL was ook ooit een potentieel slachtoffer toen Duitsland tegen Tsjechie speelde in een B-elftal (maar gelukkig voor ons toch won) en NL heeft het zelf ook wel eens gedaan, toen ze van Frankrijk en Italië hadden gewonnen en met een B-elftal aantraden tegen Roemenië.

Ik maak er ook geen probleem van, maar vond het wel lekker om even te roepen .

11 mei 2021 om 15:02

En Ajax heeft niets met Vitesse of Feyenoord te maken, dus dat is ook al direct opgelost.

Als je als club straks nog zou klagen dat ''ja maar Ajax speelt maar met een B-elftal en daardoor worden wij geen x-de'' dan is dat je eigen schuld geweest want het zou niet op die ene wedstrijd moeten aankomen.

Ik zie clubs/fans/mensen jammer genoeg nog echt zo reageren. Triestig.

11 mei 2021 om 15:38

Ben ik het toch niet met je eens Medellin,

De competitie bestaat uit 34 wedstrijden, daargelaten dat een team getroffen kan worden door blessures of omstandigheden is het belangrijk dat een club haar sterkste team op stelt, dat is fair en als er nog niks beslist is ook noodzaak natuurlijk. Als de nummer 1 ruim voor het einde kampioen is, heeft die club dus eigenlijk de macht om andere clubs voorrang te bieden tov andere ploegen.

Niet echt te voorkomen als er meerdere belangen spelen zoals nu, maar je kunt niet als argument brengen dat 'ze' het al eerder hadden moeten beslissen en het dus hun eigen schuld is. In 34 wedstrijden moet men het fixen, dat Ajax het nu 3 wedstrijden voor het einde gered heeft doet daar niks aan af.

11 mei 2021 om 13:06

We hebben Feyenoord ter compensatie al een voordeeltje gegeven afgelopen zondag door een weinig indrukwekkende pot tegen ze te spelen, dat ze het voordeeltje niet hebben uitgepakt is een Ajax niet aan te rekenen. Wie weet gaat die wedstrijd tegen Vitesse nergens over. Feyenoord moet donderdag ook nog maar zien dat ze wat puntjes inlopen.

11 mei 2021 om 13:10

En zelfs nog met 10 man én een pingel om op 1-1 te komen. Eigenlijk heb je wel gelijk, Vitesse zou zich eigenlijk benadeeld moeten voelen, vanwege het optreden van Ajax afgelopen zondag. Gelukkig was Feyenoord zo sportief om daar niets mee te doen .

11 mei 2021 om 13:07

Dat heb je ook rond Europese clubwedstrijden of voor bekerwedstrijden (zeker voor clubs die vanuit de competitie nooit Europees gaan halen). Om het vervalsing te noemen (ook al is het een soort van geintje) vind ik teveel, maar het kan wel degelijk invloed hebben op de competities natuurlijk. Met een zomer zonder voetbal (stel dat), zou Ten Hag denk ik sowieso spelers rust hebben gegund de laatste 2 wedstrijden, omdat de buit al binnen is. Dat dan nu bepaalde spelers een zeer drukke zomer voor de boeg hebben, maakt het voor hem helemaal makkelijk.

11 mei 2021 om 13:08

Feyenoord benadeelt zichzelf bijna wekelijks.
Daarnaast zullen de B spelers van Ajax gemotiveerder zijn dan de vaste basisklanten om tegen VVV en Vitesse te laten wat ze kunnen.

11 mei 2021 om 17:15

Je hebt ook een plicht om als Ajax zijnde op de gezondheid van je spelers te letten. Zolang die bonden al die achterlijke oefen/nation en kwalificatie schema's blijven opstellen juich ik dit van harte toe. Geef er nog maar een paar rust. De blik moet al op volgend seizoen staan en eindelijk een keer een serieuze rust periode kunnen inlassen is gunstig voor Ajax.

De prioriteit van Ajax ligt niet bij het competitieverloop van andere clubs. De prioriteit ligt bij de selectie van Ajax en je moet beslissingen nemen die het beste zijn voor Ajax, ongeacht welke (eventuele) gevolgen dat kan hebben voor je tegenstanders/competitiegenoten.

Prima dat Álvarez nu ook eerder op vakantie wordt gestuurd. Heeft zich in de tweede seizoenshelft (net als Martinez) echt geweldig herpakt en zijn rode kaart tegen Feyenoord was ongelukkig, maar verder was Álvarez toch ook wel een van de redenen dat Ajax in de tweede seizoenshelft zo stabiel was.

Nu de laatste twee wedstrijden maar met Kudus spelen. Natuurlijk is Kudus een veel aanvallender dan Álvarez, maar tegen een club als VVV Venlo kan dat gewoon en tegen Vitesse ook wel. Hoop ook dat Taylor minuten krijgt, had hier en daar sowieso al wat eerder minuten mogen krijgen van mij.

Hoop tegen VVV op deze opstelling (zie opstelling).

Stekelenburg
Mazraoui
Timber
Martinez
Rensch
Gravenberch
Kudus
Antony
Klaassen
Tadic
Haller

Gravenberch, Tadic en Stekelenburg kunnen ook wel met vervroegde vakantie. Er staat niks meer op het spel, dan kun je spelers als Schuurs, Kudus, Traore en Scherpen minuten laten maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

47 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 25 1 5 1
2019/2020 Ajax 24 3 6 0
2018/2019 Ajax 29 2 4 0
2017/2018 Ajax 15 1 5 1
2017/2018 Independiente 9 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Messi evenaart record Mascherano bij benauwde zege Argentinië

Argentinië heeft zich in de nacht van maandag op dinsdag verzekerd van een plek in de kwartfinale van de Copa América. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni won in het Estádio...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Genoa heeft met Olympique Marseille gesproken over een langer verblijf van huurling Kevin Strootman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren