‘Als ik zou moeten kiezen tussen Robben of Babel, dan wist ik het wel’

Dinsdag, 11 mei 2021 om 09:25Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 09:46

De basisrentree van Arjen Robben bij FC Groningen heeft de tongen flink losgemaakt. De aanvaller leverde niet alleen twee assists af tegen FC Emmen (0-4), maar liet na afloop tevens doorschemeren open te staan voor een eventuele deelname aan het EK, mocht bondscoach Frank de Boer hem nodig hebben deze zomer. De laatste keer dat Robben in actie kwam namens Oranje was op 10 oktober 2017, toen de buitenspeler een glansrol voor zich opeiste in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden (2-0) met twee treffers.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Arjen Robben met Oranje naar het EK gaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door stryker)

Eerst maar eens even kijken hoe die de komende wedstrijden doorkomt. Overleeft hij die, zou ik niet weten waarom je hem niet mee zou nemen? Babel en Stengs zullen sowieso niks toevoegen in het veld. Kan je toch beter een Robben er nog inbrengen het laatste kwartier in de kwartfinale? Want met Stengs en Babel weet je sowieso dat je toch niks gaat forceren. Zo'n speech die hij gaf toen tegen Costa Rica, zoiets zou niemand toch kunnen in de huidige selectie? Even iedereen op scherp zetten en zeggen dat het allemaal goed gaat komen als iedereen gewoon zijn ding blijft doen. Babel kan misschien op zo'n moment een leuke rap opgooien om de bromans een beetje te versterken, maar daar blijft het ook bij.

11 mei 2021 om 12:08

Net alsof Robben wel iets gaat forceren. We hebben het hier over een EK, niet over een wedstrijdje tegen Emmen. Robben kan fysiek helemaal niet meer mee op dat niveau.

Persoonlijk zou ik voor een fitte robben kiezen.
Echter fit is hi nog niet geweest dus als je zou moeten kiezen zou het geen eerlijke keuze zijn om nu voor Robben te gaan.
Van mij hoeven ze beide niet perse mee trouwens.

Niet realistisch, maar babel had niemand meegenomen. Enige reden dat hij erbij is, is omdat hij beste vrienden met gini en depay is. Erg domme reden maargoed, zo werkt het Nederlands elftal al jaren ook met koeman werd weghorst bijv niet opgeroepen. Zitten meer dingen achter denk ik.

11 mei 2021 om 10:05

Dat irritante gezeik steeds dat Gini en Dapay de dienst uitmaken bij het Nederlands elftal, allemaal gebaseerd op aannames. Volgens mij is het nog steeds de bondscoach die met de scepter zwaait en niemand anders. Als de Boer en Koeman dan vriendjespolitiek toelaten dan moetrn zij zich de ballen uit de broek schamen. Persoonlijk denk ik niet dat het zulke mannen zijn. Maar wat mensen tegen Gini en Depay hebben, behalve de boycot is me een raadsel.

11 mei 2021 om 10:11

Ow? Waarom zit babel er dan bij? Omdat hij zoveel speelt en het zo goed doet zeker? Babel is niet eens top 10 vleugel aanvaller. Babel zit er alleen bij omdat het de vriend van is en nooit zeikt als hij op de bank zit. Als bondscoach roep je de beste spelers op, niet babel en ook nog is weghorst thuislaten wat ook onder koeman gebeurde.

11 mei 2021 om 10:40

@Aduriz20 omdat hij goed speelt in Turkije en inderdaad goed in de groep ligt misschien. Waarom leg je Babel langs een andere lat dan een Stengs? Of een Veltman? Of een vdBeek? Men papegaait elkaar maar na in de hetze tegen Babel. Hij speelt niet Messiaans nee maar om nu te doen alsof ie voor de lol er bij zit is ook onzin en sterk aangedikt. Check op VZ maar de artikelen waar hij belangrijk is voor Galatasaray met assists en beslissende goals. Het is maar wat je zelf wilt zien! Nee Stengs trekt volle zalen of een vdBeek die gemiddeld 4 minuutjes mag invallen bij een al gelopen wedstrijd. Die mogen wel obv het verleden mee en Babel dus niet? Schei uit! En nu komt men met Robben op de proppen LOL die al moeite heeft met een om niks spelend ED potje laat staan met hoge intensiteit op het EK tegen de internationale top. Nee, dat is lekker slim ... De onderbuik heerst weer eens!

11 mei 2021 om 11:51

Wie heeft het over Stengs dan? Mensen willen Gakpo, Weghorst en Noa Lang erbij hebben die allemaal een beter en constanter seizoen draairn dan Babel. Hij staat pas sinds april weer in de basis bij Galatasaray en sindsdien is er geen interland meer gespeeld dus je redenatie dat hij er bij zat door zijn goede prestaties in Turkije is onzin

11 mei 2021 om 12:36

Dus jij denkt echt dat de Boer dat doet omdat het vrienden zijn en Koeman daarvoor ook? Denk eerder dat de Boer gewoon geen goede coach is en dat hij daarom mee gaat. Ik wil Babel er ook niet bij, maar om nou te zeggen dat Gini en Depay blijkbaar de beslissingen maken en niet de bondscoach gaat mij veel te ver.

11 mei 2021 om 13:11

@Japie waar is de Stengs hetze dan? Opmerkingen over zijn haar? 300 topics omdat hij de schoonzoon van is ... Precies nergens! Dat is mijn punt. Men meet met twee maten en rekent Babel af op prestaties die ze niet eens bekeken hebben. Babel speelt meer dan goed bij Galatasaray, altijd basis en vaak belangrijk met goals en assists. Zoals ik al zei: het is maar wat je zelf wilt zien want aan de berichtgeving ligt het niet. Niemand zegt toch dat pro Babel per se anti Lang, Woutje en Gakpo is. Waar maak je dat uit op? De drie B's mee voor de flanken: Babel, Berghuis- en Wijn en Memphis kan eventueel op de flanken. Prima bezet dus ... Met dit materiaal kunnen we beter 532 spelen. Misschien moet je beter kijken naar zijn stats maar laten we voor het gemak dat van jou even aanhouden. Hij speelt dus sinds april weer en scoort twee maal en geeft vier assists. En vergelijk dat met de status van een Stengs en een vdBeek, het gaat mij om de hetze tegen hem. Men beweert nergens dat hij Messiaans speelt.

11 mei 2021 om 13:23

Babel was zelfs te matig voor Ajax en volgens mij liep hij in de ED ook niemand zomaar even voorbij. Nee Babel is een speler die je tegenwoordig met gemak kan missen

11 mei 2021 om 14:01

Altijd basis? Volgens mij kijk je dan niet echt vriend hahaha. Ben na dat stukje maar gestopt met lezen, want vanaf daar klopt het al niet meer.

Als Robben met Groningen de play-offs ingaat en zijn hoge niveau tegen Emmen in de resterende vier wedstrijden aantikt, why not? Berghuis is zeker van een plekje bij de selectie, maar Bergwijn, Babel, Stengs... Het overtuigt allemaal niet.

11 mei 2021 om 10:35

Precies, zo sta ik er ook in. Als hij nu 4 wedstrijden speelt, fit blijft en het hoge niveau laat zien (over dat laatste maak ik me geen zorgen), dan is hij een welkome versterking, helemaal gezien het feit dat we 26 man mogen meenemen.

11 mei 2021 om 11:26

Het hoge niveau ? Hij speelde met Groningen tegen Emmen, niet tegen een club uit de top 3. Men wil blijkbaar (nog steeds) niet inzien dat Robben nog niet misschien zijn oude niveau gaat halen. Ik begrijp ook de roep om hem te selecteren totaal niet. Hem meenemen als onderdeel van de technische staf zou nog kunnen, maar als speler is het niet de moeite waard om hem te selecteren, gezien zijn leeftijd en blessuregevoeligheid.

11 mei 2021 om 11:43

Gezien de dunne spoeling voorin en de schaarse ervaring die hij toevoegt zou ik hem meenemen, mits hij door de play offs been komt natuurlijk. En niet omdat hij het oude niveau nog heeft, dat beweert helemaal niemand. Maar omdat hij menig eindtoernooi gespeeld heeft en een levende legende is zonder capsones, maniertjes of Instagram allures. Ging zondag op de fiets naar huis vanaf de Euroborg 😁. Kijkend naar de alternatieven en het feit dat je er 26 mag oproepen zou ik niet weten waarom niet. Bergwijn speelt al maanden weinig en raakt geen pepernoot, Stengs voegt niks toe, Babel hoef ik niet eens over te beginnen, en Lang roept de Boer om de een of andere reden nooit op, El Ghazi zou ik ook begrijpen aangezien hij de laatste weken door de afwezigheid van Grealish bepalender is geworden voor Villa. Maar waarom dan niet Robben? Het is Robben...

Mits fit meenemen, maar dat is hij al ruim 2 jaar niet geweest. Babel en Stengs sowieso thuislaten, want van hen weet je zeker dat ze niks toevoegen.

Zeker nu je 26 spelers mee mag nemen, zou ik Robben gewoon selecteren. Als er één voetballer is die echt een inspiratie kan zijn voor zijn medespelers, dan is hij het wel. En een fitte Robben kun je er denk ik nog prima bij hebben als supersub.

Wat een onzin zeg, Robben speelt eindelijk weer een potje en heeft 2 assist tegen Emmen. Laat hem eerst de rest v/h seizoen uitspelen zonder blessure en laat zien dat hij het niveau kan doorzetten.

11 mei 2021 om 10:49

@JK Laat gaan joh ... De onderbuik heerst. Robben heeft al conditioneel moeite in de ED maar hé laten we hem vooral meenemen tegen de Europese top gebaseerd op nostalgie. We zijn dan even snel als Robben vroeger kon sprinten weer thuis. SMH! De drie B's mee: Babel, Berghuis- en Wijn. Memphis kan ook nog op de flanken uit de voeten waar dus extra ruimte komt voor Woutje. Anderzijds kunnen we ook 532 spelen met de punt naar voren als de links en rechtsbuiten niet voldoen. Maar nee Frankie moet en zal het achterhaalde 433 moeten spelen. Nou, we gaan het zien!

11 mei 2021 om 10:57

Haha laten zien of hij dat niveau kan neerzetten ' alsof die zich nog moet bewijzen haha moet toch allemaal niet gekker worden. Heeft alleen in zijn linkerteen al meer kwaliteiten dan Stengs die al tijden uit vorm is, daarnaast een Babel die er echt helemaal niks van kan.. en een Bergwijn die nooit speelt... doe mij maar ElGhazi die het verdiend, en Robben voor de 'kleedkamer ' die een Depay op zijn plek durft te zetten.

11 mei 2021 om 11:12

Je kan lachen maar je hebt het over een speler die al met pensioen was en dit seizoen slechts 166 minuten heeft gemaakt waarvan ook nog eens 80 afgelopen weekend. Dat zijn 166 minuten in twee jaar tijd. Je hebt geen idee wat zijn niveau nu nog is, ook niet adhv 2 assists tegen de nummer 18 van de competitie. Maar lach jij maar wat in de rondte.

11 mei 2021 om 11:16

Ach Stekelenburg had 5 jaar geen wedstrijd gekeept en moest ook weer het Nederlands elftal in nadat er 2 ballen tegen hem op waren geschoten... Niemand weet tot nu toe het niveau van Stekelenburg, maar toch is zijn plaatsje in de selectie al veilig? Dus mocht Robben gewoon goed spelen in de play offs en fit blijven, zie ik niet in waarom hij niet en Stekelenburg wel?

11 mei 2021 om 11:24

Was Stekelenburg net zo vaak geblesseerd als Robben?

11 mei 2021 om 11:48

Dus? Volgens mij neem je hem alleen maar mee om wellicht iets te forceren in een knock-out wedstrijd? Hij gaat niet mee voor de basis en ook niet om elke wedstrijd minuten te maken. Wellicht heb je hem een kwartiertje nodig, nou dat is het risico toch wel waard? Zolang bij heel uit de playoffs komt en zijn stempel daar kan drukken. Het is nou niet dat onze huidige buitenspelers overlopen van kwaliteit? Gooi je hem erin tegen bijvoorbeeld een België als je 0-0 of 0-1 achterstraat. Met de huidige wisselspelers voor zijn positie weet je bij voorbaat al dat het kansloos is. En mocht Robben al tijdens het toernooi geblesseerd raken op de training? Nou dat is dan jammer. Iemand anders in zijn plek die wel zou kunnen spelen maakt het niet beter. Heb ik liever niemand.

Wanneer Robben de komende wedstrijden fit blijft zou ik hem ten alle tijden meenemen. Het probleem zit hem bij Oranje in de aanval, en een fitte Robben zie ik eigenlijk nog steeds als een van de betere dan wel niet de beste aanvaller. Met zijn drive, passie, ervaring en wilskracht zie ik een grote toegevoegde waarde. Daarnaast beschikt hij nog over dermate exceptionele kwaliteiten dat het de keuze vanuit mijn oogpunt niet heel moeilijk maakt.

Als speler meenemen heeft geen zin. Genoeg talent die de toekomst heeft. Wel zou ik Robben gewoon meenemen als een soort assistent. Op de training lekker een balletje mee laten trappen en de selectie inspireren met zijn ervaring. Waarom niet?

11 mei 2021 om 10:53

Het gaat dus bij een toernooi niet om talent voor de toekomst en mensen laten wennen. Het gaat om het winnen van het toernooi. Mits Robben deze lijn doortrekt is er geen reden om hem niet te selecteren. Voegt meer toe dan Stengs, Bergwijn en Babel bij elkaar. Niet alleen voetbaltechnisch maar ook mentaal.

Ik weet bijna 100% zeker dat Arjen Robben niet heel lekker gaat liggen in deze groep of niet door iedereen met open armen ontvangen gaat worden. Dit is niet het Nederlands elftal van een aantal jaar geleden waar, onder andere, hij teveel vrijheden had om van alles en nog wat te bepalen en ermee wegkwam.

Het was een geweldige speler, maar het gaat niet alleen om zijn spel, maar ook om zijn 'persoon' en wat dit laatste betreft zie ik geen match met andere spelers. Robben was 1 van de vier die zich verheven voelde boven de rest. Zoals reeds is aangegeven; hij was een van die personen die koste wat kost nummer 1 wilde zijn. Laat staan hoe z'n humeur gaat zijn als hij daar wederom geblesseerd raakt...
Gaat hij dan weer iemand van de massagetafel jagen? Dat gaat niet geslikt worden, en terecht overigens.

Mensen laten zich verblinden door het feit dat Robben een goede voetballer was en zij zich met hem kunnen identificeren, maar als je heel rationeel naar het dossier Robben kijkt, dan is dit het Nederlands elftal een boek dat gesloten moet blijven. Hij kan altijd een nieuw boek uitbrengen waar z'n avontuur als assistent van de bondscoach begint...

11 mei 2021 om 10:23

Ben ik het niet geheel mee eens. Binnen het veld was Robben idd een eikel, maar tegen het einde van z'n interland carriere had hij wat mij betreft de aanvoerder moeten zijn ipv Van Persie. Robben is buiten het veld een nuchtere en verstandige jongen met een geweldige mentaliteit. Dat ie niet veel binding zal hebben met Promes of Noa Lang geloof ik wel, maar das ook een generatiekloof.

11 mei 2021 om 11:24

'binnen het veld was Robben idd een eikel, maar tegen het einde van z'n interland carriere had hij wat mij betreft de aanvoerder moeten zijn ipv Van Persie.'

Dat hij een eikel op het veld kon zijn vind ik niet erg. Ik kan me als tegenstander of supporter van de tegenpartij voorstellen dat je je aan zijn spelbederf kon ergeren, maar ik heb voor hem gejuicht toen hij, bijvoorbeeld, Mexico het bos in stuurde met zijn schwalbe...

Maar het gaat mij in dit geval om dat stukje collegialiteit / omgang naar zijn eigen teamgenoten. Als hij een trainer gaat worden, dan zie ik hem dezelfde fouten maken als Marco van Basten. Die twee hebben een bepaald verwachtingspatroon van anderen wat voor een groot deel gebaseerd is op hun eigen persoon (als je begrijpt waar ik op doel). Door zijn fanatisme (en egoïsme) zie ik hem (onbedoeld) botsen met spelers die niet zo als hem zijn.

Robben is volgens mij inderdaad een verstandige man, maar zo nuchter is hij niet (en dat verwacht ik ook niet direct bij een speler van zijn kaliber).

'dat ie niet veel binding zal hebben met Promes of Noa Lang geloof ik wel, maar das ook een generatiekloof.'

Je neemt twee jongens als voorbeeld, die door bijna iedereen met de nek worden aangekeken . Ik denk niet dat dit een generatie dingetje is, maar dat dit meer te maken heeft met de personen die zij zijn. Gevoelsmatig denk ik dat een Cody Gakpo, Ryan Gravenberch of Frenkie de Jong allen - tot op zekere hoogte - prima met Arjen Robben overweg zouden kunnen gaan.

11 mei 2021 om 11:47

Ja ok, beetje flauw voorbeeld die 2. Verder is dat punt over eent e hoog verwachtingspatroon ook wel valide. Het ligt eraan of hij zich gaat ergeren aan het verschil in beleving tussen hem en de anderen of hij het probeert over te brengen. Ach uiteindelijk moet ie denk ik ook lekker thuisblijven.

11 mei 2021 om 10:50

Tja de spelers die zo'n klasbak niet met open armen zullen ontvangen zijn het oranje shirt dan ook niet waard. Volgens mij ga je daar toch naartoe met 1 missie? Namelijk Europees kampioen worden. Gezellig met de boys op vakantie gaan doe je maar nadien. Wat heb je als team liever, een Robben inbrengen om nog iets te forceren of Babel, Bergwijn, Stengs? Robben is werkelijk de enige speler die in deze selectie de klappen van de zweep kent als het gaat om eindtoernooien. Heeft werkelijk alle pieken en dalen meegemaakt. Als er iemand is die zo'n kan gidsen door een toernooi is hij het wel. Als je ziet hoe blij hij was met zijn assist tegen nota bene FC Emmen dan die je toch nog hoeveel gif erin zit? Het is geen schoolkamp maar een Europees kampioenschap hé

11 mei 2021 om 10:55

"ik weet bijna 100% zeker dat Arjen Robben niet heel lekker gaat liggen in deze groep of niet door iedereen met open armen ontvangen gaat worden."

Ik denk het juist wel. De meeste spelers zijn 10-15 jonger dan hij, die hebben als jochies thuis op de bank toegekeken toen Robben een WK-finale speelde en de CL won. Ik denk dat bijna iedereen in het Nederlands Elftal enorm tegen hem op kijkt.

11 mei 2021 om 11:49

Ben het er niet mee eens dat dit een probleem zou zijn. NL bestaat voor het overgrote deel uit spelers die nog nooit wat gewonnen hebben of ubh ergens voor gespeeld hebben op internationaal niveau. Lijkt me juist fantastisch voor hun om een speler in de groep te hebben die het klappen van de zweep kent. Denk ook dat Robben een stuk nederiger zal zijn dan toen, hij was destijds absolute wereldklasse natuurlijk. Denk dat het genoeg zegt dat hij bij Groningen is gaan spelen, een veredelde middenmotor in de Eredivisie. De ambitie om te presteren staat op het tweede plan, hij wil lekker voetballen en jongens wat bijbrengen. Zo zei die Abraham onlangs nog dat de aanwezigheid van Robben voor hem een belangrijke factor was om voor FCG te tekenen. En hij heeft met de meesten ook al eerder gespeeld. Depay kon hij zelfs zeer goed mee overweg op WK 2014

Robben is qua techniek en snelheid echt nog steeds de beste. En als ik me niet vergis is hij wel eens vaker lang geblesseerd geweest en toen een op de gok meegenomen naar een eindronde. Jammer dat Van Ginkel niet echt de stappen heeft gemaakt die je zou hopen, anders had hij ook een geweldige aanvulling geweest voor het Nederlandse elftal.

Mits Robben fit blijft zou ik deze man in een 26 man selectie zeker opnemen.
Hij kan nog echt wel wat brengen in de laatste minuten, hij hoeft niet persé 90 minuten aan te kunnen omdat je dat ook niet van hem zou verwachten op het EK. Maar hij brengt wel dat kleine extra's, dat zou het EK direct al wat meer glans geven. Ik heb er helaas met de Boer weinig vertrouwen in dat het wat kan worden. Maar goed Robben zal niet meegaan, aangezien hij niet in de voorselectie zal zitten, uit die voorselectie zal de definitieve selectie gekozen worden en daar komt robbenn dus niet bij.

Lekker oppertunistisch om iemand direct een EK-selectie in te schrijven omdat hij 2 assists tegen de nummer 16 van de Eredivisie weet te produceren. Laten we gewoon lekker kijken hoe het verder gaat de komende weken met Robben voor we gaan roepen dat hij mee moet in welke rol dan ook. Sowieso vind ik dat fanatisma wat hij zogenaamd zou overbrengen op de rest van de spelersgroep onzin. Alsof je alleen maar jonge spelers zonder mentaliteit in je selectie hebt. Een Memphis, Gini, Denzell, Matthijs, Stefan, Frenkie, Owen, etc. hebben echt wel het fanatisme om er wat van te maken. Een flink aantal weet ook net als Arjen wat er in de absolute top gevraagd wordt, dus ook daar hoef je hem niet voor mee te nemen. Het zit hem vooral in kwaliteit als het niet lukt bij Memphis, Gini of Frenkie. Die geven echt wel alles. Alleen als de tegenstanders beter worden komt het er vaak (dit seizoen zeker) niet uit bij onze op papier beste spelers en sterkhouders. Dat probleem is echt niet weg als je Robben meeneemt.

11 mei 2021 om 10:17

Opportunisme hoeft niet altijd een slechte eigenschap te zijn. Een toernooi heeft zijn eigen dynamiek. Wanneer Robben nog 4-5 aardige potjes speelt vind ik het zeker een optie.

11 mei 2021 om 10:23

Dan heb je wat mij betreft ook weer een andere situatie. Als hij vanaf nu nog 4 a 5 potjes speelt en daarin 2 doelpunten en 3 assists geeft (ik noem maar wat) dan heb je alweer een andere situatie. Dan heb je een beter beeld van zijn fitheid (want de wedstrijden komen nu snel achter elkaar) en hij heeft het dan laten zien tegen wat betere tegenstanders onder druk. Donderdag speel je tegen AZ dat nog vol voor plek 2 gaat en daarna heb je nog play-offs. Dat lijken mij prima graadmeters om mee te nemen. Doet hij het dan nog steeds en weer goed, dan is het inderdaad een overweging waard. Maar nu al die roep na 2 assists tegen FC Emmen. Kom op zeg.

11 mei 2021 om 10:28

Dat ben ik met je eens. Het moet wel iets meer inhouden dan een potje tegen Emmen. Maar Robben hoeft zich wat mij betreft geen 10-20 wedstrijden op rij te bewijzen.

11 mei 2021 om 11:50

Het Nederlands elftal onder De Boer is echt drama. Misschien kan Robben de jongens nog aan het voetballen krijgen. Zonder Robben liggen we er toch in de eerste ronde uit ben ik bang. Het is niet alsof het doordat Robben deel uitmaakt van 26 selectiespelers, dat daarom het EK niet wordt gewonnen. Plus, als hij conditie blijkt te hebben voor 30 goede minuten, nou dan gebruik je hem toch voor die 30 minuten. Hier worden jeugdspelers als Lang genoemd, en dan gesteld dat die een betere voetballer is, nou Robben op zijn 42ste is nog beter dan dergelijke spelers. Met middelmaat kom je al helemaal nergens!

Babel hoort er ook gewoon bij. Dan zou ik eerder Bergwijn skippen.

11 mei 2021 om 10:17

Op basis van wat?

11 mei 2021 om 10:19

Waarom Bergwijn wel en Babel niet? Ik vind Babel een allrounder die redelijk balvast is en aardig in de combinatie. Daarnaast is hij fysiek sterk, nog redelijk snel, kan hij redelijk koppen, kan hij met links en rechts redelijk schieten, laat hij de kop niet hangen en zorgt hij niet voor problemen.

11 mei 2021 om 11:12

Mwah, ik vind Babel de laatste jaren juist niet meer zo balvast, passzuiverheid is laag, bovendien heeft hij in de laatste 3 seizoenen welgeteld 1 kopgoal gescoord. Nog los van de discussie "robben wel of niet mee" zou ik Babel hoe dan ook thuis laten.

11 mei 2021 om 11:24

Falcao1984. Uhmmmm welke Babel heb jij precies de laatste tijd in het Nederlands elftal gezien? Alles wat jij opnoemt heeft die juist niet laten zien?

11 mei 2021 om 11:56

Babel, Stengs, Promes en Bergwijn zou ik alle vier niet meenemen. Laat ze maar weer eens laten zien dat ze erbij horen door indruk te maken bij hun clubs. Dat is de bedoeling van Oranje. Berghuis, Lang, Gakpo en Weghorst hebben allemaal meer recht om geserveerd te worden

Ff serieus, maar voor de speelminuten moet je op Robben niet rekenen. Laten we ff kijken of ie donderdag tegen AZ alweer kan lopen en of ie dan heel blijft. Het is natuurlijk een mooi idee, maar het begint nu bijna te lijken dat mensen denken dat ie nog wereldtop is ofzo. Ik blijf er verder wel bij dat hij als voorbeeld voor de jonge jongens mee kan, want die blaagjes die we hebben rondlopen kunnen qua mentaliteit wel wat opsteken van opa.

11 mei 2021 om 10:23

Ik denk dat wanneer hij nog 4-5 potjes aardig speelt het een prima aanvulling is. Op een eindtoernooi zijn vaak jongens belangrijk die in het seizoen weinig gespeeld hebben. Nou is Robben 37, maar dat hoeft op zich geen belemmering te zijn.

11 mei 2021 om 10:24

Ja is ook zo. Het zou natuurlijk fantastisch zijn om hem nog een keer in Oranje te zien, maar ook als 26e man kan je hem toch wel meenemen lijkt me.

Robben is toch gewoon een geheim wapen?
In de laatste minuten 1 van Nederlands grootste voetballers ooit inbrengen. Iedere verdediger die al 80 minuten heeft gespeeld zal zich rot schrikken als hij ziet dat Robben in gaat vallen.

En dat gezeik van, "babel is er voor de kleedkamer!". Daar ben ik ondertussen ook klaar mee. De beste 26 moeten worden meegenomen. Klaar punt uit.

11 mei 2021 om 11:01

Babel hoort er ook gewoon bij. Dan vind ik Bergwijn eerder een twijfelgeval.

11 mei 2021 om 11:26

Vertel mij eens @falcao1984 .
Babel, de man die in 35 wedstrijden 6x scoort en 5x een assist scoort.
Babel, de man die 10x heeft gescoort in zijn 69 interlands.
Babel, de man die "goed is voor de kleedkamer". Ik vind bijvoorbeeld rapper Snoop Dogg
Altijd leuk om te zien, maakt veel grapjes en is in de regel ook wel positief. Moet Amerika hem dan ook meenemen naar het WK volgend jaar?

Om welke reden moeten we Babel nou echt per se meenemen volgens jou?

Manman wat een dompraat, hij heeft in twee jaar tijd nog geen een volledige wedstrijd gespeeld. Hou toch op met die rare toestanden. EK is geen picknick! Robben gaat niet mee en iedereen die t voorstelt doet aan tijdvulling en borrelpraat. Dacht dat t topsport was

11 mei 2021 om 10:32

Oh, want Stengs zou niet meegaan puur om te picknicken ?

Zoals ik al eerder heb aangegeven. Je gaat er heen om te winnen en niet om bijvoorbeeld een gezellige oom (babel) gelukkig te maken.
Mensen doen nu net alsof Robben niets heeft gedaan in zijn carrière en alsof dat hij al 8 jaar is gestopt met voetbal. Hij is 1 jaar met Pensioen geweest en is helaas bijna heel het seizoen geblesseerd geweest. Tijdens dit seizoen heeft hij zich de pleuris gewerkt om weer op het veld te kunnen staan en afgelopen weekend heeft hij laten zien dat hij nog steeds bij de top van Nederland hoort.

Als Robben tevreden kan zijn als wisselspeler, zal ik hem zeker meenemen. Moet je voorstellen; je moet de stand naar je toe trekken, en je hebt Robben op de bank zitten

Als ze Gakpo maar meenemen. Het zou een blunder zijn om die jongen thuis te laten en om een Babel of Robben wel mee te nemen. Gakpo is superfit, in vorm en altijd enorm doelgericht. Voor mijn part laten ze Bergwijn ook thuis, die jongen speelt amper en heeft ook al een jaar geen goal gemaakt.

Robben boven Babel absoluut. Maar serieus, beide zouden niet mee moeten naar het EK. Robben heeft zijn tijd gehad bij Oranje. Het is nu wel echt tijd voor andere. En Babel is gewoon niet goed genoeg meer, en kan eigenlijk ook in categorie van Robben, het is tijd voor andere. Met Gakpo en Lang zijn er 2 betere opties dan beide. Dus wat mij betreft gaan die 2 mee, ipv babel stengs of bergwijn. Zo moeilijk lijkt me dat niet toch.

11 mei 2021 om 11:03

Lang is mentaal niet stabiel. Gakpo hoort er wel bij.

Tsja op basis van verleden zou je zeggen ja. Maar het is allemaal wel heel erg opportunistisch op basis van een uurtje tegen Emmen. Eerst maar eens kijken of hij fit blijft.

Mensen beoordelen Robben nog altijd om zijn snelheid, maar zien zijn steekballen over het hoofd. Wat een ballen gaf hij aan zijn medespelers. Die 2 assists bevestigen dat ook. Als er iets geforceerd moet worden, dan heb je gewoon een speler met een goede pas nodig.

Babel gaat 100% mee naar het EK. Na het lezen van de comments vraag ik me af of de mensen wel naar voetbal kijken. Dus ik zal deze mensen even helpen. Als je een keer voetbalwedstrijd gaat kijken dan zul je zien dat Babel op rechts of in de spits speelt. Robben speelt op links. Ik ben eerder benieuwd hoe de bondscoach het middenveld in elkaar zet. Want met zulke goede spelers moet het veel beter op het middenveld

11 mei 2021 om 11:56

Ik vraag mij af of jij de afgelopen 12 jaar voetbal hebt gekeken als je roept dat Robben op links speelt. Ja, hij is daar begonnen, maar dat is alweer 20 jaar geleden. Laatste tig jaar speelt hij vanaf rechts en juist Babel speelt al zijn hele carriere vanaf links of vanuit de spits. Lachwekkend om dan anderen de maat te nemen of ze wel voetbal kijken. Er zijn 2 opties, of jij kijkt geen voetbal de laatste 12 jaar of je weet niet wat het verschil tussen links en rechts is.

Babel neem je niet mee voor zijn voetballend vermogen, enkel voor de ervaring.

Als je dan naar ervaring kijkt dan gaat de voorkeur uit naar Robben, zoveel meer ervaring en een echte leider in en om het veld. Ook als hij niet speelt dan zweept hij het elftal op.
In mijn ogen onmisbaar tijdens een toernooi.
Komt dan nog bij dat een fitte Robben nog altijd een betere voetballer is dan Babel.

11 mei 2021 om 11:58

Wat heb je aan een speler met ervaring die niet goed genoeg is voor de basis?

14 mei 2021 om 13:23

Een speler met de nodige ervaring is heel waardevol binnen een selectie. En je neemt niet enkel spelers mee voor de basis toch? Een selectie moet ook een bepaalde balans hebben, alleen maar jonge talentvolle spelers meenemen is niet verstandig. Een ervaren speler moet uiteraard voetballend ook wel iets kunnen toevoegen. Persoonlijk zou ik daarom Babel en Robben beide niet opnemen in de selectie.

Ik snap echt niets van mensen mensen die roepen hij is niet fit of wat voor bullshit dan ook. Neem hem mee en laat hem focussen op een halve wedstrijd of zo. Zoveel kwaliteit moet gewoon mee.

Laat ik voorop stellen dat ik Babel ook niet had meegenomen, maar Robben is gewoon nog niet fit genoeg en heeft te weinig ritme om mee te kunnen draaien op zo'n toernooi. Dus nee, Babel niet en Robben niet. Liever spelers die iets jonger zijn. Enige reden om die twee of een van hen mee te nemen is de hierarchie in de groep en het op scherp zetten van de andere spelers. Dat kunnen zowel Babel als Robben. Maar ik heb niet het idee dat dit een probleem is bij Oranje, met spelers als Wijnaldum, Van Dijk, De Vrij, Blind, Depay, die ook wel weten wat er wordt gevraagd.

Ik zou Robben sowieso meenemen, want wie heb je nou voor linksbuiten. Berghuis en strengs. Als je ziet hoe Robben “tekeer” ging tegen Emmen in de coaching en het doorgaan doorgaan doorgaan.. het is iemand die op het allerhoogste niveau heeft gespeeld en het klappen van de zweep als geen ander kent, hij weet precies wat te doen en kan de jongens daarin helpen. Bij Babel zie ik daar niet echt de juiste persoon in.. Plus dat Robben wat extra’s brengt, ik zeg niet dat hij in de basis moet maar een laatste kwartiertje als je wat moet forceren heeft hij wel die actie of dat steekballetje in huis. Kortom, sowieso meenemen!

11 mei 2021 om 14:59

Berghuis en Robben zijn sowieso rechtsbuiten en Stengs volgens mij ook, toch?

12 mei 2021 om 15:29

Ja sorry, dat bedoel ik ook

Het nadeel van Robben meenemen als reserve speler is dat het dan waarschijnlijk het hele toernooi alleen maar over Robben gaat. Had je hem niet moet inbrengen, had je hem niet eerder in moeten brengen, had hij niet in de basis moeten staan. Ik denk niet dat dit de selectie ten goede komt. Ga je Robben als basisspeler meenemen dan denk ik helemaal dat er veel frictie ontstaat in de selectie.

11 mei 2021 om 20:58

Als je Robben niet meeneemt dan gaat het ook het hele toernooi over Robben. Ik zou die rapper met het roze haar thuislaten. Dat is een waailap en brengt qua motivatie helemaal niets extra's.

Word 1 wedstrijd tegen een degradatie kandidaat Emmen ineens de graadmeter om Robbe in het NL elftal te krijgen? Dit is wel een toppunt van Opportunisme en een waan van de dag. Ik heb heel veel respect voor Robbe maar eens houd het op en we willen niet dat hij weer 3/4 van het toernooi bij de fysio zit vanwege blessures. Babel behoort momenteel tot 1 van de bepalende spelers bij Galatasaray dat 3e staat met 3 punten achterstand op Besiktas.

11 mei 2021 om 21:02

Derde plaats in de Turkse competie. Nou, nou.

Ik zou kiezen voor Babel die is net even wat fitter als Robben en heeft het in sommige wedstrijden ook niet slecht gedaan.

11 mei 2021 om 23:30

Heeft vanavond weer zijn doelpunt gepakt al was het maar via een penalty. Galatasaray staat nu 2e met 1 punt achter Beksitas.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger30
D. DumfriesVerdediger32
P. van AanholtVerdediger30
F. de JongMiddenvelder30
D. BlindVerdediger30
G. WijnaldumMiddenvelder33
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1497 fans
Middenvelder, 37 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Groningen 7 0 0 0
2018/2019 Bayern München 12 4 1 1
2017/2018 Bayern München 21 5 0 0
2016/2017 Bayern München 26 13 0 0
2015/2016 Bayern München 15 4 1 0
Laatste voetbalnieuws

Arjen Robben duikt op bij FC Groningen Onder-18: ‘Ineens stond hij in de basis’

Arjen Robben heeft zaterdag een half uur meegespeeld met FC Groningen Onder-18. In het verloren oefenduel met FC Utrecht Onder-18 (1-4) begon de routinier in de basis. Zijn ploeggenoten keken verbaasd...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren