Sulemana reageert op interesse Ajax: ‘Ik wist al een week dat ze zouden komen’

Dinsdag, 11 mei 2021 om 07:55Yanick Vos • Laatste update: 08:29

Kamaldeen Sulemana staat open voor een transfer naar Ajax. Het negentienjarige talent van FC Nordsjaelland reageerde maandagavond op de aanwezigheid van directeur voetbalzaken Marc Overmars bij het duel met FC Kopenhagen (2-2). De Ghanees voelt zich naar eigen zeggen klaar voor de volgende stap in zijn carrière. Ook technisch manager Jan Laursen was op de hoogte van de aanwezigheid van Overmars op de tribune en spreekt van ‘een goede band’ met Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door regulator)

"ik sta open voor alle competities, in het bijzonder de top vijf van Europa, maar ook grote clubs buiten de grootste competities zijn interessant." Mede hierdoor denk en vrees ik dat Ajax gewoon naast de pot gaat pissen als clubs zoals Bayer Leverkusen en Manchester United zich ermee gaan bemoeien. Maar we weten ook dat Overmars goed in onderhandelen is en spelers kan verleiden zich aan Ajax te binden.

11 mei 2021 om 08:26

Rechtstreekse plaatsing voor de Champions League maakt het winkelen ook een stuk makkelijker. Dat is voor veel spelers een droom en voor Ajax een heel groot voordeel tov de kleinere clubs in de grote competities.

11 mei 2021 om 09:23

Natuurlijk is dat zo. Ik doel meer op het opzien tegen de grote clubs in o.a. Engeland vanuit Afrika. Toen ik zelf in Afrika was viel mij enorm op hoe Chelsea en Manchester United opgehemeld werden.

Maar we hebben het nu niet over kleinere clubs in grote competities. Machester United en Leverkusen zijn clubs die normaliter bij de grotere clubs horen, daarom verloor Ajax helaas ook de strijd om Bailey met Leverkusen. Daarnaast kunnen deze clubs een veel hoger salaris bieden.

11 mei 2021 om 10:05

En toch kiezen ze vaak voor het hogere salaris en de sterkere competitie. Je hebt wel een punt hoor, maar uiteindelijk blijf je als Ajax zijnde afhankelijk van het uitgangspunt van de speler.

11 mei 2021 om 10:08

Nou, ik ben zelf Ghanees en ben regelmatig in Ghana geweest en ik kan je garanderen dat de naam Ajax daar het meest indruk maakt. Ik denk uiteindelijk wel dat Kudus cruciaal gaat zijn. Als hijzelf zeer tevreden is en dat in positieve wijze kan overbrengen aan Sulemana dan maakt Ajax zeker een kans

11 mei 2021 om 08:51

Dit riep men ook bij Antony en Kudus. Ajax heeft een goed verhaal, bewijst talenten goed te kunnen doorontwikkelen. En Kudus en Kama zijn echt dikke maatjes, kan natuurlijk handig zijn om hem over te halen. Heb veel vertrouwen in de komst van deze jongen. Zijn al lange tijd behoorlijk intensief, concreet met hem bezig.

11 mei 2021 om 10:30

Dit riep men ook bij Bailey en Richardilson en daar hadden ze dus gelijk @Downwards, dus 50/50 het is allang en breed duidelijk dat Ajax niet Per definitie de beste optie hoeft te zijn. Je kan gewoon prima slagen in een topcompetitie als jonge gast, maar dan niet gelijk naar de top, maar naar de subtop a la Everton en leverkusen

11 mei 2021 om 11:28

Toen Ajax die spelers wilde halen, verkeerde de club in een andere situatie. Er is nadien veel gebeurd: Ajax heeft het Europees niet slecht gedaan voor een Nederlandse club en ze hebben een stabiel elftal. Bovendien is Ajax gegarandeerd van de CL. Dat vinden spelers best fijn.

11 mei 2021 om 14:21

@maurootje: Afgezien van wat Kyle hierboven al zegt, zijn Bailey en Richardilson hele andere verhalen. Bailey kreeg in eerste instantie geen werkvergunning in NL en toen hij bij Genk speelde werd hij al redelijk te duur. Transfer van Richardilson was al haast zeker, maar veranderde echt last minute. Zulke gevallen komen bijna nooit voor en zijn eerder vergelijkbaar met Ronaldo/psv.

Natuurlijk zul je altijd spelers hebben die je net niet kunt halen en dat is ook heel normaal. Verandert niets aan het feit dat Ajax tegenwoordig een goed uitgangspunt heeft.

11 mei 2021 om 11:46

Het ligt er maar aan wat clubs als Leverkussen en Manchester zo'n jongen te bieden hebben. Wat Ajax te bieden heeft is duidelijk, een van de vier plekjes als buitenspeler. Of de andere genoemde clubs hem ook bij het eerste elftal willen hebben, dat is maar afwachten.

Wat zijn de kwaliteiten van deze speler? Qls ik naar zijn statistieken kijken is het erg matig met maar 4 goaltjes je zou denken dat die de deense competie aan schort schiet als het zo groot talent is? Antony en neres scoren al veel minder dan tadic en veel minder assist ook, we moeten een buitenspeler met rendement gaan halen of die zich op dat vlak kan ontwikkelen zoals Ronaldo dat zo mooi deed.

11 mei 2021 om 08:33

4 goals en 6 assists in 20 optredens is gewoon best goed. 0.5 g+a per wedstrijd en wellicht hoger per 90 minuten. In een andere competitie/beter team kan dat nog verder stijgen.

11 mei 2021 om 08:34

“We moeten een buitenspeler met rendement gaan halen”.. dat gaat niet lukken, want jonge buitenspelers met rendement gaan direct naar “super league clubs”. “Of die zich op dat vlak kan ontwikkelen”... oftewel, een buitenspeler met weinig rendement maar met potentie om meer rendement te gaan halen. Ik ben nu een beetje nieuwsgierig naar wat voor spelers je denkt dat clubs zoeken. Buitenspelers zonder rendement en zonder potentie om zich te kunnen ontwikkelen op dat vlak?

11 mei 2021 om 08:36

Beetje selectief om 4 goals in 20 wedstrijden in de reguliere competitie alleen te gebruiken. Dan moet je ook 6 goals in 6 wedstrijden van de kampioenspoule meenemen, samen kom je dan op prima statistieken. 26 wedstrijden 10 goals en 6 assists.

11 mei 2021 om 09:45

Ze spelen daar al sinds maart in de kampioenspoule en de statistieken van die wedstrijden zijn niet meegenomen. Het gaat dus eigenlijk om 10 goals en 6 assist in 26 wedstrijden.

11 mei 2021 om 10:52

De kwaliteiten van Sulumana zijn zijn snelheid en zijn dribbel. Als je ziet hoeveel ruimte er wordt weggegeven in sommige wedstrijden, dan is dit gewoon een sterk wapen. Kijk naar de snelheid van Bergwijn en Mailen. Daar creëren die gewoon veel kansen mee. Overmars scout deze jongen omdat we dit in de huidige selectie niet hebben. Hij zal ook niet voor de basis voor komend seizoen worden gekocht. Die basis voorin is Tadic, Haller en Anthony. Hij is gehaald als back up en voor als er in de tweede helft die ruimtes gaan ontstaan. Het zou daarom een prima aankoop zijn en passen in het beleid van Ajax.

11 mei 2021 om 13:21

De beste jongen heeft 10 goals en 6 assists in de Deense competitie dit jaar (reguliere competitie plus kampioenspoule), dit alles in 26 duels - 2245 minuten. Is elke 140 minuten direct betrokken bij een goal als jochie dat net 19 jaar oud is geworden. Hoe is dat in hemelsnaam "erg matig"? Dat zijn gewoon uitstekende statistieken. Ook tegen de beste ploegen in de competitie heeft hij zichzelf laten zien: 2 goals tegen FC Kopenhagen, 2 goals tegen Midtjylland, 2 assists tegen Brondby IF. Ook op zijn 18e zijn debuut gemaakt in de ploeg van Ghana. Nee, dit is zeker geen erg matige speler hoor, echt wel een aardig groot talent!

Ik ging wat beelden kijken, overtuigd ben ik nog niet hoor. Zijn IQ voetbal is totaal niet wauw ofso. Heeft wel dreiging, is snel, een beetje een Vini 2.0 hehe (nja wel wat klinischer). Nee maar prima talent, vast maar we moeten niet gaan doen alsof Ajax hier de nieuwe Mbappe binnenhaalt, indien zij hem daadwerkelijk gaan kopen.

11 mei 2021 om 08:44

Het probleem is dat supporters dat altijd wel denken. Kijk Antony. Een uitstekende vleugelspeler met de potentie om voor Ajax een absolute topspeler te worden en door te groeien naar een topcompetitie. Maar het is absoluut geen niveau Neymar. Als hij na zijn geweldige begin qua rendement stokt (want zijn slagingspercentage qua acties bleef hetzelfde) dan komen direct de bakken met kritiek.

11 mei 2021 om 09:10

Kritiek op Antony is terecht. Hij moet echt veel meer en vaker gebruik maken van zijn snelheid. Mensen gingen zelfs twijfelen aan zijn snelheid omdat hij zo weinig op snelheid de diepte op zocht dan wel passeerde. Je zag het eigenlijk alleen bij terug verdedigen dat er wel degelijk veel snelheid in hem zat. Ten Hag spoorde hem eindelijk aan en Malacia wordt er behoorlijk uit gelopen en vervolgens was hij los en passeerde binnendoor en buitenom en werd vele malen dreigender en minder voorspelbaar. Dat moet hij gewoon neer doen. Enige waar ik aan twijfel is of hij voldoende inhoud heeft om dit 90 minuten vol te houden.

Lijkt me een prima speler voor Ajax en ik denk ook dat ze een grote kans maken om hem binnen te halen, vooral gezien de voorbeelden die Ajax kan overleggen met het opleiden van grote talenten. Ik vraag me wel af, en misschien is dat ook een beetje in alles een probleem zoeken, waarom zit Overmars in Denemarken als er nog steeds een negatief reisadvies is voor o.a. Denemarken. Lijkt me nu niet dat een wedstrijd bekijken noodzakelijk is. Gaat Overmars dan nu ook in quarantaine voor minimaal 5 dagen? Verwacht het niet want in de voetballerij denken ze volgensmij allemaal privileges te hebben onder het mom, wij worden regelmatig getest. En even voor de duidelijkheid, dit gebeurt ook bij PSV wat ik niet snap, maar moet hier reageren op het bericht

11 mei 2021 om 09:23

Volgens de website van de overheid moet je in Denemarken zelfs 10 dagen in quarantaine, tenzij je na 4 dagen een negatieve pcr-test kunt overleggen. Vervolgens moet je bij aankomst in Nederland ook weer in thuisquarantaine van 10 dagen, tenzij na 5 dagen een negatieve test kunt overleggen. Houdt dus in dat je voor zo'n tripje minimaal 9 dagen binnen moet zitten 😅 Maarja, als dat een goede speler oplevert.....

11 mei 2021 om 12:20

@ PSV-Mark

Dat soort regels gelden eigenlijk alleen voor "normale" burgers, er zijn altijd uitzonderingen. Dan moet je denken aan diplomaten/politici, mensen die tot de transnationale wereld behoren (die zo ie zo al boven alle reguliere nationale/internationale wetgeving van landen, EU, VN etc staan) en natuurlijk mensen die behoren tot (of werken voor) het groot kapitaal/multinationals.

Ik vind het grappig om te lezen dat deze jongen 4 goals en 6 assist uit 20 wedstrijden heeft (0,5 per wedstrijd) en iedereen dit een flink aantal noemt. En vervolgens vind dat Haller niet genoeg rendement levert met 9 goals, 5 assist in 17 wedstrijden (bijna moyenne van 1). Hoe krom zijn wij in dingen vergelijken. En ga nu niet komen met leeftijd enzo, want we hebben het over rendement. En rendement staat los van een leeftijd.

11 mei 2021 om 09:42

Natuurlijk staat rendement niet los van leeftijd. Toen Haller 19 was scoorde hij 4 doelpunten in 25 wedstrijden in de Ligue 2. Aangezien dat rendement omhoog is gegaan heeft hij zich dus ontwikkeld, waaruit je kunt afleiden dat het rendement van de Sulemana voor zijn leeftijd dus prima is. Als je op je 19e al een prima rendement kunt overleggen dan heb je dus de potentie om dat te ontwikkelen de komende jaren. Buiten dat is er toch niemand die kritiek heeft op het rendement van Haller? Volgens mij krijgt hij daar toch juist de complimenten voor?

11 mei 2021 om 10:22

@skede,

Rendement staat 100% los van leeftijd. Waarover jij nu praat is potentie. Als je een speler nodig hebt met een hoog rendement dan maakt het niet uit of hij 18 is of 30. Wil je zeggen dat iemand van 18 die 8 goals in 10 wedstrijden maakt een beter rendement heeft dan iemand van 30 die 12 goals maakt in 10 wedstrijden? Nee, dus rendement is 0% leeftijd gerelateerd.

11 mei 2021 om 10:36

Nee, we praten in principe beide over potentie. Jij vindt het namelijk vreemd dat bij de ene speler een bepaald rendement als goed wordt gezien, terwijl volgens jou dat bij een andere speler niet goed genoeg zou zijn volgens anderen (overigens betwijfel ik of er echt mensen zijn die menen dat Haller te weinig rendement heeft maar dat terzijde). De reden voor het verschil in benadering is simpelweg de potentie. Van een 19-jarige kun je simpelweg (bijna) niet verwachten dat hij hetzelfde rendement haalt als een ervaren aanvaller. En dus is het niet zo gek om de kijk op het rendement van zo'n jongere speler anders te benaderen. En dus is rendement wel degelijk leeftijd gerelateerd.

11 mei 2021 om 13:00

Daarnaast is rendement wel degelijk (deels) leeftijd gerelateerd. Je wordt naar mate je vaker in bepaalde situaties doet, kalmer en beter in afronding, je leert beter overzicht bewaren en je passing wordt nog nauwkeuriger. Dat heeft allemaal te maken met ervaring en leeftijd, wat een directe invloed heeft op je rendement. Het is volkomen onzin om te zeggen dat het helemaal los staat van elkaar.

Ook onzin om te zeggen dat iemand van 18 met 8 goals een beter rendement heeft dan iemand van 30 met 12 goals, want rendement is absoluut. Het gaat om minuten per doelpunt/bijdrage en niet om subjectieve randzaken. Wel is het duidelijk dat het rendement hoger wordt naar mate iemand beter met situaties om kan gaan, zie bovenstaand.

11 mei 2021 om 10:10

Als je de wedstrijden in de kampioenspoule meeneemt (die al een tijdje bezig is) kom je uit op 10 goals in 26 wedstrijden. Dat is voor een buitenspeler toch dikke prima. Sowieso kan je statistieken van buitenspelers en spitsen niet direct met elkaar vergelijken Imo.

11 mei 2021 om 10:26

@chefvoetbal. Dan kun je hem dus beter vergelijken met Tadic(beiden linksbuiten)?! Laten we die cijfers maar niet pakken, dan is het helemaal rampzalig. Maar ik hoop dat je snapt wat ik bedoel? Mensen kraken Haller af terwijl hij gewoon een goed rendement haalt. Terwijl ze ineens 10 uit 26 wel geweldig vinden. Maar los van dat, heb filmpje van hem zitten kijken, maar wat ik zie, zijn snelheid, techniek, behendigheid & schot zien er goed uit. Hopen dat Ajax hem kan binnenhengelen.

11 mei 2021 om 10:53

Je leest het bericht van chefvoetbal verkeerd. Het gaat om 10 goals en 6 assists in 26 wedstrijden. Hij telt dus de 6 goals die door Sulemana in de kampioenspoule zijn gemaakt terecht mee. Dan zijn het toch best aardige statistieken. Vergelijken met de 22 goals en 26 assists uit 48 wedstrijden van Tadic. Is daarentegen niet bepaald eerlijk. Tadic speelt namelijk bij de nummer 1 uit de competitie, terwijl Sulemana bij de nummer 5 uit een competitie met slechts 12 teams speelt. In de Eredivisie kan ik me niet zo snel een 19 jarige speler van een middenmotor voor de geest halen die zulke statistieken kan overleggen.

11 mei 2021 om 13:14

@peerberwers, wat ik voorafgaand aan je bericht ook al aangaf. Rendement heeft niks te maken met leeftijd of positie op je ranglijst. Cijfers die je ziet zijn de cijfers die tellen. ongeacht waar hij speelt, hoe oud hij is of tegen wie hij speelt. Zal het opnieuw uitleggen: Iemand van 18 jaar die voetbalt bij PEC Zwolle en 20 keer scoort in 20 wedstrijden, heeft een minder goed rendement dan iemand van Ajax die 30 is en 30 keer scoort in 20 wedstrijden. Het is niet dat de speler van PEC ineens een beter rendement heeft omdat hij jong is en niet bij Ajax speelt.
Jullie praten over potentie, ik heb het hier puur over rendement.

11 mei 2021 om 12:56

Klein nuanceverschil is wel dat Haller een gearriveerde speler is en deze kerel een jong talent. Dan kan je wel met een onzinargument aankomen dat het los zou staan van leeftijd, maar Messi en Ronaldo hebben ook niet deze cijfers sinds hun negentiende. Daarnaast is Haller een centrumspits en afmaker, en deze jongen een buitenspeler. Ook nog een klein verschil is de club waar hij bij speelt. Of je nou in de spits loopt bij een team wat met kop en schouders boven de rest uitsteekt, of bij een club die meedraait in de subtop (werden zesde in de reguliere competitie). Ik weet wel waar een aanvaller meer kans krijgt om te scoren, jij?

11 mei 2021 om 13:18

@ajaxxxlove, Dus omdat hij bij een mindere club speelt is zijn rendement beter ?!
Ik praat zoals al 4x aangegeven puur over rendement, en niet over potentie !
En inderdaad, Messi en Ronaldo hadden ook niet de cijfers die ze nu halen, maar daarom hadden ze een minder goed rendement dan nu. Neemt niet weg dat het 2 grote talenten waren en dit ook waargemaakt hebben, neemt ook niet weg dat Sulemana dat niet is. Maar rendement is het woord waar ik al heletijd over praat, en niet over potentie, leeftijd of andere clubs.

11 mei 2021 om 13:33

Je kunt rendement niet afschuiven op slechts het aantal doelpunten en wedstrijden. Er komt veel meer bij kijken. Hoe vaak komt zo een speler voor het doel, hoe vaak en hoe lang speelt zijn team op de helft van de tegenstander, dit zijn allemaal belangrijke gegevens om rendement echt goed te interpreteren. Misschien krijgt die jongen maar een derde van de mogelijkheden tot een eindproduct vergeleken met Tadic, ik krijg weinig mee van Nordsjaelland dus ik zou niet kunnen zeggen wat de situatie is.

11 mei 2021 om 13:38

Nee, omdat hij bij een mindere club speelt, komt hij minder in scoringspositie en dat is een hele legitieme reden om een minder rendement te hebben. Dat hij een lager rendement heeft dan een centrumspits bij een dominante club is helemaal niet gek. Ik snap daarom niet waarom je het überhaupt zou aanhalen. Moeten we allemaal gaan klappen omdat Haller een 'goed' rendement haalt? Waarom verbaast het je dat mensen er tegenin gaan met zinnige argumenten? Ook klaagt niemand over het rendement van Haller, maar om wat hij brengt in het veldspel. Ook heeft een supporter best reden tot klagen, aangezien Klaassen als middenvelder praktisch hetzelfde rendement heeft. Al met al een vrij rare, lege opmerking van je. Zeker als je zegt dat rendement niet gebonden is aan leeftijd. Het moge duidelijk zijn dat dat wel zo is. Als je zegt dat zijn rendement lager is dan dat van Haller, dan klopt dat. Maar goed, het klopt ook dat gras groen is, of water nat. Het wil verder namelijk helemaal niets zeggen.

Ik heb de indruk dat deze jongen in ieder geval zelfverzekerd is en goed met druk om kan gaan. Hij zag de scout (en Overmars) de trainingen bijwonen en wist dat ze bij de wedstrijd zouden zijn, maar scoort en wordt motm. Goed, het is geen kolkend stadion met vijandige fans, maar toch.

Ajax wilde hem al tijdens de winterstop al overnemen dus het komt niet als een echter verassing.

Groot talent en in mijn ogen een typische Ajax-aankoop. Hoop dat hij voor Ajax zal kiezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

SeizoenClubW
2020/2021 FC Nordsjælland 29 10 8 1
2019/2020 FC Nordsjælland 13 4 5 0
Laatste voetbalnieuws

NOS: Ajax heeft aankoop van vijftien miljoen euro bijna binnen

Dat Ajax zich bij Feyenoord heeft gemeld voor Steven Berghuis, betekent niet dat de komst van Kamaldeen Sulemana van de baan is. Integendeel: de NOS weet dinsdag te melden dat de...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren