‘Alsof Ihattaren daar ineens basisspeler zou worden, dat zit er gewoon niet in’

Dinsdag, 11 mei 2021 om 07:12Yanick Vos • Laatste update: 12:47

Mohamed Ihattaren kreeg afgelopen weekend kritiek te verwerken naar aanleiding van een post op social media. Terwijl hij vanwege ziekte zondag niet mee kon spelen met PSV tegen Willem II, bezocht hij zaterdagavond een moskee en liet hij dat zien aan zijn volgers op Instagram. Kenneth Perez vindt het een onhandige actie, ook al bleek dat Ihattaren de moskee bezocht vanwege de Ramadan. “Hij doet gewoon wat hij wil”, aldus Perez maandagavond bij Voetbalpraat.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door hansi)

Ajax is juist de perfecte plek voor die jongen. Ja vanzelfsprekend is het dat hij het uiteindelijk zelf moet doen maar bij Psv is er gewoon heel wat veranderd en ook in zijn prive leven was een mindere periode. Maar onder van Bommel was Ihattaren gewoon top. En ik ben er van overtuigd dat hij bij Ajax weer zal opklimmen en verder groeien. En waarom? Vanwege 1 de trainer en zijn spelopvatting, bij Ajax wordt er gewoonweg echt voetbal gespeeld. Balbezit, temporiseren, combinatievoetbal, positiespel, willen domineren aan de bal etc. Dat past Ihatteren perfect. En 2 Ajax heeft echte ervaren leiders in het team die de rode draad van de coach uitstippelen. Dat eisen ze ook en daar ga je in mee. Tadic, Blind, Klaassen. Weet zeker dat Ihattaren daar in wordt meegetrokken. Bij Psv heb je dat totaal niet. Uhh Dumfries is je aanvoerder poehh poehh.

11 mei 2021 om 07:56

Maar waar moet hij spelen dan? Ik denk eerder dat een stap terug naar AZ of Feyenoord beter voor hem is. Maar die kunnen hem niet betalen denk ik. Voor Ajax een te dure gok imo.

11 mei 2021 om 08:03

Duur? Hij heeft deze zomer nog maar een 1 jarig contract. En hij heeft het laten zien wel te kunnen onder van Bommel. Maar onder Schmidt verwachten ze powervoetbal tsja. Zelfs Thiago verdrinkt in het zogenaamde powervoetbal van Klopp. Ajax' speelstijl zal Iha goed passen. En kan zo toch Ziyech perfect opvolgen. Dan heb ik het meer over de positie en potentie. Op Ziyech's niveau is hij natuurlijk nog lang niet. Maar lijkt me perfect. Dat mist Ajax toch wel, creativiteit.

11 mei 2021 om 10:06

@messibazoer 'maar waar moet hij spelen dan?"

Hij komt dan gewoon aan heel veel wedstrijden hoor, ook al zou hij niet gelijk basisspeler zijn.

Kijk hoeveel minuten spelers als Neres, Labyad, Eifting, Ekkelenkamp, Promes en Idrissi samen gemaakt hebben. Ik verwacht dat deze spelers na de zomer er niet meer zijn (promes natuurlijk al weg).

Ihattaren kan in eerste instantie gewoon backup zijn voor Klaassen en Anthony.
Kamaldeen willen wij ook halen, die speelt toch ook niet. Die zal ook gewoon eerst backup zijn voor Tadic.

Ik verwacht dat Kudus moet focussen op de 6 (backup Alvarez en Gravenberch) en misschien zelfs linksback (eth heeft dit idee weleens besproken in de media).

Na volgend seizoen zullen spelers als Anthony, Alvarez en Gravenberch mogelijk weggaan. Dus biedt weer kansen voor spelers als Ihattaren en Kudus om basisspeler te worden.

We spelen gewoon weer heel veel wedstrijden. Gaan doorselecteren en net-niet spelers wegdoen om de bank sterker te maken.

11 mei 2021 om 10:34

Kan toch gewoon op de vleugels en de 10 positie mee concurreren? Neres gaat wss weg. En de andere vleugelspelers zijn ook niet bepaald onbetwist. Behalve Tadic dan misschien, maar die wordt ook een dagje ouder. En je kunt altijd wel schuiven met spelers afhankelijk van fitheid en tactiek. Met Europees voetbal speel je gewoon heel wat wedstrijden. Perfect om een jaartje te wennen en je draai te vinden en op je eigen tempo belangrijk proberen te zijn. Het jaar erop gaan er weer een paar weg, plek zat voor Mo dan als die zich goed ontwikkelt. Maar Mo kan natuurlijk ook naar een club als AZ of Feyenoord, waar die wellicht meer mogelijkheden heeft. Dat heeft ook een beetje met z'n wil en ambitie te maken. Het is moeilijk om te oordelen in hoeverre z'n huidige gedrag een fase is of echt een blijvende karakter eigenschap. Er is gewoon veel met 'm gebeurt het afgelopen 1.5 jaar op jonge leeftijd. Het is niet zo gek dat zo'n jongen 't even helemaal niet meer weet en voelt en met allemaal shit zit die nog niet verwerkt is. Het is logisch dat dit impact op z'n spel en houding heeft. De vraag is vooral, kan hij die shizzle verwerken en er een sterker persoon door worden of gaat 'ie eraan onderdoor. Ik zou 'm graag bij Ajax zien. Als hij z'n oude vorm weer kan vinden speelt hij er zo iedereen uit. Zeker als hij van daar ook nog een stap of 2 zet. Alleen of hij dat geloof zelf ook heeft ... Zo niet dan kan die beter naar een AZ, Feyenoord of Vitesse o.i.d.

11 mei 2021 om 10:52

Als Mark van Bommel trainer wordt bij Wolfsburg, is dat misschien een optie voor Ihattaran.

11 mei 2021 om 13:01

Vind ik helemaal geen gek idee!

11 mei 2021 om 15:23

Haha. Met deze mentaliteit in Duitsland voetballen? Daar kotsen zijn medespelers hem na de eerste week voorbereiding al uit met deze instelling. Denk dat je niet in de gaten hebt wat voor werk ethos er in Duitsland heerst.

11 mei 2021 om 07:57

Vrees dat Ajax ook niet de juiste omgeving is. Was een ander verhaal geweest als Ziyech er nog was geweest. Deze jongen heeft een mentor nodig, iemand die laat zien hoe je je buiten het veld dient te gedragen als voetballer en dient te leven als topsporter. In de huidige selectie van Ajax is er niemand die deze rol op zag kan nemen voor een jongen als Ihataren.

11 mei 2021 om 08:08

Oh denk het wel. Ajax had ook die problemen eerst. Denk maar aan Bazoer, Riedewald, Ghazi e.d. Talenten die snel naast hun schoenen gingen lopen en bij een dip was het meteen over. Maar nu zie je dat de jonkies minder druk hebben maar goed begeleid worden naar een bepaald niveau en houding, door jongens als Blind en Tadic. Dat is zeer essentieel, dat onderschat men echt enorm. Een ten Hag is de trainer maar met zulke jongens in je team is je werk enorm makkelijker om eenheid te smeden. En de jonkies dienen erin mee te gaan. En als het minder gaat kunnen ze op die jongens terugvallen of als ze even verkeerd bezig zijn worden ze meteen op hun plek gezet. Neem toen met Dest en Tadic. Even laten weten, hey werken moet je jochie! Ziyech had in het begin het ook even lastig maar daarna werd het echt een topper.

11 mei 2021 om 08:10

Wanneer stoppen we eens om altijd naar andere zaken te kijken: de trainer, de spelopvatting etc. Deze jongen moet het geeoon bij zichzelf zoeken en nergens anders. De knop omzetten en beseffen dat hij zijn mentaliteit moet veranderen. Met alleen talent haal je de top niet. Dus vanaf nu 100% als prof gaan leven. Anders slaagt hij nergens. Ook niet bij Ajax.

11 mei 2021 om 08:19

Uhh niemand zegt dat het niet zo is hoor. Tuurlijk moet hij als eerst aan zichzelf werken, de schuld bij zichzelf neerleggen maar je hebt eenmaal te maken met factoren. En hij heeft het onder van Bommel laten zien. Dus tsja. Beetje makkelijk om te roepen dat alles daar aan ligt. Als alles zo makkelijk lag, dan waren wel meerdere spelers profs geworden. Je hebt ook te maken met enig geluk, gunning, spelstijl dat bij je past, externe factoren in je eigen prive leven, werkwijze van de coach e.d. maar ook de roem van het profleven of dat er geen leiders zijn in je team. Maar nogmaals uiteraard voor hemzelf, moet hij idd als eerst naar zichzelf kijken. Zichzelf verbeteren. Maar Ajax zal een goede kans zijn, een betere omgeving om weer op te bloeien en om zijn potentie waar te kunnen maken.

11 mei 2021 om 08:48

Onder Van Bommel wel laten zien? Dat kan nooit meer dan een paar wedstrijden zijn geweest toch? Heb het in een reactie hieronder uitgebreider geschreven, maar bij PSV zagen ze al enkele jaren geleden aankomen dat Ihattaran niet om zou kunnen gaan met de media. Die zou op hem duiken zodra ze zouden ontdekken hoe goed die was (dat is gebeurd), maar ondanks mediatraining e.d. vreesden ze eigenlijk al dat hij eraan onderdoor zou gaan. En dat blijkt nu ook. Het is daarnaast een jongen die nooit de "op en top 100% prof" mentaliteit zal kunnen krijgen. Daarom denk ik hij nooit de echte top gaat bereiken. Maar desondanks wel een prima carrière zal hebben en misschien wel een paar interlands kan meepikken.

11 mei 2021 om 10:19

Misschien heeft Mo ook wat probkemen met het verwachtingspatroon, ligt het hem toch zwaar met wat ze allemaal van hem verwachten. Bij Ajax zou hij gewoon weer rustig omhoog kunnen klimmen en door al zijn kwaliteitenn weer te tonen zou hij zich vanzelf in de basis spelen. Maar hij begint bij Ajax ook gewoon op de bank. En als dat oo voorhand allemaal besoroken is, zal dat efht geen oroblemen geven. Ik niem nu Ajax, maar dat zou natuurlijk ook bij een andere club kunnen zijn. Maar als hij in Nederland wil blijven is Ajax de enige optie. Want bij de rest verwachten ze ook gelijk weer dat hij top is. En dat gaat na een jaar is dit gewoon niet gebeuren.

11 mei 2021 om 08:24

@sociafan je zegt: "maar onder van Bommel was Ihattaren gewoon top." Dit wordt ook zwaar overdreven? Kijk je elke wedstrijd van Psv? Ik wel. Onder Van Bommel had die leuke momenten voor een 16/17-jarige, maar dat waren een paar momenten. Die jongen heeft het gewoon zelf verpest bij PSV en tenzij bij hem een knop om gaat, gaat die het bij elke club verpesten van het niveau PSV of hoger.

11 mei 2021 om 08:34

Leuke momenten waren het inderdaad bij Ihattaren, die heb ik bijvoorbeeld ook bij bakkali gezien en die kan nu mede door zijn mentaliteit niet eens een contract afdwingen bij Belgische laagvliegers.

11 mei 2021 om 08:39

@rombom Heb een Bakkalli en Aisiatti op jonge leeftijd een hoger niveau zien aantikken dan Ihatarran. Die jongen werd toen opgehemeld omdat die creativiteit en durf bracht in een verder extreem degelijk eftal. Maar hij heeft die leuke momenten nooit kunnen omzetten in constantie prestaties of goals/assists.

11 mei 2021 om 12:04

Ja want een 17 jarige speler is elke week constant en neemt een topclub al bij de hand. Niet iedereen is Wayne Rooney. Wijnaldum was op die leeftijd ook nog er wisselvallig bij Feyenoord en Frenkie stond op zijn 18e nog niet in de basis bij PSV en kijk waar die nu spelen. Ihattaren was misschien onder Van Bommel niet elke wedstrijd goed maar het talent droop ervan af

11 mei 2021 om 12:09

@japie Dat is toch precies wat ik zeg? Voor een 16-17-jarige was het met momenten erg goed. Vooral zijn traptechniek viel me in die tijd op. Die jongen nam echt heel goede corners. Bijna allemaal scherp aangesneden. Maar dit was met momenten en het resulteerden nog niet in goals assists en het niveau wat Aisiatti aantikte (prime Pirlo/gatusso zoekspelen) of Bakkalli hebben aangetikt op die leeftijd heb ik Ihatarran niet zien doen.

Hij viel toen op, omdat er toen vooral veel degelijke spelers instonden bij Psv. Geen creatievelingen.

11 mei 2021 om 12:43

@japie_krekel Klopt, Frenkie stond nog niet in de basis bij Psv. Op zijn 19e en 20ste ook nog niet. Oh wacht speelde voor Willem2, Ajax en Barcelona.

11 mei 2021 om 08:29

"echt voetbal gespeeld". Poeh poeh spelen ze alleen bij Ajax echt voetbal en bij PSV zaalvoetbal? Leuk dat je denkt dat hij bij Ajax weer kan opbloeien maar als hij zich daar ook doodleuk 4 keer per seizoen ziek gaat melden terwijl er niks aan de hand lijkt te zijn dan is het daar ook snel. Verder gaat PSV natuurlijk een bedrag van ongeveer 12-15 miljoen vragen aan Ajax, dit zullen ze nooit gaan betalen. Dumfries is verder ook gewoon een enorm goede aanvoerder die altijd goed in interviews overkomt dus ik weet niet waarom je daar zo lacherig over doet.

11 mei 2021 om 08:38

12 tot 15 miljoen met nog 1 jaar en een seizoen niets gepresteerd droom fijn verder ik denk eerder aan 5 dan mag Psv zijn handen dichtknijpen , en dan nog moeten we maar zien of hij echt zo goed is of kan worden zoals vele zeggen , ik kan mij nog ene Bakkeli herinneren bij PSV was ook zo’n goeie nou niemand hoort nog van hem .

11 mei 2021 om 08:41

Denk dat PSV hem nog liever een jaar op de tribune van Jong PSV zet dan hem voor een appel en een ei naar ajax laten gaan.

11 mei 2021 om 08:43

Ik denk ook zeker niet dat PSV 12 miljoen gaat krijgen voor Ihattaren maar iedereen heeft wel gezien hoe PSV reageerde toen er geruchten kwamen dat Ajax Bergwijn zou willen kopen. Die gaan Ihattaren dan onmogelijk voor een appel en een ei (lees 5 miljoen) naar een binnenlandse club vertrekken. Zeker niet naar Ajax. Stuur raiola op pad en je hebt binnen de kortste keren een Italiaanse club die 7-8 miljoen wilt neerleggen omdat ze de Nederlandse kranten niet lezen maar alleen de compilaties van Ihattaren.

11 mei 2021 om 08:45

@Sloep01 Je hebt een team nodig dat gewoon in balans is. Ajax had het ook niet, toen met talenten als Bazoer, Riedewald, Ghazi etc. er was geen enkele ervaren leider in het team. Nu wel en je ziet die talenten nu ook echt stappen maken, sneller professioneler worden etc. En Psv heeft dat totaal niet, hun talenten blijven ook echt op een bepaald niveau steken. Neem je Psv van toen met Cocu e.d. had je talent Ibi, dat ging meteen formidabel, groeien ontwikkelen met begeleiding in je team. Een zeer belangrijke factor voor een coach wat soms best onderschat wordt. Wat Ihattaren betreft, tsja hij zal het uiteraard moeten doen. En idd, met een bedrag van 5 a 7 mil mag Psv enorm blij zijn voor een 1 jarig contract. Zo niet, nou blijft ie nog een jaartje om daarna gratis te vertrekken. Lijkt me niet wat Psv zou willen denk ik.

11 mei 2021 om 10:08

Vind je dat de talenten van PSV op een bepaald niveau blijven steken? Als er één ding toch zeer duidelijk te zien is in de PSV selectie dan is het de groei van de talenten. Boscagli is van lachertje op de linksback positie gegaan naar een uitmuntende centrale verdediger/verdedigende middenvelder, Teze is van reserve rechtsback omgetoverd in een solide centrale verdediger die ik dit seizoen pas op een overduidelijke fout heb kunnen betrappen (bal wegwerken bij ADO). Gakpo is nu al zo goed geworden dat zelfs fans van Ajax en Feyenoord hem graag in oranje zien en schijnbaar staan alle topclubs al in de rij om Madueke over te nemen. Er is misschien niet echt een duidelijke ervaren leider in het team zoals met Guardado maar er is weldegelijk enorm veel groei te zien bij de talenten van PSV.

11 mei 2021 om 11:22

Dumfries doet het redelijk als aanvoerder maar eigenlijk zou je een wat meer doorgewinterde speler als aanvoerder willen hebben, daar luisteren jongere spelers vaak toch wat makkelijker naar.

11 mei 2021 om 11:25

denk dat PSV het geld veel te hard nodig heeft of kan gebruiken om hem volgend jaar gratis weg te laten lopen. Geloof dat hij ook Raiola heeft? dan tekent hij zeker niet bij.

11 mei 2021 om 09:05

We hebben Ihattaren helemaal niet nodig, daarbij vraag ik me oprecht af of het verstandig is. Die jongen ligt continu onder een vergrootglas en dat zal alleen maar meer worden als hij naar Ajax gaat. Het is zeker een goeie voetballer, maar ik denk dat het voor Ihattaren zelf beter is om lekker ergens bij een middenmoter in het buitenland te gaan voetballen. Even uit de luwte zichzelf hervinden. Die knop gaat bij PSV niet meer om en ik denk bij ajax ook niet.

11 mei 2021 om 09:09

Ajax wordt ook niet echt voetbal gespeeld. Dan zou hij naar AZ moeten. En qua begeleiding zal het ook niet veel beter zijn dan bij Psv. Ik zie oprecht niet in waarom hij naar Ajax zou gaan. Lekker bij PSV blijven ballen. Basisplaats veroveren en weer plezier krijgen in voetbal

11 mei 2021 om 11:24

bij Ajax wordt niet echt voetbal gespeeld? en bij AZ wel? dat hebben ze laten zien in Europa. Daarnaast willen de meeste clubs tegen AZ nog wel voetballen waar negen van de tien clubs zich tegen Ajax ingraven, dus dat is ook best anders.

11 mei 2021 om 11:43

Raffa1, jij kijkt duidelijk niet de wedstrijden van az letterlijk alle tegenstanders behalve ajax en psv graven zich in tegen az en laten ze az voetballen, volgende keer ff wedstrijden kijken en dan oordelen aub.

11 mei 2021 om 09:21

Ach natuurlijk. Het is heel normaal voor een speler om zich een seizoen lang volledig te misdragen, omdat hij dingen moet doen waar hij een hekel aan heeft. Ihattaren heeft in mijn ogen vooral last van een gebrek aan intelligentie en ik hoop dat Ajax zover mogelijk bij hem wegblijft, want dit is typisch zo'n geval dat altijd voor problemen zal blijven zorgen. Weggegooid geld.

11 mei 2021 om 09:21

Correctie, onder van bommel heeft die zich als uitzondering als een prof gedragen. Ook in de jeugd was dit een probleem en onder Faber was dit ook al van toepassing. Veel te makkelijk om de trainer de schuld te geven.

11 mei 2021 om 09:37

Wat een zwak betoog over een jongen die er gewoon met de pet naar gooit. We hebben het elke keer over dat je talenten vroeg moet brengen, maar als ze de mentaliteit niet hebben om als prof te leven en te werken dan heb je gewoon pech en zit je op de bank. Van Bommel is nu niet de graadmeter, Schmidt ook niet, Ihattaren zelf moet uit een ander vaatje tappen. Als hij nu net komt kijken zou er nog enig begrip zijn, maar hij loopt als zogenaamd talent alweer wat langer mee en heeft adviezen genoeg gehad. Denk je dat het bij de Jong en De Ligt kwam aanwaaien, die moesten er ook hard voor werken en dat was niet in de Brabantse luwte. Dus van mij mag hij lekker naar Ajax als hij zich niet wil aanpassen, voor een paar miljoen daar de bank verwarmen.

11 mei 2021 om 09:51

Ik geloof niet dat het voetbal een probleem is maar de omgeving. En daar past Ajax juist helemaal niet bij. Het is geen geheim dat Ajax geen warme club is en juist veel problemen heeft met spelers met moeilijk / onbegrepen gedrag. Voor hem is of blijven bij PSV of een stapje terug doen waar hij kan opleven denk ik de beste optie. Een club als Heracles of Utrecht, daar kunnen ze dit soort jongens geweldig opvangen. Ajax lijkt me een garantie voor nog meer ellende, bovendien, wat moet Ajax met een probleemspeler die in de eredivisie niet eens wekelijks in de basis staat? Daar gaan ze zich echt niet aan branden.

11 mei 2021 om 12:08

Kunnen we eens ophouden over die Ihataren. Natuurlijk komt die bij ajax niet in de basis. Het is iemand die voor zijn leeftijd aardige dingen heeft laten zien, alweer 1,5 jaar geleden. Het beste voor hem is spelen bij een club als Groningen, Hercules. Ver weg in de luwte waar hij leert dat talent alleen niet genoeg is.

11 mei 2021 om 12:14

Beetje onterecht om Dumfries zo af te serveren, Dumfries is in alles een uitstekende aanvoerder; heb liever hem dan Tadic als aanvoerder, daar hoef ik geen seconde over na te denken. Verder twijfel ik ten zeerste aan jouw opvatting over de match tussen Ihattaren en Ajax. Het is het aard van het beestje dat hij niet goed kan omgaan met een plaats op de bank, doet wat hij zelf wilt en ogenschijnlijk niet zo goed tegen kritiek kan. Daar gaan Tadic en Klaassen niets aan veranderen, Blind is meer een stille leider dus die kan dat al helemaal niet. Bovendien verwacht ik dat PSV dit jaar wel echte leiders en topprofs gaat kopen in de zomer dus dat argument kan ook de prullenbak in. En ik denk dat hij op dit moment simpelweg niet in de buurt van een basisplaats komt tegen Ajax. En om het voetbal van Ajax af te serveren als 'echt voetbal' vind ik een beetje random, er zijn honderden soorten voetbal die je kan spelen en het voetbal dat vbommel speelde waarin Ihattaren zo goed excelleerde was ook niet 'echt voetbal' volgens jou.

11 mei 2021 om 13:30

Je verwacht dat Psv echte leiders en topprofs gaat kopen en daarom kan het de prullenbak in? Wat is dat nou voor flut argument, pas als iets echt is gebeurd kan het de prullenbak in.

11 mei 2021 om 13:56

Dat is geen flauwekul, dat is een zeer realistische verwachting omdat je van alle kanten en van alle media rondom PSV hoort dat dergelijke spelers gehaald gaan worden, dus dan ga ik ervan uit dat dat ook gaat gebeuren, zeker nu we extra transferbudget hebben.

11 mei 2021 om 14:17

Dat vind ik echt te makkelijk. Bij Ajax eindigt die jongen direct op de tribune met dit soort gedrag. Die gaan 'm echt niet pamperen. Er is maar 1 partij die 'm aan het voetballen kan krijgen en dat is Ihattaren zelf. Zolang dat uit blijft, gaat hij nergens slagen en zal het verval alleen maar groter worden. Bovendien is al gebleken dat het niet zo makkelijk is om dit soort problemen te overkomen. Ik kan geen voorbeelden van spelers opnoemen die zo'n slechte beurt maken en uiteindelijk de top halen.

Wanneer gaan mensen naar wie zoveel wordt gekeken nu eens beseffen dat ze gewoon moeten stoppen met alles op Social media te plaatsen. Het levert je helemaal niets op en kan je eigenlijk alleen pijn doen. Enige wat ik mij kan voorstellen dat het toevoegt is interactie met de fans maar dat kun je ook hebben zonder posts over je dure horloge of je bezoek aan plekken terwijl je ziek bent.

11 mei 2021 om 08:39

Je hebt gelijk, maar hij zal dat nooit begrijpen. Ik heb me laatst laten vertellen dat ze bij PSV al enkele jaren geleden al zagen aankomen dat Ihattaran niet om zou kunnen gaan met de media. Die zou op hem duiken zodra ze zouden ontdekken hoe goed die was (dat is gebeurd), maar ondanks mediatraining e.d. vreesden ze eigenlijk al dat hij eraan onderdoor zou gaan. En dat blijkt nu ook, want hij kan het niet laten om steeds weer onhandige dingen te doen waar die negatief in de media mee komt. Praten met hem helpt niet, want hij zal 't nooit echt snappen/beseffen. Sinds ik dit verhaal ken, heb ik Ihattaren min of meer afgeschreven voor een grootste carrière. Hij gaat net als Maher en Aissatti (ik zeg niet dat het hetzelfde soort jongens zijn) zijn minuten in het profvoetbal wel maken, maar niet op het aller aller hoogste niveau.

Hij moet in NL blijven, maar Ajax is geen optie en ga er maar vanuit dat PSV hem niet voor een paar miljoen laat gaan. Dus wie dan? Geen andere club die gaat betalen wat PSV zal willen ontvangen.

11 mei 2021 om 08:01

@Oelie, heel eerlijk denk ik dat de beste optie voor Ihattaren is om zijn contract te verlengen bij PSV en zich laten verhuren aan bijvoorbeeld Vitesse. Dat kan een win-win-win situatie opleveren. Alleen puur op basis van talent kan Ihattaren veel hoger mikken. Zijn talent is ook niet het probleem, de mindset lijkt niet goed te zijn. Juist om die reden heb ik zeer mijn twijfels als Ihattaren naar Ajax of het buitenland verkast. We gaan het zien!

11 mei 2021 om 08:06

Theoretisch heb je misschien gelijk, maar ik zie dat in de praktijk niet echt gebeuren. Hij zal niet bij willen tekenen en dus zal PSV hem einde seizoen moeten verkopen om nog iets aan hem over te houden.

Enige alternatief wat ik nog zie is een constructie met een hoog "doorverkooppercentage" en AZ. Als hij voor (bijvoorbeeld) 2,5 miljoen + 30% van de winst wordt verkocht en hij zou zich goed ontwikkelen en (bijvoorbeeld) voor 15 miljoen worden verkocht, dan houdt PSV er in totaal nog ruim 6 miljoen aan over.

Maar ook dat verwacht ik niet echt, eerlijk gezegd. Dan ben ik bang dat hij naar het buitenland zal gaan, omdat dat de enige optie is en ik ben het eens met de analyse dat dat voor zijn loopbaan op dit moment niet de beste keuze is.

11 mei 2021 om 08:12

Az is toch een NL topclub? Kunnen best wat neerleggen als je het mij vraagt, past alleen niet in hun beleid.

11 mei 2021 om 08:33

Hoogste wat ze tot nu toe (post-Scheringa) hebben uitgegeven is rond de 3 miljoen, voor Karlsson. Ik verwacht niet dat dat heel veel gaat veranderen, zeker niet in deze tijd.
En Ihattaren zou een gok zijn.

Feyenoord heeft recent wel hogere transfersommen betaald, dus dat zou nog kunnen.

11 mei 2021 om 09:49

In naam van het Nederlands voetbal, laat Feyenoord alsjeblieft Ihattaren niet aantrekken. Feyenoord heeft de afgelopen jaren wel genoeg geld door de plee gespoeld.

11 mei 2021 om 12:06

Nou, 10 keer liever Ihattaren dan Guus Til die nu wordt genoemd

Het moet ook vanuit Ihattaren zelf komen. Nu zal Schmidt vast dingen verkeerd hebben aangepakt, maar dat verklaard lang niet altijd het gedrag, de fitheid en de prestaties van Ihattaren. Als hij naar Ajax gaat moet hij ook hard werken, moet hij ook druk zetten, veel meters maken en zijn verdedigende taken uitvoeren. Dat is niet iets specifieks van Schmidt, maar ook van Ten Hag. Qua uitvoering zal het net iets anders zijn, maar de beginselen verschillen niet veel van elkaar. Als ie dat bij Schmidt niet wil opbrengen, waarom dan wel bij Ten Hag. Uiteindelijk moet hij het voor zichzelf en zijn team doen. Niet voor de trainer. Zijn effectiviteit moet ook omhoog natuurlijk. Bij Ajax zal hij inderdaad niet direct in de basis staan en moet hij ook voor zijn plekje knokken om erin te komen. Daar zou dan ook gewoon tijd overheen gaan. Heeft hij daar de discipline voor? Bij PSV had hij die het afgelopen seizoen niet in elk geval.

11 mei 2021 om 09:25

Ihataren begon dan ook niet lekker onder schmidt. Met overgewicht op 't trainingskamp aankomen en dan vervolgens er met de pet naar gooien in oefeningen. Met een bal onder zijn voet om zich heen staat te kijken, terwijl verder iedereen aan 't trainen/bezig is.

Dit wordt nu toch ook wel groter gemaakt dan het daadwerkelijk is.
Ja die jongen heeft een rot seizoen, mede door familieomstandigheden en mag best een schop onder zijn hol. Maar het verhaal van Jack van Gelder bij Rondo klinkt wel legitiem, die jongen is bezig met de ramadan ondervind daar last van en kan dus niet presteren dus ook voor het teambelang wordt hij uit de wind gehouden (wat totaal mislukt is).

11 mei 2021 om 09:53

Maar dat neemt niet weg dat Ihattaren eens wat slimmer moet worden. Zijn gedrag en keuzes in dienst stellen van zijn carrière, het gras opvreten, en altijd 3x nadenken voordat hij iets op zijn socials post. Maar laten we eerlijk zijn: zit het erin bij deze jongen, of wordt dit over een paar jaar een soort Bazoer?

Dat Ihattaren talent heeft is duidelijk. Maar dat hij onder Schmidt niet aan de bak komt heeft hij toch grotendeels aan zichzelf te danken. Eerlijk is eerlijk. Schmidt komt daar binnen als nieuwe trainer, dus iedereen begint op 0 om zo maar te zeggen. Iedereen zal zich moeten bewijzen. Volgens mij kwam Ihattaren als niet fit binnen met een te hoog vetpercentage. Bij een trainer als Schmidt sta je dan eigenlijk al met 1-0 achter. Als het dan lang duurt voordat je uberhaupt fit bent, en daarnaast vrij matig speelt. Dan heeft Schmidt zijn beeld al klaar, en terecht als een nieuwe iemand in een omgeving. Andere waren wel fit en waren steeds beter gaan spelen. Dan is het nog steeds aan Ihattaren om het te laten zien, maar die kwam naar verluidt nog een aantal keren niet fit op de club. Dan is het voor Schmidt gewoon niet goed genoeg. En dat laat hij ook blijken in de media. Volgens mij zei Van Der Vaart een keer iets, en daar kon ik me wel in vinden. Die zei Schmidt komt daar binnen als nieuwe trainer, en die ziet dan hoe Ihattaren daar binnen komt, presteert en traint. En die is dan echt verbaast waarom de media zo'n ophef maken om Ihattaren. Ihattaren heeft hem nog niet laten zien waarom hij zo goed is, dus van daar die verbazing van waarom andere hem wel zo goed vindt?. Nu is Ihattaren jong en heeft hij zeker wat begeleiding nodig, ik weet niet in hoeverre dat is gebeurd. Maar eerlijk is eerlijk, Ihattaren heeft het voor zichzelf ook erg moeilijk gemaakt. En of het bij Ajax wel eruit gaat komen, dat weet ik niet hoor. Ik weet niet of dit karakter is, of dat dit gewoon een fase is aangezien dat vaker gebeurt bij jongere spelers. Daarnaast bij Ajax zal hij ook gaan banken zeker in het begin, zou hij daar het daar wel accepteren dan?. Het is lastig te zeggen, maar laten we hopen dat Ihattaren zijn talenten weer gaat laten zien snel.

11 mei 2021 om 09:40

Eerder 2-0 die kwam niet alleen te dik op trainingskamp aan, maar ook dar was er al een incident. Of meerdere. Lanterfanten tijdens de trainingen, tijdens de oefenwedstrijden weinig inzet en dan het gedoe dat die door Noni het ijsbad mee ingetrokken moest worden.

11 mei 2021 om 09:43

Oftewel genoeg dingen waarom Schmidt genoeg reden had om te twijfelen bij binnenkomst over Ihattaren. En terecht hoor, zeker.

11 mei 2021 om 12:08

Schmidt heeft toch wel een DVD speler liggen ofzo? Dan kan je toch zien wat een Ihattaren liet zien voor zijn komst

11 mei 2021 om 12:44

Alleen in de 1e seizoenshelft vorig seizoen. 2e al een stuk minder bepalend en na het ontslag van v bommel heeft die het nog maar een handvol wedstrijden laten zien in 1,5 jaar tijd. Miss is het niet dat schmidt als uitzondering hem niet kan prikkelen, maar dat v bommel dit als uitzondering wel kon. Want daar lijkt het wel op als je Mart vd Heuvel hoorde.

Mocht hij naar Ajax gaan dan niet te veel betalen en meteen verhuren aan Twente, Heerenveen of Groningen. Kijken of het wat is.

11 mei 2021 om 09:43

Dat is inderdaad precies wat hij wil, zich laten zien in het groen-wit van Groningen of in het shirt met de pompebleden. Ik denk dat hij liever flink geld opstrijkt bij een Red Bull.

12 mei 2021 om 12:04

Prima. Laat hem daar maar heengaan dan.

Ik denk dat PSV er verstandig aan doet om hem aan de juiste club te gaan verhuren. Het talent zit er wel in maar hij is momenteel gewoon niet goed genoeg voor ploegen als Psv, Ajax of AZ. Verhuur hem aan een elftal dat wel aanvallend voetbal wil spelen ergens in de subtop of middenmoot en je hebt nog kans dat hij gaat opbloeien ook. Wat heb je te verliezen?

11 mei 2021 om 09:43

Dat denk ik ook, maar dan moet hij wel zijn contract eerst verlengen anders loopt hij een jaar later transfervrij de deur uit. Dan is elke miljoen die je nu nog voor hem krijgt mooi meegenomen. Het zal vooral aan hem zelf liggen.

11 mei 2021 om 10:00

Uiteraard, ik kan me alleen nog niet voorstellen dat er nu iemand is die miljoenen voor hem neerlegt.

11 mei 2021 om 10:34

Waarom niet? Corona heeft natuurlijk wel een effect op transfersommen, maar we moeten het ook niet overdrijven want er wordt nog steeds flink uitgegeven in iedere transferperiode en er zijn wel clubs die veel geld hebben te besteden.

Buiten dat staat Ihatarren nog steeds te boek als een groot talent. Er zullen dus nog steeds clubs zijn die wel een gokje durven te nemen. Als hij de lijn doorgetrokken had dan zou die minstens 25 a 30 miljoen moeten kosten, terwijl je nu voor niet eens de helft van dat bedrag een gok kan wagen.

Mo moet lekker naar Vitesse of FC Utrecht gaan. Daar is de druk wat minder, minder media aandacht, en prima niveau voor zijn kwaliteiten. Salaris zal minder zijn, dus waarschijnlijk overwegen hij en Raiola het niet eens. Ben bang dat die pizzabakker hem naar de Serie A brengt waarna we niks meer van hem zullen zien.

11 mei 2021 om 09:58

En als je eerlijk bent, is snel cashen misschien nog wel de betere optie voor Ihattaren ook. Met zijn instelling wéét je namelijk dat hij via Vitesse of Utrecht niet ineens over 3 jaar in de top van La Liga speelt, maar dat de kans veel groter is dat zijn carrière als een nachtkaars uitgaat. Snel cashen is dus misschien nog niet eens zo onverstandig. Gewoon ergens in het buitenland een dik contract voor 5 jaar tekenen, een Bogardetje doen, en dan maar kijken wat je verder met je leven gaat doen. Doodzonde, want in voetballend opzicht zit er natuurlijk veel meer in en zou de weg der geleidelijkheid inderdaad veel beter passen.

Ik wens deze jongen alle succes, maar als zoveel binnenharkt bij een topclub, dan is het niet fijn en professioneel voor de werkgever als je gaat ramadammen en dan twee weken last hebt van je maag. Denk dat de meeste mensen gelijk een probleem krijgen met de werkgever als ze niet meer kunt functioneren door een periode vasten en dan verdienen ze niet eens tonnen of miljoenen.

Snap veel Ajax fans niet, dat zij liever geen Ihattaren willen. Als Ihattaren zijn ontwikkeling door zou zetten bij PSV dan was hij mogelijk minimaal 30 miljoen waard. Als jonkie bij Oranje, maakte goals in Europa en een topmakelaar.

Toen hij vorig jaar goede wedstrijden speelden o.a. tegen Ajax (ziyech en Nico hadden het zwaar tegen hem) riepen veel dit is ee typische Ajax speler. Alleen onhaalbaar want prijskaart is te hoog.

Nu een dip, omstandigheden en geen klik met de coach is zijn prijs flink gekelderd. Zo een speler is nu financieel haalbaar en PSV geeft zelfs aan in de media dat Ajax welkom is.

Dan moet je toch de gok nemen. Als hij eerste jaar gebruikt om veel minuten te pakken (veel spelers gaan weg zoals Neres, Labyad, Ekkelenkamp, Promes al weg, Idirissi, Eifting) en veel te leren van de ervaren spelers als Tadic, Blind en Klaassen. Als hij kantjes van afloopt dan schoppen spelers als Martinez en Alvarez hem wel neer. Dit soort spelers mist PSV gewoon.

Ik denk echt dat Eth een gevoelige snaar bij hem kan raken.

Toen Ziyech kwam (die was ouder) moest hij ook veel leren. Hij was ook geen speler die mee verdedigde. Bij Ajax geleerd om een marathon loper te worden.

Als het kwartje goed valt bij hem, kan je hem over 2 a 3 jaar gewoon voor veelvoud verkopen.

11 mei 2021 om 12:09

Met een goede begeleiding en aanpak kan Ihattaren een type Ziyech worden. PSV zal daar best hun best om doen maar als je weet dat de coach het niet in je ziet zitten dan zal dat ook niet echt motiverend werken

Wat ik mij ook afvraag sommige Ajacieden roepen wel waar moet hij spelen, maar geldt dit ook niet voor Blind als hij terug is? Martinez en Gravenberch doen het goed. Blind maar weg doen?

Of Kudus? Speelt niet wegdoen?

Kamaldeen maar niet kopen, want die speelt Tadic er toch niet uit.

Als je deze speler rond de 7/8 miljoen kan halen, gelijk doen!
Hopelijk kan je hem financeren met verkoop van Labyad, Ekkelenkamp en Danilo.

11 mei 2021 om 11:28

Blind gaat wellicht vanaf linksback spelen als Nico weggaat. Wel een heel ander type speler dan Nico uiteraard, zal dan meer als extra middenvelder gaan spelen waardoor Gravenberch wat meer vrijheid naar voren krijgt. Maar dat weet ik ook niet zeker, want de interesse voor Wijndal lijkt er ook wel te zijn. Prijs zal wel een probleem zijn in de huidige situatie. Als hij max 6 miljoen is, zou je het risico kunnen nemen. Aan de andere kant keldert het eigen vermogen wel van Ajax, dus het is de vraag of de ruimte er is om allerlei gokjes te nemen.

De man is net 19 geworden, komt net kijken. Hoort eigenllijk rond deze tijd zijn debut te maken, maar jullie praten over hem alsof hij 25 is. Doe rustig, wacht het af, doe normaal.

Het probleem is, Ihatarren is in zijn hoofd 19 jaar maar in zijn hoofd 14 jaar. De Ligt is 21 jaar maar in zijn hoofd 30 jaar.

Ihatarran moet zich aanpassen, het ligt niet alleen aan PSV

Kenneth zal het wel ff voor hem opnemen. Het zou ook behoorlijk hypocriet zijn van Kenneth Perez als hij dat niet zou doen. Hij was als voetballer net zo individualistisch ingesteld als onze Mo. Sowieso krankzinnig dat iemand als Kenneth Perez serieus wordt genomen aan zo’n tafel na alle fouten die hij gemaakt heeft in zijn carrière.

Het begint wel zielig te worden die aanvallen op die jongen. Alles ligt onder een vergrootglas en bij alles wordt uitgegaan van het negatieve. Snapt nou niemand dat je ziek zijn en ziek zijn hebt? Trainen bij PSV of een wedstrijd spelen, moet je toch wat fitter voor zijn dan op een kleedje zitten in een moskee. Je kunt toch te ziek zijn voor fysieke inspanning, maar niet ziek genoeg dat je alleen maar in bed moet liggen? Ik ben ook ziek (k***) kan ik naar de kerk als ik wil? Ja. Kan ik 90 minuten voetballen? Nee! Hij is ons geen verantwoording verschuldigd, maar als het zo is, zoals Jack zegt klinkt mij dat logisch en is PSV daarvan vast op de hoogte. Dat de media niet op de hoogte is en er een heel drama van maakt is niet zijn probleem.

Over het paard getild ventje mag het eens een keer gaan laten zien. Het licht ook nooit aan hem he. Ik vind het een speler met zal veel talent, maar hij lijkt een hele verkeerde houding te hebben. Als je als zo vaak in een seizoen er niet bij bent vanwege dingen die buiten blessures te maken hebben, dan ben je gewoon niet professioneel genoeg bezig. Ook dat gedoe over bij Ajax dit en bij Ajax dat, als je EtH een beetje kent zal hij het ook niet pikken wat Ihattaren doet dit jaar, ja hij is maar 19, maar hij gedraagt zich als een 14 jaar oude jongen. Ik zal vooral aan je mentaliteit werken want je hebt genoeg kwaliteiten, maar ja je hebt genoeg voorbeelden gezien van dit soort spelers bij Psv. Affelay had een top mentaliteit en werkte zich altijd suf, die zie je ook zinnige dingen zeggen bij Studio Sport (de beste analist daar, geniet echt van hem) maar je hebt ook de Labyad's en Bakkali's die hebben ook 10 mooie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie, ik hoop voor Mo dat het meer dan dat wordt, altijd maar alles op sociaal slingeren, het blijft zo dom.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren