Van der Gijp heeft advies na overval op gezin Zahavi: ‘Doe dat gewoon niet!’

Maandag, 10 mei 2021 om 21:16Jeroen van Poppel • Laatste update: 21:24

René van der Gijp denkt dat de overvallers op het gezin van Eran Zahavi vooraf informatie inwonnen op Instagram. De analist van Veronica Inside, die vorig jaar zelf werd overvallen om zijn Rolex, adviseert mensen om niet langer met peperdure horloges te poseren op sociale media. "Nee, ik ben niet geschrokken. Ik denk dat je daar te allen tijde rekening mee moet houden", zegt Van der Gijp in reactie op de overval op het huis van Zahavi.

Van der Gijp denkt dat de overvallers op bestelling juwelen kwamen stelen bij het gezin van Zahavi. "Ik heb even gekeken op zijn Instagram en die van zijn vrouw, en toen vond ik een fotootje van zijn vrouw in Amsterdam", doelt hij op onderstaande Instagram-post. "Die heeft een Rolex om van ik denk 40.000 euro. Doe dat niet, weet je. Doe dat gewoon niet! Ik weet het van mijn Rolex. Mijn Rolex was al verkocht. Toen hadden ze hem nog niet, maar toen was-ie al doorverkocht. Ze zouden gelijk van mij naar Amsterdam rijden om hem te verkopen. Dat zeiden ze op de hoorzitting."

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ? Shay Zahavi ? (@shayzahavi)

"Dit moet je gewoon zoveel mogelijk vermijden", vervolgt Van der Gijp. "Het is hartstikke leuk om dat allemaal te laten zien, maar dat horlogetje van haar is al weg, honderd procent. Ze weten precies wat het is. Ze weten exact hoe duur-ie is, exact welk type en ze hebben er al een klant voor. En ze hebben natuurlijk gewacht tot hij weg was. Dat maakt het wel eenvoudiger, natuurlijk. Als hij thuis is, verwacht je meer weerstand. Ik bedoel: van een vrouw en drie kindjes verwacht je minder weerstand."

Van der Gijp denkt dat er jonge daders achter zitten. "Bertus Holkema (een beveiligingexpert, red.) zei: 'Het is georganiseerde misdaad.' Het is geen georganiseerde misdaad. Het zijn twintigers. De politie zei ook tegen mij: 'Heb je beelden?' Wat heb je aan die beelden? Je herkent ze niet. Ze zeggen nu ook: 'We hebben beelden. Ze zijn 1,70 meter.' Nou, dat schiet lekker op. Je moet dat gewoon zoveel mogelijk vermijden. Gisteren zag ik het ook weer bij Theo Janssen bij Studio Voetbal. Dan denk ik: Theo, doe het niet. Ze slaan je hersens ervoor in."

Onlangs heeft Van der Gijp contact gehad met een van de daders van de overval waar hijzelf slachtoffer van werd. "Ik ben het gesprek aangegaan met die jongen, want hij wilde zijn excuses aanbieden. Ik ben daarnaartoe gegaan met Minouche (zijn vrouw, red.). Het was best wel triest. Daar zit dan een jochie van twintig jaar. Geen opleiding, geen werk, woont gewoon bij zijn moeder. Hij zegt: 'Ik heb dat gewoon gedaan.' Hij was ervan geschrokken, want hij heeft negen maanden vastgezeten. Ik heb tegen hem gezegd: 'Jochie, ik hoop dat je je leventje oppakt. Zoek een leuke baan, probeer er wat van te maken. Want dit is ook niet echt de bedoeling natuurlijk.' Ik vond het niet heftig om met hem te praten. Bij mij is het ook mislukt natuurlijk. Het zou erger zijn als ze echt mijn hersens hadden ingeslagen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Triest dat we op dit punt in de maatschappij zijn beland, en nog triester dat er een hele grote kern van waarheid in het verhaal van vd gijp zit. Bah, verziekte wereld zo.

10 mei 2021 om 22:02

Tja, wat is dan het zieke? Die personen, of juist social media die het heeft verkloot voor iedereen?

10 mei 2021 om 22:54

Ga je nu werkelijk suggereren dat dit de schuld is van de sociale media?

10 mei 2021 om 23:42

Het is niet de schuld van, het maakt je wel een makkelijke prooi voor mensen die op bestelling bepaalde klokjes of iets dergelijk stelen. Dus BME heeft hier zeker wel een punt.

10 mei 2021 om 23:14

Dit is eigenlijk altijd zo geweest. De wereld is gericht op geld en materieel. Er zijn altijd gekken geweest die over lijken gaan om iets te bemachtigen (hun materialistische verlangens te vervullen). Er is verder totaal geen bewustzijn (geen gevoel) wat dit met de ander doet en eventueel gevolgen in de toekomst voor hen zelf. Wie is de schuldige, de daders zelf? Het systeem waar we in leven en in leren ons materialistisch te gedragen? Social media die hier een rol in spelen?Er moet iig veel veranderen, wat mij betreft is de basis (kernwaarden, ideologie en visie) van ons leven niet in orde. Het systeem waar we in leven houdt deze wereld in stand en creeert al lang niet meer de basisvoorwaarden om ons werkelijk te ontwikkelen. Er ontstaan steeds grotere verschillen. We zijn een kudde schapen dat een systeem laat draaien en wie weet welke belangen daarmee behartigt. Zijn we zelf schuldige, vanwege ons onbewustzijn? Omdat we het wel best vinden zo met al onze sporten en games, ons vermaak, ons werk, dingen kopen, de zombies die we zijn? Wakker worden mensen, laten we iets anders gaan doen

10 mei 2021 om 23:35

Ik denk dat een voetbalforum niet is opgericht voor deze discussies. Maar bij systeem en schapen haak ik meestal af.

10 mei 2021 om 23:36

Helaas wel ja. Alleen men denkt dat het vandaag de dag meer gebeurd maar dat komt enkel dat er nu van alles gefilmd kan worden etc. Zulke zaken meer gedeeld worden op social media. Vroeger had je dat niet, geen internet e.d. maar had je ook genoeg gekkigheid.

11 mei 2021 om 08:29

@sta plaats. Ja snap ik dat zijn ook ingewikkelde onderwerpen, dat is niet fijn. Dat gaat vaak te ver. Ik stel ook vooral vragen als reactie op een vraag van een forumlid. Alles in het leven raakt deze discussie aan, zo ook dit voorbeeld waarin er iets met voetballer en medemens Zahavi gebeurd. Maar goed, jij haakt al af bij de gedachten dat we in gecreeerde systemen leven, prima.

11 mei 2021 om 08:32

@ dwaaltak. Nee klopt je bent dan ook aan het dwalen dwaal tak, hoezo breng je dit onderwerp naar voren op een voetbalforum? Ik reageerde inhoudelijk op de verschrikkelijke situatie van Zahavi en de vragen die enkele forum leden stelden. Dat je mijn reactie niet leuk vind omdat deze enkele punten aanraakt waar jij wellicht op triggert is weer wat anders. Vervelend dat je ook direct zo kinderlijk stigmatiseert.

11 mei 2021 om 07:15

Dit is al een tijdje aan de gang. In 2020 was er nog het bericht dat zo'n bende ook Bergwijn/SdJong/Tadic op de korrel had. Er zijn helaas voorbeelden bekend van familieleden die de hersens zijn ingeslagen voor zo'n klokje, NvDam. Het sluit misschien wel een beetje aan bij de quote500 bende, die sloeg alleen een blad open om het volgende slachtoffer te vinden. VdGijp heeft een punt, als je in de openbaarheid komt met veel geld, trek je aandacht van veel verkeerden helaas.

Opzich snap ik de opmerking wel van van der Gijp over het laten zien van en ik zal nu wel een hele domme vergelijking maken, maar dit maakt het toch niet dat je zoiets uitlokt? Dat hoor je ook vaak wanneer een meisje wordt aangerand dat er dan gezegd wordt van "ja, maar ze liep in kort rokje met der halve kont open dus vroeg ze erom" dat vinden de meeste (normale) mensen ook gewoon een belachelijke opmerking om de schuld bij het slachtoffer te leggen. Met een foto online zetten waarop sieraden te zien zijn zou het toch ook gestoord zijn als je dat ziet als uitnodiging om maar te komen stelen? Ook zonder die foto's zullen mensen heus wel weten waar er geld/spullen te vinden zijn.

10 mei 2021 om 21:23

Ja daar denk ik ook meteen aan. Het is een beetje de wereld op zn kop.

10 mei 2021 om 21:28

Natuurlijk is het de wereld op zijn kop, maar het is nu eenmaal de realiteit. Dan kun je het toch wellicht beter laten

10 mei 2021 om 21:41

Ja dat is ook weer zo natuurlijk. Ik vind dat patsen met rijkdom sowieso een debiel iets. Maar goed ik ben dan ook praktisch een communist.

10 mei 2021 om 22:05

Hoezo laten? Wie zegt dat ze er zo mee bezig zijn? Ze heeft een mooi horloge om haar pols, waar ze misschien al maanden mee rondloopt, wordt er een foto gemaakt die ze, zoals de halve wereld, op Instragram zet en dan moet ze daar maar rekening mee houden? Dus als jij een mooie auto koopt, moet je het maar niet delen met je vrienden, grote kans dat ze hem even komen ophalen. Triest en het ergste is ook nog dat we dan bij wijze van suggereren dat ze naïef is. Het bestempelen als realiteit bewijst inderdaad in wat voor wereld we tegenwoordig leven, we doen er veel te weinig aan en moeten ons maar aanpassen. Treurig

10 mei 2021 om 22:13

Naïef zou ik het niet noemen, maar ze zal het voortaan eerder laten denk ik. Helaas is het gewoon zo dat je idioten genoeg hebt. Als het dan eenmaal gebeurt is het alsnog niet aan jezelf te wijten, maar preventief handelen is tactisch wel zo wijs

10 mei 2021 om 21:26

Het is klote maar de wereld is dan ook gewoon een klote plek voor veel mensen helaas. Het zijn van die afwegingen die je moet maken.

10 mei 2021 om 21:29

Je lokt het ook niet uit. Criminelen zijn er nu eenmaal en ze winnen informatie via social media om een slag te slaan. En als je dan net als het gezin Zahavi hier niet bewust van bent wordt er zomaar een heist gepland met je gezin in de spotlights wanneer je er zelf niet bent. Ze weten precies waar ze voor komen en hebben de gestolen goederen bij wijze van al verkocht voor ze 'm hebben gejat. Zou je voorzichtiger zijn op social media dan zou zo'n roof al helemaal niet gepland kunnen worden. Maar social media is iets nieuws en het laat nu wel zien dat het in z'n huidige vorm gewoon veel schade kan opleveren. Ik denk dat Van Der Gijp daarop doelt. Niemand lokt wat uit. Ik denk niet dat je het op die manier moet bekijken.

10 mei 2021 om 21:30

Ik snap de opmerking ook. Weetje, aan de andere kant, waarom moet je pronken. Wees gewoon jezelf en ga niet zoveel uitsloven. Dit soort mensen doen dit niet om niet ui te sloven

10 mei 2021 om 21:32

Die jongens willen een snelle, grote buit. Als jij dan op je social media laat zien dat je 1,5 ton aan klokjes hebt liggen dan komen ze niet mijn casio stelen van 150eu😉

10 mei 2021 om 21:36

Zit wel een verschil in, want ze toonden een paar verschillende horloges. Daar weet men de waarde dus al van terwijl ze het klokje nog niet hebben. Zoals bij vd Gijp hebben sommigen al een koper en als crimineel weet je in dit geval precies wanneer meneer in ieder geval niet thuis is.

Dit is niet te vergelijken met korte rokjes. Dat is in mijn ogen echt van een hele andere orde en niet vergelijkbaar met dit. Wie daar rare ideeen van krijgt is gewoon ziek. Niet dat deze personen goed zijn, maar dait heeft alleen nog een financieel motief. Ze hadden de vrouw van sahafi ook hele andere dingen aan kunnen doen nu ze er toch waren, maar daar waren ze niet in geinteresseerd gelukkig.

10 mei 2021 om 21:54

Ik denk dat je het ook niet zo moet opvatten. Het is namelijk geen Hogeschool wiskunde dat dergelijke foto's er natuurlijk juist voor zorgen dat je een doelwit wordt. Het is dus niet de schuld bij het slachtoffer leggen, maar proberen duidelijk te maken dat er mensen zijn die vanwege dergelijke foto's een doelwit op je plakken. Nu denk ik overigens dat die mensen sowieso wel weten dat er wat te halen valt bij een basisspeler van Psv, maar Van Der Gijp spreekt uit ervaring en heeft op zich een mening die wel hout snijdt. Helaas leven we niet in een wereld waar je kunt 'pronken' met je dure spullen zonder dat daar een (groot) risico aan vastkleeft. Er zitten helaas hele rotte appels tussen. Dat neemt logischerwijs niet weg dat het gezin slachtoffer is en absoluut geen schuld draagt.

10 mei 2021 om 22:04

Het gezegde gaat niet voor niks 'de gelegenheid maakt de dief', die rioolputjes zien zo'n foto, weten wanneer meneer niet thuis is en dat het huis niet zo goed beveiligd is dan ben je toch als tuig sneller geneigd om in zo'n huis je slag te slaan dan bij een anonieme miljonair in een 2 kamer appartementje waar je 3 deuren door moet met camera's en sloten enzovoort... Het is zorgelijk dat dit uitlokt, dat is zeker waar maar helaas is dit het nieuwe 'normaal'

10 mei 2021 om 22:07

Nee maar goed, zo IS het nou een keer wel. Zou het zo moeten zijn, nee. Maar het is zo. Dus is het dan slim om te doen. Antwoord: nee. Hoe bizar en slecht het ook is, de wereld is niet altijd eerlijk.

10 mei 2021 om 22:35

Of je bent naief of onwetend betreft de mens. Ga lekker met 50 000 euro aan je kleren geplakt rondlopen in de nacht in een straatje in pak em beet Amsterdam ofso. Even kijken of je er zonder kleerscheuren uitkomt. Even serieus hoor. Nee jij of ik zou niets doen wellicht maar je hebt eenmaal mensen met slechte bedoelingen. Maar ik vertel je het wel even. Onder de mensen heb je eenmaal goede en slechte mensen!

10 mei 2021 om 23:34

Goede vergelijking. Maar ik zou het meisjes afraden om in dat soort rokjes door bepaalde buurten te lopen. In beide gevallen is het slachtoffer het natuurlijk niet aan het uitlokken maar soms is het nou eenmaal verstandiger om je te conformeren aan deze zieke maatschappij.

11 mei 2021 om 01:04

Het is ook de wereld op zijn kop. Als ik een laptop zichtbaar in mijn auto laat liggen dan moet ik niet vreemd staan te kijken dat het ruitje van me auto is ingetikt als ik terug kom. Dat is met die sociale media het zelfde . Hoe spijtig het ook is

11 mei 2021 om 11:02

Ook denk ik niet dat deze mensen express hun rijkdom willen showen. Ze leven nou eenmaal een rijkere levensstijl. Als de vrouw een foto op insta wil plaaatsen en ze draagt een Rolex dan is dat niet om die Rolex te laten zien, die draagt ze gewoon altijd.

Ik begrijp waar hij vandaan maar dit komt in mijn ogen beetje hetzelfde over als zeggen "moest ze maar geen kort rokje dragen" nadat een vrouw verkracht wordt. Nu bedoel ik absoluut niet dat een overval even erg is als een verkrachting, maar je geeft met dit soort argumenten het slachtoffer gewoon de schuld. Ik vind dat die voetballers gewoon bewakers moeten inhuren tijdens speeldagen.

10 mei 2021 om 21:40

Ben ik het niet mee-eens. Niemand wijst in deze naar Zahavi als de schuldige. Criminelen houden die platforms ook in de gaten, volgen alles wat geld heeft en makkelijk te pakken is. Geef je dan teveel informatie weg dan zetten ze een roof bij jou. Ze weten dan precies waar ze voor komen, wat de waarde is en een koper staat meestal ook paraat. Dertig jaar geleden, zou je op een A4tje al je bezittingen schrijven en bij iedereen in de bus doen dan kwamen de criminelen ook langs bij jou.

10 mei 2021 om 21:57

Dat vind ik een slechte vergelijking. Hij geeft vooral aan dat die aasgieren erop loeren en dat voorkomen beter is als genezen. Nergens legt hij de schuld en dat is ook vast niet z'n insteek. Dan interpreteer je z'n uitleg gewoon totaal verkeerd. Maar goed, in principe komen we geen steek verder met dit soort discussies. Uiteindelijk gaat het er allemaal om dat je mensen op deze aardbol rond hebt lopen die het eigenlijk niet waard zijn.

Ik ben er deels mee eens. Wees niet zo onzeker en ga niet zo pronken met je dure spullen. Aan de andere kant, tsja, doe wat je wilt.

Het is inderdaad jammer maar zulke dingen moet je niet echt meer doen helaas. Hetzelfde als je op reis gaat dan kun je best niet met je Ray ban, Apple Watch, AirPods en Gucci tasje uit de luchthaven wandelen want dan kan het perfect dat je jezelf iets teveel in de kijker zet.

Te makkelijk. Beetje 't zelfde als een vrouw de schuld geven van een aanranding / verkrachting wanneer ze "te uitdagende" kleding draagt.De schuld hoort hier nooit en te nimmer bij het schachtoffer gelegd te worden, IMO.

10 mei 2021 om 21:32

Het is ook geen kwestie van schuld, het is een kwestie van oorzaak. Natuurlijk is het niet fout om dat te doen en natuurlijk is de schuldige altijd degene die het geweld pleegt (overval of aanranding/verkrachting), maar je kunt toch moeilijk ontkennen dat het tonen van horloges van 40K door criminelen wordt gebruikt om doelwitten te bepalen? Als je dat kunt voorkomen door er niet teveel mee te koop te lopen, dan is dat op zich wel verstandig.

In een ideale wereld zou het niet nodig zijn, maar we leven helaas niet in een ideale wereld.

Zo zijn er ook genoeg buurten waar je 's avonds beter niet kunt komen, dat is niet goed, maar wel waar.

10 mei 2021 om 22:02

Ja sluit ik me helemaal bij aan. Tegenwoordig is informatie gratis op te rapen en ik denk dat de razendsnelle ontwikkeling van IT er een beetje voor heeft gezorgd dat mensen niet bewust zijn wat ze precies weggeven met hun locaties en fotos van goederen. Zou je voordat het internet een ding was loslippig zijn in een bar over al je bezittingen dan liep je ook het risico om beroofd te worden. Het is niets nieuws wat hier gebeurt. Het gebeurt gewoon in een ander jasje, in een ander tijd. Er mag veel meer aandacht hiernaartoe.

De kloof naar de superrijken wordt alleen maar groter; de groep kansloze uitzichtloze en stilaan wanhopige armen groeit met de dag. Daar zit dan ook nog eens een hoop jaloezie bij. Er zullen alleen nog maar meer van dit soort acties volgen.

10 mei 2021 om 21:46

De gemiddelde Nederlander heeft het tegenwoordig een stuk beter dan 1500 jaar geleden hoor.

10 mei 2021 om 21:54

Het zal hier ook nog redelijk meevallen aangezien er een goed sociaal vangnet is. Al zullen er genoeg zijn die geen nagel hebben om aan hun gat te krabben.

10 mei 2021 om 22:01

Ja inderdaad. Ik wilde zeker niet mensen hun moeilijke situatie bagatelliseren of iets dergelijks. Al durf ik wel betwijfelen dat dit arme mensen waren, hoogstwaarschijnlijk gewoon rijke criminelen.

10 mei 2021 om 21:55

Dit soort acties zullen blijven volgen zelfs meer worden als informatie zowat gratis te verkrijgen is. Voordat we internet hadden moest je insiders hebben om een roof te plannen of dagenlang iemand in de gaten houden. Het was veel moeilijker om informatie te verzamelen en dat verhoogt de drempel voor een roof. Er moeten hervormingen komen in de digitale wereld.

10 mei 2021 om 23:03

Cruijff is ook zo overvallen in Barca. Even iemand naar huis volgen is nooit moeilijk geweest. Toen hadden ze nog bakken met geld thuis liggen. Nu staat dat mede door het internet ook veilig op de bank.

10 mei 2021 om 22:23

Dat is het natuurlijk ook deels. Rijken worden steeds rijker en armen denken, hey dat wil ik ook. Als die rijken dan al hun rijkdom ten toon stellen op instagram. Tsja, het lijkt al snel alsof je het dan goedpraat en dat valt het natuurlijk niet. Maar is een maatschappij waarin iemand die tegen een balletje trapt genoeg geld heeft om. 250 arme gezinnen te onderhouden dat wel? Ja, want woehoe kapitalisme. De aard van de mens verandert heus niet, omstandigheden veranderen. Daarom is bijvoorbeeld internationale samenwerking zo belangrijk, want als je denkt dat het westen onderling geen oorlog meer met elkaar voert, omdat we er moreel overheen gegroeid zijn, nou nee. Stel je voor dat alle landen ter wereld de handen in een slaan. Een utopie natuurlijk, maar goed.

10 mei 2021 om 22:28

Arm zijn is een mentale toestand van zoveel mogelijk willen en er zo weinig mogelijk voor willen doen. Inclusief werk, huishouden, hebben van een huisdier en onderhoud ben ik 70-80uur per week kwijt. Dat maakt me middenklasse. Iedereen in Nederland heeft toegang tot de middenklasse, het vergt alleen investering van jezelf in jezelf.

10 mei 2021 om 23:11

Ik kan me nauwelijks voorstellen dat je de wereld echt zo zwart wit ziet. In Nederland hebben we het inderdaad relatief gezien ontzettend goed, en is er weinig armoede, maar de beredenatie dat arm zijn altijd je eigen schuld is, gaat aan vrij veel dingen voorbij. Voor die een op de 8 kinderen die in armoede opgroeien is de middenklasse helemaal niet zo'n vanzelfsprekendheid. Er zijn zat dingen in je leven die ervoor kunnen zorgen dat je uiteindelijk daaronder uitkomt. En als jij 30-40 uur per week nodig hebt voor je huishouden moet je een vaatwasser kopen.

10 mei 2021 om 23:21

Wat een onzin. Je kunt gewoon een lening aanvragen in Nederland en een studie volgen. Indien HBO iets te hoog voor je gegrepen is, kun je makkelijk ergens in de ploegendienst werken en solide 2500 euro verdienen. Het is juist de gemakzucht van zulke losers om met minimale inspanningen heel veel geld te verdienen. Die willen niet veertig uur in de week werken, maar binnen een uur even tienduizend vangen. Het is meer een mentaliteitskwestie.

10 mei 2021 om 23:32

Daarom, het is niet goed te praten. Maar waarom is een economisch systeem waar de verhoudingen zo krom zijn dat wel? Dat is niet houdbaar, zie je overal in de geschiedenis. Het is tijd voor revolutie! Nee ok geintje, ik dwaal af, houdoe.

11 mei 2021 om 11:25

Precies, onderwijs is in Nederland voor iedereen toegankelijk op allerlei verschillende niveau's. En ook als je niet zo goed kan leren kan je via een beroeps opleiding toch echt een leuke baan bemachtigen waarmee je prima verdiend. Meer dan genoeg om uitstekend van te kunnen leven.

11 mei 2021 om 08:56

In Nederland heb je een prima social vangnet en dat de kloof tussen arm en rijk groter wordt speelt in dit geval volgens mij helemaal geen rol. Misdaad loont in Nederland. Waarom denk je dat de Zuid Amerikaanse kartels Nederland vaak uitzoeken als basis in Europa? De straffen zijn relatief laag en mild en met goeie advocaten heb je een goeie kans om door twijfel over iets onzinnigs of een administratiefout vrij te komen. Als ik in Dubai ben laat ik m'n laptoptas op de achterbank staan als ik parkeer en mensen laten zo hun auto een uur open met draaiende motor bij de supermarkt staan. Er is daar bijna geen misdaad. Het zijn gewoon opportunisten die denken: "Ach als ik gepakt wordt, wat dan nog? Als ze me al pakken."

Ik denk dat het eerder te maken heeft met de onthulling over Zahavi eerder dit jaar. Hij zou 1-3 dagen voor een wedstrijd zichzelf in een hotel afzonderen van zijn gezin zodat ie zichzelf mentaal kon voorbereiden. Het zou me niet verbazen als de overvallers die gelegenheid hebben gebruikt om op die manier zijn huis en gezin te bestuderen. Als overvaller hoef je geen Rolex om Zahavi’s pols te zien om te weten dat ie geld zat heeft. Als profvoetballer bij PSV is dat vrij logisch.

Klinkt als een gevalletje victim blaiming. Alsof hij het over zichzelf heeft afgeroepen

10 mei 2021 om 22:14

Ik denk dat Van Der Gijp meer wijst op het gevaar van social media en de informatie die je dus heel makkelijk weggeeft terwijl er weinig besef bij is. Het vindt allemaal zo makkelijk en onschuldig plaats met slechts een druk op de knop. Zou je dus teruggaan naar de tijd voor social media en je zou dit soort informatie in een bar prijsgeven omdat je zat bent oid dan liep je hetzelfde risico. Social media heeft er dus voor gezorgd dat je eigenlijk niet meer zat hoeft te zijn om informatie zomaar weg te geven. Nee nu kun je dat doen met een lach op je gezicht. Daar doelt Van Der Gijp op denk ik.

11 mei 2021 om 11:31

Ik zie het meer als een waarschuwing. Ze hebben het bij van der Gijp geprobeert. Af afgelopen zomer is er in Amsterdam nog iemand gedood om een nep Rolex. Veel voorbeelden van criminelen die het op horloges hebben gemund en bereid zijn er heel ver voor te gaan.

Maakt niet uit of je op media zit,ze zullen wel weten waar ze moeten zoeken restaurants hotels etc. Of ze volgen je gewoon en slaan op bepaalde momenten toe,het is tegenwoordig niet anders,en dat allemaal voor wat geld...

Hier hoor je gewoon geen rekening mee te houden! Als hij dat wilt showen of wat dan ook laat het. Je blijft met je klauwen van iemands ze spullen af! En helemaal van een gezin!

10 mei 2021 om 22:33

Helaas laat de realiteit zien dat je hier dus wel rekening mee moet houden. Zoals renee al zegt is de horloge al verkocht voordat hij daadwerkelijk gestolen is. En deze gekken zijn ook nog in staat om een gezin aan te pakken, lijkt me een bijzonder goede reden om hier in de toekomst rekening mee te houden.

10 mei 2021 om 23:18

Dikkie, ik vind dat je de plank misslaat in deze. Het probleem, in mijn ogen, is dat social media een gigantisch pool aan informatie is die je normaliter nooit zou kunnen verkrijgen. Vroeger, om aan dit soort informatie al te kunnen komen moest er werk verzet worden. Denk maar aan de dronken jongen opzoeken in een kroeg of op straat. Het was destijds véél moeilijker om even van mensen informatie te verkrijgen dus waren meestal winkels het doelwit. Want die informatie was makkelijker te verkrijgen; je loopt immers naar binnen en je kijkt rond. En de winkels beveiligden zichzelf hierop. Logisch? Absoluut.Nu, mede door de IT booming, leven we in een tijdperk van social media. Nu kun je als crimineel zijne ook bij mensen digitaal 'binnenlopen' via hun online gedrag. Hoor je jezelf dan niet, net zoals winkels, te beveiligen? Je stelt immers ook je inhoud bloot. Of doe het gewoon niet.

11 mei 2021 om 08:45

Ik ben het deels met je eens, maar het is toch te gek voor woorden, dat je moet opletten wat voor horloges je draagt op social media.

Triest dat dit de realiteit is. Overigens al jaren, dus het is niet ineens wat nieuws. Betekend niet dat ik er mee eens ben wat vd Gijp zegt. Je blijft gewoon met je poten van een ander af en van andermans spullen. Het is de omgekeerde wereld waarin de laffen ‘succes’ hebben.

Ik kijk liever naar nuchtere Robben op een fiets (die meer geld heeft dan Zahavi) dan al die patsers die zich kleden en vol laten plakken als een stel criminelen. Ookal moet je natuurlijk wel van andermans spullen afblijven. Hoop dat ze gepakt worden en een zeer zware straf tegemoet zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Middenvelder, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 25 11 3 0
2020 Guangzhou City 7 4 1 0
2019 Guangzhou City 28 29 2 1
2018 Guangzhou City 26 20 3 0
2017 Guangzhou City 30 27 4 0
Laatste voetbalnieuws

PSV laat Romero vertrekken: spits komt aan voor medische keuring

Maximiliano Romero is hard op weg naar Udinese. De Argentijnse spits is inmiddels in Italië voor een medische keuring bij de club uit de Serie A. De Italiaanse transferexpert Gianluca Di...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Atalanta is nog steeds bezig om Sven Botman los te weken bij Lille OSC. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren