‘Horrorblessure van geopereerde Pratto gaat Feyenoord flink geld kosten’

Maandag, 10 mei 2021 om 18:54Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:03

Lucas Pratto is zondagavond succesvol geopereerd, zo laat zijn zaakwaarnemer Gustavo Goñi weten in de Argentijnse media. De 32-jarige spits van Feyenoord brak in de Klassieker tegen Ajax (0-3 verlies) zijn kuitbeen en scheurde zijn enkelband. Pratto wacht een maandenlange revalidatie en zijn avontuur bij Feyenoord is dan ook voorbij. De zware blessure van de aanvaller kan een dure grap worden voor de club. Volgens de Argentijnse krant La Nacion moeten de Rotterdammers het salaris van Pratto doorbetalen totdat hij weer kan spelen voor River Plate. Dat zou een afspraak zijn die is gemaakt in het huurcontract.

Pratto kwam tegen Ajax als invaller in het veld en zette in de slotfase een sliding in op Davy Klaassen. Tijdens de sliding bleven de noppen van de rechterschoen van Pratto in het veld steken, waardoor zijn enkel dubbel klapte. De Ajacied kwam vervolgens terecht op het lichaam van Pratto, die zichtbaar veel pijn had. Pratto probeerde na een behandeling op het veld in eerste instantie op eigen kracht op te staan. Toen dat niet lukte werd hij door leden van de medische staf van het veld gedragen.

"We wachten nog op zijn ontslag uit het ziekenhuis na een nacht met behoorlijk veel pijn", vertelt zijn zaakwaarnemer Goñi tegenover Sportia. "Gelukkig is de operatie achter de rug. Bij de ingreep zijn acht schroeven geplaatst. De specialisten hebben me verteld dat dat normaal is. We moeten nog kijken naar het herstel. Het is nog niet duidelijk over hoe nu verder. We schatten een afwezigheid van drie tot vijf maanden."

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lucas Pratto (@lucaspratto)

Zo komt er een dramatisch einde aan het toch al ongelukkige avontuur van Pratto in Rotterdam. De Argentijn werd in de winterstop met hoge verwachtingen op huurbasis overgenomen van River Plate, maar kon niet aan de verwachtingen voldoen. Pratto begon de eerste twee wedstrijden na zijn komst in de basis en verdween daarna naar de bank. In totaal blijft de aanvaller steken op acht wedstrijden in dienst van Feyenoord, waarin hij niet scoorde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door henkdetank)

Heel geloofwaardig, heeft Feyenoord dan ook geen salaris hoeven betalen omdat hij nooit wedstrijdfit is geweest?

10 mei 2021 om 19:03

Waarom is het ongeloofwaardig? Dat kan best in het huurcontract staan, in een clausule, dat als de speler geblesseerd terugkeert, dat de hurende club daar verantwoordelijkheid voor heeft. Sterker nog, ik denk dat ik dat als verhuurder sowieso in de huurcontracten zou willen opnemen. Zo'n blessure is altijd buiten de invloed van de verhurende club, dus het risico daarvan beleggen bij de huurder is zo gek nog niet.

Dat van die wedstrijdfitheid kan Feyenoord hooguit gebruikt hebben om te onderhandelen over de huurprijs, als ze dat niet wisten toen ze hem huurden, is dat hun eigen schuld natuurlijk.

Verder lijkt me duidelijk dat de huur van Pratto gewoon een grote fout is geweest, dat was na de eerste 5 minuten die hij gespeeld heeft al vrij duidelijk.

10 mei 2021 om 19:48

Het lijkt mij vrij ongebruikelijk omdat het niet meetbaar is voor de hurende club wanneer de speler weer wedstrijdfit is. Als River Plate hem simpelweg nooit meer opstelt om welke reden dan ok, en zeggen dat hij nog steeds problememn heeft, dan kan je dat als Feyenoord niet toetsen. Dat lijkt me juridisch geen haalbare kaart. Wel mogelijk dat Feyenoord voor een deel van de medische kosten opdraait.

10 mei 2021 om 20:03

Maar ook de hurende club kan hier toch niks aan doen? Ik vind het een bedenkelijke constructie en zie het als collateral damage en dus risico van de verhurende club bij een blessure mits er overduidelijk sprake is van overbelasting door toedoen Feyenoord. Kan mij niet voorstellen dat Feyenoord hier zijn handtekening onder hebt gezet bij huur van een 32 jarige speler die weinig heeft gespeeld in Argentinië en zo ja dan zou ik het een enorm domme fout vinden. Laat maar hangen trouwens, want ik zie dat er al opheldering is gegeven.

Dit is inmiddels al ontkracht door verschillende bronnen. Het is, als het goed is, in Argentinië gebruikelijk dat de club die de speler huurt, opdraait voor de kosten. Echter is dit in Europa niet het geval en daar zit de fout van de Argentijnse krant.

Pratto zal een aantal maanden moeten revalideren en op 1 juli, als zijn huurcontract bij Feyenoord afloopt, gaat hij verder met revalideren in Argentinië.

10 mei 2021 om 19:05

Het lijkt me iets wat gewoon rechtsgeldig in een contract kan staan, dus als het in Argentinië gebruikelijk is om dat te doen, kan dat ook prima in een contract tussen een Argentijnse en een Nederlandse club worden opgenomen, zou ik denken.

Maar goed, we zullen het nog wel horen.

10 mei 2021 om 19:16

@oelie Wapper

Het kan inderdaad het geval zijn, maar dat is niet zo. Zijn zaakwaarnemer, Gustavo Goni, heeft vanmiddag tegenover Tycsports bevestigd dat River vanaf 01-07 de behandeling overneemt. Hij heeft het volgende gezegd:

"in tegenstelling tot wat er gebeurd in Argentinië, hoeft in Europa de club waar hij geblesseerd is geraakt de behandeling niet volledig tot zich te nemen."

10 mei 2021 om 19:17

Helder, dat is dan prettig nieuws voor Feyenoord, dank voor de opheldering.

Er komt geen einde aan die gifbeker zeg. Zelfs als Ajacied gun ik dit de Feyenoorders niet.

10 mei 2021 om 23:00

Ik vind het verschrikkelijk voor die gast. Rampzalige blessure. Maar aangaande Feyenoord, als Feyenoorder? Het past in het caberetstuk dat dit seizoen is geweest, comedische drama. Maar je weet dat het bijna afgelopen is dus het lachen komt meer naar voren.

Wat is dat voor onzin. Nog 4 wedstrijden dan einde verhuur. Kunnen ze lang wachten. Geld is er niet

Ligt het aan mij of heeft die gast een gigantische grote teen lol

10 mei 2021 om 19:25

Een grote grote teen ?

10 mei 2021 om 19:45

Ja allemaal spierweefsel wat gescheurd en beschadigd is en dus veel vocht ophoping.

10 mei 2021 om 20:10

Dingen die dichtbij zijn lijken groter baas

10 mei 2021 om 20:13

Het effect van een groothoeklens inderdaad.

10 mei 2021 om 22:55

Of gewoon diepte

Als dit waar is en het staat daadwerkelijk in zijn huurcontract wat ik me bijna niet kan voorstellen. Moet degene die hier voor verantwoordelijk is de laan uit worden gestuurd. Ps en wie die dikke spits heeft gehaald moet sowieso eigenlijk de laan uit worden gestuurd! Deze hadden ze beter voor het sumo worstelen kunnen scouten.

Drie tot vijf vind ik erg optimistisch zeker prato zijn conditie voor de blessure

10 mei 2021 om 19:42

Dat viel mij ook al op, maar goed als een dokter dat zegt. Ik zou denken dat je minstens 1 jaar nodig hebt om uberhaupt weer een goed niveau aan te tikken en dat je dan pas eigenlijk terug komt en je weer 100 procent gaat voelen.

Genoeg spelers die iets scheuren of breken en dat je 1 jaar speelt maar gewoon niet het niveau kunt aantikken van er voor. Tweede jaar vaak lukt het je wel weer.

11 mei 2021 om 08:43

Is snap je zeker, valt in de categorie "eerst zien dan geloven". Maar het betreft wel het kuitbeen dit bot heeft meestal minder hersteltijd nodig van het scheenbeen (dacht ik).
Maar bij Pratto... Ja... Wat moeten we er over zeggen haha.

Het was een onbezonnen en onbesuisde actie van hem zelf. Dat ging helemaal nergens over. Meer een gevalletje eigen schuld, dikke bult.

Geld mag totaal geen rol spelen in dit geval. Deze man is zwaar geblesseerd, heeft amper mee gedaan, heeft geen familie noch vrienden hier in Nederland.
Zijn herstel is het belangrijkste en ik hoop voor hem dan ook dat het een voorspoedig herstel zal zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Manchester City wil een bod uitbrengen op João Félix. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren