Zestienvoudig Schots international in opspraak wegens straatgevecht

Maandag, 10 mei 2021 om 17:25Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 09:45

Oliver McBurnie is in Engeland in opspraak geraakt nadat online beelden zijn opgedoken waarop te zien is dat hij een man aanvalt op straat. Op de beelden is te zien dat de spits van Sheffield United wordt aangesproken door een voorbijganger en reageert door diens telefoon af te pakken, op de grond te gooien en vervolgens een handgemeen aan te gaan. Het incident wordt in de Britse media breed uitgemeten. Sheffield heeft via een officiële verklaring laten weten op de hoogte te zijn van de beelden. De club stelt een onderzoek in, meldt de Daily Mail.

Op de beelden, die momenteel het internet overgaan, is te zien hoe iemand 'Oli McBurni' roept. De aanvaller van het uit de Premier League gedegradeerde Sheffield draait zich vervolgens om en zoekt de confrontatie op, waarna hij de mobiele telefoon op de grond gooit en buiten beeld de persoon in kwestie fysiek te lijf gaat. Terwijl het gevecht zich verder buiten beeld afspeelt, roept een van de omstanders dat het verstandig zou zijn om weg te gaan. "De club is op de hoogte van de video die op sociale media circuleert en onderzoeken het voorval", liet Sheffield maandag weten in een reactie.

Het is niet voor het eerst dat McBurnie in opspraak komt door zijn gedrag buiten de lijnen. Afgelopen juli ontving hij van de Britse politie een boete van 33.000 euro voor het rijden onder invloed en een rijverbod van zestien maanden. In 2020 werd de spits door de FA op de vingers getikt nadat hij een obsceen gebaar maakte richting supporters van Cardiff City, terwijl hij tussen de supporters van zijn toenmalige club Swansea City zat. Wedstrijden tussen Cardiff en Swansea staan bekend als de South Wales Derby en roepen doorgaans veel emotie op.

McBurnie is momenteel herstellende van een voetblessure en hoopt komende zomer met Schotland naar het EK te gaan. De aanvaller kwam tot dusver tot zestien wedstrijden bij de nationale ploeg. Hij was een van de spelers die een strafschop verzilverde tijdens de belangrijke play-offs tegen Servië op weg naar het eindtoernooi. Schotland speelt in aanloop naar het EK twee vriendschappelijke wedstrijden, waaronder tegen Nederland op 2 juni. Vervolgens staat de ploeg van bondscoach Steve Clarke op 18 juni tegenover aartsrivaal Engeland.Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Iemand die kan vertalen want ik versta er echt geen hol van. Is misschien niet correct dit maar als ze hem aan het sarren/stangen waren; het is ook maar eens mens. Eerst eens uitzoeken wat er aan de hand was voordat we met sancties etx komen.

Jammer genoeg weet je in dit filmpje niet wat er vooraf aan is gegaan want als je het zo ziet dan is dit niet het begin. Maar dat neemt niet weg dat je met je handen van iemand anders af moet blijven en ook niet iemands eigendommen moet gaan slopen.

Gezien zijn voorgeschiedenis zou je denken dat hij wel tweemaal zou nadenken voor die zich laat uitdagen op straat. Maar nogmaals, we zien niet het gehele verhaal.

Vreemd verhaal en ik neem aan dat we een en ander missen aan context. Dat praat dit gedrag overigens niet goed natuurlijk, de eerdere incidenten op zijn naam spreken ook niet echt voor hem. Dit wordt denk ik nog wel een lang staartje...

Natuurlijk moet je je kunnen beheersen. En gezien het verleden van deze speler wist 'het slachtoffer' wel dat deze speler wellicht een kort lontje hebt. Je bent dan ook een enorme held om iemand na te roepen met je telefoon in je hand. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er al het een en ander aan vooraf is gegaan, maar dat zal wel weer handig geknipt zijn door de filmer omdat hij er dan zelf slechter uit komt.

Toepasselijke achternaam. Is nog licht ontvlambaar. Dit zal nog wel een staartje krijgen aangezien dit niet de eerste keer is

"Ambtenaren van Sheffield united" Cringe zo slecht vertaald.

10 mei 2021 om 19:41

Nogal. Ik wist niet dat Sheffield Utd een overheidsinstantie was? Het is niet eens slecht vertaald maar gewoon nog eens een fout tegen de Nederlandse taal

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Sheffield United

Selectie
SpelersPositieW
T. SmithAanvaller
D. McGoldrickAanvaller358
O. NorwoodMiddenvelder320
A. RamsdaleKeeper380
G. BaldockVerdediger320
C. BashamVerdediger310
Voor de complete selectie: Clubpagina Sheffield United.

0 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Sheffield United 23 1 2 0
2019/2020 Sheffield United 36 6 4 0
2019/2020 Swansea City 0 0 0 0
2018/2019 Swansea City 42 22 5 0
2017/2018 Swansea City U23 7 10 2 0

In de wandelgangen

Maandag 14 juni
José Mourinho wil bij AS Roma een spits die dertig goals kan maken en heeft daarvoor vier opties. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren