De Mos waarschuwt clubs na woningoverval Zahavi: ‘Dit is een nieuwe rage’

Maandag, 10 mei 2021 om 15:42Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:01

Aad de Mos vindt dat clubs hun spelers beter in bescherming moeten nemen als zij op pad zijn voor zakelijke aangelegenheden, zo vertelt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Aanleiding is de woningoverval op de familie van PSV'er Eran Zahavi. De spits zat zondagmiddag nietsvermoedend in de bus naar Tilburg voor het uitduel met Willem II, toen zijn vrouw en drie kinderen in Amsterdam Buitenveldert werden overvallen. De gebeurtenis hakte er flink in bij de selectie van PSV.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het met Aad de Mos eens dat de verantwoordelijkheid bij de clubs ligt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door willempiedebok)

Ben wel benieuwd wat de clubs hier dan voor maatregelen tegen kunnen nemen? Je kunt moeilijk voor elke (wedstrijd)dag 30 bewakers op pad sturen voor alle spelers en staf. Ik ben bang dat de zware waarheid is dat als iemand dit van plan is te doen, je het haast niet kan voorkomen. Je spelers goed informeren op voorzorgsmaatregelen lijkt mij het enige dat je kunt doen.

10 mei 2021 om 15:50

Een panic room is een optie. Maar zover zou het natuurlijk nooit mogen komen.

10 mei 2021 om 15:58

Enige wat je er aan kan doen (wat natuurlijk omgekeerde wereld is), is in een mooi, groot luxe appartement wonen die 24/7 beveiligd wordt. Denk dat je de kans verkleint, maar nogmaals. Omgekeerde wereld.

10 mei 2021 om 16:03

Dat zijn de toestanden zoals je die vaak in het buitenland aantreft met gated communities. De meestespelers van Real Madrid spelers wonen ook in zulke gated communities.

10 mei 2021 om 16:27

Die hebben het goed voor elkaar inderdaad, strenge beveiliging ook. Toen ik nog in Madrid studeerde zat mijn universiteit naast een van die gated communities. Heb wel eens geprobeerd om daar een kijkje te nemen, geen doorkomen aan. Maar goed ook lijkt me als je dit soort dingen hoort.

10 mei 2021 om 18:34

Lijkt me dus totaal geen goed idee. Zal alleen maar leiden tot nog meer polarisatie en gescheidenheid

10 mei 2021 om 18:45

Waarom zou dat tot meer polarisatie leiden?

10 mei 2021 om 18:52

Heb je een goede tijd gehad in Madrid?

10 mei 2021 om 19:02

Ik vind dat Clubs spelers meer moeten begeleiden. Over (social) media, doping, goed met geld omgaan en beleggen, wetgeving (e.g de regels voor gokken), gezondheid en in dit geval over veiligheid. Jonge spelers worden soms uit arm milieu en met relatief weinig opleiding gaan ineens heel veel verdienen en veel in de media verschijnen. De speler is natuurlijk zelf verantwoordelijk voor zijn eigen veiligheid en die van zijn familie maar je kan een keertje een (verplichte) sessie houden van een uurtje over de potentiele gevaren.

Hoezo clubs deze verantwoordelijkheid geven? Krijgen onze prima donna’s nog niet afdoende salaris?

10 mei 2021 om 15:59

Misschien dat minder salaris helpt..

10 mei 2021 om 16:20

Is wel de wereld op zijn kop inderdaad. Je betaalt als club een miljoenensalaris, en omdat de spelers daardoor veel geld hebben moet je ze dus ook nog gaan beveiligen?

10 mei 2021 om 16:49

Er zit een verschil tussen wie dit regelt en wie hiervoor de kosten draagt. Het is makkelijker om dit centraal als club voor al je spelers te regelen dan dat ieder speler dit voor zich dient uit te vogelen. Zeker voor spelers die uit een ander land komen. Lijkt me een mooie taak voor oa de teammanager die helpt bij het uitzoeken vd woning als ook helpt bij het vinden vd juiste partijen om eea te beveiligen.

10 mei 2021 om 17:17

Deze primadonna's krijgen zelfs een tankpas. Ze worden flink in de watten gelegd

Ik zie niet zo goed in wat je hier als club aan zou kunnen doen (behalve elke woning uitrusten met een beveiliger, maar dat lijkt me niet reeel). Je kunt hooguit de voetballers en hun gezin goed voorlichten in wat ze het beste kunnen doen in deze situaties. Of hoe ze het risico kunnen verminderen zoals de tip van Van den Heuvel.

Tja, helaas is het zover gekomen in de huidige maatschapij. Clubs kunnen niks meer dien dan voorlichten en misschien wat mogelijkheden voor beveiliging aandragen. Hier is het een overval en wordt het breed uitgemeten. In Kerkdriel wordt er oo een willekeurige woning geschiten omdat ze denken dat er iemand woont die bij een nabij gelegen fruitbedrijf werkt. Dus ja, het is gewoon van den gekke hoe het er tegenwoordig aan toe gaat. Zeer triest en de best mogelijke maatregelen nemen, meer is er helaas niet tegen te doen

10 mei 2021 om 16:46

Verwijzen naar een glorieuze periode uit het verleden die nooit bestaan heeft, hoort bij conservatief gedachtengoed. Je creã«ert een gezamenlijke vijand, die wijs je aan als zondebok voor de teloorgang van de maatschappij en probeert mensen te waarschuwen dat zolang we de zondebok niet wegjagen, vernietigen, opsluiten onze oude gloriedagen nooit meer terug zullen komen. Kijk bijvoorbeeld naar het gedweep met de renaissance. Een prachtige tijd waarin Europa cultureel nog van ons was. Natuurlijk had je toen ook de 100 jarige oorlog, de Spaanse inquisitie, massale heksenverbrandingen en zouden ze Corona in dat tijdperk behandelen met een aderlating, maar hey joh, de gebouwen waren toen zo mooi. Shit hey, in de jarige 50 heeft Engeland nog een van de meest briljante wetenschappers van de 20e eeuw chemisch gecastreerd voor de doodzonde van sodomie, maar nee vroeger was alles beter. 1 ding was vroeger wel beter. Je had geen facebook waarop mensen die nergens iets van weten denken dat ze hun onwetendheid ten toon moet spreiden. Blergh.

10 mei 2021 om 17:10

Daar gaat het niet om. De methodes die ze gebruiken worden alleen steeds geweldadiger en niets ontziend

10 mei 2021 om 17:39

Alsof 14 jaar geleden heel lang gelden is en een compleet andere periode is.... In Nederland is er niet minder criminaliteit, maar juist meer. Wel wordt er veel minder aangifte gedaan, waardoor de criminaliteit waarschijnlijk vijf keer hoog is dan geregistreerd staat. Praat eens met senioren en vraag wanneer ze zich veiliger voelde op straat. Praat eens met ervaren agenten etc.
Tegenwoordig lopen kinderen met messen op straten in Nederlands, alsof het Braziliaanse bendes zijn. Banken werken tegenwoordig heel anders, waardoor een overval minder interessant is voor criminelen, maar als je opzoekt hoeveel plofkraken er op pinautomaten er zijn dan schrik je waarschijnlijk kapot.

Ik denk daarnaast dat de meeste mensen Holleeder kennen hoor, maar dat dat niets is vergeleken met de huidige criminelen die gewetensnood advocaten laten afschieten en hoofden laten afhakken. Heel frappant dat jij het toenemende aantal overvallen op rijke Nederlanders bagatelliseert zonder enige kennis.

10 mei 2021 om 23:44

Ik ga niet teveel tijd vuil maken aan mensen die roepen feitenvrij, maar niet de moeite nemen om de feiten op te zoeken. Google NOS, 'Vijf keer zoveel misdrijven als uit officiële cijfers blijkt'. Probeer de tekst goed te interpreteren want dat heb jij niet goed gedaan bij mijn tekst. Overigens vandaag weer kind gewond bij schietpartij Amsterdam. Was vroeger ook zeker schering en inslag? Jammer dat mensen dit allemaal goedpraten en nog steeds durven weg te kijken. Welterusten

Wat moet een club hier tegen doen dan? Publieke veiligheid lijkt me een taak van de overheid. Clubs (en overige bedrijven) moeten zich daar helemaal niet mee gaan bemoeien. Anders gaan we straks (zoals in andere landen ook het geval is) commerciele beveiligers en 'armed response' krijgen in Nederland. Lijkt me toch ook allemaal wat overtrokken. Moet mijn chef me ook gaan beschermen tegen inbraak?

Wat kan PSV hier nou aan doen? Bij elk selectie lid fulltime beveiliging bij de deur zetten? Is toch niet te voorkomen dit..

10 mei 2021 om 17:13

Verbod op het verlaten van het complex. Het zijn geen mensen, het is eigendom

Of de miljonairs betalen zelf hun bewaking? Ik bedoel, die gasten hebben toch al veel geld, ze kunnen het prima zelf betalen.

Wat een populistisch gelul weer van Aad de Mos. Het is de eerste keer dat dit in Nederland gebeurt. Spelers verdienen genoeg om hun dure huizen en spulletjes voldoende te beveiligen.

In een ideale wereld kan ik elke dag de deur open laten staan als ik op pad ga, maar die tijd is voorbij. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen bescherming. Als voetbalclubs dit zouden moeten doen, is dat natuurlijk niet te betalen. Want zoiets kan niet alleen tijdens een uitwedstrijd gebeuren, maar ook tijdens een training. En hoe ga je dit doen als een speler voor een nationaal elftal uit komt, draait de club dan ook op voor de beveiliging. En wat gaat een ongewapende beveiliger doen als er 2 gewapende overvallers een huis binnen willen.

De Nederlandse overheid moet zorgen dat hier zo ongelofelijke hard tegen optreden dat zelfs de grootste stumpers zich wel gaan bedenken. En per direct stoppen met de regel dat bij goed gedrag maar 2/3 van de straf uitgezeten hoeft te worden. Mensen die zoiets doen moet je niet belonen omdat ze zich normaal, menselijk gedragen.

10 mei 2021 om 16:09

Helaas is dit niet de eerste keer dat dit in Nederland gebeurt. Gordon, Fred van Leer en Nicky de Jager zijn nog niet zo lang geleden iets soortgelijks overkomen. Roepen om zwaardere straffen is een tikkeltje populistisch. Nog langere gevangenisstraffen hebben geen preventieve werking, resulteren in meer recidive gevallen en kost de staat geld.

10 mei 2021 om 16:37

Bij welke voetbalclubs hebben die gespeeld dan?

Het gaat hier toch om het voorstel dat clubs de huizen van hun spelers moeten beveiligen om het moment dat ze een wedstrijd hebben?

10 mei 2021 om 16:44

Het staat natuurlijk niet helemaal op zich. Je zou kunnen spreken van een trend. Achteraf gezien was het misschien een kwestie van tijd voordat een voetballer aan de beurt zou zijn.

10 mei 2021 om 16:47

Achja vorige week zag ik bij opsporing verzocht dat een welgesteld, jong gezin in ijburg de klos was. Dit kan gewoon iedereen overkomen en gebeurt vaak de wat rijkere helaas. Je kan moeilijk nooit meer open doen voor iemand. Ik snap de paniek niet zo eerlijk gezegd. Dit gebeurd af en toe

Ik stel voor dat clubs spelers geld gaan betalen om bij hen te komen voetballen. Dan kunnen ze met die centjes zelf de beveiliging regelen die ze nodig achten...

10 mei 2021 om 19:11

Wat kost het een club een keer een sessie te houden van 1 of 2 uurtjes met een oud agent en/of private security expert en wat tips geven en vertellen over de werkwijze van de criminelen bij vergelijkbare cases en een adres lijstje delen met goede alarmbedrijven, security experts etc.

Het Social Media pronk gedrag is in dit geval ook levensgevaarlijk voor voetballers met zijn vermogen. Via instagram showen ze maar al te graag zijn horloges: Richard Mille (2,5 ton waard), 3 witgoud Rolex daydates, Rolex skydweller van zijn vrouw, goud etc etc etc. Daarnaast zie je vrij makkelijk via foto's waar hij woont. Criminelen (schooiers) zijn net eksters, zodra ze iets zien glinsteren omen ze erop af.

Het enige wat de club dus kan doen is adviseren of beveiliging tijdens de wedstrijden. Want het patroon is er, het gebeurd altijd tijdens wedstrijden.

10 mei 2021 om 16:17

Eens dat dat pronken en pochen op social media vrij kansloos is hoor, maar zouden die criminelen zonder die foto's denken dat die voetballers in een flatje van 40 m2 wonen dan? Kan me niet voorstellen dat die foto's de doorslag geven om iemand te beroven, dat die voetballers geld en spullen hebben is algemeen bekend. Het vergemakkelijkt hooguit de manier om achter iemands adres te komen, al is dat tegenwoordig sowieso niet moeilijk.

10 mei 2021 om 16:33

Daar heb je zeker gelijk in. Ik was gewoon aan het zoeken in het kader van Aadje zijn artikel, wat de club hier aan zou kunnen doen? Ik kom niet verder als een social media training door een expert/politie over evt. gevaren of tips voor beveiliging.

10 mei 2021 om 17:14

Ja eens, alleen als een club je er op moet wijzen dat je je miljoenenvilla moet beveiligen dan ben je te laat ben ik bang 😅

'daar was ook ingebroken terwijl hij op vakantie was.'

Ja, want dat gebeurt alleen bij profvoetballers...

Het is gewoon de eigen verantwoordelijkheid van de spelers zelf. Het is natuurlijk van de zotte dat het moet maar prive beveiligers inhuren om hun woning en naasten te beschermen is wel iets dat ze toch serieus moeten overwegen. Ze hebben per slot van rekening het geld er voor. Dus better safe then sorry toch?

Je kan toch in ieder geval de toegang tot je huis goed beveiligen. Hek, camera’s etc toch niet zo moeilijk .

10 mei 2021 om 17:25

In het geval van Zahavi was het een nep pakket bezorger. Die zijn moeilijk te onderscheiden. Je kunt je huis proberen heel goed te beveiligen, maar als een pakketbezorger voor de deur staat en om een handtekening vraagt, dan zal je de deur toch open moeten doen.

Nieuwe rage haha kom op zeg, in Amsterdam hebben ze laats een rechtzaak gehad mbt Rolexbende die Bn'ers hebben overvallen. Nu is het een voetballer en is het nieuw ofzo.

10 mei 2021 om 17:27

Dan heeft Aad toch gelijk . Het is geen incident meer.

10 mei 2021 om 17:33

Je zit wel op Voetbalzone. Zag laatst op Bnerzone een soortgelijk bericht hoor.

Minder dure wagen of auto van de zaak gebruiken, van dat bedrag je woning beveiligen. Ik zie het probleem niet hoor? Deze mensen verdienen meer dan genoeg.

Als het zo blijft doorgaan in Nederland, hebben we hier ook binnenkort afgesloten gemeenschappen voor de rijken. We hebben het allemaal langzaam zien gebeuren en ook de mensen die dit normaal zijn gaan vinden of dit via een omweg goedpraten zijn hier schuldig aan.

Al heb je geen rooie cent, je blijft van andermans kinderen af. Hopelijk wordt hier groot op ingezet en worden ze opgepakt en krijgen ze een afschrikwekkende straf.

Je verdient al zo ongelooflijk veel, hoezo heb je je zaken niet op orde? Ik moet bijvoorbeeld speciale deur en sloten hebben om überhaupt in aanmerking te komen voor de verzekering die ik nodig heb voor de materialen waarmee ik werk. Lijkt me dat als je miljoenen verdient en jezelf in de openbaarheid gooit je wel mag na denken over de eigen veiligheid en die van je familie. Of je kan wat minder pronken met klokkies.

De spelers die er angst voor hebben kunnen zelf toch ook wel op zulke momenten een prive beveiliger inschakelen. Krijgen genoeg salaris om dat even een zondagmiddag te bekostigen.

Zolang onze mode popjes niet steeds met luxueuze villa's, grote auto en met diamant belegde rolexen alles op social media plaatsen en de vrouwtjes niet de boodschappen gaan doen met hun tasjes van 10k bij de plaatselijke super. Dam je denk ik al een groot deel vh probleem in. Desondanks gun je het natuurlijk niemand dat dit gebeurd.

Zahavi huurt een huis van 12.000 euro per maand (bron Funda) dus een beetje beveiliging is op zijn plaats, zeker gezien er op meerdere plekken in Buitenveldert 24/7 politie units staan vanwege de, al dat niet terroristische, dreiging bij bijv. Joodse scholen.

De Israelische sportjournalist Shorrer verwacht wel dat PSV na de beroving van gisteren op zoek moet naar een nieuwe spits. Hij denkt dat Zahavi, die bekend staat als een familieman, terugkeert naar Israel: "dit was één avontuur te veel."

Ook een bekende is Cruijff, daar is ook een overval bij hem thuis geweest. Jaren 70. Wat een horror ervaring voor Zahavi en zijn familie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 juni
José Mourinho wil bij AS Roma een spits die dertig goals kan maken en heeft daarvoor vier opties. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren