Robben niet in beeld bij De Boer: ‘Op dit moment sluit ik het uit’

Maandag, 10 mei 2021 om 13:35Yanick Vos • Laatste update: 13:49

Frank de Boer sluit uit dat hij Arjen Robben opneemt in zijn EK-selectie. Tegenover Voetbal International laat de bondscoach van het Nederlands elftal weten dat de 37-jarige aanvoerder van FC Groningen niet in beeld is. De Boer reageert daarmee op de woorden van Robben, die zondag deelname aan het EK niet wilde uitsluiten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

126 reacties (laatste reactie door koopie79)

Logisch. Amper fit. Maar ook niet aankomen met Stengs met z’n 6 goaltjes en 4 assist en Ryan Babel. Kappen met dat gekke gedoe nou.

10 mei 2021 om 13:45

Hoho 7 goals en 6 assists in alle competities (37 wedstrijden/3170 minuten, dat ter zijde). Voor rechts wordt het denk ik nog steeds Stengs, Berghuis en/of El Ghazi.

10 mei 2021 om 13:48

El Ghazi kijken ze niet naar joh. Al scoort die er 15 in de PL. Jammer, maar goed.

10 mei 2021 om 13:52

El Ghazi zou we wat mij betreft wel bij moeten zitten. Heeft er dit seizoen toch 8 gemaakt in de PL. Stengs en Babel doen het minder in een makkelijkere competitie.

10 mei 2021 om 13:56

Mua ik denk dat De Boer hem wel gaat oproepen. Hij heeft tevens Anwar laten debuteren in Ajax en had geen problemen met hem. Ik denk dat El Ghazi wel wordt opgeroepen.

10 mei 2021 om 14:05

Ik vraag me oprecht af hoe veel mensen (die om El Ghazi vragen) ook daadwerkelijk Aston Villa kijken. Toen hij bij Ajax zat was ik fan van hem, maar sindsdien vind ik hem nauwelijks tot niet verbeterd. Hij had een reeks van enkele wedstrijden waar hij productief was, maar voor de rest vind ik hem niet goed spelen.

10 mei 2021 om 14:11

Maar hij scoort wel beslissende doelpunten. Dat kunnen we zeker bij oranje gebruiken wanneer er iets geforceerd moet worden. Ik heb dan echt veel meer vertrouwen in El Ghazi dan in Babel, Promes of zelfs Bergwijn.

10 mei 2021 om 14:22

@arsen(e)al je hoeft het ook niet heel erg goed te doen om beter te zijn dan Stengs/babel. Dat is namelijk echt pure middelmaat.

10 mei 2021 om 15:00

JeromB, helemaal eens. Maar daar ging t me ook niet echt om. Meer dat hier zovaak wordt geroepen dat speler x in Oranje moet omdat ie het ergens goed zou doen. Maar op Vz komen Nederlanders bij een club als Villa voornamelijk in het nieuws als ze iets goeds doen. Of iets heel slechts. Dus voor mn gevoel krijgen best veel hier een scheef beeld van hoe goed ze daadwerkelijk spelen. Het is dat ik veel PL (en daarmee ook vaak Villa kijk), anders had ik wellicht hetzelfde gedacht

10 mei 2021 om 15:08

Maar je kan toch niet ontkennen dat El Ghazi zich bij Villa aardig heeft herpakt. In de zomer mocht hij vertrekken en het leek het erop dat hij naar Olympiacos zou verkassen. Dat ging uiteindelijk niet door waardoor hij dus op een zijspoor was geraakt. Het feit dat hij niet zijn kopje heeft laten hangen en tot nu toe zijn beste jaar uit zijn carriere speelt maakt toch dat hij absoluut een oproep verdient. Maar in plaats daarvan roept de boer slappelingen als Stengs en Babel op. Spelers die het niet echt van hun mentaliteit moeten hebben. Babel was zelfs al voor zijn dertigste in de woestijn aan het spelen.

10 mei 2021 om 15:09

@arsen(e)al - Nee klopt, hij speelt ook amper (traore krijgt de voorkeur, wel grappig dat het een beetje dezelfde situatie is als onder Bosz hehe), maar we hebben in Nederland nu ook niks beters achterlopen op rechts buiten Berghuis om. Ja Stengs, maar daar word ik ook niet per se blij van. El Ghazi speelt ook niet super denderend, heeft een goeie reeks gehad, maar ik schat hem echt niet minder in dan een Stengs. Of wil je weer een Bergwijn op rechts zien bij Oranje? Ten eerste is het niet leuk voor die jongen, want hij speelt daar amper, en ten tweede ziet het er niet uit. En achter die drie rechtsbuitens die ik hiervoor noemde, heb je Kerk. Ook niet heel chill. Die moet hogerop gaan mocht hij voor het Nederlands elftal willen uitkomen.

10 mei 2021 om 15:30

Helemaal juist. Mensen roepen maar wat. Waan van de dag. Dit is niets nieuws dus ook niet zo erg hoor maar dat het gross ook denkt hey deze speler scoort ineens dus opstellen, alsof je zo een team samenstelt. Zijn niet de beste spelers maar beste team die je moet selecteren. En zo simpel is dat niet.

10 mei 2021 om 15:54

Ik en hij doet het gewoon goed. Staat er ook wanneer hij er staan moet. Is eigenlijk zelfs de beste keus. Overigens...robben moet mee. Zelfs op halve kracht is hij beter dan wat er loopt. Al neem je hem alleen al mee voor zijn ervaring.

10 mei 2021 om 17:08

El Ghazi is gewoon bankzitter normaalgesproken. Heeft een paar leuke wedstrijdjes gespeeld door blessures van zijn concurrenten en dan krijg je deze reacties weer. Die heeft niks te zoeken in Oranje.

10 mei 2021 om 13:46

Dat gaat dus wel gebeuren... Dat leidt, voor mij in ieder geval, tot onbegrip. Ik zou zo'n personality, zeker als je 26 man mag meenemen, altijd meenemen naar een EK. Je hebt Robben toch 100 procent liever dan Stengs of Babel?

10 mei 2021 om 13:59

Altijd meenemen? Man man man opportunisme viert weer hoogtij na 2 assistjes tegen Emmen. De man is 37. Amper 2 weken achter elkaar fit te houden.

10 mei 2021 om 14:29

Prima punt. Maar als Babel meegenomen wordt voor de kleedkamer en zijn ervaring, is het gezien zijn prestaties debiel om voor hem te kiezen ipv Robben.

10 mei 2021 om 14:42

Almogaver, je punt snijdt geen hout. Babel is fit, niet van glas en werkt als verlengstuk tussen trainer en groep, iets ouder maar niet te oud. Anders willy en Rene vd Kerkhof ook maar selecteren. Tevens heeft Babel niet afscheid genomen in oranje.

10 mei 2021 om 14:49

Maar babel kan niet voetballen. Ik dacht dat dat een voorwaarde was voor Nederlands elftal

10 mei 2021 om 15:32

Lekker makkelijk. Is erg belangrijk geweest voor Oranje toen bijna niemand thuis gaf. Heeft ook een erg slechte periode gekend bij Ajax maar niet kunnen voetballen is echt grootste onzin. Lekker populistisch ook.

10 mei 2021 om 15:52

Thamike, ik snap je punt, maar Babel heeft ook al een tijd niet thuis gegeven in Oranje, dan gaat het punt niet op om hem de voorkeur te geven op basis van belangrijk zijn in het verleden, dan is Robben belangrijker, maar vooruit, minder recent.

10 mei 2021 om 16:48

Mentalist, Kom op zeg...Robben is op het aller allerhoogsteniveau beslissend geweest.Babel heeft op 2 niveaus lager geacteerd, niet eens beslissend.Het punt "aanwezigheid in de kleedkamer" zoals Almogaver terecht aangeeft, raakt kant noch wal in het geval Babel.Met dat argument kan je toch veel beter Robben meenemen.Daarbij denk ik dat op het punt voetbalkwaliteiten, Robben nog steeds niet onder doet voor Babel, maar dat terzijde.

10 mei 2021 om 17:01

Het vertrek van Robben heeft ruimte gemaakt voor Depay om op te stappen als aanvallende 'leider' van Oranje. Robben heeft dit zelfs symbolisch overgedragen aan Depay bij zijn afscheidsinterland. Het zou erg knullig zijn om vlak voor het EK, waar we al jaren op aan het voorbereiden zijn, opeens Robben er weer bij te halen. Dat verstoord de kleedkamer, ook al neemt hij zoveel ervaring met zich mee. Het selecteren van Babel heeft er verder niks mee te maken (trouwens ook een ander type en positie)

10 mei 2021 om 18:25

Voetbalr kijk je pas 3 jaar voetbal ofzo? Babel heeft het niet onverdienstelijk gedaan bij Liverpool onder Benitez. Dat team was gewoon een CL winnaar dus reken ik tot de wereldtop. Voor de rest Gullit ook maar selecteren dan? Toch gouden bal gewonnen. Over niveau gesproken, dan sla ik Galatasaray toch hoger aan dan Groningen.

10 mei 2021 om 18:48

Ik kijk al ruim 35 jaar voetbal en kan persoonlijk stellen dat Babel totaal geen wereldtop niveau is, verre van zelfs. De vergelijking met Gullit slaat nergens op, toont alleen maar aan dat je geen fatsoenlijke argumenten hebt om de rol van Robben als extra motivator tov Babel kan beredeneren.

10 mei 2021 om 18:58

Hoed74, begrijpend lezen is een kunst. Onder de periode Benitez, goeie 12e man bij Liverpool met Torres, Xabi Alonso, Gerrard, Mascherano etc. Dan ben je subtop en dat blijkt uit Babel zijn carrière. En Robben staat verder van deze groep af dan Babel. Ook niet gek als je 3 jaar geleden gestopt bent met voetballen en nu de potjes uitzoekt als je niet geblesseerd bent.

10 mei 2021 om 19:29

Babel was geen 12e man hoor bij Liverpool, eerder 17e man. Niet voor niets dat Engelse voetbalfans het zo hilarisch vinden dat zo'n gigantische flop ruim een decennium later weer voor Oranje speelt.

10 mei 2021 om 19:47

Ohja Migi. Daarom heeft hij als clubspeler de meeste wedstrijden in zijn carrière gespeeld voor Liverpool: omdat hij 17e man was. Ter vergelijk: Mané heeft er momenteel 9 meer gespeeld voor Liverpool dan Babel.

10 mei 2021 om 20:24

En hij liep er als spits ongeveer 1 op 8 en is met veel verlies weggedaan aan Hoffenheim. Hij was gewoon te slecht. Firmino is een goede 12e man. Babel was een duur talent die ze vrij lang de kans hebben gegeven door zn prijskaartje. Als je Babel subtop vindt is de subtop echt gigantisch. Maar goed, het is een relatief begrip.

10 mei 2021 om 22:54

Hij speelde zelfs als halfspeler soms dus onzin wat je zegt. Anyway snap ook wel dat het allemaal niet past in het stramien 'Babel afzeiken'

10 mei 2021 om 17:09

Als Robben zelf aangeeft ; " ik kom !". Dan moet je als bondscoach meteen de deur open zetten,en de rode loper uitrollen. Robben erbij, al speelt ie slechts 30 minuutjes een belangrijke rol in de knock out fase, is echt cruciaal voor Oranje en het voetbal in het algemeen. Miljoenen voetbalharten zullen sneller kloppen als ze Robben zien opstomen richting vijandelijk doel.

Logisch - komende wedstrijd gaat ie er vast weer geblesseerd uit. Gewoon lekker af en toe minuutjes maken bij de plaatselijke FC. Daar was het hem om te doen en ook het beste als ie zich daar op focust.

Als we het dan toch altijd hebben over Babel die goed is in de kleedkamer. Zie ik liever robben mee gaan. Man wat een mentaliteit en winnaars drive heeft die man. Kunnen de jochies van oranje nog veel van leren

10 mei 2021 om 13:43

Ach heb gisteren een paar keer gelezen dat Robben niet kan verbinden, en Babel wel. Blijkbaar is het Nederlands elftal een sociale werkplaats geworden. Als je ziet op basis van wat de knvb (mislukte coaches) aanstelt en de selecties (vooral heel veel gezelligheid) die daaruit voortvloeien. Denk dat er eerst wordt gekeken of de JBL box wel in de bus ligt en daarna pas of de ballen ook zijn meegenomen.

10 mei 2021 om 13:50

Wat is dit kleedkamer verhaal nu eigenlijk. Is dit een grapje? Zijn er echt verhalen hoe Babel in de groep ligt?

10 mei 2021 om 13:54

Babel kan ze misschien verbinden met een hele slechte kapper maar sportief heb je er niks aan. er zijn geen argumenten te bedenken om hem wel mee te nemen. alleen Frank De Boer snapt waarom hij hem nog selecteerd

10 mei 2021 om 14:08

@japie_krel inderdaad hij gaat er ook nooit echt inhoudelijk op in, waarom Babel nu zo belangrijk is om te verkiezen boven andere. Ben daar wel benieuwd na namelijk.

10 mei 2021 om 14:14

De Boer heeft dat zondagochtend uitlegd. In de kleedkamer neemt hij de jongere spelers onder zijn hoede om ze scherp te houden, en hij kan met zijn toernooi-ervaring (heeft 1 toernooi meegemaakt als wisselspeler) de andere spelers van dienst zijn. Of te wel als elftal zijn wij zelfs zover weggezakt dat wij een speler als Babel nodig hebben om als kleedkamerhoeder te fungeren. Hij heeft werkelijk 0,0 bereikt in de absolute top (heeft er überhaupt nooit ingezeten) en moet nou even gaan vertellen in de kleedkamer hoe het allemaal werkt. Lachwekkende bedoeling is het natuurlijk.

10 mei 2021 om 15:36

@ducktalido heeft Babel niets bereikt? Ajax, Liverpool, Hoffenheim, Kasimpampa, , Al Ain, Deportivo, Fullham, Besiktas en Galatasaray. Volgens mij heb je dan een schat aan ervaring en dan moet je Oranje er ook nog bij zetten. Nee die Babel heeft 0,0 bereikt in de absolute top maar zeker wel veel ervaring en erg veel bereikt. Toen niemand bij Oranje thuis gaf was daar iig Babel die een paar uitstekende wedstrijden heeft gespeeld. Bij Ajax was het daarna dramatisch maar speelt nu toch weer aardig. Zijn er maar weinig die zo vaak weer goed terugkomen.

10 mei 2021 om 17:53

Ja dat rijtje is wel imponerend.... Goed terugkomen? Als je niveau nooit heel hoog heeft gelegen, dan is het inderdaad goed terugkomen. Babel is al eens afgeserveerd voor het Nederlands elftal en nou moet die opeens als mentor fungeren? Wat een drama ten top. Maar inderdaad heeft hij een schat aan ervaring....

10 mei 2021 om 20:10

Het wordt steeds triester met Frank. Na zn mislukte avonturen en zn slechte begin bij Oranje, krijgt hij nu een kans om ook naar het volk toe, een positieve sfeer over Oranje te krijgen, want dat breng het selecteren van Robben teweeg.
En er is er maar 1 in het betaald voetbal actief die echt veel toernooiervaring heeft naast de keepers en dat is Robben. Depay en Wijnaldum waren invallers in Brazilië. Dat is zo waardevol voor een groep.
En de Boer kan ook niet aankomen met goede argumenten waarom Stengs mee zou moeten, bajesklant Promes , loser Babel of tribuneklant Bergwijn.
Denkt nu werkelijk iemand hier dat we daar wat aan gaan hebben tegen Frankrijk, Spanje, Engeland?

10 mei 2021 om 13:45

Als het puur om de kleedkamer gaat dan neem je Robben toch lekker in je staff ofzo op of verzin je een andere reden om hem in de kleedkamer te krijgen. Selecteer gewoon iemand die wel een hele wedstrijd kan volhouden.

10 mei 2021 om 13:56

Het zou toch een perfecte sub kunnen zijn.je vleugels 70 minuten laten knallen en dan laatste 20 minuten als verdediging moe is Arjan erin brengen.ik zou als verdediger banger worden van een invallende Robben als Stengs of babel.alleen door zijn status alleen al trekt hij verdedigers naar zich toe.

10 mei 2021 om 17:09

Als de verdediging moe is? Denk je dat Robben er dan even voorbij snelt? Die is fysiek helemaal niet meer in staat tot dat soort dingen.

10 mei 2021 om 14:20

Kap nou met dat gezeik op Babel. Speelt hij de pannen van het dak in Oranje, nee maar wie (structureel)wel? In Oranje wordt hij ook niet altijd in zijn kracht opgesteld, daar moeten we ook eerlijk in zijn. Daarnaast speelt hij wél heel goed bij Galatasaray en in de basis, meerdere artikelen over geweest hier bij VZ. Check het archief anders maar. Hij speelt tenminste waar Robben, twee assistjes geeft tegen Emmen of een Cillissen een keertje heeft mogen keepen of Donny vd Beek die weer 10 minuutjes invallen mag in een al gelopen wedstrijd. Stengs? Nee, die trekt volle zalen. Een en al bagger en dat op ED niveau en maar zeiken op Babel. Op Babel is veel aan te merken maar hij is laaaaang niet de enige waar dit telt. Echt weer een hetze en selectieve verontwaardiging ... volgens mij werkt Frank met hem en niet wij. Er zitten genoeg spelers bij die Babels aanwezigheid qua statistieken voldoende rechtvaardigen. Kap eens met die hetze of zorg dat jij hem hoogstpersoonlijk vervangt.

10 mei 2021 om 14:31

Hoezo Babel wordt toch juist goed gebruikt bij Oranje? Wie anders doet het zo goed in de kleedkamer..

10 mei 2021 om 15:36

Robben kan ook de huidige hegemonie in de groep verstoren. Hij was een leider bij zijn generatie, maar inmiddels is die rol overgenomen door Depay, Wijnaldum en Van Dijk en de rest. Kan me heel goed voorstellen dat de nieuwe garde er problemen mee heeft als Robben binnenwandelt en de teugels overneemt.

Logisch natuurlijk, voor ervaring en klasse heb je veel meer aan Babel.

Stekelenburg had net zo'n beetje het dubbele aantal minuten gespeeld voordat hij werd opgeroepen en Beek speelt ook amper, dus nog een paar minuten en je bent binnen Robben

10 mei 2021 om 13:43

Haha inderdaad en bij Stekelenburg waa het zelfs 2018 toen hij voor het laatst 90 minuten had gemaakt

10 mei 2021 om 13:48

Keepers kun je niet vergelijken met aanvallers/veldspelers.

10 mei 2021 om 16:09

Nou... Robben zou volgens mij zo als 3e doelman meegaan om het EK niet te hoeven missen

10 mei 2021 om 13:47

het lijkt me toch dat uitzondering Stekelenburg de regel bevestigd.
Volkomen realistische tekst van de Boer, dat zal Robben zelf ook vinden.

Bovendien sluit de Boer het helemaal niet uit.

10 mei 2021 om 13:49

Ja en Stekelenburg liet direct op het allerhoogste niveau zien gewoon nog bij de beste te horen. Robben is heel blessure gevoelig en kan geen volle wedstrijden spelen. Gisteren heb ik van m genoten maar laat m eerst maar weer eens bij grote wedstrijden laten zien of hij dat allemaal zonder problemen kan. Ik geloof er echt niet meer in met zijn fysiek.

10 mei 2021 om 13:58

Robben die zich in grote wedstrijden nog moet bewijzen. Het moet niet gekker worden zeg. Het gaat in dit geval om de rol in de kleedkamer, die zo belangrijk scheen te zijn. Als Babel daarin onmisbaar is dan kan Robben dat al helemaal zijn. Babel gaat als het goed is namelijk (neem ik aan) ook geen basisplaats krijgen dus dan kan een Robben die max een uurtje mee kan doen ook prima mee lijkt me.

10 mei 2021 om 14:08

Skede, lijkt me niet moeilijk om te begrijpen dat Sjoerd bedoelt dat Robben zijn fitness/spel moet bewijzen in topwedstrijden, sinds zn slepende blessures. Waar Stekelenburg dus al heeft gekeept in de klassieker, tegen Psv en enkele keren in de EL.

10 mei 2021 om 14:12

Exact, daarom ook het kleedkamerverhaal erachteraan.

10 mei 2021 om 14:28

@ Sjoerd 1987 Het logo verraad natuurlijk al een hoop maar, wanneer liet Stekelenburg direct zien dat hij op het allerhoogste niveau nog gewoon tot de beste behoort? Ik dacht dat er dit jaar geen WK-finale was. Het is natuurlijk kul, want zijn echte keeperskwaliteiten heeft hij niet echt laten zien. Ja, hij pakt wat ballen, maar geen onhoudbare ballen. In de Eredivisie dus helemaal niet uitgeblonken, maar gewoon in het niveau meegegaan. Dat geldt ook voor de Europese wedstrijden. On: Robben zou een geweldige aanvulling zijn om zijn ervaring en drive over te brengen op de selectie. Het is voorbarig, maar de ervaring die hij heeft heeft niemand binnen de selectie.

10 mei 2021 om 14:54

Okay Mason38: er is volgens jouw theorie dan totaal geen reden om Biljow wel mee te nemen en Steek niet. Bijlow speelt nooit een respectabele wedstrijd op Europees niveau en blinkt ook in de Eredivisie niet meer uit dan Stekelenburg. Door Stekelenburg is Ajax gisteren in het zadel geholpen, als het er op aankomt zie ik dat een Bijlow nog niet doen. Die zit gewoon bij een club dat hangt tussen de subtop en middenmoot van de Eredivisie en die waarschijnlijk niet eens Europa League haalt.

10 mei 2021 om 13:53

Flauwe vergelijking. Het gaat natuurlijk ook om het feit dat Robben zelfs in hoogtijdagen vaak geblesseerd raakte. Vd Beek en Stekelenburg speelde niet bij hun clubs om andere redenen. Niet dat ik het per se eens ben dat vd Beek en Stekelenburg geselecteerd hadden moeten worden. Ik kan dat echter beter begrijpen dan Robben. Hoe geweldig hij ook was. Veels te veel euforie voor Robben na zijn eerste aardige potje (tegen Emmen) in 2 jaar.

de dromer in mij wilt het graag, maar of het ook een goed idee is weet ik zo niet

Kijk, dit is dus weer een reactie van iemand die echt geen reet van begrijpt. Een Babel speelt ook niet of nauwelijks en voegt verder ook niks toe. Robben zou je alleen al meenemen voor de ervaring en gedrevenheid, iets wat nogal ontbreekt bij dit Oranje

10 mei 2021 om 13:51

Wel fijn dat je bij je eigen reactie in de eerste zin al aangeeft dat er een reactie komt van iemand die er 'echt geen reet van begrijpt'. Babel die niet of nauwelijks zou spelen. Vandaar dat hij dit seizoen al 30 wedstrijden in het veld heeft gestaan in de Turkse competitie. Sinds april ook weer gewoon een basisspeler. Ik zie niet wat hij toevoegd inderdaad, maar de bondscoach ziet dat schijnbaar wel. Wij zitten niet in de kleedkamer. Ik zou niet weten waarom Frank de Boer dit zou verzinnen of waarom we geen international horen die de rol van Babel tegenspreekt. Een Robben voor die rol in de kleedkamer kan natuurlijk ook, al weet ik niet wat men zoekt in zo'n rol. Veel spelers zoals een Memphis, Dumfries, de Ligt, Klaassen, Berghuis en Gini zijn al gedreven en ervaren van zichzelf. Daar heb je een Robben niet perse voor nodig. Maar goed ik zou persoonlijk Babel ook niet meenemen, maar niet vanwege de redenen die jij aanvoert. Ik vind Babel bij zijn club gewoon niet goed genoeg presteren. Heeft niks te maken met speeltijd.

Heel goed, niet je selectiebeleid laten beïnvloeden door een paar populistische mensen die iets roepen nadat Robben een goede wedstrijd heeft gespeeld tegen degradatiekandidaat FC Emmen. Anders kunnen we Van Ginkel ook wel opschrijven, speelde gisteren ook weer voor het eerst in de basis van Psv.

10 mei 2021 om 14:11

Voetballend kan het ook niet meer, maar je kan hem wel meenemen als extra coach. Ik heb gisteren echt van hem genoten, de passie en de inzet. Als hij dat maar half op andere jongens kan overbrengen, sta je bij wijze van spreken al 1-0 voor voordat je begint.

10 mei 2021 om 15:45

Als assistent zou inderdaad kunnen, maar ik heb me verbaasd over de stemmingmakerij dat Robben mee zou moeten als speler naar het EK. Dit is de eerste keer dit seizoen dat hij bijna een hele wedstrijd heeft gespeeld. De kans bestaat dat hij donderdag nog last heeft van het kunstgras. Ik kan me sowieso niet voorstellen dat hij donderdag en zondag 2 keer 90 minuten gaat maken. Het mannetje is helaas van glas. En hij speelde goed tegen FC Emmen, ik weet zo even niet tegen wie FC Groningen nog speelt, maar ik ben benieuwd naar zijn spel wanneer de weerstand iets hoger word.

Nee snap ik volledig, veel liever Babel meenemen, als je Robben beschikbaar hebt. En je hebt wissels, dus hij hoeft niet 90 min mee te doen. Enige risico is zijn blessures, dan mis je wel een speler voor het EK. Maar dat zou je met Babel erbij eveneens hebben.

Begrijpelijke reactie, maar ik durf wel te wedden dat hij in is geschakeld als Groningen tegen AZ speelt en dan ook wel de verrixhtingen van Robben bekijkt: in principe heeft hij een paar wedstrijden om te laten zien wat hij nog kan en daarna kan hoj bij de voorselectie komen.

Ik vind het ook een beetje populistisch om nu te zeggen dat Robben mee moet.. voor de ervaring etc. is het geweldig maar het kan zijn dat hij volgende wedstrijd weer geblesseerd raakt . En Robben lijkt me ook niet het type speler dat genoegen neemt, enkel met een rol in de kleedkamer. Daarnaast moet je op een EK in korte tijd veel spelen. Babel en Stengs hoeven van mij ook allebei niet mee laat dat voorop staan..

Waarom neem je Babel mee omdat hij goed is voor in de kleedkamer? (Wat ook dikke onzin is natuurlijk). En laat je Robben, die juist van toegevoegde waarde kan zijn, thuis? Genoeg vraagtekens bij de beslissingen van de boer. Omdat je nu 26 spelers mee kan nemen kun je gemakkelijk Robben meenemen voor in de kleedkamer, wat anders de rol was geweest van Babel.

10 mei 2021 om 13:51

Sterker nog, je kunt Babel en Robben allebei meenemen voor die rol, want er zullen zeker een stuk of 6 spelers zijn die toch geen minuut gaan meespelen op het EK.

10 mei 2021 om 14:01

Klopt, alleen Babel heb je sws niet nodig op het veld en qua kleedkamer gedoe stelt het ook niks voor. Neem dan spelers als lang en gakpo mee.

10 mei 2021 om 14:08

Jij zit regelmatig met Babel in de kleedkamer?

10 mei 2021 om 14:34

Wat denk jij dan dat Babel kan toevoegen in de kleedkamer? Hij kan een liedje rappen, een goede kapper aanwijzen of een toelichting geven hoe je weinig belasting kan betalen. Die jongen voegt qua voetbal natuurlijk niks toe in de kleedkamer, die jonge spelers nemen hem ook niet serieus lijkt mij. Dan kan Robben juist veel meer als boegbeeld van oranje.

10 mei 2021 om 15:51

@arsenal890: Die 'lijkt mij' van jou zegt natuurlijk genoeg. Je hele verhaal staat natuurlijk bol van suggesties terwijl je niet weet waar je het over hebt. Jij hebt niet met Babel en Robben in de kleedkamer gezeten, dus alles wat je er over zegt (en je brengt het als of het feiten zijn) is onzin.

Gelukkig is er een persoon aangesteld die verantwoordelijk is voor het samenstellen van de selectie, dus dan hoeven wij ons hoofd er niet over te breken. En maar goed ook, anders had de selectie waarschijnlijk uit 75 spelers moeten bestaan omdat iedereen zijn eigen voorkeur heeft.

10 mei 2021 om 16:22

Eerst zeg je dat ik duidelijk mijn mening verkondig doordat ik zeg ‘lijkt mij’ en daarna zeg je dat ik het breng alsof het feiten zijn. Ik had er even een smiley bij moeten zetten met een knipoog zodat het duidelijk was dat het bedoeld was als grapje. Maar zoals ik al zei, wat brengt Babel in de kleedkamer wat Robben niet kan brengen?

Je mag 3 extra spelers meenemen...Waarom dan niet?? Doet wel wat voor een tegenstander als Robben erin komt...

Zou het niet eens zo heel gek vinden om hem voor in de kleedkamer mee te nemen.
Heeft de hoogte en dieptepunten van het moderne Nederlands elftal allemaal meegemaakt.
Als speler denk ik toch echt te blessuregevoelig, heeft ook niet kunnen laten zien wat zijn niveau nog is.

Begrijpelijk. Robben kent de nieuwe Knvb/frank de Boer voetbalstijl niet en dat leer je niet zomaar. Bovendien hebben we Babel. Die beheerst dat spelletje wel en heeft ook heel wat Wk's en Ek's meegemaakt...... Het Nederlandse voetbal is heel complex. Je moet hooggeleid zijn om het te snappen.

10 mei 2021 om 14:11

Dat is waar. Robben is niet zo goed in het zaaddodende voetbal wat Oranje tegenwoordig speelt..

als je ziet hoe enthousiast hij nog is gister, liep echt te genieten zou het misschien toch een optie kunnen zijn. der zit weinig plezier in het huidige nederlands elftal met nogal wat omghoog gevallen diva's. misschien kan zo'n robben ze weer terug met beide beentjes op de grond krijgen. als je toch 3 extra spelers mee mag nemen.

Robben heeft natuurlijk niet de kwaliteiten in de kleedkamer die Babel wel heeft

10 mei 2021 om 13:50

Heel goed punt. Het is niet zo alsof we in 2014 hebben gezien hoe hij een team kan motiveren om alles te geven. Babel lijkt naast zijn tips over hoe je de belastingdienst kan ontwijken ook zieke dance moves te hebben. Nu kan je daar lacherig over doen, maar Memphis en Frenkie (je kent hem wel, van Voetbalzone) gaan daar ook hard op en dat telt. De vibe moet 100% zijn om te presteren op zo een EK. Daarom moet Babel mee.

10 mei 2021 om 13:59

Lekker die sarcasme, houd ik wel van op een maandag middag. Maar wat je zegt, wat is dat toch met die jongens ''ja hebben goeie connectie met de andere gasten, motiveert ze en is goed in de kleedkamer'' idem met Strootman, als je dat zo graag wilt dan voor alles wat je lief is neem je toch gewoon Robben mee? Er is niemand in het Nederlands voetbal die de jongens zo kan motiveren dan dat Robben dit kan, en nogmaals ik blijf het zeggen Robben mits fit blijft gewoon een wereld voetballer. Als Robben niet zo blessure gevoelig was hadden wij nu ook een soort Ibrahimovic die net zoals een fijne wijn, beter wordt namaten die ouder wordt.

Kan er beide iets van vinden. Als hij Babel meeneemt is dit een enorm debiele actie. Mocht hij kiezen voor jeugdige spelers die veel minuten maken is het logisch.

Ik begrijp dat Robben niet meer in aanmerking komt voor het Nederlandse elftal, maar dan vind ik De Boer behoorlijk wispelturig in zijn selectieprocedure. Robben uitsluiten, maar wel Stengs, Babel en co. meenemen... Op basis van welke criteria eisen selecteert De Boer spelers? Want als dit niet o.b.v. speeltijd, competitie etc. is, vind ik dat hij incompetent is voor de functie als bondscoach.

Ik vind het voorlopig een logische reactie. Ribben komt nog niet verder dan 80 minuten wedstrijd op eredivisie niveau. Dat is anders dan 90+ op een EK. Aan de andere kant zou ik hem als trainer heel graag bij de groep hebben, al was het alleen voor zijnvdrive

Ik snap de Boer ook wel hoor. Is nu ook gewoon te vroeg. Laat Robben eerst maar het seizoen afmaken bij Groningen, minuten maken, misschien nog een goaltje meepikken en pieken in de playoffs. Als hij blessurevrij blijft en bepalend is moet de Boer het uiteraard wel overwegen. Wedstrijden tegen Utrecht en mogelijk Feyenoord zijn toch op een ander niveau als tegen Emmen.

"maar we moeten het ook wel in perspectief zien. Volgens mij heeft Arjen in 2019 voor het laatst negentig minuten gespeeld.”

Toen Stekelenburg op 7 maart werd opgeroepen had hij 8 (officiele) wedstrijden gekeept in de afgelopen 2.5 jaar. Met andere woorden: als Robben nog wat wedstrijden meepakt in de play-offs dan zou hij gewoon een optie moeten zijn. Als Frank tenminste consequent is.

10 mei 2021 om 13:53

Robben heeft wel een grote historie qua blessures, terwijl Stekelenburg vaak gewoon de 2e keeper was.

Daarnaast hebben we weinig goede keepers en kom je dan al snel bij Steek uit. Die het ook prima doet.

10 mei 2021 om 13:56

We hebben toch ook weinig goede aanvallers? Zou eerder bij Robben uitkomen dan bij Stengs, Promes en Babel.

Niet meer dan logisch. Ook ik heb genoten van de rentree van Robben, maar naar een afwezigheid van jaren was de wedstrijd tegen Emmen zijn eerste echt volle wedstrijd op niveau. Indien hij dit seizoen veel meer had kunnen laten zien, had ik Robben zeker graag in de selectie willen zien. Ik snap de vergelijking naar Babel, maar dan zou ik eerder in plaats van Babel spelers als Lang en Gakpo meenemen die hebben namelijk een heel seizoen prima gepresteerd.

Een fitte Robben is gewoon een no-brainer om bij je selectie te hebben. Hij heeft dat speciale in zich om het verschil te kunnen maken. Al is het maar voor 10 minuten. Het is niet dat we uitpuilen van de talenten en mogelijkheden. Dus kom maar op met die selectie.

En als je keuze tussen Babel of Robben is, dan is dit niet eens een discussie waard. Arjen all the way.

''nog niet aan de orde" zou begrijpelijk zijn, maar "niet in beeld" is vreemd bij een speler van zijn statuur. Natuurlijk moet De Boer hem in beeld hebben en als potentiele EK-ganger zien in het geval van bijzondere prestaties in de laatste wedstrijden.

De redenatie is niet gek, maar dan moet je die wel consequent toepassen Frank. Vd Beek bijv dan ook niet meer oproepen. Het had mij erg mooi geleken om Arjen mee te nemen in de rol die de Boer momenteel voor Babel ziet.

10 mei 2021 om 13:55

Dat is appels met peren vergelijken. Robben speelde niet ivm blessures, Vd Beek was gepasseerd.

Je hoeft hem ook niet mee te nemen als basisspeler, maar als hij fit is (en dat is een "grote als" natuurlijk), dan zou je hem kunnen meenemen voor een slotfase, om iets te forceren.

Denk wat je tegenstander voelt als je Robben kunt inzetten, als wisselspeler...

En daarnaast uiteraard voor het mentale aspect, want hij was weliswaar niet formeel de aanvoerder van het NL elftal, tijdens de laatste toernooien waarop hij meedeed, maar in effect was hij dat wel.

Zoveel routine, ervaring en drive, zou ik zeker overwegen mee te nemen, ook nu je 3 extra plekken hebt. En ja, ik vind dat Gakpo en Lang ook mee moeten, maar die kunnen ook mee in plaats van Babel en Stengs.

Een antwoord als 'we zullen het zien' had ik tactvoller gevonden van De Boer. Een speler van zijn klasse die de deur op een kiertje zet, hou je te vriend. Je zorgt dat die deur open blijft zolang robben dat zelf wil. Je kan alles doen behalve wat de boer gedaan heeft, de deur direct in zijn gezicht dichtsmijten voor heel voetbalbeminnend nederland door te zeggen ik sluit het op dit moment. Maarja de boer en tactvol zijn twee werelden apart.

Alleen al om zijn drive en werklust gun ik het Robben zo erg dat hij mee gaat. De dromer in mij ziet het al voor zich. Het Nederlands elftal in de finale van het EK. Robben die alleen op de doelman afstormt en hem dit keer genadeloos hard het net in schiet.

Het klinkt allemaal leuk, tegen Emmen ging het goed gisteren maar hoe zou het gaan tegen Engeland, Belgie, Duitland, Frankrijk of die andere Europese grootheden? Kan hij het daar ook tegen waarmaken? Ook al zijn het teams waar Oranje tegen tekort komt. Leuk om hem mee te nemen maar je moet hem wel kunnen opstellen. Zou hij zelf niet eens moeten willen als het fysiek zo moeizaam gaat. De gedacht is wel leuk.

Ik zou sowieso geen 26 man mee gaan nemen. 22 is een mooi aantal, kun je 11 tegen 11 trainen. En dan 4 man waaronder een derde keeper op afroep.

Wat jullie ook doen of zeggen.. STENGS gaat sowieso mee..hij gaat em niet afvallen.. zal ik je nog mooier vertellen, stengs gaat nog best veel minuten maken (geen basis) wel tegen noord Macedonië eventueel bij 2-6punten, dan gaat hij ook met hem beginnen.. dat openlijk bekritiseren van stengs om rendement is om et even joh.. kijk mij ik kan ook kritisch zijn.. iets anders als ging Kompany trouwens niet geblesseerd mee met de Belgen op een toernooi? Kan Robben toch ook doen

Dom van de Boer. Die jonge kereltjes kunnen een boel van hem leren

Laten we eerst afwachten wat Robben doet de komende wedstrijden. Als hij heel blijft en net zo goed speelt tegen gelijkwaardige tegenstanders als tegen Emmen wordt hij vanzelf een optie voor het EK. In plaats van Babel want zowel voor de kleedkamer als als supersub zou een niet geblesseerde Robben een verbetering zijn. Man, wat was het genieten gisteren om zijn beleving weer te zien.

Dit zou je normaal gesproken niet willen, een 37 jarige niet 100% fitte Robben, maar als je ziet dat spelers als Babel opgeroepen worden... dan zou ik dan toch misschien Robben meenemen ipv Babel. Ook al speelt Robben niet, is hij alsnog een zeer goede motivator. Jammer dat De Boer de deur nu al dicht gooit...

Nederland in de finale tegen Duitsland. Robben valt in tijdens de verlenging en speelt 2 man uit, snijdt naar binnen en schiet keihard op doel af. BAM. Op de lat! Bal stuitert terug en belandt op het oranje geverfde kapsel van Babel die hem snoeihard binnen kopt. Babel snoert iedereen de mond en krijgt een standbeeld. Een man mag dromen.

Frank de Boer is het slechtste wat deze lichting van het Nederlands elftal had kunnen overkomen.. Het begint al met zijn verschrikkelijke selectiebeleid. Hij maakt geen logische keuzes en lijkt ontzettend vooringenomen als het gaat om bepaalde spelers. Daarnaast is het frisse spel en de stijgende lijn onder Koeman helemaal verdwenen, het voetbal was de laatste wedstrijden niet om aan te gluren. We waren een leuke outsider voor het EK maar onder de Boer is dat helemaal verdwenen. Doodzonde.

Als hij de pannen van het dak speelt in de play-offs zou ik het als de Boer zijnde wellicht overwegen. Nu snap ik zijn standpunt volledig. Robben heeft dit seizoen welgeteld 166 minuten gespeeld. Afgelopen zondag was pas de eerste keer dat hij echt lekker stond te ballen.

Maar wel aankomen met een paar gasten die niks spelen. Of allang hadden moeten stoppen.

Als 26e man kan je hem toch prima meenemen. Al speelt hij geen minuut, als er nou echt iemand is die buiten minuten maken iets kan toevoegen, zeker voor de jonge gasten, is het Robben. Hij heeft in zijn carrière meer bereikt dan vrijwel de gehele selectie bij elkaar opgeteld (van Dijk is er niet bij toch?) en qua mentaliteit kan denk ik iedere sporter op Aarde wel iets van hem opsteken.

Stel, Arjen blijft wonder boven wonder blessurevrij de aankomende maanden. Waarom niet bij de Oranje selectie halen? Hij is half fit nog honderd keer beter dan Ryan Babel of Calvin Stengs. En dat is objectief beoordeeld.

Laat Robben maar lekker bij Groningen blijven. Om de een of andere reden heb ik toch het idee dat het EK voor Nederland een grote fiasco wordt. Teveel haantjes en een bondscoach met slappe knieen.

Fitte Robben altijd meenemen, gaan zelfs spelers van 40 jaar naar WK/EK en zijn vam grote waarde. Is toch niet te filmen dat middelmatige spelers als Babel, Stengs wel wordt geselecteerd....

Uitsluiten nog wel. Tekenend voor een onkundige bondscoach. We hebben het over Robben meneer de Boer. Een fitte Robben is echt nog altijd beter dan wat er nu loopt. We moeten niet opnieuw de fout maken door een fitte ‘veteraan’ niet mee te nemen. Denk aan de waanzinnige vorm van Dennis Bergkamp in de tijd van vBasten, maar geen optie was.

Iedereen heeft het over het risico dat Robben een blessure kan krijgen tijdens het EK. Maar wanneer je Babel selecteert heb je het risico dat hij moet invallen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger30
D. DumfriesVerdediger32
P. van AanholtVerdediger30
F. de JongMiddenvelder30
D. BlindVerdediger30
G. WijnaldumMiddenvelder33
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1497 fans
Middenvelder, 37 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Groningen 7 0 0 0
2018/2019 Bayern München 12 4 1 1
2017/2018 Bayern München 21 5 0 0
2016/2017 Bayern München 26 13 0 0
2015/2016 Bayern München 15 4 1 0
Laatste voetbalnieuws

Arjen Robben duikt op bij FC Groningen Onder-18: ‘Ineens stond hij in de basis’

Arjen Robben heeft zaterdag een half uur meegespeeld met FC Groningen Onder-18. In het verloren oefenduel met FC Utrecht Onder-18 (1-4) begon de routinier in de basis. Zijn ploeggenoten keken verbaasd...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Genoa heeft met Olympique Marseille gesproken over een langer verblijf van huurling Kevin Strootman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren