‘Barcelona voelt zich bedrogen door Neymar na radicale omslag’

Maandag, 10 mei 2021 om 08:51Rian Rosendaal

Barcelona voelt zich bedrogen door Neymar, zo weet het Catalaanse radiostation RAC1 te onthullen. Het bestuur van de Spaanse titelkandidaat had in de afgelopen tijd geregeld contact met de sterspeler van Paris Saint-Germain en er was goede hoop dat hij zou terugkeren in het Camp Nou. Neymar koos er vorige week echter voor om zijn contract bij PSG te verlengen tot medio 2025.

Barcelona stuurde recentelijk een vertegenwoordiger naar Parijs om Neymar te overtuigen van een terugkeer, voegt bovengenoemd medium daaraan toe. De Braziliaanse aanvaller zag wel wat in een tweede periode bij de club van trainer Ronald Koeman, omdat hij niet langer geloofde in het sportieve project bij PSG, dat ook dit seizoen de Champions League niet zal winnen. Het was een vruchtbaar gesprek en een hernieuwde samenwerking leek slechts een kwestie van tijd te zijn. Neymar bedacht zich korte tijd later en zaterdag zette hij zijn handtekening onder een nieuw en zeer lucratief contract in Parijs. Een terugkeer bij Barcelona in de toekomst lijkt hierdoor uitgesloten.

PSG maakt contractverlenging Neymar officieel; Fabrizio Romano onthult salaris

De aanvaller heeft zijn toekomst aan PSG verbonden en keert niet terug bij Barcelona.Lees artikel

De directie van Barcelona, sinds maart onder leiding van de nieuwe voorzitter Joan Laporta, is naar verluidt ontstemd over de handelswijze van Neymar. Men voelt zich zelfs gebruikt door de speler die tussen 2013 en 2017 in het Camp Nou actief was, zo klinkt het. De technische leiding van de nummer twee in LaLiga richt de pijlen nu op andere versterkingen voor de voorhoede. Aan de andere kant zijn de geruchten over een vertrek van Lionel Messi naar PSG nog niet naar de achtergrond verdwenen. Een en ander is wel afhankelijk van wat Kylian Mbappé gaat doen. De aanvaller, die in Frankrijk vastligt tot 2022, wordt al enige tijd hevig gelinkt aan een toptransfer richting Real Madrid.

De contractverlenging bij PSG legt Neymar overigens bepaald geen windeieren. Volgens transferexpert Fabrizio Romano gaat de aanvaller met de nieuwe deal een jaarsalaris van dertig miljoen euro opstrijken. Dat is exclusief een bonus voor het winnen van de Champions League. Het Braziliaanse TNT Sports en het Franse RMC Sport maakten begin februari melding van een akkoord tussen PSG en Neymar over een nieuw vierjarig contract. Toen ook Qatar Today meldde dat Neymar tot medio 2026 zou gaan bijtekenen, leek de officiële bevestiging aanstaande. PSG trad desondanks naar buiten met de mededeling dat er nog geen sprake was van een akkoord. Nadat les Parisiens ondanks een 0-1 nederlaag tegen Bayern München de halve finale van de Champions League haalden, zei Neymar dat een contractverlenging ‘niet langer een probleem’ zou zijnGerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door beastman)

Neymar heeft je wel met meer dingen verraden, zou hier niet zo mee zitten. Geld wat je beschikbaar krijgt, lekker aan iets anders uitgeven wat nodig is. Emerson, cv en een spits, zit je toch al goed naar mijn idee.

10 mei 2021 om 09:12

Laten we eerlijk zijn. Hoe het echt zit weten we natuurlijk niet. Het meeste 'nieuws' over Neymar en Barca zijn niet meer dan geruchten. Liefhebbers hadden natuurlijk graag gezien dat Neymar en Messi weer samen zouden komen bij Barca, maar PSG is op dit moment verder dan Barca dus een vrij logische keus van Neymar om dan te blijven.

10 mei 2021 om 09:17

Gewoon een kwestie van geld toch. Barca haalt Neymar ook omdat zijn naam de club een veelvoud van z'n transferwaarde oplevert. Neymar pakt gewoon de beste deal.

10 mei 2021 om 19:04

Precies dat, wij gaan toch eerst naar de ene keukenboer om vervolgens bij de andere een betere deal te krijgen

10 mei 2021 om 10:02

@aduriz20 "zou hier niet zo mee zitten.'

Barca zou juist super blij moeten zijn! Nu geen gezeik meer van fans/messi die roepen om de te dure Neymar (zou minimaal 180 mil kosten en heel groot salaris), die vaak eruit ligt met blessures. Die geen echte wil meer heeft en niet echt een leider.

Nu kunnen zij juist kiezen om jongere spelers aan te trekken waar nog groei inzit.

10 mei 2021 om 10:19

Om maar te zwijgen van het feit dat Barcelona geen geld heeft toch om dergelijke transfer te doen... en daarnaast moet je een diva zoals Neymar ook gewoon niet meer willen. Speelt gemiddeld iets van een 27 wedstrijden per seizoen bij PSG, wat wijst op aardig wat blessureleed.

10 mei 2021 om 10:22

180 miljoen? Die gast had een 1 jarig contract, dat zie ik ze vragen voor mbappe niet neymar waar amper rek in zit en zoals jij zegt blessuregevoelig. Eens, ben zelf ook blij als bilbao fan. Heb geen hekel aan barca ofso, maar suarez en neymar heb ik echt een bloedhekel aan.

10 mei 2021 om 10:28

@aduriz20 een Hazard was ook "gewoon" 150 miljoen met een 1 jarig contract.

Neymar is natuurlijk wel een paar klassen beter he.

10 mei 2021 om 15:09

Dat was ie alleen omdat Perez zo dom was om het te betalen.

Gevalletje a lá Ramos. Toen United interesse toonde in Ramos. Waarschijnlijk heeft Neymar dit gedaan om een nog dikker contract te tekenen.

10 mei 2021 om 10:37

Precies, net zoals Mbappe dat zal doen met de interesse van Real. Zo doorzichtig allemaal, ongelofelijk

10 mei 2021 om 15:56

Ben ik niet eens met jou over Mbappe. Mbappe heeft niks gezegd over contract verlenging. Alles wat je hoort gaat over geruchten, maar als je Real fan ben weet je zeker welke bronnen serious zijn. Betrouwbare bronnen uit zowel Parijs en Madrid vertellen beiden dat de onderhandelingen tussen Mbappe en PSG heel moeilijk gaan. Meestal als een speler een andere club wil gebruiken worden de geruchten uitgelekt door hun zaakwaarnermer. Meestal zijn deze lekken naar onbetrowubare kranten en journalisten. Wat je nu niet hoort als gerucht is dat Real al een voorcontract heeft met Mbappe en dergelijke verhalen. Dit zijn de verhalen dat de zaakwaarnemers uitlekken of verhalen dat club X zoveel meer geld heeft geboden op de speler en een bedrag wil geven van Y bedrag die extreem hoog is. Wat je nu hoor is meer stilte en ontkenning van beide kanten. Leonardo van PSG zegt zelf in een interview met l"parisien dat de onderhandelingen met Mbappe heel moeilijk gaan en hij niet zeker is dat Mbappe gaat verlengen maar dat men hun best doen. Je hoort geen verhalen of geruchten dat Real Mbappe een extreem hoog bedrag wil geven en dergelijke. Integenstelling, je hoort van bizar en extreem hoge bedragen dat PSG aan Mbappe wil geven en geruchten dat Real niet aan dit salaris kan tippen. Dit zijn geen geruchten van een speler die een club wil gebruiken voor salarisverhoging.

Ik zou ook zeer ontstemd zijn wanneer een speler van een andere club niet in het voordeel van Barca handelt. Dat is natuurlijk niet zoals het hoort. Elke speler hoort per direct over te willen stappen, zodra Barca in beeld komt.

10 mei 2021 om 12:02

Ik denk overigens dat hij wel in het belang van de club handelt. Hoe goed hij ook is hij is een 30-jarige Carnavalvierer die nogal vaak geblesseerd is en een moeilijk karakter heeft. Hij heeft zoveel liefde voor de club dat hij in een zaak verwikkeld is met de club.

Hoe zo bedrogen een club als Barcelona die voor meer als 1 miljard in de schuld staat. Problemen heeft met de UEFA vanwege de Super League en waarschijnlijk wordt uitgesloten van Europees voetbal was voor Neymar in de markt. Is bezig met Haarland, de Ligt, Depay Wijnaldum en Gravenberg terwijl ze geen dubbeltje te besteden hebben. Wordt tijd dat men eerst tot bezinning komt en de schuld eerst eens gaat wegwerken.

10 mei 2021 om 09:34

Er wordt ook gekeken naar sponsordeals, tv geld, verkoop merchandise etc. Uiteindelijk is de totale waarde van Barca een viervoud van de schuld die ze hebben. Zo lang er op deze manier naar gekeken en gewaardeerd wordt zal je dit altijd houden. De verhouding, hoe hoog de schuld ook is, tov van de waarde is nog altijd leidend. We moeten af van leningen van voetbalclubs om een eerlijke voetbalwereld te krijgen. Dan zal het aankomen op goed beleid en succes op het veld.

10 mei 2021 om 11:35

De waarde is ongeveer 10 keer de netto schuld van de club. Dat is ten opzichte van veel ondernemeningen erg goed.

Kinderachtig gedoe. Er was toch uberhaupt geen budget om Neymar te halen, dus om welke reden zouden we ons bedrogen moeten voelen? Daarnaast is het Neymar's goed recht om bij te tekenen in Parijs. In mijn ogen was het sowieso al te laat voor een terugkeer, Neymar is al 29 en gaat nu toch ook langzaam op zijn retour raken.

10 mei 2021 om 09:27

Inderdaad. Net als Ronaldo Nazario, Ronaldinho en Adriano relatief snel opgebrand vermoed ik. Of dat met de lichaamsbouw, levensstijl of mentaliteit te maken heeft vind ik lastig te beoordelen. Zal wel een combinatie van die dingen zijn.

10 mei 2021 om 10:28

Nou als je kijkt naar de lichaamsbouw van die 3 kijkt en het afzet tegen dat van Neymar zit daar toch heel wat gewicht tussen hoor. Ronaldo en Adriano waren toch wel een maatje XL (ook in de topsporttijd). Ronaldinho is een fenomeen. Ongrijpbaar zowel op het veld als erbuiten. Die laat zich ook in een club niet managen. Voetbaltechnisch de beste voetballer aller tijden, vrolijk als een klein kind in de speeltuin. Maar helaas ook de mentaliteit van een klein kind in de speeltuin :D/

10 mei 2021 om 11:08

Ronaldo Nazario ??? die heeft het zelfs nog heel lang uitgehouden naar mijn mening.
daarbij een gruwelijke blessure waar menig voetballer niet van terug komt.

1993 begonnen en in 2009 gestopt bij ac milan.

10 mei 2021 om 11:18

Wat te denken van Romario. Die heeft ook een tijdje gevoetbald.

10 mei 2021 om 12:03

Romario had er na het gewonnen WK geen zin meer in bij Barcelona. Hij botste toen hard met Cruijff toen hij veel te laat terugkeerde.

10 mei 2021 om 13:09

Romario was na 1994 mogsteeds ontzettend goed. Hij had naar wk 1998 moeten gaan maar door interne issues ging het niet door.

10 mei 2021 om 18:44

Romario raakte net geblesseerd toch voor wk98?

10 mei 2021 om 09:30

Achja dit is weer een krant die dingen schrijft die niet kloppen. Laporta wilde nooit Neymar hebben of halen, zijn doel is om Haaland te laten tekenen. Die geruchten opeens over Neymar naar Barca van afgelopen weken waren vooral om het salaris van Neymar te verbeteren en zijn doel is behaald.

10 mei 2021 om 09:48

Daar ga ik ook vanuit. Goede tactiek blijkt dat toch doorgaans, maar Neymar terughalen is sowieso geen optie meer - alleen als hij volgend jaar transfervrij zou komen.

10 mei 2021 om 09:41

Ik vind het ook een raar bericht maar als er waarheid in zitten, zou dit beteken dat Messi vertrekt? Dan kan je zijn salaris wel betalen?

10 mei 2021 om 10:15

@sergioramoshm Ik ga er van uit dat Messi niet vertrekt en ga er ook niet vanuit dat dit bericht klopt. Messi gaat gewoon bij tekenen, vooral als zijn maatje Aguero er bij komt. Ik denk dat volgend seizoen ook wel echt een leuk seizoen kan worden voor de barcafans. Pedri, Araujo en Mingueza weer een jaartje ouder, sterker en beter. Een echte 9 er bij en wie weet Fati weer terug. Mocht je nog ergens een goede back een cv kunnen halen dan heb je echt wel weer een goeie ploeg die kan strijden voor de prijzen.

10 mei 2021 om 11:34

Ik verwacht dat Messi tekent tegen een lager salaris, en dat transfervrij nog een spits komt (aguero, Cavani, Memphis), en dan heb je een heel behoorlijke selectie staan voor volgend jaar.

10 mei 2021 om 11:52

Maar Barcalover? Je weet dat ze diep in de schulden zit en je dus salarisverlaging niet opheft met weer andere speler met dik salaris? Je hebt in deze corona tijd waarin je ook nog vroeg uit de CL ligt niet echt iets om geld uit te halen?

En hoe precies dacht Barcelona Neymar te kunnen betalen? Hij is ook niet achterlijk als hij bij wijze van het 10 voud kan verdienen en bij Barca juist salaris moet gaan inleveren. En sportief gezien is het maar de vraag wie de komende jaren betere successen zal behalen. Het Barca waar Neymar zich als een vis in het water bij voelde stroomt langzamerhand leeg en de toekomst is een groot vraagteken.

Dus was ook een beetje erg naief om te denken dat je zomaar in deze situatie Neymar binnen kon hengelen.

10 mei 2021 om 12:04

Bij Barcelona is hij veel meer waard voor zijn sponsors. Hij is nu alleen in beeld in de CL.

Moet je ook niet willen om Neymar nu in je elftal te hebben..Tis een gillende keukenmeid op het veld.Als je hem zachtjes aanraakt gaat hij rollend over het veld alsof je zijn benen er hebt afgezaagd.En het ligt nooit aan hem bij de zoveelste balverlies van hem maar wel altijd zaniken op anderen.

10 mei 2021 om 09:37

Let eens een keer goed op hoeveel schoppen, duwtjes etc Neymar krijgt tijdens een wedstrijd. Altijd dat gejank over het theater dat hij maakt, maar hij krijgt meer te verduren dan hij theater maakt.

10 mei 2021 om 09:38

Geld regeert het voetbal, zo en niet anders is de realiteit ...

Ze hebben het wel hoog in hun bol daar zeg. eerst met de SL en nu wanneer iemand niet voor Barcelona kiest meteen bedrogen zijn. Over bedriegen kunnen ze overigens zelf ook een aardige duit in het zakje doen. Hoe had Barcelona hem eigenlijk kunnen betalen, welke schimmige constructie is er op poten gezet om zoveel miljoenen ineens uit te kunnen geven? Zijn de klappen dan toch niet zo hard financieel voor Barcelona? De SL is helemaal niet nodig als ze hem kunnen halen.

10 mei 2021 om 10:07

Wie dan precies? Het is wel leuk en makkelijk om Barcelona zwart te maken, maar niemand van het bestuur heeft dit gezegd. Een radiostation heeft dit benoemd. Als we dit al als bron moeten gebruiken voor waarheden.. Maar goed, een negatief Barcelona bericht is natuurlijk brandstof voor mensen zoals jij die Barcelona zien en direct vol de aanval zoeken. Direct ook uitgaan van schimmige constructies. Terwijl Barcelona niet eens geïnteresseerd is in Neymar. Heerlijk dit.

10 mei 2021 om 12:09

Het doet er natuurlijk ook niet goed aan on dit soort berichten groot uit te meten en niet in de rubriek wandelgangen te plaatsen.

10 mei 2021 om 12:18

Of het nu Neymar is of Haaland, ik denk dat je van Barca een grote transfer mag verwachten deze zomer. En dat is het punt: De club zit in schulden, grijpt een belachelijk opzet van een Super League aan om meer macht en inkomsten te genereren, maar met geen woord wordt er gerept over een stapje terug. Bijvoorbeeld komende jaren met noodzakelijk jeugdproducten spelen om de financieren op orde te krijgen. Dat kom nooit ter sprake. En als die toptransfer er komt zal er voor fans wel weer een heel goed excuus worden bedacht.

10 mei 2021 om 12:26

Gunnero. Je hoort er niks over, omdat alle berichtgeving over transfers altijd vanuit externe bronnen komen en nooit vanuit de club zelf. En het is als krant of radio natuurlijk leuker om te schrijven over een door zichzelf verzonnen mislukte grote transfer a la Neymar (welke overigens nooit serieus in beeld is geweest) dan over de nieuwe weg die Barcelona al dan niet noodgedwongen is ingegaan. Spelers als Araujo, Mingueza, Dest, Frenkie (was er natuurlijk al), Pedri, Fati (helaas geblesseerd en nog maar afwachten hoe hij terugkomt), Moriba en Trincao worden juist het fundament van het nieuwe Barcelona, aangevuld met ervaren krachten als Ter Stegen, Alba, Busquets, Messi en Griezmann. Lijkt me helemaal geen verkeerde toekomst als je het mij vraagt. Maar men doet net of Barcelona al ten dode is opgeschreven. Zeker nu we al een aantal jaren niet voorbij de kwartfinale van de CL voorbij geraken. Tuurlijk willen we weer succes. Maar we willen vooral weer genieten van het voetballen en dat lijkt met Koeman steeds vaker terug te komen.

Grappig dat barca fans nu zeggen hij kiest voor het geld. Wat is dat toch met barca fans? Zie vaker zulke reacties komen van hun. Laten we gewoon eerlijk zijn en zeggen dat hij Neymar gewoon beter op zijn pek zit dan hij barca. Barca word steeds minder en psg groeit. Psg veel beter dan Barcelona. Dus logisch dat hij in Parijs blijft.

10 mei 2021 om 12:07

Hij speelt bij de nummer 2 van de Ligue 1. Laat dat eens goed bezinken. In de CL doen ze het beter maar winnen zullen ze hem nooit.

10 mei 2021 om 12:21

Nummer twee van Frankrijk
Als je het zo bekijkt is de stap naar de nummer 3 van Spanje, die niet verder komt dan de achtste finale van de CL, niet logisch.

Denk wel dat dit een soort van momentum is, Barca (en Real maar ook Juventus, Inter etc) kunnen niet (meer) tegen sheiks en Russen op. Dan hebben ze paar keuzes: net doen alsof je gek bent en als een soort A-C Milan overal achter na rennen of een Bayern model hanteren: gerichte aankopen van ook spelers die er nog net niet zijn en ad top willen komen. Ik vrees dat men dat laatste niet zo goed aan kan..

10 mei 2021 om 12:08

Dat laatste was juist het model van de club. Vooral eigen spelers en hoogstens 2/3 wereldsterren

Ik vraag me toch steeds vooral af van welk geld Neymar had moeten komen. Het lijkt me toch niet dat Barca een appel en een ei heeft geboden en verder hoopt op goodwill van Neymar omdat 'barca de mooiste club van de wereld is'. Ben ook blij dat hij lekker in Parijs blijft, kan goed voetballen, maar kan nog beter irriteren.

Snap ik wel, het super league niveau is gewoon te zwaar met alle 3 clubs!

Laat Barcelona blij toe zijn. Met Neymar haal je alleen maar ellende binnen. Een egoist die niet in het teambelang denkt. En in de financiële positie waar Barca in zit, was het sowieso een onverstandige zet.

Ach, Neymar is toch niet nodig! Het geld dat aan gespendeerd word, kunnen ze beter investeren in de toekomst. Daarnaast is Koeman bezig met een verjonging van het elftal.

...verbaasd... dezelfde speler die bij barcelona speelde en toen doodleuk binnen kwam wandelen en zijn eigen contract afkocht... ik weet niet zo goed wat de verwachtingen van deze barcelona mensen zijn, maar geheel capabele mensen lijken er toch niet echt te zitten dan...

Met neymar zouden ze nog kans maken op de cl volgend jaar. Messi naar psg zou wat zijn.

Hij blijft ze maar naaien. Eerst zijn contract afgekocht daarna een rechtzaak. Nu gebruikt hij ze voor een salarisverhoging.

Ach bij Barca konden ze hem toch niet halen want er is geen geld voor een hele forse transfersom. Laat staan een salaris op midden-oosten niveau. Verongelijkt om niks dus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1286 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 18 9 6 2
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
Laatste voetbalnieuws

Neymar kan tranen niet bedwingen na klinkende zege Brazilië

Brazilië heeft vannacht niets heel gelaten van Peru. Nadat het team van bondscoach Tite de eerste groepswedstrijd in de Copa América met 3-0 van Venezuela won, was het deze keer met...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Feyenoord zoekt naar nieuwe verdedigers en kijkt vanwege de gebrekkige financiële mogelijkheden naar potentiële huurdeals. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren