‘Twijfels over Koeman door duel met Atlético én uitsluiten van jeugdproduct’

Maandag, 10 mei 2021 om 07:11Chris Meijer • Laatste update: 07:32

Er is binnen de clubleiding van Barcelona discussie over de positie van Ronald Koeman, zo weet de Catalaanse krant L'Esportiu te melden. Er is een deel van het nieuw gekozen bestuur dat een trainer zou willen aanstellen voor de volledige termijn dat zij aan de macht zijn. Na het 0-0 gelijkspel van afgelopen zaterdag tegen Atlético Madrid wordt eraan getwijfeld of Koeman daarvoor geschikt is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Ronald Koeman volgend jaar nog trainer van Barcelona is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Zie voorlopig Koeman nog gewoon als trainer. Onder de omstandigheden doet hij het heel goed, en daarnaast heeft Barcelona geen geld om zijn contract af te kopen.

10 mei 2021 om 07:26

Omstandigheden, omstandigheden. Welke omstandigheden? Doet Koeman het dan zoveel beter dan zijn voorgangers? Hij heeft uit de toppers tegen Atletico en Real Madrid maar 1 punt gehaald. En kent maar 1 systeem dat is de 532 met 2 aanvallers, voor de rest is het toch matig? Hij valt meer op met zijn kritiek jegens de scheidsrechters dan dat hij iets geweldigs doet. Wat Tuchel bv doet, dat is pas HEEL GOED doen.

10 mei 2021 om 07:46

Als je ziet hoe ze nu presteren en dat afzet tegenover de verwachtingen aan het begin van het seizoen kun je alleen maar concluderen dat Koeman met het team beter presteert dan verwacht. Maar dat is mijn mening!

10 mei 2021 om 07:48

Tuchel heeft ook wel beter materiaal natuurlijk. Koeman past een hoop jonge talenten in, mede uit noodzaak maar jonge spelers zijn grillig. Die zullen nog de nodige ervaring moeten opdoen. Als Fati straks weer fit is scheelt dat ook een slok op een borrel. De selecties van Barca en Real vind ik op dit moment niet geweldig

10 mei 2021 om 08:09

Als Dembele die bal erin gekopt had, was Koeman de beste Barca trainer van de laatste jaren weer. Zo gaat dat in de voetballerij. Ik lees weer niks bijzonders.

10 mei 2021 om 08:11

Simpel antwoord: Ja. Koeman doet het beter dan zijn directe voorganger. Heeft duidelijk een minder team dan real en eigenlijk ook dan atletico, moet noodgedwongen jeugdspelers inzetten en er is geen geld voor aankopen.
Ik denk trouwens dat je geen Barcelona kijkt, want Koeman heeft zowel 433, als 352, als 532 gespeeld met Barcelona dit seizoen.

Over Tuchel bij Chelsea, ondanks hele andere situatie wel eens met je.

10 mei 2021 om 09:06

Omstandigheden ja:

- Messi in oorlog met het bestuur, en hij wil weg, maar mag niet. Hierdoor speelt hij maanden als een krant. En Messi is de ruggengraat van Barca.
- Geen geld, dus geen aankopen. Verdediging heeft dringend behoefte aan een stuk renovatie.
- Voorzitter die hevig onder vuur ligt en er uiteindelijk uit vliegt. Veel onrust rondom de verkiezingen.
- Prestaties tot en met november zijn slecht. Uiteindelijk weer weten om te keren rond januari.

10 mei 2021 om 09:21

@Baarluh duidelijk een minder team dan Atletico en Real? Ik vind dat de selectie van Barca gewoon mee mag doen met het kampioenschap. Koeman doet het dan ook redelijk maar niks speciaals.

10 mei 2021 om 09:55

Koeman trof natuurlijk wel een compleet verouderde en ongemotiveerde bende aan. Hij moest eerst schoon schip maken, heeft diverse jeugdspelers ingepast en heeft Barcelona in versneld tempo gebracht naar het niveau waar je Barcelona mag verwachten. Ik betwijfel of een Tuchel Messi had kunnen motiveren zoals Koeman dit heeft gedaan.

10 mei 2021 om 13:07

@rodinho daarom vind ik dat je trainers en voetballers ook niet alleen op resultaat kunt beoordelen.

Koeman heeft een persoonlijke vete als tegen puig, zelfs als bilbao fan kan je dat zien. Echt onzinnig om te zien, hij brengt veel meer dan een ilaix en een sergi roberto en kan zeker wel een keer pedri rust geven. Het is nu wel duidelijk, dat dat nooit onder koeman gaat lukken. Gelukkig voor jullie, dat die wijnaldum niet komt hahaha.

10 mei 2021 om 07:29

Ik vind dat wel meevallen allemaal. Ik heb Puig dit seizoen meerde malen zien spelen en ik vind dat hij enorm gehypt wordt. Hij kan goed een bal bij zich houden maar een beslissende assist of goal zie ik hem zelden geven en vaak speelde hij ook gewoon niet indrukwekkend

10 mei 2021 om 07:56

Bovendien: een persoonlijke vete tegen een speler die kwalitatief goed genoeg zou zijn voor de basis?? Je kan van Koeman veel zeggen, maar hij zal toch wel gewoon de sterkste 11 opstellen? Of ie nu iemand mag of niet...

10 mei 2021 om 08:03

Dat lijkt mij ook. Uiteindelijk wil Koeman daar ook gewoon slagen en dan ga je niet je beste speed op de bank zetten

10 mei 2021 om 09:03

Dit is een reactie op Aduriz, dit is gewoon meepraten met al die onzin media. Puig is een goede voetballer maar geen Messi die wedstrijden kan beslissen. Het is een jongen van de club, zo waren er vele. Ook vele die het niet gered hebben. Barcelona mag Koeman wel bedanken met de materiaal wat ze hebben zijn ze niet veel beter dan de rest. En vergeleken met voorgaande seizoenen heeft hij toch wel jeugdspelers erin gezet.

10 mei 2021 om 09:32

Puig hoort inderdaad echt niet bij de beste elf, en dus is het logisch dat hij niet alles speelt. Echter, hij heeft wel meer kwaliteiten dan Japie doet voorkomen. Voetballend is hij echt goed en heeft de kwaliteiten om een middenveld te laten draaien. Kijk nog eens de verlenging tegen Sociedad in de Supercopa terug. Barcelona speelde zon beetje met vijf spitsen omdat ze in blessuretijd een gelijkmaker moesten forceren. In de verlenging, met een ongebalanceerd elftal, houd Puig het tempo erin en zorgt voor een overwicht op het middenveld. Dat is echt een hele duidelijke kwaliteit van hem, die zo af en toe enorm van pas komt. En hij hoort echt niet standaard in de basis. Pedri is gewoon beter, maar die kan nauwelijks nog lopen en heeft hard rust nodig. Ilaix en Sergi zijn hele andere spelers die dat voetballende vernuft een beetje missen. En dat Puig te weinig doelpunt contributies heeft is ook zon kul argument. Daarvoor stonden Xavi en Iniesta ook niet in de eerste plaats op het veld en Pedri, om het even naar het heden te vertalen, is ook nog niet bijster productief. Bij Barcelona, in die rol, hoef je er geen 15 per seizoen te maken. Gewoon voetballen. En dat kan die.

10 mei 2021 om 12:37

Xavi gaf wel immens veel assists. Buiten Puig heeft niemand bij Barcelona een steekpass. Om die reden had hij er in gemoeten in de tweede helft toen Busquets uitviel. Ilaix is nog te ongepolijst. Puig is de man van het hoge baltempo.

10 mei 2021 om 13:55

@visca Wel pas nadat hij xavi veel ervaring had. Rendement komt meestal met ervaring als het talent aanwezig is. Dat zijn dingen die scorebord journalisten niet snappen en nooit zullen snappen dus dat uitleggen aan ze heeft geen zin. Ook dat mensen zeggen dat puig zogebaamd als messi gezien wordt door sommige fans is lachwekkend en een strawmen dat simpelweg niet klopt . Puig moet je vergelijken met moriba dat is zijn concurrent en puig is veel verder dan moriba.

10 mei 2021 om 13:09

Moriba zou niet in het eerste elftal mogen spelen. Dat is wel duidelijk geworden recentelijk. Puig heeft inderdaad laten zien dat hij verder is dan moriba.

Als dat bestuur zich op deze manier gaat bemoeien met de opstelling hebben ze toch helemaal geen coach nodig? Gaan ze het lekker allemaal zelf doen, scheelt ook weer geld voor een nieuwe coach. Als je ziet waar Barcelona vandaan komt gaat het toch helemaal zo slecht nog niet? Natuurlijk konden er dingen beter, maar je moet ook eerlijk zijn en concluderen dat Barcelona niet alleen maar meer uit topspelers bestaat. Overigens is het helemaal geen schande om gelijk te spelen tegen Atlethico. Die staan niet voor niets eerste. Ik snap dat je teleurgesteld bent, maar ik hoop niet dat het bestuur zich direct laat leiden door wat emotie na het niet winnen. Het is nou ook weer niet zo dat Barcelona is afgedroogd ofzo

Ik snap wel dat Ronald Koeman onder druk staat bij Barcalona. Hij gedraagd zich als een klein kind langs de zijlijn. Ik snap wel dat je als Barcalona zijnde een goede uitstraling wilt uitdragen naar de wereld toe. Dat gaat lastig als je een volwassen man als manager hebt die zich opstelt als een klein kind. Hopelijk weet Koeman zijn gedrag te veranderen.

10 mei 2021 om 07:27

En dat zegg een groningen supporter? Waar buijs wekelijks als een achterlijke langs de lijn staat te schreeuwen.

10 mei 2021 om 07:31

Wat heeft Groningen hier nu mee te maken dan? Waar zeg ik dat ik het gedrag van Buijs wel goedkeur?

10 mei 2021 om 07:42

Wat een gekke reactie; reageer gewoon inhoudelijk. Feiten zijn dat Koeman hypocriet als klein kind zeurt; scheids mee dan moet niemand over de scheids praten en bevalt het hem niet, dan is het een Real supporter. Zwakke verliezer.

10 mei 2021 om 09:00

Buijs is idd een idioot langs de lijn, maar geen klein kind die na de wedstrijd huilie huilie bij de media de scheidsrechter de schuld geeft. Wat een domme reactie zeg

Beetje onzin om iemand op basis van 1 wedstrijd die 0-0 werd uit te gooien. Als ie gewonnen had omdat Oblak die wereldredding niet maakt na die actie van Messi was het een wereldtrainer geweest? Kom op zeg. Laatste maanden heeft Koeman gewoon goed werk geleverd door weer terug in de titelrace te komen. Een race die volgens mij nog niet definitief verloren is. En al verliest hij hem wel, dan nog kun je niet zeggen dat hij het slecht gedaan heeft en dat een ontslag logisch zou zijn.

10 mei 2021 om 07:56

Ik zou ook tegen een ontslag van Koeman zijn, maar puur alleen omdat er geen betere trainer beschikbaar is. Ook begrijp ik best dat sommigen niet tevreden zijn over zijn prestaties in grote wedstrijden. Real Madrid 2x, Atletico 2x, PSG 2x, Juventus 1x heeft hij allen niet weten te winnen. Voor een club met ene Lionel Messi in de gelederen is dat best matig. Ook zijn wisselbeleid slaat vaak nergens op, of laat spelers te lang/vaak staan wanneer hij wel wisselt brengt hij vaak de verkeerde spelers. Zo heeft hij met een dramatische opstelling tegen Granada drie punten gekost die Barcelona gaan opbreken in de titelstrijd. Ik zeg niet dat Koeman het dramatisch heeft gedaan oid maar dat er twijfels zijn voor volgend seizoen kan ik zeker begrijpen.

10 mei 2021 om 09:18

Je weet toch hoe dat gaat bij de kranten in Spanje? 1 misstap en ze ruiken bloed en gaan er volledig voor. Vaak gebasseerd op niets en enkel op clicks. Zoals je het zelf al schrijft, Koeman heeft Barcelona weer aan het voetballen gekregen en doet het beter dan zijn laatste voorgangers.

10 mei 2021 om 17:54

Ze zijn puur terug in de race gekomen doordat Atletico zoveel punten heeft verspeeld. Geldt ook voor Real.

Als het over Puig gaat weet iedereen het beter, zo blijkt maar weer uit de reacties. Koeman zal echt wel zijn redenen hebben om hem niet op te stellen, hij wil ook winnen. Misschien is Puig gewoon niet zo goed als de andere jongelingen.

10 mei 2021 om 08:16

Iedereen weet het terecht beter wanneer het over Puig gaat. Opzich is de redenering van Koeman nog te volgen. Koeman kiest voor ervaring om mee te doen voor de prijzen. Prima redenering toch? Echter is er maar 1 klein probleempje. Hij wint verdomme geen enkele topwedstrijd met al die ervaren en fysiek sterkere middenvelders. Is het dan vreemd dat de supporters om een creatieve middenvelder als Puig smeken.

10 mei 2021 om 09:23

Hij kiest voor ervaring? Het middenveld zaterdag bestond na de blessure van Busquets uit de Jong 23, Moriba 18 en Pedri 18. Niet dat Puig ervaren is maar Pedri leek uitgeblust en Moriba heb ik nog nooit echt zien overtuigen? Koeman is daarin wel iemand dat zijn eigen koers blijft varen en dat kan hem opbreken.

10 mei 2021 om 09:45

Maar Moriba is fysiek toch wel een beest? De enige reden dat Koeman hem erin brengt is om de balans te bewaren. Hij moet vooral geen risico's nemen. Met zo'n instelling gaat het dus al fout en vlies je gewoon van Granada en speel je gelijk tegen Atletico. Ook tegen Villareal was het met een man meer gewoon billenknijpen. Nee ik vind het gewoon een schandalige mentaliteit van Koeman. Daarnaast schaar ik Frenkie de Jong gewoon onder de ervaren spelers hoor. Zo speelt hij ook. Hij neemt ook gewoon het Nederlands elftal op sleeptouw. Enkel Pedri is natuurlijk piepjong, maar dat wordt dan door Busquets en de Jong gecompenseerd. Vervang Pedri vervolgens door Puig en er is toch geen vuiltje aan de lucht?

10 mei 2021 om 13:11

Moriba fysiek een beest? Misschien over een paar jaar als hij volledig uitgegroeid is. Op did moment is hij verre van beest.

10 mei 2021 om 13:59

Puig is verder dan moriba dan is het vreemd om moriba over hem te kiezen. Recentelijk is wel gebleken dat moriba eigenlijk niet eens klaar is voor het eerste team. Die moet terug naar barca b

Het enige wat ik wel raar vond van de wedstrijd van afgelopen zaterdag van Barca tegen Atletico dat er geen greintje passie inzat bij Barcelona met de wil om te willen winnen, geen strijd, geen passie want je had hier met een zege bovenaan gestaan. Nee gelijk het was wel goed zo pfff

Het bestuur van Barca en Real mogen blij zijn dat ze nog mee doen voor de titel als je ziet waar ze vandaan komen. 13 punten voorsprong van atletico een paar maanden geleden nog. Wbt Puig kan een goed talent zijn maar kan zijn dat zijn instelling op de training niet goed is.

10 mei 2021 om 08:07

Precies, dit is gewoon politieke onzin. Door slecht beleid kwam Koeman te zitten met een selectie van spelers die weg wilden (messi, dembele, griezmann etc) Het is waanzinnig knap dat Koeman de boel tijdens het seizoen op de rit heeft gekregen en meedoet om de titel

10 mei 2021 om 17:55

Je begrijpt toch wel dat Atletico het heeft weggeven. Dus om nou te zeggen dat dit door Real of Barca komt is echt onzin.

Heeft dit jaar van geen een topclub op belangrijke momenten kunnen winnen, ( op Juve uit na dan). Zijn wissels zijn altijd het zelfde... een Pedri die de laatste 5 matchen niets doet... Roberto helemaal nog niet in vorm... dembele die moet banken? Niet dat hij ook altijd top is maar toch. Hopelijk komt Xavi deze zomer! Als je altijd vergeet om te winnen om zo 1 ste worden dan verdien je de titel helaas niet...

10 mei 2021 om 08:20

Dit is toch ongelooflijk opportuun? Barca wint niet de absolute top wedstrijden, dat komt ook omdat dit Barca geen absolute topclub is. De huidige selectie is samengesteld door een klein kind die teveel FIFA heeft gespeeld en nu geen geld meer heeft. Dembelle, Griezmann allemaal goede spelers maar op posities aangetrokken die zeker destijds niet nodig waren. Koeman heeft niet heel veel keuzes in zijn selectie om heel veel tactische verandering toe te passen. De komst van Xavi kan je alleen beargumenteren met veel geld, want er zal veel moeten veranderen bij een club als Barca wil het volgend jaar om de CL mee willen doen.

10 mei 2021 om 08:41

Barca geen absolute topclub? Wat is Barca dan? Dat ze niet op niveau kan ik nog in komen maar geen absolute topclub is onzin natuurlijk.

10 mei 2021 om 08:52

Een absolute topclub is favoriet voor de CL, dat is Barca gewoon niet. Natuurlijk in orde van grootte, horen ze bij de grootste clubs ter wereld. Alleen de selectie hoort niet bij de beste ter wereld.

10 mei 2021 om 09:21

Dus het niveau is niet van een topclub? Dat is idd wat ik zeg, de selectie is niet helemaal top. Maar Barca is en blijft voorlopig gewoon een absolute topclub.

10 mei 2021 om 11:57

Wat boeit het nou hoe je Barcelonaa kwalificeert? Barcelona heeft geen top selectie. Verleden jaar heeft de zware nederlaag tegen Bayern dat wel aangetoond. Als er dan geen geld is om de defentie te versterken, als de top spits gedwongen moet vertrekken naar de concurrent, wat verwacht je dan?

Het valt mij op hoeveel afgunst er is richting Koeman. Inderdaad hij is een nare man als hij verliest maar volgens mij zijn er zoveel meer coaches die als een bezeten persoon langs de lijn staan. Een 18 jarige speler die 21 wedstrijden heeft gespeeld op het allerhoogste niveau is volgens mij ook prima. Zeker omdat hij nog niet het verschil heeft gemaakt als Pedri. Verder weet iedereen dat Koeman liever meer zekerheid inbouwt. Hij zal bij 0 0 in zo'n topper altijd Moriba erin zetten vanwege zijn fysiek. Stel hij had hem verloren gisteren door een aanvallende wissel als Puig, dan was de titelstrijd pas echt verloren. Hij zal dit nooit doen. Dat wist je ook voordat hij aangesteld is en volgens mij werkt zijn werkwijze behoorlijk goed. Ongekend, een trainer die zoveel jeugd op dit niveau inpast, iets wat zijn voorgangers na Guardiola nooit deden, de beker wint en ondanks al het gezeik binnen de club rondom Messi en bestuur na een drama nederlaag van 8 2 vorig jaar, die toch nog meedoet om de titel en alsnog zoveel gezeik krijgt en er misschien uitgegooid word. Ik snap er niks van.

10 mei 2021 om 08:14

Iemand dat 2 neurones heeft weet dat Pedri op die leeftijd niet zoveel matches moet spelen voor een ploeg als Barca! Die gast is nu fysiek op. Zijn hoofd staat op ontploffen. Er is geen afgunst ruchting Koeman want als je de internationale pers volgt + podcast enz heeft iedereen vragen over Koeman 1/12 in la liga tegen uw rechtreekse tegenstanders! En de match van Atletico was pover terwijl 1 goal was voldoende om 1ste te zijn er was geen passie geen zin. Op termijn komt dat niet goed met Koeman tenzij een verassing

10 mei 2021 om 13:52

@Stefan, waarom noem je kritiek afgunst? Ik vind het juist opmerkelijk hoeveel krediet hij heeft alleen omdat hij een Nederlander is. Hoe dan ook, kritiek als afgunst bestempelen valt voor mij in de categorie iedereen een hater noemen als ze kritiek op een speler hebben.

10 mei 2021 om 16:46

Nee eens, kritiek is iets anders dan afgunst. Ik zie alleen dezelfde personen vaak hetzelfde aanhalen als het in dit geval over koeman gaat en het vooral op de man spelen. Kritiek is op zijn plaats en ontkomt niemand aan.

11 mei 2021 om 10:57

Ik vind de kritiek richting Koeman juist meevallen als je het vergelijkt met de kritieken die andere trainers soms krijgen. Vooral in Nederland heb ik het gevoel dat Koeman over water kan lopen als ik sommigen mag geloven. Bijvoorbeeld: Koeman selecteert Babel en Veltman, mensen mopperen wat, maar dat is het. De Boer selecteert Babel en Veltman en iedereen roept: "zie je wel, Ajacied"! Ander voorbeeld: zo goed deed Koeman het niet in het begin. Er werd gelijk gespeeld en soms was het spel niet om aan te zien. De Boer mist twee van de beste verdedigers in de wereld, moet dus met de derde en vierde keuze spelen, hij krijgt bagger over zich heen. Dus ik ben een van de mensen die vaak kritiek heeft op Koeman, maar geloof me, ik heb geen afgunst. ;-)

Barca is alweer vergeten waar ze vandaan komen aan het begin van het seizoen

Koeman heeft niks bewezen in Europa als trainer dat is al punt1, heeft in het verleden nooit een topclub getraind laat staan een gerespecteerde missen motor, sert hij brengt met dit barca af en toe mooi voetbal voor ons ogen maar in la liga is dat 1 op 12 tegen de topclubs dan moet je,je vragen stellen in mijn ogen. Dan heb jij zijn beleid pjanic geen kanten, Puig geen kansen. Dembélé uw man dat mss teveel foutent doet maar hij brengt wel diepgang in uw ploeg. Laat Pedri ademen die jongen is fysiek op en die speelt alles. Naar mijn optiek kan Koeman het net redden in la liga maar in de CL vergeet het!

10 mei 2021 om 08:18

Alsof Pjanic zo goed is, en mensen doen alsof Puig de Messias is die elk puntverlies kan voorkomen. + Koeman niks bewezen? Hoe kom je daar bij

10 mei 2021 om 11:59

Nisk bewezen? Met Ajax heeft hij destijds uitstekend gepresteerd in de CL.

Puig is helemaal niet goed genoeg. Als hij zwicht voor de media en hem laat spelen voegt ie niks toe. Enige wat ik zijn nadeel spreekt is dat hij geen topper heeft gewonnen op Juventus thuis na wat een matige ploeg heeft. Maar kijk waar ze weg komen, van een 8-2 tegen Bayern en brandhout. De wereld was te klein. Ze spelen momenteel nog volop om de titel, verschil is maar 2 punten. Beker hebben ze al.

Klinkt als stemmingmakerij, vond dat het uitvallen van Busquets belangrijker was, deed de wedstrijd kantelen. Atletico heeft een heel goed team, dan denk ik dat het verlies tegen Granada belangrijker was, dan had een punt volstaan.

Zou Modric nu ook tegen Zidane hebben gezegd: ga je weer zeuren tegen de scheids.

Ik snap deels dat ze in koeman geen goede trainer zien als hij te keer gaat langs de zijlijn. Maar mede dankzij hem doen ze het toch weer redelijk, het begon als een zooitje ongeregeld en nu is het weer compact, alleen de feeling mort terugkomen.

Barca moet even naar Juve en Pirlo kijken en dan weten ze genoegEen goede speler blijkt geen garantie te zijn voor succes

Mensen die dit nu over Koeman roepen hebben er dus totaal geen verstand van. Als dit het niveau is dan ben ik bang dat bepaalde zaken niet gaan veranderen. Dat Barca uberhaubt mee doet om de titel is erg knap van Koeman als je ziet waar Barca vandaan komt. Er moest weer gebouwd worden, maar nu het eigenlijk beter gaat dan verwacht willen ze Koeman afrekenen op het feit dat de titel niet gepakt wordt. Ik begrijp hier dus echt helemaal niks van. Barca is in 2021 de best presterende ploeg. Koeman heeft de ploeg weer aan de praat gekregen. Natuurlijk zijn ze er nog lang niet, maar de weg omhoog is duidelijk ingeslagen.

Ga toch weg, ik geloof hier helemaal niks van. Koeman heeft het dit jaar moeten doen met een selectie zonder nieuwe aankopen en iedereen dacht na de 8-2 tegen Bayern dat we dit seizoen kansloos in de middenmoot zouden eindigen. Het winnen van de Copa vond ik al een aangename verrassing, laat staan dat de landstitel nog gewonnen wordt. Barca heeft niet eens een spits, hoe kan je dan verwachten dat we een defensief ijzersterk team als Atletico opzij zetten? Nee, deze roddel kan wat mij betreft naar het rijk der fabelen.

10 mei 2021 om 09:51

Hij zelf is degene die zei geen spits nodig te hebben , wat voor topcoach accepteert club politiek, hij had een nieuw spits moeten eisen indien Suarez moest vertrekken van de president maar hij zei niets omdat hij leuker vond om voor de team te staan. Real Atletico zijn ook teams die hun selectie nog niet op alle cilinders heeft doen draaien dus ja, op einde van de rit goede coach of slechte coach , het gaat om het spel en de prijzen en Barça heeft geen vertrouwen in het spel en de prijzen onder Koeman

Waarschijnlijk blijft Messi zelfs nog bij Barca, dankzij Koeman.

Koeman doet het beter dan iedereen had kunnen denken. Toch zie ik hem niet Barcelona aan de echte top brengen. Komt toch op een of ander manier tekort in omgang met bep spelers (Ruig, minqueza...). Wisaelbeleid is ook niet geweldig. Teveel commentaar op arbitrage. Als trainer van een club als Barca gedraagt ie zich toch best wel kinds. Las gister op twitter pagina van Barca Int dat Messi, Alba en Pique een gesprek hadden met de directie... Zou voor hem wel lullig zijn maar zie het zo gebeuren.

Met een tweederangscoach als Koeman ga je zeker geen topwedstrijden winnen. Van 12 haalbare punten tegen Real en Atletico, alleen maar 1 punt halen, daar moet je zich voor schamen. Koeman speelde heel lang met twee zessen. Maar ook de wissels waren bijna altijd niet te begrijpen, denk aan de wissels tegen Valencia toen 2-2 was, een aanvaller met een verdediger vervangen!!! en daarna speelde hij tegen nr. 17e en 18e met drie cv!!! Hij verloor de race al eerder. Volgens mij is Koeman een laffe zwakke tweederangscoach en totaal niet geschikt voor een topclub.

Waan van de dag weer. Toen ze 2 weken geleden bijna bovenaan stonden was hij de verlosser en ging hij ze kampioen maken. En nu winnen ze 2x niet en hoor je weer dit soort onzin.

10 mei 2021 om 09:45

Dat is juist de reden voor kritiek, hij hanteerde dezelfde selectie en er was een hele reeks aan gewonnen wedstrijden en dan begint hij weer met rare veranderingen in de selectie en negeert hij spelers en dat zal hem de titel kosten tenzij de Atletico en real rare dingen doen , hij heeft het zelf verpest

Koeman kan geen topwedstrijden coachen, zijn opstellingen, tactiek en wissels zijn ondermaats. Hij past zich niet aan de sterktes en zwaktes van de tegenstander en zijn eigen hand in de teamspel is verwaarloosbaar. Puig wordt afgestraft voor het feit dat hij niet verhuurd wou worden en zei dat Koeman maar een 2 jarig contract heeft. Leuk om jonkies kansen te geven maar om Moriba zo voor de leeuwen te gooien tegen middenveld van Atletico om hem na een half uur te wisselen is een voorbeeld van zijn beeordelingsvermogen. Voor een coach van zijn ervaring om dergelijke fouten te maken is lachwekkend. Barça verdient een coach die met de beste coaches kan concurreren op de hoogste niveau, Koeman is in mijn ogen een deftig coach maar geen coach van wereldniveau. Ik zie hem amper met tactische veranderingen , slimme wissels en eigen inbreng wedstrijden winnen, het is nog steeds de Messi show, minder dan voordien maar nog steeds en dat zou niet de bedoeling mogen zijn.

10 mei 2021 om 14:12

Puig wordt afgestraft omdat hij in de wedstrijden waarin hij wel kansen kreeg zelden liet zien waarom je hem zou moeten opstellen. vaak voegde hij helemaal niks toe. dan heb je het over de Messi show en dan wil je een middenvelder opstellen die nooit scoort. dat is het probleem van dit Barca. ze denken dat ze nog in de tijd van Xavi en Iniesta leven waarin een score middenvelder toen misschien nog niet zo belangrijk was. verder is een scorende speler als Fati ook al heel het seizoen geblesseerd

Nou sorry maar begin van t seizoen zei iedereen nog; ja moeilijke situatie dus logisch. Nu ineens iedereen kritisch terwijl ie nog voor de titel meedoet? Is Atletico beter dan Barca? Is Real beter dan Barca? Nee. Barca speelde tegen Real best goed, maar kregen 2 goals tegen. Atleti was niet beter dan Barca. En ik heb die Puig gezien; dat is echt een complete hype. Prima speler, maar nou niet doen alsof die beter is dan Busquets, Frenkie of andere spelers. Koeman heeft Ilaix Moriba, Pedri, Trincao, Mingueza, gebracht. Wat wil je nou nog meer. Griezmann speelt als een beest na de winterstop, Messi ook 3 klassen beter.

10 mei 2021 om 14:04

Niemand vind puig beter dan busquets frenkie of pedri. Dat zegt letterlijk niemand. Puig is wel beter dan moriba. Moriba hoort niet eens in het eerste team nu. Hij had enorm veel moeite met het niveau de afgelopen 2 wedstrijden. Daar waar puig vorig seizoen liet zien dat hij mee kon in een wedstrijd tegen atletico.

Stomme Spanjaarden. Koeman presteert het onmogelijke. Periode gebracht, heb die Ricky een paar keer gezien is dat een wonder speler of zo?

Ik zou het niet erg vinden als barca koeman ter zijde zou schuiven. Ik vind hem een autoritaire nare man geworden die niet zo goed tegen kritiek kan van de pers en een persoonlijke vendetta heeft tegen spelers die hem tegenspraak geven.

Vind het ongelofelijk hoe hij met puig omgaat grote schande

daarnaast stelt hij iedere keer dezelfde op en brengt hij dezelfde spelers in

Hij heeft zelfvertrouwen van puig en trincao totaal naar de galamiezen geholpen

De kranten moeten ook vol hè. Onzinbericht lijkt mij, Koeman mag het gewoon nog een jaar proberen. Er is echt geen enkele reden om hem eerst te laten zitten en nu toch aan de kant te schuiven. Barca heeft zich wonderbaarlijk opgericht, spelers zijn weer gaan renderen en dat terwijl er niet kon worden geïnvesteerd.

Koeman begon al onbezonnen. Dat hij de op twee na beste scorer in La Liga op een onbeschofte, arrogante manier de laan op stuurde. Gevolg: demotivatie/ teleurstelling Messi en 19 doelpunten voor de concurrent. Hij heeft nog wat bij elkaar kunnen sprokkelen, maar of dat voldoende is ?

Ze mogen in hun handjes knijpen met Koeman. Begin van het seizoen had iedereen barca afgeschreven en kijk nu. Jeugdspelers doorgebroken. Messi weer als vanouds. Griezmann zeer waardevol geworden. Frenkie enorm goed gaan spelen met voorwaarts voetbal. Coutinho weer zijn draai gevonden maar heels snel langdurig geblesseerd geraakt. Veel blessures. Geen geld voor versterking. En Puig is al 21 en geen een trainer ziet vooralsnog een basisspeler in hem. Zegt meer over puig dan Koeman.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Koeman: ‘We hadden niet de juiste contacten, dat is cruciaal gebleken’

Ronald Koeman kijkt ondanks alle geruchten over zijn positie met een positief gevoel uit naar de start van het nieuwe seizoen. In een uitgebreid interview met Sport komt onder meer de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 19 juni
OGC Nice wil Jean-Clair Todibo defintief overnemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren