Studio Voetbal pleit voor Timber in Oranje: ‘Dan haal je toch Veltman eruit?’

Maandag, 10 mei 2021 om 00:08Yanick Vos • Laatste update: 07:21

Ibrahim Afellay is diep onder de indruk van de kwaliteiten en ontwikkeling van Ajax-talent Jurriën Timber, zo liet hij zondagavond blijken bij Studio Voetbal. Ook Theo Janssen heeft de negentienjarige centrumverdediger hoog zitten. De oud-speler van onder meer Vitesse, FC Twente en Ajax vindt dat bondscoach Frank de Boer Timber mee moet nemen met Oranje naar het EK.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Jurriën Timber moet met Oranje mee naar het EK


Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door tive)

Is Timber goed? Ongetwijfeld. Hij laat bij Ajax zien dat die prima kan voetballen, maar dat liet Schuurs ook zien in het begin van het seizoen. Goed spelen bij Ajax is vaak eenvoudiger omdat het een machine is. Kijk in het verleden naar van der wiel, riedewald, van rhijn en dat soort jongens die imponeerden bij Ajax maar er bij een andere club en ander systeem niets van bakten. Jordan Teze speelt al een heel seizoen fenomenaal, ook in de Europa League. Waarom hoor ik niks over hem in Oranje? Bij Jong zit die zelfs op de bank voor prutser en bankzitter Schuurs

10 mei 2021 om 00:24

Je kunt strijder Timber echt niet vergelijken met ballerina schuurs
Duels winnen als verdediger is een must

10 mei 2021 om 00:26

Van der Wiel zou ik toch niet in dit lijstje zetten want die heeft toch nog flink wat wedstrijden voor PSG gespeeld.

10 mei 2021 om 00:33

ArsenalFanehv, maar hij is daar nooit belangrijk geweest. Bakker speelt nu ook bij PSG

10 mei 2021 om 00:39

Heeft het toch aardig gedaan qua assists op zlatan

10 mei 2021 om 00:26

Timber speelt tegen psv az en Feyenoord top en in Europa eveneens topwedstrijden... met al het respect voor zelfs dumfries en wijndal (zijn wel eens waar andere posities) maar timber heeft zich zoveel meer bewezen dit seizoen dan bijv. wijndal en dumfries ooit op dat niveau gedaan hebben!

10 mei 2021 om 00:36

Dumfries speelde in zn eerste seizoen bij PSV gewoon CL tegen Spurs, Inter en Barca, en deed dat uitstekend... prima dat je Timber goed vindt, maar geen onzin verkondigen graag.

10 mei 2021 om 00:36

Met alle respect maar timber hoort niet in oranje.. laat hem eerst nog een jaar goed presteren en dan hebben we t over oranje. Ajax spelers worden vaak te snel opgeroepen zie schuurs tete van rhijn.

10 mei 2021 om 00:40

Los van het niveau. Timber is geen linksback dus hoezo vergelijk je hem met wijndal?

10 mei 2021 om 00:51

Nou was Schuurs opgeroepen op basis van 3 leuke wedstrijd, maar Timber speelt toch al een heel jaar erg constant, zakt nooit door de ondergrens en dat op zo’n leeftijd. Is in goede vorm, dus een goede optie is het zeker. Gaat toch echt om hoe spelers op dit moment spelen.

10 mei 2021 om 07:51

Precies, Geetruida en Teze spelen allebei al het hele seizoen goed. Daar hoor je niemand over, maar als er bij Ajax iemand 3 wedstrijden goed speelt moet hij direct in Oranje. En ik noem die 3 wedstrijden, omdat vanaf dat moment al mensen in de media de suggestie gaan doen. Waarom dan niet bij die andere 2?

10 mei 2021 om 09:07

Troep en rotzooi. Ajax met afstand kampioen, geen enkele topper verloren, verst gekomen in Europa en de vermoedelijk a.s. Kampioen van Frankrijk ontmanteld. Daarnaast is Ajax de enige die wel comfortabel het spel maakt en het geen probleem vind om met 40 meter in de rug te spelen (AZ doet het weleens, maar omschakelvoetbal ligt die verdediging beter) Teze, Geertruida, maar ook bv Dumfries zakken echt door het ijs zodra de lijn 20 meter verder naar voren geschoven wordt. Schuurs ook. 20 meter naar achter, stabiele verdediger. Zie Jong oranje. 20 meter meer naar voren en het is kwakkelen. Zelfs gister bij zijn invalbeurt leek het tegen een verslagen Feyenoord weer helemaal nergens op zodra hij de middencirkel kon zien.

10 mei 2021 om 09:16

@ninjakai, dat is werkelijk de grootste onzin over Geertruida die je kan noemen. Hij is juist prima met ruimte in zijn rug. Hij kan er niks aan doen dat hij naast de traagste CV van Nederland loopt.

10 mei 2021 om 09:26

Snap je punt wel hoor, maar het niveau ligt bij Ajax toch ook wel een stukje hoger? Als je met zo'n grote voorsprong kampioen wordt en de verdediging ten opzichte van PSV en Feyenoord respectievelijk 11 en 14 goals minder tegen heeft gekregen en je een bak meer (verdienstelijke) wedstrijden in Europa hebt gespeeld, dan is het toch ook niet gek dat Timber genoemd wordt en Teze en Geertruida minder. Toegegeven, die enkele zielen die dit na 3 wedstrijden al riepen die sloegen door, maar zo aan het einde van het seizoen vind ik dit geen gekke conclusie van de heren analisten.

10 mei 2021 om 09:45

Tsja het is maar hoe je dit uitlegt. Het niveau is hoger ja. Maar Timber doet het bij een goed lopend Ajax met goede spelers om hem heen en Geetruida doet het bij een zwalkend Feyenoord, met Botteghin naast hem. Toch ontloopt hij Timber weinig qua statistieken (zie Bliek zijn reactie hieronder). En ik durf best te zeggen dat ik Timber een enorm talent vind, maar Ajacieden voelen zich vaak te groot om dat over talenten van andere teams te zeggen lijkt wel Ik vind het verschil in lof voor hem ten opzichte van Teze en Geetruida gewoon te groot. De statistieken bewijzen dat het verschil niet groot is.

10 mei 2021 om 10:51

Het EK is over een maand en niet over een jaar. Een EK is bovendien een momentopname en dus lijkt het me logisch dat je spelers mee neemt die het best in vorm zijn en over voldoende kwaliteiten beschikken. En aan die criteria voldoet Timber beiden ruimschoots. Bovendien kan hij op twee posities uit de voeten.

10 mei 2021 om 11:10

Leuk die roep om Geertruida, maar zelfs zijn eigen coach is niet geheel overtuigd en schuift nog wel eens met hem richting de back en zelfs nog regelmatig richting de bank. Als je Botteghin er niet onomstreden uit kunt spelen, dan ben je toch geen international man? Leuk dat ie een paar keer de bal in het goal kopt, maar is toch helemaal geen imponerende geweldenaar? Ik vind ook niet dat Timber erbij hoeft hoor, maar Geertruida en Teze zijn ook geen spelers waar Roemenië bang van wordt, laat staan de Europese top. Mensen die een aversie hebben tegen Frank de Boer, die praten graag dit soort spelers omhoog om te "bewijzen" dat Frank een Ajax voorkeur heeft, maar als je alles even objectief bekijkt, dan zijn de 3 genoemde spelers dit seizoen ongeveer even imposant bezig en dan zijn er voor elke speler wel een paar positieve en negatieve argumenten aan te dragen. Fr010, Ajacieden voelen zich te groot, Feyenoorders voelen zich te klein, allemaal blabla. Jij gaat nu alleen Ajacieden terecht wijzen, terwijl je zelf al aangeeft dat de spelers niet veel verschillen. Waarom is het dan belachelijker dat een Ajacied Timber aandraagt, dan een Feyenoorder die gepikeerd loopt te doen dat Geertruida eerst aan de beurt is? Timber is jonger en laat het op hoger niveau zien, is het dan zo dat Geertruida het objectief gezien nou echt zoveel meer verdiend? Het ontloopt elkaar amper iets en dan is het wel weer erg makkelijk voor de duimpjes om hier Ajacieden weer eens op de eigen arrogantie en beperkte blik te wijzen. Al die psvers die pleiten voor teze en Feyenoorders die Geertruida en Bijlow in oranje willen praten zijn niks anders, behalve dat ze zich ook nog eens als een Calimero opstellen door continu met het argument te komen dat Ajax voorgetrokken wordt.

10 mei 2021 om 11:21

Hahah Shorty, maar dat kan natuurlijk niet aan de incapabele coach liggen? "regelmatig richting de bank" is zelfs de grootste onzin.
En ik zeg dus ook nergens dat Geertruida opgeroepen moet worden. En eigenlijk bevestig je mijn stelling. Ik noem Timber een groot talent en jij noemt Geertruida geen imponerende geweldenaar. Zie je het verschil?
Zoals je zelf daarna ook aangeeft dat ze vergelijkbaar zijn en het elkaar niet veel ontloopt, maar over Geertruida heb ik nog niemand over Oranje gehoord. Ook niet toen Timber nog gewoon bij Jong Ajax speelde. En jij en ik weten net zo goed wie er dadelijk weer als eerste wordt opgeroepen....dat heeft niks met Calimero te maken.

10 mei 2021 om 11:26

Tja, dat iemand het goed doet bij een zwalkend team is ook niet gek. Je steekt er nou eenmaal makkelijker bovenuit binnen een slecht team. Met die redenatie zou je dus ook eerder Veltman moeten oproepen dan een De Vrij. Immers, Veltman laat het zien in een zwakker team. Laat ik voorop stellen dat ik vind dat Geertruida een groot talent is, maar Timber beter noemen valt gewoon goed uit te leggen. Daarnaast zeggen statistieken natuurlijk ook niet alles. Haaland heeft bijvoorbeeld even veel doelpunten gemaakt als Andre Silva in de BL. Mag jij raden wie er beter in de markt ligt..

10 mei 2021 om 11:58

Het zou aan de incapabele coach kunnen liggen, maar helaas voor jou en al die anderen maakten de coaches voor Frank de Boer gemiddeld dezelfde keuzes. Stel Koeman had Babel nooit opgeroepen, dan durf ik mijn hand in het vuur te steken dat de Boer ook niet meer aan hem gedacht had. Dan kun je alles bestempelen als dat Ajax voorgetrokken wordt, maar misschien is het ook zo dat Feyenoorders en PSVers net zo goed met een iets te gekleurde bril kijken? Je kunt mij wel aanspreken op het verschil tussen talenten beoordelen, maar ik heb nergens gezegd dat ik Timber wel een imponerende geweldenaar vind, dat is nu puur een aanname van jouw kant. Ik vind het tot dusver beide gewoon heel degelijke spelers die een 7 of 7,5 scoren, geen idee hoe jij erbij komt dat ik dan die spelers allebei anders bekijk en beoordeel. Maar dat geeft precies mijn punt weer, dat "jullie" zo giftig zijn op alles wat Ajax uitstraalt. Nu heb ik het weer gedaan omdat ik een Ajacied ben, maar rustig mijn reactie doorlezen en echt reageren op dat wat ik zeg, dat zit er dan niet bij. Ik heb overigens helemaal niet het gevoel dat Timber opgeroepen gaat worden, net zo min als Geertruida, beetje een flauwe opmerking om dan te suggereren dat ik ook wel weet dat Timber mee zal gaan. Dit is gewoon precies de kleinzerige houding waar ik op doelde toen ik het over Calimero had. Nergens zeg ik Timber beter te vinden, maar puur omdat ik voor Ajax ben vul jij in dat ik dat vind en dat Timber daarom mee zou moeten. Het enige wat ik gezegd heb is dat ze elkaar weinig ontlopen en dat er voor beide argementen aan te dragen zijn. Probeer nu nog een keer te reageren zonder die rode Ajax lap voor ogen te houden.

10 mei 2021 om 12:47

Waar ik persoonlijk el voor ben en nu zeker dat er 3 spelers meer mee mogen. Zie ik liever spelers van de toekomst mee. Er zijn spelers die echt wel mee kunnen met het grote Oranje en ook zeker spelers van de toekomst die de plaats in kunnen nemen van spelers die niet goed genoeg zijn. Ik zie liever dat een Babel, Veltman thuisblijven. Ik zie dan liever spelers mee als een Gakpo, Timber, Geertruida, Bijlow, Teze, Gravenberch. Volgens mij zijn dit spelers die er gewoon dicht op zitten en die we (bijna) zeker in de toekomst terug gaan zien. Ik zou daar echt een mooie mix in maken. Wat Veltman kan kan een Timber en een Geertruida ook. Dan liever spelers van de toekomst mee. En zou je mij aub niet onder 1 kam willen gooien

10 mei 2021 om 00:57

Schuurs heeft geen moment laten zien prima te kunnen voetballen. Heeft wel laten zien prima tegenstanders vrij baan te geven en te laten scoren. Timber niet. Die staat vanaf minuut 1 als een huis.

10 mei 2021 om 07:58

Nou wat stond Timber als een huis tegen Roma, maar dat wordt dan weer met de mantel der liefde bedekt. Terwijl ik toch liever niet heb dat hij dat soort fouten maakt in Oranje op een eindtoernooi. Geertruida en Teze spelen minimaal zo goed als Timber dit seizoen in minder draaiende teams, maar nog moeten zij 2 seizoenen constant draaien om dezelfde lof te krijgen als Timber, van zowel analisten als supporters.

10 mei 2021 om 08:10

Het is wel heel makkelijk timber aan te halen tegen roma, maar heb jij jouw geliefde geertruida gezien tegen heerenveen uit en ado uit bijvoorbeeld? Bakte er helemaal niks van.

10 mei 2021 om 08:34

Maar ik zeg nergens dat Geertruida als een huis staat en dat hij al in oranje moet. Dat is het grote verschil. Jonge spelers maken fouten uit onervarenheid, dat is geen probleem, maar laat ze die fouten maar maken bij hun club, voordat ze met oranje mee gaan.

10 mei 2021 om 08:44

Lol. Je steekt hier de loftrompet,vraagt je af waarom geertruida niet wordt opgeroepen terwijl die al een jaar goed speelt, terwijl dat ook reuze meevalt hoor. Kan zich niet onttrekken aan de algehele malaise van feyenoord. Ook niet erg, maar kom hier niet doen alsof hij foutloos speelt. Timber haalt gewoon een hoger niveau, daar wordt hij op geselecteerd, hou eens op over dat flauwekul van ajax spelers.

10 mei 2021 om 09:07

Nee, ik zeg letterlijk dat ik het onterecht vindt dat dit soort spelers al oranje in gepraat worden en dat het onterecht is dat Teze en Geertruida minder lof krijgen dan Timber. Voor jouw beeldvorming: Je kunt jonge spelers ook al goed vinden, zondat dat ze direct Oranje in moeten.
En waarop is Timber dan zo aanwijsbaar beter volgens jou dan? Geertruida is comfortabel aan de bal, aanvallend van waarde geweest en verdedigend sterk.

10 mei 2021 om 09:07

Bij deze discussie is het altijd leuk om naar de cijfers te kijken. Iedereen roept altijd leuk op gevoel en clubvoorkeur.
Maar laten we er wat cijfers bijhalen.
Geertruida:
Minuten 2142
Interceptie 23
Duels gewonnen 130
verloren 74
Pasnauwkeurigheid 90%
Helft tegenstander 82%
Goals :5

Timber
Minuten 1329
Interceptie 26
Duels gewonnen 78
verloren 55
Pasnauwkeurigheid 88%
Helft tegenstander 83%
Goals : 1

Ze spelen beide op een andere positie en het de meeste cijfers zullen veranderen door het aantal speelminuten.
Als je deze statistieken pak kan je helemaal niet zeggen dat de ene veel beter is dan de ander ze liggen gewoon enorm dicht bij elkaar.

10 mei 2021 om 09:18

Timber is ook comfortabel aan de bal. Verdedigend vind ik timber sterker. Het is geen toeval dat sinds hij erin staat ajax veel minder counters tegen krijgt. Zijn invloed op de verdediging vind ik vele male groter dan die van geertruida.

10 mei 2021 om 09:46

@bliek "m naar de cijfers te kijken"

Alleen vergelijking is lastig. Want ik jouw overzicht wordt geen rekening gehouden met speelstijl en tackiek van de clubs.

Feyenoord - onder Advocaat - speelt veel verdedigender dan een Ajax. Zelfs tegen rechterrij clubs graaft Feyenoord zich in.

Dan is het heel anders verdedigen dan als je club ver naar voren speelt.

Zie een Botman. Wanneer hij tegen zijn goal speelt lijkt het een wereldverdediger, krijgt hij ruimte in de rug dan weten wij weer waarom hij wel mocht bij Ajax.

Ik zou als bondscoach ook liever spelers als Geertruide en Timber meenemen dan Tete, Kasdorp of Hateboer. Dit soort spelers zijn beperkt, kunnen maar op 1 positie spelen en worden gewoon niet beter.

10 mei 2021 om 09:56

@mrkrillin dat is sowieso moeilijk te vergelijken ze spelen ook beide op andere posities.
Zet Geertruida bij Ajax neer en je krijg hele andere cijfers.
Zet Timber bij Feyenoord neer ook dan krijg je hele andere cijfers.

Ik denk zelfs dat de cijfers van Geertuida dan beter worden en die van Timber mninder. Maar dat is sowieso een aanname.

Ik zei het ook hieronder al een keer ik zou eerder een Timber of een Geertruida meenemen dan een veltman. Ik denk dat ze beide niet slechter zijn en we hebben er in de toekomst veel meer aan.

10 mei 2021 om 09:58

@mr krillin klopt en ze spelen nog op andere posities. Hopelijk volgend seizoen niet meer. Echter zeggen statistiek wel wat meer dan het onderbuikgevoel "ik vind hem verdedigend beter". Ik vind het allemaal grote talenten, maar vind er nog niet een aanwijsbaar beter.

10 mei 2021 om 10:14

Het is toch logisch dat Timber meer lof krijgt....hij laat het zien en ook tegen de toppers. Persoonlijk wint hij bekangrijke duels. Is in mijn ogen betrouwbaarder dan die andere 2. Dus het is logischer dat er over de kampioen wordt gesproken en niet over de verdediger van de nr.5 die met zijn club de ene verlies partij heeft na de ander. Geertruide is leuk, zie hem geen dikke transfer maken, wie eigenlijk wel van Feyenoord.

10 mei 2021 om 10:15

Dan moet veltman dus mee ipv deze talenten. Want die kwam er jaren lang volgens de statistieken het beste uit.

10 mei 2021 om 10:19

Deze ststistieken zeggen al heel veel over de minuten. Pak daar een gemiddelde dan komt Timber met 60% beter eruit. Feyenoord wilt graag dat hun spelers complimenten krijgen, maar ze presteren niet....hopelijk heb je gisteren goed gekeken.

10 mei 2021 om 10:20

Fairplay, volgens mij worden spelers voor oranje geselecteerd op basis van individuele kwaliteiten. Geertruida laat het ook gewoon zien tegen de toppers. Het is juist knap als je uitblinkt terwijl je ploeggenoten van mindere kwaliteiten zijn. Dus nee, het is helemaal niet logisch. En meng je de volgende keer niet in een goed onderbouwde volwassen discussie als je denkt dat het nodig is om een kinderachtige sneer toe te voegen.

10 mei 2021 om 10:39

Ik heb goed gekeken ja. Timber speelde goed , maar als jij gisteren ook goed hebt gekeken zag je ook dat Geertruida ondanks een bagger Feyenoord gewoon weer prima speelde.

10 mei 2021 om 10:59

Ik heb Teze tijdens het EK van Jong Oranje in actie gezien en hij was een van de slechtsten op het veld. Amper in staat om een medespeler goed aan te spelen, zijn passes waren bijna altijd te hard of te zacht. En de ballen sprongen net iets te vaak van zijn voeten, het was net Dumfries 2.0. Hij speelde als RB dus wellicht kan hij centraal achterin wel goed uit te voeten, als back vind ik het tien keer niets. Ook Mitchell Bakker wist aan de andere kant nauwelijks indruk te maken, waarom die mee naar het EK zou moeten, is me ook een raadsel. Net als Koopmeiners, die was tijdens dat EK misschien wel de slechtste man op het veld. Ook Noa Lang wist nauwelijks indruk te maken, de enige die daar wel in slaagde en drie koppen boven de rest uitstak, was Gakpho. Die was echt fenomenaal op alle aspecten.

10 mei 2021 om 11:28

Dat is het Forum en kom mij niet zeggen wat ik niet moet doen en al helemaal niet op het Forum.En het was geen sneer, maar meer realisme. Het gaat hier om Timber voor Oranje en jij komt zelf met Geertruide in de Topic. Is dus je eigen zaak als men deze domme vergelijking waarmee jij aan komt ontkracht. De naam Teze hoorde ik ook, die heeft op mij meer indruk gemaakt en die speelt ook nog eens op de zelfde positie als Timber. Karsdorp heeft op mij Sowieso een voorkeur boven Geertruide. Ik vind het ook realistischer. Komt echt aanzetten met Geertruide in een Timber topic en noemt het dan een volwassen onderbouwend gesprek.....serieus🤦‍♂️

10 mei 2021 om 11:32

Wat heeft hij dan zo gedaan, dat het Prima was? Ik vond Malacia juist veel beter, vel en beter aan de bal. Helaas moest hij aan de noodrem trekken en pakte hij zijn 2e geel.

10 mei 2021 om 12:14

Helaas moest hij aan de noodrem trekken. Ook wel een mooie. Kijk hem even terug.
Ook wel mooi over die cijfers Timber komt er met 60% beter uit.
Naarmate je meer minuten gaat maken gaan veel cijfers juist omlaag. Zoals passnauwkeurigheid. Uiteraard gaan andere ook stijgen.
Ik kan nog wel meer cijfers erbij pakken hoor van dit seizoen over kansen creëren en dergelijke maar daar komt Timber niet beter uit.

Ik ben zeer benieuwd naar hoeveel wedstrijden je gezien heb van Geertruida.

Ik ben zeer benieuwd naar je onderbouwingen je geeft het zelf al aan komt in mij ogen betrouwbaarder over......
Uuuhh mag ik vragen welke clun je supporter en het meest kijk?

Waarom is Karsdorp een betere optie of heb je die alleen gezien in de 2 wedstrijden tegen ajax waar je hem op beoordeeld of heb je hem het hele seizoen gezien?

10 mei 2021 om 13:06

Weet je Karsdorp speelt in een grotere competitie in de basis bij Roma en is ook een betrouwbare back. Helaas wel wat blessure gevoelig. Maar ook toen hij voor Feyenoord speelde op die leeftijd, heeft hij op mij een betrouwbaarder indruk gemaakt. Geertruide is daar gewoon nog niet en mag aansluiten bij Jong Oranje. Ik denk dat beide zullen spelen bij Jong Oranje. Maar als 1 van de 2 mee moet Oranje, dan zal Timber zeker de voorkeur krijgen boven Geertruide. Al spelen ze niet op dezelfde positie. Geen enkele back bij Feye tilt het niveau omhoog. Dat zie je toch zelf ook wel. Wie is nou echt een leider daar. Niemand en dan ook echt niemand.

10 mei 2021 om 13:29

Geertruida hoeft toch ook geen leider te zijn.
Zet Timber neer bij Feyenoord cv en we zullen zien wat er gebeurd.
Zet Geertruida bij Ajax neer en hij loopt zo mee.
Je hoeft geen leider te zijn om goed te zijn toch? Je eindigt wie is nou een leider daar? we hebben het over Geertruida.

Geertruida zal nooit de leider worden heeft nl een probleem waardoor hij nooit de leider word.

Wat ik wel leuk vind is alles wat je zegt is gebaseerd op aannames.

Toen Karsdorp bij Feyenoord speelde heeft hij een betrouwbare indruk achter gelaten. Dat is al weer even geleden.
Als je op basis van een competitie spelers moet gaan selecteren.
Dan gaat Hoever eerder mee denk.

10 mei 2021 om 00:57

Schuurs heeft nooit iets laten zien of bewezen. Telkens als het iets leek te worden, volgde er weer een rare blunder. Daarnaast heeft hij ook een vreemde motoriek, hij kan volgens mij niet koppen. Bij Timber is het eigenlijk sinds zijn debuut altijd stabiel en de laatste tijd heeft hij ook steeds meer goede voetballende acties naar voren.

10 mei 2021 om 08:58

Zowel Veltman als Timber zullen geen basis spelers zijn. Ik zou in dit geval Timber meenemen. Hier heb je in de toekomst meer aan dan Veltman.
Veltman word in het Nederlands team trouwens vaker gebruikt als rechtsback dan centrale verdediger.

Het zelfde geval vind ik met keepers. Je mag er 3 meenemen neem 2 ervaren keepers mee en neem als derde keeper een talent mee. We hebben hier in de toekomst veel meer aan.

Timber en bijvoorbeeld Bijlow kunnen beide het niveau wel aan dus neem ze lekker mee.

10 mei 2021 om 09:29

Mischoen omdat Teze als Centrale verdediger een stuk beter is dan als rechtsback. Ook Teze is/kan niet heel goed meevoetballen. Als CV gaat hij er met de tijd echt wel komen. Timber heeft een beetke van allebei, maar is ook nog eens bloedsnel. Europa League of CL is een heel groot verschil, en daar laat hii het wel zien. Teze daarentegen was op het EK van jong Oranje niet best.

10 mei 2021 om 09:58

Dan kijk je echt geen wedstrijden van PSV, kan helaas niet anders concluderen. Teze is heel comfortabel aan de bal en gister weer laten zien dat hij ijzersterk kan verdedigen. Uiteindelijk vind ik Timber nog Teze niet voor elkaar onderdoen. Teze vind ik op RB niet best, maar datzelfde geldt voor Timber. Welke van de twee niet opgeroepen wordt, die komt er wel te staan ooit.

10 mei 2021 om 12:26

@dominicsolanke, Even als antwoord op je laatste vraag: Omdat Teze nog wel eens wat slippertjes maakt, daar waar Timber zo goed als foutloos voetbalt, omdat Timber bij de kampioen van Nederland zit, omdat Timber al op Europees niveau heeft laten zien het aan te kunnen. Wil je nog meer redenen ?

Compleet mee eens. Roep het al weken, timber verdient het. Geweldig talent tot nu toe!

10 mei 2021 om 07:26

Naja op basis waarvan in deze Timber beter dan Veltman ? Timber is heeft meer potentie maar is toch nu niet beter dan Veltman?

10 mei 2021 om 10:20

Vindt persoonlijk ook niet dat veltman uit de selectie moet. Vind hem beter dan tete en dumfries, en misschien ook karsdorp maar die heb ik amper zien spelen. Ik zou timber, veltman + dumfries/karsdorp meenemen. Overigens heeft veltman bij ajax lang niet zo frequent hetzelfde niveau gehaald als wat timber nu haalt imo.

deze jongen heeft een gouden toekomst wat kan die voetballen zeg ,hij heeft ongeloofelijke kwaliteiten ( pluspunten ) en verzaakt nooit ziet er allemaal heel natuurlijk uit bij hem . ook is het een speler met echt die ajax bravoure van ik ben voor niemand bang en ga van mezelf uit heb veel waardering voor hem en echt raar als hij niet word meegenomen als je kijkt wie er wel geselecteerd worden , vraag aan elke willekeurigen top trainer wie heb je liever ik je 11 tal timber of veltman / tete , zeggen ze allemaal timber wat een klasbak , als brobbey nou bleef stond er een mooi jeugdig geraamte voor de toekomst to bad euro tekens in brobbeys ogen maarja helaas !

Waarom zou Veltman niet mee moeten? Volgens mij doet die het prima bij Brighton. Daarnaast kent hij het klappen van de zweep. Dan twijfel ik momenteel eerder aan Tete.

10 mei 2021 om 01:22

Heb ik iets gemist? Dit wordt straks toch de eerste tornooi voor Joel? Ik weet verder niet of Veltman de klappen van de zweep kent. Hij heeft ongetwijfeld heel veel gekregen in zijn carriã¨re, maar of hij dar ook iets van heeft geleerd? Volgens mij niet. En waarom Veltman als eerst eruit kniekeren? nou, in onze all-starts selectie van verdedigers heeft een back van Brighton toch niet veel te zoeken? Doe dan maar een aanstormend talent.

10 mei 2021 om 01:45

Een van de best presterende rechtsbacks van de PL, doet het naar behoren daar. Waarom zou je hem niet meenemen? Hij kan in het centrum spelen en op de back, heeft ervaring op niveau (Ajax en PL) en staat gewoon zijn mannetje. Veltman gaat hoe dan ook mee, dat weten we allemaal. Zeker nu met de blessures van Van Dijk en Blind. Daarnaast heeft iedereen de pik op Veltman door zijn streken in het verleden, maar die mensen zijn blijkbaar blind voor de prestaties van Veltman. Hij doet het gewoon goed dus hoort erbij te zitten. Als je alleen naar de club kijkt hoeft een Krul dus ook niet mee?

10 mei 2021 om 03:21

Volgens mij wordt dit Veltman's 2e toernooi wanneer hij meegaat. Hij was er bij de WK onder van Gaal ook bij en speelde niet onverdienstelijk in de minuten dat hij mocht invullen. Veltman zou zogenaamde Veltmannetjes hebben, maar vaak was dit vooral, omdat iemand zijn man liet lopen en hij er daardoor verkeerd uit kwam te zien. Daarnaast verzaakt Veltman nooit en heeft een mentaliteit die eigenlijk veel Feyenoorders zou moeten aanstaan.

Veltman is veel verder. Zijn enige nadeel is dat hij stelselmatig één cruciale fout per topwedstrijd maakt. Ik zou hem door zijn multi-inzetbaarheid wel meenemen. Ik ben geen fan van hem maar wat hij bij Brighton doet is gewoon knap, dus alle respect daarvoor. Hoe dan ook, als je zwaar onder druk komt te staan zet ik mijn geld honderd procent op Veltman. Timber heeft nog geen fractie van zijn wedstrijden in zo'n situatie moeten handelen.

Veltman schijnt het echt goed te doen bij het al veilige Brighton. Vd week zelfs nog een artikel hierover op VZ. En dan opper je voor Tete die bij een degradant speelt en aanvallend bar weinig kan. Veltman is zelfs nog multifunctioneel tov Tete.

Speel een handvol leuke wedstrijden voor Ajax en ze praten je gelijk oranje in. Deze jongen is meer wat voor jong oranje.

10 mei 2021 om 00:40

je herkend duidelijk geen talent lucaij aan alles kan je zien dat dit een natuurtalent is , maar oke je mag vinden dat hij in jong oranje hoord ik vind hem bij de beste 26 van ons land horen nu al ja ! wat goed is komt snel zeggen ze

10 mei 2021 om 00:52

Bazoer of Maher waren ooit ook een natuurtalent, maar laat het hem eerst maar eens een langere periode presteren.

10 mei 2021 om 06:53

Precies. Ophemelen van Ajax spelers in een competitie als de ED. Dan dient Bijlow ook in de basis te staan. Volgens die beredenering althans. Dumfres dankt men hier verder gewoon af, ondanks een stabiele factor in Oranje te zijn geweest.

10 mei 2021 om 11:16

Achja, ergens is dat laatste jaren ook wel terecht gebleken toch? De Ligt en Frenkie waren er volgens velen ook te vroeg bij, na een handvol leuke wedstrijden. Het schijnt dat ze beide daarna voor 150 miljoen + vertrokken zijn naar de Europese top..

10 mei 2021 om 15:22

Nee hoor die twee zijn uitzonderlijke talenten.

Waarom Timber wel en Teze niet. Teze vind ik verder dan Timber op het moment. Is nog niet zo constant als Teze.

10 mei 2021 om 00:54

Wie is Teze? Is dat die speler van PSV? Die komt toch niet in de buurt van Timber?! En heeft die al eerder bij oranje gezeten dan?

10 mei 2021 om 08:20

Je maakt jezelf echt compleet belachelijk en bevestigd datgene waar de gemiddelde PSV/Feyenoord supporter zich kapot aan ergert. Op basis van teletekst kun je die conclusie wellicht trekken, maar zonder naar wedstrijden van de concurrent te kijken, heb je qua mening geen poot om op te staan.

10 mei 2021 om 01:23

Teze is misschien verdedigend op hetzelfde niveau als Timber, alleen is Timber aan de bal 3 keer beter als Teze. Dus vandaar eerder keuze voor Timber als Teze.

10 mei 2021 om 01:34

Hahahaha. Wie is Teze zegt ie. Wat een mafkees, Teze is die PSV’er die al het hele seizoen een goed niveau haalt en verdedigend ook telkens z’n mannetje staat.

10 mei 2021 om 07:33

Teze wordt zwaar onderschat in deze comments, ook aan de bal is hij heel dit seizoen al ijzersterk. Speelde ook als rb uitstekend tegen mijn verwachting in. Erg goede techniek en inspeelpass, rustig aan de bal, erg sterk en snel. Alleen koppend is hij nog geen beest, zowel aanvallend als verdedigend.

10 mei 2021 om 07:52

In de grote wedstrijden 0 x overtuigd. Teze vind ik met alle respect zeer belabberd. Hoort niet eens bij psv laatstaan oranje

10 mei 2021 om 08:09

@psvgillingham, niet als rechtsback, daar overtuigd hij niet echt. Lekker centraal laten

het selectiebeleid van Oranje is veel te conservatief, die moet mee omdat die gezellig is in de kleedkamer, de selectie moet hetzelfde blijven want anders is de teamspirit niet meer intact. wat een onzin allemaal. selecteer Noa Lang en Gakpo, selecteer Weghorst, neem Karsdorp en Timber mee als rechtsbacks. die horen namelijk bij de beste spelers voor die posities op dit moment

10 mei 2021 om 03:17

Juist.
het lijkt erop alsof de bepalende jongens veel invloed hebben (depay en Wijnaldum).

We gaan het meemaken deze week, maar als je gewoon selecteert op kwaliteit en prestaties moeten Weghorst, Lang, Gakpo, Timber, Karsdorp en eigenlijk ook el Ghazi mee.

En Babel, Stengs, Promes, Tete, Bergwijn en ja..eigenlijk ook vd Beek niet. Veltman liever ook niet.

Zou trouwens ook Cillessen , Steek en Bijlow doen, en geen Krul. Championship keeper en ik zou toch 1 jonkie meenemen voor de toekomst. Kan hij eraan ruiken. Bovendien hebben we tegen Turkije gezien dat we aan Krul op het veld niks hebben.

10 mei 2021 om 07:30

Championship is qua gemiddeld niveau naar mijn mening niet minder dan de Eredivisie. Krul heeft vorig seizoen nog PL gespeeld en deed dat naar behoren. Steek heeft jaren niet gespeeld en kon in geen enkele topcompetitie overtuigen en nergens een basisplaats bemachtigen en behouden. Bijlow doet het leuk in de Eredivisie maar ligt constant in de lappenmand en heeft dit seizoen ook maar 13 potjes in de Eredivisie gekeept tot dusver. Niet bepaald betrouwbaar. Cillessen ook in geen topcompetitie een langdurige geen basisplek weten te bemachtigen. Speelde dit seizoen pas 7 wedstrijden in de PL waarbij hij in de pot tegen Getafe sowieso zwaar onvoldoende speelde. Dus je wil er dus liever voor kiezen om keepers mee te nemen die dit seizoen respectievelijk 13, 10 en 7 wedstrijden hebben gespeeld in hun competitie die bijna ten einde is, dan iemand die er 36 heeft gespeeld, slechts 23 tegen had (18 clean sheets) en aankomend seizoen waarschijnlijk voor zijn zijn achtste seizoen basisspeler in een topcompetitie zal zijn? Als er 1 af moet vallen voor Bijlow dan moet dat gewoon Stekelenburg zijn.

''dan haal je toch Veltman eruit en haal je toch Timber erbij? Die kan op twee posities spelen'' Ja Ibi maar dat kan Veltman toch ook? Sorry hoor maar Timber speelt net een aantal maandjes in de basis bij Ajax terwijl Veltman wel in de PL speelt he. Ik ontken zeker niet dat Timber echt een groot talent is, heeft alles om een geweldige centrale verdediger te worden en heeft in mijn ogen potentieel net wat meer dan Teze maar zoals ik zei, deze jongen heeft nu 18 wedstrijdjes bij Ajax 1 gespeeld, hij komt er echt wel maar Veltman moet voor nu gewoon de voorkeur krijgen. Timber kan prima bij Jong Oranje van grote waarde zijn

10 mei 2021 om 10:09

Ik vind Timber ook een groot talent en hij doet het meer dan uitstekend bij Ajax maar ik zou ook Veltman meenemen. Die kan ook op meerdere posities spelen en laat het al veel langer zien, nu in de PL. Waarom wordt elke jonge speler maar meteen het grote Oranje (itt Jong) ingepraat!

Timber kan je prima erbij hebben ook vooral omdat hij veelzijdig is. Altijd fijn als je iemand hebt die op 2 plekken uit de voeten kan in de achterhoede.

en mensen die Tete zou geweldig vinden, Na zijn vertrek bij Ajax nooit een basisspeler bij Lyon geweest, nu bij Fulham gaat hij degraderen, speelt wel, maar ja.. de topclubs komen niet voor hem.

Dus is Frank nou zo slim? of zijn wij zo dom?

10 mei 2021 om 08:08

Zijn er mensen die Tete geweldig vinden?

Laten we alsjeblieft eens stoppen met dat meteen oranje in praten na 10 goede wedstrijden zeg. Het is een goed talent maar achterin heb je natuurlijk genoeg top opties of gasten die in de PL spelen of al meerdere jaren op topniveau spelen. Enige voordeel van hem zou zijn de veelzijdigheid zowel back als centrum verdediger. Maar toch zou ik zeggen voor het Ek lekker jong oranje en daarna met de WK selectie kijken.

Jezus wat irritant weer. Een speler speelt een paar wedstrijden leuk bij Ajax en is het volgende wereldtalent dat in Oranje moet. Ja hij doet het prima. Maar laten we alsjeblieft die lange lijst spelers niet vergeten die de eerste maanden bij Ajax goed speelden en die daarna structureel faalde.

Laatste debacle was Schuurs. Jordan Teze speelt minimaal net zo goed en al heel het seizoen. Is snel, kan met veel ruimte in de rug verdedigen, positioneel goed, hoed aan de bal, functionele techniek, goede inspeelpass en maakt heel weinig fouten. Geertruido ontwikkeld zich ook sterk, met als voordeel dat hi scorend vermogen heeft. Benoem die 2 eerst even dan.

10 mei 2021 om 12:17

Ik vraag me af wat irritanter is. Dit irritant vinden of het af doen als een speler met "een paar wedstrijdjes" Vanaf 1 januari, 18x eredivisie, 5x EL, 4x Knvb vanaf 8ste finale (az, Psv, Heereveen, Vitesse) Daarbij komt dat hij deze periode dus grotedeels midweeks en in het weekend heeft gevoetbald.

Ok laten we vooral gaan definiëren wat een paar wedstrijdjes is.

Los daarvan ga je aan het hele punt voorbij. Eerst was het volgens media en Ajacieden heel logisch dat Schuurs werd opgeroepen voor het NL elftal na een half seizoen in de basis (waarvan vele fouten) en nu kan Schuurs er niets meer van is Timber geweldig na een half seizoen (overigens met een stabieler middenveld voor hem dus helemaal vergelijken is niet fair) degene die in het NL elftal moet. Maar echt, je gelooft het niet, maar de wereld is groter dan Amsterdam. Er spelen ook talenten bij andere clubs die ook doorbreken, i ook doorgroeien en het ook heel erg goed doen. Zoals Geertruida en Teze. Ook in de tijd dat Schuurs werd opgeroepen overigens. Het blik mag best wel eens wat meer naar buiten staan. Overigens qua stats doet Teze het al een heel seizoen minimaal gelijkwaardig en beter aan Timber (op het aantal dribbels na het enige wat hij echt minder doet). Waarbij Teze meer europese wedstrijden heeft gespeeld.

Ik lees er veel meningen over Veltman, maar bijzonder weinig meningen die inhoudelijk ingaan op zijn spel bij Brighton. Waarschijnlijk omdat de meesten (net als ik) niet voor hun lol een wedstrijd van Brighton gaan kijken. Ik deed het nog wel eens toen Pröpper er net zat, maar ik ben niet goed op de hoogte van de verrichtingen van Veltman daar. Het is wel logisch dat analisten en supporters (en vaak ook de bondscoach) wat meer gefocust is op de verrichtingen van spelers in eigen land, maar ik verwacht niet dat Timber wordt meegenomen. Volgende maand begint het gebeuren al, Timber heeft nog geen wedstrijd mee gedaan met de groep en er zijn ander keuzes met meer ervaring en die ook op meerdere posities inzetbaar zijn.

Ik heb gisteren naar studio Ajax zitten kijken
Pierre zijn oorlogje met advocaat weer beslecht
Het niveau van dit programma loopt wekelijks terug
Vroeger altijd van genoten omdat het niet zo'n moddergooien gehalte had als Veronica Inside

Het werd ronduit zielig toen men klaassen ging vergelijken met van ginkel
Een rouwdauwer vergelijken met een speler met gouden voetjes

Even over Timber die jongen zou nooit geselecteerd mogen worden voor NLs elftal
Veel te weinig ervaring(speelt nu een half jaar idd constant)
Voor diezelfde reden verwijst onze bondscoach veel spelers naar jong oranje(alle Azspelers)
Maar timber komt van ajax dus frank neemt een mee

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger20
D. DumfriesVerdediger22
P. van AanholtVerdediger20
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger20
O. WijndalVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1237 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax

In de wandelgangen

Zaterdag 19 juni
OGC Nice wil Jean-Clair Todibo defintief overnemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren