Politiestaking definitief van de baan; Feyenoord-Ajax gaat gewoon door

Zondag, 9 mei 2021 om 11:59Rian Rosendaal • Laatste update: 12:28

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax gaat gewoon door. De aangekondigde politiestaking is definitief van de baan. De gemeente Rotterdam heeft het kort geding ingetrokken, omdat de politiebonden ondanks de plannen op het laatste moment toch afzien van een staking tijdens het treffen in De Kuip van zondagmiddag. Het duel in Rotterdam-Zuid begint om 14.30 uur.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Als je de politie een beetje ballen heeft blijven ze gewoon thuis.

9 mei 2021 om 12:07

Laat ze dan maar geen ballen hebben, lekker werken dus😁

9 mei 2021 om 12:11

Tja als je werkeloos wil worden dan moet je vooral onaangekopndigd werk gaan weigeren waardoor er serieuze consequenties zijn zoals gewonden bij een aanval op de spelersbus.
Maar goed, denk niet dat jij geschikt zou zijn voor een baan bij de politie of uberhaupt een baan. Want met deze mentaliteit sta je echt zo weer op straat.

9 mei 2021 om 13:15

Tja, als je zo weinig hebt meegekregen van het nut van staken, zou ik als ik jou was ook gewoon weer tien a twaalf uur per dag gaan werken tegen een hongerloon. Want met deze mentaliteit zou je dat ook prima vinden.

9 mei 2021 om 13:21

Heb je nou echt zoveel moeite met lezen? We hebben het hier over een onaangekondigde staking in een kritisch beroep die niet door de bonden wordt gesteund. Dat noemen we werkweigering. Dan mag je gewoon op staande voet ontslagen worden.
En terecht. Stel je voor dat verpleegkundigen en artsen onaangekondigd het ziekenhuis uitlopen en de patienten aan hun lot overlaten, of de medewerkers van Stedin onaangekondigd ineens de stroom uit zetten. of dat een Ajax bus aankomt in Rotterdam en onverwachts door een meute aangevallen woprdt terwijl de politie zich uit de voeten maakt.

9 mei 2021 om 12:41

Wordt de langste staking waar ze ooit van gehoord hebben.

Gelukkig maar, heel veel zinin! Zie je toch al wel een paar weken naar uit.

9 mei 2021 om 12:08

Waarom? Deze pot gaat nergens over. De lamme tegen de club die al kampioen is

9 mei 2021 om 12:12

Blijft toch een klassieker, jij weet misschien niet hoe dat voelt. Ik blijf er als fan erg veel zin in hebben

9 mei 2021 om 12:12

Feyenoord-Ajax zijn altijd ‘spannende’ wedstrijden en het verleden heeft laten zien dat de stand op de ranglijst weinig zegt over deze wedstrijd, al verwacht ik nu zonder publiek een minder ‘agressief’ Feyenoord.

9 mei 2021 om 12:25

Begrijp dat jij, met een PSV logo dat vind, maar sinds voetbalheugenis is dit "Dé Klassieker", en ondanks dat Feyenoord sinds een paar jaar een iets mindere ploeg heeft, staan deze wedstrijden altijd op zich en brengen altijd onderlinge " prestige" spanning.

9 mei 2021 om 12:31

Ajax wint tegenwoordig al 80% van de klassiekers in de kuip, en nu zonder Berghuis en toornstra, en de huidige vorm hebben ze helemaal weinig te vrezen!

9 mei 2021 om 12:37

@PSVerein, Huh, Feyenoord is toch helemaal geen kampioen?

9 mei 2021 om 13:05

De laatste 10 edities won Ajax er 4.. dus 40% lijkt me reëeler..

En ik maar wachten in Rotterdam. Ik dacht dat het om Feyenoord - Ajax ging.. Misschien lekker naar huis om de wedstrijd te kijken dan😜

Politie toont dus ruggengraat. Veelste kort dag om de wedstrijd te annuleren. Op naar een knallende wedstrijd

In Rotterdam al veel supporters zien lopen. Lekker weertje, dus zal er ook wel wat gedronken worden. Nu staken zou niet heel handig zijn.

9 mei 2021 om 12:09

Maar wel 'handig' als ze iets willen afdwingen.

9 mei 2021 om 12:14

Denk het niet. Als de halve binnenstad gesloopt wordt heeft de normale mens hier ook last van. Ondernemens, OV personeel, winkelend publiek. De onschuldige mens moet gewoon beschermd worden tegen in dit geval zogenaamde voetbalfans. Hoe zeer ik de politie ook meer bevoegdheden en waardering gun, ze kunnen nu niet gaan staken.

9 mei 2021 om 12:14

Welnee, het gaat om de landelijke CAO en voorrang bij vaccineren op de huidige groep (ouderen en mensen met onderliggend lijden). Gemeentes hebben daar weinig mee te maken.
Onaangekondigd, last minute werk weigeren leid altijd tot ernstige problemen. Zo dwing je niets af, zo verlies je het respect van de maatschappij. Stel je voor dat het personeel van de energie leveranciers dergelijke chantage taktieken zouden hanteren, zit het land ineens zonder stroom en vallen er doden in de ziekenhuizen.

9 mei 2021 om 13:05

@ Speedyafc "zo dwing je niets af, zo verlies je het respect van de maatschappij." Hoezo dwing je zo niets af, de politie luidt net zoals defensie (en zoveel andere overheid/burger instellingen) al jaren de noodklok dat ze nauwelijks nog hun taken kunnen uitvoeren. Covid heeft dit alleen nog maar verergerd, de politiek doet al jaren toezeggingen maar als het puntje bij paaltje komt gebeurd er vrijwel elke keer het tegenovergestelde van wat er werd toegezegd. Net zoals bij gewone burgers houdt het gewoon een keertje op, dat ze aandurfde geeft wel aan hoe hoog het ze zit. En je moet er inderdaad niet aan denken dat de ramp scenario's die jij beschreef daadwerkelijk ooit zullen gebeuren, maar ik denk dat jij de maatschappij zoals wij die kennen iets te vanzelfsprekend neemt. Alsof in Nederland dingen niet gigantisch fout kunnen gaan, en dit alleen maar in verre landen of in het verre verleden kan/kon plaats vinden. Nu is de wereld nooit een veilige plek geweest, maar de huidige crisis is echt anders dan alle crisissen die we sinds de Tweede Wereld Oorlog gezien hebben. De gehele samenleving staat al vele jaren onder hoogspanning door het structureel falen van de overheid, doordat zij alles kapot bezuinigd/geprivatiseerd hebben. Waarbij verschillende rapporten op verschillende beleidsterreinen al decennia waarschuwen dat hele zaak in elkaar kan donderen als een extreme situatie te lang aanhoud omdat alles teveel is uitgehold. Wellicht komt het door mij diensttijd, maar ik heb zelf al jaren een voorraad van water, voedsel en andere benodigdheden; plus een aantal middelen om mijn gezin te kunnen verdedigen mocht de overheid niet in staat zijn om hun taken uit te voeren. Iets wat de overheid overigens zelf ook al jaren roept; dat het verstandig is om altijd een voorraadje te hebben. Wat dat betreft balanceert elke maatschappij ten allen tijde op een dun koortje van "vertrouwen; waarbij dat maatschappelijke respect erop een gegeven moment er niet meer toe doet.

9 mei 2021 om 12:27

Dat wordt al geregeld door het weer. Donkere wolken pakken zich momenteel samen boven het centrum, het begint te waaien en zo meteen te regenen. De terassen zullen voorlopig wel eventjes leeg blijven.

9 mei 2021 om 12:33

True, maar vanaf 1 uur is het weer gewoon droog en aangenaam weer.

Het zou mij niet verbazen dat de feyenoord supporters weer gaan misdragen als de Ajax spelersbus aan komt rijden bij de kuip. Ze hadden beter op een Neutral terrein moeten ballen... politie heeft wel wat beters te doen dan tokkies te meppen die zich niet kunnen gedragen.

9 mei 2021 om 12:28

Dan doen ze gelukkig andersom niet!

9 mei 2021 om 13:04

BigJesper, inderdaad. Of heb jij voorbeelden? Lees vaak dat je van spelers etc afblijft, maar toch vaak worden die bekogeld als ze met bus aankomen

9 mei 2021 om 13:04

Maak je maar geen zorgen hoor zo zielig zoals ze in amsterdam zijn zullen ze in rotterdam niet doen. Als ze iemand pakken dan zijn het de hooligans van ajax en niet de spelers zoals andersom wel het geval is

9 mei 2021 om 13:08

Mm 1908 Ik maak mij nooit zorgen. Maar stenen( door ruit) tegen bus gooien is toch toch gebeurt? Volgens mij zitten er geen hooligans in die bus.

9 mei 2021 om 13:11

Mm1908 neemt niet weg dat veel acties vanuit amsterdam inderdaad zielig zijn.

9 mei 2021 om 13:23

@ mm1908

Ach houdt toch op; de spelersbus van Ajax is door de jaren heen vaak genoeg bekogeld met (bak)stenen in Rotterdam terwijl de spelers en de staf in de bussen zaten. Alle harde kernen doen altijd wel alsof zij bepaalde "kernwaarden hebben", terwijl er al tig keer is aangetoond door hun eigen acties dat die "kern waarden" weinig tot niets voorstellen.

9 mei 2021 om 13:20

Inderdaad, ze zijn al veel te druk met Wappies meppen. Daar kunnen zij het namelijk gemakkelijk van winnen. Ik kan me namelijk herinneren dat de politie Rotterdam het gewoon toeliet dat er vuurwerkbommen in het politie bureau werden gegooid, of politiebureau vernield (avondklok rellen, met name noord Afrikaanse relschoppers) En nu gisteren ook weer achteruit lopen voor voetbal hooligans... Dan hebben ze een keer een reden om terug te mogen slaan, maar vinden zij plots dat ze te weinig betaald krijgen. En willen ze perse corona vaccins etc. Nou, met wappies daarentegen zitten ze met 3 man met een knie op 1 persoon om bijna z'n laatste adem uit z'n lichaam te slaan. En slaan ze oude vrouwen met gele paraplu's met een knuppel het veld af. En nu lopen janken om hun veiligheid? Hypocrisie ten top. (Overigens mogen ze de relschoppers van mij aanpakken, vooral als dat bij wappies al als normaal wordt gezien)

Fijn voor ons als echte supporter zijnde, maar wat mij betreft had de staking door mogen gaan. Ik sta volledig achter de politie en vind dat zij ook eens de waardering mogen krijgen waar het recht op heeft. Fijn dat er een toezegging gedaan is, hopelijk komt de politie hier beter uit. Wat mij betreft krijgt de politie meer bevoegdheid om in te grijpen. Baksteen naar je kop gegooid krijgen? Gewoon je wapen kunnen pakken en het gevaar uitschakelen (uiteraard niet doodschieten). Als iemand zo stoer is om met stenen te gooien, waar je een ieder echt goed mee kan verwonden, mag je ook zo stoer zijn om een kogel in je knieën te ontvangen. Maar we weten nu al hoe dat gebracht wordt door diezelfde mafkezen.. als politiegeweld. Onze politie is veel te soft omdat ze geen bevoegdheden hebben en bij elk kreukje in iemands kleding meteen een onderzoek op hun dak krijgen.

9 mei 2021 om 12:15

De toezegging is er inderdaad maar we weten ook dat een toezegging van dit demissionair kabinet eigenlijk helemaal niks betekent. Dus wat mij betreft hadden ze de staking moeten doorzetten om hun woorden echt kracht bij te zetten.

9 mei 2021 om 12:28

De staking was denk ik iets te last minute, zeker na deze week. Maar ik hoop van harte dat ze binnenkort fatsoenlijk gaan staken, maar het dan tijdig aankondigen.

9 mei 2021 om 12:17

Gewoon je wapen pakken en schieten. Je weet dat veel agenten in hun hele leven nooit op mensen geschoten hebben? Dat velen zakken voor hun schiet test? Dan kan je de volgende dag dus gewoon dode jongens van 18 jaar gaan begraven.
Zoals gebeurde destijds in Hoek van Holland.
Wat denk je dat het psychisch met een agent doet als hij de volgende dag hoort dat hij een achtien jarige jongen gedood heeft?

9 mei 2021 om 12:25

@Speedy, wat denk je dat het doet met de agent en zijn nabestaanden als hij wordt neergeschoten?

9 mei 2021 om 12:28

@kyle66 Dat is toch precies wat ik zeg? Oh je bedoelt de agent zelf. Sinds wanneer wordt er op agenten geschoten? Ik ken eigenlijk geen gevallen in Nederland. De ME-ers hebben speciale beschermende kleding. Ze kunnen gewond raken maar gaan nooit dood bij clashes. Demonstranten raken altijd veel zwaarder gewond omdat die onbeschermd zijn.

9 mei 2021 om 13:31

Ik heb het over de gewone politie niet over de ME.

9 mei 2021 om 13:34

Sinds wanneer wordt er geschoten op de gewone politie? Wanneer is er ooit een agent in Nederland gedood door een kogel? Ik heb het in ieder geval nog nooit gehoord.

9 mei 2021 om 12:21

@Rutgerrr, helemaal mee eens. Een vriend van me vertelde een keer hoe hij tegenover een junkie stond (die high was dus). Hij had zijn hand in zijn zak, schreeuwde dat hij een pistool vast had en weigerde ondanks de verzoeken van die vriend zijn hand eruit te halen. Later bleek dat het zijn telefoon was. Maar die vriend zei: "als het wel een pistool was geweest en hij had geschoten, was ik de pineut geweest. Als ik had geschoten en hij had geen wapen, was ik ook de pineut geweest". En dit soort gevallen waren echt geen uitzondering. Ik weet hoeveel ze verdienen en voor dat geld regelmatig je leven in de waagschaal zetten, beschimpt, beledigd, uitgescholden, bedreigd en aangevallen worden. En als je zelf iets te hard optreedt, word je gelyncht door de maatschappij die gewoon uitgaat van geknipte beelden op sociale media.

De wedstrijd gaat door. Of de wedstrijd ook gewoon op een normale manier doorgaat betwijfel ik helaas

Prima dat het door gaat, als het niet door ging was het ook prima. Heel bijzonder is de klassieker niet meer nu Feyenoord zwaar teruggevallen is.

Ik snap het willen staken helemaal, maar dat komt ook door de overheid zelf. De politie moet regels handhaven, die naar mijn mening teveel vrijheid afneemt van de bevolking en er is veel te weinig steun voor die regels. En daarbij kregen ze ineens ook nog voorrang bovenop het normale werk. Zo sprak ik een agent die zei 'er lopen zoveel zaken, maar ineens krijgt controle op de avondklok voorrang, zo krijgen we niets voor elkaar'. En uiteraard zijn zij altijd de personen die mensen moeten beboeten voor normale zaken als op straat lopen of het open hebben van jouw winkel of kroeg.

Snap de politie heel goed. Slechte CAO en als dank van een deel van de bevolking wekelijks bekogeld op het Museumplein en andere lokaties.

10 mei 2021 om 07:24

Nee jij laat graag met je vrijheid spelen. Al die wappies hebben uiteindelijk wel gelijk gehad.

Staking gestaakt dus...

Ik kan niet kijken helaas. Aan de andere kant, ik heb de afgelopen 10 jaar geloof ik 1 klassieker gemist en toen werd het 6-2..

9 mei 2021 om 13:09

Haha ik stel je alvast gerust.. dat wordt het vandaag niet

9 mei 2021 om 13:27

Met 5-2 ben ik ook meer dan tevreden 😉

Politiestaking wat een grap, deden die lui maar eens staken bij corona protesten, als mensen opkkmen vokr hun vrijheid. Nee dan deden ze liever burgers met knuppels slaan. De politie heeft niet te willen die moeten gewoon werken. Merendeel van het jaar voeren ze al geen klote uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren