Marca: ‘Tata Koeman geeft halve landstitel cadeau aan Real Madrid’

Zondag, 9 mei 2021 om 07:51Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 11:16

Barcelona moest zaterdag genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel tegen Atlético Madrid in LaLiga: 0-0. Het team van Ronald Koeman heeft het zich, met nog drie speeldagen te gaan, daardoor nog lastiger gemaakt: de achterstand op koploper Atlético blijft twee punten én Real Madrid zal Barcelona dankbaar zijn. De regerend landskampioen kan zondag bij winst op Sevilla het puntenaantal van Atlético evenaren en zal bij drie zeges in de resterende drie speeldagen de landstitel prolongeren, daar het onderling resultaat doorslaggevend is. Marca spreekt zondag over ‘een gemiste kans’ voor Koeman en de zijnen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Real moet ook nog maar eens alles zien te winnen! Hun tegenstanders liegen er ook niet om hoor ..

Origineel weer. Tata had het alleen gewonnen als Lahoz niet had geblunderd in de wedstrijd tegen Atletico.

Barca heeft het niet meer in eigen hand, maar ik acht ze ook weer niet volstrekt kansloos. Het is niet dat een Real Madrid zo overtuigend even alles gaat winnen of dat Atletico zo overtuigend wint. Die hebben beiden heel veel moeite om de punten bijeen te sprokkelen de laatste weken. Waarom zouden die nu even simpel alles gaan winnen vanaf nu? Voor de rest was Barca wederom slecht in een topwedstrijd en stonden wederom de grote spelers niet op om het verschil te maken als het niveau van de tegenstanders beter wordt. Slechts 1 puntje in 4 wedstrijden tegen Atletico en Real. Dan weet je wel waar je het hebt laten liggen uiteindelijk gerekend over 38 wedstrijden.

Leuk die lovende kritieken voor Frenkie als hij weer eens een goede pot speelt tegen een laagvlieger, maar in 2 seizoenen heeft hij elke topwedstrijd verstoppertje gespeeld. Messi is in dit soort potjes ook steeds minder de beslissende factor. Dan heb je een probleem. Aan de andere kant als je ziet hoe Barca het seizoen gestart is, dan is het een wonder dat ze nog zo dichtbij de titel zijn gekomen. Die credits moet je Koeman en consorten geven. Alleen wel zonde dat je dan thuis tegen Granada de koppositie kan pakken 4 of 5 wedstrijden voor het einde, dat je die dan verliest en niet thuisgeeft.

9 mei 2021 om 09:34

Helemaal mee eens. Ik las laatst zelfs regelmatig dat Frenkie wel eens dr gouden bal in de nabije toekomst zou kunnen gaan winnen. Zo lang hij niet thuis geeft in de topwedstrijden gaat dat zeker niet gebeuren.

9 mei 2021 om 10:04

Ja het is toch opvallend. Vroeger was het middenveld van Barça dé sterkte van het team. Nu met Frenkie, Pedri en Ilaix toch echt te licht om het tempo te bepalen. Dan heb je nog Griezman die je nooit ziet. Dest die te weinig echt gevaar brengt.. Messi moet dan idd van heel ver gaan komen. Wat hij knap deed in die ene solo. Of ze gooien ook soms de bal in de box. Zoals bij kopbal Pique, ofafgekeurde kopbalgoal van Araujo

9 mei 2021 om 13:12

Absoluut. Maar het is nou ook weer niet dat barca overtuigd. Die zijn gewoon even slecht. Geen van deze drie teams ziet eruit alsof ze zomaar eventjes 9 op 9 of 12 op 12 halen. Maar als team met het meeste verliespunten moet je dus zelf 9 op 9 halen en boven jezelf uitstijgen en niet een maar twee concurrenten zien falen. Die kans is gewoon heel klein. Maar zoals je zegt: niet onmogelijk

Een gunstig resultaat maar het is nog verre van gespeeld. Real heeft nog 4 lastige wedstrijden. Ik snap niet waarom iedereen al doet alsof Real kampioen is.

9 mei 2021 om 08:24

Kijken ze naar het doelpuntensaldo of onderlinge wedstrijden in Spanje? Als het doelpuntensaldo is, dan heeft atleti toch nog steeds het voordeel.

9 mei 2021 om 08:38

Onderling resultaat. Dat is in het voordeel van Real.

9 mei 2021 om 08:51

Nota bene in de eerste alinea: De regerend landskampioen kan zondag bij winst op Sevilla het puntenaantal van Atlético evenaren en zal bij drie zeges in de resterende drie speeldagen de landstitel prolongeren, daar het onderling resultaat doorslaggevend is. Marca spreekt zondag over ‘een gemiste kans’ voor Koeman en de zijnen.

9 mei 2021 om 13:00

Niet zozeer Real, wel Atletico die een wedstrijd dichter bij kampioenschap is zonder dat Barcelona is ingelopen.

Volgens mij heeft hij vooralsnog de halve landstitel aan Atletico Madrid geschonken en niet aan Real Madrid.

Koeman heeft helemaal niks geschonken. Wat zit iedereen hier nou te doen alsof Barca het uit handen heeft gegeven. Het is een godswonder dat ze nog meedoen om de titel om zo de dubbel binnen te slepen. Atletico had meer kansen om de wedstrijd te winnen, zeker de 1e helft. Het blijft spannend tot het eind dat is leuk voor de neutrale toeschouwer.
Barca heeft het verpest tegen Granada....dus nu is het afwachten wat de anderen doen. Iedereen vergeet even dat Atletico het hele seizoen op 1 staat.

9 mei 2021 om 09:27

Koeman maakt nu al vele wedstrijden fouten in zijn wissels. Als je Puig en Pjanic op de bank hebt zitten dan moet je hele jonge en daardoor nog onstuimige Ilaix simpelweg niet brengen. Pedri heeft ook veel te veel moeten spelen en heeft nu nu kwaaltjes logischerwijs. Hij is ook geen schim van de speler daardoor die hij was.

9 mei 2021 om 10:11

Wat had het toch anders kunnen lopen als zowel Coutinho als Fati vroeger terug zouden zijn uit blessure. Twee spelers die echt nog een verschil konden maken. Oa om Pedri te ontlasten

9 mei 2021 om 10:26

Vooral Fati's goals worden zo gemist. Hij had er al snel weer de nodige goals in liggen.

9 mei 2021 om 13:14

Dat is koffiedik kijken. Hij heeft er wel een paar gemaakt het begin van het seizoen, maar het is eigen aan een jonge speler om hoge pieken en diepe dalen te hebben. Erop vertrouwen dat hij net op dit moment dezelfde vorm en productiviteit zou hebben als zijn eerste 6-7 wedstrijden van het seizoen vind ik een tikkeltje naïef

9 mei 2021 om 15:03

Wat zit iedereen met Puig wat had hij kunnen doen de beste man is 1.20 en aangezien sommige basisspelers al niet en fysiek sterk zijn wat gaat hij dan doen. Gezeik over Puig dan moet hij het laten zien op de trainingen. Pedro en frenkie zijn gewoon beter en Ilaix is hem helaas voorbij gestreven en sorry hoor pjanic mag ze spullen pakken heeft nooit wat gebracht. Nu ineens willen mensen pjanic erin 🤣🤣🤣🤣 Puig moet lekker verhuurd worden en ergens anders minuten maken. Pjanic moet weg

9 mei 2021 om 15:16

Koffiedik kijken dat ie er minimaal 15 goals in zou hebben gelegd. Je hoeft niet echt een genie te zijn om dat te voorzien.

9 mei 2021 om 17:54

Je hoeft geen genie te zijn om te zien dat dat wel heel erg optimistisch denken. Op zijn allerbeste moment scoorde ie 1 op 2. (5 doelpunten in 10 wedstrijden alles samen), dus niet alleen ga jij er van uit dat een 18-jarige, die per definitie flaky en inconsistent zijn, een heel jaar zijn beste vorm aanhoudt maar daarnaast ook gewoon 30 wedstrijden speelt in la liga. Niet onmogelijk hoor, maar er zo vanuit gaan vind ik lachwekkend en wishfull thinking. Er zijn uberhaupt maar 5 spelers in la liga die 15 of meer doelpunten gescoord hebben en op Messi na zijn dat allemaal centrumspitsen. Messi was 21 toen ie er voor het eerst 15 of meer maakte in La Liga (23). Hoewel hij het jaar daarvoor aan het begin van het seizoen na 6 wedstrijden er 6 in had liggen en 3 assists... Toch is hij op 10 geeindigd dat jaar. Dat is net mijn hele punt. Zulke jonge spelers hebben teveel ups en downs. Maar Fati had gegarandeerd 15 in het netje gelegd na zijn seizoensstart en je bent een idioot als je dat niet ziet

Het is nog niet gedaan voor Barcelona maar een grote kans is het niet. Afhankelijk van 2 ploegen en zelf moeten ze wel alles winnen? Het blijft voetbal dus je weet het nooit.

Real heeft ook nog wel een aardig pittig programma. Sevilla, Bilbao en Villarreal zijn gewoon ploegen die het je ontzettend lastig kunnen maken. Wordt nog razendspannend.

De Journalisten doen net alsof barca het gisteren heeft laten liggen. Maar dat was al tegen Granada. Ik begrijp gewoon niet dat barca het in topwedstrijden laat liggen. Ze speelde gisteren alsof zij aan 1 punt genoeg hadden. Iedereen staat stil en kijkt wat messi gaat doen. Geen beleving in dit team. Als ik kijk naar elke andere ploeg zie je strijd. Barca speelt al jaren in de 2e versnelling het is traag saai en het dringt maar niet door. Alles moet van messi komen waaran je duidelijk kan zien dat hij ouder wordt. Heeft veel balverlies maar dat is te onderbouwen hij wordt gewoon heel goed gedekt. Dan heb je S.Roberto pffffff wat een verschrikking brengt totaal niets. Griezmann speelde weer verstoppertje. We hebben geen spits geen vervanger voor busi middelmatige achterhoede. Maar spelen vooral heel traag zonder enkele beleving. Ik wordt gewoon moe van dit barca ze laten het al jaren op beslissende momenten liggen het is gewoon lachwekkend. In al die jaren heeft Madrid de CL gepakt en barca NIETS het ligt niet aan de trainers maar het lag aan het bestuur en sorry het ligt ook aan de spelers die kunnen in het veld toch mekaar oppeppen je ziet niets niemand praat tegen elkaar 1 dooie boel. Wordt er schijt en schijt ziek van

9 mei 2021 om 10:29

In zekere zin is het beter als je geen kampioen wordt. Het team heeft veranderingen nodig. Een ervaren verdediger of middenvelder en een topspits zijn volgens absoluut vereist. Talent is er in overvloed maar het team ontbeert ervaring op cruciale posities in het team.

9 mei 2021 om 12:33

Het ontbeert het team helemaal niet aan ervaring. Hoe kom je daarbij? Het is puur kwaliteit waar het aan ontbreekt. Je hebt achterin met Pique, Umititi, Lenglet en Alba zat ervaring rondlopen. Probleem is dat ze niet goed genoeg (meer) zijn. Op het middenveld lopen gewoon Pjanic, Sergi Roberto en Busquets als ervaren spelers. Frenkie die nu al 2 seizoenen bij Barca erop heeft zitten. Het is gewoon qua niveau niet meer goed genoeg. Dan heb je nog een Coutinho in je selectie die ook ervaring zat heeft en natuurlijk een Messi en Griezmann niet vergeten. Hoeveel ervaring heb je eigenlijk nodig?

9 mei 2021 om 13:08

Ik telde Pjanic en Sergi Roberto al niet meer mee omdat die niet mee kunnen. Ik had het over een situatie als gisteren waarin je met een stel tieners speelt.

Ze mogen Koeman daar wel wat dankbaarder zijn en zich in de media wat nederiger opstellen. Voordat Koeman er stond was het een grote puinhoop en was alleen al denken aan een titel een utopie. Onder Koeman is het weer gaan lopen en heeft Messi weer zijn spelvreugde terug. Vind het zo onterecht hoe Koeman wordt aangepakt na zo’n geweldige opmars.

9 mei 2021 om 13:20

Een utopie is veel gezegd. Barca ging vorig seizoen ook gewoon aan kop tot Madrid er opeens een monsterlijke reeks tegenaan gooide en 30 op 30 haalde. Als Madrid de voorbije 10 wedstrijden had gewonnen was het nu ook al lang en breed boeken sluiten voor Koeman. Barca eindigde op 82 punten. Dat kan Koeman al niet eens meer halen... Mensen herinneren zich toch ook alleen maar wat ze willen herinneren hoor. Het voetbal is beter, dat wel

9 mei 2021 om 13:24

Overigens is Koeman nog steeds een vooruitgang hoor en heeft hij goed werk geleverd. Het voetbal is beter, er wordt heel wat jeugd geïmplementeerd enzovoort. Maar zeggen dat Koeman hen beter heeft gemaakt of van kansloos naar titelkandidaat is kansloze onzin. Ze zijn kanslozer dan ooit in de CL, halen gegarandeerd minder punten in de competitie en lijken niet te gaan winnen van het zwakste Madrid ooit en een middelmatig atletico. Nogmaals, niets mis mee gezien de omstandigheden. Jeugd inpassen betekent nou eenmaal een stapje terug. Maar denk wel eventjes na voor je zoiets slap verkondigt

9 mei 2021 om 13:25

We moeten wel de omstandigheden rond die reeks in ogenschouw nemen.

Als Real fan verwacht ik dat Altetico kampioen wordt. We hebben 4 ontzettend lastige wedstrijden en we spelen ontzettend slecht voetbal. Nu zullen de moraalridders en scorebordfans me wel om de oren vliegen maar als fan, maar vooral als voetballiefhebber vind ik dat Real het niet verdient. Het veldspel is echt slecht, het tempo ligt eigenlijk al 2 seizoenen heel laag (voor mensen die alleen Real in de CL in raad ik eens aan de ploeg te kijken in la liga). Onze jeugdspelers worden allemaal weggestuurd en er is eigenlijk nog steeds niet doorgeselecteerd. Daarnaast is Perez meer bezig met zijn centen en hebben we de medische staf van een 13de eeuws klooster. Het is mij een wonder dat we nog zover komen in de CL en competitie. Als we de competitie winnen gaan we nog een jaar hetzelfde zien.

9 mei 2021 om 13:20

Je hebt een punt hoor maar bij Barcelona en Atletico is het niet veel anders. Wij hebben nog als excuus de enorme hoeveelheid aan blessures, Corona gevallen en het drukke schema. Nu er minder blessures zijn en we weer keuze hebben uit spelers zie ik wel kansen. Villarreal het laatste duel is natuurlijk het geluk dat zij 3 dagen later een finale heeft. De andere 2 wedstrijden spelen we tegen Granada en Bilbao dat nergens meer voor speelt.

Ik vind het echt bijzonder hoeveel er gezeurd wordt als Barca een keer verliest. Koeman heeft die hele ploeg vanuit een kansloze positie weer op de rit gekregen en daarbij een stuk of tien jeugdspelers ingepast die bijna allemaal met vertrouwen en passie voetballen. Iets wat we hebben gemist met de veel te dure en oude vedetten van de laatste jaren. Het zou helemaal niet gek zijn als hij geen kampioen wordt, maar wees blij dat er een flinke stijgende lijn in zit. Niet alles kan in één keer.

9 mei 2021 om 13:19

Koeman doet het volgens mij echt prima en dat zeg ik als Real fan he. Ik ben echt geen fan van hem maar als je kijkt hoe Barca er aan het begin van het seizoen speelde en nu zijn er echt stappen gemaakt, zelfs midden een ontzettend onrustig seizoen met een opgepakte voorzitter, zware geldproblemen, een globale pandemie en de superleagueaffaire. Weinig trainers die het beter zouden doen.

9 mei 2021 om 13:26

Je kan Koeman toch niet kwalijk nemen als ie in zijn eerste seizoen de titel niet pakt? Kom op, man dat is ook niet fair. Ja, er zijn zaken die beter kunnen maar om uitgerekend hem te ontslaan vind ik wel wat overdreven. Er staat weer een team, iets wat een lange tijd niet zo was. Na die 8-2 was de ploeg in zak en as, wilde Messi vertrekken en waren er zoveel randzaken die de voorpagina haalden. Koeman heeft desondanks wel goed werk geleverd en een prijs gewonnen. Niet de grootste prijs maar het is een start. Geduld hebben.

9 mei 2021 om 14:33

Ik wil ook meer Puig aan het werk zien, en misschien komt dat wel komend seizoen. Maar het is niet de hoofdreden om hem te ontslaan vind ik. Moriba heeft eigenlijk sinds zijn intro niet echt veel goeds gedaan dus dat vind ik ook best vreemd. Roberto is een goeie speler en talisman en kan je best goed gebruiken, maar die jongen weet het ook niet meer. Dan een keer rechtsback, dan weer middenvelder. Als Valverde 3 seizoenen mag blijven, dan vind ik dat Koeman net zoveel tijd mag krijgen. Niet dat ik iets tegen Valverde had, sterker nog ik had gewild dat hij zijn seizoen moest afmaken vorig jaar.

Het blijft spannend tot het einde, dat is duidelijk. Real kan vanavond winnen, maar volgend weekend kan het er weer helemaal anders uitzien. Deze drie teams doen niet voor elkaar onder, ze laten meer steken vallen dan dat we van hen gewend zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3757 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Internazionale wil Barcelona verlossen van grootverdiener’

Internazionale heeft zijn zinnen gezet op de komst van Jordi Alba, zo weet Mundo Deportivo woensdag te melden. De Italiaanse club is een bod aan het voorbereiden op de linksback en...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren