Gemeente Rotterdam wil staking bij Klassieker voorkomen en stapt naar rechter

Zondag, 9 mei 2021 om 09:41Jeroen van Poppel • Laatste update: 12:06

De Algemene Nederlandse Politie Vereniging (ANPV) roept de politievakbonden op om te staken tijdens de Klassieker zondag tussen Feyenoord en Ajax. De oproep volgt op de supportersrellen die zaterdag uitbraken rondom het trainingscomplex 1908 in Rotterdam. De ANPV meldt dat politieagenten in het ziekenhuis zijn beland na te zijn belaagd met vuurwerk, flessen en andere materialen. Mogelijk heeft een staking van de politie tot gevolg dat de wedstrijd wordt afgelast. De gemeente Rotterdam stapt naar de rechter om de geplande politiestaking van zondag te voorkomen, zo meldt de Politiebond zondagochtend.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

146 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Waar gaat het heen als een wedstrijd zonder publiek misschien niet door kan gaan vanwege een gebrek aan politie inzet

8 mei 2021 om 21:45

Kan Berghuis toch nog meedoen :-)

8 mei 2021 om 22:34

Die politie denken dat ze alles kunnen maken. Je hoeft geen speciaal persoon te zijn om daar te werken. Als je school niet leuk vind kan je op je 16e al bij de academie. Wat verwachten die mensen? Dat ze een salaris krijgen van iemand die heeft gestudeerd? Als je niet zo goed bent op school en je wilt rijk worden moet je iets voor je zelf beginnen en niet bij de overheid gaan werken. Ze doen alsof ze omkomen van de honger maar ze kunnen nog gewoon prima de huur betalen. Politie agenten zijn is niet zo speciaal. Daarnaast vind ik het grappig dat wanneer er weer eens zo’n agent op tv is hij eerst wat veren in de reet van z’n collega’s drukt om vervolgens heel verontwaardigd te doen als ze kritisch worden benaderd. En dan dat gezeur over het geweld tegen de politie, als je een geweldsmonopolie hebt zou je dr van uit kunnen gaan dat je ergens in je carrière wel te maken gaat krijgen met geweld. Wat een watjes zijn die agenten. Schoonmakers en stratenmakers die worden pas onderbetaald in dit land. Ze misbruiken hun macht om er een loonsverhoging doorheen te krijgen. Hoe ziek ben je dan als organisatie.

8 mei 2021 om 22:59

Meen je dit serieus? Volgens mij moet je gewoon een HBO diploma halen om agent te worden. Een agent vergelijken met alle respect een schoonmaker of een stratenmaker?? Ik denk ook serieus dat een stratenmaker hedendaags een beter salaris heeft dan een agent. Wat natuurlijk van de zotte is.

8 mei 2021 om 23:00

Hoe compleet verknipt ben je wanneer je dergelijk geweld bagatellisseert? Hoe ontzettend van de pot gerukt ben je wanneer je zoveel gelul de wereld instrooit om agenten te demoniseren? Hoeveel coke heb je in je leven moeten snuiven om het geweld tegen de politie en de terechte klachten daarover weg te willen zetten met "ze komen niet om van de honger en kunnen de huur betalen?".

8 mei 2021 om 23:32

Politie agenten zijn niet heilig, ik ben het niet eens met het betoog van Pedro. Echter is het ook geregeld dat de politie geweld uitlokt en zelfs zelf begint zie voorbeelden Romeo’s. Ik hou dus ook niet van dat moraalridder gedrag alsof de politie heilige boontjes zijn, weet niet of dat is wat jij er van vind maar wou het toch even gezegd hebben.

8 mei 2021 om 23:35

Voor zover ik weet zijn de selecties voor de politie vele malen strenger dan jij het nu schetst. Uitgebreide screening van je omgeving, diverse psychologische onderzoeken ect. Het is niet dat je er ''ff'' tussen komt. Dat er ook agenten rondlopen die met een compleet verkeerde mentaliteit het uniform dragen, daar ben ik ook wel van overtuigd, maar dat is echt een heel minimaal percentage. Qua opleidingsniveau is het wel laagdrempelig, althans in functies en bevoegdheden. Met MBO-2 zit je op Surveillant of assistent beveiliger. MBO-4 is de basis politieopleiding en daarboven zitten dan weer HBO-functies, geen idee hoe dat verder zit qua inhoud, maar dan ga ik er vanuit dat die richting wat meer kantoorfuncties zijn.

9 mei 2021 om 00:02

Ik weet niet wat jij denkt, maar ik ben een "simpele" BOA en verdien meer als een politieagent hoor! Daar waar vuurwapens bij komen kijken, zetten wij een stap terug en mag de politie het oplossen! Waar klopt iets niet in dit verhaal?

9 mei 2021 om 00:17

@pedro Je hebt helemaal gelijk. Die agenten die dagelijks hun eigen leven op het spel zetten voor onze veiligheid worden flink overbetaald!!

9 mei 2021 om 01:08

Dit is incorrect. Er is geen HBO diploma nodig om als ‘normale’ agent aan de slag te gaan. Daar buiten is het een lastige discussie omdat sommige lagen binnen de politie idd te weinig verdienen

9 mei 2021 om 01:37

@myloki De politie opleiding is een MBO-niveau 2 opleiding. De vooropleiding is dus ook niet Havo of Vwo.

9 mei 2021 om 02:00

Dat is niet helemaal waar! De politie opleiding is MBO 4+ 😉

9 mei 2021 om 05:41

Nee je hoeft helemaal niet een HBO opleiding te hebben. 99% van de politie eenheid heeft een mbo opleiding, genaamd de politie opleiding.

9 mei 2021 om 08:35

Jij bent schoonmaker of stratenmaker of niet?

9 mei 2021 om 09:23

77 duimpjes voor een portie verbale diarree die kant noch wal raakt? Dit gaat me vast iets kosten maar dat boeit me niet: chapeau kerel, de Darwin-award van het derde millennium is alvast voor jou. Mag je 'm delen met de 77 man die jou een duimpje gaven.

9 mei 2021 om 09:42

Als agent zijnde dien je gewoon een MBO 4 opleiding te volgen en volgens mij zelfs een HBO opleiding. Wat jij zegt gaat dus werkelijk nergens over, het is geen Amerika he hier.

9 mei 2021 om 10:48

En wat heb jij allemaal bereikt? Hoop commentaar wat kant noch wal raakt.

9 mei 2021 om 10:51

@Pedro: naast het feit dat je tekst geenzins hout snijdt, zit het chronologisch ook erg slecht in elkaar. Er is zogezegd geen kaas van te maken wat nu precies je punt is. Iets met dat de politie slechterikken zouden zijn en dat je elders meer geld kunt verdienenen en dus geen honger hebben?! Dat je 108 duimpjes krijgt voor zo'n sloot aan foutieve info, drogredenen en pure domheid is mij het raadsel van het weekend. Chapeau voor het woord "geweldsmonopolie" overigens, even gegoogled neem ik aan?

9 mei 2021 om 11:17

Wel prachtig betoog over naar school gaan en dat agenten 'school niet leuk vinden'. Maar dan ondertussen zelf ook niet geheel foutloos alles opschrijven.

9 mei 2021 om 12:03

Ik heb nooit problemen met politie of met geweld. Waarom? Ik gedraag me. Zouden meer mensen moeten doen. Het probleem tegenwoordig is dat bijna iedereen zichzelf als slachtoffer ziet en niet in de spiegel kijkt van wat ze zelf fout hebben gedaan.

9 mei 2021 om 10:13

Je snapt het niet. Het gaat erom wat er in Rotterdam en Barneveld is gebeurt. Rellen tegen de politie daar gaat het om. Dat tuig gewoon 5 jaar cel geven dan is het wel snel afgelopen.

9 mei 2021 om 10:54

Dan zou dus het gehele strafrechtsysteem op de schop moeten. Zulke heftige straffen komen dan zwaar uit contrast te staan met andere delicten, misdrijven etc. Dan zou verhoudingsgewijs alles omhoog moeten. Zou wel goed zijn om een voorbeeld te stellen, dat ben ik met je eens.

9 mei 2021 om 11:58

Yes, de wedstrijd gaat door!

Geloof er niks van. De Ajax bus opwachten wordt chaos dan

8 mei 2021 om 21:33

Dan wordt de wedstrijd ook afgelast dus.

8 mei 2021 om 23:00

Oh wat zijn dat een zooitje kansloze tjappies bij elkaar he.. "de Ajax bus opwachten". Mijn hemel zeg, een stel volwassenen die schuimbekkend "***** joduhhh" naar een bus met profvoetballers staan te roepen, zonder ME eromheen loopt het totaal uit de klauwen, dat weet je bij voorbaat al. Elk individu die daar tussen staat moet de ogen uit zn kop schamen. Durf je daarna savonds weer gewoon met je vrouw en kinderen thuis op de bank te zitten. Ik kan het me echt oprecht niet voorstellen hoe je zo hersenloos kunt zijn xD Edit/ En voordat mensen denken dat ik enkel op Feyenoorders doel: die F-Side kleuters die Feyenoorders belagen op De Toekomst bij de mini Klassieker zijn van hetzelfde abominabele niveau. Net als al die andere pseudo-gangsters bij alle andere voetbalclubs. Echt zielig gewoon.

8 mei 2021 om 23:53

@Sanderk, je hebt het nu tegen Lerfr12, waarover vandaag zelfs andere Feyenoord-supporters zeiden dat zijn opmerkingen veel te ver gingen. Hij begreep waarom de ME was aangevallen en begreep niet waarom er kinderen waren. Die horen daar niet omdat de ouders dit hadden kunnen verwachten... On topic: triest dat een wedstrijd zonder politie niet eens door kan gaan. Ik begrijp de politie trouwens wel. Ze zijn al heel lang de zwarte piet terwijl zij alleen de wet volgen.

9 mei 2021 om 07:05

Oh dat weet ik niet, heb gisteren overdag amper topics gezien. Als dat zo is is de kans aanzienlijk dat Lerfr12 met zijn vriendjes aanwezig is om "de bus op te wachten", in dat geval mag hij zich aangesproken voelen hahah

Excessief geweld tegen de politie mag voor mijn part ook gewoon beantwoord worden met excessief geweld. Want de situatie die er nu is die kun je niet meer gezond noemen. Het enige probleem is natuurlijk altijd wel onschuldigen tussen kunnen zitten. Maar als je ziet dat een of andere maloot een baksteen naar de politie gooit dan mag je wel met een rubberen kogel op zijn gezicht richten naar mijn idee.

8 mei 2021 om 21:35

Op z’n gezicht hoeft niet persé, maar ‘3 op een rij’ in het kruis lijkt me uitstekend

8 mei 2021 om 21:38

Lekker op zijn gezicht en ook ervoor zorgen dat hij zelf voor de ziekenhuiskosten mag opdraaien. Met dergelijke figuren heb ik geen medelijden. Want als je iemand gewoon extreem wilt verwonden (dat is met bakstenen gooien) waarom zou de politie daar dan als een of ander barmhartig individu vriendelijk tegen moeten zijn?

8 mei 2021 om 22:46

Omdat je dan in een neerwaardse spiraal van geweld komt.

8 mei 2021 om 22:59

En dat is nu niet al het geval?

8 mei 2021 om 23:01

Dat stadium zijn me in Nederland toch wel voorbij zo langzamerhand. Decennia proberen we altijd alles met praten maar op te lossen. Zie het afgelopen jaar. Werkt niet echt als je het mij vraagt.

8 mei 2021 om 23:03

Hele simpele gedachte. Zulke momenten zijn nagenoeg altijd chaotisch, hoe weet jij of de politieagenten dan wel de juiste het ziekenhuis inslaan (waar ze dan ook nog zelf voor zouden moeten opdraaien)? Hoe wil je bovendien die lijn doortrekken? Moeten dan pedofielen ook extreem hard in elkaar geslagen worden bij hun arrestatie? Verwondden mensen immers ook zeer ernstig.

9 mei 2021 om 05:45

De poltie heeft wapens om geweld te voorkomen en niet om met voorbedachte rade het uit te voeren. Wil je dit graag, dan wil ik je verzoeken om te verhuizen naar een land waar een dictator de baas is. Dan zie je ook direct wat wr gebeurt als je de politie te veel macht geeft. Hun enige functie is de mensen beschermen.

9 mei 2021 om 09:46

H.j.cruijff, Musi26 en Molsson hebben gewoon gelijk. Iedereen denkt maar steeds dat ze zoveel verschillen van de ander. 'ik doe toch niets fout'. 'ik heb niets te verbergen'. 'harder' aanpakken is niet altijd de oplossing.

8 mei 2021 om 22:27

Helemaal mee eens. het wordt tijd dat we de politie nog meer bevoegdheden geven. Waarom hebben ze allemaal een wapen om hun riem hangen als ze die amper mogen gebruiken? Om een keer in het jaar een waarschuwingsschot te lozen? mensen die willens en wetens de politie pijn willen doen kunnen mij niet hard genoeg aangepakt worden.

9 mei 2021 om 05:47

Meer bevoegdheden? Ze hebben genoeg bevoegdheden om.hun werk te kunnen uitvoeren. 90% van de tijd doen ze dit alleen niet goed.

9 mei 2021 om 08:18

Ik zou zeggen meld je aan en regel het beter.. jij klinkt als iemand die het gouden ei voor de politie heeft...

9 mei 2021 om 08:26

Hoezo rubber? Ze gooien ook niet met rubberen stenen.

9 mei 2021 om 10:04

Als ze met scherp schieten en er vallen doden dan krijgen ze pas echt problemen.

9 mei 2021 om 11:55

Waarom een rubberen kogel? Gewoon een echte kogel door de knietjes. Als je zo stoer bent om een baksteen te gooien, waar je potentieel ook iemand mee kan vermoorden, mag je van mij gericht schieten. Ik vind het tever gaan om te zeggen dat je een echte kogel tussen de ogen moet plaatsen, maar zolang onze politieagenten geen enkele bevoegdheid hebben om zich fatsoenlijk te verdedigen, zullen mafklappers (zoals in dit geval die idioten in Rotterdam en Barneveld) vrolijk doorgaan. Als agent zijnde een baksteen naar je toe gegooid krijgen maar vervolgens niks terug mogen doen.. gewoon schieten! Het respect voor de politie moet weer terug komen. Veel mensen hebben niets met politie, maar als ze zelf politie nodig hebben is de wereld te klein. Ikzelf sta op goede voet met de politie en onderhoud goed contact met ze (ivm werk). De politie heeft mij vrijwillig ongeveer 100km ver gebracht toen mijn broertje snachts een zeer ernstig auto-ongeluk had, dat hadden ze niet hoeven doen maar ze hebben het wel gedaan.

Ik zal dit nooit goedpraten als Feyenoorder hoor, maar als ME/politieagent is het toch de bedoeling om de boel te sussen? Als je daar werkt weet je dat dit kan gebeuren. Daarnaast is er toch geen publiek dus zal er ook niet zoveel politie nodig zijn hoor.

8 mei 2021 om 21:35

Miin moeder zei altijd als mensen maar zeggen hebben ze niet geluisterd en gaan ze ook nooit luisteren

8 mei 2021 om 22:00

Ik heb goed gelezen en begrepen wat je bedoelt, maar ik bewijs tegelijkertijd dat je moeder geen gelijk had. :P

8 mei 2021 om 22:20

Gelukkig heb je niet geluisterd

8 mei 2021 om 21:35

Er zit een verschil tussen ME en politie. Die eerste komt niet om de boel te sussen. Die komt de boel schoonvegen. Die komen niet voor een praatje om de boel te sussen.

8 mei 2021 om 21:43

Ja true, maar omdat de politie het niet kon sussen moest de ME hier ingrijpen en is lijkt me dus ook niet gelukt. Maar het punt was dus dat die gasten weten wat er in dat vak kon gebeuren, dus zou ik het onzin vinden dat deze wedstrijd zou worden ‘gestaakt’ door politieagenten die vanwege deze ruzie er niet bij kunnen zijn

9 mei 2021 om 05:49

Dat is totaal niet waar. De ME is niet alleen voor het schoonvegen. Aanwezig zijn kan voorkomen dat het uit de hand loopt. Dit kan trouwens ook het tegenovergestelde effect hebben als ze op het verkeerde moment worden ingezet.

8 mei 2021 om 21:42

Het is coronatijdperk he, we zitten in een zerotollerance beleid, dus je weet gewoon dat je nu minder mag, het is alleen triest dat de politiebond tijdens corona wilt staken. Het gaat hier gewoon om de situatie misbruiken om een vaccin te scoren. Als het de politie echt ging om een aantal doorgesnoven hooligans, hadden ze een brief naar Grapperhaus om de voetbalwet gedaan, maar dat willen ze geeneens oplossen.

8 mei 2021 om 21:48

De boel sussen... Jij denkt dat mensen dan zoiets gaan hebben van oh ja goed meneer politieagent...ik ga wel naar huis. Nee die gaan provoceren en uitlokken en willen het liefste zo'n agent in elkaar rossen. Zo werkt het in deze wereld namelijk met die idioten.

9 mei 2021 om 05:50

Nee als ze het goed doen dan is de kans van slagen meee dan 95%. Echter doen ze het vaak niet goed.

9 mei 2021 om 09:40

Ah! Volgens jou gaan dat soort figuren luisteren? Er is een reden waarom andere supporters zeggen dat ze meestal zelf ook niets durven te zeggen als er tijdens de wedstrijd iets gebeurt. Omdat ze weten dat er averechts op zal worden gereageerd. En dat zijn dan de mede-supporters! En dan denk jij dat ze naar de politie gaan luisteren?

8 mei 2021 om 22:20

Als je de beelden hebt gezien, dan viel er weinig te sussen en is het logisch dat de ME erbij is geroepen

9 mei 2021 om 01:56

De ME is er niet om de boel te sussen. Zijn in principe politieagenten die als hobby vechten hebben. Regelmatig escaleert het dankzij de aanwezigheid van de ME.

9 mei 2021 om 09:50

Ja het is heel normaal @larsaah1 dat als je bij de ME werkt dat je door een stel hersenlozen wordt bekogeld door vuurwerk/stenen en flessen......

Lees dit nog eens en zie eens hoe bizar idioot je comment is.

Daarnaast weinig politie nodig als de bus van Ajax naar Rotterdam komt, als je je bedenkt hoeveel politie er nodig was toen Ajax supporters aangevallen werden bij de Ikea pas geleden..

Geheel begrijpelijk. Afgezien van enkele rotte appels binnen de politie (die je overal tegen zult komen) worden veel agenten ten onrechte onder een vergrootglas gelegd. Ondankbaar werk, maar ook onmisbaar werk, dat blijkt nu wel weer.

8 mei 2021 om 21:47

Het wordt hoog tijd dat de anarchie die er soms lijkt te heersen (denk ook maar aan alle rellen rondom oud en nieuw) doorbroken wordt. Een staking zou een eerste aanzetje kunnen zijn, maar een oplossing is het helaas zeker nog niet.

9 mei 2021 om 09:36

Maar dan gaan de goede dus ook vanaf deze kant lijden onder de kwade, er zijn geen supporters welkom omdat we kleine groep het verneukt voor de grote goede groep. Nu dan ook weer de grote groep die gewoon thuis zit en heel graag de wedstrijd willen zien kunnen dit nu niet omdat de politie deze wedstrijd aangrijpt om te staken. Dus weer de goede die lijden. Sterker nog de kans is nu groot dat er geouwehoer komt omdat ze staken wat weer tot gevolg heeft dat er nog langer geen supporters welkom zullen zijn..... nee goed idee dit!!!!.....

9 mei 2021 om 10:01

Ik denk dat we in deze ook onderscheid kunnen maken tussen de leden van de mobiele eenheid en de ''gewone'' politie. Ik keur elke vorm van geweld richting de politie af maar wanneer er geen geweld aan de orde is en de ME tóch besluit om de knuppel eroverheen te halen, is dat net zo goed fout. Ik zou je aanraden om even het Bpoc te onderzoeken, begrijp je wel wat ik bedoel.

8 mei 2021 om 22:10

De clubs moeten harder optreden tegen deze idioten. Het is te belachelijk voor woorden waar de politie tegen moet optreden om voetbal. Laat de clubs er maar financieel wat meer voor opdraaien dan onze belasting centen

9 mei 2021 om 08:59

Als dit in het stadion gebeurd kan de club maatregelen nemen, anders niet. Maar misschien moeten de mensen gewoon weer eens gaan luisteren naar de politie, als je gevraagd / gevorderd word om weg te gaan, ga dan gewoon weg.. zo lastig is het allemaal niet

Je ziet dat het gaat escaleren, het is wachten op de volgende dode.

Beter idee, regel een veldje waar deze relschoppers tekeer kunnen gaan tegen elkaar, last man standing krijgt een sticker. Geen politie bij nodig, alleen wat vrijwilligers die even het veldje naderhand op komen ruimen. Volgens mij is dat echt de enige manier om van die soort idioten af te komen, waar gaat het in godsnaam over, een potje voetbal.

Ik heb deze woorden letterlijk nooit uit me strot kunnen krijgen (gelukkig mag ik hier typen)
Politie heeft gelijk

"om maar gewoon eens te stoppen met steeds als kop van jut te dienen als het ontbrandt in de maatschappij", het is volgens mij juist de taak van de politie om op te treden in dit soort situaties...

Ik verwacht dat de politie de-escalerend optreedt, mijn ervaring is dat de Rotterdamse politie hier niet heel sterk in is.

Betekent dit dat je de politie moet gaan aanvallen? Nee, zeker niet, maar in veel gevallen zorgt hun aanwezigheid juist dat een situatie escaleert.

8 mei 2021 om 22:56

Ik zou je willen aanraden om je eens te verdiepen in het BPOC, zéér schrijnend wat agenten daarin anoniem naar buiten brengen.

Ben benieuwd of ze echt gaan staken. Meestal zijn het enkel woorden, omdat het ook nog kort dag is om zoiets gecontroleerd op poten te zetten. Je wilt als vakbond bij zoiets niet dat de helft wel staakt en de andere helft niet. Als ze willen staken is dat hun goed recht en geven ze een duidelijk signaal af. Ze brengen ook de Knvb in de problemen qua programma. Dat opvallende effect wil je wel als je een statement maakt.

Wat mij betreft heel terecht. Als je ziet in hoeveel plaatsen er demonstraties, rellen, vechtpartijen zijn waar mensen als idioten hun frustraties botvieren op de politie, dat is echt idioot. Het wordt tijd dat we in Nederland onze hulpdiensten, die bij nacht en ontij bij onrustige en gevaarlijke situaties op komen draven, weer op waarde gaan schatten en hen daarnaar behandelen. Laat die ‘supporters’ morgen maar in hun sop gaar koken.

9 mei 2021 om 09:39

Het is tijd dat de regering beter beleid gaan uitvoeren zodat je minder frustratie hebt bij het volk zodat minder mensen zulke gekke dingen gaan doen

9 mei 2021 om 11:08

Dit ligt echt niet aan de regering. Deze relschoppers vertonen dit gedrag al hun hele leven lang. Nu gebruiken sommigen de huidige situatie als excuus, maar dat is complete onzin. Deze figuren hebben altijd al kortsluiting in hun hoofd gehad. Ik geef de politie volledig gelijk, het is al te zot voor woorden dat er sowieso politie bij een wedstrijd aanwezig moet zijn, omdat het anders niet goed gaat tussen mensen die zich supporter noemen.

9 mei 2021 om 11:23

Je zal altijd gekke mensen hebben, maar er zijn ook mensen die door andere oorzaken abnormaal gedrag gaan vertonen. Als je continue fouten maakt als regering, kritiek en andere meningen en visies meteen de grond in boort, andere mensen de schuld geeft, etc., is het voor sommige mensen klaar

Reglementaire 0-3 voor Ajax dan maar toch? Omdat Feyenoord dan de wedstrijd niet kan organiseren. Nee zonder geintjes, toch te triest voor woorden dat het zo mis moet gaan bij een training voor de Klassieker. Echter is het wel zo dat de politie daar gewoon zijn werk doet, en onderdeel daarvan is het sussen van dit soort opstootjes.

8 mei 2021 om 21:37

Wil absoluut het gedrag van de "fans" niet goed praten maar uiteindelijk doe de politie daar gewoon zijn job, betaald door de belastingbetaler.

8 mei 2021 om 21:37

Graag! Dat bespaart een afgang voor Feyenoord morgen in de kuip

8 mei 2021 om 21:39

Denk dat menig Feyenoorder daar voor zou tekenen

9 mei 2021 om 10:59

Nee, ondanks de ingecalculeerde nederlaag wel gewoon lekker spelen. Ik heb ook recht op mn jaarlijkse potje Fey-Ajax. Bovendien van te voren opgeven is verliezersgedrag of gloryhuntergedrag(dat moet jullie dan weer heel bekend in de oren klinken😜).

Dat de politie 'de kop van jut' is als het ergens misgaat is normaal lijkt me, in ieder geval in de betekenis zoals ik hem begrijp. Het is een van de taken van de politie om op te treden als er ongeregeldheden zijn. Het lijkt met deze woorden alsof de incidenten van vandaag te maken hebben met de keuze voor een staking tijdens een voetbalwedstrijd. Klinkt als een emotioneel argument. De stakingen zijn er namelijk voor een betere cao en meer waardering in het algemeen, niet vanwege wat er vandaag gebeurd is. Overigens wel begrijpelijk dat ze kiezen voor een staking die 'gevoeld' wordt in de maatschappij.

Lijkt me een goede zaak! Sowieso werkt aanwezigheid van politie en ME alleen escalerend. Denk dat er uiteindelijk veel minder problemen zouden zijn

8 mei 2021 om 22:55

Hoe denk je dat de bus van Ajax ontvangen wordt dan in Rotterdam? Als deze bus gestopt gaat worden door deze supporters denk je dat het dan goed afloopt? Hoe zie je dat voor je?

8 mei 2021 om 23:43

Ik zou als Ajax zijnde niet afreizen als er geen politie is. Het is gokken met de levens van je selectie. Misschien dat de Amsterdamse politie nog als begeleiding mee wilt

Nu maar hopen dat de ajaxspelers beschermende kleding aan krijgen. Altijd gekkenhuis met de aankomst van Ajax

In dit geval alle begrip voor de politie. Het lijkt de laatste tijd wel een trend: ben je het ergens niet mee eens,ga dan lekker stenen gooien naar politieagenten. Daar zijn die mensen natuurlijk niet voor bedoeld.

zonder politie begeleiding gaat de Ajax bus de Kuip niet halen vrees ik. dan moeten we de wedstrijd maar aflassen. wat zou dat erg zijn zeg.... kei erg.

Er wordt hier en daar kennelijk gedacht dat iedereen mag protesteren en staken maar dat dat recht niet bestaat voor politie. Dat is wel een vreemde uitleg van onze vrijheden en rechten.

Ik denk dat er eerder heerst dat ze niet meer weten waarvoor ze strijden. Zowel bij demonstraties tegen de Corona maatregelen en zoals bij Feyenoord vandaag zijn er 0 redenen om iets te doen maar worden ingezet om de standpunt van de regering overeind te houden. Ze weten zelf ook dat wanneer ze niet ingrijpen er ook daadwerkelijk helemaal niets gebeurd. Ze creëren op deze manier hun eigen werk.

Vreemd dat we deze vakbond niet hebben gehoord toen de ME vreedzame demonstranten in elkaar aan het trappen was op het malieveld en het musuemplein. Ook over de Buitenparlementaire onderzoekscommissie heb ik nergens een statement van deze vakbond gehoord of gezien, dat terwijl vele agenten klagen over de cultuur binnen de politie en de schrijnende berichten die daar vandaan kwamen.

Rollen zijn een keer omgedraaid. Maandenlang lopen ze in te hakken op demonstranten en dat is normaal en dagen en provoceren ze zelf. Kennen we het verhaal nog van de man die neer werd geknuppeld en werd gebeten door een hond? De man zou een zelfgemaakte wapen bij zich bij zich gehad hebben. Van de week kwam naar buiten dat die ME'er die wapen zelf in elkaar had geknutseld. Ik heb geen respect voor die lui. Diegene die normaal doen en communiceren heb ik zeker weten respect voor maar die andere totaal niet. We kennen al die filmpjes wel dat oudjes worden geknuppeld terwijl die niks doen. Mogen ze nu eindelijk weer los krijgen ze een keer weerstand gaan ze lopen janken en piepen en klagen en moeten naar ziekenhuis voor oorsuizen. 1312!

9 mei 2021 om 08:39

Als er ME is had je al weg moeten zijn. Ben je er dan nog, dan verdien je klappen of meer. 0 medelijden.

9 mei 2021 om 09:36

Dan heb jij het toch niet helemaal begrepen Hansi, misschien dat jij uit een land komt waar het normaal is om op vreedzame demonstranten in te meppen, ben je blijven hangen in de jaren 40 of heb je een twijfelachtige politieke voorkeur, maar in Nederland hebben we het recht om te demonstreren. Wanneer er dan een loopje genomen wordt met onze grondrechten is het niet zo gek dat mensen daartegen willen demonstreren.

Zouden deze demonstranten zich nu hebben misdragen door met zijn allen met vuurwerk en stenen te gooien, ja dan mag de ME van mij ook hard ingrijpen. Deze mensen deden echter helemaal niets (op een handjevol mensen na) en toch dwingt de ME deze mensen in een hoek om ze vervolgens ernstig te mishandelen. Ik hoop voor jou dat het kwartje nog eens zal vallen.

9 mei 2021 om 09:37

Mensen zoals Hansie denken dat 'de ander' altijd de schuldige is en zullen altijd voor hogere straffen en strengere politie-inzet zorgen.

9 mei 2021 om 10:22

Ik heb 0 medelijden met die zogenaamde supporters. Als de ME die helemaal kapot slaat vind ik dat inderdaad prima. Als de ME er is had je al weg moeten zijn.

9 mei 2021 om 10:43

Totdat jij er toevallig in de buurt was. Misschien moet je naar de VS of China. Het gaat ook zo lekker in die landen waar jouw ideaalbeeld van toepassing is

9 mei 2021 om 13:03

Ik ben daar nooit toevallig. ME is wegwezen. Simpel.

Ik zie met al dat belachelijke geweld vroeg of laat wel weer een Picornietje ontstaan. En dan allemaal weer verontwaardigd doen. Nou ja, behalve ik dan.

12.000 bij de arena "met vuurwerk" allemaal prima.. demonstraties uit elkaar knuppelen prima, vrouwen knuppelen prima. Maar zo'n laatste traditioneel moment bewust willen verstoren?? Kijk ik ben zwaar tegen geweld maar dit is meten met 2 maten! En daar mag ook wel eens over nagedacht worden

9 mei 2021 om 09:29

Elke burgemeester heeft zijn of haar eigen stijl. Halsema is iemand die het liefst alles laat gaan. Ze is voor velen te soft.

9 mei 2021 om 09:47

Dat is toch niet helemaal waar Viscacatalunya, Halsema is verantwoordelijk voor het optreden van de ME op het Museumplein en als je daarbij bent geweest of de beelden van de livestreams hebt gezien denk ik dat je die mening wel zult herzien. Er waren daar mensen van het zogenaamde ''vredesteam'' van de politie die daar heel goed werk hebben verricht en totdat de ME er zich mee ging bemoeien verliep alles uiterst vreedzaam. Dan besluit Halsema uiteindelijk tóch om de ME erop af te sturen met allerlei bloederige taferelen als gevolg. Totaal onnodig voor vreedzame demonstraties waarvan het duidelijk was dat deze om 16:00 uur afgelopen zouden zijn, heel geniepig om dan om 15:45 uur het waterkanon+paarden en een heel peloton aan Me'ers erop af te sturen en te zorgen dat deze mensen geen kant meer uit konden. Nogmaals, Halsema is hiervoor verantwoordelijk, weliswaar in samenwerking met de veiligheidsdriehoek, toch zou zonder het jawoord van Halsema, dit nooit zijn gebeurd.

9 mei 2021 om 10:21

Er zijn uitzonderingen maar over het algemeen staat ze bekend omn haar afwachtende houding. In de gemeenteraad is ze al meerdere keren hier op aangesproken.

9 mei 2021 om 12:09

Amsterdam heeft een ander bestuur. Die zijn gericht op het vermijden van confromtaties. Bij de kampioenschap wedstrijd was daar prioriteit om te voorkomen dat de fans zich in de stad op zouden houden. Dus planden ze in overleg met Ajax een kort feestje bij de Arena. Alles is geweldig verlopen, de burgemeester was dik tevreden. Leidde ook meteen tot vele jaloerse reacties van zure oude mannen.
Rotterdam heeft een zero tolerance burgemeester. Die had de ME al paraat staan bij de laatste training van Feyenoord. De wegen waren al afgezet. En dat werkt bij hooligans als een rode lap op een stier, dan krijgen ze wat ze graag willen, rellen. En zo geschiedde.

10 mei 2021 om 18:20

Het is toch altijd hoogst bijzonder, mijn beste Speedy, hoe je het voor elkaar krijgt Ajax en A'dam in een positief en Fey en R'dam in een negatief daglicht te zetten. Mijn complimenten, een advocaat/jurist zou er jaloers op zijn. Als persoon echter, brrrrrr, zover mogelijk van je uit de buurt blijven, heel naar. Mede omdat je gewoon halfverzonnen onzin verkoopt, maar goed dat weet je zelf ook. Lees voor de gein even de reacties hierboven over vredelievende demonstranten die hardhandig zijn aangepakt en lees dan nog even je eigen reactie terug😂.

10 mei 2021 om 18:26

We hebben het hier over voetbal grapjas. Amsterdam staat overigens ook helemaal niet in een goed daglicht, er is heel veel kritiek op Ajax en Halsema dat ze de huldiging hebben laten plaats vinden bij de Arena. Vooral van oude, zure mannen.
Overigens is het nergens voor nodig om zo op de man te spelen. Voegt helemaal niks toe.

10 mei 2021 om 18:40

Je hebt het over steden, niet over clubs. Ik ben nog zo beleefd om het voor je toe te voegen. Op de man spelen gesproken, oude mannen als zuur bestempelen mag dan gemakshalve wel omdat zij toevalligerwijs niet actief deelnemen aan deze discussie? Waarom zijn ze dan precies zo zuur? Daarnaast komt deze reactie niet uit het niets zoals ik aangeef. Ik zie je herhaaldelijk bijna 'propageren' inzake Ajax en Amsterdam en dacht, kom, laat ik er eens wat van zeggen. Daar is een topic ten slotte ook voor, niet?

10 mei 2021 om 19:40

De discussie ging over de stelling : '' Kijk ik ben zwaar tegen geweld maar dit is meten met 2 maten! ". Had je wellicht gemist, kan gebeuren. Mijn reactie was dus dat er wordt niet met twee maten gemeten, het zijn verschillende stadsbesturen en die hanteren een verschillend beleid. Is geen kwalificatie van de een is goed, de ander slecht. Gewoon een constatering. Voor persoonlijk, negatief commentaar is het topic niet bedoeld. Daarom heeft Voetbalzone de mogelijkheid om een persoonlijk bericht naar een ander forum lid te sturen.

10 mei 2021 om 22:43

Dat heb ik inderdaad gemist ja, daar dat totaal niet uit je eerste bericht te halen is, maar goed. Oude zure mannen(weet nog steeds niet waarom en wie er precies zuur zijn) zuur noemen blijft ook negatief commentaar, je duidt alleen niet exact wie dit zijn. Is het dan wel toegestaan? Je zegt dat het geen kwalificatie is van goed of slecht, maar door woorden als "geweldig verlopen" en "dik tevreden" te gebruiken bij een uit de hand gelopen kampioensfeest wat op meerdere fronten gefaald heeft suggereer je toch anders...

Hoop dat ze dit keer eens doorzetten. Laat de knvb die wedstrijd maar uitstellen. Niemand met enige herseninhoud zal er om malen, want die weten allemaal waarom de klassieker dan niet door kan gaan. Niet omdat de politie staakt, maar omdat een stelletje tokkies dan een vrijbrief krijgt geweld te plegen en de veiligheid van spelers, staf, en onschuldige bijstanders niet gegarandeerd kan worden. Het zou niet nodig moeten zijn, maar politie-inzet ìs nodig om dit soort leuke dingen in het leven door te laten gaan. En juist omdat het nodig is moeten we die mensen niet als stront behandelen, maar steunen. Ik hoop dus dat ze staken. En dat wij dan collectief Kuipers citeren tegen dat kleine groepje misbaksels dat ons de klassieker ontneemt: Fuck you, en fuck off.

Is dit een manier van Feyenoord om de Ajax spelers niet naar Rotterdam te laten komen om dan geen pak op de broek te krijgen op voetballend gebied? Op zich niet eens zo heel slecht bedacht.

Snap deze actie wel. Op social media zie je iedere week meerdere keren agenten belaagd worden en vaak krijgt de politie ook nogeens de schuld van het geweld. Het is een keer klaar natuurlijk. Als mensen gewoon luisteren naar wat de politie zegt dan heb je ook geen rellen. Misschien moet dat weer iets vaker gedaan worden in Nederland. Het slaat nergens op dat de ME zo ongeveer iedere week moet ingrijpen.

9 mei 2021 om 09:36

Inderdaad. We nemen ook steeds de rages over uit de VS. Dat alle politieagent overmatig geweld plegen en dat ze allemaal racistisch zijn

Iedereen die staakt gewoon de de militaire politie laten oppakken. Zonder gekheid. Je weet heel goed waar je aan begint als je bij de polite gaat. Ze moeten dus niet zeuren. Vrienden van mij die bij de politie zitten gaan 2x per jaar op vakantie. Dus hoezo slecht betaald? Ja als je begint is het niet geweldig, maar dit is voor 80% van alle werkenden zo. Sterker nog de meesten blijven op dat salaris hangen. Wil je minder werkdruk? Geen probleem, dan levert iedereen wat salaris in, zodat er meer mensen kunnen worden aangenomen. De meeste van deze mensen weten totaal niet hoe de druk in het bedrijfsleven is...

9 mei 2021 om 08:44

Geef de politie dan ook echt de mogelijkheid om dat tuig aan te pakken. Niet dat softe gedoe.

9 mei 2021 om 12:06

Heb je de foto in de krant gemist van die protestant die op de grond ligt, gebeten wordt in zijn been door een hond terwijl een ME-er hem een schedelbreuk slaat? Vind je dat werkelijk soft gedoe?

9 mei 2021 om 13:05

Zeker

Ik snap hem wel.... de regering staat int begin van het jaar nog te roeptoeteren dat ze enorm blij zijn met de politie maar een nieuwe CAO aanbieden lukt hen dan niet. Dat wringt een beetje wat ik wel begrijp. Een ieder komt voor zijn eigen beroep op. Ambulance personeel doet het ook zo.. we moeten niet gaan doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat mensen, want dat zijn het gewoon, in een linie gaan staan om klinkers, vuurwerk en flessen te gaan happen. Dat is niet normaal... een ieder doet zijn eigen werk, respecteer dat dan ook. Die politiemensen worden aangestuurd door de burgemeester die zijn volk wil beschermen. Daar horen jij en ik ook bij..

update: Gemeente probeert de staking te voorkomen, middels een kort geding. Als de staking door gaat, zal de wedstrijd waarschijnlijk niet door gaan.

Als we niet eens meer een wedstrijd zonder publiek kunnen hebben doek die competitie dan maar op.

9 mei 2021 om 09:35

Probleem is dat je publiek wel uit het stadion kunt weren, maar niet uit de buurt ervan, omdat dat gewoon openbaar gebied is. Als je dat onder controle wilt houden, heb je politie nodig. Als die staken, dan is er geen controle over het publiek. Als dan de bus van Ajax komt, dan wordt het een puinhoop.

9 mei 2021 om 10:31

Als er geen politie bij kan zijn kan je natuurlijk uittekenen dat het helemaal fout gaat het zodra de Ajax bus bij De Kuip aan gaat komen. Bij De Kuip kan je ook heel makkelijk bij de spelersbussen etc kan komen, waardoor het misschien nog wel een extra risico is

9 mei 2021 om 12:05

Het heeft niets met de wedwtrijd te maken, het gaat om het begeleiden van de Ajax bus als die aankomt in Rotterdam.

Slim van de supporters, wedstrijd uitstellen in de hoop een vernedering tegen te gaan. Lekker als een idioot gaan rellen voor je club, wat een stel zielepoten zeg.

Wellicht dat ik te simpel denk, maar waarom wordt er vanuit de Knvb nu niet op geanticipeerd? Geen publiek waar je rekening mee hoeft te houden en een staking van 13 t/m 15 uur. Dan ga je toch gewoon dat aanvangstijdstip verplaatsen? Ga dan om 20.00 uur spelen. Een beetje last-minute natuurlijk die wijziging, maar dan denk je wel mee.

9 mei 2021 om 11:37

Je zou inderdaad zeggen dat het niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, vooral omdat er toch al geen publiek is.

9 mei 2021 om 12:04

Het tijdstip van de staking was bewust zodanig gekozen dat de wedstrijd niet door kon gaan. Verplaatste je de wedstrijd, dan zou het tijdstip van de staking mee veranderen. Het is gewoon chantage en en werkt want ze hebben nu hun zin. Morgen hebben ze een gesprek met de minister.
De wedstrijd gaat nu wel gewoon door.

Wanneer horen we deze uitspraak? Lijkt mij toch wel dat anders de wedstrijd later word gespeeld want hoe kan Ajax zich dan voorbereiden. Of moeten ze uit de bus gelijk het veld op dan.

9 mei 2021 om 11:59

De wedstrijd gaat door is net bekend geworden. De politie staakt niet. De bonden hebben een gesprek met het kabinet afgedwongen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren