Supporters van Feyenoord slaags met ME: ‘Vuurwerk, stenen en stoeptegels’

Zaterdag, 8 mei 2021 om 12:30 • Laatste update: 21:23

Er zijn zaterdag supportersrellen uitgebroken rondom het trainingscomplex 1908 in Rotterdam. Volgens RTV Rijnmond en het Algemeen Dagblad zijn er door de politie diverse arrestaties verricht en volgens De Telegraaf raakten 'tientallen supporters slaags met de politie'. Volgens het dagblad was de sfeer onder de honderden supporters onrustig. Het zware vuurwerk zorgde voor huilende kinderen, die met vader of moeder naar de training waren gekomen. Een kleine groep supporters en de ME kwamen kort ook met elkaar in conflict. Bussen werden aangevallen met houten stokken en er werden stenen gegooid.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

202 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Hoe kansloos. Ga je even met je gezin naar zo'n training kijken en sta je daar met huilende kinderen. Ik kan wel zeggen 'ben benieuwd wat zij ervan zouden vinden als zij er staan met hun vrouw en kinderen', maar ik hoop zo erg dat dit soort volk zichzelf niet gaat voortplanten.

8 mei 2021 om 12:41

Er was überhaupt geen openbare training, dus het is inderdaad niet heel verstandig om dan kinderen mee te nemen.

8 mei 2021 om 15:57

Vindt het wel bijzonder dat je het stukje van de kinderen eruit uithaal van war niet verstandig zou zijn. Er kunnen sowieso daar mensen lopen met kinderen, het zijn gewoon achterlijke idioten ongeacht welke club ze voor zijn!!!

8 mei 2021 om 16:42

Was er dan een gebiedsverbot?

8 mei 2021 om 22:09

Oh dus jullie gaan er wel heen maar gezinnen mogen niet? Wat voor gekken gooien met vuurwerk en dergelijke waar kinderen zijn uit naam van hun club...

"Ze scandeerden leuzen die gericht waren tegen Ajax." Dit zegt alles over dit soort supporters. Die zijn niet supporter voor de eigen club, die zijn vooral tegen een andere club. De 'eigen' club brengen ze vooral in diskrediet met hun gedrag.

8 mei 2021 om 12:33

Helemaal mee eens. Mag je deze mensen wel 'supporter' noemen. Ze staan daar volgens mij vooral voor zichzelf, beetje laten zien hoe begaan je bent met de club e.d. Maar uiteindelijk ben je dat soort gasten liever kwijt dan rijk in je stadion. Dan maar wat minder 'sfeer'. Maar dat is mijn mening.

8 mei 2021 om 12:42

Helemaal mee eens, hooligans zijn geen supporters, als ik als Ajax fan geen gesprek kan voeren met een PSV fan, dan gaat het al op een andere plek verkeerd in je hoofd..

8 mei 2021 om 12:42

Nee zijn geen supporters, zijn relschoppers. Ze zullen vast voor een club zijn (omdat er bij meerdere clubs zulke idioten lopen) maar ipv hun club supporteren brengen ze deze eerder in diskrediet. Dat snappen ze blijkbaar niet.

8 mei 2021 om 12:44

Of het zijn gewoon supporters en relschoppers? Veel mensen schijnen niet te willen erkennen dat er tussen de supporters ook gewoon meer dan genoeg relschoppers zitten.

8 mei 2021 om 13:07

Lierse ik denk dat het meer is dat de normale supporter onder ons de rellende mensen niet de naam supporters gunnen. Teveel eer voor randdebielen

8 mei 2021 om 13:07

Mensen die hun club in diskrediet brengen met dit soort taferelen, hoef je van mijn part inderdaad geen supporter te noemen.

8 mei 2021 om 16:15

Is er geen animo voor om de politiemacht tijdelijk te vergroten. Tijdens de volgende ''confrontatie'' zoveel mogelijk van dit soort figuren op te pakken en net zolang in een werkkamp / integratie kamp zetten totdat ze en geld genoeg hebben verdient om de schade die ze hebben gemaakt te bekostigen. Kunnen we gelijk met dit soort ongein stoppen en hopelijk keren ze daarna terug met wat meer normen en waarden.

8 mei 2021 om 21:23

@t.alavez
Het lijkt me niet nodig om de politiemacht te vergroten, er is meer dan genoeg politie. Het gaat er meer om hoe en wanneer je die politiemacht inzet. Als je maandenlang iedere zondag honderden agenten, romeo’s, ME’ ers inzet om een kleine 1000 60-jarige hippies weg te spuiten met waterkanonnen, neerknuppelen met wapenstokken, arresteren, aanvalt met bereden politie dan is het probleem eerder waar de prioriteiten liggen.

En maar zeiken dat er al jaren geen supporters aanwezig mogen zijn bij de klassieker. Wat een triestheid.

8 mei 2021 om 21:17

Triest is dat dit groepje stoere jongens, hooguit een paar honderd doorgeschoven gekkies, het verpest voor duizenden sportieve maar fanatieke fans van de twee historisch grootste clubs uit Nederland.

8 mei 2021 om 21:20

Precies dit en daarnaast met een voetbalwet is dit probleem binnen 5 jaar volledig opgelost, maar we willen de daders niet straffen.

Dit zijn geen supporters. Dit zijn tokkies en relschoppers die iedere gelegenheid aangrijpen om ff lekker een potje te vechten en dingen te vernielen.

8 mei 2021 om 13:06

Deels met je eens, maar jij als Feyenoorder weet toch ook dat het nu al jaren traditie is om de laatste training voor de klassieker het team aan te moedigen vanaf de dijk. Dat is al ieder jaar zonder problemen gegaan. Voor mij is het onbegrijpelijk dat er nu opeens 10 busjes ME staan. Als je dit als openbaar bestuur niet verwacht, ben je wel heel naïef.

8 mei 2021 om 13:16

Het openbaar bestuur verwachte het juist, vandaar die 10 ME busjes. Wat hebben die relschoppers er te zoeken? Niets, aangezien er nog gewoon coronamaatregelen gelden. Je hebt de optie om gewoon rustig te vertrekken, maar dat wil dit soort tuig niet.

8 mei 2021 om 13:25

Maar wat verwachtte ze? Het plan was om vanaf de dijk het team aan te moedigen. Dat gebeurt ieder jaar 2x. Ja, de corona maatregelen worden overschreden. Net als in Amsterdam, waar Ajaxsupporters ook niks te zoeken hadden wegens corona maar waar er niks gebeurde omdat de politie niet ingreep. Natuurlijk hebben deze gasten de optie om rustig te vertrekken, maar nogmaals, enorm naïef om te denken dat dit soort gekken dat doen.

8 mei 2021 om 13:29

Vorige week was er kritiek dat de burgemeester en politie niet ingrepen. Supporters hadden er niets te zoeken, dus ze hadden gewoon actie moeten ondernemen. Nu grijpen ze in en is men weer niet tevreden, want het liep uit de hand. Wat wil men precies?

8 mei 2021 om 13:30

@de.theking: volgens mij snap jij het niet helemaal. Als je je club wilt steunen dan gooi je geen stoeptegels tegen auto’s aan, gooi je niet met verkeerspalen naar ME, als er gevraagd wordt geen vuurwerk mee te nemen en er gefouilleerd gaat worden dan neem je het als Feyenoord tokkie toch mee en gooi je het fijn naar de politie. En dan zijn er nog coronaregels, de 1,5 m afstand. Voldoende ingrediënten om deze Feyenoord tokkies aan te pakken. Dit is exact de r3den dat mijn plezier in deze sport vergald wordt.

Ik hoop dat Feyenoord morgen alsnog een erehaag maakt voor Ajax, lekker provocerend naar de tokkies. Daarnaast hoop ik nu toch echt dat er een club is, in deze Feyenoord, die een keihard standpunt voorleest voordat de wedstrijd begint en duidelijk afsta neem van deze Feyenoord tokkies. Feyenoord is mijn club, maar ik schaam mij diep vor dit soort uitschot, laat het leger maar schietoefeningen houden op dit tuig.

8 mei 2021 om 13:39

Ja, dat gebeurt al jaren. Maar met de recente onrust & vuurwerkbommen is het toch niet raar dat de politie even in iets grotere getale aanwezig is?

En al was de politie er om een andere reden en kon deze traditie niet doorgaan dit jaar (wat ik ook kwalijk zou vinden), dan nog is dat geen reden om te gaan rellen, om verkeersborden/stenen uit de straat te halen en daarmee te gaan gooien.

8 mei 2021 om 13:44

Grote getalen, prima en logisch. Maar zoals je kan zien op de filmpjes staan ze nu in linie en bewapend de groep op te wachten. Dat werkt escalerend. Natuurlijk is dat nog geen reden om te rellen, maar we weten het nou eenmaal toch. Die gasten doen het toch en zullen dat altijd blijven doen.

8 mei 2021 om 13:51

@FRronnie, ik snap het niet zeg je? Je hoeft mij niet te vertellen dat wanneer stoeptegels gooit je een zware kronkel in je hoofd hebt. Je snapt er juist niks van als je werkelijk denkt dat zulke tokkies geen vuurwerk meenemen en netjes de orders van de politie opvolgen wanneer dit wordt gevraagd. Dat is namelijk nog NOOIT gebeurd.

Dat zijn de meelopers die niks met voetballen hebben maar willen erbij horen. Elke club heeft last van zulke gekken.

Oei. Dit beloofd niet veel goeds. Ik hoop maar dat morgen alles goed gaat. En dat de supporters hun gezond verstand gebruiken en dat het niet tot confrontaties gaat komen ergens in het land. Wees verstandig en geniet thuis van een potje voetbal op TV en ga je niet verlagen tot een stel mafkezen

Ik vind bij deze mensen dat je de woorden 'fans' en 'supporter' wel weg kan laten, maar vervangen met 'criminelen'

Ik zag net wat beelden en je ziet meteen een verschil: de ouders met kinderen die echt naar de training kwamen kijken zijn herkenbaar. Degenen die gingen gooien met van alles droegen hoodies etc... Ik begrijp dit soort idioten niet. Bij geen enkele club. Dat gezegd hebbende: het is dus duidelijk dat vooral onder de supporters van elke club het verstand niet dusdanig is dat men zich realiseert dat de ziekenhuizen vol zitten. Ik ken iemand die haar huwelijk (dat al heel klein gevierd zou worden) heeft uitgesteld omdat ze haar collega's niet in de steek wil laten.

In januari was ik er met de laatste training, gezellig zingen, fakkels en goede sfeer. Vanmorgen stond er opeens ME en politie. Waarom? Nergens voor nodig.

8 mei 2021 om 12:39

Komt een beetje van 2 kanten. Laatste dagen natuurlijk veel onrust geweest tussen Rotterdam en Amsterdam. Uitnodigen van ME vind ik dan weer overdreven. Hiermee zorg je er alleen maar boor dat individuen dit soort dingen kunnen doen, die er zonder ME niet gebeurd waren. Zwaar vuurwerk is er altijd bij de laatste training. Wel leuk dat ze huilende kinderen benoemen. Een beetje vader/moeder die weet dat je bij deze training niet met kinderen moet komen...

8 mei 2021 om 12:45

Volgens mij had Aboutaleb gezegd dat dit niet meer moest gebeuren. Dus dat ie er ME had neergezet was vooraf aangekondigd. En dat kinderen niet meer naar deze training moeten gaan, dat is toch belachelijk en super sneu. Siervuurwerk a la, keiharde knallen is toch heel wat anders. Maar ach, het zal wel 'normaal' zijn, ipv te denken: laten we ons even gedragen. Zeker met kinderen. IQ van stelletje ezels.

8 mei 2021 om 12:55

Dus als kind mag je niet naar een training van Feyenoord gaan? Wanneer mag dat volgens jou wel: wanneer je oud genoeg bent om met vuurwerk en verkeersborden te gooien of al eerder?

8 mei 2021 om 13:03

Tuurlijk mag dat wel, bij zo laatste training niet handig. Snap je dat niet

8 mei 2021 om 13:10

Het is ook niet handig om met je kinderen de sloppenwijken van Rio in te trekken, maar dat betekent toch niet dat al het criminele geweld aldaar goed te praten is door er maar bij weg te blijven? Waarom heeft een doorgesnoven malloot met 3 vlinders op zak meer recht op een training bij te wonen dan een 8 jarige die nog gewoon met oprechte interesse en liefde voor z'n club daar staat.

8 mei 2021 om 13:15

@kyle, Je hebt helemaal gelijk hoor. Alleen als ouder van je kind moet je je afvragen of het verstandig is om met je kind hier naartoe te gaan. Het zou geen vraag mogen zijn, maar de realiteit is anders. Je weet dat er zwaar vuurwerk wordt afgestoken. Je weet dat Aboutaleb een burgemeester is met ruggengraat. In Amsterdam kan je de gok nog wel wagen, daar Halsema liever wegkijkt en de vrede bewaart. 1x maakte ze een uitzondering voor een europacupwedstrijd en dat heeft veel kwaad bloed gezet. Aan de andere kant kan je als ouder die gok niet nemen. Stel dat de ME wel had opgetreden afgelopen zondag, dan wil je daar toch niet met je kind tussen staan? Hetzelfde geldt voor deze training. Je weet dat de kans aanwezig is dat het flink uit de hand gaat lopen. En al helemaal na de onrustige nachten en de opgekropte verveling bij jongeren door de Covid maatregelen. Dan hoor jij als ouder de wijste te zijn. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Maar nogmaals, het is de omgekeerde wereld. Je hebt gelijk dat het absurd is. Ps: Misschien is de aanpak van Halsema wel verstandiger. Zelf ben ik meer voorstander van handhaven. Anders blijft iedereen maar doen waar ze zelf zin in hebben, want er wordt toch niet gehandhaafd.

8 mei 2021 om 15:23

@4Redondo, het is gewoon triest dat het niet mogelijk zou zijn om je kinderen mee te nemen naar je grote liefde op sportgebied. Nog triester is dat figuren als Lerfr12 dit gedrag goedpraten. Wat burgemeesters betreft: hoewel ik al heel lang niet meer in Amsterdam woon en me ook geen Amsterdammer meer voel, gun ik de Amsterdammers een burgemeester als Aboutaleb. Hij staat voor wat hij zegt en houdt niet alleen rekening met de zogenaamde grachtengordel. En als dit was gebeurd bij Ajax had ik het trouwens net zo verwerpelijk gevonden.

8 mei 2021 om 20:08

De aanwezigheid van de ME roept dus agressie op? Ja, ik word ook altijd enorm agressief als ik een politieagent bij de plaatselijke supermarkt zie staan, dan krijg ik direct zin om met stoeptegels te gaan gooien. Dat doe ik zonder die agent echt nooit. Dus het is de schuld van de agent als het mis gaat. Bijzondere redenering houd je erop na..

8 mei 2021 om 13:19

de ME stond ook in Amsterdam. maar geen rellen geweest . ze reden zelfs met de busjes door de groepen mensen heen en weer . niets gebeurd !!!

Per direct uitkering en stemrecht afnemen, helemaal klaar met die wappies en Tokkies, hiervoor wil ik geen belastingen betalen.

8 mei 2021 om 12:43

Jij weet duidelijk niets over een harde kern. Je weet dat daar chirurgen en dokters tussen zitten? Ja ook havenmedewerkers

8 mei 2021 om 12:48

Ik hoop dat een dokter/chirurg slim genoeg is om niet hier tussen te staan..

8 mei 2021 om 12:49

Chirurgen en dokters daar? 🤔

8 mei 2021 om 12:52

Ik denk dat het aantal chirurgen wel mee valt, binnen mijn vrienden kring toch een redelijk groot aantal die in hun laatste jaar coschappen zit, of al klaar is, onze gesprekstof is eigenlijk nooit over hoeveel MEers we geslagen hebben, ditzelfde geldt voor de ITers en andere vrienden buiten mijn vak gebied..

8 mei 2021 om 12:54

LeFR: hoe weet je dat zo zeker? Heb je een bron? Kan mij niet voorstellen dat iemand met normaal, laat staan een uitstekend, denkvermogen hier aan meedoet toch!

8 mei 2021 om 13:07

Gluubster, het is wel algemeen bekend dat er aan de top van zulke groepen ook bankdirecteuren en zo staan. Je hebt genoeg intelligente mensen met kwade bedoelingen

8 mei 2021 om 13:19

Bron is Yoeri Kievits en allemaal andere hooligans.

8 mei 2021 om 13:22

Voetbalgeweld is oorlog, dus er lopen uiteraard dokters en chirurgen om de gewonden te behandelen. Lopen ook met een witte band met een rode kruis aan de arm en een tasje vol medische spullen. Bij elke gewonde wordt er medic geroepen door een hooligan om aan te geven dat er iemand gewond is.

8 mei 2021 om 13:24

Bankdirecteuren zoals wie? Dirk Scherringa? Gerrit Zalm? Liepen die ook met knuppels rond en met stenen te gooien?

8 mei 2021 om 13:37

@lerfr12: ik heb het idee dat jouw naam op VZ betekend: ler = omgekeerd van rel en 12 is je iq. Ik erger me kapot aan jouw goedpraten van deze kl*te tokkies bij mijn mooie club.
Probeer die 12 punten van je iq eens goed te gebruiken, haal eens diep adem en lees nog een keer wat die tokkies gedaan hebben e3n lees daarna je reacties nog een keer.

8 mei 2021 om 15:56

Bobiku. Klinkt aannemelijk inderdaad. Ik had het anders geïnterpreteerd. Maar het gros zal geen diploma aan de uni hebben vermoed ik haha.

Zullen we van fans nu gewoon standaard het woord tuig gebruiken?

8 mei 2021 om 12:40

Ohja want alle fans zijn zo?

8 mei 2021 om 12:45

Je snapt toch wel wat wmm5 bedoeld???

Schandalig optreden aboutaleb en ME. Dijk blokkeren en charges uitvoeren terwijl er nog niks gaande was. Maar wijzen naar supporters is toch oh zo makkelijk. Traditioneel nooit wat aan de hand. Ik ben tegen vernielingen en hooliganisme maar wie de bal kaatst....

8 mei 2021 om 12:57

Zodra iemand zegt "ik ben tegen, maar..." dan weet je al hoe laat het is. Ik ben tegen verkrachting maar als je als vrouw 's avonds op straat bent en dan ook nog waagt om een kort rokje te dragen...

Die schoften verdienen een enkeltje Pieter Baan Centrum! Schaam je!

En elke keer weer die leuzen over gas er bij schreeuwen he. Ik durf te wedden dat velen geen idee hebben wat ze nu eigenlijk staan te schreeuwen. Wat een triest volk. I

Triest voor de families met kinderen die uit oprechte interesse en liefde voor het spelletje komen. Moet er niet aan denken dat dit soort lui 90 minuten lang te keer gaan naast de familievakken dan maar zonder publiek. Helaas zitten deze figuren aan elke club geplakt, alles aan grijpen om te rellen en te slopen maar ze zijn er nooit wanneer de club het sportief nodig heeft.

Is de veiligheidsdriehoek in A’dam nou echt zoveel slimmer? Die voeren geen charge uit op 12.000 feestvierders vanwege het risico op escalatie. Even de schaal omhoog en wegwezen. En wat doen we in Rotterdam? De dijk blokkeren en ME erop af. Rellen en alles wat erbij komt is gewoon echt fout. Maar waarom niet even twee uur trainen en dan de meute laten weggaan? Ik bedoel, kom op he. De signalen over de opkomst naar de laatste training stonden nog net niet op de voorpagina van het AD. Had dit echt niet anders gekund?

8 mei 2021 om 13:12

De veiligheidsdriehoek in Amsterdam knijpt sowieso vaker een oogje dicht dan dat er opgetreden wordt de laatste tijd. Is overigens wel wat voor te zeggen, als je dit soort ellende ermee kunt voorkomen.

8 mei 2021 om 13:55

Ja, dat heb je met zo'n linkse hippie burgemeester. Halsema vindt t allemaal wel prima heb ik het idee. Dat is erg prettig als Ajax-supporter.

8 mei 2021 om 21:35

@afca_3star
Behalve als er een 500 a 1000 60-jarige hippies op het Museumplein een onschuldig anti Corona protest organiseren, dan kom je erachter dat Halsema juist niet de hippie is. Zonder overdrijven, 2 wagens met waterkanonnen, een stuk of 40 politiebusjes, 2 busjes vol met Romeo’s, motorpolitie, ME opgetrommeld vanuit heel Nederland, politiehonden, bereden politie, drone in de lucht, politiehelikopter, 2 busjes van waaruit gefilmd wordt om deze bejaarde terroristen in beeld te brengen en dan inhakken op oude mensen. Dat is natuurlijk fijn op bejaarde wappies meppen i.p.v. Ajax of Feyenoord supporters die ook een tik terug geven, i.t.t. velen hier is mijn begrip voor de politie niet zo groot. Ik snap dat openbare orde en veiligheid iets is waar mensen recht op hebben en dat de politie vaak een ondankbare taak hebben maar het afgelopen jaar gaan er een hoop dingen mis mede dankzij Halsema.

Wel grappig om te lezen hoeveel paupers tussen de reaguurders zitten die dit goedpraten. Met termen als “hadden ze maar geen ME moeten sturen”, “je weet als ouder zijnde dat je niet met je kinderen naar deze training moet gaan” en mooiste van allemaal “wie de bal kaatst”. Als je het gebeuren van de afgelopen dagen goedpraat of bagatelliseert van beide kampen, dan ben je niet goed bij he kokosnoot.

8 mei 2021 om 12:50

Ik had dit niet beter kunnen verwoorden. Echt bizar dat inderdaad. Ik kan er met me hoofd totaal niet bij dat mensen dit kunnen zeggen. Ik snap hun gedachtegang echt totaal niet gewoon.

8 mei 2021 om 13:11

Ik wil dat over dat je je kind niet naar die training moet meenemen niet 'goedpraten' noemen. Meer een kwestie van gezond verstand. De kans dat er bij die training iets gebeurd waar je je kind liever niet aan bloot wil stellen is gewoon heel groot. Niet minder en niet meer. Ja, dat het gebeurd is verwerpelijk en schandalig. Maar als ik weet dat de kans groot is dat het gebeurd, zou ik als ouder die training overslaan met mijn kind.

Ga op je zaterdagochtend naar familie, sporten doe wat leuks met je kinderen. Maar nee, dit soort trieste figuren besteden hun vrije zaterdag aan dit soort onzin. Wat gigantisch kansloos. Werkgevers, kijken we mee?

Ik word hier altijd alleen maar ongelukkig van. Een wedstrijd met gezonde rivaliteit en een lach na de wedstrijd lijkt wel een utopie. Gister las ik ook mensen op het forum die het over "de vijand" hadden. Zucht, het is geen oorlog. Rivaal lijkt mij afdoende.

8 mei 2021 om 14:33

En zo is het, wordt toch een zware werkdag op het kantoor als ik iedere andere support moet gaan haten, nou mag ik toevallig die ene Feyenoord fan niet, maar dat komt door zijn karakter, niet zijn club voorkeur 😉

Praat dit soort gedrag totaal niet goed en hierdoor komt de club weer in een slecht dag licht. Maar serieus waarom ineens het fouilleren , flinke aanwezigheid Me ? Dat is gewoon olie op het vuur gooien en werkt escalerend. Er gebeurd nooit iets bij de laatste training behalve wat vuurwerk etc.

Mooi om te zien dat een goede burgemeester dit aan ziet komen En adequaat reageert met ME en politie, gebiedsverboden etc Kan die softie Halsema nog wat van leren ipv de andere kant opkijken en naar andere situaties wijzen

Niet echt verrassend natuurlijk. Het is altijd druk bij de laatste training voor de klassieker en dit soort mensen vinden altijd wel hun manieren om er bij te zijn en te laten zien dat ze er zijn. Daar moet je dan dus iets mee. Of een peloton ME erop afsturen dan zo handig is betwijfel ik. Met deze groep mensen is dat een garantie dat het uit de klauwen loopt en dat hebben we weer gezien. Maar fijn dat ze ook weer over Ajax gezongen hebben. Je zou het maar bij positieve aanmoedigingen voor je eigen club die nog wel ergens om speelt houden.

8 mei 2021 om 14:54

Had je anders verwacht als je rivaal 2 cafés bekogeld met vuurwerk? Reactie is dan te verwachten. Of het juist is laat ik in het midden.

8 mei 2021 om 15:28

Is dat al bewezen dan? En zelfs als dat waar zou zijn, dan vind jij het dus normaal dat mensen de politie aanvallen? Goh...

8 mei 2021 om 15:49

SergioR: "En of het juist is, laat ik in het midden". Dat zeg je als het objectief lastig is om een kant te kiezen. Hier is echter geen twijfel over mogelijk dat het te dom voor woorden is.

8 mei 2021 om 16:16

Er is al een 21 jarige Amsterdammer aan gehouden. Het is een paar dagen voor de wedstrijd en 1,5 week nadat er al een vechtpartij was. 1+1 is bij mij altijd 2.

8 mei 2021 om 17:11

@kyle ... stel je voor dat je een IQ kleiner dan 90 zou hebben. Zou je daar dan aan twijfelen en zou je een uitspraak van de rechter afwachten?

8 mei 2021 om 18:08

@NJfromVOL, tja, zo had ik het niet bekeken. ;-))

Ik ben trots om Feyenoorder te zijn bij het lezen van dit soort berichten. Lekker bezig jongens!

8 mei 2021 om 13:22

Het is nooit te laat om een andere club te gaan supporten Migi Eigenlijk wel benieuwd, welke eredivisieclub heeft zo goed als geen last van dit soort excessen? Heerenveen gok ik? En Emmen nu misschien.

8 mei 2021 om 13:38

Een andere club supporteren, waarom zou je? Feyenoord is de allermooiste club, ondanks deze rellende knuppels.

8 mei 2021 om 13:54

Ieder zijn ding Orgullo. Alleen als je voor Feyenoord kiest moet je wel een beetje masochistisch ingesteld zijn of heb ik het fout?

8 mei 2021 om 14:57

Haha, zeker Dabor. Maar.. you don't choose the ones you love

8 mei 2021 om 15:32

@Bobiku, ik kan me nog herinneren dat mijn zoon jaren geleden (voor het kampioenschap van Feyenoord) een keer klaagde tegen een schoolvriendje over een slechte wedstrijd van Ajax. Dat vriendje zei: "jij hebt het niet zwaar. Ik ben 16 en heb nog nooit een kampioenschap van mijn club meegemaakt. Dat is pas zwaar". ;-)

8 mei 2021 om 15:33

True Bobiku!

9 mei 2021 om 11:22

@Kyle: zulke anekdotes herken ik heel erg. Voordeel aan Feyenoorder zijn is dat je wat beter met verlies kunt omgaan😂. Als je daarentegen soms de verontwaardigde kinderlijke reacties ziet van de Barca, Psg en ook Ajax-fans als ze een keer niet winnen kan ik daar wel weer een beetje van genieten onder het mom van: jullie hebben het echt niet zwaar hoor😂.

8 mei 2021 om 16:44

Maar ik ga er van uit dat jij een echte voetballiefhebber bent en diestaan zoals de meeste Rotterdammers ver van dit soort tuig.

Wat enorm triest weer. Ondanks dat ik niet helemaal snap waarom supporters niet worden toegelaten bij de training, beheers jezelf en gedraag jezelf gewoon.

Kansloze figuren zijn dat zeg. Maar deze situatie had ook heel makkelijk voorkomen kunnen worden door de ME gewoon thuis te laten.

8 mei 2021 om 15:33

Dus de ME heeft het uitgelokt door te staan op een plek waar het verboden was voor de supporters om te komen? Ze hebben het uitgelokt dat ze bekogeld zijn? Kee dan.

8 mei 2021 om 16:08

De aanwezigheid van de ME escaleert de situatie. Dat het verboden is om daar te komen kan wel zo zijn, maar als de ME niet had opgetreden was er helemaal niks aan de hand geweest. Soms is het beter om logisch na te denken over eventuele gevolgen in plaats van de regels te volgen.

8 mei 2021 om 17:31

Je kan ook zeggen dat het verboden was om daar te komen. Dus als ze er niet waren geweest had de ME niet in actie hoeven te komen. Actie=reactie

8 mei 2021 om 21:27

Alleen dat is het punt. Het was dus niet verboden... als je geen vuurwerk bij je had. De Rotterdamse politie controleerde streng op vuurwerk, had je dat niet bij je, dan kon je de Dijk op. Een deel had geen vuurwerk en kon zo de training bekijken. De aanwezige supporters konden ongeveer drie kwartier genieten van de training waarna de politie/me het welletjes vond en verzocht om de Dijk te verlaten. Als ik sommige foto's bekijk

9 mei 2021 om 00:09

Nee, ik heb begrepen dat Aboutaleb had verboden om naar de laatste training te gaan juist omdat hij dit soort dingen wilde voorkomen. Je weet wel, net zoals het verboden was voor de Ajax-supporters om naar de Arena te gaan en waarover zoveel ophef was... En daar was er geen geweld jegens de politie...

Heel Nederland aan de mondkapjes, maar in Rotterdam schijnbaar aan de capuchonnetjes.
Wel heel stoer om weer de politie uit te dagen, en als er dan twee busjes wat gas geven dan weten de helden niet hoe snel ze terug moeten sprinten.
Wat weer een triest gedoe.

Het menselijk uitschot slaat weer toe. Wat walg ik van dit soort mensen zeg. Allemaal capuchonnetjes op en stoer doen in een grote groep, maar als de politie op ze af komt veranderen ze ineens in Usain Bolt. Waarschijnlijk is het ijdele hoop, maar hopelijk worden ze allemaal opgepakt en gestraft.

"gelukkig" we zijn weer terug bij het oude normaal... :'

De schuld volledig bij de ME leggen gaat mij te ver maar als zij er niet waren en dus niet hadden ingegrepen waren deze gasten gewoon, normaal vertrokken na de training. Aboutaleb heeft hier dus zelf voor gezorgd als je het mij vraagt. Dit was ook gebeurd wanneer je in Leeuwarden of Amsterdam had ingegrepen maar verstandig aan is gedaan niet in te grijpen.

8 mei 2021 om 16:39

Laten we vooral een ieder op zich regels gaan maken die ons uitkomen...dat je het überhaupt probeert te verdedigen!

Dat je het ergens niet mee eens bent betekend niet dat je stoeptegels en erger gooit naar mensen!
Dit soort volk moet men heropvoeden. Als dit je manier van handelen is dan is er wel iets fundamenteel mis met je!

8 mei 2021 om 19:05

Klopt, als ik een ME busje zie, moet ik dat busje kapot schoppen. Daar heb ik geen enkele controle over Nee maar serieus, die mensen kunnen ook niet vechten met de politie. Het is toch te gek voor woorden dat die mensen vinden dat de politie dit uitlokt door aanwezig te zijn...

Dit zijn gwn doorgesnoven gekkies, die voetbal als excuus gebruiken om te rellen

Gewoon insluiten op pakken paar maanden cel ...en voor altijd stadion verbod op leggen ...zijn geen suporters zijn gewoon relschopers misdadigers eerste klas

Waarom is dit weer nodig, zo komen we ook nooit bij elkaar meer in het stadion tijdens de klassiekers. Zielig zeg, en eerlijk gezegd waarom, je helpt je club er niet meer mee, je staat ver achter doe gewoon normaal.

Dit zou maar je leven zijn als je dit soort dingen doet. Hoe ver ben je dan wel niet gezakt in elk opzicht als mens?

Dit zijn geen supporters, maar mensen die serieuze psychische hulp nodig hebben. Het zal maar je broer, vader ect zijn...man man.

8 mei 2021 om 21:27

Geen psychische hulp maar de knoet...

Waarom zo reageren omdat de ME daar staat? Als je je gewoon gedraagd heb je niks te dulden van de ME. Ik loop er altijd voorbij en reageer er niet op. De ME moet de veiligheid waarborgen (like it or not) en is er niet om supporters (als je dat nog zo mag noemen) te pesten maar er op toe te zien dat alles geordend verloopt. Dus reageer niet als een lap op een rode stier en denkzelf na (ook als je omgeving wel met stenen gooit of andere gestoorde gedachten heeft). En wat heb je er uiteindelijk mee bereikt, negatieve aandacht en je club een slechte naam...

En dan te bedenken dat we zelden of nooit van Ajax winnen en op een totaal kansloze plaats op de ranglijst staan... dan wordt dit (zo mogelijk) nóg een beetje triester...

Gedrag van voetbalsupporters is in de loop der jaren wel behoorlijk verslechterd en verhard. Als je naar oude beelden van voetbalwedstrijden uit de jaren 50/begin jaren 60 kijkt, zie je mensen soms gewoon achter een touwafzetting zitten. En door elkaar. Er is veel ten goede veranderd, maar menselijk gedrag is bij sommige groepen helaas tegenovergesteld veranderd. Wel zit het goed met hoofddeksels. Vroeger een pet of hoed, tegenwoordig een capuchon of bivakmuts...

24 punten verschil op de ranglijst, op één uitzondering na al jaren lang de mindere van Ajax en dan nog die club als rivaal en aartsvijand zien om vervolgens rond je eigen trainingscomplex te gaan tellen. Dan ben je wel meelijwekkend.

Waarom traint Feyenoord niet gewoon in het stadion?? Dit had je natuurlijk ook al van te voren aan kunnen zien komen. Dit lokt heel veel zielige zieltjes uit hun holletjes. Laat de politie even vingerdrukken afnemen van dat ene verkeersbord, dan kunnen ze er weer eentje oppakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Atalanta is nog steeds bezig om Sven Botman los te weken bij Lille OSC. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren