Barcelona, Real Madrid en Juventus komen met hard statement tegen UEFA

Zaterdag, 8 mei 2021 om 11:02Chris Meijer • Laatste update: 11:24

De UEFA kwam vrijdag met een statement jegens de Super League, waarin bekend gemaakt werd dat er met negen clubs een overeenstemming is bereikt over het ontbinden van de nieuwe competitie. Barcelona, Real Madrid en Juventus zijn daar niet bij betrokken en worden mogelijk zwaarder gestraft door de Europese voetbalbond. Deze drie clubs komen zaterdagochtend naar buiten met een gezamenlijk statement.

“De founding clubs van de Super League zijn onder druk gezet, bedreigd en beledigd om het project te verlaten. Het project is juist opgezet om het ecosysteem in het voetbal op te schop te gooien, met een concreet voorstel en door constructieve gesprekken. Het is onacceptabel dat dit gebeurt, temeer een rechtbank al heeft besloten dat de FIFA en de UEFA geen straffen mogen opleggen tegen de clubs die de Super League hebben opgezet”, zo begint het gezamenlijke statement. Een Madrileense rechtbank bepaalde voor het imploderen van de Super League dat de FIFA en de UEFA voorlopig geen straffen mochten opleggen tegen de founding clubs.

Er wordt aangehaald dat de Super League vanuit drie oogpunten is opgezet: om een ‘onhoudbare situatie’ in het voetbal op te lossen, met respect voor de UEFA en de FIFA en om ‘financiële stabiliteit’ in het Europese voetbal te brengen. “De clubs hadden afgesproken dat de competitie alleen zou plaatsvinden als het erkend zou worden door de UEFA of de FIFA, terwijl de clubs ook in hun eigen competitie moesten blijven spelen”, schrijven de clubs. “Het Europese voetbal wordt momenteel getroffen door een diepe crisis, die veel clubs bedreigt. De Super League had afgesproken om jaarlijks een solidariteitsbijdrage te betalen die veel hoger ligt dan die van de UEFA. De verplichting bestond om met regels een financieel duurzame competitie op te zetten, met een transparant controlesysteem.”

“De twaalf founding clubs zagen dit als een unieke kans om de fans over de hele wereld de best mogelijke show te geven, zodat de mondiale interesse voor de sport zou toenemen. Die interesse wordt uitgedaagd door nieuwe trends”, vervolgt het statement. “We zijn ons volledig bewust van de reacties op het initiatief en we moeten de redenen daarvoor reflecteren. Daarom zijn we bereid om het voorstel te heroverwegen, als dat nodig is. Het zou echter onverantwoordelijk zijn als we onze missie afbreken, gezien de huidige crisis in het voetbal die ons heeft doen besluiten om de Super League op te zetten.”

UEFA maakt straf bekend voor negen clubs die afzien van Super League

De UEFA bepaalde vrijdag de straf voor de negen clubs die uit de Super League zijn gestapt.Lees artikel

Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal en Tottenham Hotspur, Atlético Madrid, AC Milan en Internazionale hebben reeds besloten om uit de Super League te stappen. “We vinden het jammer dat onze vrienden en founding partners zich nu in een tegenstrijdige positie bevinden, aangezien ze vrijdag een aantal overeenkomsten met de UEFA hebben getekend. De problemen die ons deden besluiten om de Super League op te richten zijn niet verdwenen en wij voelen de verplichting richting de stakeholders, de fans en de financiële duurzaamheid in onze sector om door te zetten, zodat er een adequate oplossing kan komen. Ondanks de druk en de bedreigingen vanuit de UEFA.”

“We willen vooral herhalen richting de FIFA, UEFA en andere stakeholders in het voetbal dat we bereid zijn om in discussie te gaan, met respect, zonder de druk en volgens de regels van de wet. Zo moeten we de beste oplossing zien te vinden voor de gehele voetbalfamilie”, zo besluit het statement van Real Madrid, Juventus en Barcelona. Volgens ESPN overweegt de UEFA om de drie dissonanten voor twee jaar uit te sluiten van Europees voetbal. De UEFA doet op dit moment geen uitspraken over de mogelijke sancties voor de drie clubs. "Ze zullen later met de UEFA te maken krijgen", luidt het dreigende statement van Aleksander Ceferin, de voorzitter van de bond.Gerelateerd

Meer sportnieuws

166 reacties (laatste reactie door nederland79)

Wat is precies de 'onhoudbare situatie'? Boven je stand leven is uiteindelijk iets wat jezelf doet, dus creëer je uiteindelijk zelf de situatie. Ipv meer geld verdienen kan je ook gaan snijden in je uitgaven. Mooi voorbeeld van het bouwen van een luchtkasteel.

8 mei 2021 om 11:12

Het feit dat ze na jaren van financiële vrijheid door de UEFA en FIFA worden gedwongen meer af te staan aan de andere clubs uit hun land die zich plaatsten voor de CL. Oh...en de Corona crisis; jaren van schulden opbouwen, mooi financieel kunnen wegpoetsen met sponsor/fan/speler verkoop inkomsten. Dat gaat niet meer, dus moeten ze op zoek naar een nieuwe geld pot.

8 mei 2021 om 11:17

Ik had verwacht dat de Corona crisis een wake up call zou zijn voor veel clubs, maar het in stand houden door de overheden door middel van leningen en steunfondsen leert niemand het. Arsenal heeft een lening afgesloten van een extra 200 miljoen maar de lokale kapper krijgt niet eens een lening van 10.000. Terwijl die het sneller terug betaald dan een voetbalclub.

8 mei 2021 om 11:27

Je verwart Arsenal met Spurs.

8 mei 2021 om 11:35

Persoonlijk denk ik juist dat met minder geld een leuk team creëeren zorgt voor een leukere competitie, tevens worden hiermee talenten sneller ingezet waardoor je weer wat meer richting home grown spelers gaat, ik kan er in ieder geval niks mis mee zien dat alles weer wat normaliseert

8 mei 2021 om 12:13

@samcro, op 7 januari maakt Arsenal zelf bekend dat ze 120 miljoen pond bij moeten lenen https://www.arsenal.com/news/club-receive-bank-england-covid-loan

8 mei 2021 om 12:39

Wij kijken met ze allen naar het buitenland, omdat het daar natuurlijk om grotere bedrage gaat. Maar als ik kijk naar hoe PSV aan extra middelen wilt komen, hou ik mijn hart vast.

8 mei 2021 om 18:33

Want? Een hypotheek op een eigen bezit is niets mis mee, hoe denk je dat de meeste mensen aan een huis komen? Daarnaast houdt de Knvb de financiële huishouding van de Nederlandse clubs goed in de gaten.

8 mei 2021 om 11:14

Voetbal is gewoon kapot aan het gaan door belachelijke transfersommen, salarissen en zaakwaarnemers.. Laat de Fifa daar maar wat aan doen, het is toch van de zotte dat een Messi, Ronaldo onderhand 60 miljoen per jaar verdienen? Ik ben voor transfer en salaris limieten, als je max 10 miljoen per jaar kan verdienen ga je nog steeds niet dood van de honger

8 mei 2021 om 11:16

Kun je dat überhaupt tegenhouden? Ze verzinnen dan wel regelingen met bonussen of sponsorgeld dat het op die manier weer op de plek uitkomt waar het nu uitkomt.Dat wil zeker niet zeggen dat ik het met je eens ben, want geld en macht maakt heel veel kapot.

8 mei 2021 om 11:21

Nouja, we kunnen wel wat gaan verzinnen om de financien binnen de voetballerij onder controle te krijgen, maar dan pak je het niet bij de bron aan. Bovendien vinden de clubs en spelers dan wel weer een andere maas in de wet. Dit is gewoon het gevolg van een kapitalitische samenleving, we creëeren dit met ons eigen gedrag. Dat lijken veel mensen zich niet te beseffen. En om nu zo 1,2,3 van het kapitalisme af te stappen lijkt me ietwat drastisch.

8 mei 2021 om 11:39

Voetbal is kapot aan het gaan omdat clubs structureel op een te hoge voet leven en over lijken gaan om nog meer geld los te peuteren. Het is een eng wereldje geworden, verbloemd door de prachtige sport.

8 mei 2021 om 11:40

Zoals Che aan geeft, is dit een evolutie die niet te stoppen is. Dan ben ik zelfs blij dat de hoofdrolspelers -de voetballers dus- met het grote geld gaan lopen en en niet de achterbakse zaakwaarnemers en bestuursleden. Het is Messi, Mbappe en de Bruyne meer gegund dan Allardyce, Riola en Agnelli.

8 mei 2021 om 11:51

Ik dacht meer aan 150k per jaar. Kunnen ze mooi van wonen en een flinke auto rijden. Na de carrière alle tijd om om te scholen of iets anders te gaan doen.

8 mei 2021 om 12:06

Nja de Super League is ook een voorbeeld van een resultaat van een kapitalistische samenleving. Het eindresultaat van kapitalisme is een monopolie en 1 mondiale voetbalcompetitie met de beste (meest verdienende) voetbalclubs is een goed voorbeeld

8 mei 2021 om 12:12

Limieten opzich is geen slecht idee maar als een club een bepaald bedrag kan betalen zie ik het probleem niet. Ik zou eerder zeggen, regel het nog strikter dan het FFP, een club mag maximaal het bedrag uitgeven wat ze vorig jaar of bij wijze van spreken gemiddeld de afgelopen 2 jaar aan winst gemaakt hebben. Nooit meer uitgeven dan dat er binnenkomt. Het is juist mooi als een club met minimale middelen een keer hoog eindigt en met dezelfde selectie of hier en daar een jeugdspeler erbij, het wederom een seizoen probeert. En wordt er een keer geen CL gehaald? Helaas, geen/minder inkomsten, geen dure investeringen, dan maar aan de slag met de jeugd.

8 mei 2021 om 12:48

precies wat jij zegt, ze hebben deze nieuwe competitie met megalomane bedragen nodig om zich in het financieel uit de klauwen gelopen voetbal wereldje staande te kunnen houden. Deze drie clubs waarvan ik weet dat Real en Barca een heel grote schuldenlast hebben, van Juve weet ik het niet, en die misschien zonder die 300 miljoen elk jaar op de fles gaan. Nou zou het zonde voor de sport zijn maar misschien ook wel niet als die megalomane clubs, die die achterlijke transferbedragen en salarissen naar grote hoogte hebben opgestuwd, omvallen of een paar stappen terug moeten doen.

8 mei 2021 om 13:29

Helemaal mee eens. 10 miljoen is ook al teveel .... wat moet je ermee ... het zijn meestal niet de meest pientere jongens die voetballers dus het zijn klokkies, auto's en naar discotheek. Persoonlijk kan ik niet meer naar die jankende mietjes kijken. Ik hou van voetbal, Ik leef voetbal, maar 'de voetballer' anno 2021 vind ik weerzinwekkend. Stelletje snotneuzen die een het mooiste spelletje mogen spelen en daar ook nog voor betaald krijgen en vervolgens wekelijks er een potje van maken. Geld verpest alles. Inderdaad een salaris plafond instellen en verplichten dat er spelers uit de jeugd doorkomen. Zo een Man.city vind ik persoonlijk walgelijk om naar te kijken. Zo kan ik het ook, een miljard uitgeven en dan applaus krijgen voor 'een' prestatie?? In 100 jaar ken ik 1 talent dat door is gebroken (foden). Voetbal wordt minder en minder, authenticiteit verdwijnt, de zielen van de clubs verdampen. Haaland wilt een miljoen per week verdienen....sorry hoor, hoe goed ie ook mag wezen maar door deze houding vind ik hem per definitie al een K^T joch. Kan je ook niet maken t.o.v de supporters.

8 mei 2021 om 13:33

Wat is er mis met de salarissen? De fout die jij en velen maken is om te stellen dat het tegen een bal aan trappen niet zoveel waard is. Dat klopt, maar spelers worden niet betaald om hun vermogen tegen een bal aan te trappen, maar om hun marketingwaarde voor de club. Die wordt dan wel weer bepaald door hoe goed ze tegen een bal aan kunnen trappen. Maar iedereen kan tegen een bal aan trappen. Ik ook. Niet zo goed en dus is mijn marketingwaarde nul. Messi kan het wat beter, waardoor iedereen hem wil zien voetballen en niet mij. Dus zijn marketingwaarde is een stuk hoger. Gewoon logisch dat zijn salaris navenant is. En dat laatste is belangrijk. Navenant. Zolang de inkomsten de uitgaven dekken, verdient een voetballer niet teveel, ook niet als hij 100 miljoen verdient.

De clubs moeten gewoon naar een systeem waar er jaarlijks wordt afgerekend naar bepaalde regels. Je stelt bv het spelersbudget op 70% van de inkomsten. Na het jaar ga je kijken wat de inkomsten waren en dus het spelersbudget. In een coronajaar met nul inkomsten, verdienen de spelers samen 70% van nul. Zo komt geen enkele club in de problemen.

Verbied commissies voor zaakwaarnemers. Die zouden enkel door hun client betaald moeten worden.

Transfersommen is wat de gek er voor geeft.. Zorg voor krachtige financial fair play regels en als ze daar binnen vallen is het nog steeds de gek, maar wel verantwoord.

Afgeven op spelerssalarissen is zo makkelijk en zo ongefundeerd. De rotte appels zitten in het bestuur van de clubs die veel te grote risico's nemen met geld dat ze niet hebben.

8 mei 2021 om 13:42

Overigens allemaal leuk die salarycaps, maar een club draait nu eenmaal een bepaalde omzet door hun spelers. Als de spelers slechts een schijntje mogen verdienen van deze omzet, wat moet er dan gebeuren met het grote deel wat overblijft? Ik hoop toch niet dat de managers en zaakwaarnemers dat dan maar onderling moeten gaan verdelen? De voetballerij is juist een bedrijfstak waar de gene die het meeste geld genereert ook het meeste betaald wordt. Heel eerlijk volgens mij en ik zou willen dat het in andere bedrijfstakken ook zo was.

En prijskaartjes verlagen... Zolang de show uitverkocht is, er een wachtlijst is voor seizoenskaarten en de paytv de hoge tvgelden kan betalen dankzij hun abonnees, is de prijs niet te hoog. Iets met vraag en aanbod. Geen enkele bedrijfstak verlaagt hun prijzen als dat niet nodig is. Kapitalisme willen we en krijgen we dus.

8 mei 2021 om 11:16

Ik denk inderdaad het feit dat financieel wanbeleid gemixt met een crisis die niet was voorzien ervoor heeft gezorgd dat hun financiële middelen zijn uitgedroogd, of in ieder geval niet meer zo hoog waren als ze gewend waren. In plaats van dat op de natuurlijke manier op te lossen, en wellicht een kleine pas op de plaats te maken t.o.v. club die ook nu nog financieel gezond zijn, wilden ze dat buiten huidige competities oplossen. Overigens vind ik ze ergens wel gelijk hebben over de Uefa. Dat is zelf net zo'n malafide en ontranspirante partij, alleen was de opzet van de super league nog net even een tandje erger omdat de clubs zeker waren van deelname elk jaar.

8 mei 2021 om 11:44

Inderdaad Ducktaildo, heel veel clubs hebben boven hun stand geleefd en dit is (te)lang in mijn ogen gedoogd en goed gegaan. Nu ervaren ze de nadelen en moet de boel klaarblijkelijk op de schop. Nee, nu moeten juist de clubs omhoog komen die gezond beleid hebben gevoerd en wellicht wat minder succesvol waren. Er heerst in mijn ogen gewoon heel veel angst. Laat sommige opgeleide projectielen maar ten gronde gaan. Voetbal moet terug naar een gezonde basis.

8 mei 2021 om 11:48

Iedereen praat ook over dat eruit gooien kunnen ze niet maken maar dit is een mes in de rug/vreemdgaan ga maar door. Daarnaast is de uefa begonnen met ffp. Als ze de clubs niet kunnen bannen op de super league kunnen ze de clubs misschien eindelijk aanpakken op ffp. (Ook de psg city en andere Clubs natuurlijk)

8 mei 2021 om 12:32

Dat zal ik je vertellen. De onhoudbare situatie is een schuld van 600 miljoen opbouwen door eigen toedoen en daarna een speler een vijfjarig contract geven ter waarde van 60 miljoen plus nog een tekenbonus van 20 miljoen. Dit statement is van Real kant echt lachwekkend, hoe hypocriet kun je zijn.

8 mei 2021 om 12:40

Psv heeft momenteel in verhouding van de omzet een minstens even grote schuld door die “kapitaalinjectie”. Is dat dan ook erg?

8 mei 2021 om 12:43

Het is allemaal erg, maar dit statement komt toch niet namens Psv?

8 mei 2021 om 12:47

Wat heeft PSV hiermee te maken? Die hebben geen statement uitgebracht dat ze mee willen doen met de Super League

8 mei 2021 om 12:51

Neen, maar velen hebben nogal dubbele maatstaven. Jij dus duidelijk niet

8 mei 2021 om 12:52

is idd net zo vervelend of misschien wel dom. Zorg dat je je financiën op orde hebt. Want het gevaar voor PSV is dat zo meteen alle zaken verpand zijn en mocht er weer zwaar weer komen dat de buffers een beetje wegvallen. Ze hebben nog wel een aantal waardevolle spelers maar die kunnen ze niet allemaal zomaar verkopen. Ze willen toch ook een kampioenswaardig elftal hebben. Dus dit komende seizoen zie ik geen problemen voor PSV maar als ze volgend jaar niet nog een paar talenten of investeerders halen kan het de komende jaren wel iets minder worden. Tenzij ze de CL halen en een keer een goed resultaat neerzetten.

Ze voelen ze bui al hangen dus gaan ze smoesjes verzinnen over respect en dat soort ongein. Lekker 2 jaar geen Europees voetbal laten spelen. Kijken hoe ze met hangende pootjes terug komen bij de uefa.

8 mei 2021 om 11:38

Waarom? Ik snap dat sentimentele gedoe niet zo. Dus we gevende UEFA en FIFA nog meer ruimte om alles te laten zoals het is? Dan ook nog in staat om ben je het niet met ons eens dan gaan we je straffen principe? Ik was helemaal geen voorstander van deze nieuwe opzet maar ben wel voorstander van hervormingen in het voetbal. Maar laten we de mensen vooral straffen op het halve verhaal. Dat je al deals moet sluiten om de league de kop in te drukken stinkt. Deze bonden zijn verrot tot in de kern en niet in staat deze mooi sport te veranderen in een positieve manier. Er zijn zoveel makkelijke veranderingen door te voeren die de sport weer leuker maken en kansen bied buiten de top 10.

8 mei 2021 om 12:39

@thamike, De Uefa en de Fifa hebben helemaal niet de ruimte die jij ze toedicht. Alles wat de Uefa en de Fifa opleggen moet binnen de wet gebeuren. Dat houdt in dit geval in dat alles binnen de lokale en Europese wetten moet gebeuren. Dus als een rechter in Madrid bepaalt dat de SL stichtende clubs voorlopig niet aangepakt mogen worden, dan mag de Uefa in beroep, maar kan zolang dat gaande is geen straffen opleggen. Een ander goed voorbeeld is dat de Uefa lokale voetbalbonden verbood om de competitie vorig seizoen stop te zetten, maar alsnog bakzijl haalde toen o.m. de Nederlandse regering het doorgaan van de competitie verbood. Er zit derhalve een duidelijk grens aan de macht van de Uefa en de Fifa. PS: sporters en clubs hebben ook de Cas, het hof voor arbitrage voor sport, waar ze beroep aan kunnen tekenen voor de opgelegde straf. Het systeem is dus in tegenstelling wat jij schetst, vrij democratisch

8 mei 2021 om 12:58

ik heb eerder het idee dat in een hoger beroep de uitspraak van die rechtbank helemaal niet houdbaar is. Real en Barca hebben zichzelf aan de Uefa en de Fifa verbonden en de regels die daarbij gelden zijn, voor zover niet in strijd met de wet, bindend voor de clubs die deelnemen. Dus de Uefa kan ze niet meer straffen op het moment dat ze uit de uefa stappen maar besluiten ze erin te blijven zullen ze ook de eventuele straffen moeten accepteren. Het geval met het beeindigen van de competitie daar treft het de gezondheid en veiligheid van een l;and en daar gaan Uefa regels nooit overheen. Dus de macht van de Uefa stopt waar de plaatselijke wetten ermee in strijd zijn. Maar regels waaraan je je onderwerpt door lid te zijn van een bepaalde bond en uitkomend in hun competitie blijven toch echt wel staan.

8 mei 2021 om 14:59

Real en Barca hebben zichzelf helemaal niet verbonden aan de Uefa. Deze clubs zijn lid van de Rfef, de Spaanse voetbalbond, die op haar bond lid is van de Uefa. Dit is precies waarom men denkt een eigen league op te kunnen zetten zonder inmenging van de Uefa. " Maar regels waaraan je je onderwerpt door lid te zijn van een bepaalde bond en uitkomend in hun competitie blijven toch echt wel staan. " Deze regels gelden slechts zolang er zwijgend toegestemd wordt en zo niet, totdat ze wettelijk getoetst zijn. Bijvoorbeeld bij de Cas, iets wat regelmatig gebeurt wanneer clubs gestraft worden door de Uefa. Saillant detail, een van de regels is dat een club zich mag inschrijven voor de Europese toernooien wanneer er in de nationale competitie een ticket is verdiend. Het is dus geen verplichting om deel te nemen en van die regel wilden de founding fathers van de Super League gebruik gaan maken.

Als de Uefa ballen heeft, dan haalt hij deze 3 genoemde clubs; Real Madrid, Barcelona en Juventus gewoon uit de Champions League.

8 mei 2021 om 11:11

Op basis van een nog op te richten competitieformat?

8 mei 2021 om 11:13

Nee, op basis van de beweegredenen om het te doen. Het zichzelf boven landelijke competities zetten, boven interlands en nog belangrijker: boven de andere clubs die hun best doen zich ieder jaar te plaatsen voor de CL. Met maar 1 reden: geld. Want geld hebben die clubs niet meer door hun jarenlange wanbeleid (bv Barcelona die honderden miljoenen verlies draait op spelers kopen/verkopen) icm de Corona crisis.

8 mei 2021 om 11:16

Ja blijf jij bij je vriendin dan als die op date gaat met een andere jongen? Technisch gezien is ze nog niet verder gegaan maar de aanleiding tot vreemd gaan is er. Als er geen ophef was ontstaan waren ze door gegaan met dit plan. Om dit in de toekomst te voorkomen laat ze dan maar flink straffen denken ze wel 2x na voor ze overgaan tot een nieuwe idee.

8 mei 2021 om 11:18

Let op he: het was niet alleen de date, ze hadden het bed al gedeeld. Het ging er komen, vanaf ik meen 2024. Het was beklonken. Zij gingen het doen. Dit was geen idee meer. Dan heb je de situatie maar half gevolgd.

8 mei 2021 om 11:18

@kenno, en op basis van welk reglement gaat de Uefa die straf dan rechtvaardigen? Jij en @665 vergeten namelijk dat de Uefa niet zomaar leden kan beginnen straffen als daar geen juridische onderbouwing voor is.

8 mei 2021 om 11:20

@665 hele mooie vergelijking LOL ... Je hebt van die simps die zwichten en na sorry gehoord te hebben, naïef denken dat haar behoefte weg is. Gedrag spreekt 10x luider dan woorden, de 12 clubs waren mentaal al vreemd aan het gaan en hun statement en lang volhouden was het voorspel. En nu kap ik met deze analogie voordat ik een ban krijg wegens seksuele toespelingen ofzo LOL

8 mei 2021 om 11:24

@Lierse1997 eens met wat je stelt hoor. Hoe hierop te straffen is moeilijk, al dan niet onmogelijk. Mijn punten gaan erover dat ik het niet alleen een idee is, maar dat ze al in de fase van doorvoeren waren.

8 mei 2021 om 11:27

@kenno, uiteraard wilden ze het gewoon uitvoeren en was het geen concept. Maar dat telt niet als echt opgerichte competitie. En het lijkt me sterk dat het UEFA-reglement clausules heeft over nog op te richten competities en de daarbij horende straffen.

8 mei 2021 om 11:35

@lierse maar het telt wel als het ondermijnen van nationale bonden, UEFA en FIFA. Er zal vast ergens een regelement zijn die ze daarvoor kan straffen. Niet voor niets dat de andere clubs zo'n fors geldbedrag op tafel moeten leggen. Ken het UEFA wetboek niet uit mijn hoofd, maar er zal vast iets instaan over 'ondermijnen van beleid'. Interessante discussie is dan natuurlijk ook of de UEFA dan een voorbeeld is van goed beleid...

8 mei 2021 om 11:40

Er stond toch letterlijk dat de UEFA en FIFA deze league zou moeten erkennen? Dat is toch niet gebeurt? Ipv de Ego’s hoog te houden gaan we niet naar het signaal van veranderen luisteren maar proberen boven de wet te staan door zelf straffen uit te delen voor een format. Triest.

8 mei 2021 om 11:44

Ik ken ook niet alles van Europees recht. Maar als de UEFA alle clubs die een nieuw competitieformat bedenken, kan straffen dan neigt dat toch naar een monopolie.

8 mei 2021 om 12:59

idd, ze waren al zwanger maar de Uefa heeft een vroegtijdige abortus afgedwongen.

8 mei 2021 om 11:13

Prima. Dan doen we 2 seizoenen een tourtje over de wereld met de 3 ploegen. Dan harken we een veelvoud binnen. De Super League is volgens Europees recht opgericht. Dit zou voor de UEFA wel eens als het Bosman arrest kunnen eindigen. De clubs zijn geen lijfeigene van de UEFA. Competitie is een belangrijke pilaar van de EU.

8 mei 2021 om 11:18

Denk je echt dat de inkomsten en kijkers van barca tegen de nummer 1 uit Japan of iets dergelijks evenveel op gaat leveren als de inkomsten van de Champions League? Voor mijn gevoel kijkt er al niemand naar het WK voor clubs, wat tenminste nog ergens om gaat, laat staan wat vriendschappelijke potjes die allemaal met minimaal 5 doelpunten verschil worden gewonnen door barca.

8 mei 2021 om 11:21

Ik denk dat je hier gelijk in gaat krijgen. Europees recht zit anders in elkaar dan de regels van de UEFA en FIFA. Bij het Bosman arrest dachten ze ook dat ze in hun gelijk stonden maar het recht bepaalde anders.

8 mei 2021 om 11:30

Saai hoor, 10x Barca tegen Real in een seizoen (competitie en in het tourtje). Televisiegelden zullen maar een fractie zijn van de CL dan.

8 mei 2021 om 11:35

De inleiding was ironisch bedoeld. Het is net als de Brexit volgens mij. Het wordt nu even hoog gespeeld. De TAS zou een schorsing toch opheffen tot er uitsluitsel is.

8 mei 2021 om 11:37

Gaan jullie lekker 5 jaar touren, heerlijke potten zijn dat. 3 weken ben je daar ook wel klaar mee. Wel een zak met geld erbij..Die instelling staat symbool voor de rotte voetbalwereld en zeker bij de fanboys van real en barca

8 mei 2021 om 11:42

De nieuwe opzet van de CL wordt helaas ook weer een processie met vooral wedstrijden om niks. De clubs als boeman neerzetten kwam de UEFA goed uit. Niemand betwist de wild cards en de waardeloze opzet van de nieuwe CL.

8 mei 2021 om 11:50

Met Messi en Ronaldo kom je natuurlijk een aardig eind in de wereld. Uiteindelijk komt er wel verzoening maar we gaan de voeten van Ceferin natuurlijk niet kussen.

8 mei 2021 om 12:10

'competitie is een belangrijke pilaar van de Eu'. Hoe kan je die zin uit je toetsenbord krijgen en tegelijkertijd het opnemen voor deze clubs? Als er iets in z'n diepste wezen wel anti competitief is, is het de Super League wel waar even 99 procent van de clubs wordt uitgesloten van deelname.

8 mei 2021 om 12:18

Zo moeilijk is het niet. Er zou competitie ontstaan voor de UEFA CL. Het format van de competitie was nog niet eens definitief.

8 mei 2021 om 12:25

Er zit een enorm verschil met het Bosman arrest. Daar botste een Europese regel met een gangbare situatie in het voetbal. Nu sluiten deze clubs juist andere uit. Iedere landskampioen heeft theoretisch de kans om de CL te winnen, en de SL is iets exclusiefs. En dat de Real Madrid president naar een bevriende kantonrechter is gestapt is een wassen neus, een onafhankelijke rechter gaat een hele andere beslissing nemen. Als de uefa nu een forse (terechte!) straf gaat uitdelen dan moeten de betreffende clubs gewoon naar de Zwitserse rechter stappen. En ja Messi en Ronaldo hebben marketingwaarde maar die is flink op zijn retour. Heel veel jeugd is nu fan van PSG ipv Barcelona, de waan van de dag gaat snel.

8 mei 2021 om 12:53

Dat zijn allemaal aannames. De Super League is in Madrid opgericht. Bovendien onderschrijft Zwitserland het EU recht. Ik vermoed dat het niet zo ver gaat komen uiteindelijk.

8 mei 2021 om 13:02

neem aan dat je het CAS bedoeld?
Als dit gewoon de regels van de bond zijn kan het CAS er volgens mij niet zo veel aan doen. Tenzij het in strijd is met andere wetgeving.

8 mei 2021 om 14:41

Maar de bank heeft er toch ook al de stekker uitgetrokken? Die Super Liga gaat er gewoon niet komen, mede omdat de Premier League hun clubs aan banden heeft gelegd. Die kunnen dus nooit mee....

8 mei 2021 om 11:17

Nee, gelijke mate in mijn ogen. Dat is pas een signaal: alle 12 drie jaar bannen uit Europees voetbal. Precies tot aan de ingang van het nieuwe CL format (2024). Die Engelsen komen nu wel heel makkelijk weg terwijl zij voor 50% aanwezig waren. Sterker nog, ik zou de clubs die gevraagd waren en geweigerd hebben nog belonen ook: Dortmund, PSG en Bayern. De nationale bonden handelen ook zwak, gewoon puntaftrek van een symbolische 12 punten elk seizoen dat ze aanhouden SL club te zijn. Beetje slappe hap dit!

8 mei 2021 om 11:22

Veel plezier met wedstrijden tussen As Roma tegen Panathinaikos of Ajax tegen Southampton. Je schat toch zelf ook wel in dat de kijkers hard daalt en het geld uit eindelijk leidt tot ongenoegen van iedere club?

8 mei 2021 om 11:35

Je realiseert je toch wel dat als andere clubs de CL gaan winnen, die clubs dan ook veel meer geld gaan krijgen, dus betere spelers kunnen kopen, mooiere wedstrijden kunnen spelen, etc?

8 mei 2021 om 11:45

Natuurlijk niet. De kijkers daalt al jaren en zal als de grote clubs eruit stappen dalen naar niveau europa league. Minder kijkers is minder sponsors en minder geld wat zorgt voor minder geld verdeling.

8 mei 2021 om 11:54

@SergioRamosHM verbaast me niks dat een Real fan hierop tegen is. Genoeg andere toppers die meedoen hoor : PSG Lyon Bayern Dortmund Leipzig Roma Porto en zo kan ik nog wel even doorgaan. Je doet alsof Volendam, Malaga, HSV en Burnley nu de CL ingaan. Zo'n ingreep helpt indirect de in de steek gelaten clubs. Zij hebben grotere kans om verdere te raken (cash grab) Ajax zou zomaar halve finale kunnen halen en een Benfica kwart finale ofzo en een Dortmund de finale ... Het gaat om het vertoonde spel en de charmes daarvan en niet om de namen. Comprende?

8 mei 2021 om 12:29

Persoonlijk kijk ik liever naar pak hem beet PSV - Southampton dan een classico die 6x per jaar wordt gespeeld. Laat die grote clubs maar lekker weggaan. Staat er vanzelf een nieuwe Europese top op. Eindelijk weer een spannende CL

8 mei 2021 om 13:18

"je doet alsof Volendam, Malaga, HSV en Burnley nu de CL ingaan" ... Nee, die zullen er nooit inkomen, daar zorgt de hier verheerlijkte Uefa wel voor. Die houden het voetbal en dan met name dit soort clubs in een wurggreep met geen mogelijkheid om zich vooruit te ontwikkelen. Maar daar hoor je niemand over op dit forum. Wel raar. Slecht wat de 12 nu deden (dat is het in grote lijnen ook) en ze moeten uit de CL en EL worden verbannen en miljardenboetes krijgen, maar iedereen vindt het prima wat Uefa doet. Al jaren. Heel raar.

8 mei 2021 om 11:17

En lekker met z’n drieën een eigen competitie laten voetballen

8 mei 2021 om 11:20

Waarom eigenlijk dan niet die overige 9 clubs dan ook nog? Ik vind die minstens even fout, de excuses en fout inzien kwam namelijk wat laat. Zou de cl ook gelijk een stuk leuker maken.

8 mei 2021 om 11:20

Je wilt te graag dat Ajax verder komt in de CL. De Uefa heeft de ballen niet omdat het juridisch niet kan. Op grond waarvan moeten ze eruit? De clubs hebben daar al gelijk in gekregen van de rechtbank, denk je werkelijk dat Perez daar niet over nadenkt?

8 mei 2021 om 11:24

@Sergio dat was wel een madrileense rechtbank die naar mijn idee niets te vertellen heeft over de europese toernooien wat door een Zwitserse organisatie worden georganiseerd. Voor de spaanse competitie zouden ze wel wat kunnen doen CL valt buiten het recht van een spaanse rechter voor zover ik weet.

8 mei 2021 om 11:37

@Sergio, en jij wilt te graag dat Real Madrid nog meer geld krijgt. Dat een Madrileense rechtbank iets heeft bepaald, betekent niet dat het ook rechtsgeldig is. Ik weet uit mijn hoofd niet onder welke rechtbank deze kwestie valt, maar weet met vrij grote zekerheid dat het niet zal vallen onder een plaatselijke rechtbank.

8 mei 2021 om 11:43

Jij denkt dat Perez niet onderzoekt wat kan in welke scenario dan ook? Die man is schatrijk omdat hij weet hoe het in de wereld het eraan toe gaat en sluit scenario’s zoals de Uefa voor ogen heeft uit. Denk jij dat zij het risico nemen om financieel uitgesloten te kunnen worden? Perez is niet gek.

8 mei 2021 om 11:57

@sergioramoshm Gezien de wijze waarop hij de Super League naar buiten heeft gebracht en hoe snel het van ellende in elkaar donderde is er toch wel iets mis gegaan bij het bedenken van de scenario's door Perez. Gezien de amateuristische wijze waarop alles is gepresenteerd was meneer Perez toch best wel wereldvreemd en gek als hij dacht met deze werkwijze zo'n Super League op poten te zetten.

8 mei 2021 om 12:08

@MasterDHet zaadje was wel geplant. Was het niet de Uefa die nog geen week later na de aankondiging van de SL meer geld beschikbaar stelde voor toekomstige CL wedstrijden? De clubs zijn niet heilig, maar dat mensen de Uefa zo het hand boven het hoofd houden man man. Wat een schapen kudde.

8 mei 2021 om 12:50

@sergioRamos "dat Perez niet onderzoekt wat kan" En jij denkt dat Uefa niet ook door leger advocaten alles heeft laten uitzoeken? Ik ben ook RM liefhebber maar dat moet ons niet weerhouden om rechtvaardig te zijn. Perez heeft super goede dingen gedaan, maar op dit dossier geblunderd en blijft als een zure oude bok blunderen. De interviews waren genant en walgelijk. Gedoeg zich als een klein verwend kind net zijn we kunnen anders geen Haaland en Mbappe kopen...

8 mei 2021 om 12:58

Ik denk inderdaad niet dat de Uefa dit kan maken en dat het vooral grootspraak is. Ondertussen zijn ze al overgegaan tot 1,5 miljard extra voor de clubs dus wat dat betreft heeft Perez al winst geboekt qua financiën voor de clubs. Qua reputatie wat gedaald maar dat win je wel weer terug.

8 mei 2021 om 12:23

Met ballen kom je er niet. Als ze gerechtelijk nog een been vinden om op te staan... Misschien. Tot dan mag je niet iemand straffen omdat ze een idee hebben en daarmee geen regels of wetten overtreden. Zo ongelooflijk hypocriet trouwens, mensen als jij. Oh wee als iemand jouw vrijheid beperkt, toch? Hoe zou jij reageren als je heel bewust weet dat je wettelijk gezien niets verkeerd doet maar een bepaalde instantie of persoon zou er alles aan doen om jouw leven zuur te maken omdat jouw idee in strijd is met hun idealen of omdat zij erbij te verliezen hebben? Dat is machtsmisbruik. Dan zou je nog al eens janken bij de rechter stel ik me voor?

en het gaat maar door . hoop dat het er nooit gaat komen . zoals het nu gaat is het toch prima .

Barca, Real en Juve hebben wat mij betreft een toontje lager te zingen. Ga eerst maar eens zelf bezuinigen met je onhoudbare situatie. Eventjes een Alaba binnen halen met een salaris alsof er niets aan de hand is in de wereld, compleet gestoord.

8 mei 2021 om 11:14

Eens, echter is de UEFA zelf zo hypocriet als maar wat. Alles voor eerlijke verdeling terwijl ze zelf bizar veel winst maken en de top Europese competities alleen inrichten voor de toplanden. Ik ben voorstander van een hervorming, maar beide voorstellen heb ik helemaal niets mee.

8 mei 2021 om 11:27

@Consy Dit is wel heel makkelijk praten zeg...

8 mei 2021 om 11:45

Omdat Consy gewoon gelijk heeft. Als je structureel meer uitgeeft dan er binnenkomt, dan geef je dus gewoon teveel uit. En moet je wat aan je uitgavenpatroon doen.

8 mei 2021 om 12:12

@Heuvel1974 Dan heeft Consy geen gelijk. Real draait namelijk structureel zwarte cijfertjes, en heeft ook over afgelopen jaar geen verlies gedraait.

8 mei 2021 om 12:19

Waarom dan zeiken dat het "niet houdbaar is". Alleen maar omdat ze anders geen Mbappe kunnen binnen halen, zum kotzen.

8 mei 2021 om 12:24

Een Alaba binnenhalen zonder een salaris had ik uitstekend gevonden maar lijkt me niet heel realistisch?

Ach Hou Toch op met dit soort bullshit. We doen het voor de fans, we zijn in crisis en het is goed voor de hele voetbalwereld. bla bla. Het enige wat ze wilden was geld voor zichzelf. Lekker een kleine competitie met alleen de clubs die uitgenodigd zijn en verder nog een paar clubs die bij gratie een keer mee mogen doen. De clubs zijn gewoon dik terecht teruggefloten door die fans waar ze het over hebben.

Ik ben opzich niet tegen veranderingen in het huidige voetbal, en ook niet tegen een zogeheten Super League, maar wel met een promotie/degradatie plan, zodat de clubs die daar spelen ook kunnen degraderen, en dat clubs zoals Ajax, Leipzig ook kunnen deelenemen en daar an profiteren

8 mei 2021 om 11:30

Dat was de grote blunder. De 3 clubs hebben automatische kwalificatie ook helemaal niet nodig.

Ohnee, je kunt eens een paar dure spelers niet kopen... Dat is toch wel het uitermate einde van de sport natuurlijk! Doe normaal stelletje geldwolven 🙄

Ik lees wel erg vaak: 'financieel'. Dat de fans massaal in opstand kwamen wordt niet eens echt vernoemd.

8 mei 2021 om 11:17

Dat het alleen de Europese (en dan voornamelijk de Engelse) fans waren die in opstand kwamen, wordt ook niet al te vaak vernoemd.

8 mei 2021 om 11:22

Ik zag ook een heleboel Amerikaanse fans die het absoluut niet eens waren met de Super League. Wel logisch dat het vooral de Europese fans waren die protesteerden tegen de Super League, aangezien het ook betrekking had op de Europese competities. Als er een aantal Zuid-Amerikaanse clubs besloten buiten de copa libertadores een eigen competitie te maken, zouden de fans daar ook in opstand komen, en zou het ons in Europa weer minder uitmaken. Men protesteert over het algemeen tegen dat wat betrekking op hunzelf heeft, zo ook bij de Super League.

8 mei 2021 om 11:28

Het is logisch, maar het is ook logisch dat die niet-Europese fans zich niet minder fan voelen dan de Europeanen. Zo neem ik aan dat jij je ook niet minder fan van Tottenham voelt dan een Engelse Spurs-fan?

8 mei 2021 om 11:35

Precies wat Spursfan zegt. Met een Super League kiezen de clubs voor de fans buiten Europa, want die zijn fan van een United of Barcelona door hun successen. Dus die vinden het natuurlijk prachtig om alleen maar topteams tegen elkaar te zien spelen. Veel Europese fans, de echte fans zijn fan van United, omdat opa hun ooit meenam naar Old Trafford. dat zijn de fans die de club steunen. Door dik en dun. Die snappen de geschiedenis van de club. Die willen naar het stadion voor een gezellige middag.

Ben net voor Covid nog in het Camp Nou geweest. Erg dode sfeer. Ook door het hoge aantal toeristen in het stadion (waar ik er natuurlijk ook een van was haha). Moet je dat willen als club zijne?

8 mei 2021 om 11:36

Wellicht dat ze zich minder fan voelen, maar als Messi bij Barca stopt en Barca zou voor 2 jaar uitgelsoten worden van Europees voetbal en in een negatieve spiraal terecht komen en een aantal keer 4de of 5de worden in La Liga. Hoeveel van die fans uit de EU blijven over denk je?

8 mei 2021 om 11:41

En waarom is de helft van de leden hier van fan van buitenlandse topclubs? Omdat ze gewoon uiterst succesvol zijn natuurlijk. Ik ken hier namelijk geen enkele fan van Fulham. En waarom ben jij fan van jouw favoriete club? Dat zal ook wel niets met succes te maken hebben zeker. We zijn allemaal gewoon stuk voor stuk successupporters. En waarom zou Barcelona meer moeten inzitten met zijn fans in Duitsland dan met zijn fans in Brazilië of China?

8 mei 2021 om 11:48

@Lierse, heb je helemaal gelijk in, echter is het grootste deel fans van een club over het algemeen fans die in de buurt leven. Heel veel mensen op dit forum zijn fan van een internationale club, maar dragen ook hun lokale club een warm hart toe. Zo kijk ik zelf ook elke wedstrijd van AZ. In Zuid-Amerika zullen de meeste mensen fan zijn van boca juniors of river plate of iets dergelijks, en kijken ze, als de tijd het toelaat, ook de wedstrijden van hun favoriete Europese clubs. Ik voel me inderdaad niet minder fan van de spurs dan een Engelse fan, maar de spurs profiteren wel meer van de Engelse fans.

8 mei 2021 om 11:57

Maar zelfs die 'regionale' fans. Het is wat persoonlijk maar woon je dan ook echt in Alkmaar of in één van de omliggende (of zelfs verder liggende) gemeenten? Veel fans komen namelijk gewoon uit de regio en die zijn dan fan van een club omdat die succesvol is. Want ja is iemand uit Arnem die supporter is van Ajax of PSV echt zo anders dan iemand uit Colombia die fan is van Psg?

We kijken nogal vanuit Europees perspectief naar de zaken. En persoonlijk vind ik dat er geen enkel verschil is tussen een Nederlandse of een Cambodjaanse Barcelona-supporter. Spanjaarden of Catalanen zelf zijn natuurlijk een andere zaak.

8 mei 2021 om 12:01

@lierse ik kan zeggen dat ik 2 clubs support: PSV en Gladbach. Beide support ik omdat ze op minder dan 30 minuten rijden liggen van waar ik woon en ik vroeger als kleine jongen mee ben genomen naar het stadion. In die tijd heeft PSV veel succes gekend (periode Hiddenk en Cocu), maar ook erg zwakke jaren. Gladbach hetzelfde. Die zaten op een gegeven moment zelfs in de 2. Bundesliga.

En ja, ik kijk ook de Classico of de topwedstrijden in Engeland. Maar ik zou nooit willen dat er iets aan die competities wordt aangepast, wat de mensen die naar de stadions gaan zou schaden.

Ik heb ook een hele tijd in Australië gewoond. Elk weekend midden in de nacht met een groep vrienden Europees voetbal kijken. Schitterend. Zou echt niet willen dat die wedstrijden verplaatst worden voor fans aan de andere kant van de wereld, ook niet toen ik zelf in die situatie zat.

8 mei 2021 om 12:21

Barcelona is een familieclub. Daar gaan opa en oma met de kleinkinderen naar het voetbal. Seizoenskaarten blijven eeuwig in een familie. Als je veel lawaai wilt moet je er niet heen. Dan kun je beter naar Sevilla gaan bijvoorbeeld. Op CL avonden is het een ander verhaal.

8 mei 2021 om 12:33

Dit is ook bewezen onzin. The Guardian liet de week van de aankondiging van de SL een poll doen onder fans uit India (een giga fanbase voor Engelse clubs) en 86 procent was tegen de Super League. Indiase fans schreven dat juist de nationale charme ook voor hun een reden was om hun club te steunen. De fallacy dat wereldwijde fans zitten te wachten op een verdere globalisering van wedstrijden zelf is hardnekkig.

8 mei 2021 om 12:43

Tja Polls, wat was het aantal mensen dat geïnterviewd werd en uit welke doelgroep kwamen ze? Waren ze daarnaast ook een representatieve weergave van de Indiase samenleving? Waren het echt inwoners van India of Indiërs in Engeland. Of hebben ze gewoon 1000 Indiërs die lid waren van een fanclub een vragenlijstje gestuurd?

8 mei 2021 om 17:20

@lierse, ik woon in Haarlem en ben geboren in Alkmaar, waar ik ook familie heb wonen. Ik vind dat een fan uit Colombia van de spurs net zoveel fan is als ik ben. Als er echter een Colombiaan fan is van AZ ben ik voor de club, ondanks dat we in principe evenveel fan zijn, interessanter als fan, omdat ik regelmatig het stadion bezoek en misschien sneller een shirtje koop dan de colombiaanse fan. Zo is een fan van ajax uit Arnhem belangrijker voor ajax dan een fan van psg uit Colombia is voor psg. We zijn in principe allemaal evenveel fan van de clubs die we een warm hart toedragen, maar voor de clubs zijn we niks meer dan consumenten die de clubs geld opleveren, en dan heb je liever iemand die in de buurt woont als consument dan iemand die ver weg ( lees: zo ver dat die persoon geen wedstrijd bij zal wonen)woont.

Als de uefa volgens de wet geen boete kunnen geven, verzinnen ze toch gewoon een omweg net zoals PSG toen deed met de transfer van Neymar? Als ze geen boete van x miljoen willen betalen, moeten ze x miljoen betalen om mee te doen aan de competities oid. De voorzitters van de desbetreffende clubs zouden beter moeten weten. Uiteindelijk is deelname aan de Europese competities van levensbelang voor deze clubs, omdat ze zonder die inkomsten nooit lang aan de top kunnen blijven, of zelfs kunnen bestaan.

Alhoewel ik de UEFA en ook FIFA opzeker nergens okselfris vind...kunnen we er wel vanuit gaan dat we deze clubs volgend jaar sowieso niet in de CL zien. Die bestuursvoorzitters mogen dan wel permanente bewaking aan gaan vragen met al die Ultra's. Oliedom dit...

Onhoudbare situatie die door ongezond beleid door de clubs zelf is gecreëerd. Ga gezond beleid voeren. Niet meer uitgeven dan er in kas is laat je niet helemaal gek maken door zaakwaarnemers. Kan je de gewenste speler niet halen omdat dat financieel niet haalbaar is haal hem dan niet en kijk verder. Deze clubs zijn de realiteit volledig uit het oog verloren. Elk ander bedrijf was jaren geleden al failliet verklaard met deze financiële huishouding.

Denk dat de fans duidelijk hebben laten merken niet op de SL te zitten wachten. Dus voor de fans hoeft het niet en gaat het alleen maar om eigen kas te spekken.

Haha, tegenwoordig is er ook altijd wel ergens ‘een rechtbank’ te vinden die er een andere draai aangeeft.

Wat een verraders zeg, die 9 clubs! Smerig. Daar wil je toch niet meer mee in een zelfe competitie? Uefa is éen en al een corrupte, criminele organisatie, verleden heeft dat bewezen. Zonder deze clubs (SL) zou het einde beteken voor uefa. Groot geworden door clubs als AC Milaan, Barca, RM, Juve, Bayern, Liverpool etccc en niet andersom. Gewoon aansluiten bij Copa Libertadores: Portugaal, Spanje en Italië......

8 mei 2021 om 11:25

Als die clubs meedoen aan de copa libertadores krijg je de eerste paar jaar een hele saaie competitie waar je van tevoren al weet wie de laatste 4 clubs gaan zijn, en kan je er donder op zeggen dat de competitie daarna een stuk spannender gaat worden omdat alle topvoetballer niet meer te betalen zijn voor die clubs en ook geen zin hebben tegen de nummer 2 van Bolivia te spelen in Zuid-Amerika.

Misschien een idee dat Barcelona eerst iets doet aan hun schuld van 1,1 miljard voordat ze over een Super League nadenken? Ja ik snap wel waarom ze mee willen doen omdat ze daar meer geld kunnen verdienen om enigszins de schulden weg te poetsen. Laat de gezonde clubs maar meedoen aan zo'n league die een gezond beleid hebben gevoerd en dan de rest waaronder Barca mag opnieuw beginnen onderaan.

Ik vind het zo triest dat die clubs maar blijven doen alsof ze het voor het voetbal doen. Ze blazen juist iedere nationale competitie op. Hoe zie je het voor je als 6 clubs uit Engeland naar de Superleague gaan? Cl bestaat dan niet meer. Europa league is juist ook alleen maar interessant als zoals nu man utd ofzo een keer meedoet. Dus waar speelt de rest dan voor? Stel je bent leicester ofzo. Het maakt geen reet uit of je 2de, 5de, 10e of 14e wordt. Je komt toch nooit in de superleague. Het maakt niks uit als je boven Arsenal of Tottenham eindigt want die gaan toch naar de Superleague. Alle spanning uit de competitie weg. Het is goed dat de Engelse clubs niet meer meedoen maar echt super triest dat deze 3 clubs maar door blijven gaan met doen alsof ze het voetbal willen redden.

8 mei 2021 om 12:03

Hoezo maakt het voor Leicester niet uit of je boven of onder Arsenal of Tottenham eindigt? het is toch een voetbalclub, die altijd zo hoog mogelijk wil eindigen? Daarnaast krijgen ze op basis van de ranglijst ook geld van de Fa.
Daarnaast is het niet dat met de (hypothetische) komst van een Super League, de Champions League en Europa league verdwijnen. Daar plaatst Leicester zich op basis van de ranglijst gewoon voor. Het enige is dat op termijn de Eufa toernooien minder lucratief zijn zonder de grote superleague clubs.

Maar spelers en zaakwaarnemers, met al hun belachelijke salariseisen, hebben er al lang voor gezorgd dat het voetbal kapot is. Hoge transfersommen en rijke sjeiks (anders dan de Glazers en de Kroepe's )zijn prima, want die zorgen ervoor dat er geld in het voetbal komt en het van bovenaf naar beneden druppelt. Helaas zorgen spelerssalarissen en zaakwaarnemers commissies ervoor dat er geld uit het voetbal gaat. Goed voor de autodealers, maar minder voor de kleinere clubs

Haha wat triest. Financiële stabiliteit: *niet meer uitgeven dan je hebt. Kijk eens hoe ze dat in München doen, t is echt geen hogere wiskunde

8 mei 2021 om 12:04

Uiteindelijk baseren de clubs niet op wat ze hebben, maar op wat ze uit kunnen geven. Een beetje de manier waarop iedere Nederlander een huis koopt

10 mei 2021 om 08:59

misschien wel, maar als ik een tijdje zonder inkomsten zit, kan ik mijn hypotheek nog rustig betalen.
m.a.w. ik leef niet op het financiële randje, die spaanse clubs duidelijk wel

8 mei 2021 om 12:10

Munchen is voor 49% in handen van grote bedrijven.

8 mei 2021 om 15:52

Inderdaad. Volgens mij willen ze daar zelfs alleen de 10 grootste bedrijven van Duitsland als sponsor. Maar eerlijk is eerlijk, ze hebben het daar wel volledig op eigen kracht opgebouwd. Hamburg bijvoorbeeld is een grotere stad maar krijgt het niet voor elkaar.

Lachwekkend statement. Het enige onhoudbare is dat die zogenaamde founding clubs en in dit geval Barca, Real en Juve geld uitgeven wat ze niet hebben. Op een gegeven moment kun je het zelfs met creatief boekhouden niet meer rechtbreien en daarom is het onhoudbaar en moet alles op de schop. Dat heeft helaas voor deze clubs niet direct iets met de Uefa te maken. Sterker nog, de Uefa beschermd dit soort clubs juist door ze nooit aan te pakken via FFP en door voor de landen waarin dit soort clubs spelen steeds meer CL-plaatsen te bieden. Maar ja dan moet je wel iets presteren in eigen land en daar hadden de clubs van de Super League geen zin in. Dat noem je dan 'financiele stabiliteit'. Alsof de Europese inkomsten niet stabiel waren de laatste seizoenen voor Real, Barca en Juventus. Dat waren ze wel, het is alleen niet genoeg voor ze. Men aast vooral op de maffiapositie die de Uefa nu inneemt en dat ze dan zelf de hoogste baas van de maffia kunnen spelen. Dat zetten ze dan weg onder de noemer 'solidariteit' en het klootjesvolk (de andere clubs) scheep je dan af met een solidariteitsbijdrage die zogenaamd 5 miljoen hoger is dan wat de maffia van de Uefa biedt. Alsof je de zogenaamde problemen van het Europees voetbal oplost met wat schamele extra miljoenen voor clubs die men bij Barca, Real en Juventus totaal niet serieus neemt.

Dit kon je verwachten... iedereen probeert zijn straatjes achteraf op een mooie manier schoon te vegen. Bij mijn weten bestaat voetbal juist door de charme van het managen en bedrijven van profvoetbal door iets uit te bouwen als je succes hebt, maar ook in te moeten krimpen als je tegenvallende resultaten hebt. Niemand heeft ‘recht’ op vaste hoge inkomsten door te denken dat je een show voor de supporters wil gaan organiseren. Juist een Grasshoppers die Barca in de CL 4-0 van de mat tikt, dát is het mooie van voetbal en dat behoort tot de mogelijkheden als je het voetbal niet gaat verzieken zoals deze clubs proberen te doen. Net zoals het bekertoernooi bij ons... dát is de charme... iedereen gelijke kansen vooraf. Dan bepalen wij wel of het leuk is of niet. Allemaal topwedstrijden is net als elke dag biefstuk....

Vooral Real Madrid en Barcelona moeten echt eens aangepakt worden. Al decennia hebben ze financieel wanbeleid gevoerd en veel te veel geld uitgegeven en nu ligt het ineens aan een gebrek aan inkomsten... De hele voetbalwereld moet kapot voor hun megalomane, puur door geld gedreven project. Je betaalt Messi een half miljard voor vier jaar en je koopt Griezmann, Dembele, Coutinho en Frenkie de Jong voor samen ongeveer een half miljard. En dan durf je woorden als "financiële stabiliteit" en "financiële duurzaamheid" in de mond te nemen?

8 mei 2021 om 11:41

Ik vind dat Juventus ook wel stevig mag worden aangepakt. Het jaar dat Ronaldo werd gehaald, was ook het jaar dat de werknemers van Fiat fors salaris moesten inleveren. Dat noem ik ook wanbeleid.

8 mei 2021 om 15:55

Die gaan straks via via (fiat) een greep doen in het Europese coronaherstelfonds. En wij staan erbij en kijken ernaar.

Financieel duurzaam en financiële stabiliteit... Hoe valt dit te rijmen met de exceptionele salarissen en transfersommen die ze betalen? Tijd voor een goede spiegel...

8 mei 2021 om 11:33

Is dat zo? Ajax geeft de laatste jaren ook exceptioneel meer uit en zal dat de komende jaren blijven proberen te doen. Ajax kan dat makkelijk doen door Champions League-voetbal en uitgaande transfers. De echte top, zijnde Real Madrid en Barcelona, kan dat echter niet meer omdat er naar hun mening blijkbaar niet veel meer rek in het huidige format zit. Nu ja dan bedenk je een nieuw format waar veel rek in zit.

Uiteindelijk doen die clubs gewoon hetzelfde als alle clubs in de wereld, alleen op een wat grotere schaal. Dus ik kan snappen dat er mensen iets tegen het concept hebben, dat is namelijk ook gewoon niet goed en egoïstisch, maar dat ze doen alsof die founding fathers ordinaire geldwolven zijn, vind ik wat vreemd. En natuurlijk zijn ze dat, maar dat is elke voetbalclub zowat.

8 mei 2021 om 12:44

Lierse, dus met andere woorden, het gaat om eigenbelang en de voetbalfans zijn allemaal hypocriet. Voetbal is van de fans, maar de tickets zijn onbetaalbaar. Ja hoor, “van de fans”. Ik word echt moe van de mensen die beweren dat de 3 founding clubs bestraft moeten worden. Op basis waarvan? Uefa is gewoon een monopolie.Volgende stap is: overname van clubs die nog in handen zijn van de socios, overgenomen door sjeiks en magnaten.

8 mei 2021 om 11:33

Er zouden additionele controles worden ingevoerd. De UEFA heeft bij PSG en City de FFP regels niet gehandhaafd. We zien het resultaat. Een walkover in de PL en 3 olieclubs in de halve finales van de CL.

Blijf lekker met een enorm bord voor de kop in de slachtofferrol zitten. Zolang men een Madrileense rechter als autoriteit gaat aanhalen om het gelijk te krijgen over een organisatie waarin Real Madrid het voortouw heeft genomen, dan valt er natuurlijk vrij weinig serieus te nemen. Real Madrid, Juventus en Barcelona staan klaarblijkelijk nog steeds achter het idee om de rest van Europa en de klassieke topclubs uit te sluiten, dan sluit je als Uefa toch probleemloos die Superarrogante clubs die een miljard schuld hebben door jarenlang boven de stand te hebben geleefd uit? Waarom denk je dat een Real Madrid en Barcelona wel in de problemen zijn gekomen en dat een Ajax en PSV relatief gemakkelijk door deze enorme Coronatijd heen komen? Misschien mogen ze eens een voorbeeld aan Ajax en PSV nemen. Onze clubs zijn in beleid en filosofie vele malen groter dan Barcelona en Madrid. Die laatste ben ik liever kwijt dan rijk, laat ze maar verrotten.

Mooi dat ze blijven strijden tegen het corrupte Uefa dat alleenrecht wilt behouden. Organisatie is totaal niet transparant en wilt steeds meer geld voor zichzelf houden wat blijkt uit het geld wat er verdeeld zou worden. Plots is er na deze start ineens wel 1,5 miljard beschikbaar(??). De opzet van de founders hadden het andere moeten aanpakken maar de aanzet tot lijkt mij logisch. Zij zien steeds meer mensen afhaken omdat voetbal steeds minder aantrekkelijk is vanwege de vele saaie wedstrijden.

8 mei 2021 om 11:59

De vele saaie wedstrijden omdat 't altijd dezelfde clubs die met miljarden schuld de rest blijven leegkopen en er een totale scheefgroei is ontstaan. Laat die qua beleid verrotte clubs zich inderdaad afscheiden in een competitie waar geen verassingen kunnen ontstaan. Ik denk dat de supporter juist dan afhaakt, theaterpubliek blijft over.

8 mei 2021 om 13:15

Nee de saaie wedstrijden omdat er meer clubs bijkomen en nu de opzet met nog 4 extra bijkomen terwijl er minder geld wordt verdiend. Ik zit op de bank te kijken naar de wedstrijden vanaf de kwartfinale, daarvoor kijk ik alleen mijn favoriete club(s). Voor een Cluj, Panathinaikos, Steau of Luzern zit ik niet te wachten. Schreefgroei is er nu juist en dat willen ze tegengaan door ook geld voor de andere clubs beschikbaar te stellen. De stap van Ajax nu naar de top is onmogelijk, dan maakt het het juist makkelijk. Publiek zal juist toestromen als je affiches ziet zoals in de super league. Kijk naar de ambiance bij de oefenwedstrijden begin van het seizoen in Amerika. Dat is groots en zal dan als het voor het echt is nog groter zijn.

8 mei 2021 om 15:58

Vergeet niet dat Real tussen 1966 en 1998 zelf ook 32 jaar lang weinig klaarspeelde in de EC1 hè ;-)

Vond SL echt niet zo'n absurd idee, behoudens dat clubs niet konden degraderen en promoveren. Anders had het van mij sws mogen komen, gezien het een organisatie is wat vanuit clubs komt ipv monopolist UEFA.

8 mei 2021 om 12:03

Het zijn op hun manier gewoon oefenwedstrijden zonder enige vorm van spanning. Daar zitten wij als fans niet op te wachten

Vond de SL wel een absurd idee. De motivatie van Perez was als volgt; als dit niet doorgaat kunnen wij Haaland en Mbappe niet kopen en niet voldoen aan hun bizarre transfersommen en eisen. Het is omgekeerde wereld. Mensen als Perez houden die idiote markt in stand en met een SL zijn ze jaarlijks zeker van een soort CL premie en kunnen ze hier dus mee doorgaan.

8 mei 2021 om 12:02

Zij vullen voor ons in wat wij willen zien. Laat die mbappe en Haaland lekker zitten en ga met andere spelers de CL winnen. Hij met z’n galactico’s elke keer.

8 mei 2021 om 16:00

Vermoed dat de kosten van het vernieuwde Bernabeu ook de pan uitrijzen. En Barca wil ook nog gaan verbouwen...

De onhoudbare situatie is dat deze 3 clubs op omvallen staan zonder Super League. Ze hebben te lang boven hun stand geleefd. En op deze manieren schuiven ze dit in de schoenen van UEFA en FIFA. Ik hoop dat ze omvallen en een doorstart maken op een lager niveau. En tuurlijk de UEFA en FIFA is ook geen zuivere koek. Maar deze clubs staan de plank mis.

8 mei 2021 om 16:02

Wat dat betreft hebben de Italianen wel ballen. Clubs als Juve, Milan, Napoli en Parma werden daar gewoon naar de Serie B of C gezet.

Wat denken die clubs nou? Dat de fans zitten te wachten op elk jaar steeds diezelfde topclubs die tegen elkaar spelen? We ergeren ons nu al dood in de CL als weer voor de zoveelste keer dezelfde clubs bij de laatste 4 zitten. Ze moeten stoppen met het invullen van wat wij willen. Ik hoef geen oefenwedstrijdjes te zien tussen Barcelona en Juventus. Daar zit geen spanning in.

8 mei 2021 om 12:10

Spreek voor jezelf Soccerfan_1, met die redenatie moet je ook een bloedhekel hebben aan nationale competities waarbij Ajax (of insert iedere andere club) het rondje om de kerk maakt, met het enige verschil dat je het ene jaar tegen Emmen speelt, en het andere tegen Cambuur. Boeiend!!!
Ik zie graag ieder jaar de topclubs tegen elkaar spelen, op dezelfde manier als ik ook kan genieten van de topwedstrijden in de premier league of primera division.
En dat je met 20 teams in een superleague zit, wil ook niet zeggen dat je altijd dezeflde wedstrijden zien. Veel hangt af van de poule verdeling en welke clubs bij de top 4 (?) horen en door gaan naar de volgende ronde.
Daarnaast is het ook niet zo dat de selecties jaren hetzeflde zijn, helemaal niet wanneer de superleague clubs miljoenen in hun schoot geworpen krijgen en iedere zomer kunnen doorselecteren.

UEFA heeft boter op hun hoofd. Juridisch hebben ze geen poot om op te staan. Als Barca niet mee wilt doen aan de CL is het hun goed recht. Ben geen voorstander van de SL, maar de UEFA moet ook zelf In de spiegel kijken. Net als de clubs.

Ooit sympathieke en mooie clubs. Nu zijn het geldverslindende machines geworden die geen enkele boodschap hebben aan de fans. Ga a.u.b een leuk toernooi met drieën spelen. Misschien in Qatar of Dubai. Verwacht alleen niet dat de rest van Europa nog enige vorm van sympathie voor deze 3 krijgt.

Oke, dus geen schulden meer van miljarden euro's, geen ziekelijk salarissen voor voetbalspelers, budget plafond introduceren, etc. Ben het helemaal eens met deze drie clubs.

Snap niet dat Juventus hier aan mee doet, En zich nog steeds zo opstelt. Heel jammer dit. Ik win nog liever 20 jaar niet de CL dan dat we bijv de Super League zouden winnen.

"Zo moeten we de beste oplossing vinden voor de hele voetbal familie". Ja en daarom zetten we een competitie op voor 15 vaste clubs en de rest kan het uitzoeken. Welke voetbalfamilie dan? Egoïsme pur sang. Slecht beleid heeft tot een slechte situatie geleidt en ze hebben geprobeerd op een achterbakse manier een veilig inkomen proberen te realiseren voor een select clubje om dit op te lossen. Stelletje ratten zijn het.

Wanneer men besluiten van de Uefa wilt aanvechten moet je dit mij volgens mij via het CAS doen, of via het Zwitserse rechtssysteem omdat de Uefa daar officieel gevestigd is. Tenzij de Uefa op Spaanse bodem een misdrijf/misdaad heeft begaan lijkt het mij onwaarschijnlijk dat een Spaanse rechtbank een strafmaatregel van de Uefa ongedaan kan maken. Overigens verbaasd het mij niets dat deze clubs volhouden daar zij ook de clubs zijn met de grootste financiã«le problemen, en voor wie ook de grootste kans bestaat dat zij de financiã«le wapenwedloop niet kunnen vol houden. Of het nu de Uefa of de Super League betreft, beide organisaties staan niet voor het algemene voetbalbelang.

8 mei 2021 om 12:40

Dus omdat je hoge kijkcijfers hebt mag je maar alles flikken wat je wilt?

8 mei 2021 om 12:51

Messi laat je club lekker failliet gaan 😂😂550 miljoen Samen met Dembele bijna 200 aan transfer plus bonussen Weet zijn salaris niet Grofweg 700 miljoen weggegooid Dan nog ff coutinho erbij 140 plus salaris Vraag me af hoe jullie een miljard aan schuld hebben gekregen ??

8 mei 2021 om 13:02

De grootste clubs van de wereld die laatste jaren niets toe te voegen hebben aan Europa. Beide clubs gaan al tijden roemloos ten onder in Europa

8 mei 2021 om 14:22

Zonder Barcelona en Real kijk ik evenveel CL als zonder. Ik kijk bv. graag naar Neymar, Mbappé en al die andere sterren, Het kan mij verder niet zoveel schelen waar ze spelen. Real en Barcelona etc. denken dat ze 'recht' hebben op dergelijke spelers, dat ze zonder hun geen werk hebben. Die clubs zijn afhankelijker van die topspelers dan andersom. Niemand kan het wat schelen of Neymar 5 lambo's kan kopen of 10.

Superleague was een ondoordacht, asociaal oneerlijk idee voor een probleem dat er niet was. Echter betekent het niet dat uefa als een maffiabaas moet doen. De clubs die zijn uitgestapt maar diep door stof zijn gegaan worden hard gestraft maar toegelaten maar de drie anderen zullen hand worden verminkt en als voorbeeld worden gesteld voor iedereen die maar een idee voor vernieuwing heeft (benelux league opgepast)

Ik denk dat we hier zelf ook aan meedoen. Per slot betalen we als toeschouwers gedeelte van hun salaris en tegelijkertijd in stand houden van maffia praktijken zowel van de Fifa, Uefa Super liga. Met salarissen van 30 misschien tot 40 miljoen per jaar...onvoorstelbaar..laten we als toeschouwers waar dan ook ter wereld een maand lang ....wat zeg ik.. 6 maanden niet naar stadions gaan en maandelijks het bedrag inzamelen voor hen die het hards nodig hebben. Wij als toeschouwers hebben de macht

Gewoon uitsluiten helemaal klaar met deze koopclubs die denken hun waardeloze beleid in stand willen houden met een onsportief gedrocht van een competitie

Dit hele superleague gedoe bewijst dat FFP een gedrocht is wat men gewoon niet wil (of kan en durft te) handhaven( indien de club groot genoeg is) Kleinere clubs worden wel bestraft Denk maar aan de situatie met Man City, men fraudeerde toen bewust met valse sponsorgeld claims van tientallen miljoenen(70a80) En hebben een “boete” betaald van tien miljoen, na veelvuldig onderhandelen met uefa en dure advocaten Gewoon zeventig miljoen ongeoorloofd in de club gepompt aan spelersbudget of salarisbudget.

Zoek het uit met z'n drieën. Treed uit de UEFA en de Spaanse en Italiaanse bond. Speel tegen elkaar, na een aantal wedstrijden gaat het wel vervelen. Succes.

De Uefa zou nu echt ballen moeten tonen en de FFP regels aanscherpen en sterk handhaven. Het merendeel van de clubs die in de Super League wilden, gaan dan in de problemen komen. Dit geldt natuurlijk ook voor iets minder grotere clubs en clubs die bij voorbaat uitgesloten waren, maar dit is een mooi begin om de clubs en het voetbal naar financieel gezonde staat te brengen. En dan echt aanpakken als het huishouden qua financiën net op orde is, direct uitsluiten van Europese competities en transferverbod etc. Gewoon hard aanpakken. Als ze de teams niet kunnen uitsluiten op andere manieren dan maar op deze manier. Dit heeft misschien ook weinig kans van slagen, maar aangezien er in verleden bij andere teams wel is gebeurd, kan het werken. Nogmaals het is jammer voor de andere clubs, maar ook zij moeten niet boven hun stand leven.

Die clubs (of nou ja, 't bestuur van die clubs) staan echt heel ver van de realiteit af en doen er alles aan om geen verantwoording te hoeven dragen voor hun eigen wanorde. Die clubs zijn uberhaupt zo relevant omdat de Uefa de boel niet eerlijk verdeelt en dan nemen ze het ook nog op tegen de hand die ze voedt. Wat mij betreft treedt de Uefa eens keihard op en delen ze straffen uit die ook werkelijk veel pijn doen bij die clubs. Gewoon uitsluiten voor de Europese toernooien, een flinke boete en doe eindelijk eens een volledig onderzoek. Waarschijnlijk is het allemaal verjaard, maar het zou toch leuke informatie voor de Europese Commissie opleveren. Die zorgen er dan wel voor dat er nooit meer een dubbeltje Europees geld in die clubs word gestoken...

Wat is een onhoudbare situatie? Continue meer geld uitgeven dan er binnenkomt en daardoor niet mee kan doen met de top? Laat alle clubs zich nu eens focussen op Bayern en zien hoe die het doen met gezond beleid en zonder continue in de problemen te komen. Het super league idee was niets beter dan de Uefa omdat dan 12 clubs gegarandeerd waren van dikke inkomsten hoe fair is dat ten opzichte van de honderden andere clubs in Europa?

3 voorbeeld clubs met financieel wanbeleid die nu Calimero gaan spelen. Het zijn juist dit soort clubs die het voetbal al jaren verzieken.

Eerst betalen aan de UEFA en FIFA .....wat een grap ...en alle yes mannen in polonaise de voeten likken van Blatter en co ......als Apple en Microsoft een totale monopolie op de telefoons hebben zou de hel los breken .....maar als het om voetbal gaat zijn we slaaf van de UEFA.....en al dat gelul over geld .....volgens mij gaan we een lucratieve WK spelen over de rug van 6000 doden ..om het geld ..maar dat is inmiddels in de zak van Blatter en plantine beland ...de 2 corrupte voorzitters die jarenlang van geld in zak steken ....en niemand vindt het raar dat de voorzitter van UEFA bepaald wie een wel en niet voor zijn land mag uitkomen afhankelijk of je eigen commerciële belangen richting UEFA of jezelf .....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4938 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Chelsea geeft de komst van Achraf Hakimi zeker niet op. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren