‘Olympique Marseille wil PSV beroven van beloftevolle spits’

Zaterdag, 8 mei 2021 om 10:10 • Laatste update: 10:26

Fodé Fofana staat in de belangstelling van Olympique Marseille, zo weet het Eindhovens Dagblad te melden. Het contract van de achttienjarige spits bij PSV loopt nog door tot medio 2022, waardoor de Franse club op de proppen moet komen met een transfersom. De Eindhovenaren willen graag door met Fofana, die volgend seizoen onder Ruud van Nistelrooij de spits van Jong PSV moet worden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Ik zou als ik PSV was gewoon de hoofdprijs vragen; door de kwaliteitsinjectie hã³even jullie niet te verkopen en ik denk dat PSV er juist alles aan gelegen is om hun jeugd van kwaliteit zo veel mogelijk binnenboord te houden. Kan me ook niet voorstellen dat Fofana p e r s e naar Marseille hoeft. Maar goed de contractonderhandelingen zullen er niet makkelijker op worden haha

8 mei 2021 om 10:29

Gaat om een talent van 18 bij jong psv met een aflopend contract. Lijkt me weinig "hoofdprijs" bij te zitten. Het is graag of niet voor zo'n jongen. Anders lekker wegdoen voor 2-3 miljoen en de spits uit de o19 doorschuiven of een talentvolle spits a la malen/madueke in Engeland zoeken die wel voor psv wil spelen.

8 mei 2021 om 10:34

"Hoofdprijs" is natuurlijk relatief he, hij doelt daarmee gewoon op een bedrag dat voor een speler uit de beloften met een 1-jarig contract als hoog wordt gezien. Ik hoop in ieder geval dat hij blijft. Talentvolle jongen die onder van Nistelrooy een hoop kan leren.

8 mei 2021 om 10:41

Ja maar goed de "hoofdprijs" is in dit geval waarschijnlijk een heel klein bedrag die een club als Marseille lachend betaald. 18-jarige spits van jong psv met een aflopend contract. Daarnaast al krijg je de relatieve hoofdprijs niet dan zou ik hem alsnog weg doen als hij graag wil. Anders gaat hij volgend jaar wel transfervrij en heeft hij de minuten gemaakt die een ander talent die wel voor psv wil spelen had gemaakt.

8 mei 2021 om 10:49

Ik heb geen idee of Marseille bereid is relatief veel geld neer te leggen voor een talent met een 1 jarig contract eerlijk gezegd, dat zal moeten blijken. Maar mochten ze zich melden dan maar gewoon zo veel mogelijk eruit proberen te halen. Al ga ik er van uit dat hij geen interesse heeft.

8 mei 2021 om 11:00

@zytto dat hangt er dus vanaf. Je kan gewoon 15 miljoen vragen. Soms zullen spelers dat niet waarderen, zeker niet als je hun droombestemming door de neus boort; maar zoals ik al zei ik verwacht niet dat Fofana zo over Marseille denkt. Je moet daar natuurlijk niet te ver in gaan want dan zullen jonge spelers wellicht niet meer bij jou tekenen maar ik vind dat Nederlandse clubs over het algemeen wel een heel zwak statement daarin nemen. Als je dat vergelijkt met bijv. Portugal.. Maar ik weet ook niet hoe het in de diepte gaat met de financien van Psv, wellicht dat ze ondanks de injectie toch wel hier en daar spelers moeten korten om eventuele aanwinsten in de toekomst te kunnen verantwoorden.

8 mei 2021 om 12:15

Skede, natuurlijk en dat is psv haar goed recht. Ik zeg alleen dat je wel het onderste uit de kan kan gaan halen, maar dat het in dit geval niet een verschil zal zijn van (tientallen) miljoenen, maar slechts van een paar ton. Mijn punt is vooral laat je dan zo'n transfer afketsen op 4 ton terwijl dit dan wellicht ten kosten gaat van een ander talent dat zijn minuten had kunnen maken.

8 mei 2021 om 11:44

@Selassi, vraagje: waarom heb je het (en velen met jou) het over een kwaliteitsinjectie terwijl het volgens mij over een lening gaat? Of heb ik dat verkeerd begrepen?

8 mei 2021 om 11:52

@kyle66

PSV krijgt een enorme financiële impuls. Via grote investeerders en een hypotheek op het Philips Stadion krijgen de Eindhovenaren een kapitaalinjectie van vijftig miljoen. Dat wil inderdaad niet zeggen dat het geen lening is, maar op dit moment krijgen ze dus opeens 'smack' 50 miljoen in het bankje. Dit gaat over zeer gunstige langlopende leningen, dus ze kunnen het geld wel degelijk grotendeels uit gaan geven komend seizoen.

Of je door leningen en kwaliteitsinjecties uiteindelijk de weg naar boven gaat vinden dat laat ik in het midden. Voor sommige clubs werkt het uitstekend, maar wel vaak alleen op de korte termijn.

8 mei 2021 om 11:55

Het gaat mij erom dat het geld terugbetaald moet worden. Bij een injectie denk ik aan een gift, niet aan een lening.

8 mei 2021 om 12:01

Het schijnt ook dat Robbert van der Wallen, de grote financiele drijfkracht achter dit initiatief (quote 500 miljardair, ook president van de raad van commissarissen) een veel grotere lepel in de pap wilt hebben in de plannen met hoe het geld besteed gaat worden. Dat zijn signalen die eerlijk gezegd twee kanten uit kunnen. In de eerste plaats zou je het als alarmerend kunnen omschrijven, we weten allemaal wat de macht van 'businessmen' in de rvc bij Ajax heeft gedaan, aan de andere kant als je dan zijn plannen leest; denk je ja. Zo'n man zou psv zomaar er bovenop kunnen helpen. De tijd gaat het uitwijzen.

8 mei 2021 om 12:03

@kyle66

En toch is dat hoe men dat zo noemt. Alle media berichten het ook op die manier. 'financiele impuls' 'kwaliteitsinjectie' etc. Maar ik ben het met je eens, je zou het ook gewoon een dikke lening kunnen noemen. Ik sta ook niet achter dit beleid, maar het zou potentieel wel het ontstane gat over de afgelopen jaren met goed beleid een klein beetje kunnen dichten.

8 mei 2021 om 12:09

Ik lees dat inderdaad ook in de media maar vind de term niet passend. Als je een huis koopt en daarvoor een hypotheek afsluit noem je het ook geen financiële injectie of impuls. Edit: als een ander bedrijf een pand koopt en daarvoor een hypotheek afsluit, wordt dat ook geen financiële injectie of impuls genoemd.

Snel dat contract verlengen als PSV zijnde. Erg talentvolle jongen die in de komende 2 jaar bij PSV 1 kan aansluiten.

8 mei 2021 om 10:31

Dat is te hopen. Anders krijg je zo’n Brobbey verhaal.

8 mei 2021 om 10:41

Het contract van Fofana had allang verlengd moeten zijn. Maar John de Jong slaagt er kennelijk niet in om de grote talenten aan zich te binden. Met een beetje pech lopen Ihattaren en Fofana komende zomer gratis de deur uit. En als beloning krijgt John de Jong contractverlenging. Leg mij het maar uit. Of heeft hij die verlenging te danken aan de fantastische aankopen van Bruma, Baumgartl, Doan en Sangare?

8 mei 2021 om 11:01

Ihatarran maak ik me eerlijk gezegd niet al te druk over. Die jongen heeft gewoon niet de juiste mentaliteit. Vind ik zelf ook erg zonde, want had echt grootse dingen van hem verwacht. Beter dat PSV hem gewoon verkoopt en nog wat geld vangt. Wellicht ook beter voor die jongen zelf om het in een nieuwe omgeving opnieuw te proberen. Al denk ik dat zonder de juiste mentaliteit hij het nergens gaat redden. Hoop voor die jongen zelf dat die er wel nog wat van kan maken.

Waarom Fofana nog niet verlengd is weet ik ook niet. Weet ook niet wie zijn zaakwaarnemer is (wellicht Raiola?). Maar dat zie ik wel goed komen. Vooral door de aanwezigheid van Van Nistelrooy. Die verricht echt heel goed werk en heeft daarbij natuurlijk ook de status en aantrekkingskracht waar (aanvallende) talenten mee willen werken. Zou voor Fofana zelf natuurlijk een goede route zijn om volgend seizoen vaste spits van Jong PSV te zijn en met PSV mee te trainen en af en toe minuten te maken. Zeker als er voorin spelers vertrekken (malen) dan schuift hij weer een plekje op in de hierarchie. Ledesma zal er ook nog wel een tijd uitliggen, dus er zijn zeker kansen voor hem.

8 mei 2021 om 11:13

Voor de ontwikkeling van Fofana zou het inderdaad goed zijn om een jaar onder Van Nistelrooij te mogen spelen bij Jong Psv. Dat ben ik helemaal met je eens. Maar desondanks heb ik dus wel degelijk mijn twijfels of Fofana bij zal tekenen. Het valt inmiddels gewoon op dat John de Jong moeite heeft om het contract van talenten in een vroeg stadium te verlengen. Het dreigt zelfs een patroon te worden. Want naast Ihattaren en Fofana, is het nog maar éénjarig lopend contract van Vertessen en Mauro bijvoorbeeld ook nog altijd niet verlengd. En vorig jaar lukte het PSV niet om het contract van Lammers te verlengen, waardoor hij noodgedwongen verkocht moest worden aan Atalanta. Deze voorgeschiedenis in combinatie met de andere miskleunen van John de Jong op de transfermarkt, maakt mij er niet gerust op.

8 mei 2021 om 11:19

@davilla_ o

Ach hou toch op met deze onzin! John de Jong heeft zeker een paar miskopen gedaan, waarvoor je hem kritiek mag geven. Maar dat PSV niet de salarissen kan betalen die er in het buitenland betaalt worden is algemeen bekend. Dat een paar van die spelers dus niet aan hun ontwikkeling denken maar aan het geld zegt genoeg over die spelers. Helaas zal dit probleem altijd blijven bestaan en een Technisch directeur kan niets meer doen dan een duidelijk plan uitstippelen.

Maar Ihatarren en Fofana kunnen beter een voorbeeld nemen aan Depay en Wijnaldum dan aan Labyad, Bakkali of Rekik.

8 mei 2021 om 11:25

Daar moeten wel een paar nuances in worden aangebracht: Lammers kwam terug van een zware knieblessure. Tijdens zijn revalidatie heeft PSV hem een contractverlenging aangeboden als blijk van vertrouwen. Lammers heeft toen mondeling gezegd dat hij wou verlengen, maar toen puntje bij paaltje kwam (lees: Atalanta meldde zich), draaide hij opeens 180 graden en wou die opeens niet meer verlengen. Daarom werd die dus ook verkocht zodat er nog wat verdiend werd aan hem. Wordt nu onder de PSV supporters ook als een slang gezien.

Vertessen: ook net terug van een lange, zware blessure. Heeft dit seizoen wel weer snel stappen gezet, maar vind het opzicht wel logisch dat PSV even wou aankijken hoe hij uit die blessure kwam. Die jongen gaat ook wel verlengen, want krijgt veel vertrouwen van de trainer, dus waar kan die zich beter ontwikkelen dan bij Psv?

Mauro: Is op zijn best een roulatiespeler bij Psv, dus of die verlengd of niet lijkt me echt geen prioriteit te hebben. Zou denk ik ook geen enkele PSV fan van wakker liggen als die vertrekt.

Belangrijker is dat bijvoorbeeld dat ze met Ledesma gaan verlengen. Ondanks zijn zware blessure nu, zie ik dat echt als een versterking voor de komende jaren. Ook Obispo moet verlengd worden. Gewoon een goede, goedkope backup die nog beter kan worden.

De belangrijkste spelers liggen bij PSV nog voor jaren vast:

Gakpo (2025)
Madueke (2024)
Malen (2024)
Sangaré (2025)
Max (2024)
Teze (2024)
Boscagli (2023)

8 mei 2021 om 11:40

@memphisdepay,
Dat PSV qua salarissen niet kan concurreren met het buitenland is toch niets nieuws? Desalniettemin slaagde er PSV er in het verleden meestal vrij geruisloos in om het contract van de grote talenten te verlengen (uitzonderingen daargelaten zoals inderdaad Labyad en Bakkali). Onder John de Jong verloopt het verlengen van contracten gewoon aantoonbaar moeizamer. Daarnaast lijken spelers als Vertessen, Fofana, Lammers en Mauro mij helemaal niet jongens die alleen maar aan het grote geld denken. Dat maakt het voor mij extra kwalijk.

@amazingninja,
Dat Lammers en zijn zaakwaarnemer een smerig spelletje hebben gespeeld klopt inderdaad. Maar John de Jong is hierin ook gewoon naief geweest hoor, want een contract is pas verlengd als de handtekeningen gezet zijn en de inkt gedroogd is. Wat betreft Vertessen: die heeft in in het verleden meer zware blessures gehad en is altijd goed teruggekomen. Die staat er Europees goed op; jeugdinternational van Belgie en blonk in het verleden ook uit op Europese toernooien. Dat contract moet gewoon snel verlengd worden. Mauro jr ben ik persoonlijk zeer gecharmeerd van, ik ben dan de wellicht de enige PSV fan die er wel wakker van ligt als hij vertrekt. Ledezma heb ik persoonlijk dan weer minder vertrouwen in. Die jongen is fysiek een lichtgewicht en kan dat itt Mauro minder compenseren met strijd. Al vind ik het zeker een mooie speler om naar te kijken. Obispo acht ik niet goed genoeg voor Psv, die was bij Vitesse toch wel erg matig.

Overigens je laatste opmerking dat de belangrijkste Psvers nog voor jaren vast liggen mag wel even genuanceerd worden, want je laat Dumfries, Gotze en Zahavi volledig buiten beschouwing. Maar de jongens die nu het grootkapitaal vertegenwoordigen (gakpo, Madueke, Malen) liggen gelukkig nog even vast ja. Alleen voor hun potentiele vervangers (vertessen, Ihattaren, Fofana) geldt dit niet waardoor de toekomstbestendigheid van de selectie in het gedring dreigt te komen. En ook iemand als Boscagli ligt echt niet voor jaren vast met zijn contract tot 2023.

8 mei 2021 om 11:53

@davilla_7,

Lammers daar had PSV gewoon een akkoord mee maar als hij dan vervolgens zelf beslist om zijn afspraken niet na te komen dan kan John de Jong daar ook weinig aan doen. Hij is gelukkig nog voor 9 miljoen verkocht en denk dat die nu zelf ook spijt heeft van zijn overstap.

Bij die andere spelers is het afwachten of zij hun contract verlengen en vind ik jou conclusies nogal voorbarig. Misschien verlengen spelers als Mauro, Vertessen en Fofana wel gewoon hun contracten.

8 mei 2021 om 11:54

Over Lammers: wat moet De Jong dan doen? Zo'n contractonderhandelingen zijn ook gebasseerd op vertrouwen of moet die een pistool op het hoofd van Lammers zetten en hem laten tekenen?

Vertessen staat er goed op ja, maar krijgt veel vertrouwen van deze trainer. Dus als die niet voor het geld kiest (bijv. Engelse club komt met topsalaris) dan zie ik hem gewoon verlengen, want bij PSV krijgt die alle kansen.

Over Götze: dat was een buitenkansje. Dat we die 1 of 2 jaar in Eindhoven hebben gehad is gewoon een bonus. Zahavi is al 33. Ik weet niet of het voor PSV verstandig is om na volgend jaar (als die al 34 is) hem een contractverlenging aan te bieden. Dumfries wordt in principe verkocht deze zomer. Is zelf ook toe aan een volgende stap zegt die.

8 mei 2021 om 12:13

Ik vind het nogmaals naief als je in een miljoenenbusiness als het voetbal genoegen neemt met een mondelinge toezegging. In mijn ogen had John de Jong had er álles aan moeten doen om de afspraak met Lammers en zijn zaakwaarnemer zwart op wit op papier te zetten, maar dat is hem niet gelukt. Dat kun je De Jong gewoon verwijten lijkt me, want het verlengen van contracten valt onder zijn takenpakket.

Dat Gotze een buitenkans is, Zahavi op leeftijd is en Dumfries toe is aan een nieuw avontuur, klopt ook allemaal. Het punt dat ik wil maken, is dat jouw bewering dat de "belangrijkste spelers nog voor jaren vastliggen" in praktijk best wel tegenvalt. De contracten van bovengenoemde drie spelers alsmede die van Boscagli, Vertessen, Mauro, Ihattaren en Fofana verlopen allemaal binnen één of twee jaar. Natuurlijk kan het zo zijn dat deze spelers nog gaan verlengen, zoals @memphisdepay opmerkt. Maar ik vind dat PSV met vuur speelt door tot het laatste moment te wachten en vind het ook geen goed teken dat het allemaal zo lang moet duren.

Voor zijn carriere lijkt het me ook het beste om komende seizoen onder voormalig topspits Van Nistelrooij te knallen in Jong PSV en dan na of zelfs gedurende het seizoen bij PSV1 minuten te maken. Wat ik tot nu toe van hem heb gezien bevalt me wel.

Dit is die Fofana van GVAV en Barca toch? Die op zijn 9e gescout werd. Benieuwd wat er van hem gaat worden want was destijds groot nieuws.

Die mag wel verlengen, en snel ook. Kan echt heerlijk voetballen. Soms nog een beetje wisselvallig maar dat komt goed. Verlengt hij niet dan gewoon verkopen maar als “van the man” eens met hem om tafel gaat dan moet hij wel verlengen.

8 mei 2021 om 13:01

Maar dit seizoen legt hij best goeie cijfers neer toch. Zou het een vervanger kunnen zijn voor Malen in de nabije toekomst? Want ik ben hem een beetje uit het oog verloren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Chelsea geeft de komst van Achraf Hakimi zeker niet op. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren